Forum » Loža » bančni paketi
bančni paketi
fiduciary ::
Na Gorenjski Banki so me obvestili, da mi bodo v kratkem bančni račun prenesli pod standardni paket. Trenutno imam vodenje računa brezplačno, plačujem pa transakcijske stroške (SEPA, trajni nalog). Standardni paket me pride 6 EUR na mesec + transakcijski stroški plačil in direktne bremenitve, ki jih paket ne krije. Pri banki sem poizvedoval, če je možno imeti osebni račun brez paketa - gledal sem njihove dokumente in bi me načeloma vodenje računa prišlo 2,6 EUR/mesec + .39 EUR na transakcijo, pa so mi sporočili, da to ni možno. Trenutno tako preplačujem svoj račun za 50%; standardni paket me stane 72 EUR na leto + ~18 EUR transakcijskih stroškov.
To se mi zdi preveč in me zanima sledeče:
1. Je kdo pri GB in nima paketa? Je bančni paket za komitente res obvezen?
2. Je kakšna banka v SLO, ki ima nizke mesečne stroške vodenja računa? Tistih par transakcij na mesec me ne boli, plačilne kartice sem si vezal na N26/Revolut, investicije ne gredo prek bančnega računa, vezave/kredita pa nimam. Vsega nočem prenesti na ti zgoraj omenjeni banki, ker hočem imeti izpostavo v Sloveniji.
Po površnem pregledu me NLB še najbolj mika zaradi prisotnosti poslovalnic in nizkih stroškov, priznam pa, da se nisem najbolj poglobil v to.
Hvala za info in lp.
To se mi zdi preveč in me zanima sledeče:
1. Je kdo pri GB in nima paketa? Je bančni paket za komitente res obvezen?
2. Je kakšna banka v SLO, ki ima nizke mesečne stroške vodenja računa? Tistih par transakcij na mesec me ne boli, plačilne kartice sem si vezal na N26/Revolut, investicije ne gredo prek bančnega računa, vezave/kredita pa nimam. Vsega nočem prenesti na ti zgoraj omenjeni banki, ker hočem imeti izpostavo v Sloveniji.
Po površnem pregledu me NLB še najbolj mika zaradi prisotnosti poslovalnic in nizkih stroškov, priznam pa, da se nisem najbolj poglobil v to.
Hvala za info in lp.
phantom ::
Jaz sem par mesecev nazaj šel k Sparkasse in imam paket zastonj za eno leto (vključuje 2 trajna naloga in 3 transakcije brezplačno na mesec). NKBM tudi ponuja pakete, ki so prvih 9 mesecev brezplačni za nove stranke. Po enem letu naj bi bilo zaprtje računov načeloma brezplačno pri vseh bankah, tako da bom pač kolobaril
~
~
:wq
~
delavec44 ::
Kar nekaj bank novim strankam ponuja poceni digitalne pakete pod določenimi pogoji (Unicredit, NLB, Intesa).
predi ::
Pri NLB sam nimam paketa, stroški vodenja računa in Klik so 2,89€. Dodatno plačujem SMS alarme za dve plačilni kartici, kar skupno znese 5,49€. Na dva meseca jim dam še 0,4€ za prenos na N26. Njihov osnovni paket pride 5,39€ in ne vsebuje alarmov, tako da se mi ne splača - iskreno povedano, ne vem zakaj ga ljudje sploh imajo. Na POS terminalih plačujem z NLB-jem, UPN-je, trajne naloge in direktne bremenitve ter spletne nakupe prek N26.
ales85 ::
Po enem letu naj bi bilo zaprtje računov načeloma brezplačno pri vseh bankah, tako da bom pač kolobaril
In boš vse prihranke porabil pri vožnji naokrog do novih poslovalnic. Razen, če živiš v centru Ljubljane, mogoče?
Če ne uporabljaš nobenih "naprednih" bančnih storitev, pač zapreš račun. Če boš nekoč potreboval kredit, takrat malo bolj načrtuješ, pravočasno odpreš, in greš dalje.
Po enem letu naj bi bilo zaprtje računov načeloma brezplačno pri vseh bankah, tako da bom pač kolobaril
In boš vse prihranke porabil pri vožnji naokrog do novih poslovalnic. Razen, če živiš v centru Ljubljane, mogoče?
Če ne uporabljaš nobenih "naprednih" bančnih storitev, pač zapreš račun. Če boš nekoč potreboval kredit, takrat malo bolj načrtuješ, pravočasno odpreš, in greš dalje.
Poslovalnico obiščem enkrat na par let v povprečju, za "napredne" storitve imam Revolut, kreditov pa ne jemljem.
~
~
~
ales85 ::
Poslovalnico obiščem enkrat na par let v povprečju, za "napredne" storitve imam Revolut, kreditov pa ne jemljem.
Prej si namigoval, da boš kolobaril na eno leto, ker je zastonj prekinitev.
anketar ::
Pri NLB sam nimam paketa, stroški vodenja računa in Klik so 2,89€. Dodatno plačujem SMS alarme za dve plačilni kartici, kar skupno znese 5,49€. Na dva meseca jim dam še 0,4€ za prenos na N26. Njihov osnovni paket pride 5,39€ in ne vsebuje alarmov, tako da se mi ne splača - iskreno povedano, ne vem zakaj ga ljudje sploh imajo. Na POS terminalih plačujem z NLB-jem, UPN-je, trajne naloge in direktne bremenitve ter spletne nakupe prek N26.
a ni nlb digitalni sam 1€? virtualna debetna in đabe mobilna in spletna
predi ::
Pa greš na nkbm debetni račun, zastojn, prekineš pr nlb za par mesec in spet na nlb digitalni po 1€, pa si spet novi komitent, če ne rabš kreditov itd, ne rabš ''propr'' računa
Pa greš na nkbm debetni račun, zastojn, prekineš pr nlb za par mesec in spet na nlb digitalni po 1€, pa si spet novi komitent, če ne rabš kreditov itd, ne rabš ''propr'' računa
Kolikor razumem je omejitev, da na tisti račun pri NKBM ne smeš prejemati nobenih rednih prilivov (plača, štipendija, pokojnina ...), sicer ti ga sami pretvorijo v klasičnega.
~
~
~
plačo na n26 ali revolut, nkmb debetni ali nlb digitalni za dvigovat gotovino in držat dnar, gor si pač nakažeš en velk znesek 1x na par mesecev, pa je
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera banka? (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 160105 (1319) | Matija82 |
» | Delavska hranilnica (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 200251 (3474) | Pro |
» | katera Banka (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 56005 (5528) | cortez |
» | Menjava banke (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 32784 (15880) | nejc_nejc |
» | NLB paketi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48265 (23875) | harvey |