» »

Mnenje o prekršku

Mnenje o prekršku

«
1
2 3

Onlyx ::

Pred nekaj dnevi sta mojo dobro kolegico (študentko) ponoči ustavila policaja (beri policaj in policistka), ko se je vračala domov iz bližnjega lokala, kjer so s prijatelji gledali nogometno tekmo. Ugotovila sta, da ji je vozniško dovoljenje preteklo pred nekaj dnevi. Treba je poudariti, da po novem ne dobiš nobenega obvestila, da ti bo le to preteklo, kolegici pa je tudi ušlo iz glave in na to res ni bila pozorna. Po tem sta ji dala test alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,1 mg/liter izdihanega zraka, kar naj bi bilo v dovoljenih mejah, glede na to, da ima izpit že več kot tri leta. Vendar se je tu pojavila težava, ker naj bi v primeru, da imaš pretečeno vozniško dovoljenje, avtomatsko moral imeti v krvi nič promila alkohola. Poleg tega sta ugotovila, da nima ustrezne dokumentacije za opravljeno homologacijo za spodnje sprednje luči (led diode), ki so bile resnično dodane naknadno. Brezbrižno sta ji zagrozila, da se lahko od avta kar poslovi, obenem pa ji naračunala približno 4000 evrov kazni. Njun odnos je bil menda resnično zaničevalen in aroganten. Kot dodatno lahko povem, da drugače ni bila v nobenem drugem prekršku (pas, hitrost, telefon,...)

Kolegica je pač v tistem trenutku padla v jok, saj ji to predstavlja celoletni dohodek, glede na to, da je študentka, policaj pa je le odvrnil, da bo poklical zdravnika, če se v trenutku ne umiri, ki ga bo seveda plačala sama. Nato sta ji pregledala avto in preverila še obvezno opremo. Dodatnih nepravilnosti nista našla, čeprav sta pregledala resnično vse (vse skupaj je trajalo eno uro). Ko sta opravila vse skupaj je šla policistka v avto, nato pa je policaj kolegici odvrnil, da jo bo tokrat vendarle le opozoril in naročil, da naj nemudoma uredi vso potrebno dokumentacijo.

Tukaj naj bi se zgodba, kljub krivdi kolegice, srečno končala, vendar so se nekatere stvari šele začele zapletati.

Na koncu se ji je policaj predstavil, ji dal svojo telefonsko številko (???) in ji naročil, naj ga obvesti, ko uredi vse potrebne papirje. Tukaj je treba poudariti, da ji niti on niti policistka nista dala za podpisati nobenega dokumenta, ki ga ponavadi dobiš, če te ustavi prometna policija. Naslednji dan je kolegica resnično vse uredila in poklicala na številko, ki jo je dal, vendar se je cel dan oglašala samo telefonska tajnica. Odločila se je, da mu napiše sporočilo, v katerem je zapisala, da je opravila vse, kar ji je bilo naročeno. Kmalu je dobila klic policaja, ki ji je naročil, da rabi vse skupaj videti na lastne oči, zato ji je predlagal, da se oglasi pri njemu osebno. Kmalu je dobila sumljivo dodatno sporočilo, v katerem je policaj spraševal, če se počuti kaj bolje, glede na to, da ji je spregledal prekršek in na ta način preprečil, da bi dobila tako visoko kazen. Seveda kolegica na zadnjo sporočilo ni odpisala.

Zdaj me zanima vaše mnenje na celotno dogajanje. Kako je s pravnega vidika, če ne prineseš teh dokumentov na policijo v primeru, da si bil samo opozorjen? Zaradi sumljivih sporočil, sem začel dvomiti tudi v poštenost ravnanja samega policaja, ne izključujem pa tudi možnosti, da bi ob ponovnem osebnem stiku kaj hotel v zameno, glede na to, da ji je spregledal prekršek. Ker kolegica ni podpisala nobenega dokumenta, sem ji priporočal, da naj se ponovnega stika rajši izogiba in naj kopijo urejenih dokumentov raje pošlje preko pošte ali mejla.
  • spremenil: Onlyx ()

BALAST ::

Odnos policistov je ovisen od nihovega karakterja, ampak v vsakem primeru ne more biti zaničevaln. Po vsej verjetnosti je bil ukazovalen in ženska v šoku to ne dojema prav hitro, zato si slišal njeno zgodbo kot najhujšo pravljico o rdeči kapici.

Kot vem ti pri alkoholiziranosti ne dajo v podpis dokumentov, ker se pri prometnem sodniku sklicuješ na neprištevnost v danem trenutku.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

francek1 ::

Menim, da je imela kolegica izredno srečo. Zakonsko gledano so obstajali vsi razlogi za začasen odvzem vozila in visoko kazen.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Janac ::

Onlyx ::

Da je imela srečo je meni kristalno jasno, zanima pa me kakšna je praksa pri dokazovanju pridobljene zahtevane dokumentacije...

Architect ::

Dvomiš v poštenost ravnanja policaja? Pa se zavedaš da bi lahko dobila grozovito visoko kazen, ki je zakonsko predpisana?

1 uro je pred njim jokala, policist je očitno imel srce in jo je spustil. Glede na sporočilo se je morda celo zasekiral in imel slabo vest (jaz bi jo imel na njegovem mestu).

Po mojem mnenju mu je dolžna vsaj 1 kavo. (v kolikor ima dekle fanta se mi zdi povsem korektno da se policista na kavo povabi v njegovi družbi, če ima dekle slab občutek. Seveda se mu mora zahvaliti tudi fant).


Onlyx je izjavil:

Da je imela srečo je meni kristalno jasno, zanima pa me kakšna je praksa pri dokazovanju pridobljene zahtevane dokumentacije...


Pokaže naj mu homologacijo + potrjeno vozniško dovoljenje. Saj je očitno samo to zahteval od nje.

Aja in tiste grde ledice takoj dol iz avta.

Najprej naj vse lepo uredi in sodeluje s policistom. V kolikor pa se stvari zakomplicirajo (v kar dvomim), pa nam sporoči in ti bomo poizkusili pomagati naprej.

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Mene zanima samo del kjer omenjaš, da v primeru pretečene vozniške moraš avtomatsko imet 0 promila v krvi. Od kdaj pa je to!? Nula morajo imet začetniki in poklicni šoferji. To pa je to. Od kdaj ti pretečen dokument diktira koliko alkohola imaš lahko v krvi!?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

St235 ::

Odnos policista je vedno stvar subjektivnih okoliščin tako, da je težko na podlagi teh informacij ocenit ali je bil odnos policista neprimeren.

Nadaljevanje zgodbe pa je po vseh standardih neprimerno. Javljanje policistu na privaten telefon, povabila na kavo ITD. so lahko osnova za pritožbo zoper policista. V civiliziranem svetu pa mu lahko tvoja kolegica tudi mirno poveda, da nima interesa hodit z njim na kavo in imet z njim kakeršnegakoli stika. Če ne bo pomagalo lahko še vedno poda prijavo. Da je tukaj v ozadju neko izsiljevanje močno dvomim.

Kar se tiče papirjev pa ni zakonske osnove, da bi lahko policist neformalno zahteval, da mu karkoli dokazuješ naslednji dan. Enako pa se v primeru kontrole kjer ni izrečena kazen ne izdajajo potrdila.

je pa v tej zgodbi kar precej stvari za lase privlečenih. Vključno z tem, da veljavavnost dovoljenja vpliva na dovoljeno količino alkohola. Poleg tega glede na naštete kazni (homologacija, alkohol, vozniško) ne prideš do 4000€.

Keyser Soze ::

Hja, lahko da ji je dal policaj tel. številko. Konec koncev jih uporabljajo tudi za službene potrebe.

In tudi vabilo k sebi ni noben problem, če to pomeni na PP. Če gre pa za bolja zasebne sorte srečanja, kupovanje javic drug drugemu, ipd. To je pa že bolj kot ilegala.

Se mi pa ne da brskat kakšen je postopek če se ugotovi, da vozilo nima vgrajenih ustreznih delov. A lahko v tem primeru policaj zahteva odpravo nepravilnosti, ti določi rok, nato pa preveri če si napako odpravil tako, da te povabi na PP?
OM, F, G!

BlackHole ::

Kljub vsemu dramskemu opisu dogajanja, verjetno tudi ta dama ni povsem nedolžna. Vprašanje, kako se je ona v tem postopku obnašala, ampak to ni tako pomembno za to, kar se je dogajalo v nadaljevanju, ki je res rahlo sumljivo. Še vedno pa je opis dogodkov zelo subjektiven in lahko temelji na podlagi neresničnih sumov. Predlagam le to, da kolegica tega policaja poišče in mu nese papirje, zraven pa naj ima moško družbo, da si slučjano res ne bi policaj karkoli domišljal. Postopek morda res ni pravilen, vendar tudi to, da jo je spustil brez kazni, bi lahko bilo nepravilno na nek način.
LP Marko

poweroff ::

Ne razumem zakaj bi mu morala poročati??

Kje v zakonu to piše?

Poleg tega so sumljiva tudi povabila na kavo. Sicer je policist verjetno imel diskrecijsko pravico, da izreče opomin. Ampak če bi se "nadlegovanja" iz njegove strani nadaljevala, bi pa vsekakor razmislil o pritožbi zoper policista.

Saj verjetno kolegica je luštna za pogledat, itd., samo on je bil takrat v službi ona pa obravnavana oseba.
sudo poweroff

BlackHole ::

Pa saj avtor nikjer ne piše o nobenem povabilu na kavo! Od kod vam to. To si je nekdo izmislil..ne zdaj tega dajat na poilicajev račun.
LP Marko

Utk ::

Punca mu je v smsu napisala, da je vse uredila. On je odpisal, naj pride pokazat. V čem je problem? Seveda ni zakona, po katerem bi ona morala tam pripeljat avto. Ampak lahko pa se policaj v vsakem trenutku sam pride preverit avto, in če ne bo poštiman (če se je zlagala), gre avto na odpad. Kaj bo pa potem?

poweroff ::

Ali ji je policist vročil poziv, naj ga obvesti, ko bo uredila papirje?
sudo poweroff

JesusChrist ::

Glede na to da jo je pustil pri miru in ji ni nič napisal je ona naredila največjo bedarijo, ko ga je dejansko poklicala na tisti številko. Saj pa nismo v texasu!

Dokler on meni ne napiše kazni in me spusti brez kake kazni nima pol nihče nič za praskat. Drugače pa se vklopi mikrofon na hitro na mobitelu in se zadevo posname (četudi naj ne bi bilo dovoljeno snemat policaja).

Aja pa ti maš čisto pravico vedet ime in priimek policaja, ki te ma v postopku. Dokler tega ne zvem in se obnaša arogantno mu ne dam niti enega dokumenta.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

poweroff ::

Utk je izjavil:

Ampak lahko pa se policaj v vsakem trenutku sam pride preverit avto, in če ne bo poštiman (če se je zlagala), gre avto na odpad. Kaj bo pa potem?

Če se z avtom ne vozi, je lahko gor namontiranih 500 ledic.
sudo poweroff

Utk ::

No, če se z avtom ne bo več nikdar nikamor odpeljala, sigurno ni problema. Policaj je bil točno takšen, kot bi ljudje radi da so, zdaj je pa problem odpeljat avto na PP in pokazat, da je vse v redu. Nekateri bi še prijavljali policaja. Kar dajte. Ampak naslednja podobna tema se bo zaključila pri 4000 evrih kazni. Tudi policaji niso spet tako neumni, da bi ljudem delali usluge, oni jih pa zajebavali.

JesusChrist ::

Utk je izjavil:

Punca mu je v smsu napisala, da je vse uredila. On je odpisal, naj pride pokazat. V čem je problem? Seveda ni zakona, po katerem bi ona morala tam pripeljat avto. Ampak lahko pa se policaj v vsakem trenutku sam pride preverit avto, in če ne bo poštiman (če se je zlagala), gre avto na odpad. Kaj bo pa potem?


Ko jo enkrat policaj izpusti in mu ona nič ne podpiše nima on kaj praskat, da mu mora kazat. Kaj je s tabo?
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

šernk ::

Se mi pa ne da brskat kakšen je postopek če se ugotovi, da vozilo nima vgrajenih ustreznih delov. A lahko v tem primeru policaj zahteva odpravo nepravilnosti, ti določi rok, nato pa preveri če si napako odpravil tako, da te povabi na PP?


policaj nepravilnosti ne more ugotovit, lahko zahteva izredni tehnični pregled, nikakor pa ne more reči, da avto ni izpraven, pa čeprav imaš letalonosilko spredaj ali zadaj. samo glede nato da verjetno več kot 99% avtov v SLO izredni tehnični ne opravi, se v to ni za spuščat (prvo mesto na lestvici zavzame pretečena prva pomoč)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

svenica ::

Utk je izjavil:

Policaj je bil točno takšen, kot bi ljudje radi da so, zdaj je pa problem odpeljat avto na PP in pokazat, da je vse v redu.


Kje to piše? Ne zmišljuj si stvari. Piše 'k njemu osebno'.

Utk ::

Uradno mu ne rabi nič kazat. Neuradno pa znajo imet takšni ljudje potem probleme.
Poznam žensko, ki je nekaj pametovala policaju, čeprav ji ni dal nobene kazni. V naslednjih 3 mesecih je pihala vsak dan, stalno so ji pregledovali žarnice, gume, itd, tudi če ne dobiš nobene kazni, ti gre to lahko počasi na živce.
K njemu osebno ja, še zmeraj pa lahko na PP. A misliš, da bo v prostem času pregledoval neke papirje?

JesusChrist ::

Utk je izjavil:

Uradno mu ne rabi nič kazat. Neuradno pa znajo imet takšni ljudje potem probleme.
Poznam žensko, ki je nekaj pametovala policaju, čeprav ji ni dal nobene kazni. V naslednjih 3 mesecih je pihala vsak dan, stalno so ji pregledovali žarnice, gume, itd, tudi če ne dobiš nobene kazni, ti gre to lahko počasi na živce.
K njemu osebno ja, še zmeraj pa lahko na PP. A misliš, da bo v prostem času pregledoval neke papirje?


Ej, saj ma pravico gledat vsak dan izpravnost vozila. Če se mu da vse pregledovat naj kar. Jaz mam čas v avtu sedet pa muziko poslušat 8-)
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

Utk ::

On je tist plačan, ti pa ne. Kdo se bo prej naveličal? Pa ne rabi zmeraj on, sej ima dost kolegov.

St235 ::

Policist ustavi 20 letno študentko, ugotvi kup nerpavilnosti zaradi katerih bi ji lahko napisal konkretne kazni in odredil izredni tehnični in posledično odvzem tablic. Ženska se dobesedno zlomi in pol ure joka. Policaj ji pogelda skozi prste in ji naroči naj zadeve uredi in mu javi, bo vse ok (vzgojna komponenta namesto kazni). Potem je pa prasec s skrito agendo, ker jo naslednji dan vpraša če se bolje počuti glede na dramo, ki se je zgodila prejšnji večer?

In potem se čudimo, ker policaji raje pišejo kazni, kot da bi se obnašali človeško...

JesusChrist ::

LOL. Eni se bojite policajev kot vrag križa. Utk saj pravim da mam čas. Lahko gleda kolko mu paše. Pa še pravico ma. Kaj je torej problem? Misliš, da če ti bodo 14 dni pregledovali avto, da se jim bo še dalo glede na to da boš mel vsak dan vse ok? Tisti kolegi ga bojo poslali v 3 krasne in mu povedali, da se jim neda ukvarjat z njegovimi kompleksi. Verjami, se je že zgodilo to. Sploh v naših koncih, kjer so policaji totalni idioti :D
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

BlackHole ::

Punca je papirje uredila in zdaj se naj zapelje na postajo in mu te papirje pokaže v znak zaupanja. Tudi on je njej zaupal, ko jo je izpustil. Očitno je, da ji ni dal te. št. osebnega gsm-a, če se je javljala tajnica. Verjetno pa je tudi ni vabil nikoamor drugam, kot na PP, pač k njemu osebno, logično, saj on najbolj ve, kaj se je v postopku dogajalo. Meni se zdi pošteno, čeprav morda ni vse po zakonu. Kaj slabega se pa lahko zgodi?
LP Marko

Utk ::

Jaz se jih čist nič ne bojim, ni jih pa treba zajebavat, sploh če si brez izpita, pijan in z avtom, ki ne bi naredil tehničnega.
In normalno, da bi morala imet 0.0. Voznik začetnik mora imet, nekdo ki sploh nima izpita pa ne rabi, al kako?

JesusChrist ::

Saj pa nihče ne govori o nobenem zajebavanju. Samo bati se jih ni treba.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

St235 ::

In normalno, da bi morala imet 0.0. Voznik začetnik mora imet, nekdo ki sploh nima izpita pa ne rabi, al kako?


Kak vir za tole nebulozo?

Namreč, če je zoglj potekla veljavnost papirčka/kartice je to jako banalen prekršek, ki se kaznuje z 40EUR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

dzinks63 ::

Punca je papirje uredila in zdaj se naj zapelje na postajo in mu te papirje pokaže v znak zaupanja. Tudi on je njej zaupal, ko jo je izpustil. Očitno je, da ji ni dal te. št. osebnega gsm-a, če se je javljala tajnica. Verjetno pa je tudi ni vabil nikoamor drugam, kot na PP, pač k njemu osebno, logično, saj on najbolj ve, kaj se je v postopku dogajalo. Meni se zdi pošteno, čeprav morda ni vse po zakonu. Kaj slabega se pa lahko zgodi?


Z zapisanim se popolnoma strinjam, policaj je v tem primeru ravnal korektno, človeško in tudi po pravilih, katero mu dovoljuje za kazen izreči samo opozorilo, če presodi da je tako najbolj prav. Takšni policaji bi morali biti vsi po redu, kot vzor policije in prijazni do nas voznikov in vseh državčjanov. Vendar se najdejo pametnejši, katerim vse to ni ok. Ti bi se radi dražali zakonov "kot pijanec plota", pa čeprav bi bili v tem primeri po napisanem ob avtomobil in še 4000€.

St235 ::

Problem je, ker če se policaj drži pravil kot pijanec plota potem je vse OK tudi ob morebitnih pritožbah. Dokler je ravnal zakonito je krit. Kakor hitro pa probajo bit korektni pa hitro pride do tega, da ravnanje ni bilo v celoti zakonito (recimo zahteva, da pripelje pokazat papirje) pa lahko zaradi brezveznih pritožbo dobi po prstih. Kako bo ravnal naslednjič je pa popolnoma logično.

poweroff ::

Meni se po opisu zdi, da je policaj hotel videti zlasti trikotnik. Pa ne varnostni... ;)

Da smo si na jasnem - to ni problematično, dokler ne preraste v nadlegovanje. In treba se je zavedati, da je v tem primeru moč izrazito neenakomerno porazdeljena.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

St235 ::

Ja po opisu bi se dalo to sklepat. Takšna je bila tudi moja prva asociacija. Sam če vzemš v obzir subjektini ton pisanja je verjetno scenarji bližji temu kar smo se nazadnje pogovarjal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Keyser Soze ::

poweroff je izjavil:

Meni se po opisu zdi, da je policaj hotel videti zlasti trikotnik. Pa ne varnostni... ;)

Ja, po opisu sodeč lahko zelo hitro prehitro sklepaš. Že tule se vidi to, kar bom napisal.

In da, moč je izrazito neenakomerno porazdeljena. Policaj ima nad samo mnoštvo nadzornih mehnizmov, ki mu lahko krepko zagrenijo življenje. Človek bi rekel, da še nisi v praksi okusil oz. videl delo navadnih policistov.
OM, F, G!

Utk ::

Matthai je pač poln predsodkov, nič novega.
Lakotnik, poglej si člen o alkoholu. Ni izpita, ni alkohola. Verjetno ji ni samo vozniško poteklo, najbrž tudi zdravniško.

DonMatejo ::

jao, všeč mu je no... in je pač probal srečo fant, pa kaj. Nobene potrebe z njim hodit na kavo, lahko pa se mu oglasi na policijski postaji in pokaže, da je vse ok. Ni pa potrebe, bo to preveril naslednji teden, ko se bo spet vračala iz istega lokala..

poweroff ::

Utk, verjamem, da si strašansko pameten, brati pa ne znaš.

Kajti nisem napisal, da se je treba tako "spraviti" na policista, pač pa če bi se "nadlegovanja" iz njegove strani nadaljevala, bi pa vsekakor razmislil o pritožbi zoper policista.

In še enkrat, ne vidim problema, če mu je ženska všeč, se je pa treba zavedat, da nista bila na zabavi, pač pa je šlo za uraden odnos.
sudo poweroff

BlackHole ::

DonMatejo je izjavil:

jao, všeč mu je no... in je pač probal srečo fant, pa kaj. Nobene potrebe z njim hodit na kavo, lahko pa se mu oglasi na policijski postaji in pokaže, da je vse ok. Ni pa potrebe, bo to preveril naslednji teden, ko se bo spet vračala iz istega lokala..

Še enkrat bom povedal. Policaj je ni vabil na kavo! Nikjer ni to zapisano. Tisti, ki vidite v tem povabilo za ogled "trikotnika" pa verjetno sklepate po sebi, zgodba namreč nikjer ne namiguje na to, če je pogledaš dovolj objektivno.
LP Marko

francek1 ::

šernk je izjavil:

Se mi pa ne da brskat kakšen je postopek če se ugotovi, da vozilo nima vgrajenih ustreznih delov. A lahko v tem primeru policaj zahteva odpravo nepravilnosti, ti določi rok, nato pa preveri če si napako odpravil tako, da te povabi na PP?


policaj nepravilnosti ne more ugotovit, lahko zahteva izredni tehnični pregled, nikakor pa ne more reči, da avto ni izpraven, pa čeprav imaš letalonosilko spredaj ali zadaj. samo glede nato da verjetno več kot 99% avtov v SLO izredni tehnični ne opravi, se v to ni za spuščat (prvo mesto na lestvici zavzame pretečena prva pomoč)

Si pa res naiven če misliš, da policaji pojma nimajo. V primeru, da bi bilo vozilo na izrednem tehničnem, ji kazen nebi ušla.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

St235 ::

poweroff je izjavil:

Utk, verjamem, da si strašansko pameten, brati pa ne znaš.

Kajti nisem napisal, da se je treba tako "spraviti" na policista, pač pa če bi se "nadlegovanja" iz njegove strani nadaljevala, bi pa vsekakor razmislil o pritožbi zoper policista.

In še enkrat, ne vidim problema, če mu je ženska všeč, se je pa treba zavedat, da nista bila na zabavi, pač pa je šlo za uraden odnos.


Če dobro prebereš boš videl, da nikjer ni omenjejo, da bijo policist kakorkoli vabil izven okvira svoje službe. tudi vprašanje ali se počuti boljše, je čisto človeško, če je prejšnjo noč pol ure neustavljivo jokala, ko so ji sešteli kazni.

Kavo in nespodobno povabilo pa je dodala samo naša domišlija.

Good Guy ::

Tole je odličen scenarij za pornič z zgodbo:))

TheRiddle ::

Mene pa sploh niste prepričali da sta bila onadva s policije. Glede na to da se ji je predstavil in ji dal številko, lahko preveri če ta zadeva dejansko obstaja, v telefonu se je pa oglašala telefonska tajnica in ne in ne oseba zaposlena kot tajnica (kakor lahko razberem iz besedila). Sicer ne vem zakaj bi ji dal svojo številko (osebno ali službeno) da ga o vsem tem obvešča saj ima menda vpogled v podatke o vozilu in pa veljavnosti izpita (sklepam da je zapisal registrsko št. in pa njene osebne podatke).

Sicer pa če bi že hotel preveriti če je uredila vso potrebno dokumentacijo, bi ji moral vročiti/poslati kak nalog v katerem bi moralo biti zapisano do kdaj mora stvari opraviti in predložiti ustrezno dokumentacijo na pristojni policijski postaji.

Poleg tega pa bi ji moral pa vseeno dati kak dokument v podpis, glede na to da je bila raven alkohola v krvi znotraj zakonske meje, zaradi česar se kasneje ne moreš sklicevati na neprištevnost, v primeru večje ravni alkohola pa kazen in pa treznitev na hladnem.

Pa še vedno mi ni jasno od kod ideja o 4k€; mi lahko kdo po zgoraj navedenih podatkih sestavi "račun"?
zakaj bi poenostavil, če lahko zakompliciram :D

St235 ::

4k je napihnjena številka. Bolj realno je tam med okol 1200€, če je vozila z dejansko neveljavnim izpitom (ne samo pretečeno listino).

Homologacija - 400€
Neveljavno vozniško - 500€
Alkohol - 300€

Dokumentov kadar ni prekrška se ne daje v podpis.

Glede na to da sta mela alkotest/uniforme/poicijsko vozilo je dost malo verjetno da ni šlo za policaje.

Sama zahteva, da mu javi ko bo uredila pomanjklivsti vsekakor nima osnove v ovstoječi zakonodaji. Gre pa kot je že bilo zapisano lahko za načelo zaupanja in korektnost policije. Sam kot že rečeno taka korektnost policaje kaj hitro drago stane in je dosti bolj varno igrat inkasanta.

šernk ::


Si pa res naiven če misliš, da policaji pojma nimajo. V primeru, da bi bilo vozilo na izrednem tehničnem, ji kazen nebi ušla.


ni usposobljena oseba za odstranit vozilo iz prometa. tu se zgodba konča. če te želi odstraniti, lahko z veseljem zahtevaš pregled usposobljene osebe, to pa je izredni tehnični. če ga opraviš si rešen, če bi prebral moj celoten stavek, bi videl da sem trdil, da 99% vozil ne opravi izredni tehnični.

meni se je obesil na nastavek (ki to ni) na izpušnem loncu. lepo sem mu razložil, da je zadeva privarjena gor tovarniško, lonec je od konkurence vendar za točno moj avto, ali naj zadnjo cev z nastavkom odrežem in privarim novo gor? izredni tehnični bi pa padel točno zaradi 5 let stare prve pomoči. potem je še nekaj mešal zrak okoli pregorjenih rezervnih žarnic (za kar spet nima dejansko ne naprav, ne usposobljenosti da to preveri), vendar sem se pač predal njegovi igri in mu odgovarjal, da je vse vredu.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

_Dormage_ ::

Ah zdej je ša flirtanje prepovedano.
Če jo ne zanima in noče odplačat svoje kazni na ta način naj enostavno ignorira.

RockyS ::

Drugič pa naj plača 4k€ kazni in naj ne pizdi... Mislim,kaj se te zaj pritožuje če tip flirta? Naj mu da lulo mantrat al pa naj ignorira. Kazni ni dobla to je to, je pa drugo vprašanje kaj bo, ko se naslednjič srečata.

poweroff ::

Ko se naslednjič srečata bo morda on dobil kazen - zaflirtala bosta in končala pred oltarjem. Po se pa začnje njegovo trpljenje... :))
sudo poweroff

Onlyx ::

Ja povabilo je na PP, kjer bi on lahko osebno preveril, če je pridobila vso zahtevano dokumentacijo. Skratka, meni se je čudno zdelo le, da ji je dal osebni telefon in poslal sms v katerem jo sprašuje, kako se počuti, vendar je lahko bilo vse le dobronamerno kot je že prej omenil Architect.

Najverjetneje bo odšla na PP v moški družbi in uredila vse potrebno, saj se po eni strani vendarle čuti odgovorno, ker ji je policaj podelil diskrecijsko pravico.

Res pa me je zanimalo, kakšna je pravzaprav pravna osnova na kateri moraš ti pozneje priložit dokaze, da si vse skupaj uredil. Nič ne rečem, da je s tem kaj narobe, saj se mi zdi, da bi za prekrške, ko pravzaprav ne ogrožaš nikogar, morala biti večkrat izrečeno samo opozorilo. Pač prvič sem doživel takšno prakso s strani policaja in zato tudi sprašujem.

Drugič pa naj plača 4k€ kazni in naj ne pizdi... Mislim,kaj se te zaj pritožuje če tip flirta? Naj mu da lulo mantrat al pa naj ignorira. Kazni ni dobla to je to, je pa drugo vprašanje kaj bo, ko se naslednjič srečata.


Je kdo rekel, da za to ni hvaležna, ker ji je dal samo opozorilo. Pravim, da ji (mi) je bil čuden le končen postopek, ker se ni nikoli prej znašla v podobni situaciji.

RockyS ::

Da ima lučke na avtu pa ji ni nič čudno? Takih je v sloveniji polno. Avti polni plastike in akustike, za kazni pa ni denarja. Ampak bitno da je pleh...

freesty ::

Pomoje ma policaj tako taktiko, da zahakla kako studentko. Pregleda cel avto najde vse pisdarije, ki so narobe. Potem reče, največjo kazen možno. Nato zrtev izpusti pod pogojem, da ga poklice na osebni telefen, kjer se dogovorita, da se zopet vidita. Mogoce tam zacne mal bol pecat ane..

Je pa verjetno tudi tako, da si ne zbere ravno vsake, daj sliko te kolegice pa se bo takoj vidlo. Sploh pa ce je se zacela mal flirtat zato, da bi se resla kazni...
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prometno dovoljenje (kopija)

Oddelek: Na cesti
356332 (5250) cresh
»

Ali je potrebno imeti potrdilo o skladnosti vedno pri sebi v vozilu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10930442 (14982) GrimReaper
»

Prva pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5318131 (16928) šernk
»

kazen zaradi nehomologiranega izpušnega lonca (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9931792 (10096) Mehmed

Policaj dela na svojo roko? kaj storiti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19031206 (26386) hamax

Več podobnih tem