Forum » Na cesti » Radarji v Avstriji
Radarji v Avstriji
Landscapes1 ::
Pozdravljeni.
V začetku novembra me čaka kar dolga službema pot Koper - Linz - Dunaj - Koper.
Sistema v avstriji ne poznam, ker tam ne vozim veliko.
Zanima me predvsem to, če imajo Avstrijci enako zakonodajo kot mi, torej da mora bit vsak radar označen s tablo oz. opozorilom pred škatlo.
Ne vozim pretirano hitro, se pa spomnim, da sem pred leti šel na Dunaj in da je velik del avtoceste bil pod omejitvijo 100kph, kar pomeni,
da si lahko hitro na 115, 120, 125...
Torej, so vse radarji označeni ali je tako kot npr. v Franciji, kjer ni opozorilnih tabel? Kaj pa priporočate glede aplikacij za radarje?
V tujini navadno uporabljam Camsam, a deluje tudi v avstriji?
Ps: Ja vem, najlažje je peljat po omejitvah in ne dobit kazni. To je tudi moj namen, vendar pri 1000km plus potovanja hitro na odseku 100 spregledaš znak in pelješ 130.
Hvala za odgovore, še posebno od tistih, ki redno vozite po Avstriji.
V začetku novembra me čaka kar dolga službema pot Koper - Linz - Dunaj - Koper.
Sistema v avstriji ne poznam, ker tam ne vozim veliko.
Zanima me predvsem to, če imajo Avstrijci enako zakonodajo kot mi, torej da mora bit vsak radar označen s tablo oz. opozorilom pred škatlo.
Ne vozim pretirano hitro, se pa spomnim, da sem pred leti šel na Dunaj in da je velik del avtoceste bil pod omejitvijo 100kph, kar pomeni,
da si lahko hitro na 115, 120, 125...
Torej, so vse radarji označeni ali je tako kot npr. v Franciji, kjer ni opozorilnih tabel? Kaj pa priporočate glede aplikacij za radarje?
V tujini navadno uporabljam Camsam, a deluje tudi v avstriji?
Ps: Ja vem, najlažje je peljat po omejitvah in ne dobit kazni. To je tudi moj namen, vendar pri 1000km plus potovanja hitro na odseku 100 spregledaš znak in pelješ 130.
Hvala za odgovore, še posebno od tistih, ki redno vozite po Avstriji.
Tidule ::
Radarji niso vsi posebej označeni, jih je pa kar lepo število, dejansko lahko pričakuješ da bo na vsakem odseku kjer je omejitev. Praviloma jih imajo aplikacije notri, ampak aplikacije imajo tudi opozorilo kdaj voziš prehitro, če se bojis kaj "spregledat".
feryz ::
Niso označeni.
Camsam ve za vse.
Ostalo kakor veš in znaš.
Čez dan policaji visijo kjerkoli, na mostovih, nadvozih, nišah ..., v dežju ali ponoči jih skoraj ni.
Jaz imam v Avstriji tempomat na 180 km/h (enako v Sloveniji) in zgolj vsake kvatre kaj fasam. Recimo enkrat letno oz. 1x na 20 takših poti.
Kazni na AC so krepko višje kot pri nas. Ampak še vedno v mejah normale.
Camsam ve za vse.
Ostalo kakor veš in znaš.
Čez dan policaji visijo kjerkoli, na mostovih, nadvozih, nišah ..., v dežju ali ponoči jih skoraj ni.
Jaz imam v Avstriji tempomat na 180 km/h (enako v Sloveniji) in zgolj vsake kvatre kaj fasam. Recimo enkrat letno oz. 1x na 20 takših poti.
MIHAc27 ::
Kolk so pa kaj strogi glede vinjet? GPS me je peljal 2x na avtocesto kljub izbiri opcije, naj jo ignorira. Šel sem pa pri Celovcu ob jezeru, pa tam do Šentvida pri Glini.
Kakih kamer ali avtov ob cesti ni bilo videti, da se kaj snema.
Kakih kamer ali avtov ob cesti ni bilo videti, da se kaj snema.
kmetek11 ::
največ radarjev je ko prideš iz tunelov ven in tam kjer je omejitev 80 (delo na cesti), policaji pa stojijo na izvozih iz počivališč in merjo hitrost. Nekateri odcepi majo pa tudi sekcijsko merjenje hitrosti.
nokken ::
Aja? No toliko o tem koli ta najvecji car v realnosti zares potuje po svetu in ne zgolj bluzi po forumu.
Kazni za prehitro voznjo v Avstriji so precej nizje kot pri nas, so pa na obmocjih kjer je IG-L visje kot tam, kjer tega ni, ampak se vedno nizje kot pri nas. Ampak ce "i know everything" rece, da so krepko visje, potem ni hudic da nima prav.
Tidule ::
IG-L so višje, ker tam dejansko ne gre za prometne prekrške ampak za onesnaževanja okolja.
PersonaRuda ::
In če imaš električni avto lahko na IG-Lu pri omejitvi na 100 km/h lepo voziš 130 km/h in ni kazni. Drugače pa ja. Obvezno se držim pri IG-L da do največ 10 km/h prekoračim omejitev ali pa se držim točno teh 100 km/h, ker so kazni baje kar fajn višje kot drugače.
So visje pa dalec od nekih strasnih.... 136km/h na 100km/h IGL pri Innsbrucku je bilo 3 leta nazaj tocno 36eur na mestu prekrska. Ni da bi te bilo ravno konec.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nokken ()
psychoshorty ::
Pri Lebringu, kjer sta en za drugim dva mostova, zelo radi pogosto nastavljajo 3 majhne kamere - radarji, ki merijo hitrost in medsebojno razdaljo med vozili. Ce je tam omejitev 100 pa IG-L vam predlagam, da to tudi upostevate.
Invictus ::
Mene so na poti iz Muenchna 1x dobili 2x. Na koncu plačal vse skupaj nekih 50 EUR in pozabil...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: znbojan ()
Ok, kakor rečeš.Kazni na AC so krepko višje kot pri nas. Ampak še vedno v mejah normale.
Aja? No toliko o tem koli ta najvecji car v realnosti zares potuje po svetu in ne zgolj bluzi po forumu.
Kazni za prehitro voznjo v Avstriji so precej nizje kot pri nas, so pa na obmocjih kjer je IG-L visje kot tam, kjer tega ni, ampak se vedno nizje kot pri nas. Ampak ce "i know everything" rece, da so krepko visje, potem ni hudic da nima prav.
Trenutno me imajo Avstrijci v obdelavi (morajo prevesti dopis, drugače se lahko jašejo) za divjanje po AC, šel sem namreč 145 km/h namesto 130 km/h. Jebi ga, prekasno sem opazil škatlo na odstavni niši, posledično nisem dovolj zakočil in so me ujeli.
Kazen je 150 evrov. Zdaj pa guglajte koliko je pri nas.
Avstrijci nimajo fiksnih kazni, ampak prosto gibljive. In se še kako pozna, s kakšnim avtom narediš prekršek.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
Ja za wannabe BMW fahrerje, ki potujejo s prstom po zemljevidu, imajo x17 kazen. Ljubi bog kaj vse ne slisis tu.
So visje pa dalec od nekih strasnih.... 136km/h na 100km/h IGL pri Innsbrucku je bilo 3 leta nazaj tocno 36eur na mestu prekrska. Ni da bi te bilo ravno konec.
Je velika razlika, če te ustavijo (čisto vsi dobijo teh 35 Eur kazni, kolega na 130 km/h vozil 175 km/h) in plačaš na licu mesta ali pa te slikajo in dobiš po pošti domov. Sam sem prekoračil za 12 km/h (omejitev 50 km/h) takoj, ko prideš v Grazu z avtoceste v tisti glavni rondo (kjer ni kolesarjev, niti peš cone) in dobil kazen po pošti 65 Eur. Poznam primer, ko je prekoračil za 18 km/h na 50 km/h in je dobil po pošti 95 Eur. Ampak to je bilo pred leti. Z letošnjim letom so "baje" dvignili čisto vse kazni, tudi za tisto plačilo na licu mesta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PersonaRuda ()
Malajlo ::
Klinc, table imajo malce po svoje nastavljene. Do Dunaja v eno smer table za 100 na vsakih par kilometrov, še razdalja do konca omejitve. V drugo smer pa nič. In sem pičil 130. Tega je že nekaj mesecev, pa upam, da se me kdo ne spomni v naslednjih. I-GL pa po GPS +/- 2 km/h, kolikor ima tolerance fiksni radar (2,5%, če sem prav bral).
Kazni sicer niso drakonske, kot pri nas. 2x35 EUR za 140 km/h ponoči proti Salzburgu in 120 v baustelle. Na licu mesta, obe hkrati. Sicer je bilo bolj rekla-kazala, ker sta bila policaja kar precej zadaj. Ampak komu se da ob štirih zjutraj pregovarjati?
Kazni sicer niso drakonske, kot pri nas. 2x35 EUR za 140 km/h ponoči proti Salzburgu in 120 v baustelle. Na licu mesta, obe hkrati. Sicer je bilo bolj rekla-kazala, ker sta bila policaja kar precej zadaj. Ampak komu se da ob štirih zjutraj pregovarjati?
No jaz do sedaj v Avstriji (direktno na mestu ali po posti) se nisem dobil visje kazni kot 45eur. Sicer nimam BMWja, za kar je kot kaze predpisana precej visja kazen kot za ostale, ima pa moj vseeno verjetno vec konjev kot feryzov. Ampak mogoce pa res talajo kazni glede na znacko na havbi, ali medosno razdaljo ali kaj vem kaj si bo se spomnil.
Drugace pa tole za AC:
Geschwindigkeitsüberschreitung außerorts bzw. auf der Autobahn
bis 20 km/h (Autobahn)
Organmandat - 30 €
Anonymverfügung - 45 €
bis 30 km/h (Autobahn)
Organmandat - 50 €
Anonymverfügung - 60 €
Drugace pa tole za AC:
Geschwindigkeitsüberschreitung außerorts bzw. auf der Autobahn
bis 20 km/h (Autobahn)
Organmandat - 30 €
Anonymverfügung - 45 €
bis 30 km/h (Autobahn)
Organmandat - 50 €
Anonymverfügung - 60 €
Kolega je plačal 35€ za prekoračitev +45 km/h na avtocesti. So ga pa ustavili, upoštevali toleranco in po odbiti toleranci je imel 175 km/h. Vozil pa je nekje 190 km/h po števcu. Plačal na licu mesta 35€. Jaz pa 65€ za +12 km/h (ob izvozu z avtoceste) prekoračitve in kazen po pošti.
Še zdaj imam v avtu ta dopis in plačano položnico in bom to šparal 10 let, da slučajno ne bi oni založili moje plačilo in bi ob kontroli prometa moral še enkrat plačati.
Še zdaj imam v avtu ta dopis in plačano položnico in bom to šparal 10 let, da slučajno ne bi oni založili moje plačilo in bi ob kontroli prometa moral še enkrat plačati.
Medtem ko se v drugi temi hvalis kako nikoli nic ne placas, ker tebi nihce nic ne more Potem naj pa clovek verjame.
Drugace pa tako sliko ti lahko tudi jaz naredim v 5sec, koliko je to za dokaz o "izkusnjah" in tvojih nebulozah naj si pa misli vsak po svoje.
Drugace pa tako sliko ti lahko tudi jaz naredim v 5sec, koliko je to za dokaz o "izkusnjah" in tvojih nebulozah naj si pa misli vsak po svoje.
Vem, da ti lahko z AI to sproduciraš v petih sekundah, superman, ni kaj.
Jaz pa tega ne rabim, imam evidence v banki. Laganje mi pač ne sede.
Kdo praviš da mi nič ne more? Jaz pravim, da vedno, ampak res vedno, vozim prehitro.
In ko me dobijo, tudi vsakič plačam, če je postopek pravilen. Ne kregam se in glumim idiota da števec ne dela, table ni in podobne nebuloze.
Kdo praviš da mi nič ne more? Jaz pravim, da vedno, ampak res vedno, vozim prehitro.
In ko me dobijo, tudi vsakič plačam, če je postopek pravilen. Ne kregam se in glumim idiota da števec ne dela, table ni in podobne nebuloze.
Vem, da ti lahko z AI to sproduciraš v petih sekundah, superman, ni kaj.
No kaj pa vem glede na tisto odebeljeno... saj ce bi se mi dalo bi poklikal pa ti skopiral sem par tvojih cvetk o tem, kako ti ne placujes kazni, pa se mi zares ne da. Tako da to kako ti laganje ne sede, je precej smesno... precej v stilu tega tvojega o 150+eur za 15km/h prehitro po AC, zgolj zato ker naj bi imel ne vem kaksen avto ;) Je pa po drugi strani tudi res... pravljice vseeno niso lazi, so zgolj... no pravljice ;)
starfotr ::
Če ne znate vozit po predpisih in omejitvah, potem je treba stopit do upravne enote in vrnit vozniško dovoljenje.
Prav tako je treba avto dat v prešo in shranit potrdilo o razgradnji.
znbojan ::
Prejšnji teden plačal 60€ (uletel v IG-L s 118 km/h na poti z Dunaja proti Graz-u). Omejitev bila 100 km/h.
So pa pošiljali najprej "pošto" na leasing firmo in potem na podjetje.. in v začetku oktobra prejel na privat naslov še v slovenščini.
ps. komaj dohajal enega Avstrijca, ki je divjal do 190 km/h z Dunaja...
So pa pošiljali najprej "pošto" na leasing firmo in potem na podjetje.. in v začetku oktobra prejel na privat naslov še v slovenščini.
ps. komaj dohajal enega Avstrijca, ki je divjal do 190 km/h z Dunaja...
znbojan
Če ne znate vozit po predpisih in omejitvah, potem je treba stopit do upravne enote in vrnit vozniško dovoljenje.Zakaj že?
Imamo pravila za vožnjo po omejitvah in pravila za vožnjo po neomejitvah.
Dokler se držimo enega in drugega, ni problema, zato pa so pravila.
Glede na to, kako se samonazivaš in tvoje izjave, bi bilo bolj primerno zate, da storiš, kar drugim sugeriraš.
No kaj pa vem glede na tisto odebeljeno... saj ce bi se mi dalo bi poklikal pa ti skopiral sem par tvojih cvetk o tem, kako ti ne placujes kazni, pa se mi zares ne da.Predvidevam, da se to tiče zapisov, da se ne plačuje kazni, v kolikor ni priložen prevod ali se dopis ne pošlje priporočeno?
To milijon procentno drži in s tem tudi pravno formalno ni popolnoma nič narobe. Vse po črki zakona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nove omejitve: s 130km/h na 110 ali 90! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 30810 (26061) | roCkY |
» | Avstrija radar infoOddelek: Na cesti | 5499 (4925) | St235 |
» | Avstrijske in nemške avtoceste - čista grozota (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 11869 (9242) | FTad |
⊘ | Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 82518 (75218) | Gandalfar |
» | Italija : omejitev hitrosti do 150 km / h (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28592 (26774) | IceIceBaby |