» »

Čemu ste se pripravljeni odpovedat, za čistejše okolje?

««
«
1 / 6
»»

111111111111 ::

Prebral sem članek, kaj smo evropejci pripravljeni spremeniti za boj s podnebno krizo.
https://www.caszazemljo.si/trajnostno/m...

Potem pa berem kaj takega:
https://jalopnik.com/lufthansa-group-ad...

18,000 letov praznih v Lufthansi? Pa jaz v enem letu ne prišparam toliko CO2 odtisa, ko oni skurijo v enem poletu.

Baje je živinoreja velik problem.

Bi bili pripravljeni jesti vegansko pleskavico, če bi imela enak okus kot prava? Bi jedli meso pridelano v laboratoriju?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Mato989 ::

Marsičesu smo se pripravljeni odpovedat, ampak nismo pa se pripravljeni odpovedovat ničemur DOKLER ne bodo rešitve take da bodo zajele glavne onesnaževalce in luksuzne zadeve...

Dokler lahko ali mora letet prazno letalo da ne zgubi linije tako dolgo ni nobenega dobrega razloga da bi se jaz odpovedal mesu in jedel vegi pleskavico z enakim okusom.

Dokler se politik pelje z privat letalom na sestanek, ni nobenega dobrega razloga da se jaz odpovem avtu ki manj onesnažuje kot tisto letalo

In tako naprej.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

kriptobog ::

Veganska pleska je navadno prevec procesirano sranje, ki v proizvodnji verjetno proizvede vec co2, kot pa pridelava klasicne pleske.
In medtem ko azijske drzave svinjjajo na polno, bodo nam odrekali meso za boljsi zrak? :))

D3m ::

|HP EliteBook|R5 6650U|

gruntfürmich ::

Mato989 je izjavil:

Marsičesu smo se pripravljeni odpovedat, ampak nismo pa se pripravljeni odpovedovat ničemur DOKLER ne bodo rešitve take da bodo zajele glavne onesnaževalce in luksuzne zadeve...

Dokler lahko ali mora letet prazno letalo da ne zgubi linije tako dolgo ni nobenega dobrega razloga da bi se jaz odpovedal mesu in jedel vegi pleskavico z enakim okusom.

Dokler se politik pelje z privat letalom na sestanek, ni nobenega dobrega razloga da se jaz odpovem avtu ki manj onesnažuje kot tisto letalo

In tako naprej.

to kar si zapisal.

ampak 99,9% ljudi se ni pripravljeno ničemur odpovedat, čeprav bodo zaradi tega živeli 20 let manj zaradi svinjarije.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

PrihajaNodi ::

111111111111 je izjavil:

Prebral sem članek, kaj smo evropejci pripravljeni spremeniti za boj s podnebno krizo.
https://www.caszazemljo.si/trajnostno/m...

18,000 letov praznih v Lufthansi? Pa jaz v enem letu ne prišparam toliko CO2 odtisa, ko oni skurijo v enem poletu.

Bi bili pripravljeni jesti vegansko pleskavico, če bi imela enak okus kot prava? Bi jedli meso pridelano v laboratoriju?

Mah, ze ce bi vidva vrnila denar od dodatkov bi lahko marsikaj spremenili.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Invictus ::

7 milijard folka na svetu maksimalno svinja, zdaj bo pa nekaj 100 milijoniov Evropejcev z lastnim odrekanjem rešilo svet?

Kdo tu koga nateguje?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Master_Yoda ::

Da veganska pleskavica, ne meso iz laboratorija (vegetarjanec). Boljse kot veganska pleskavica je tak fizola, oz mesana zelenjava v bombetki ze po okusu, polek pa se po zdravju ker pac veganski junk food je se vedno junk food. Tako da to ze prakticiram.

Sem tudi iz mesta in ne potrebujem in nimam avta, tako da IMO ze naredim dosti za cistejse okolje.
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

aaa1 ::

Pripravljen sem se odpovedati "eliti" in podobnim parazitom, ki trošijo preko vseh meja. Dokler nima vsak svojega privatnega letala navadna raja sploh ni problem. Ko optimiziraš software tudi najprej rešiš problem ki ti da največji prihranek. Zakaj so privat avioni izvzeti iz emisijskih kuponov in ostalih bedarij? Poglejte na račun za elektriko kakšen je % cene surovine in kake so ostale dajatve, mislim da je vse jasno.

Utk ::

Ja, vsi bi imeli vse čisto, samo nihče ne bi nič naredu. Tipično.
Jaz sem pripravljen naredit vse kar je normalno izvedljivo, tudi če me to stane nekaj več časa in denarja. Brez pogojev kaj bi moral najprej naredit nekdo drug. Bo pa to imelo neko mejo, če se ne bo kaj spremenilo tudi drugje.

Cupakabra123 ::

111111111111 je izjavil:

NE!

Miki N ::

Zadnjič pešačim po mestu in me prešvigne mlad debeloritež na e-skirci. Lahko bi bil zlahka ST član.

Trik je, da mu kar vidiš iz nezdrave face, da dnevno nabija GPU-potratne špile, da o porabi pr0n podatkovnih centrov, katerih ravno tako redna stranka je ne bi .... TUKAJ so prihranki!!

Resnično, koliko virov se je potratilo samo za podpiranje nezdravih navad tega še mladega pizduna ... katastrofa. Se kar zamisliš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

gruntfürmich ::

Miki N je izjavil:

Resnično, koliko virov se je potratilo samo za podpiranje nezdravih navad tega še mladega pizduna ...

verjetno 99% ?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

TheBlueOne ::

Beyond meat imajo pravo strategijo. Nikogar v nic ne silijo, cilj pa je narediti izdelek katerega bodo ljudje radi jedli.

Pravega nacina pa nimajo tatecni vegani, ki bi najprej vse prepovedali, potem pa naj ostali resujejo situacijo.

Magic1 ::

Meni se zdi, da je modern "hipster" eko folk pameten čez leto, med dopustom pa gredo potovat in prinesejo vse not s obrestmi.
Magic

TheBlueOne ::

Miki N je izjavil:

Trik je, da mu kar vidiš iz nezdrave face, da dnevno nabija GPU-potratne špile, da o porabi pr0n podatkovnih centrov, katerih ravno tako redna stranka je ne bi .... TUKAJ so prihranki!!

Ti to vidis po faci? lol :D

Miki N je izjavil:

Resnično, koliko virov se je potratilo samo za podpiranje nezdravih navad tega še mladega pizduna ... katastrofa. Se kar zamisliš.

Koliko? Morda se giblje bolj ucinkovito z e-skirojem, kot ce bi bil pes. Potrebuje manj oblacil, ker ne sporta, manj pranja ... Potem se morda prehranjuje zelo osvno, corn flakes, cips, poje odpad (predelano meso) itn. Pa ne, da ga hocem hvalit, samo kako ves, da si ti bolj varcen?

Netrunner ::

Ničemur dokler se bodo bogataši vozili z privat letali, dokler bodo privat jahte plule okoli in dokler ne prepovejo prodajo gromozanskih SUV-ov ... Na kratko, dokler ne počistijo pri ta velikih naj se ne spravljajo na tamale.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Točno tako, obdavčijo naj letalsko gorivo in dajo fajn takse na SUVje. Pa ladje bi se tudi lahko malo poštimalo, da ne bi svinjale tako močno. Železnice bi tudi lahko uredili, da bi šlo več tovora čez.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

tomaz- ::

Netrunner je izjavil:

Ničemur dokler se bodo bogataši vozili z privat letali, dokler bodo privat jahte plule okoli in dokler ne prepovejo prodajo gromozanskih SUV-ov ... Na kratko, dokler ne počistijo pri ta velikih naj se ne spravljajo na tamale.

A "taveliki" bodo počistili pri "tavelikih" ?? hehehehehe

megakamela ::

Pripravljen sem se odpovedati zgornjemu 1% premoženja v družbi.

Zgodovina sprememb…

stara mama ::

111111111111 je izjavil:

Baje...

Ker imamo vodjo države z veganskimi načeli?
Ker je zadnje čase prisotna močna veganska propaganda?
Ker baba vanga tako rekla?

Zanimivo, da skozi celotno zgodovino in evolucijo človeštva še nismo prej prišli do takih zaključkov.
Ampak zdaj vemo boljše!
Zdaj smo moderna civilizacija, ki zaradi propagande zapira ljudi v stanovanja tud za dve leti, če je treba.

trancer01 ::

Pravilen odgovor je NIČEMUR! Posebej, če gre za "onesnaženje" s CO2!>:D

nekikr ::

Pripravljen sem se odpovedati 7 milijardam ljudi, ki vsak dan na polno svinjajo. Pojdite malo po svetu pa boste videli, da imamo tule pri nas raj na Zemlji (kar se tiče okolja). Smeti praktično ne vidiš, okoljski standardi so visoki.

Slike nisem posnel jaz, je pa to klasika po Italiji. Sicilija recimo je eno samo veliko smetišče. Mene pa prepričujejo, da ne smem uporabljati plastičnih slamic, ki jih sicer pravilno zavržem.

Slike nisem posnel jaz, je pa to klasika po Italiji. Sicilija recimo je eno samo veliko smetišče. Mene pa prepričujejo, da ne smem uporabljati plastičnih slamic, ki jih sicer pravilno zavržem.

In potem naj se mi nečemu odrečemo. Nehajte no.

RedDrake ::

Master_Yoda je izjavil:

Da veganska pleskavica, ne meso iz laboratorija (vegetarjanec). Boljse kot veganska pleskavica je tak fizola, oz mesana zelenjava v bombetki ze po okusu, polek pa se po zdravju ker pac veganski junk food je se vedno junk food. Tako da to ze prakticiram.

Sem tudi iz mesta in ne potrebujem in nimam avta, tako da IMO ze naredim dosti za cistejse okolje.

Ne bit tako ziher.
Avto (oziroma osebni prevoz na splošno) ni tako zelo velik faktor pri osebnem svinjanju okolja.
Jaz sem vrgel moje podatke v nek spletni kalkulator (naredim cca 12kkm letno z avtom, ostalo večinoma peš/kolo po mestu) in je avto prispeval samo švoh četrtino. Zakaj? Zaradi pakirane, procesirane in transportirane hrane. Jasno gre za oceno, ampak če ješ razne veganske produkte iz hrane iz Azije potem si _VELIK_ del problema.
Prav tako je izjemno velik del problema recimo industrija oblačil. Izdelava oblek in modnih dodatkov se mi zdi da naredi 10% celotnega svetovnega ogljičnega odtisa, kar je blazno. In tu recimo nimam praktično nič zraven, ker letno kupim za manj kot eno vrečo tekstila (kar se pač izrabi).
Da ne omenjamo izdelkov na splošno. Vsako leto polno novih gadgetov, TV se menja skoz, ipd ... takih kekcov poznam nebroj. Tu na S-T jih imho mrgoli.
Tako, da ne bit ziher, da če ne delate X da ste boljši. "Problem" nima samo ene komponente.

nekikr je izjavil:

Pripravljen sem se odpovedati 7 milijardam ljudi, ki vsak dan na polno svinjajo. Pojdite malo po svetu pa boste videli, da imamo tule pri nas raj na Zemlji (kar se tiče okolja). Smeti praktično ne vidiš, okoljski standardi so visoki.

In potem naj se mi nečemu odrečemo. Nehajte no.

Sicer je meme, ampak tole je lep "povzetek":

redtech ::

Na Nizozemskem bo država prisilno odkupila zemljo po 20% višji cene od tržne in jo spremenila v naturo 2000. Mislim, da se kmetje ne smejo "preseliti" v drugo državo EU in tam kmetovati. Mogoče se dolgoročno pripravlja še kakšna kriza s hrano ;((

Wrop ::

Magic1 je izjavil:

Meni se zdi, da je modern "hipster" eko folk pameten čez leto, med dopustom pa gredo potovat in prinesejo vse not s obrestmi.

Tako je. Znana influencerka se je potrepljala samo sebe po hrbtu, ker se je z električnim skirojem peljala v center in s tem ohranjala okolje. Pozabila pa je povedati, da je pred tem zaradi dopusta z letalom obkrožila skoraj pol sveta. Čez palec je samo ona neposredno z letom proizvedla celoletno količino CO2, ki jo v povprečju proizvede en avtomobil na leto v Sloveniji.

Ja, ni drugega, kot da se vsi preselijo v LJ, tam prepovemo vožnjo z vsem kar ni avtobus/vlak/kolo in potem vsi živimo srečno do konca svojih življenj.
Pa seveda na izključno veganski dieti lokalnih pridelkov ki jih potem pridelujemo po neskončnih poljih ki jih dobimo nazaj od novopečnih meščanov. Vse na roke seveda.

c3p0 ::

111111111111 je izjavil:

Hinavščina EU v vsej svoji "lepoti". Cilj je itak zatiranje navadnega državljana, bogati in korporacije pa po starem.

RedDrake je izjavil:

Ja, ni drugega, kot da se vsi preselijo v LJ, tam prepovemo vožnjo z vsem kar ni avtobus/vlak/kolo in potem vsi živimo srečno do konca svojih življenj.
Pa seveda na izključno veganski dieti lokalnih pridelkov ki jih potem pridelujemo po neskončnih poljih ki jih dobimo nazaj od novopečnih meščanov. Vse na roke seveda.

Neskončnih polj ne bo, ker bodo v Naturi 2000. Bomo pa lačni z užitkom gledali kako ptički prosperirajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

otso ::

Jaz sem se se ze v prid okolja odpovedal vsem letom s privat letali ter dopustu na krizarkah in jahtah. Mislim, da sem se dovolj zrtvoval za dobrobit clovestva.

Miki N ::

Pa kak krog manj z lambotom naredite! Ne bo vas konec, saj zdaj smo ga že videli.

hipertija ::

Dejte ga nehat srat. Pejte si malo pogledati Španijo, Italijo, Portugalsko, Romunijo - sploh ni treba izven EU, da vidite nesnago. Slovenija je zelo čista dežela, velika škoda je, da ni več gibanja očistimo Slovenijo, čeprav v naših koncih vsaj 1x letno KS ali druge skupnosti organizirajo - tam smo bili v osnovi seveda tisti, ki itak ne smetimo okolja, ampak smo očistili veliko nesnage iz gozdov in iz robov cest. Da ne govorimo o kanalizacijskih sistemih Dalmacije in Istre, kakšne čistilne naprave, kakšna odvodnjavanja phaha.

Osebno se vozim v službo z vlakom, ker je to možno, čeprav je treba več prilagoditev - sta mi pa hvaležna denarnica in avto + varnost in še sprehodim se zjutraj in zvečer. Kadar sem z avtom, več opravkov spravim v eno - npr. trgovina, obisk staršev, razni opravki. Ko bodo zgrajene kolesarske žile, bom pa v ugodnih mesecih še toliko bolj z veseljem koristil kolo, ki ga že tako ali tako. V roku dveh let imam v planu tudi malo čistilno napravo. Deževnico imam spravljen v potok, zalivamo pa s podtalno vodo, tako da nikoli nič ne gre iz javnega vodovoda.

Najprej se naj lotijo omenjenih držav, da se spravijo blizu naše, potem se bomo pa pogovarjali naprej. Sicer pa ne vidim pointa v našem trudu, ker itak uvažamo vso nesnago človeštva iz balkana in vzhoda, ki jim je pa za naše okolje malo mar.
Prekle za kurnk

redtech je izjavil:

Na Nizozemskem bo država prisilno odkupila zemljo po 20% višji cene od tržne in jo spremenila v naturo 2000. Mislim, da se kmetje ne smejo "preseliti" v drugo državo EU in tam kmetovati. Mogoče se dolgoročno pripravlja še kakšna kriza s hrano ;((

Vsekakor bo ja.
Podobno kot energetska: ukinimo vse, kar nam smrdi (brez realno vzdržnih alternativ).
Popolnoma enaka scena! Tud sintetično narejen vegi burger ni dolgoročno realno vzdržna alternativa.

Zgodovina sprememb…

Horas ::

Miki N je izjavil:

Zadnjič pešačim po mestu in me prešvigne mlad debeloritež na e-skirci. Lahko bi bil zlahka ST član.

not sure if trol or...
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Wrop je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Tako je. Znana influencerka se je potrepljala samo sebe po hrbtu, ker se je z električnim skirojem peljala v center in s tem ohranjala okolje. Pozabila pa je povedati, da je pred tem zaradi dopusta z letalom obkrožila skoraj pol sveta. Čez palec je samo ona neposredno z letom proizvedla celoletno količino CO2, ki jo v povprečju proizvede en avtomobil na leto v Sloveniji.

"influencerji" imajo še mnogo več edinstvenih sposobnosti in lastnosti.
Med drugim so to edina rasa, ki za rojstni dan napiše objavo, v kateri vošči sama sebi.

Meiniken ::

Ljudje so se pripravljeni odpovedati vsemu, dokler ni v nasprotju z njihovimi lastnimi interesi ;)

nekikr ::

To ni res. Ko je na primorskem zmanjkovalo vode lani se je poraba občutno zmanjšala. Se pravi ljudje so videli, da vode ni in da sami lahko pripomorejo k boljšemu stanju.

Trenutno nas pa Urške, ki gredo na oddaljeni Dunaj s privat letalom, na fensi večerjo s sestavinami s celega sveta, prepričujejo, da naj ričet naredimo brez tiste pol klobase, ker je to ekstremno slabo. Istočasno se pa 95% planeta utaplja v smeteh, ki jih prebivalci mečejo na cesto. Danes praktično ne vidiš, da bi kdo metal smeti po cesti, samo še smrldjivi kadilci čike mečejo povsod po tleh in iz avtomobilov. Če greš pa na Ciper recimo, se pa smeti iz avta meče na cesto, plastenke, piksne, karkoli je pri roki. No, ne samo Ciper. 95% zemlje je take.

Vsak sistem se da izboljšati. Ampak najlažje in z največjim učinkom se izboljšave delajo na začetku problema. Bližje idealnemu stanju si, težje je in z manj efekta. In mi smo zelo visoko na lestvici, čeprav nas eko fašisti prepričujejo, da to ni res.

FrRoSt ::

:)):)):))

Okoljsko ozaveščenih je samo nekak % ljudi! ;)

Stvari se ne bodo spremenile, dokler ljudi ne bodo začeli udarjati po denarnici! To je DEJSTVO! 8-)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Jah no, če se folk na veliko fura naokoli s letali, težko rečemo, da so biser nesvinjanja. Res pa je, da so ostanki goriv manj opazni od smeti. Je pa žalostno, da greš ceneje z letalom v Egipt na počitnice, kot na našo ali Hrvaško obalo.
Magic

Daniel ::

Živim ob magistralki kjer je precej tovornega prometa in večkrat vidim, da večinoma tovornjakarji ustavijo ob robu ceste in čez desno okno čistijo kamion. Ker imam njivo ravno tam zraven se najde polno stvari na njivi. Od kruha v vrečki do raznoraznih konzerv hrane, plastenk, pločevink, ni da ni. Saj ne, da je 30 metrov stran kanta za smeti ampak zakaj bi nosil če pa itak imamo vsako leto čistilno akcijo čiščenja za svinjami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

kajtimara ::

kajtimara je izjavil:

Kar naj 3 svet začne!

https://www.google.com/search?q=india+g...

https://www.google.com/search?q=south+a...

Tale TEMA je očitno STEBER današje nevednosti in neumnosti!! :O

Zdaj pa se mora pojaviti samo še kakšna plavoribo ali kuglovnik, ki ščiti bebce in jo zapreti! :)):)):))

Bom še jaz kaj vprašal. 8-) Koliko od sodelujočih v razpravi pa je imelo kakšno enostavno predavanje od Umanotere in je seznanjeno vsaj z osnovnimi enostavnimi dejstvi, na katerih sloni zadeva!??

Če še jaz dodam kakšno povezavo:

https://www.caszazemljo.si/beseda-o-zem...
komu zvoni; zvoni tebi.

Drookl_Mazz ::

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Mislim, da imata oba enake težave v razmišljanju, zakaj bi jedel nekaj tako neokusnega kot pleskavica (s katero se nažirate, ker ne poznate ničesar drugega), če lahko že iz čičerike in začimb narediš veliko bolj okusno (in, če že hočete, z mastjo prepojeno) hrano.

Enkrat sem skuhal omako s precejšnjo vsebnostjo česna, sem dal hčerki za povohat in me je vprašala, če sem dal notri salamo. Enako težavo imate s hrano tudi tukaj, povezujete začimbe z dejanskim okusom mesa.

Zgodovina sprememb…

Mislim, da imata oba enake težave v razmišljanju, zakaj bi jedel nekaj tako neokusnega kot pleskavica (s katero se nažirate, ker ne poznate ničesar drugega), če lahko že iz čičerike in začimb narediš veliko bolj okusno (in, če že hočete, z mastjo prepojeno) hrano.

To sploh nima veze... bistvo je to da te nekdo sili v nekaj, hkrati pa sam svinja... hrana je stvar okusa, jedel sem veganske pleskavice ki so popolnoma odlične... ampak pač je cena x2 ali 50% višje... jebiga.

Bistvo je da nekdo reče ne jejte mesa ker globalno segrevanje, ker krave prdijo, pol pa gre z letalom ki v 1 letu zasninja bolj kot vse kile krav ki jih bom letos pojedel, na nek sestanek ministrov...

TO JE PROBLEM.

tikitoki ::

Invictus je izjavil:

7 milijard folka na svetu maksimalno svinja, zdaj bo pa nekaj 100 milijoniov Evropejcev z lastnim odrekanjem rešilo svet?

Kdo tu koga nateguje?

Ti, ki z lazmi, da 7 miljard ljudi maksimalno svinja.

Mato989 je izjavil:

To sploh nima veze... bistvo je to da te nekdo sili v nekaj, hkrati pa sam svinja... hrana je stvar okusa, jedel sem veganske pleskavice ki so popolnoma odlične... ampak pač je cena x2 ali 50% višje... jebiga.

Bistvo je da nekdo reče ne jejte mesa ker globalno segrevanje, ker krave prdijo, pol pa gre z letalom ki v 1 letu zasninja bolj kot vse kile krav ki jih bom letos pojedel, na nek sestanek ministrov...

TO JE PROBLEM.

Ne, problem se skiva čisto drugje. Povprečen Slovenec je, enako kar se tiče vsega ostalega, nerazgledan predjamski človek, ki celo življenje natepava enako hrano, kot mu je kuhala mama. In tukaj je posledica, mislijo, da se bojo nečemu odrekli, če ne bojo več žrli vsak dan enako, pa bojo dejansko profitirali na okusih in hranljivosti.

Sicer je tvoja utemeljitev, "ne bom, dokler nekdo drug ne bo" navadna logična zabloda, ki pač ne spada pod argumentacije ampak pod izgovore in zavajanja.

Zgodovina sprememb…

Drookl_Mazz je izjavil:

Sicer je tvoja utemeljitev, "ne bom, dokler nekdo drug ne bo" navadna logična zabloda, ki pač ne spada pod argumentacije ampak pod izgovore in zavajanja.

Sem se praktično že odpovedal letenju, nazadnje sem letel leta 2019, pa še to službeno.
Odpovedal sem se tudi plastičnim slamicam (s papirnatimi je pa cel križ), pa še nebroj zadevam, da ne začnemo pisat romanov.

Kdo se bo zdaj naslednji odpovedal letenju? recimo na Dunaj, kamor je res nepotrebno?

stara mama je izjavil:

Drookl_Mazz je izjavil:

Sem se praktično že odpovedal letenju, nazadnje sem letel leta 2019, pa še to službeno.
Odpovedal sem se tudi plastičnim slamicam (s papirnatimi je pa cel križ), pa še nebroj zadevam, da ne začnemo pisat romanov.

Kdo se bo zdaj naslednji odpovedal letenju? recimo na Dunaj, kamor je res nepotrebno?

Ne vem, a vas definirajo drugi? Nimate lastne osebne identitete? Bo že "naslednji" sam presodil kam in kdaj in če bo letel. Bolj je pomembno, da si sam pred svojim pragom pometel.

Drookl_Mazz je izjavil:

Mato989 je izjavil:

TO JE PROBLEM.

Ne, problem se skiva čisto drugje. Povprečen Slovenec je, enako kar se tiče vsega ostalega, nerazgledan predjamski človek, ki celo življenje natepava enako hrano, kot mu je kuhala mama. In tukaj je posledica, mislijo, da se bojo nečemu odrekli, če ne bojo več žrli vsak dan enako, pa bojo dejansko profitirali na okusih in hranljivosti.

Logična zabloda je da misliš da jaz to govorim.

Nikakor jaz ne trdim da nekaj ne bom dokler drug ne bo.

Jaz govorim veliko bolj pomembno zadevo. NE BOM dokler drugo kar bistveno bolj onesnažuje ne bodo regulirali...

Tu je glavni problem, ljudje bi VELIKO BOLJ voljno se odpovedovali marsičemu, če bi prvo politiki in bogataši se odrekli luksuzu, dokler se bogataš lahko vozi z jahto ki troši tone in tone goriva na uro, jaz pa se ne bi smel vozit z avtom 10km stran, to je pač ljudem nesprejemljivo

Drookl_Mazz je izjavil:

Ne vem, a vas definirajo drugi? Nimate lastne osebne identitete? Bo že "naslednji" sam presodil kam in kdaj in če bo letel. Bolj je pomembno, da si sam pred svojim pragom pometel.

Kje si pa ti pridobil (lastno) osebno identiteto!?? Kdo ti jo je identificiral in privzgojil!??

Morda starši in njihov način in razumevanje živlenja!?
komu zvoni; zvoni tebi.
««
«
1 / 6
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Poli green salama (grahova) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18016843 (10669) Daniel
»

Veganska hrana v javnih ustanovah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

30332822 (22795) nejclp

Ali je vsak lahko vegan? Zakaj nekateri uspejo in nekateri ne (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

50050943 (38568) Aston_11
»

Rastlinsko-meso-US (strani: 1 2 )

649257 (7590) gushto

Več podobnih tem