Forum » Problemi človeštva » Čemu ste se pripravljeni odpovedat, za čistejše okolje?
Čemu ste se pripravljeni odpovedat, za čistejše okolje?
asdf_jklc ::
stara mama je izjavil:
Bo obratno: bogati si bojo začeli ti** merit, kdo lahko leti z večjim letalom. Tako kot pri jahtah. Mal manj bogati pa pri avtih. Dražje kot je gorivo, večje kombajne videvam na cesti.
Ta ekoterorizem je bruseljskim debilom in američanom stopil v glavo. Kisa se jim tako, da še malo pa bomo peš hodl. Itak, nas velika večina ve, da jih boli kurac za okolje. Če jih nebi, bi imeli v celotni EU urejeno zbiranje in predelavo odpatkov in drakonske kazni če je zložen narobe (ne pa da se podatki zbirajo v različnih kantah, potem pa tak vse konča na enem smetišču), vozi se folk še vedno 130 do 160 po avtocesti. Omejitev 100 na avtocestah npr. bi marsikaj spremenila (meni pade poraba iz 8.4 na 5.9 če peljem namesto 136 106, oziroma iz 5.4 na 3.8). Podobnih relativni milih ukrepov je še malo morje, ampak ne, pri gremo se raj teroriste. Ko mi pa kdo z EV začne in izdelavo bedarij pa tako umiram od smeha, da o omejitvah mesa in podobnem raje ne govorim :)... (podobno zgodba kot da jim gre za zdravje ljudi, ko prepovedo neko hrano - kurac coca cola se že leta nebi smela potem prodajat, pa red bull, pa alkoholne pijače, pa cigareti, itd, itd - ti ljudje sami sebi lažejo).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: asdf_jklc ()
feryz ::
Omejitev 100 na AC si nabij na ku...! 10 kratno.
Avtoceste so zato, da se nekam prideš, par 100 km in več v kosu. Ne zato, da se guncate 5 km po njih s hitrostjo 95 km/h in povzročate nesreče.
Pojdi rajši po njivi v službo s tako hitrostjo, po možnosti peš.
Avtoceste so zato, da se nekam prideš, par 100 km in več v kosu. Ne zato, da se guncate 5 km po njih s hitrostjo 95 km/h in povzročate nesreče.
kriptobog ::
stara mama je izjavil:
Bo obratno: bogati si bojo začeli ti** merit, kdo lahko leti z večjim letalom. Tako kot pri jahtah. Mal manj bogati pa pri avtih. Dražje kot je gorivo, večje kombajne videvam na cesti.
Ta ekoterorizem je bruseljskim debilom in američanom stopil v glavo. Kisa se jim tako, da še malo pa bomo peš hodl. Itak, nas velika večina ve, da jih boli kurac za okolje. Če jih nebi, bi imeli v celotni EU urejeno zbiranje in predelavo odpatkov in drakonske kazni če je zložen narobe (ne pa da se podatki zbirajo v različnih kantah, potem pa tak vse konča na enem smetišču), vozi se folk še vedno 130 do 160 po avtocesti. Omejitev 100 na avtocestah npr. bi marsikaj spremenila (meni pade poraba iz 8.4 na 5.9 če peljem namesto 136 106, oziroma iz 5.4 na 3.8). Podobnih relativni milih ukrepov je še malo morje, ampak ne, pri gremo se raj teroriste. Ko mi pa kdo z EV začne in izdelavo bedarij pa tako umiram od smeha, da o omejitvah mesa in podobnem raje ne govorim :)... (podobno zgodba kot da jim gre za zdravje ljudi, ko prepovedo neko hrano - kurac coca cola se že leta nebi smela potem prodajat, pa red bull, pa alkoholne pijače, pa cigareti, itd, itd - ti ljudje sami sebi lažejo).
Ja zakaj mislis, da se folk vozi 130? Ker je toliko omejitev. Pa se visja bi morala biti.
Jaz sem se osredotočil pač na realne scenarije. Ukrep da prepoveš zgolj privatne leta za bogataše je res moralno super, ampak žal v praksi neizvedljiv.
In realni scenarij je edino da enako omejimo vse, v %. Torej letala na fosilna goriva, ko se jih bo prepovedalo/podražilo, se jih bo prepovedalo/podražilo hkrati tako za bogate kot ostale, to je edino realno. Bogati bodo zaradi image najbrž celo prvi ki bodo masovno prešiftali na električna letala.
Ne prepoves privat letal
Nabijes davke za privat letala x10000 napram komerciali
Private leti so top. Ce zelis hitro in udobno potovati na aljse razdalje... NE pa jajcanje po letaliscih, security, cakanje na terminalu itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
njyngs ::
O glej glej, nizki IQ in EQ tolče ven na polno, ko ti ne kdo omeni, da boš moral potovati z eno hitrostjo kot "ubogi" ljudje. Haha kak primitivec Ne zatemnjene šipe in ne dobra zvočna izolacija na tvojem nazi wagnu ne moreta skriti tvojih problemov z egoizmom
Drugač jaz se tudi ne strinjam z nižanjem na 100, ampak je pa smešno videt kak eni ven padete samo ob takem predlogu. Haha, o bože, in ravno taki ste pametni v temi o otroških morilcih
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
Zaradi norcev s norimi predlogi, se ceste spreminjajo v cirkus tabel.
Take zadeve ali predlogi niso tako nenevarni, kot se ljudem z normalnim iq-jem zdi.
Take zadeve ali predlogi niso tako nenevarni, kot se ljudem z normalnim iq-jem zdi.
Saj dejstvo je, da boš prej ali slej moral svoj naziwagen menjat za avtonomno voženo škatlo, kjer te bodo vozili tak hitro kot bo njim pasalo.
O glej glej, nizki IQ in EQ tolče ven na polno, ko ti ne kdo omeni, da boš moral potovati z eno hitrostjo kot "ubogi" ljudje. Haha kak primitivec Ne zatemnjene šipe in ne dobra zvočna izolacija na tvojem nazi wagnu ne moreta skriti tvojih problemov z egoizmom
Drugač jaz se tudi ne strinjam z nižanjem na 100, ampak je pa smešno videt kak eni ven padete samo ob takem predlogu. Haha, o bože, in ravno taki ste pametni v temi o otroških morilcih
Pusti človeka, pač tipičen primerek "me myself and I". Drugače pa nisem napisal, da predlagam jaz omejitev hitrosti na 100, ampak da bi bila taka omejitev z vidika okolja (manjši izpusti) smiselna; pač baje želijo bruseljski teroristi čim nižje izpuste ane. S tega vidika to pišem - sicer pa poglejte kaj se že dogaja, ko srečaš električno jajco - od Tesle do nekih IONIQ na avtocesti - ja pelje se max 110 in prehiteva celo kolono in kaj sedaj, boš šel bo odstavnem pasu mimo...
netopypy ::
ja vi tu o aeroplanih in rolsrojsih, jaz pa sem si nabavil podložene kolesarke, zadnjič me je naribalo, pa ni bilo daleč, ene 40km do enega jezera in nazaj, kakšne 10km najprej lep spust, potem grizenje peska nazaj in premalo hidracije... nadihal pa sem CO2 toliko, da bi naredilo atmosfero na Marsu in bi ga lahko začeli teraformirati.
stara mama ::
Saj dejstvo je, da boš prej ali slej moral svoj naziwagen menjat za avtonomno voženo škatlo, kjer te bodo vozili tak hitro kot bo njim pasalo.
Ko gledam te Wolfsburške precenjene drvarnice po cestah kako se vozijo, se močno veselim in težko pričakujem ta dan!
Se bomo vsi počutili bolj varno na cesti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
chucki ::
Polit cucek da ni vecjega. Se prdnt ne bos znal ce ne bo golob na gumb pritisnil.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
D3m ::
Jaz se ne bom odpovedal.
Rad bi imel vse, kar imajo ostali.
Kot ta prav komunist. :D
Rad bi imel vse, kar imajo ostali.
Kot ta prav komunist. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|
trancer01 ::
Druga možnost je pa, da se vsem eko maniakom odvzame vse sodobne tehnologije (telefone, računalnike, TV, pametne ure, avtomobile, skiroje, kolesa, ...) in se jih nažene živet v rezervate, kjer bodo lahko jedli le travo in spali v jamah.
s1m0n ::
Če iz zemljevida izbrišemo celotno evropo...,a je efekt 10% glede na celoten planet? Težko dosežemo kar koli konkretnega pri državah, ki se že konkretno trudijo biti čim bolj čiste...
Če iz sveta izbrišemo ves zahodni svet, bo efekt na celoten svet 0 %.
Moraš met ekstra low IQ, če res verjameš v to. Tudi če bi bili že nevtralni, si izgubil na točki, kjer ti mora v tvoj nevtralni svet neka umazana ladja pripeljat tisti fleshlight, ki si ga naročil online. Al pa tipkovnico preko katere v svet pošiljaš te kretenizme.
Tebi pa matematika ne gre dobro.
Mislil sem predvsem vpliv na podnebje, katerega spreminjanje naj bi vsak čas povzročilo propad vsega življenja na Zemlji. Človek na podnebje vpliva zanemarljivo, zahodni svet pa še manj. Kakor koli že, upam, da se ogrevanje nadaljuje! Tega bi se morali veseliti tudi v vseh "mrzlih" državah, a namesto tega jih ekologi strašijo, da se bodo v naslednjih letih zaradi globalnega segrevanja skuhali.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: tikitoki ()
baro2000 ::
Že sedaj imaš IG-L, ki je točno to... omejitev na 100 km/h. Če hočeš mimo regulacije, si naroči Teslo ali pa rezerviraj fund za kazni.
Kayzon ::
Crnke so boljse le po temu da jih ima 50% njih spolne bolezni
"More black women (50%)reported a lifetime STD."
Drugace se ne odpovem nicemur,dokler se lahko elita lepo vozi na koncerte z letali. Dokler celotna azija pripomore vec kot 70% vsega onasnezavenja..vi eko kekci pa verjemite eko pravljicam .
"More black women (50%)reported a lifetime STD."
Drugace se ne odpovem nicemur,dokler se lahko elita lepo vozi na koncerte z letali. Dokler celotna azija pripomore vec kot 70% vsega onasnezavenja..vi eko kekci pa verjemite eko pravljicam .
Senior Dev ::
Jebeš odpovedovanje. Na jahto in gremo orgije 24/7. Jahte poganja biodizel in gor se jé izključno ekološko pridelano čičeriko brez glutena in laktoze.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin
Lowink ::
Novi modeli "itemov" so prepovedani za proizvodnjo razen če dosegaho komplet paket top "itama" prejšne generacije + primerno nižja cena. Stagnacija OK, nazadovanje prepovedano, "začetniki" kupijo top "item" prejšnje generacije.
mailer ::
Zakaj bi se sam, ki nimam skoraj nič odpovedoval stvarem bogati pa se niso pripravljeni odpovedati ničemur? Dokler bom tako slab potrošnik in proizvajalec smeti kot sem nima nihče od mene pravice zahtevat karkoli v tej smeri. Sem dovolj zaveden, da vem, kaj je za naravo dobro in kaj ni.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Miki N ::
Ne tako na prvo žogo ... kaj pa če imajo Milenjkoti prav in je to kar počnejo drugi dejansko globoko narobe? In smo se samo preveč navadili? Še jaz, ki nisem preveč samokritičen sem se odpovedal poletom s privatnimi džeti - vest preveč peče!
sreda ::
Če iz zemljevida izbrišemo celotno evropo...,a je efekt 10% glede na celoten planet? Težko dosežemo kar koli konkretnega pri državah, ki se že konkretno trudijo biti čim bolj čiste...
Ampak se s tem razbremeni tudi proizvodnja na kitajskem, aziji, črpanje virov braziliji, afriki in ostalih post kolinialnih državah.
fulk ::
Jaz se že odpovedujem marsičemu, ampak ne zaradi climate natega, ampak zato, da ne bomo postali tretjesvetovna država z belsko manjšino v številčnosti trenutne ciganske.
Pa sem tudi proti pičkokraciji.
Pa sem tudi proti pičkokraciji.
Politiki hočejo rajo spraviti v 15 minutne zapore, raja, ki dlje kot do bicikla ni uspela priti v celem lajfu, pa temu ploska.
Misleč, da se njih ne tiče in jih bo obšlo.
Žuželke na talerjih ne bodo opcija, ampak obveza. Ne boste trave žrli, če jo rabimo za hrano kobilic.
Misleč, da se njih ne tiče in jih bo obšlo.
Žuželke na talerjih ne bodo opcija, ampak obveza. Ne boste trave žrli, če jo rabimo za hrano kobilic.
s1m0n ::
Ampak se s tem razbremeni tudi proizvodnja na kitajskem, aziji, črpanje virov braziliji, afriki in ostalih post kolinialnih državah.
V realnem svetu pač to ne pije vode... Se pač kapacitete porazdelijo na druge trge.
Magic1 ::
Najbolje prodajan avto na svetu je Toyota RAV4... Mi se gremo kao eko fašizem, v realnosti pa se dopušča in promovira na veliko razvrat SUVov. Sej to je verjetno plan. Folku podturit čim več tega sranja, potem pa kasneje usekat po hrbtu, da bodo kupili spet nekaj novega. Zelo eko spet!
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Utk ::
Najbolje prodajan avto na svetu je Toyota RAV4... Mi se gremo kao eko fašizem, v realnosti pa se dopušča in promovira na veliko razvrat SUVov. Sej to je verjetno plan. Folku podturit čim več tega sranja, potem pa kasneje usekat po hrbtu, da bodo kupili spet nekaj novega. Zelo eko spet!
Meni to bolj pove, da vso to silijenje v elektriko in ne vem kaj vse folk joka, kot da jih nekdo s pištolo sili v EV, v resnici ne obstaja.
Kdo pa sprejema zakone in omejitve? Seveda te ne silijo s pištolo, ampak z zakoni in kaznimi, višjimi cenami, davki, podražitvami cestnin, registracij itd.
Meni to bolj pove, da vso to silijenje v elektriko in ne vem kaj vse folk joka, kot da jih nekdo s pištolo sili v EV, v resnici ne obstaja.
Kako da ne, poglej si mal letošnje dobavljive modele proizvajalcev. Na izbiro imaš večinoma SUVe in EVje. Jaz družinskega normalnega bencinca že zelo težko dobim.
Magic
Kako da ne, poglej si mal letošnje dobavljive modele proizvajalcev. Na izbiro imaš večinoma SUVe in EVje. Jaz družinskega normalnega bencinca že zelo težko dobim.
To se dogaja pri vseh proizvajalcih in je skrajno bolano. Primer Renaulta (uredu ni zdej to luksuzna znamka iz bavarske katero vozi pol slo-tech-a) ampak kaj se je zgodilo v dveh letih: šli so Renault Scenic, Renault Grand Scenic, Renault Megane, Renault Megane Grandtour. Poznam v dveh avtohišah, ljudje bi naročili senikov in meganov, ampak niso dobavljivi, pa tudi ko so bili, so naredili motorno paleto porazno. In kaj bo Renault prodajal sedaj - same SUVje. Peugeot gre po podobni poti, pa še marsikdo drug tudi. Še najbolj smešno pa je, da znamke sploh nimajo v ponudbi enih smiselnih motorjev. Naprimer Peugeota 5008 dobiš s 1.2 130 konjskim bencinarjem in 1.5 120 konjskim dizlom - pa 1.7 tone :) :)
Pri klasičnih avtomobilih so vir onesnaževanja pnevmatike in izpust iz motorja, pa da je odvisen od porabe, ta pa je odvisna od teže vozila, aerodinamike in kupa drugih elementov. Zdrava kmečka pamet pove, da potem bo super, če se ljudje odločajo za manjše avtomobile (Clio, Megane Golf) in po možnosti z pnevmatikami manjših dimenzij. Sem skoraj prepričan, da en Megane 1.5 DCI s 16" kolesi s realno porabo 4.5 onesnažuje bistveno manj kot en Peugeot 5008 dizel s 19" colskimi kolesi in 2, 3 litre višjo porabo. Ni se omejilo hitrosti na cesti (like 100 na avtocesti), ni se stimulirajo ljudi da kupujejo varčne avtomobile,... kot rečemo: bruseljski debili terajo svojo agendo dalje pod nazivom zelenega prehoda - ni pa zadeva nič drugega kot navaden terorizem nad ljudmi.
Trenutno eden najboljših družinskih avtomobilov po odhodu GrandScenic-a je Dacia Jogger. Problem je samo, da je dobavljiva s 1.0 110 konjskim motorjem, ki je premalo. Da začnejo prodajat 1.33 TCE 140 konjsko verzijo s ceno tam 23 jurjev (primerljivo s Dusterjem ki ta motor ima) se bodo prodajale, kot sveže žemljice. Ne pa da daš 35-50 jurjev z SUVja, noter ne gre pa nič.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: asdf_jklc ()
Zakaj je 110 konj premalo? Za 100 km/h po AC? A se tebi suka?
Vprašam za prijatelja.
Vprašam za prijatelja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
110 za 1,5t + 5(7) oseb s prtlajago ni ravno pretirano veliko. Seveda se da, sam nas pa po drugi strani posiljujejo s Teslo, ki ima 300+ konjev in 21" gume. Pa štirje se že stiskajo not.
Magic
Čak, govorimo o človeku, ki bi omejil hitrost na 100 km/h!
Za tako brzino rabiš kakih 50 konj in to je to. Vse kar je več, prepovedati.
Za tako brzino rabiš kakih 50 konj in to je to. Vse kar je več, prepovedati.
Rias Gremory ::
Ja, vsi bi imeli vse čisto, samo nihče ne bi nič naredu. Tipično.
Jaz sem pripravljen naredit vse kar je normalno izvedljivo, tudi če me to stane nekaj več časa in denarja. Brez pogojev kaj bi moral najprej naredit nekdo drug. Bo pa to imelo neko mejo, če se ne bo kaj spremenilo tudi drugje.
Nekako najbolj smiselni prispevek na prvi strani. Nekje tretjina uporabnikov na prvi strani te teme najprej pogleda druge svinjake in si rečejo, da oni pa že ne bodo naredili vsaj nekega minimuma, če tudi oni drugi ne.
Če lahko Janez svinja, potem seveda lahko tudi Jože, se razume. Valjda.
Sicer, ko pogledaš malo širšo sliko, torej miselnost uporabnikov in izvoljene ljudi hitro vidiš, da smo dobili takšne ljudi kot smo si zaslužili. Takšne kot smo mi sami.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
aiko ::
če se nekaj izbiše, se navede razlog @ kuglvinkl .. moj post je vsaj imel dejstva, ne kot par bluzimerjev tumle
WizzardOfOZ ::
Rias Gremory je izjavil:
Ja, vsi bi imeli vse čisto, samo nihče ne bi nič naredu. Tipično.
Jaz sem pripravljen naredit vse kar je normalno izvedljivo, tudi če me to stane nekaj več časa in denarja. Brez pogojev kaj bi moral najprej naredit nekdo drug. Bo pa to imelo neko mejo, če se ne bo kaj spremenilo tudi drugje.
Nekako najbolj smiselni prispevek na prvi strani. Nekje tretjina uporabnikov na prvi strani te teme najprej pogleda druge svinjake in si rečejo, da oni pa že ne bodo naredili vsaj nekega minimuma, če tudi oni drugi ne.
Če lahko Janez svinja, potem seveda lahko tudi Jože, se razume. Valjda.
Sicer, ko pogledaš malo širšo sliko, torej miselnost uporabnikov in izvoljene ljudi hitro vidiš, da smo dobili takšne ljudi kot smo si zaslužili. Takšne kot smo mi sami.
Kaj več boš pa še naredil, kot že delamo? Reciklaža, čimmanj polivinila, plastike, manj odpadkov na splošno (imamo najmanjšo črno kanto, pa jo praznijo komunalci enkrat na 3 tedne in ni napolnjena do vrha - torej ni veliko smeti za nami), .... Ampak v jamo pa ne grem živet, lahko pa greste tisti, ki težite k vsemu temu.
Cela evropa spusti v zrak 2x manj od severne amerike in 4x manj od kitajske. Za celoten svetovni izpust je evropa kriva samo za 6.5%. In vi bi še manj? Prepovejte kurjenje premoga v elektrarnah, prepovejte ladje, letala in tovornjake, pa boste dovolj zmanjšali. Ampak potem vam noben ne bo mogel novega appla pripeljat. (aja, to pa ne bo dobro, ane)
Zakaj recimo nimamo vračila denarja za plastične flaše in piksne, kot imajo to na hrvaškem?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
tikitoki ::
En scenarj, naredis ne najbolj nevaren virus, sprozis panedmijo, vidis kdo se bo samovoljno cepil, nato sprozis sirjenje novega virusa, ki pokosi vse, ki se niso cepili. S tem se znebis najbolj problemtacnega in kontrarnega dela populacije:). Dve muhi z enim kamnom.
Vse cepljene ti pa potem pobijejo imuni, ki se imajo za nekaj več, ker so imuni.
111111111111 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Vse cepljene ti pa potem pobijejo imuni, ki se imajo za nekaj več, ker so imuni.
Ah, lejga. Cepljene obdržiš, ker ubogajo, kaj tu ni jasno.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Poglej si The last ship, pa boš videl o čem govorim.
111111111111 ::
Ne morem, grem špilat novo Zeldo. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
WizzardOfOZ je izjavil:
Vse cepljene ti pa potem pobijejo imuni, ki se imajo za nekaj več, ker so imuni.Če si imun, si imun.
S čim potem pobiješ cepljene? Z lopato?
Z orožjem. Imuni se povežejo, pobijejo vse ostale in zavladajo svetu, ker so "od boga dani" s svojo imunostjo in so zato nadljudje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Poli green salama (grahova) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 17605 (11431) | Daniel |
» | Veganska hrana v javnih ustanovah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 33848 (23821) | nejclp |
⊘ | Ali je vsak lahko vegan? Zakaj nekateri uspejo in nekateri ne (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 52485 (40110) | Aston_11 |
» | Rastlinsko-meso-US (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9627 (7960) | gushto |