» »

Plačilo storitve

Plačilo storitve

Likalnik ::

Primer kolega....kako to rešiti v praksi. Naročiš neko storitev...recimo nakup in montaža sončne elektrarne. Plačaš prvi del pred začetkom montaže....med montažo plačaš še drugi del...za konec ti ostane za plačilo še 1% (ko ti pač monter potegne vse stroške skupaj in točne količine materiala).
Po končani izvedbi vidiš napako in o tem obvestiš monterja....želiš, da jo odpravi oziroma, da ti da določen popust, če tako ostane. Monter se strinja in da nekaj popusta na to postavko ampak ti pa zraven zviša ceno druge postavke za to razliko tako, da je končni račun/znesek enak...ti imaš pa še vedno poškodovani del.

Kako sedaj postopati....nič ne plačati in počakati, če bo prišel monter zamenjati ta poškodovani del in potem vse plačati......če ne pride zamenjati in kljub temu vztraja pri dokončnem plačilu in ti grozi z penali/ zamudnimi obrestmi itd....

tebi kot naročnik je važno, da pride zamenjati in se račun dokončno poravna.....lahko ostane tako kot je, da se mu nič ne plača in on ne pride zamenjati poškodovanega dela....oziroma naj odbije od cene del kupnine in se mu plača razlika ter ostane tako kot je.

kako je glede tožb v takem primeru...kdo sedaj koga lahko toži...monter za neplačilo ali naročnik, ker ni dobil naročene naprave oziroma jo je dobil ampak poškodovano


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup novih oken (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
354107576 (10949) BCSman
»

Predpisan interval Schindler dvigal

Oddelek: Loža
111948 (1427) jocoj
»

cena optičnega kabla

Oddelek: Omrežja in internet
167003 (2987) SaXsIm
»

GVO-jevo zavajanje novih naročnikov ali kaj si dolžan, če ne podpišeš pogodbe? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5515113 (13000) mojca
»

ADSL montaza? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
764570 (3206) eiht

Več podobnih tem