Forum » Operacijski sistemi » Windows 11, Lubuntu Dual Boot Boot EFI
Windows 11, Lubuntu Dual Boot Boot EFI
Prib ::
Na NVMe SSD-ju imam nameščen Windows 11. Rad bi namestil Lubuntu na isti NVMe SSD ampak ga ne morem namestiti brez Boot EFI Particije. Ne bi rad uničil Windows 11 EFI Particije, če bi ustvaril Boot EFI Particijo za Lubuntu.
Brez VM, prosim. V VM ne morem testirati grafične kartice. VM je za testiranje in ne za igre.
Brez VM, prosim. V VM ne morem testirati grafične kartice. VM je za testiranje in ne za igre.
Sem ustvaril 300 MB Boot EFI Particijo za Lubuntu in oba OS normalno delujeta na istemu NVMe SSD-ju (Windows 11 in Lubuntu).
Jaz sem raje namestil Lubuntu na USB ključ. Dual Boot mi ni všeč zato, ker je treba ustvariti novo particijo za sekundarni OS itd. Nameščenega imam tudi v Oracle VM VirtualBox za testiranje.
Dual Boot na NVMe SSD-ju je boljši zaradi hitrosti. Zunanji HDD je počasen. Zunanji SSD-ji mi niso všeč. Ko ne potrebujem več Xubuntu izbrišem particijo in izbrišem "Ubuntu" iz EFI Particije z DiskPart in uporabim Visual BCD Editor. Za testiranje sta najboljša VMware Workstation Pro in Oracle VM VirtualBox v Windows 11. Dual Boot za testiranje NVIDIA GPU v Linux-u.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 335134 (36) | errhec |
» | Windows 10, XubuntuOddelek: Operacijski sistemi | 901 (506) | Rad21 |
» | dual bootOddelek: Operacijski sistemi | 2432 (1154) | zuz3k |
» | Kateri OS uporabljate (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 22109 (15109) | Apache90 |
» | Ubuntu in Windows 7 dual bootOddelek: Pomoč in nasveti | 5696 (4765) | borča |