» »

ADSL montaza?

ADSL montaza?

«
1
2

eiht ::

:))Danes sem dobil nazaj pogodbo, cd, podlogo in vse kar spada zraven ADSL-ja. Malo me je pa presenetlo ko sem prebral da bodo lahko monterji ugotovili sele, ko bodo tukaj pri meni, da obstaja moznost da ADSL ni mogoc. A se je to komu ze zgodilo? Upam, da se ne bo prav meni. Bom porocal.

DC- ::

To se misl recmo če nimajo kam dat spliterja pa tko naprej. Drgač mesto v centrali pa z podpisom pogodbe že imaš

eiht ::

in v kakasnem primeru ti lahko nimajo kam dat splitterja...a zasede tolko prostora al kaj?

Dalmatinc ::

Dej nabavi 150 litersko omaro pa jo nekam postavi, da ga bodo lahko noter postavli. Priporočam mire 2m x 4m ali več. Poleg tega more bit omara še dobor ventilirana, ker se stvar neskončno greje.

Poleg tega ti v pogodbi piše, da moraš zagotovit primire pogoje za življenje ljudim tako da pazi ko ti pridejo monterji, da pospraviš žimnice, ker če je monter alergičen nanje lahko da bo rekel da ne more živet.


Zdej pa resno:
To je v primiru, da še nimaš ISDN-ja oz da pride do težav z linjami do centrale. Po večini je to napisano res za skrajne primire. Tako da te to naj ne skrbi. Vse kar pa ti prinesejo pa sta dve škatli. Modem ki je velik kot računalniški zvočnik (bolj male sorte) in razcepnik, ki je mali kot 8 škatlic za vžigalice. Tko da ne se sikirat in raje uživaj ob pričakovanju.>:D

||_^_|| ::

Nč se sekerat, jst sm biu tut mau žiučn:)
Človk pride, nč noče spit, navrta ti šter lukne v steno prkluč stvari, ti butne kabl v mrežno, spije sok, lepo pozdravi in odgreje naprej.

that's it. cca. 20 min.

eiht ::

tudi ce bi hot kej spit mu zihr ne bi dau :\

Dalmatinc ::

Za spit mu kar dej k je pol bol prjazen pa lepše naredi. Men je mingrede, tako rekoč zraven poteknil še telefonsko instalacijo po celem stanovanju. Tisto pivo mu le privošči. Aja, men je trajal 1h.>:D

luni ::

To je v primiru, da še nimaš ISDN-ja oz da pride do težav z linjami do centrale.

To nima cisto nic s tem opozorilom, ker je ISDN prikljucek in ustrezna napeljava osnovni pogoj da Telekom sploh da odobritev Siolu da ti poslje pogodbo.

eiht ti nic ne skrbi, to pise tam zato da se lahko zavarujejo pred kaksnimi zelo nepricakovanimi situacijami. Sicer mi trenutno na misel ne pade veliko logicnih, ampak vseeno. Pa veselo cakanje na montazo (sam cakam ze en teden :)).
Artificial Intelligentia

eiht ::

luni: iz kje pa si ti?

Dalmatinc ::

Jst sem čakal 2 tedna .......:D
Kolikor vem je Luni iz MB :D

luni ::

yup, MB... tu ni neke guzve tako da pricakujem montazo nekje naslednji teden
Artificial Intelligentia

||_^_|| ::

jst sm čaku en tedn & 1/2

eiht ::

jst sm vidu uni spisek in sem 3. po vrsti za novo gorico...tko da ce so ostali dobili pogodbe tudi 13.7.>:D potem lahko upam da bo ze ta teden8-O

[Gric] ::

si ze bil na vrsti?
ker jaz se vem za dva da sta ze bila priklopljena :)

luni ::

meni so prisli danes zjutraj pb 9.00 zmontirat... pa da ne boste mislili, da je vasih tezav konec, ko vam zmontirajo... samo en nasvet: preden se lotite registracije, ODSTRANITE VSE DIALUP POVEZAVE
Artificial Intelligentia

[Gric] ::

ja.. IE zna zafrkavat.. al pa samo nastavt na LAN

eiht ::

Gric: kako ves da so dvem v NG ze prklopli...a si ti tudi iz NG?

Luni: a pol se pravi, da ne morem uporabljat dial up-a (arnes) za rezervo?

||_^_|| ::

luni: nevem kakšne probleme si meu, ampak jst mam še vedno dial-up povezavo narjeno na amis pa ni blema z ADSLom

[Gric] ::

eiht: dva sta me ze klicala da sem jima pomagal nastavt computer za povezavo :)

Cr00k ::

eiht je vidu nek spisek, jst bi ga tut rad........kje se to vid

[Gric] ::

kaksen spisek?

Cr00k ::

ja to tut mene zanima

[Gric] ::

ne ves kaj te zanima? :))

eiht ::

Crook: tako kot sem v enem od prejsnjih topicov napisal, sem nekega dne bil na telekomu in je un gospod, ki je glavni za montaze vzel v roke en list in mi je rekel, da je sedaj v zacetni fazi enih 15 prikljuckov in da sem 3. po vrsti 8-)...druga faza pa bo septembra. :(

Gric: a ti si tudi iz NG? Ali imas mogoce kaksn email od teh dveh, ki sta te klicala.

[Gric] ::

nisem iz Gorice

sta me pa dva klicala sem v sluzbo da sem jima pomagal pri povezavi in nastavitvah

eiht ::

a delas na telekomu? ;) a mogoce ves kako se monterji odlocajo h komu bodo sli al je to random al gredo lepo po vrsti....:)

[Gric] ::

sem na SiOLu ... ne bi vedu po kaksnem vrstnem redu priklapljajo linije.. mi dobimo od njih info kdo in kdaj je bil priklopljen da lahko poslemo pogode in software

eiht ::

ja sej jst se nism bil priklopljen pa sem vseeno ze dobil pogodbo in software!!

eiht ::

Ampak jaz se nisem bil priklopljen pa sem vseeno dobil pogodbo in software...a to pomeni, da telekom zamuja :)

Igor ::

[Gric] dej mal razloz kuko ste prsli do telih finih driverjov za adsl, v 2k delajo super super, pricakujem novo verzijo ?

[Gric] ::

eiht: tud to se zgodi :)

Igor: nisem imel nic zraven softwera.. samo kolikor vem je to software ene firme in se ga dobi na netu.. najprej smo imeli verzijo 1.3 zdej je 1.5 (ce se ne motim)

sej gres na kaksen iskalni vtipkas "pppoe software" al pa kej podobnega bos hiter najdu se kej drugega za sprobat

eiht ::

14 dni je ze mimo
;((

||_^_|| ::

30 dni majo časa...

eiht ::

ka na zalost ;((

freesat ::

Sorry ker se kr neki utikam.Pri meni je od zacetka do priklopa trajal cca. en mesec (LJ-Šiška). S tem da so mi istocasno potegnl ISDN+ADSL. Pa se en nasvet: Ko ti posljejo pogodbe in jih vrnes je najboljs zacet po ene 4 dneh tezit po telefonu, drugace se kar pocasi premika vse skupaj. Mam pa se eno vprasanje. A kdo ve zakaj toliko casa pretece (cca. 15 sek. preden mi zacne odpirati stran na netu. Spodaj mi pise da prepoznava nastavitve proxyja.

- SiroTka - ::

Ce si direkt priklopljen na internet in ne prek proxya loh to nastavis. V internet explorerju pejt pod tools in pol pod internet options. Tam pod connections na lan setting ne smes imeti kljukic pri automatic detect settings in pri vsem kar je v zvezi z proxyem. Ce pa mas proxy si pac ne mores pomagat, ker mora racunalnik zaznat zadevo.

[t502] ::

Tisti proxy izkljuci, ker ga jaz tudi imam.

Jaz sem cakal na montazo (od takrat ko sem prjel vrnjeno pogodbo,podlogo za misko,cd ...) 8 dni.

Ko so mi pa zmontirali pa me je IE f**** tak, da sem moral nanovo namestit Win98 SE.

Hvala bogu mi zdaj dela vse ok.

[t502]

eiht ::

jst zdej cakam ze 18 dni, pa sem za hec prejsni petek poklical na telekom in sem rekel unmu k montira, da sem ta teden non stop doma in da bi bilo "lepo" ce bi prisli pa montirali...rekel je da bodo prisli ampak saj veste kako je s telekomom

slon ::

eiht:Malo me je pa presenetlo ko sem prebral da bodo lahko monterji ugotovili sele, ko bodo tukaj pri meni, da obstaja moznost da ADSL ni mogoc.

Glede te točke v pogodbi sem vprašal monterja ki mi je ADSL montiral.Rekel je da je ta točka zato ker nekateri bloki,hiše imajo dotrajano lastno ptt inštalacijo, vendar ISND KLJUB TEMU DELA adsl pa ne.Problem se pojavi ko monter vklopi modem in modem skenira možen frekvenčni spekter delovanja (na modemu gori rdeča led dioda SYNC) po določenem času mora ta dijoda zasvetiti zeleno kar pomeni linija je ok in vpostavil je zvezo z centralo.Taka je bila razlaga monterja pri meni glede te točke.Hvala bogu meni ADSL dela OK.Pa še neki neverjetno monterji so prijazni pobje!!!:)
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

kleDo ::

[Gric]: pravš da si s SiOLa... men je dons Telekom zmontiru ADSL. Prvi dve lučki delata, drugi dve (ATM in 10BaseT) pa ne. Zdi se mi, da bi mogla zadnja tudi delat, ko dobi modem kontakt z mrežno kartico oz. ko se priklopi... to pa je pri meni problem. Ko se hočem konektat na ADSL (SiOL - ADSL (prijava)) mi začne vzpostavljat prijavo, potem mi napiše Remote Login Disabled, potem Could not find Gateway... in nakonc mi poteče čas (30 sekund kot je po difoltu oz. 60 kot sem nastavil jaz).
Najprej sem mislil, da je problem v kablu zato sem ga zamenjal s svojim... pa je vse isto. Modem se preprosto ne odziva na ukaz za povezavo... zanima me kaj lahko naredim (oz. kako naj težavo rešim)

Prosim za pomoč teve in vse ostale!!
NUJNO!!!

LP, kleDo

eiht ::

danes je 21. dan in od telekoma se nic :|

[Gric] ::

kleDo
malce pozen odgovor (bil na dopustu) ampkak vseeno.. spodnja lucka (10base) mora obvezno goret. ce ta lucka ne gori ni kontakta mrezna kartica - adsl modem.. ce si ze zamenjal kabel probaj ponovno namestitev mrezne kartice (ta mora biti 10mbit).. ce ti se vedno ne bo poizkusi s drugo mrezno kartico..

kleDo ::

ravno to sem naredil... zamenjal mrezno kartico z isto (malo starejši model) ampak je bila tastara očitno sprogramirana za serijski kabel in ne UTP... zdej pa dela:D

kleDo ::

ravno to sem naredil... s kablom je bilo vse OK, zato sem zamenjal kartico z popolnoma enako, samo da je bila stara ocitno sprogramirana za delo z navadnim serijskim kablom in ne UTP, tako da ga ni zaznala...
Zdej pa dela:D

tnx anyway

eiht ::

damn, why me?????:(
danes sem izvedel zakaj mi se niso prisli montirat ADSL-ja!!!! ime na pogodbi je razlicno od tistega, ki je telefonski narocnik. Sedaj moram cakati na novo pogodbo iz LJ in potem jih poslati nazaj in potem cakati da oni posredujejo Telekomu v NG in potem da Telekom v NG pride k meni domov.
>:D>:D>:D>:D

eiht ::

uf, to je blo pa hitro....v cetrtek 9.8. sem dobil nove pogodbe in jih se isti dan poslal nazaj...danes 11,8. pa sem ze dobil podpisano pogodbo in cd ter podlogo (ze drugi komplet)...hvala siol, tokrat ste se izkazali :)

Satanized ::

Huh, jaz pa mam en problem :) Danes (poglej datum mesage-a) sem dobil pogodbi na moje ime, samo jaz nocem biti narocnik SiOL-a, torej sem ime precrtal pa napisal fotrovo, ... :P Saj pise v splošnih členih da se lahko prenese narocnina na druzinskega clana, in da treba o tem pisno obvestiti SiOL najkasneje v 2 dneh, no jaz jih bom kar s pogodbo pisno obvestil, ali pa se mogoče motim? Help :) Btw, ce rabim nove izvode pogodb, koga moram klicati ?

lp

kleDo ::

lahko je problem...
če je tvoj fotr naročnik ISDN-ja, potem je vse OK, če pa si naročnik ISDN-ja ti, potem pa naj pogodbe ostanejo na tvoje ime!
Vsekakor naj za tebe (in vse ostale) velja, da naj tisti, ki je naročnik ISDN-ja bo tudi naročnik ADSL-a, to pa zato, ker boš v nasprotnem primeru na priklop čakal (mnogo) več kot 30 dni.
To je je sicer zgodilo meni... potem pa so mi preprosto posalali nove pogodbe in ADSL smo naročili na fotra, ki je naročnik ISDN-ja, potem pa sem ADSL dobil že v 5 dneh.

Torej še enkrat... naročnik ADSL-a naj bo (t)isti, kot je naročnik ISDN-ja.
Če pa spreminjaš kakršan koli podatek na pogodbi, pa dodaj pod opombe opozorilo in razlog ali pa napiši spremni dopis...

Veliko sreče in predvsem hitrosti pri montaži ADSLa. Sporoči, ko ga dobiš...

LP, kleDo

[Gric] ::

Satanized.. dokler nimas priklopljenega ADSL-a pusti tako kot je... drugace se ti lahko naredi tako kot pri Kledoti

za novi pogodbi za ADSL pa lahko poklices na 0801000. Poudari da je to za ADSL, da slucajno ne dobis navadnih

Satanized ::

Ja shit no, jaz sem ze ime precrtal. :( Ehm, koga pa lahko poklicem glede spremembe imena na pogodbi ? Ker jaz res nocem financno bit zraven :)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SiOL stari vs. novi naročniki

Oddelek: Omrežja in internet
182374 (1746) Primoz78
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216685 (11312) Tr0n
»

ADSL - koliko casa se caka na prikljucitev?

Oddelek: Omrežja in internet
161297 (994) Jok3r
»

Nič več ADSLa?

Oddelek: Omrežja in internet
422901 (1670) kleDo
»

Trenute lokacije kjer je mozen ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
181725 (1315) kleDo

Več podobnih tem