Forum » Pomoč in nasveti » Ko grem iz programa ki mi porabi veliko pomnilnika se zgodi....
Ko grem iz programa ki mi porabi veliko pomnilnika se zgodi....
txdrxd ::
Zdravo!
Prosim,če mi lahko kdo pove zakaj, ko grem iz kakšnega programa,ki porabi veliko pomnilnika (3D Studio Max,..)računalnik popolnoma "znori" ??? To izgleda tako,da disk skos neka mleje,če hočem npr. priti v IE,Outlook,.... morač čakati kako minuto,da sploh pridem not,kk pa šele pol šteka pa bolš,da sploh ne govorim !
Prosim za pomoč !Potem moram resetirat pc in je spet vse vredu !
moj PC : ASUS A7N8X-X, 2400 ATHLON XP ,512 DDR 333 MHZ,..
Prosim,če mi lahko kdo pove zakaj, ko grem iz kakšnega programa,ki porabi veliko pomnilnika (3D Studio Max,..)računalnik popolnoma "znori" ??? To izgleda tako,da disk skos neka mleje,če hočem npr. priti v IE,Outlook,.... morač čakati kako minuto,da sploh pridem not,kk pa šele pol šteka pa bolš,da sploh ne govorim !
Prosim za pomoč !Potem moram resetirat pc in je spet vse vredu !
moj PC : ASUS A7N8X-X, 2400 ATHLON XP ,512 DDR 333 MHZ,..
- spremenil: txdrxd ()
BigWhale ::
Kupi si se enkrat toliko rama, kot ga imas. Ali pa dvakrat.
Sicer pa jokej... :)
Memory management is a bliss! ;>
Sicer pa jokej... :)
Memory management is a bliss! ;>
ugotovil sem,da ni kriv ram,ker mi v task managerju kaže da mam 366 prostega rama!Procesor pa je skače od 40% na 80%!Kaj je to ?
Zheegec ::
Itaq da so
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
kilergas ::
Uporabi tweakxp,..pa mal poslihtaj,..men je tud mlelo ko zmesano,..ko sm zapustil,3dmax,rhinocheros,..twikxp is magic thing
Formatiral sem disk in naložil Win2k in so res ful boljši!
P.S. A obstaja tut za Win2k kak Tweak program,tk ko je za xp tweakxp ?
P.S. A obstaja tut za Win2k kak Tweak program,tk ko je za xp tweakxp ?
kuglvinkl ::
Težko rečem kaj dela tweakxp, ker tega nimam. Vedno pa lahko nastavljaš service :). Če ti ne laufa kot server, jih pogasniš in sprostiš kar precej RAMa.
Your focus determines your reallity
korn ::
Ne kupuj ramov jihntak ze mas zadost ,se prevec ....razpolovi samo maksimalni navidezni polnilnik...ce ne bo boljse pa se ga enkrat razpolovi pa bo cool nebo vec tolko po disku strkal...men je pomagalo
dog
Daedalus ::
My computer --> properties --> jeziček advanced ---> performance --> settings --> advanced --> virtual memory settings pa določiš velikost pagefile po želji. To za XP, pa mislim, da je v W2K precej podobno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
korn ::
Tako ja ampak, ce mas 256rama je to pametno povecati za 1.5krat, kajti ce zmansas ti zmanka pomnilnika pri 512 pa se to nezgodi.
(splaca se expirimentirat)
(splaca se expirimentirat)
Daedalus ::
Ne zavijat z očmi, mal probavaj, pa boš videl, kako bo najbolje;> Npr. najmanjšo vrednost nastaviš na 256Mb, največjo pustiš isto, al pa 512 Mb. Ščasoma (po par errorjih;) boš pa že pogruntal, kako ti najbolj ustreza. Lahko pa tudi malo pogoglaš na to temo, je mislim da kar dosti napisanega. Pa na S-T-ju je en članek o optimizaciji winXP. Skratka - RTFM
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Operacijski sistemi | 29999 (13433) | darkolord |
» | Kolko RAMa na matični plošči je dovolj?Oddelek: Strojna oprema | 2070 (1291) | frenk |
» | Pomen odstranjevalne datoteke - swap filea? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6979 (5953) | andrej |
» | Nekam čudno za tako mašinoOddelek: Pomoč in nasveti | 1330 (1135) | Paramedic |
» | Win 98, Win ME ali Win 2k? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5368 (4510) | andrej |