» »

Mnenja o Telemahu

Mnenja o Telemahu

veso266 ::

Dober dan, od kar imamo optiko uporabljamo Telekomov izurli paket Modri Plus

Uporabljamom 3x TV vmesnike, 3x mobitel (data cap na 90GB v sloveniji ki si jo delijo 3 mobilni telefoni, v tuniji pa mislim da je 20GB, točno se ne spomnim) + dodatno SIm samo za internet, ter 300/50Mbit internet
Uporabmo tudi statični IP naslov ter z odpiranjem portov ni bilo nikoli težav (odpru si lahko tudi port 53 če si želel imeti svoj DNS strežnik)

Od opreme imamo Huwaijev HG8010H ONT (za katerega vem uporabniško ime in geslo, tako da lahko vedno pogledam kaj se dogaja z optično povezavo), Innbox V60U in ker smo že dolgo pri telekomu se ve tudi nekaj zelo uporabnih stvari
TV se prenaša preko multicasta, nahaja se na VLANu z IDjem 3999, razen tega da so nas prisili da smo letos vse Netgeme zamenjali z njihovim NEO (kar pomeni da je bilo treba kupiti dodaten SCART v HDMI pretvornik, ki ga oni ne ponujajo, NEO SCARTa nima, televizor na katerem je priklopljen pa ne HDMIja)
Telefon je na VLAN 3998
SIP registrar je voip.siol
SIP Proxy je voip.siol
Port = 5060
Uporabniško ime: Telefonska številka brez začetne ničle
Geslo: (mi ga je dal en ko je delal na telekomu in je žal pokojni)

DNS strežnik za razrešitev domene voip.siol dobiš če narediš poizvedbo na DHCP strežnik na VLANu 3998 s Vendor ClassID: InnboxV60U

Moja omrežna topologija izgleda nekako tako na hitro
Optika v Huawei ONT -> Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN (ni najnovejši ima pa 1W wifi, kar mi je zelo dobrdodošlo), mikrotik vspostavi PPPoE sejo -> PCji, InnboxV60U dobi svoj port, vse kar počne je da skrbi za stacionarni telefon ter iz njega en zelo dolg Ethernet kabel v drug del hiše (Innboxa uporabljam samo zato ker je za moj mikrotik ethernet kabel predolg) na katerem je še en Mikrotik in dodaten TV

Izpadov pri telekomu ni bilo veliko, večino sem jih rešil sam, klical sem jih edino enkrat ko sem po nesrečo pretrgal optični kabel od omarice do ceste, da so ga prišli zalotat nazaj, ko so prišli merit moč signala so me sicer malo čudno gledali ko ni šlo vse preko njihove škatle, ampak ko sem jim povedal da je vse vredu in da vse deluje so odšli in to je bilo to

Za to se plačuje 130€ na mesec + dodatek Voyo (7 evrov na mesec)

Sedaj pa se okoli naše hiše mota nek komercialist od Telemaha (že drugič je prišel, če prav smo mu enkrat že rekli ne (lahko da je bil prvič drug, se nespomnim točno), ter nam je dal neko omejeno ponudbo, ki velja samo do konca tedna (prišel je v petek) in ne velja v njihovih centrih, ponudba izgleda takole (EON Premium)

ki vsebuje:

EON BOX (pametni sprejemnik z glasovnim ukazom)
300+ programov (dodatna ugodnost, ki vam pripada)
HBO premium
Cinestar premium
7 dnevni časovni zamik na vseh programih
VSI športni programi
Brezžični internet s hitrostjo 1Gbps/100 Mbps (zakaj upload samo 100Mbit, upam da zato ni kakšna tehnična omejitev? (oni namreč najemajo kable pri Telekomu)
Brezplačna inštalacija optičnega omrežja
2x EON SMART TV aplikacija

CENA ZA 24 MESECEV JE 28€ Z DDVjem.

Programska shema:

https://telemach.si/wp-content/uploads/...
+ VSI PROGRAMI HBO TER VOYO

Poleg tega je v akcijo vključena možnost naročnine za VSE MOBILNE TELEFONE V GOSPODINJSTVU za samo 8€ na mesec, ki pa vključuje neomejeno število klicev, neomejeno število SMS/MMS sporočil, neomejeno količino prenosa podatkov v Slo in pa 26GB prenosa v tujini.



Sedaj pa vprašanja
1. Ali pri telemahu ponujajo statični IP naslov ter ali lahko odpreš vse porte (tudi 53, nekaj let nazaj sem namreč prebral da to oni blokirajo)
2. Ali lahko odbržim svojega Huaweija, ter Innboxa V60 (ali se lahko dobi Innbox V60U pri telemahu, če lepo prosiš, res mi je pomembno da imam za stacionarni telefon Innbox V60U saj podpira pulzno izbiranje ter ima Ring voltage 90V Peak to Peak (kar pomeni da bodo tudi stari telefoni gor zvonili)
Če Huwaija ne morem obdržati, ali lahko saj dobim SFP modul ki ga lahko utaknem v svojega Mikrotika?
3. Ali se da dobit podatke za SIP? (če ne po uradni poti, jih mogoče kdo ve, ker da sem to dobil pri telekomu ni bilo lahko
4. Kako je z izpadi storitve, so tehniki odzivni?
5. Ali se televizija prenaša preko multicasta in nima vpliva na internetno povezavo (pri Telekomu ni važno, ali imaš 10 televizij prižganih, internet bo vedno 300/50)
5. Kaj pa po 24 mesecih? (kakšne so redne cene?) (pri telekomu so na primer na začetku dali popust, potem pa je popust po tihem bil ukinjen)

Veliko napisanega ampak se mi je zdelo prav da dodam malo konteksta, da se malo ve kaj zame pomeni menjava operaterja
Telemahu namreč Telesmeh verjetno ne pravijo kar tako, so verjetno tudi tam kakšne težave

Samo ne bi bil rad na slabšem s storitvijo kot sem sedaj (cena je kar velika in normalno da bi jo z veseljem zmanjšal če bi bilo to mogoče, ampak težav pa pri telekomu nasrečo nimam (razen prisile v zamenjavo TV komunikatorja) in vse deluje tako kot želim)

Hvala za odgovor in Lep pozdrav
TLRD: Dobre in slabe stvari pri Telemahu, in ali se splača prehod iz Telekoma na telemah?
Why do you need an e signature if everyone can delete it

misek ::

veso266 je izjavil:

možnost naročnine za VSE MOBILNE TELEFONE V GOSPODINJSTVU za samo 8€ na mesec
Nekaj podobnega so ponudili znancu in on je podpisal pogodbo brez da bi prej vse lepo naštudiral oz. vsaj imel vse te ponujene pogoje na papirju. In seveda je šlo za nateg. Zgleda je to postala praksa saj so na poslano pritožbo pa mailu kar hitro pogodbo razveljavili. Je pa vseeno imel nekaj stroškov z mobilnimi naročnininami, da je šel spet nazaj na starega operaterja.

Tako da kljub temu, da ti bo tehnično vse štimalo, prej dobro preveri ponujene cene in jih zahtevaj v naprej in ne samo po telefonu oz. kar ti zastopnik govori.
Ga je kasneje poštar vprašal ali si upa kar tako pospisati pogodbo, ki mu jo je prinesel (ko sprejmeš kuverto si s tem podpisal pogodbo). To kaže na to, da ni edini padel na te finte.

Ori ::

telemach ima šport klub programe, nima pa arene šport.

bambam20 ::

veso266 je izjavil:



Za to se plačuje 130€ na mesec + dodatek Voyo (7 evrov na mesec)




Kaj točno ti plačuješ tako veliko pri Telekomu?

veso266 je izjavil:



Hvala za odgovor in Lep pozdrav
TLRD: Dobre in slabe stvari pri Telemahu, in ali se splača prehod iz Telekoma na telemah?


Hitro menjat operaterja. Telemach je super. 8-O

Ampak še vedno mi ni jasno, kje te telekom mesečno skubi za 130€.

telemach je drgaž iz stališča podpore in delovanaj drek. Zato pa vabijo z nizkimi cenami. Za mir v bajti in življenju je Telekom prva izbira. Jaz ma optiko na Telekomu od 2008. Nikoli nobenih težav. Samo enkrat je napajalnik od modema šel po gobe in menjal Prosperorata za Fritza.

V 16-ih letih ni bilo enega izpada.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

starfotr ::

Glede na vse specifične zahteve toplo priporočam, da se ne opečeš z menjavo.

Ker nikjer ne boš dobil ne SIP podatkov. Tudi druge zadeve, kot je prenos preko multicasta ni nujen.

Skratka greš na slabše in cenejše. Če to želiš, pojdi. Seveda premisli čemu vse se boš odpovedal za voljo cene.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEO Telekoma Slovenije (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1806416277 (733) thundercat
»

Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7621517 (9873) Ghost007
»

Povezava Nvidia - switch - Innbox v60u

Oddelek: Omrežja in internet
71205 (880) Robert
»

Telekom VOIP nastavitve

Oddelek: Zvok in slika
132231 (1891) veso266
»

Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
30663063 (29122) Lonsarg

Več podobnih tem