Forum » Problemi človeštva » Čemu ste se pripravljeni odpovedat, za čistejše okolje?
Čemu ste se pripravljeni odpovedat, za čistejše okolje?
111111111111 ::
Drookl_Mazz je izjavil:
Ne skrbi, se tudi v Ljubljani najde marsikaj. En sam prenapet hipster na periferiji, ki se tolaži, da je samozadosten nima kaj dosti možnosti. Skratka, od vsega na kar drkaš, bo edini relevanten šprint.
En sam hipster? :) Pridi malo izzivat na kakšno vaško veselico, pa pripelji še kolege. :D Pa malo za šankom razložite kakšni zarukanci smo. :D
A v Ljubljani na tržnici? :) Seveda bomo vso zelenjavo prinesli tja. :D Pa meso tudi, da boste lahko kaj papcali ne samo betona.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
starfotr ::
Odpovem se LNG plinu, ki pride iz Amerike in bi raje uporabil ruski plin. Ker je bolj ekološki kot pa ves ta prevoz in manipulacija, da pride iz US.
Prav tako bi raje direktno rusko nafto kupljeno od Rusov preko naftovodov, kot pa rusko nafto kupljeno preko posrednikov.
Prav tako bi raje direktno rusko nafto kupljeno od Rusov preko naftovodov, kot pa rusko nafto kupljeno preko posrednikov.
feryz ::
Odpovedal se bom 5 metrskemu avtu za prevoz, 95 procentov časa, ene osebe.
Ker ga bo nadomestil 5,4 metra dolg avto.
Ostalemu sem se pa že. Če naštejem dva večja dosežka, ki sta pod striktno "zeleno" politiko gospodinjstva.
Iz trgovine že par let nismo prinesli niti ene pvc vrečke. Tudi za sadje ne.
Iz trgovine že skoraj eno leto nismo prinesli niti miligrama katerekoli pijače. Včasih smo vsaj Radensko, odkar je doma sifon, tudi tega več ne kupujemo.
Ker ga bo nadomestil 5,4 metra dolg avto.
Ostalemu sem se pa že. Če naštejem dva večja dosežka, ki sta pod striktno "zeleno" politiko gospodinjstva.
Iz trgovine že par let nismo prinesli niti ene pvc vrečke. Tudi za sadje ne.
Iz trgovine že skoraj eno leto nismo prinesli niti miligrama katerekoli pijače. Včasih smo vsaj Radensko, odkar je doma sifon, tudi tega več ne kupujemo.
WizzardOfOZ ::
111111111111 je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
Ne skrbi, se tudi v Ljubljani najde marsikaj. En sam prenapet hipster na periferiji, ki se tolaži, da je samozadosten nima kaj dosti možnosti. Skratka, od vsega na kar drkaš, bo edini relevanten šprint.
En sam hipster? :) Pridi malo izzivat na kakšno vaško veselico, pa pripelji še kolege. :D Pa malo za šankom razložite kakšni zarukanci smo. :D
A v Ljubljani na tržnici? :) Seveda bomo vso zelenjavo prinesli tja. :D Pa meso tudi, da boste lahko kaj papcali ne samo betona.
Hipster je tukaj samo on. Z elektro skirojem, ki mu ga je mamica kupila. Sej vidiš, da še šole ni izdelal, pa mora zdej od sociale živet, kot večina ljubljančanov.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
c3p0 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Itak da je veganska hrana sama kemija in dodatki, ki niso ravno zdravi. Najboljše je jesti zmerno in vsega po malem. Človeško telo rabi tako meso kot tudi zelenjavo in sadje.
Solata in paradajz je kemija? Kaj pa kravice jejo? B12 in ostale praške, GMO ipd.
Vegani ne jedo samo solate in paradajza.
Naše kravice ne jedo nobenih dodatkov in praškov. So za domačo "uporabo", zato jih ne futramo s svinjarijo.
Naše kravice ne jedo nobenih dodatkov in praškov. So za domačo "uporabo", zato jih ne futramo s svinjarijo.
sreda ::
Leta 2016 sem se kopal v kristalno čistem morju v Dalmaciji. Tedaj so potekale olimpijske igre v Braziliji. Novinarji so poročali o onesnaženem morju, kar me je zelo iritiralo vedoč da se to lahko zgodi tudi tu. Da gre za isto morje, ki je sestavljeno iz neskončnega števila drpbnih kapljic. Te kapljice ene so čiste druge onensažene in vse vmes. Odločil sem se, da želim predstavljati čisto kapljico. Temu primerno se tudi obnašam. Na srečo sem prišel tudi do spoznanja, da me materialne dobrine in trošenje ne osrečujeta.
Kupim toliko kolikor potrebujem, če se le da gledam, da ne vsebuje plastike - tudi obleke samo naravni materiali (bombaž, lan, konoplja ipd ..) brez elastena.
Upam da moji kmetje od katerih kupujem hrano niso tako arogantni kot wizzard in da se zavedajo, da en brez drugega živimo težko in skupaj mnogo lažje.
Hvala bogu da imamo 'ekoteroriste' in 'bruseljske pizde' kot jih nekateri tu poimenujete, kajti drugače bi imeli enako sranje kot drugje v nerazvitem svetu. Sploh glede na to kaj nekateri tu pišete - povsem nezrelo.
Kupim toliko kolikor potrebujem, če se le da gledam, da ne vsebuje plastike - tudi obleke samo naravni materiali (bombaž, lan, konoplja ipd ..) brez elastena.
Upam da moji kmetje od katerih kupujem hrano niso tako arogantni kot wizzard in da se zavedajo, da en brez drugega živimo težko in skupaj mnogo lažje.
Hvala bogu da imamo 'ekoteroriste' in 'bruseljske pizde' kot jih nekateri tu poimenujete, kajti drugače bi imeli enako sranje kot drugje v nerazvitem svetu. Sploh glede na to kaj nekateri tu pišete - povsem nezrelo.
Unchancy ::
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
m0LN4r ::
Bi bili pripravljeni jesti vegansko pleskavico, če bi imela enak okus kot prava? Bi jedli meso pridelano v laboratoriju?
To pravzaprav sploh ni odpovedovanje, ker ponujaš enakovredno alternatvo. Jaz sem se pripravljen odpovedat vsemu, če dobim dobro alternativo. Recimo:
1. Veganska pleskavica, ki ima okus kot meso? Brez problema, dobim drugačno zadevo, ampak ekvivalentno enako.
2. Toplotna črpalka za ogrevanje namesto plina, kurilnega? Seveda, eko je in še ceneje.
3. Fotovoltaika na strehi? Seveda, dobra investicija.
4. Električni avto? Ja, moj naslednji avtomobil bo električni.
Recimo drug primer je, če sem se pripravljen odpovedat letenju z letali? Ne, ker ne obstaja enakovredna alternativa.
V glavnem, logika odpovedovanja je napačna. Zadeva se bo prijela samo, če ima uporabniško-ekonomsko logiko dobre alternative.
Jaz bi tudi 2, 3 in 4, ampak naj drzava casti.
Prej ko dobim placano razliko za nov avto, prej menjam.
V bistvu bi menjal ze zdavni, ampak zeleni premalo placajo, ocitno jim ni v interesu "cim prej"
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
energetik ::
PacificBlue je izjavil:
Jaz raje kot da bi se odrekal, poskušam ohranit standard s pametno rabo tehnologije. Torej ne bom znižal temperature v bajti, ampak bom nanjo navesil toliko izolacije, da ogrevanje skoraj ne bo potrebno oz. bom porabil energentov "za pest riža".Drookl_Mazz je izjavil:
No, skratka, ugotovili smo torej predvsem to, da imajo slo-techovci veliko izgovorov zakaj ne in zakaj so za vse to krivi drugi
Saj to je problem, ni osebne odgovornosti.
Vsak bi rad ohranil kar ima, noben ali pa zelo redki so pa zavedni in delujejo v smeri bolj ozavescene miselnosti in se odrekajo nepotrebnim stvarem, ki jih v zivljenju niti ne rabijo.
Stuširam se z vročo vodo, vendar v 1 minuti, enako kvalitetno kot če bi si 20min zlival po sebi. Po AC vozim 110 namesto 140km/h.
Z letali se itak ne prevažam, ker sovražim letenje, na dopust hodimo v radiju 200km od doma; mesa jem izjemno malo, ker mi itak ni všeč; telefon uporabljam, dokler baterija povsem ne odpove (vsaj 5 let), PC, TV, ekrani to imamo vse po 10let+; vsak avto uporabljamo 12let+; oblačila nabavim ko mi stara razpadejo. Take zadeve, ki praktično ne vplivajo na moj standard, ampak močno zmanjšujejo porabljene energente. Torej če se gleda mojo porabo virov na planetu, grem skoraj stavit da sem precej pod povprečjem zahoda. Za moj način življenja bi rekel da bi zadostovali 1-1,5 Zemlji
Sicer pa to ni pravi način, pravi bi bil zmanjšati populacijo Zemlje na ustrezno raven, ki bi vsem zagotavljala visok standard življenja. Nobene potrebe ni, da nas je 8 milijard, komot bi nas bilo le 1 milijarda, lahko tudi 500mio. Omejiti je potrebno pač brezglavo razmoževanje, kjer niso izpolnjeni niti najbolj osnovni pogoji za kvalitetno življenje. Ampak folk mora sam priti do tega, zato sem pesimist.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
trancer01 ::
Odpovedal bi se vsem hipsterjem, ekologom in "ekologom" ter podnebnim "znanstvenikom". Drugače pa že živim dovolj skromno, da se ne rabim ničemur odpovedovati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: trancer01 ()
Drookl_Mazz ::
111111111111 je izjavil:
Pa malo za šankom razložite kakšni zarukanci smo. :D
Ne "smo". Si. Veliko ljudi iz podeželja je čisto normalnih ljudi. Imaš pa tudi take prenapete zarukane kretene, kot si ti, Wizzard, trancer01 ipd., ki se skrivajo za ostalimi ljudmi iz podeželja in jim poizkušajo delati sramoto. Če bi bil eden teh "tvojih, za šankom", bi predvsem tebe spustil skozi prste. Ker si pač sramota podeželju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Drookl_Mazz ()
Drookl Mazz, ti pa deluješ kot en zarukan hipster iz Ljubljane, ki nima pojma o ničemer, pametuje pa vsem o vsem.
Drookl_Mazz je izjavil:
Da, o mlatenju prazne slame.
Ja, potem, ko niti ne razumeš, kaj sem povedal in nekritično ponoviš, res izpade mlatenje prazne slame.
WizzardOfOZ je izjavil:
Največji egoisti in kreteni ste priseljeni ljubljančani, ki mislite, da ste boga za jaca prjel, ker živite v tej vasi in so se vaši starši zapufali do konca za tisto stanovanje v bloku, ko ste se precenili in se preselili iz vukojebine v ljubljano.
Samo še toliko spremenijo zakon, da bo privat lastnina res privat, pa tudi lubja ne boste mogli več jest, ker vam bomo še gozdove ogradili.
Spet projiciraš revež. Ampak razume, moraš se malo potolažiti, da izpadeš v svojih očeh manj nesposoben.
Ne bo nihče zakonov spreminjal, smo videli, kaj se je zgodilo z referendumom o vodah, ko ste SDSovci poizkušali privatizirati obale. Enako bo z gozdovi.
(mimogrede, ostali: če naletite na koga, ki je omejil dostop do gozda, ali vam kaj serje pri nabiranju borovnic ipd., se ne ukvarjati z njim, samo policijo pokličite. In za vsak slučaj, če koga tam pozna še inšpekcijsko službo. Marsikakšen kreten tipa wizzard, ne razume, da mu je gozd samo dan v uporabo pod določenimi pogoji in si ga ne more lastiti. Agenda SDS seveda je, da se to spremeni, ampak smo že videli, kakšna je udeležba na referendumu, kadar poizkušajo kaj takega)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Drookl_Mazz ()
RedDrake ::
Ejga Drookl, kolikšen odstotek hrane, ki jo poješ je pridelane lokalno in po možnosti nepredelane?
Pa še to, ali je tvoje bivališče iz slame in lesa ali iz betona in cigla?
Asking for a friend.
Asking for a friend.
Drookl_Mazz je izjavil:
OK, kritično izjavljam, da razumem, da mlatiš prazno slamo.
Malo oksimoroniš?
Ta izraz pomeni, da si končno ugotovil, da si bedak?
Miki N ::
Jaz sem se se ze v prid okolja odpovedal vsem letom s privat letali ter dopustu na krizarkah in jahtah. Mislim, da sem se dovolj zrtvoval za dobrobit clovestva.
Evo sva že dva! Letos nič švrkanja po svetu s prajvet džetom in jahto - samo še izleti z lambotom in prestižni hoteli. Kešarice se sicer pritužujejo, da ni tako udobno ... samo sem rekel "loobice, za planet gre!".
Ejga Drookl, kolikšen odstotek hrane, ki jo poješ je pridelane lokalno in po možnosti nepredelane?
Asking for a friend.
On živi v jami, ki je naravno nastala skozi milijone let. Na ST piše telepatsko brez internetne povezave in elektrike. Prehranjuje se s travo, svoje iztrebke pa zakopava v zemljo kot mačka.
otso ::
Jaz sem se se ze v prid okolja odpovedal vsem letom s privat letali ter dopustu na krizarkah in jahtah. Mislim, da sem se dovolj zrtvoval za dobrobit clovestva.
Evo sva že dva! Letos nič švrkanja po svetu s prajvet džetom in jahto - samo še izleti z lambotom in prestižni hoteli. Kešarice se sicer pritužujejo, da ni tako udobno ... samo sem rekel "loobice, za planet gre!".
Evo pa sva resila svet. Vsi ostali pa nama recite hvala in veselo delajte naprej kar delate, ter se ne sekirajte prevec. Karkoli spremenite, se ne bo poznalo ama cisto nic. In za "cisto nic" se je, vsaj kar se mene tice brez veze odpovedovati stvarem. Razen ce pac hoce kdo biti mucenik in imeti izgovor zakaj trpi ob veganski prehrani medtem ko se mu sline cedijo za socnim steakom.
hipertija ::
Evo pa sva resila svet. Vsi ostali pa nama recite hvala in veselo delajte naprej kar delate, ter se ne sekirajte prevec. Karkoli spremenite, se ne bo poznalo ama cisto nic. In za "cisto nic" se je, vsaj kar se mene tice brez veze odpovedovati stvarem. Razen ce pac hoce kdo biti mucenik in imeti izgovor zakaj trpi ob veganski prehrani medtem ko se mu sline cedijo za socnim steakom.
ti si fukjen, na kratko. Jaz bi pa take kot si ti izbrisal iz obličja in bi bil svet lepši.
Prekle za kurnk
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hipertija ()
Jaz in onadva bi pa izbrisali razne hipertije. Volk sit, koza cela.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: trancer01 ()
Aroganten?
Aroganten je kreten, ki je začel pametovat in ki v vsaki temi pametuje, kako je treba ljubljano zapret za vse iz okolice.
Jaz sem samo povedal, da pri nas ne uporabljamo nobenih svinjarij, ne na njivi, ne v sadovnjakih in ne v hlevih. Ker si hrano sami pridelujemo in nočemo jest svinjarije.
Ja, do debila inženirja, (drookl mraz in ostalih 500 uporabniških imen ene in iste osebe) pa sem aroganten, ker takih kretenov pa res nikjer na svetu ne rabimo.
Drookl_Mazz je izjavil:
Ne bo nihče zakonov spreminjal, smo videli, kaj se je zgodilo z referendumom o vodah, ko ste SDSovci poizkušali privatizirati obale. Enako bo z gozdovi.
SDSovec ti je foter. To ni un k mu tvoja mama laže vsak dan, ampak tist, k vam pošto nosi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
otso ::
ti si fukjen, na kratko. Jaz bi pa take kot si ti izbrisal iz obličja in bi bil svet lepši.
Feel free imas vso moznost da to naredis. Kot kaze vegi hrana res naredi psihopate, ki bi pobijali vse po vrsti.
Saj sem rekel da ti kar se naprej jej vegansko in se imej za mucenika, ki s tem, ko ne bo pojedel 5kg mesa na leto, misli da bo resil svet. Vsak ima pravico ziveti po svojih prepricanjih tako da ti nic ne branim tega pocetja.
sreda ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Aroganten?
Aroganten je kreten, ki je začel pametovat in ki v vsaki temi pametuje, kako je treba ljubljano zapret za vse iz okolice.
Jaz sem samo povedal, da pri nas ne uporabljamo nobenih svinjarij, ne na njivi, ne v sadovnjakih in ne v hlevih. Ker si hrano sami pridelujemo in nočemo jest svinjarije.
Ja, do debila inženirja, (drookl mraz in ostalih 500 uporabniških imen ene in iste osebe) pa sem aroganten, ker takih kretenov pa res nikjer na svetu ne rabimo.
Drookl_Mazz je izjavil:
SDSovec ti je foter. To ni un k mu tvoja mama laže vsak dan, ampak tist, k vam pošto nosi.
Eno samo zmerjanje te je.
Ljudi v blokih zmerjaš z blokarji. Vsak si ne more, ni sposoben privoščit hiše. Tudi če bi si jo, predstavljaj si da en blok z 40 stanovanji raztegneš po gozdu ali njivi in za vsako stanovanje porabiš vsaj 500m2 zemlje.
do takih kot si ti sem pač sovražno nastrojen.
sej si jih ne. uživam. ravnokar sem pojedel eno veliko pleskavico polnjeno z bučkami in sirom, ter posuto s sezamom, spečeno na oglju.
spil bom še ene 2 pirčka in se odpravil na krajši sprehod, da se hrana poleže.
spil bom še ene 2 pirčka in se odpravil na krajši sprehod, da se hrana poleže.
gruntfürmich ::
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Lonsarg ::
Edino logično je, da se posameznik noče odpovedat za okolje, če se ne bodo še drugi hkrati odpovedali (profitirajo pa vsi, ker je okolje skupno), ker fer je pač fer. Rešitev? Rešitev je to da se za okolje poskrbi z davki in ukrepi, zato da velja za vse hkrati.
Kar se pa tiče razlik bogati/revni pa je tudi iluzija da se bodo bogati odpovedali razliki do manj bogatih (in to pomeni da se ne bodo odpovedali niti razlike v onesnaževanju, ker je to pač direktno pvoezano z razliko v denarju). S to razliko se je pač za sprijaznit, rešitev za planet je, da se zminimalizira "onesnaževanje per EUR". S tem bo procentualno padlo onesnaževanje pri vseh, revnejših in bogatejših, pri enaki razliki v EUR ki jih porabimo za "onesnažujoče dejavnosti".
In ja, del rešitve so definitivno tudi dodatne dejatve na onesnažujoč tansport, recimo letala.
Kar se pa tiče razlik bogati/revni pa je tudi iluzija da se bodo bogati odpovedali razliki do manj bogatih (in to pomeni da se ne bodo odpovedali niti razlike v onesnaževanju, ker je to pač direktno pvoezano z razliko v denarju). S to razliko se je pač za sprijaznit, rešitev za planet je, da se zminimalizira "onesnaževanje per EUR". S tem bo procentualno padlo onesnaževanje pri vseh, revnejših in bogatejših, pri enaki razliki v EUR ki jih porabimo za "onesnažujoče dejavnosti".
In ja, del rešitve so definitivno tudi dodatne dejatve na onesnažujoč tansport, recimo letala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
kajtimara ::
... tudi obleke samo naravni materiali (bombaž, lan, konoplja ipd ..) brez elastena. .
Si vprašal ženo, kake pajkice ima?
Zakaj se čemu odpovedal? Želim uživat v času, ki ga imam na raspolago.
Vi se ukvarjajte z ekologijo in veganstvom! Pa z usranim Jankovičevim kanalom!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kajtimara ()
tikitoki ::
Edino logično je, da se posameznik noče odpovedat za okolje, če se ne bodo še drugi hkrati odpovedali (profitirajo pa vsi, ker je okolje skupno), ker fer je pač fer. Rešitev? Rešitev je to da se za okolje poskrbi z davki in ukrepi, zato da velja za vse hkrati.
Brez dvoma je potrebno dolocene stvari enostavno prepovedati. Ce so sposobni prepovedati motorje z notranjim izgorevanjem za celotno populacijo, ne vidimo popolnoma nobenega razloga, da se ne prepove mega jaht, privatnih letal in se marsikaj drugega.
Mato989 ::
Problem je v tem da če resnično želimo reševat ne moremo enako obdavčit ker je to neumno, ker spet podpira pohlep po grabljenju denarja da damo free pass pri onesnaževanju...
Po domače je to enako kot da bi dovolili v reko zlivat kemikalije ČE PLAČAŠ 50k... kaj to pomeni kaj pove taka zadeva? Da če si nagrabiš dovolj keša ti je dovoljeno zastrupljat?
Namreč to je tisto ko dovolimo svinjat prekomerno samo zato ker imaš denar... tu je treba BOLJ omejit (ne popolnoma) ampak osnovni problem je tale:
1. Dokler se politik ali predsednik z PRIVAT LETALOM pelje KAMORKOLI ne vidim dobrega razloga zakaj bi moral jaz se nehat vozit in it na kolo da ne onesnažujem okolja... Ta zgled je problem od onih ki nam pametujejo.
2. Dokler ni to reševanje onesnaženosti zajeto na pomembnih zadevah in v vseh okoljih je okus grenak, jaz tu pazim na plastiko tam pa mečejo plastiko v reke v Indiji... zakaj se trudit?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Spodnji podatek je zelo zgovoren. Nekateri bi buzerirali skoraj 100 miljonov ljudi glede relativno pomembne stvari, kot je dostop do avtomobila. Istocasno pa bi dali pass dobri stotinji ljudi, da se naprej preseravajo. Nope. V tem primeru je top down solution, tko, k je potrebno brcniti v rit korporacije. Ljudje bodo sparali z vreckami v trgovini, medtem, k v gonji za dobickom vsako zadevo zavijejo v neverjetno kolicino nepotrebne plastike.
Billionaires are responsible for a million times more greenhouse gas emissions than the average person, according to Oxfam. Research by the international charity found that the investments of just 125 billionaires emit 393 million tonnes of CO2 each year, equivalent to the yearly emissions of 85 million cars.
Billionaires are responsible for a million times more greenhouse gas emissions than the average person, according to Oxfam. Research by the international charity found that the investments of just 125 billionaires emit 393 million tonnes of CO2 each year, equivalent to the yearly emissions of 85 million cars.
Ja točno Lonsarg... če se lahko prepove avte z notranjim izgorevanjem, zakaj meniš da se ne more prepovedat private jetov, jaht itd... Pač jebiga, tudi prepoved teh ICEjev bo bolela podjetja tako kot one z jahtami...
Eni bi radi resevali pri najsibkejsih, ker nimajo jajc, da bi zaceli pri najbolj problematicnih. Seveda to zavijejo v celofan in se delajo, da so razlogi drugje.
Lonsarg ::
Jaz sem se osredotočil pač na realne scenarije. Ukrep da prepoveš zgolj privatne leta za bogataše je res moralno super, ampak žal v praksi neizvedljiv.
In realni scenarij je edino da enako omejimo vse, v %. Torej letala na fosilna goriva, ko se jih bo prepovedalo/podražilo, se jih bo prepovedalo/podražilo hkrati tako za bogate kot ostale, to je edino realno. Bogati bodo zaradi image najbrž celo prvi ki bodo masovno prešiftali na električna letala.
In realni scenarij je edino da enako omejimo vse, v %. Torej letala na fosilna goriva, ko se jih bo prepovedalo/podražilo, se jih bo prepovedalo/podražilo hkrati tako za bogate kot ostale, to je edino realno. Bogati bodo zaradi image najbrž celo prvi ki bodo masovno prešiftali na električna letala.
V nekaterih drzavah se vedno prodajajo coca colo,..., v stekelenicah na vsakem vogalu. Steklenice so povratne in niso poceni glede na ceno vsebine. Ce lahko furajo povratno embalazo v najmanj razvitih in glede infrastrukture problemtacnih drzavah, je sramota, da se na zahodu delamo, da je prepoved plastenk nemogoca.
Zagolj ta prepoved bi privedla da miljard neodvrzenih plastenk letno.
Zagolj ta prepoved bi privedla da miljard neodvrzenih plastenk letno.
RedDrake ::
Jaz sem se osredotočil pač na realne scenarije. Ukrep da prepoveš zgolj privatne leta za bogataše je res moralno super, ampak žal v praksi neizvedljiv.
Če potrojiš ceno vožnje s privatnimi jeti in osebnimi avtomobili, to tistih s privat jeti niti najmanj ne bo motilo. Tiste z avtomobili po drugi strani pa ...
Nope. Zgolj ni politicne volje in moralne imperiative, da bi se karkoli dejansko spremenilo. Kot ni volje, da bi se prisililo gospodarstvo v potrebne spremembe. Dejstvo je, da bomo skoraj zanesljive sli po najbolj crnem scenariju in preverili tocnost napovedi.
stara mama ::
Bo obratno: bogati si bojo začeli ti** merit, kdo lahko leti z večjim letalom. Tako kot pri jahtah.
Mal manj bogati pa pri avtih. Dražje kot je gorivo, večje kombajne videvam na cesti.
Ne prepoves privat letal
Nabijes davke za privat letala x10000 napram komerciali
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Poli green salama (grahova) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 17605 (11431) | Daniel |
» | Veganska hrana v javnih ustanovah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 33848 (23821) | nejclp |
⊘ | Ali je vsak lahko vegan? Zakaj nekateri uspejo in nekateri ne (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 52485 (40110) | Aston_11 |
» | Rastlinsko-meso-US (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9627 (7960) | gushto |