Forum » Problemi človeštva » Strateški svet za prehrano.
Strateški svet za prehrano.
PacificBlue ::
111111111111 je izjavil:
Olivno olje ziher ne, zato je pa na mediteranu toliko srčno žilnih bolezni. Prekmurci že vejo, kera maščoba je taprava, pa kaj je zdravo.
Za olivno olje so raziskave potrdile, da so bile prvotne raziskave napačne. :D
Jasno, zato pa je v prekmurju in na štajerskem toliko srčno žilnih bolezni, ker tam toliko olivnega olja porabijo.
V Istri in na obali pa večinoma uporabljajo svinjsko mast in se olivnemu olju izogibajo, zato je srčno žilnih bolezni veliko manj.
I’m out.
:3
:3
kriptobog ::
Ampak goveje kosti niso ravno v solnici odležale in bile prekajene. To je v najboljšem primeru, če je šunka res samo soljena in prekajena. Ponavadi ma pa še kakšne kalijeve nitrite in nitrate in še kakšne aditive, kar se potem izloči v vodo.
Zato pac kupis preverjeno zadevo pri preverjenemu kmetu in ne v neki random mesnici ali trgovini. Isto velja za zelenjavo, ce ne zelis jesti pesticidov
Ne kupujes pri kmetu, ker je nepreverjen. Preverjen kmet ne obstaja, razen, ce sam placas laboratorij - podtakne ti lahko cisto karkoli, pa tega ne bos nikoli vedel. In tocno to tudi pocnejo.
Le razlozi, kako ves, da tvoj velecenjeni kmet ne zaliva vrta z trojno dozo pesticidov? Me prav zanima.
Seveda obstaja. Se krme ne sme gojiti na katerikoli njivi, ker potem ne bi mogel imeti certiikata za bio. Se meso je veterinarsko pregledano preden gre naprej.
kriptobog ::
111111111111 je izjavil:
Točno in to je vse posledica zaradi olivnega olja. Nima nobene veze, da je ena regija manj razvita kot druga, da je v eni standard nižji kot v drugi? Kje pa.
Vsega je krivo olivno olje.
Ja, svinjska mast je vsekakor bolj priporočljiva, pa še cenejša je. Ne vem, zakaj ga serjejo z olivcem, če je standard nižji.
Svinjska mast niti ni skodljiva zadeva,je pa bolje goveji loj ali pa se bolje ghee. Problem je prekomerno uzivanje, slaba kvaliteta itd. Ce ti recimo uporabljas ghee, nisi nic naredil, ce vsak dan jes cvrtje, pa ceprav cvres v gheeju... Junk food je se vedno junk food
nejclp ::
PacificBlue je izjavil:
111111111111 je izjavil:
Olivno olje ziher ne, zato je pa na mediteranu toliko srčno žilnih bolezni. Prekmurci že vejo, kera maščoba je taprava, pa kaj je zdravo.
Za olivno olje so raziskave potrdile, da so bile prvotne raziskave napačne. :D
Jasno, zato pa je v prekmurju in na štajerskem toliko srčno žilnih bolezni, ker tam toliko olivnega olja porabijo.
V Istri in na obali pa večinoma uporabljajo svinjsko mast in se olivnemu olju izogibajo, zato je srčno žilnih bolezni veliko manj.
Kaj si pa hotel povedat?
cesnja ::
Se meso je veterinarsko pregledano preden gre naprej.
Mislis tisto, ko jim vzamejo temperaturo pred zivljenjem? Vse te omejitve se da izigrat.
kriptobog ::
cesnja ::
Glede olj in masti je pa tako, vsako olje je ultra procesirana hrana in je v primerjavi z manj predelanimi moznostmi manj zdrava. Raje soncnincna semena namesto soncnicnega olja, bucna semena namesto bucnega olja, olive namesto olivnega olja.
nejclp ::
111111111111 je izjavil:
Vegeta pomešana s svinjsko mastjo je itak super food. Je pa treba paziti, da je mast domača. Prekmurci majo smolo, ker so tako urbanizirani, da ni prostora za gojenje poljščin in prašičev, pa kupujejo zastrupljeno zelenjavo in olivno olje v trgovini.
Heh. Se delaš norca iz doma pridelane hrane, ker je sam ne znaš pridelati ali je nimaš kje kupiti. :)
Ko Nejči izgubi izhode, se zateče k enovrstičnicam, saj ti kaj drugega ne preostane. Še ena tema kjer smo te čisto povozili. Olivno olje ali svinjska mast, je popolnoma vseeno, dokler se uživa v zmernih količinah.
Pri pripravi pražene hrane pa je daleč najboljše olje olje žafranike. Ampak ti to kot vesten vegan že seveda veš. :D Je pa seveda precej drago, za tiste vegane ki si lahko privoščijo samo najboljše.
Imam vrt, 200 kvadratov in tri plastenjake, mam že mlad česen in čebulo, šparglji bojo kot vsako leto, jagode sem fino okopal in zastrl s slamo, maline, robide, ribez, sibirske borovnice, bob sem že posadil, krompir itak gojim v vrečah, grah, korenje, redkvice, rukolo sem posejal, ljubljansko ledenko tudi za flance, sadike paradajza in paprike prepikiral, melone, lubenice, bučke in kumare pa tudi že v lončke, tako da nekaj malega vem.
Končal sem srednjo veterinarsko, en letnik sem hodil na na Biotehnični faks-živilska, potem sem pa šel na popolnoma drug faks oz. dva. Ampak nekaj vem tudi o živinoreji in živilih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
cesnja ::
111111111111 ::
Se meso je veterinarsko pregledano preden gre naprej.
Mislis tisto, ko jim vzamejo temperaturo pred zivljenjem? Vse te omejitve se da izigrat.
Poznam iz prve roke. Velja pa za GOVEDINO: pri zakolu vsake glave je zraven veterinar, ki vzame vzorec, ki ga pošlje naprej v pregled. Preverja vnos živali in uro izdaje živali na terminalu, včasih pa tudi nenapovedana inšpekcija in štetje trupov v hladilnici. Večja težava je uvoženo meso, kjer zakol ni vprašljiv, je pa lahko težava hladna transportna veriga.
Zmanjšanj nadzor je tudi po razkosanju polovic, kjer je bistveno manj nadzora, zato pa se lahko kdaj zastrupiš s kakim tatarcem.
Temperaturo pa jemljejo, ko so že razkosani. Vse to velja za GOVEDINO.
Pri perjadi in svinjini pa je nadzor precej bolj ohlapen.
Imam vrt, 200 kvadratov in tri plastenjake, mam že mlad česen in čebulo, šparglji bojo kot vsako leto, jagode sem fino okopal in zastrl s slamo, maline, robide, ribez, sibirske borovnice, bob sem že posadil, krompir itak gojim v vrečah, grah, korenje, redkvice, rukolo sem posejal, ljubljansko ledenko tudi za flance, sadike paradajza in paprike prepikiral, melone, lubenice, bučke in kumare pa tudi že v lončke, tako da nekaj malega vem.
Končal sem srednjo veterinarsko, en letnik sem hodil na na Biotehnični faks-živilska, potem sem pa šel na popolnoma drug faks oz. dva. Ampak nekaj vem tudi o živinoreji in živilih.
Sosedov vrt ne velja.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
trancer01 ::
Glede olj in masti je pa tako, vsako olje je ultra procesirana hrana in je v primerjavi z manj predelanimi moznostmi manj zdrava. Raje soncnincna semena namesto soncnicnega olja, bucna semena namesto bucnega olja, olive namesto olivnega olja.
Kdor noče predelane hrane, naj je surovo iz narave. Kruh je prav tako netrajnosten, ker je zanj treba žito predelati v moko, le-to s kvasom predelati v testo in na koncu še speči. Pa še soliti si ga drznejo v pekarnah! Povsem nenaravno in netrajnostno! Koliko energije se porabi samo za kruh, namesto da bi jedli surovo pšenico z njive!
nejclp ::
Glede olj in masti je pa tako, vsako olje je ultra procesirana hrana in je v primerjavi z manj predelanimi moznostmi manj zdrava. Raje soncnincna semena namesto soncnicnega olja, bucna semena namesto bucnega olja, olive namesto olivnega olja.
Vsako olje pa res ni procesirano. A si že videl, kako stiskajo olive, da dobijo olje? So olive v kozarcu bolj procesirane, kot olivno olje.
WizzardOfOZ ::
Jaz sem ga, do par let nazaj, kupoval od enga atka iz krka, kjer mu je osel vlekel mlinski kamen in je le ta mlel olive. Potem je imel pa olje v kamnu in ga je od tam nalil v flaše.
Mlin je bil na tak način:
Posode za olje pa take:
Na žalost je atek umrl, družina pa ne misli nadaljevat tradicije mletja oliv na tak način. Tako da iščem drugega dobavitelja. Pozna kdo koga, da hladmo melje olive in ima potem olje v kamnu?
Mlin je bil na tak način:
Posode za olje pa take:
Na žalost je atek umrl, družina pa ne misli nadaljevat tradicije mletja oliv na tak način. Tako da iščem drugega dobavitelja. Pozna kdo koga, da hladmo melje olive in ima potem olje v kamnu?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
cesnja ::
Vsako olje pa res ni procesirano. A si že videl, kako stiskajo olive, da dobijo olje? So olive v kozarcu bolj procesirane, kot olivno olje.
V primerjavi s celimi olivami olivnemu olju manjka pulpa, zato se hitreje prebavi in hitreje preide v kri. Potem si pa zaspan. Po drugi strani so olive iz kozarca pogosto preslane. Je treba pretehtat prednosti in slabosti.
WizzardOfOZ ::
Nehite že zarad soli jamrat. Telo rabi tudi sol, pa jod.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
cesnja ::
Kdor noče predelane hrane, naj je surovo iz narave. Kruh je prav tako netrajnosten, ker je zanj treba žito predelati v moko, le-to s kvasom predelati v testo in na koncu še speči. Pa še soliti si ga drznejo v pekarnah! Povsem nenaravno in netrajnostno! Koliko energije se porabi samo za kruh, namesto da bi jedli surovo pšenico z njive!
Pretiravas. Tezava z ultra predelano hrano je odvzem velikega deleza hranil, medtem ko kalorije vecinoma ostanejo. Rezultat je pomanjkanje vitaminov in mineralov kljub prevelikemu vnosu kalorij. Na sreco imamo vcasih moznost izbire, recimo bel kruh s kalorijami ali namesto tega polnozrnat kruh s hranili in nekaj manj kalorijami.
cesnja ::
Utk ::
Jaz sem ga, do par let nazaj, kupoval od enga atka iz krka, kjer mu je osel vlekel mlinski kamen in je le ta mlel olive. Potem je imel pa olje v kamnu in ga je od tam nalil v flaše.
Ja, če bi bil električni mlin bi blo to čist nekaj drujga.
WizzardOfOZ ::
Jaz sem ga, do par let nazaj, kupoval od enga atka iz krka, kjer mu je osel vlekel mlinski kamen in je le ta mlel olive. Potem je imel pa olje v kamnu in ga je od tam nalil v flaše.
Ja, če bi bil električni mlin bi blo to čist nekaj drujga.
Električni mlin? Drobilnik misliš? Namreč že nekaj let zdrobijo olive v pasto, ki jo potem prenesejo v centrifuge, kjer izločijo olje.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Tweezzizi ::
111111111111 je izjavil:
Preprosto, ker je isto zelenjavo kot jaz.
In seveda je dovolj izobrazen, da ni namesal pesticida "cez prst", ker potem je zelenjava vecja in lepsa? Ne mores vedeti. Pika.
Ampak goveje kosti niso ravno v solnici odležale in bile prekajene. To je v najboljšem primeru, če je šunka res samo soljena in prekajena. Ponavadi ma pa še kakšne kalijeve nitrite in nitrate in še kakšne aditive, kar se potem izloči v vodo.
Zato pac kupis preverjeno zadevo pri preverjenemu kmetu in ne v neki random mesnici ali trgovini. Isto velja za zelenjavo, ce ne zelis jesti pesticidov
Ne kupujes pri kmetu, ker je nepreverjen. Preverjen kmet ne obstaja, razen, ce sam placas laboratorij - podtakne ti lahko cisto karkoli, pa tega ne bos nikoli vedel. In tocno to tudi pocnejo.
Le razlozi, kako ves, da tvoj velecenjeni kmet ne zaliva vrta z trojno dozo pesticidov? Me prav zanima.
Seveda obstaja. Se krme ne sme gojiti na katerikoli njivi, ker potem ne bi mogel imeti certiikata za bio. Se meso je veterinarsko pregledano preden gre naprej.
Velika vecina kupuje pri preverjenih kmetih na crno in me zanima kdaj si ga nazadnje vprasal za certifikat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tweezzizi ()
kriptobog ::
111111111111 je izjavil:
Preprosto, ker je isto zelenjavo kot jaz.
In seveda je dovolj izobrazen, da ni namesal pesticida "cez prst", ker potem je zelenjava vecja in lepsa? Ne mores vedeti. Pika.
Ampak goveje kosti niso ravno v solnici odležale in bile prekajene. To je v najboljšem primeru, če je šunka res samo soljena in prekajena. Ponavadi ma pa še kakšne kalijeve nitrite in nitrate in še kakšne aditive, kar se potem izloči v vodo.
Zato pac kupis preverjeno zadevo pri preverjenemu kmetu in ne v neki random mesnici ali trgovini. Isto velja za zelenjavo, ce ne zelis jesti pesticidov
Ne kupujes pri kmetu, ker je nepreverjen. Preverjen kmet ne obstaja, razen, ce sam placas laboratorij - podtakne ti lahko cisto karkoli, pa tega ne bos nikoli vedel. In tocno to tudi pocnejo.
Le razlozi, kako ves, da tvoj velecenjeni kmet ne zaliva vrta z trojno dozo pesticidov? Me prav zanima.
Seveda obstaja. Se krme ne sme gojiti na katerikoli njivi, ker potem ne bi mogel imeti certiikata za bio. Se meso je veterinarsko pregledano preden gre naprej.
Velika vecina kupuje pri preverjenih kmetih na crno in me zanima kdaj si ga nazadnje vprasal za certifikat.
Prejsnji teden ko mi je prodal sunko. Za vsako stvar, ki jo kupim dobim tudi racun. Ne kupujem kar neki na crno.
Tweezzizi ::
Se meso je veterinarsko pregledano preden gre naprej.
Mislis tisto, ko jim vzamejo temperaturo pred zivljenjem? Vse te omejitve se da izigrat.
Itak. Vse izigravajo, samo tisti, ki zelenjavo prodajajo v trgovinah ne, kajne?
Ravno tisti v predelavi in v trgovinah najtezje, ker so odgovorni za to kar prodajajo. Kmet? Nula odgovornosti, pa se pod roko.
Konec koncev vse pride vedno od kmeta. Ampak bolj kot je direktno kupljeno, manjsa je moznost, da se zadevo pregleda.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tweezzizi ()
kajtimara ::
Sem šel na tržnico v BTC. Kmet/kmetica - s tem mislim tip proizvodnje - mi je prodajal 1/4kg motovilca za 4 EUR. to je 16EURkg.
Vrat je po 5EUR kg. Pa še ljubljanski NI bil.
Vrat je po 5EUR kg. Pa še ljubljanski NI bil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kajtimara ()
Unchancy ::
Se meso je veterinarsko pregledano preden gre naprej.
Mislis tisto, ko jim vzamejo temperaturo pred zivljenjem? Vse te omejitve se da izigrat.
Kako se pa to naredi? “Vzame temperaturo pred življenjem.” Kaj sploh to pomeni?
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Webmojster ::
Naredite en eksperiment.
2 meseca jejte WFPB dieto (whole foold, plant based), neke vrste veganska dieta.
Pred začetkom si izmerite vse tiste 4 s holesterolom povezane krvne vrednosti in potem čez 2 meseca spet.
2 meseca jejte WFPB dieto (whole foold, plant based), neke vrste veganska dieta.
Pred začetkom si izmerite vse tiste 4 s holesterolom povezane krvne vrednosti in potem čez 2 meseca spet.
Tweezzizi ::
Sem šel na tržnico v BTC. Kmet/kmetica - s tem mislim tip proizvodnje - mi je prodajal 1/4kg motovilca za 4 EUR. to je 16EURkg.
Gajbice poglej, tipicno imajo italianske napise.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tweezzizi ()
nejclp ::
Webmojster je izjavil:
Naredite en eksperiment.
2 meseca jejte WFPB dieto (whole foold, plant based), neke vrste veganska dieta.
Pred začetkom si izmerite vse tiste 4 s holesterolom povezane krvne vrednosti in potem čez 2 meseca spet.
Jap, to deluje, prav neverjetno je, kako se ti krvna slika popravi, brez tablet.
Sem šel na tržnico v BTC. Kmet/kmetica - s tem mislim tip proizvodnje - mi je prodajal 1/4kg motovilca za 4 EUR. to je 16EURkg.
Gajbice poglej, tipicno imajo italianske napise.
Nujno morajo prelepiti napise na gajbicah, pa bo motovilc takoj slovenski.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
kriptobog ::
Webmojster je izjavil:
Naredite en eksperiment.
2 meseca jejte WFPB dieto (whole foold, plant based), neke vrste veganska dieta.
Pred začetkom si izmerite vse tiste 4 s holesterolom povezane krvne vrednosti in potem čez 2 meseca spet.
Jap, to deluje, prav neverjetno je, kako se ti krvna slika popravi, brez tablet.
Sem šel na tržnico v BTC. Kmet/kmetica - s tem mislim tip proizvodnje - mi je prodajal 1/4kg motovilca za 4 EUR. to je 16EURkg.
Gajbice poglej, tipicno imajo italianske napise.
Nujno morajo prelepiti napise na gajbicah, pa bo motovilc takoj slovenski.
Jaz imam krvno sliko vrhunsko pa nisem vegan. Kaj pa zdaj? Nazadnje sem imel detajlni pregled januarja. Naslednji me caka maja. Vedno bp. Krvno sliko lahko popravis z vegansko ali nevegansko prehrano. Ce jes sranje imas itak slabso krvno sliko. Sranje pa lahko jes tudi, ce si vegan.
nejclp ::
To je absolutno res, če ješ zdravo vsejedo, ne moreš imeti posebnih težav, vegeta, sladkor in juhe iz vrečke pa ne sodijo med zdrava živila.
Krvno sliko si lahko popraviš tudi s paleo, keto, ali pa LCHF dieto, vse pa propagirajo manjši vnos OH in nobenih procesiranih živil.
Če si zgodovino človeštva predstavljaš kot pot od Kopra do Murske Sobote, je začel človek jesti kruh, sladkor, klobase, sir in podobno, kakšne pol metra pred tablo, na kateri piše Murska Sobota.
Krvno sliko si lahko popraviš tudi s paleo, keto, ali pa LCHF dieto, vse pa propagirajo manjši vnos OH in nobenih procesiranih živil.
Če si zgodovino človeštva predstavljaš kot pot od Kopra do Murske Sobote, je začel človek jesti kruh, sladkor, klobase, sir in podobno, kakšne pol metra pred tablo, na kateri piše Murska Sobota.
trancer01 ::
Skoraj vsa živila so predelana tako ali drugače! Razen surovo, neoprano korenje z vrta ali surov, neolupljen krompirjev gomolj in podobno! Res ne razumem te gonje proti obdelani hrani, kot da kdo danes dejansko še poje več kot 1 % "nepredelane" hrane.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: trancer01 ()
kriptobog ::
Skoraj vsa živila so predelana tako ali drugače! Razen surovo, neoprano korenje z vrta ali surov, neolupljen krompirjev gomolj in podobno! Res ne razumem te gonje proti obdelani hrani, kot da kdo danes dejansko še poje več kot 1 % "nepredelane" hrane.
Pod predelana/procesirana imamo v mislih, hrano kateri so dodani sladkorji, aditivi itd.
trancer01 ::
Sol in poper sta dovoljena ali je tudi to preveč predelana hrana? Olje je lahko samo na deviške roke stisnjeno sveže iz pridelkov domačega vrta, pridelanih brez gnojil in škropiv?
111111111111 ::
In seveda je dovolj izobrazen, da ni namesal pesticida "cez prst", ker potem je zelenjava vecja in lepsa? Ne mores vedeti. Pika.
Heh. Vidim da vas je nekaj "znalcev" temi, ki ima še vdno Slovenskega kmeta za nekega zarukanca, ki kar čez "prst" poliva pridelek. Prvo kot prvo za večji in lepši pridelek ne polivaš s pesticidom, drugo pa kmet ne bo zastrupljal samega sebe.
Kmet ve bistveno bolje od tebe kaj, kdaj in kako špricati, za razliko od tebe, ki se ti sanja ne kako pride pomaranča do tebe iz Brazilije, kaj se vmes razgradi tako učinkovito, da naprave snovi pač ne zaznajo ali pa je v dovolj majhnih količinah.
Kar kupujte pri velikih trgovcih.
Ravno tisti v predelavi in v trgovinah najtezje, ker so odgovorni za to kar prodajajo. Kmet? Nula odgovornosti, pa se pod roko.
Konec koncev vse pride vedno od kmeta. Ampak bolj kot je direktno kupljeno, manjsa je moznost, da se zadevo pregleda.
Iste neumnosti pišeš, kot en uporabnih Gruntmuflich ali nekaj podobnega. Si se samo preimenoval?
Jap, to deluje, prav neverjetno je, kako se ti krvna slika popravi, brez tablet.
Še bolj neverjetno pa je, da imam jaz odlično krvno sliko, brez veganstva in brez tablet. SAj ne moreš verjet, glede na to da iz vsake strani name preži mast, meso in drugi izdelki, ki te vbijejo na mestu, ko jih poješ. Noro.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
tomlin ::
Sem šel na tržnico v BTC. Kmet/kmetica - s tem mislim tip proizvodnje - mi je prodajal 1/4kg motovilca za 4 EUR. to je 16EURkg.
To sem doživel. Mlajša ženska in moški, nobenega najmanjšega slovensko kmečkega videza, pobrala ves motovilec v Hoferju, ter ga naložila v nek star kombi. Slučajno sem isto uro šel tudi na tržnico BTC. Kaj srečam? Ja ta dva "branjevca", kako veselo prodajata razpakiran motovilec po 5x višji ceni iz Hoferja.
P.S.:
Glede Hoferjevega motovilca pa imam jaz dobro mnenje, s česenčkom olivnim oljem in jabolčnim kisom je všeč meni in vsem pri naši hiši. Pa še to, kupil sem zelo drag motovilec tudi pri sosednjem kmetu, ampak dela čez glavo, čiščenje in trebljenje zemlje, rezanje koreninic etc. Ostajam torej raje pri Hoferjevem otrebljenem motovilcu.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman
nejclp ::
111111111111 je izjavil:
Še bolj neverjetno pa je, da imam jaz odlično krvno sliko, brez veganstva in brez tablet. SAj ne moreš verjet, glede na to da iz vsake strani name preži mast, meso in drugi izdelki, ki te vbijejo na mestu, ko jih poješ. Noro.
Mhm, vsi sodelavci okoli mene imajo tudi odlično krvno sliko, pa vsi so mesojedi in dobivajo meso od preverjenih kmetov. Za malico in malo vmes goltajo čips, smokije, poli salamo, prešano slanino in cupnudlne. Vsake toliko koga kap, ampak krvno sliko majo pa odlično. Noro.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
link_up ::
Sem šel na tržnico v BTC. Kmet/kmetica - s tem mislim tip proizvodnje - mi je prodajal 1/4kg motovilca za 4 EUR. to je 16EURkg.
To sem doživel. Mlajša ženska in moški, nobenega najmanjšega slovensko kmečkega videza, pobrala ves motovilec v Hoferju, ter ga naložila v nek star kombi. Slučajno sem isto uro šel tudi na tržnico BTC. Kaj srečam? Ja ta dva "branjevca", kako veselo prodajata razpakiran motovilec po 5x višji ceni iz Hoferja.
P.S.:
Glede Hoferjevega motovilca pa imam jaz dobro mnenje, s česenčkom olivnim oljem in jabolčnim kisom je všeč meni in vsem pri naši hiši. Pa še to, kupil sem zelo drag motovilec tudi pri sosednjem kmetu, ampak dela čez glavo, čiščenje in trebljenje zemlje, rezanje koreninic etc. Ostajam torej raje pri Hoferjevem otrebljenem motovilcu.
si naredil cirkus na stojnici? Ali si kar pustil ljudem, da kupujejo 5x drazje?
In and Out
tomlin ::
Naredil cirkus?
Niti ne, ker bi me "Jankotovi redarji" hitro oladili
Niti ne, ker bi me "Jankotovi redarji" hitro oladili
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman
nejclp ::
To je ta diktatura v Ljubljani, resnico lahko poveš samo anonimno na forumu, ker je sicer tvoje življenje ogroženo. Jankovićeva motovilska mafija.
IL_DIAVOLO ::
Jem samo repincl, kupljeni motovilec je samo to, motovilec brez okusa in teksture.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
111111111111 ::
Mhm, vsi sodelavci okoli mene imajo tudi odlično krvno sliko, pa vsi so mesojedi in dobivajo meso od preverjenih kmetov. Za malico in malo vmes goltajo čips, smokije, poli salamo, prešano slanino in cupnudlne. Vsake toliko koga kap, ampak krvno sliko majo pa odlično. Noro.
Tebe bo pa tudi kap, kljub čičeriki. Noro.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Tweezzizi ::
Nujno morajo prelepiti napise na gajbicah, pa bo motovilc takoj slovenski.
Enako bo Slovenski, kot je sedaj. Grejo do Trsta, nabavijo zelenjavo in jo potem po mestnih trznicah prodajajo kot svojo. Klasicna kmecka praksa. So celo tako leni, da se jim niti ne da prelozit v druge gajbice.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tweezzizi ()
nejclp ::
Ja, o tem vsaj enkrat letno poročajo na pop tv. Za branjevke bi rekel, da bi težko od njih zahteval, naj grejo k mizarju in naročijo gajbice z njihovimi oznakami. Je kar strošek, pa reciklirajo stare gajbice, kjerkoli jih že dobj. Kaj na gajbicah piše ni noben zagotovilo za to, kaj naj bi bilo v gajbicah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
Tweezzizi ::
Ja, o tem vsaj enkrat letno poročajo na pop tv. Za branjevke bi rekel, da bi težko od njih zahteval, naj grejo k mizarju in naročijo gajbice z njihovimi oznakami. Je kar strošek, pa reciklirajo stare gajbice, kjerkoli jih že dobj. Kaj na gajbicah piše ni noben zagotovilo za to, kaj naj bi bilo v gajbicah.
Seveda, cisto nakljucje. Tako kot olivnega olja pridelamo vsako leto se enkrat vec kot imamo oljk. Pa kakor kmetje celo leto prodajajo krompir iz njive na kateri raste koruza. Pa kontrolne vage na trznicah so tudi zaradi lepsega.
Takih sposobnezev kot so slovenski krimin... ups... kmetovalci, ne najdes nikjer na svetu... no vsaj nikjer na svetu, kjer imajo delujoce inspekcijske sluzbe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tweezzizi ()
nejclp ::
Tudi o ljubljanskih trnovskih branjevkah velja mit, da ljubljansko ledenko, ki jo prodajajo, gnojijo z greznico. Eni zato pri njih ne kupujejo solate.
feryz ::
Jaz bi vsem vegijem priporočil, naj gredo eno sezono delat v kakšen sadovnjak ali na kmetijo, kjer se ukvarjajo z zelenjavo.
Šok terapija, ko vidiš količine strupov, ki jih zlijejo na vse tisto.
Sem crnčil v Italiji kot mladec. Smo mislili, da nas bodo komarji popikali, ker je bilo toliko vode v zraku od zalivanja.
Pa nas je gazda hitro podučil, da je pri njih najmanjša žival zajec. Vse majše pasa. Kak ptič je včasih zalutal, ampak ni bil dolgo z nami.
Šok terapija, ko vidiš količine strupov, ki jih zlijejo na vse tisto.
Sem crnčil v Italiji kot mladec. Smo mislili, da nas bodo komarji popikali, ker je bilo toliko vode v zraku od zalivanja.
Pa nas je gazda hitro podučil, da je pri njih najmanjša žival zajec. Vse majše pasa. Kak ptič je včasih zalutal, ampak ni bil dolgo z nami.
trancer01 ::
Zato pa je treba gojiti zelenjavo na domačem vrtu brez strupov po srednjeveških metodah!
111111111111 ::
Jaz bi vsem vegijem priporočil, naj gredo eno sezono delat v kakšen sadovnjak ali na kmetijo, kjer se ukvarjajo z zelenjavo.
Šok terapija, ko vidiš količine strupov, ki jih zlijejo na vse tisto.
Sem crnčil v Italiji kot mladec. Smo mislili, da nas bodo komarji popikali, ker je bilo toliko vode v zraku od zalivanja.
Pa nas je gazda hitro podučil, da je pri njih najmanjša žival zajec. Vse majše pasa. Kak ptič je včasih zalutal, ampak ni bil dolgo z nami.
He, he, he... Škoda mestnim srajcam razlagat, kako poteka intenzivno kmetijstvo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
WizzardOfOZ ::
Sem šel na tržnico v BTC. Kmet/kmetica - s tem mislim tip proizvodnje - mi je prodajal 1/4kg motovilca za 4 EUR. to je 16EURkg.
Ob 5h zjutraj ga je vzela na tržnici malo naprej od trsta po 1€ na kilo in pripeljala sem z njenim zje*anim berlingotom, pa je hotela tebi zaračunat potne stroške do trsta in nazaj.
Webmojster je izjavil:
Naredite en eksperiment.
2 meseca jejte WFPB dieto (whole foold, plant based), neke vrste veganska dieta.
Pred začetkom si izmerite vse tiste 4 s holesterolom povezane krvne vrednosti in potem čez 2 meseca spet.
Ti dam boljši predlog. 4x na teden jej ribe z obilo česna in brez kruha zraven. Pa naredi enake meritve.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
PacificBlue ::
111111111111 je izjavil:
Jaz bi vsem vegijem priporočil, naj gredo eno sezono delat v kakšen sadovnjak ali na kmetijo, kjer se ukvarjajo z zelenjavo.
Šok terapija, ko vidiš količine strupov, ki jih zlijejo na vse tisto.
Sem crnčil v Italiji kot mladec. Smo mislili, da nas bodo komarji popikali, ker je bilo toliko vode v zraku od zalivanja.
Pa nas je gazda hitro podučil, da je pri njih najmanjša žival zajec. Vse majše pasa. Kak ptič je včasih zalutal, ampak ni bil dolgo z nami.
He, he, he... Škoda mestnim srajcam razlagat, kako poteka intenzivno kmetijstvo.
Lol.
Ta teden obrezujem doma sadna drevesa. Ogromno jih je, si moram cas enkrat vzet pa jih prestet. Nekje med 70-80. Nvem na oko. Veliko starih sort tudi. Pa za eno rabis vsaj eno uro, ce je vecje drevo.
Ta drevesa niso videla nobenih skropiv.
Tisto sadje, ki ga kupis v trgovini je res dobro prespicano. Pa tudi niti mal ni tako okusno, kot pa domace. Imam nekaj sort jabolk, ki imajo aromo in okus, ki je ne najdes v trgovini.
Veliko je povezano z samo zemljo in hranili, ki jih rastlina al drevo črpa. Bolj so naravna in neokrjena bolj je sadez dober in kvaliteten.
I’m out.
:3
:3
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Veganska usmeritev v vrtce šole, da ali ne?Oddelek: Loža | 1720 (1420) | tomlin |
» | Veganska hrana v javnih ustanovah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 33161 (23134) | nejclp |
⊘ | Ali je vsak lahko vegan? Zakaj nekateri uspejo in nekateri ne (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 51476 (39101) | Aston_11 |
» | Prehrana (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 50687 (47021) | Matev |