Forum » Loža » Katera multi-split klima?
Katera multi-split klima?
Pretorijanec ::
Pozdravljeni!
Pri hiši smo iskali neko rešitev za hlajenje in so mojstri rekli, da tole bo pa najboljše rešiti s "split" klimo. Nisem imel pojma. Zdaj so dali priporočilo katero in mi je šele jasno, da gre za multi-split sistem in da je več proizvajalcev.
Ma kdo izkušnje? Nasvet? Katera znamka se obnese? Predlog je Mitsubishi notranja stenske enota MSZ-AP35VGK in Mitsubishi zunanja enota MXZ-2F53VF3. Sam nekako nisem navdušenec nad Mitshubishijem, ampak tudi poznavalec nisem. Tako da bo vsak nasvet dobrodošel.
Hvala!
Pri hiši smo iskali neko rešitev za hlajenje in so mojstri rekli, da tole bo pa najboljše rešiti s "split" klimo. Nisem imel pojma. Zdaj so dali priporočilo katero in mi je šele jasno, da gre za multi-split sistem in da je več proizvajalcev.
Ma kdo izkušnje? Nasvet? Katera znamka se obnese? Predlog je Mitsubishi notranja stenske enota MSZ-AP35VGK in Mitsubishi zunanja enota MXZ-2F53VF3. Sam nekako nisem navdušenec nad Mitshubishijem, ampak tudi poznavalec nisem. Tako da bo vsak nasvet dobrodošel.
Hvala!
Badwolff ::
Sam sem jeseni vzel Mitsubishi. Je pa komaj kaj ceneje kot posamezne. Prisparas bolj na prostoru.
Zakaj multi-split? Kaj misiš hladit? Kakšna je izolacija in okna?
Ker so mojstri rekli, da bo tako najboljše. Shladi eno sobo na eni strani, pa hodnik na drugi. Je bilo kar delo, da se je predpriprava zmontirala, tako da bi kar ostal na multi-split. Zdaj ne bi šel v razmislek in pregled, ampak ajde, ktera dela dobr?
Magic1 ::
2 Panasonicove delata že cca. dvajset let. Mitsubishijevo za glavno imam 7 let in tudi dela brez problemov. Z vsemi sem tudi ogreval, torej so bile konkretno uporabljene.
Magic
Kakšen poseben razlog, zakaj ne Mitsubishi? Ja, je dražji, ampak ne brez razloga.
Ker premalo vem. Rekla kazala, za katero ne vem, kako mi je ostala v glavi je, da so glasni. Ampak kot rečeno: o klimah nimam pojma. Kaj je top, kaj je bottom, ne vem. Če se komu da... bom z veseljem prebral.
Daikin in Mitsubishi sta bila načeloma top rang. Kako je v zadnjih nekaj letih pa ne vem ali se je kaj spremenilo. Vse malo boljše klime so notri zelo tihe. Če kdo pravi, da katera dela neslišno, so to buče. Lahko zmanjšaš količino šundra od raznih ležajev in motorjev, ne moreš pa popolnoma utišat pretoka zraka, ki je pa osnova delovanja.
Magic
starfotr ::
Zakaj vsi rinete v multisplit? Meni se zdi to največja bedarija. Pa še nič kaj ceneje ni.
Senzor ::
Rekla kazala, za katero ne vem, kako mi je ostala v glavi je, da so glasni.
To definitivno ne drži. Mitsubishi klime so med tišjimi.
Rang Mitsubishija je še Daikin, šele potem pridejo ostali.
Če iščeš budget varianto, zadnje čase slišim veliko dobrega o kitajskih klimah Gree. Po besedah monterjev so blizu Micke in Daikina, za manj denarja.
Karen ::
Tele znane znamke, ki so ti jih napisali, nimaš kaj falit (recimo z micko ki so ti jo priporočili).
Če sem prav razumel rabiš twin ali multisplit, torej eno zunanjo in dve notranji enoti.
Prednosti: samo ena zunanja enota seveda zasede manj prostora, poraba zna biti manjša, ima pa določene fizične omejitve (ne moreš vlečt daleč do notranje enote), medtem ko če imaš dve notranjio in dve zunanji enoti sta čisto neodvisni (lahko nastaviš celo da ena greje, druga hladi, kar pri twin spliu ne moreš - ok, samo zakaj bi to delal, ni lokige da to kdaj rabiš - to je pa slabost). Pa kar potegne s seboj: več enot, več se lahko pokvari, po drugi strani pa če crkne ena zunanja enota ne bo delalo nič, če ena od dveh pa z drugo delaš normalno, ker sta neodvisni. Pa seveda ena škatla manj praviloma pomeni nižjo ceno, ni pa nujno... če boš vzel dve navadni noname znata biti cenejši kot ena micka, samo kot rečeno, z micko ne moreš falit, z neko noname iz baubau-a pa vprašanje če boš dobil dele če/ko se kaj pokvari. To je nekako na hitro prednosti in slabosti.
Če sem prav razumel rabiš twin ali multisplit, torej eno zunanjo in dve notranji enoti.
Prednosti: samo ena zunanja enota seveda zasede manj prostora, poraba zna biti manjša, ima pa določene fizične omejitve (ne moreš vlečt daleč do notranje enote), medtem ko če imaš dve notranjio in dve zunanji enoti sta čisto neodvisni (lahko nastaviš celo da ena greje, druga hladi, kar pri twin spliu ne moreš - ok, samo zakaj bi to delal, ni lokige da to kdaj rabiš - to je pa slabost). Pa kar potegne s seboj: več enot, več se lahko pokvari, po drugi strani pa če crkne ena zunanja enota ne bo delalo nič, če ena od dveh pa z drugo delaš normalno, ker sta neodvisni. Pa seveda ena škatla manj praviloma pomeni nižjo ceno, ni pa nujno... če boš vzel dve navadni noname znata biti cenejši kot ena micka, samo kot rečeno, z micko ne moreš falit, z neko noname iz baubau-a pa vprašanje če boš dobil dele če/ko se kaj pokvari. To je nekako na hitro prednosti in slabosti.
starfotr ::
Problem je tudi tok na fazi. Če imaš 3 notranje enote je lahko že težava in je bolje imeti 3 ločene enofazne. Multisplit imajo zelo zelo redke 3 fazni priklop.
krneki ::
Multisplit je smiseln samo, če nočeš imet cel kup zunanjih enot. Cena je ista ali pa celo višja kot če vzameš posamezne.
profii ::
Multisplit ima boljši izkoristek, če laufaš samo 1 notranjo enoto namesto dveh, napram singlesplit.
Če pa laufaš 2 enoti pa ima single split boljši izkoristek. Preprosta logika površine reber zunanjih enot glede na notranje segravanje (v kolikor gledaš primerljive zadeve).
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Karen ::
Jaz imam v bajti tri single Gorenje v enem štuku pa eno dual split Micko v drugem (ampak spodaj 3 sobe, zgoraj pa samo 2). Glede na to da so Gorenjeve ene stare je micka leta pred njimi (pa en wifi pred njimi), tako da ni dileme da bi še enkrat dual split dal. Nič od napisanega kot prednost ali slabost mi pa do sedaj še ni prišla prav ali šla v škodo, tako da je to bolj stvar sreče. Vzemi brand od tistih ki so ti napisali pa se ne sekiraj.
profii ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera klima (strani: 1 2 3 4 … 127 128 129 130 )Oddelek: Kaj kupiti | 1270742 (8294) | Rašo |
» | Prezračevanje novogradnja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 71363 (11560) | edi123 |
» | Kako se vam zdi ta klimatska naprava?Oddelek: Loža | 4568 (4012) | RookY |
» | Katero toplotno crpalko zrak-voda?Oddelek: Loža | 10273 (6686) | Machete |
» | Poraba split klime v standby stanju (merilnik porabe anyone?)Oddelek: Loža | 2637 (2057) | radmannsdorf |