Forum » Operacijski sistemi » Windows 10, Xubuntu
Windows 10, Xubuntu
Rad21 ::
Windows 10 imam nameščen na notranjemu NVMe SSD-ju. Ko namestim Xubuntu na zunanji SSD, vedno ustvari "Ubuntu boot" na NVMe namesto na zunanjemu SSD-ju. Tudi, če ga namestim na USB ključ je isto.
Kako spremenim to?
Windows 10 sem namestil z UEFI iz USB ključa. Xubuntu sem tudi namestil z UEFI. Pri Xubuntu namestitvi sem ustvaril particijo na zunanjemu SSD-ju z / in ext4.
Zaradi tega je težje izdelati Windows Backup z Acronis zato, ker ustvari "Ubuntu" na EFI Windows particiji.
Boot menu:
Kako spremenim to?
Windows 10 sem namestil z UEFI iz USB ključa. Xubuntu sem tudi namestil z UEFI. Pri Xubuntu namestitvi sem ustvaril particijo na zunanjemu SSD-ju z / in ext4.
Zaradi tega je težje izdelati Windows Backup z Acronis zato, ker ustvari "Ubuntu" na EFI Windows particiji.
Boot menu:
styrian ::
Začasno odstrani notranji NMVe SSD, namesti Ubuntu na zunanji SSD in po namestitvi priklopi notranji SSD nazaj.
mtosev ::
Ja mislim, da ga lahko disajblaš v biosu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
sese12 ::
Ko nameščaš Xubuntu (verjetno je isto kot v Ubuntu) te vedno vpraša kam namestiš grub. To je v začetnih nastavitvah, ko nastavljaš kam se nameti, na kateri disk, regionalne nastavitve uporabnik ...
Pretvoril NVMe SSD iz UEFI v Legacy (Windows 10).
V Boot menu imam sedaj samo ime NVMe diska brez Windows Boot Manager. Ali mislite, da bo Xubuntu še vedno namestil "Ubuntu boot" na NVMe? Tudi EFI particije sedaj nimam več.
V Boot menu imam sedaj samo ime NVMe diska brez Windows Boot Manager. Ali mislite, da bo Xubuntu še vedno namestil "Ubuntu boot" na NVMe? Tudi EFI particije sedaj nimam več.
styrian ::
Jaz sem enkrat grub zaganjalnik namestil na SD kartico, pa mi je kljub temu "onesnažil" primarni disk z Windowsom, ki je bil šifriran. Potem sem ga moral celo odkleniti s šifro, da sem ga lahko uporabljal.
Jaz sem z Rufus naredil Xubuntu/Lubuntu USB Live s trajno particijo za shranjevanje podatkov na zunanjemu SSD-ju brez nameščanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rad21 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 334131 (4211) | BCSman |
» | M2 SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 3419 (1795) | orreel |
» | Kloniranje diska SATA na NVME in Win10 boot problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2613 (1961) | alkoo |
» | težave z zagonom računalnika po kloniranju diskovOddelek: Pomoč in nasveti | 5623 (4629) | gruntfürmich |
» | Namestitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2686 (2313) | BorutK-73 |