» »

Pretečeno vozniško dovoljenje

Pretečeno vozniško dovoljenje

kriko1 ::

23.9 mi je poteklo vozniško, obvestilo za podaljšanje sem dobil po pošti na domač naslov ampak jaz sem bil ta čas v ljubljani.
So lahko kake komplikacije pri podaljšanju oz kaj sedaj?

BigWhale ::

Podaljsas lahko kjerkoli. Na katerikoli upravni enoti.

Nevem vec kaksna je kazen za tole ampak pred leti je bila 60.000 SIT. Za preteceno voznisko dovoljenje. Bizarno.

Gjurisic ::

Ja prvo podaljšaj in pol vozi
prel ne.

kriko1 ::

Ne nisem vozil, sem pa slišal zgodbice da moraš ponovno delat izpit, ampak po moji logiki ti poteče samo dovoljenje?
Tega tudi nisem vedel da lahko podaljšaš kjerkoli, v pismu piše da se lahko točno na določenem naslovu.
Ah, pa še zdravniško spričevalo potrebujem - je to spet kaj za plačat? Sploh se ne spomnem več...

Opkow ::

Placat bos moral zdravstveni pregled. Mislim da je cca 30-40 EUR.
Na upravni enoti ti bodo izdali novo voznisko, kar te pride nekje 15 EUR.
Glede cen pisem bolj priblizno, ker to sem jaz delal 4 leta nazaj v casu tolarjev.
Pa ne pozabi se na fotografijo za osebni dokument. ;)

Tudi jaz imam nekje v spominu, da naj bi po dolocenem obdobju, ko ne podaljsas vozniskega dovoljenja le-ta propadel...
Ce ni to le mit, ki se je razsilril med nami? :|

kriko1 ::

Danes sem vozniško brez težav podaljšal, klub temu da sem imel že mesec pretečemo.
Edino na pregledu sem slabo videl in je medicinska sestra nekoliko mrdala pri vpisovanju dioptrije, vendar sem imel kasneje še okulista pa je rekel da je vse ok, le da zdravstveni imajo ponavadi bolj amatersko opremo.

Ales ::

Nisem opazil, da mi je preteklo vozniško in sicer že februarja letos, nakar me konec avgusta ustavi policaj in to pri pregledu dokumentov seveda opazi.

Najprej mi je želel napisati 500 EUR kazni zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, kar se mi je zdelo nekoliko veliko ;) in po klicu na centralo je ugtovil, da ne ve točno kateri člen zakona je pravi za to stvar ter mi pove, da bo preveril in mi poslal plačilni nalog po pošti. Da bi kar pozabil na zadevo se pa ni dal prepričati...

Epilog je bila kazen 40 EUR, polovička 20 EUR. Mislim pa, da je morda prišlo do pomote in bi moralo biti 80 oz. polovička 40 EUR, ampak jaz sem zadovoljen...

Pri podaljšanju vozniške nisem imel nobenih komplikacij. Upravna enota, 10 min čakanja in to je to.

No, policaj me je ustavil dan preden sem se z avtom odpravljal iz EU, tako da sem mu pravzaprav lahko hvaležen, ker bi lahko bilo dosti huje.

Me pa takoj po vrnitvi spet ustavi policajka (ne vem, zakaj sem jim kr naenkrat simpatičen, prej me leta in leta niso), pogleda dokumente in reče, če mi je potekla vozniška... Sem ji v smehu rekel da 100% ne in je malo čudno gledala, ampak je vidla da res ni :)

Bellzmet ::

le da zdravstveni imajo ponavadi bolj amatersko opremo.

Ja une črke na steni, ki jih bereš niso dost črne:\

Sej za dioptrijo lepo gledaš in bereš črke/številke na steni - noben high-tech ali kar bi se v zadnjih 20 letih spremenilo. Zgleda, da je tvoj okulist hotel opravičiti tistih 30 EUR, ki si mu jih dal...

kriko1 ::

Nič nisem dal okulistu in kot drugo so imeli v zdr. domu projeciranje na steno za tabo, nato pa si ti to gledal v ogledalu pred teboj.
In dejansko se slabše vidi, poleg tega zatemnitev sobe je bila slaba.

shadeX ::

Včeraj sem po naključju ugotovil, da mi je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja, kot tudi osebnega dokumenta in to konec letošnjega februarja.

V normalnih razmerah, se ne bi vozil dokler nebi dobil novega vozniškega dovoljenja (to bi itak trajalo nekaj dni), zanima me pa kako je sedaj s tem, ko upravne enote ne delajo? (in vprašanje koliko časa še ne bodo).

Kakšna mnenja, predlogi okoli tega dobrodošli.

Bojevnik ::

Najbolje da poklices na upravno enoto.
Jaz sem to pred kratkim naredil za voznisko. Je odvisno od datuma kdaj ti je potekla voznika.
Ampak ce ti je nekje od marca (tocni datum sem pozabil), ti kljub temu da ti je potekla, velja in ti zaenkrat ni potrebno narediti nic.
Za tocne datume, pa kot sem ti rekel, poklici upravno enoto.
To je za voznisko, ne vem pa kako je z osebno...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bojevnik ()

K0K0 ::

Verjetno si trenutno brez vozniškega dovoljenja, ker ti je poteklo februarja. Karantena pa se je uvedla 13 marca in si imel dost časa da ga podaljšaš. Če te ustavi policija se šteje kot da nimaš izpita. Sledi zaplemba vozila, sodnik za prekrške, pa še skladiščenje moraš plačat. Če ti bodo slučajno na upravni enoti rekli drugače naj ti izstavijo neko pisno potrdilo za svoje trditve!

shadeX ::

Ja imaš prav. Sem poklical na UE (mislil sem da se nebo noben niti oglasil) in so mi povedali, da tistim, ki je preteklo pred izrednimi razmerami, pretečeni dokumenti ne veljajo.

Sranje to.

UganiKdo ::

K0K0 je izjavil:

Verjetno si trenutno brez vozniškega dovoljenja, ker ti je poteklo februarja. Karantena pa se je uvedla 13 marca in si imel dost časa da ga podaljšaš. Če te ustavi policija se šteje kot da nimaš izpita. Sledi zaplemba vozila, sodnik za prekrške, pa še skladiščenje moraš plačat. Če ti bodo slučajno na upravni enoti rekli drugače naj ti izstavijo neko pisno potrdilo za svoje trditve!


pa še, mizinc mu bodo odrezal... jao, kake zgodbe. A boš naslednje povedal, da ga bodo zaprli v azilni dom in izgnali iz države, ker mu je osebna potekla?

NE, to, da je poteklo vozniško dovoljenje ni enako temu, da si brez vozniškega izpita. To zgolj pomeni, da nimaš veljavnega dokumenta in dobiš administrativno kazen v rangu 40EUR.

Razlika je v primeru mladega voznika, kjer so določeni posebni pogoji, ki morajo bit izpolnjeni za nadaljnjo veljavnost ali v primeru, ko ko je veljavnost omejena zaradi zdravniških razlogov.

Če je vozniško zgolj poteklo, ker imajo kartice (za razliko od roza knjižic) 10 letno veljavnost potem se to niti pod razno ne šteje da nimaš izpita, tako da ne buč prodajat.

Če ti je vozniško poteklo pred uvedbo karantene (in nisi mladi voznik, oziroma ni zdravniških omejitev) potem sicer avtomatskega podaljšanja ni ampak si samo v administrativnem prekršku, če te ustavi policija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()

Horas ::

shadeX kako to lahko po naključju ugotoviš da ti je poteklo vozniško dovoljenje in osebna?? mislim! jaz napamet vem da mi vozniška poteče leta 2066. osebna pa 2027 8-) da ne omenjam tiste ko pozabijo kdaj jim poteče registracija pa tehnični avta.

starfotr ::

V e-upravi si nastavite opomnik, ki opozori pred potekom.

Ali pa si nastavite kak opomnik na telefonih, saj danes je tehnologije polno.

Nobeden te ne bo jebal zaradi pretečega dokumenta v teh dneh. Imajo druge zadeve, od merjenja hitrosti do preverjanja, če slučajno nisi spizdil ven iz občine.

shadeX ::

shadeX kako to lahko po naključju ugotoviš


Preprosto.. in dobesedno tako:



Dost se zdej govori o podaljšanju dokumentov, tehničnih itd.. in zgleda da podzavest nardi svoje. Torej naključno ja. Mesec sem pa vozil brez veljavnih dokumentov.

Vozniški izpit mi sicer velja do leta 2069.

UganiKdo


Torej, če me ustavi policija je kazen 40€?

UganiKdo ::

ja, 40EUR je kazen če nimaš vozniške pri sebi oziroma je kartica potekla. Drugače mislim, da je to tam nekje okrog 15 člena zakona o pravilih cestnega prometa. (če ni potreben zdravniški pregled oziroma ne gre za mladega voznika).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()

shadeX ::

Imaš prav. 16 člen je.

Hvala.

K0K0 ::

Voznisko ni enako kot pretecena osebna. Za voznisko moras ponovno na zdravniski pregled, tko da je zdej kot da ga nimas. Sosedu se je to zgodilo pred pol leta, tko da ne govorim nekaj na pamet!

shadeX ::

Vozniški izpit mi velja do 2069 (razvidno na hrbtni strani dokumenta - kategorija B 11 stolpec). Veljavnost samega dokumenta / izkaznice (4b na prvi strani) je pa bil konec letošnjega februarja.

Partnerka ima npr veljavnost dokumenta IN vozniškega izpita do 2023, kjer bo morala za podaljšanje opraviti tudi zdravniški pregled. Torej veljavnost vozniškega izpita, nekaterim preteče skupaj z dokumentom, pri nekaterih pa to ni nujno, so pa v prekršku če pokažejo policistu pretečen dokument, čeprav imajo veljaven vozniški izpit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

UganiKdo ::

K0K0 je izjavil:

Voznisko ni enako kot pretecena osebna. Za voznisko moras ponovno na zdravniski pregled, tko da je zdej kot da ga nimas. Sosedu se je to zgodilo pred pol leta, tko da ne govorim nekaj na pamet!


zakaj še kar naprej lažeš in si izmišljaš neumnosti? Zdravniški pregled NI obvezen za vsakokratno podaljšanje vozniškega dovoljenja. Če ti enkrat izdajo zdravniško potrdilo brez posebnih omejitev ti to velja tja do 70 leta starosti. ČE se je tvojemu sosedu to zgodilo pred pol leta to pač pomeni, da je imel veljavnost vozniškega dovoljenja omejeno zaradi zdravniških razlogov ali pa je bil voznik začetnik. In ja, v takem primeru je nujno, da opravi zdravniški pregled/usposabljanje drugače se šteje, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. In to sem zgoraj že 2x napisal, pa vseeno še kar prodajaš neko svojo blodnjo.

Nima pa to nič z konkretnim primerom kjer je OP jasno napisal, da mu vozniško velja do 2069 in mu je pač potekla veljavnost kartice. In ja, to je povsem enako kot če ti poteče veljavnost osebne, minoren administrativni prekršek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()

Lightning ::

Pozdravljeni. Letos februarja 2021 mi je poteklo vozniško dovoljenje, kar sem opazil šele sedaj po dveh mesecih.


Zanima me, ali mi na upravni enoti lahko podaljšajo vozniško dovoljenje, oziroma, ali bom moral s seboj na upravno enoto obvezno prinesti fotografijo in mi bodo dali nato novo vozniško dovoljenje?


Hvala za pomoč in odgovor ter lep pozdrav :)

starfotr ::

https://img.17qq.com/images/npchdcv.jpeg

Ni ti treba prinesti slike s sabo, ker so se sedaj birokrati naučili tudi risat in te lahko narišejo.

https://e-uprava.gov.si/podrocja/osebni...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vozniska izkaznical za tiste, ki imajo ocala (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7214955 (3324) m0LN4r
»

Podaljšanje vozniškega dovoljenja

Oddelek: Na cesti
4711068 (1353) MarkZC8261
»

Vozniško dovoljenje

Oddelek: Na cesti
3814348 (6129) BivšiUser2
»

Podaljšanje vozniškega izpita

Oddelek: Loža
2919773 (7653) krneki2
»

Preteklo vozniško

Oddelek: Loža
95489 (5045) Gwanaroth

Več podobnih tem