» »

Golf 7 ključ, katera baterija?

Golf 7 ključ, katera baterija?

nekoman ::

Zdravo.
Zanima me katero baterijo dat v ključ za golfa 7, da bi zdržala čim dlje??
Očitno je z baterijam loterija glede na to koliko časa zdrži.
Kot primer, pri roki za zamenjavo je bila baterija iz Tedija, pa je zdržala pol leta; dam not drugo, pa po dveh dneh mrk.
Možno da so baterije že dolgo v trgovini pa so kao bolj prazne že ob nakupu?

Lp

Kodrnusa ::

Kupi Varto. Ti bo sigurno delovala dolgo. Meni baterija iz ikee sploh ni delovala, prav tako iz Tedija. Od takrat naprej samo Varto kupujem. Deluje ze 2 leti v kljucu.

Utk ::

LOL, jaz sem kupil varto, takoj ko sem je not dal, avto ni vžgal. Dam nazaj staro, dela bp. Cel paketek sem vrgel stran. Kdo je kriv, varta ali merkur, who knows who cares. Raje imam potem paket 10ih iz tedija stalno v predalu, ena bo že delala.

bemfa ::

+1 za Varto

tomaz- ::

dosedaj z Ikeinimi brez problemov

blackbfm ::

Raje imam potem paket 10ih iz tedija stalno v predalu, ena bo že delala.

bo ja

ampak ne prav dolg:))

Jah, varta mi že v štartu ni. Pa ne krivim varte, lahko da je bila na polici 3 leta, ampak kako naj jaz to vem.

blackbfm ::

Utk je izjavil:

Jah, varta mi že v štartu ni. Pa ne krivim varte, lahko da je bila na polici 3 leta, ampak kako naj jaz to vem.

ponavad na embalaži piše rok uporabe

Ja ja, datum je ziher v redu. Samo kaj ti pomaga. Sej lahko neseš nazaj, ampak ponavadi kupiš za rezervo in ne takoj menjaš, čez 3 mesece pa vprašanje kje je račun itd. Komu se da s tem ukvarjat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

WizzardOfOZ ::

Jaz jih kupujem v merkatorju. Pa nobenih problemov z njimi.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Buggy ::

v VW avtokljucu zdrzala Panasonic cca 3 leta, je pa res da se ne pritiska skoraj nic knofov, ker je odklepanje na dotik...ce to podaljsa ali skrajsa rok baterije, se mi pa ne sanja.

https://www.mimovrste.com/baterije-poln...

d4vid ::

Kupi duracell, pa bo mir.
Pocenske noname baterije niso vredne nič.

Buggy je izjavil:

v VW avtokljucu zdrzala Panasonic cca 3 leta, je pa res da se ne pritiska skoraj nic knofov, ker je odklepanje na dotik...ce to podaljsa ali skrajsa rok baterije, se mi pa ne sanja.

Skrajša rok baterije, ker mora kljuc s avtomobilom komunicirat. Poznam primer, ko je lastnik menjal duracellke na 3 mesece, ker je vedno ključ odlagal blizu avta in zaradi keylessa ključ ves čas komuniciral z avtom...
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

link_up ::

Za take zadeve se kupi Renata. :) Mislim, da v te kljuce pase 2036?

Buggy je izjavil:

precej skrajsa :)
In and Out

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: link_up ()

starfotr ::

Krivo je, da ne znate strokovno montirat baterije in da kupujete poceni klump v tedijih, kikih, ikejah in še kje, kjer se baterij ne kupuje.

Baterijo je treba vstavit brez dotika kože na baterijo. Ker drugače ti maščoba s kože naredi stik (upor) med obema poloma baterije in ti jo počasi izprazni.

Če ni maščobe, ni praznenja.

Ti si pa zmeraj pametnejši od vesolja. Zdaj ne znamo več niti baterije zamenjat.

starfotr ::

Tema dokazuje, da je temu res tako.

floyd1 ::

"Gumbke" iz Hoferja sem pri avto ključih moje boljše polovice menjaval skoraj tedensko. Zdaj z duracelkami držijo že tričetrt leta. Te iste Hoferjeve mi drugače čisto lepo služijo v xiaomi hišnih senzorjih (vlaga in temp.).

matobeli ::

Utk je izjavil:

Ti si pa zmeraj pametnejši od vesolja. Zdaj ne znamo več niti baterije zamenjat.

Ima v tem primeru kar prav.

Kalibri ::

Panasonic.

Baterije na Polar pasu menjam skoraj vsak teden. Z Varto iz Hoferja je že en mesec mir. Sem pa nabavil Panasonic.

matobeli je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne vem kaj vse nekateri delajo z baterijo, ampak če je normalno zagrabiš in vstaviš, res ne vem kako bi toliko masti prišlo tam vmes, da bi prevajala, in da bi bilo to opazno proti porabi oddajnika/sprejemnika, ki dela 24/7.
Je pa res da si ne drgnem s tisto baterijo po riti in ne vem kje... Kaj sem šele s tisto varto moral delat, da mi že takoj ni delala...verjetno sem jo trikrat prebavil in v ključ vtaknu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Buggy ::

OMG..a zdej se dela ze znanost o jebenem vstavljanju baterije v gadgete :))

GrimReaper3 ::

Kodrnusa je izjavil:

Kupi Varto. Ti bo sigurno delovala dolgo. Meni baterija iz ikee sploh ni delovala, prav tako iz Tedija. Od takrat naprej samo Varto kupujem. Deluje ze 2 leti v kljucu.

Meni je Varta delala 2 leti in pol. Potem se je na srečo izpisalo opozorilo, da je baterija slaba. Ker temu ni vedno tako.
Je pa kar jeba da je avto odvisen od ene CR2032 baterije (no, to je še ok, Renault ima tanko CR2016 v karticah). Če bi sam izbiral, bi imel raje klasičen ključ (saj zdaj je tudi, ampak ga moraš potegniti ven namesto včasih ko se je samo odprl, ampak kakšna Tesla ga pa verjetno res sploh nima več, ker morajo vse po nepotrebnem modernizirati, čeprav je na koncu za uporabnika slabše, kdor je gledal It's Always Sunny in Philadelphia, je bila lepa Tesla zgodba) in ključavnico, ampak daljinsko upravljanje. Ker kot je pri novih lepša kljuka, je večja jeba potem priti do ključavnice in zaganjat motor. Jaz sem si takoj ob nakupu sprintal navodila za to in rabil prvič že takoj po pol leta, potem naslednjih 5,5 let pa ne.

Zgodovina sprememb…

bemfa ::

GrimReaper3 je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

Meni je Varta delala 2 leti in pol. Potem se je na srečo izpisalo opozorilo, da je baterija slaba. Ker temu ni vedno tako.
Je pa kar jeba da je avto odvisen od ene CR2032 baterije (no, to je še ok, Renault ima tanko CR2016 v karticah). Če bi sam izbiral, bi imel raje klasičen ključ (saj zdaj je tudi, ampak ga moraš potegniti ven namesto včasih ko se je samo odprl, ampak kakšna Tesla ga pa verjetno res sploh nima več, ker morajo vse po nepotrebnem modernizirati, čeprav je na koncu za uporabnika slabše, kdor je gledal It's Always Sunny in Philadelphia, je bila lepa Tesla zgodba) in ključavnico, ampak daljinsko upravljanje. Ker kot je pri novih lepša kljuka, je večja jeba potem priti do ključavnice in zaganjat motor. Jaz sem si takoj ob nakupu sprintal navodila za to in rabil prvič že takoj po pol leta, potem naslednjih 5,5 let pa ne.

Ma kdo podnapise za to?

val46 ::

:))

twom ::

matobeli je izjavil:

Utk je izjavil:

Res ima, sicer pa v večini tem samo pikro smeti teme. Zdaj, ali to odtehta tisoč sporočil, da je enkrat nekaj uporabnega, naj pa vsak sam presodi...

d4vid je izjavil:

Kupi duracell, pa bo mir.
Jaz bi se ognil ravno Duracelkam. Sem jih že več videl, da so stekle v embalaži, pa še leta rok uporabe. Duracelke iz Amerike, ja, tiste so pa druga zgodba. Preostal svet pa američani sam nategujejo z zajčki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: twom ()

Furbo ::

Greš menjati k kakemu dobremu urarju, ki ima sveže kvalitetne baterije in ve, da se jih ne sme dotikati z golimi rokami.
Npr. Urarstvo Štefanac v Kamniku.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Dimnik ::

Človek več ne ve ali trolate al resno.....celi cirkus zaradi jebene baterije, kot da je znanstvena fantastika

nekoman ::

Nabavil GP ultra, Tedi, je bilo 30% popusta na vse:) juhej

cvalsr ::

Spet sem se spotaknil ob tole modrost, da se ne morem premagati:
Baterijo je treba vstavit brez dotika kože na baterijo. Ker drugače ti maščoba s kože naredi stik (upor) med obema poloma baterije in ti jo počasi izprazni.
Če ni maščobe, ni praznenja.

Seveda to 'maščobo' vsi skrbno namažemo od enega pola čez rob na drug pol, da je stik zanesljiv. Pa v (sicer minimalnih) režah med kovinami in plastikami se posebej potrudimo in na debelo napacamo, da ni prekinitve. Itak je maščoba odličen prevodnik elektrike? Znoj je resda boljši, a vlaga se posuši, ostankov (soli) pa je koliko - in so brez kakršnekoli prekinitve povezani v stik(upor)?
Pa vsi svetovni proizvajalci poznajo ta problem in imajo na embalaži debelo natisnjeno "ne dotikaj se baterije z golimi rokami".

Sicer ni praznjenja. Samopraznjenje baterij, magari originalno zaprtih v 'fabrški' embalaži, ne obstaja.

Je pa res, da imajo nekateri ljudje zelo kisel agresiven znoj, zlasti ženske med menstruacijo. (Sem delal v panogi, kjer je bil to kar problem!) Ta pa lahko v povezavi z zračno vlago povzroči korozijo na stiku baterije in kontaktnega peresca s posledicami...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cvalsr ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupujete gumbne baterije (npr CR2032)

Oddelek: Kaj kupiti
437805 (2298) clancy
»

Baterija v ključu od avta se hitro prazni

Oddelek: Na cesti
81761 (1450) mat xxl
»

kvaliteten polnilec + polnilne baterije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
30788743 (27449) d0rK

Ključ s prostoročnim odpiranjem in baterija CR 2032

Oddelek: Na cesti
495033 (4074) perci

Več podobnih tem