Forum » Na cesti » Cene Avtomobilov
Cene Avtomobilov
fuckbluef ::
Ni mi treba racunat. Dejstvo je, da imamo ponoci za 1000MW prostih kapacitet, kar je dovolj za 800W/avtomobil.
Daj vprasaj strojnika, kako deluje varovalka. Tista navadna, ves, z zicko in peskom.
Kaksne varovalke imas to doma? 4A na fazo?
Ves ena zadeva je, ce imas za sabo morje, nekaj drugega pa ce probas to morje spraviti skozi slamico ob istem casu. Ker mogoce bi znala slamica pociti zaradi pritiska.
pač prilagajas moč polnjenja na polnilcu glede na razpolozljive kapacitete omrezja. A je to res tako tezko?
Itak, a nisi gledal Alfa, ki jim je planet razneslo, ko so vsi vklopili fene? Bo treba kar fino predimenzionirat slamico, da bo lahko v eni noci napolnila 1,170,690 vozil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fuckbluef ()
hojnikb ::
Bo treba kar fino predimenzionirat slamico, da bo lahko v eni noci napolnila 1,170,690 vozil.
sj nebo tekla voda po eni slamici, aves. Kaj pa k folk pride domov z sihta in vsak prizge kuhalno plosco al pa indukcijo, k papca po 1-2kw, a to pa ni problem?
#brezpodpisa
Bo treba kar fino predimenzionirat slamico, da bo lahko v eni noci napolnila 1,170,690 vozil.
sj nebo tekla voda po eni slamici, aves. Kaj pa k folk pride domov z sihta in vsak prizge kuhalno plosco al pa indukcijo, k papca po 1-2kw, a to pa ni problem?
Mislis napram temu, da poleg tega da se avto filat?
Zgodovina sprememb…
Kapacitete omrezja za EVje se da res enostavno resit. Pametni polnilec syncas z elektrom, oni pa vsak moment dolocijo kolk kapacitete ti lahko dajo, da se omrezje ne sesede. V zameno pa dobis kaksen cent cenejs elektriko. Win-win za obe strani.
#brezpodpisa
Holedino ::
aigamuxa: ali si glup ali pa trolaš, samo to bom rekel. Ključna beseda je pametne polnilnice: polnjenje z 1 kW ti v 10 urah nafila za 10 kWH, kar je za ene 60 km dosega. Ostalo boš pa že zgooglal. Če boš. Če pa ne boš, se boš pa pač motil še naprej. Tvoj problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Holedino ()
Kapacitete omrezja za EVje se da res enostavno resit. Pametni polnilec syncas z elektrom, oni pa vsak moment dolocijo kolk kapacitete ti lahko dajo, da se omrezje ne sesede. V zameno pa dobis kaksen cent cenejs elektriko. Win-win za obe strani.
Ja, to sem ze dve strani zadaj rekel, moderen par-nepar.
aigamuxa: ali si glup ali pa trolaš, samo to bom rekel.
Tudi ce nic vec ne reces, tvojih neumnosti smo se naposlusali dovolj ze v nekaj temah o el. vozilih in nekaj temah o fotovoltaiki, nimas nic novega vec za povedat.
Zgodovina sprememb…
V resnic ni. Ker se bos se vedno lahko fural vsak dan, pa tudi v realnosti bo dovolj kapacitete, da bos lahk nafilal tisti jajcko za na siht in nazaj.
#brezpodpisa
aigamuxa: Laž. POvedal sem dejstva. To da se tebi ne da pogooglat in zračunat kot si sam rekel je tvoja krivda, ne naša.
Zgodovina sprememb…
V resnic ni. Ker se bos se vedno lahko fural vsak dan, pa tudi v realnosti bo dovolj kapacitete, da bos lahk nafilal tisti jajcko za na siht in nazaj.
Izracune na mizo kolega. Tele praznje marnje, kot jih ima inzener, ki lepi nek ekonomsko propagandem material, ne bodo dovolj.
Laž. Nobenega ekonomsko propagandnega materiala ni. So samo hardcore podatki. To da se tebi ne da pogooglat in zračunat kot si sam rekel je tvoja krivda, ne naša.
Izracune na mizo kolega. Tele praznje marnje, kot jih ima inzener, ki lepi nek ekonomsko propagandem material, ne bodo dovolj.
Sem ti dal izracun. Glede na proste kapacitete omrezja ponoc ostane 800W za cisto vsak EV, ki bi bil na cesti. Mislim, da tolk slabe napeljave, da ponoč nebi za vsako hiso blo dovolj tistih 4A, pa tudi mislim da nimamo :)
Racunaj da ponoc noben ne kuha, svasa, vrta ali fura cekularja, da bi obremenjeval omrezje, kot cez dan.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
aigamuxa: Laž. POvedal sem dejstva. To da se tebi ne da pogooglat in zračunat kot si sam rekel je tvoja krivda, ne naša.
Kaksna dejstva, kr neki. Le izracunaj, debelino kablov, ki jo rabimo za transport elektrike (recimo, da jo je dovolj) do recimo Ljubljane, da se teh 400.000 avtomobilov cez noc napolni (lahko vzames uradno stevilko).
Bomo pustili vse ostale regionalne dele pri miru, da ti ne bo prevec tezko.
Zgodovina sprememb…
Le izracunaj, debelino kablov, ki jo rabimo za transport elektrike (recimo, da jo je dovolj) do recimo Ljubljane.
Da se električni avto čez noč v 10 urah nafila za 60 km (kar je mngogo več kot je povprečna kilometrina), se mora fila z 1 kW moči. Fen za lase ima 2 kW moči. Za fen je dovolj žica 1 kvadratni milimeter. Še kaj? ALi pa likalnik z porabo 1,5 kW. In ja: električno omrežje bi brez problema zdržalo da bi vsak vklopil likalnik preko noči.
Zgodovina sprememb…
Le izracunaj, debelino kablov, ki jo rabimo za transport elektrike (recimo, da jo je dovolj) do recimo Ljubljane.
Da se električni avto čez noč v 10 urah nafila za 60 km (kar je mngogo več kot je povprečna kilometrina), se mora fila z 1 kW moči. Fen za lase ima 2 kW moči. Za fen je dovolj žica 1 kvadratni milimeter. Še kaj?
No le dodaj malo vec "fenov".
Tudi kapacitet hrbteničnega omrezja je dovolj. Sj ni tezko razbrat, da pade čez noč poraba za 1000MW, ergo mamo 1000MW kapacitet fraj za EVje... :)
https://www.eles.si/prevzem-in-proizvod...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Saj sem. hOJNIKB: Pomoje se zaman trudiva. Mislim da nalašč noče razumeti. TOliko glup da res ne bi razumel verjetno ni. Noče razumeti, to je fora.
PRav nilesar ne prodajam. Ni nobenega ekonomsko propagandnega materiala, so samo hardcore dejstva, podatki, statistike in znanstvene študije.
Itak, da se trudita s svojim ekonomsko propagandnim programom zaman. Nisem vajina ciljna skupina, prodajala bosta avtomobile in panele drugim.
PRav nilesar ne prodajam. Ni nobenega ekonomsko propagandnega materiala, so samo hardcore dejstva, podatki, statistike in znanstvene študije.
Zgodovina sprememb…
Tudi kapacitet hrbteničnega omrezja je dovolj. Sj ni tezko razbrat, da pade čez noč poraba za 1000MW, ergo mamo 1000MW kapacitet fraj za EVje... :)
Ti govoris o morju, jaz pa o slamici preko katere moras pretociti to morje. Morje imava. Izracunaj mi debelino slamice, da bo sposobna prenesti pritisk toka vode, da bos preko noci prelil morje. Bo dovolj "za otroke" razlozeno?
Ti govoris o morju, jaz pa o slamici preko katere moras pretociti to morje. Morje imava. Izracunaj mi debelino slamice, da bo sposobna prenesti pritisk toka vode, da bos preko noci prelil morje. Bo dovolj "za otroke" razlozeno?
Ti torej hočes povedat, da imamo pretanke slamice, da bi do čisto vsake bajte prnesl 800W hkratnih kapacitet? Am i reading this right?
#brezpodpisa
Saj sem. hOJNIKB: Pomoje se zaman trudiva. Mislim da nalašč noče razumeti. TOliko glup da res ne bi razumel verjetno ni. Noče razumeti, to je fora.
Itak, da se trudita s svojim ekonomsko propagandnim programom zaman. Nisem vajina ciljna skupina, prodajala bosta avtomobile in panele drugim.
Ti torej hočes povedat, da imamo pretanke slamice, da bi do čisto vsake bajte prnesl 800W hkratnih kapacitet? Am i reading this right?
Kaksnih 800W. Meni zdajle klima za ogrevanje laufa.
Odlično. EV lastnik bo pa lahk fural klimo iz svoje baterije, če nebo kapacitet dost. Ker gnili aiga papca 15kW za svojo toplotno :P
#brezpodpisa
Odlično. EV lastnik bo pa lahk fural klimo iz svoje baterije, če nebo kapacitet dost. Ker gnili aiga papca 15kW za svojo toplotno :P
Aha se pravi, ne samo, da bos filal, bos hkrati se praznil. Koliko ciklov si ze omenjal zgoraj, tam okrog zivljenske dobe baterije? Aja to je bil inzenir, sorry, nanj naslavljam.
Zgodovina sprememb…
Kdo govori o hkratnem filanju in praznjenju?
Nihce, torej je vprasanje najmanj neumno. Zdaj govoriva o dvojni uporabi avtomobilove baterije, ki pri 4000(max) ciklih pade na 60-65% kapacitivnosti. In ti bi jo dodatno praznil (za klimo) in dodatno polnil. Zanimivo.
Zgodovina sprememb…
baterija bo precej manj degradirana, če jo bos ciklal med 40-60% za potrebe flikanja omrezja. V taksem rezimu lahko baterija zdrzi 10k ciklov ali vec, kar je pri enem ciklu na dan... veliko let.
And that's assuming da bos to vsak dan koriscal.
#brezpodpisa
baterija bo precej manj degradirana, če jo bos ciklal med 40-60% za potrebe flikanja omrezja. V taksem rezimu lahko baterija zdrzi 10k ciklov ali vec, kar je pri enem ciklu na dan... veliko let.
No to se bos pa zmenil z inzenerjem, on je podal drugacne podatke, zdaj se pa zmenita kdo naklada, jaz se ne morem odlocit.
On lepi, neke (porezane dodatnih informacij) grafe, ti delujes malo bolj prizemljen. Tezko se odlocit.
Zgodovina sprememb…
m0LN4r ::
A si se kr v Ljubljani? Kak je kaj zrak? Skodi ti tudi ko so vrednosti v zelenem obmocju?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
prite trolat v slotechov discord, tole temo pa puste ontopic
https://discord.gg/4eJU3qrx
https://discord.gg/4eJU3qrx
#brezpodpisa
A si se kr v Ljubljani? Kak je kaj zrak? Skodi ti tudi ko so vrednosti v zelenem obmocju?
Super, hvala. Nimajo vsi take srece kot jaz.
Zgodovina sprememb…
Predvsem se sam tega drzi.
Am, kdo je tle začel trolat o baterijah, omrezju pa se cem, ki nima nic z rdeco nizjo te teme?
#brezpodpisa
Zanimivo, holedino pravi, da ga dusi in mu znizuje IQ iz minute v minuto.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
dokler nebo zadeva v rokah potrosnikov oz. realnih produktov, je sam se ena izmed tednsko novih baterijskih tehnologij, ki nebodo vidle luci dneva...
Staro znanje. ;) PReberi študijo o kateri govori Bigclive na spodnjem posnetku.
ti govoris o enkratnem prekomernem izpraznjevanju, js govorim o konstatnem praznjenju do 0%. Big difference.
Narobe si razumel. Ta video od aigamuxa ni za baterijsko tehnologijo, ampak je ta pasta način shranjevanja vodika. Neumnost in nesmisel anway, ampak sam tolk da omenim da gre za vodik.
Zanimivo, holedino pravi, da ga dusi in mu znizuje IQ iz minute v minuto.
90 % ljudi diha zrak ki je preveč onensnažen glede na podatke Svetovne zdravestvene organizacije in doživi vse te negativne efekte, nisem jaz tukaj nobena izjema.
Zgodovina sprememb…
Narobe si razumel. Ta video od aigamuxa ni za baterijsko tehnologijo, ampak je ta pasta način shranjevanja vodika. Neumnost in nesmisel anway, ampak sam tolk da omenim da gre za vodik.
sepravi baterija v malo drugačni obliki. Na konci verige je se vedno elektrika ;)
#brezpodpisa
sepravi baterija v malo drugačni obliki. Na konci verige je se vedno elektrika ;)
Če tako pogledaš potem to drži, res je. ;) Le da je vodikova baterija izredno slaba, saj med procesi vse pretvorbe zgubi 75 % vse energije, navadna baterija zgubi damo okrog 1 % (celoten baterijsko električen avto pa samo 10 %) ;)
4000(max) ciklih pade na 60-65% kapacitivnosti.
Ne. Po 4000 ciklih pade na 80 % kapacitete (pri filanju do 3,9 V na celico seveda). Cikli so vedno definirano do 80 % kapacitete. Si si napačno razložil tisti graf. Tistih 65 % v grafu ni kapaciteta po toliko ciklih, ampak je procent filanja (torej da baterijo ne filaš do 100 %, ampak jo do 65 %, kar pomeni manjši doseg, a v zameno za to 10x večjo življenjsko dobo).
Zgodovina sprememb…
No to se bos pa zmenil z inzenerjem, on je podal drugacne podatke, zdaj se pa zmenita kdo naklada, jaz se ne morem odlocit.
Ne. Jaz sem povedal isto kot hojnikb glede teme o kateri zdele govoriš.
Če so vrednosti v zelenem območju seveda škodi mnogo manj, to je vsekakor res. Žal bo v zelenem območju samo še danes in jutri, nato pa ne več, ker se prazniki končajo in se bo avtomobilski promet spet povečal..
Air Pollution in Ljubljana: Real-time Air Quality Index Visual Map
https://aqicn.org/map/ljubljana/
"The World Health Organization (WHO) currently estimates that 9 out of 10 people worldwide are exposed to high levels of outdoor air pollutants, which are emitted during fossil fuel combustion in cars."
Zgodovina sprememb…
Mato989 ::
Mene predvsem zanima ali je v izracune koliko skode ali koristi naredi ice napram evju vsteto tudi koliko prihrani zpiz blagajna in proracun ker x procentov ljudi umre prej in ne crpa penzije
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zdele za praznike so vrednosti onesnaženja odlične, včeraj je bil v centru air quality indeks samo 8 (čim manj je, tem bolje). Po praznikih bo spet na običajnih 100 do 150...
Predvsem se sam tega drzi.
Am, kdo je tle začel trolat o baterijah, omrezju pa se cem, ki nima nic z rdeco nizjo te teme?
Inzenir (tokrat kot Holedino), se razume. Saj vedno naredi enako.
Če tako pogledaš potem to drži, res je. ;) Le da je vodikova baterija izredno slaba, saj med procesi vse pretvorbe zgubi 75 % vse energije, navadna baterija zgubi damo okrog 1 % (celoten baterijsko električen avto pa samo 10 %) ;)
Ampak zato hrani 10x vec energije. S tem, da pol vodika prispeva voda, ki jo vlijes v powerpaste. Skratka dalec bolj napredna resitev kot fucking baterije.
Če so vrednosti v zelenem območju seveda škodi mnogo manj, to je vsekakor res. Žal bo v zelenem območju samo še danes in jutri, nato pa ne več, ker se prazniki končajo in se bo avtomobilski promet spet povečal..
4 leta se pocakamo, potem bo Zoki prestar za kandidaturo, vmes pa poskrbimo, da dobijo politicne opcije za zupana na mizo zaprtje osebnega regionalnega prometa za znotraj ringa od 4-10 in 13-18, P+R ze obstaja, vlaki in medmestni avtobusi so tudi. Problem resen.
Zgodovina sprememb…
Kaksna dejstva, kr neki. Le izracunaj, debelino kablov, ki jo rabimo za transport elektrike (recimo, da jo je dovolj) do recimo Ljubljane, da se teh 400.000 avtomobilov cez noc napolni (lahko vzames uradno stevilko).
Bomo pustili vse ostale regionalne dele pri miru, da ti ne bo prevec tezko.
Električni avto se lahko fila z 1 kW čez noč 10 ur in ima za 60 km dovolj. Povprečna kilometrina je 35 km. Ti iz omrežja vidiš povprečje, vsak pa nafila toliko kot rabi. 1 kW je polovico manj kot en likalnik. Če bi vsak prižgal en likalnik bi bilo enako. Danes zdrži omrežje da vsak prižge likalnik, torej bo električne avte z pametnimi polnilnicami tudi (ponoči ko ne likamo, ne švasamo in ne žgemo indukcije in makaronov gor na 7 kW ko segrevamo vodo za makarone). Gospodinjska indukcija (torej tam kjer ti makarone kuhaš gor) vse na najvišjo stopnjo je celo 7 do 8 kW. ELektrični avto pa samo 1 kW s pametno polnilnico. Lahko pa tudi zračunamo presek kabla do ljubljane da se bo vsak avto v Ljubljani nafilal čez noč (torej teh 1 kW). Število avtomobilov v Ljubljani je cca 150.000 (ostalo so prišelki iz drugje), torej to je moč 150.000 kW, kar je 150 MW. Daljnovod ima napetost 400.000 voltov, torej čez njega mora za moč 150 MW teči tok 0,375 A. To sem ti zdej zračunal visokonapetostni daljnovod. Dosti večji tok teče čez kabel likalnika, fena ali tudi toasterja (pri mnogo manjši napetosti seveda). Pri fenu moči 2 kW recimo pri napetosti 240 V teče tok 8 A. Kar je dosti več. Fora je v tem da so daljnovodi zelo visoke napetosti, kar pa močno zmnanjša tok. Debelina kabla pa je odvisna od toka. Skratka: trenutno omrežje ŽE OMGOČA da bi vsi slovenci imeli pametne polnilnice in dali filati eletktrične avtomobile čez noč. To je ŽE omogočeno, brez kakršnihkoli nadgradenj. Seveda pa za to rabimo pametne polnilnice, ki regulirajo moč polnjenja glede na razpoložljivo napestost omrežja, vendar pametne domače polnilnice stanejo dobrega jurja, kar ni noben problem. Lahko zakonsko zapovemo pametne polnilnic in je problem solved. :)
Zgodovina sprememb…
ps: kV pomeni kilovolte. k je oznaka za "kilo", kar pomeni tisoč. kV predstavlja tisočine voltov. 400 kV predstavlja 400.000 voltov.
aigamuxa: trolal si ti in nejc nejc in Molnar, ne jaz. Jaz sem ti napisal dejstva.
Ampak zato hrani 10x vec energije.
Če imaš 500 kil te paste potem ja. AMpak je nimaš. Te paste imaš 50 kg, nato pa še vso inštalicijo za pretvorbo nazaj v elektriko. SUma sumarum je vodikov avto enako težak ali TEŽJI od električnega avtomobila in porabi 3 do 4x več ELEKTRIKE od električnega avtomobila. Ceno pa ima vodikov avto 17 € na 100 km, električni avto pa 1 € na 100 km, dizelski in bencinski avto pa okrog 10 € na 100 km.
Zgodovina sprememb…
S tem, da pol vodika prispeva voda, ki jo vlijes v powerpaste.
Voda nič ne prispeva. Voda je kemično "pepel". Tako kot pepel pri drvih (voda je že zreagiran vodik in kisik). Da vodo nazaj ločiš na vodik in kisik rabiš ogromno energije, nazaj pa na kolesa preneseš samo 25 % te energije ki si jo vložil. Nesmisel skratka. ps: zgoraj sem nekaj se zafrknil pri toku daljnovoda, ker bi mogel upoštevati še trofazni tok in power factor factor, en 400 kV daljnovod prenaša 700 MW. Tle pa rabimo samo 150 MW za vse električne avte v Ljubljani. In toliko je samo en 400 kV daljnovod.
Skratka dalec bolj napredna resitev kot fucking baterije.
Niti podrazno ne. V čem vidiš smisel vodikovega avtomobila, resno te vprašam? Kdo bi si želel avtombobila ki je 17x dražji za vodit, 2x dražji za kupit, ne ponuja nobene realne prednosti, krati pa ga nimaš kje filat ker ni polnic?
4 leta se pocakamo, potem bo Zoki prestar za kandidaturo, vmes pa poskrbimo, da dobijo politicne opcije za zupana na mizo zaprtje osebnega regionalnega prometa za znotraj ringa od 4-10 in 13-18, P+R ze obstaja, vlaki in medmestni avtobusi so tudi. Problem resen.
A ni Zoki ravno napreden glede tega, torej lih obratno kot praviš? Zoki je zrihtal slovensko cesto brez avtomobilov, ostali niso imeli jajc za kaj takega.
Zgodovina sprememb…
Ahim ::
Ceno pa ima vodikov avto 17 EUR na 100 km, električni avto pa 1 EUR na 100 km, dizelski in bencinski avto pa okrog 10 EUR na 100 km.
Elektricni ima 20 EUR na 100 kilometrov, vodikov pa 1,43 EUR na 100 km.
Kako kurac prosim?! LOLL. Tudi na najdražjem Ionitiy (hitrih javnih polnilnicah) še vedno ni toliko. AMpak jaz ne govorim o hitrih polnilnicah, ker te se uporaljajo samo izjemoma (nekajkrat letno ko drugače ne gre). Jaz govorim o polnjenju doma čez noč. Nočna tarifa je 0,08 EUR na kWh, poraba pa je okrog 16 do 17 kWh (letno povprečje), kar pride 1,3 EUR na 100 km. Vodik pa je 17 EUR na kilogram (google it), poraba vodika pa je 1 kg na 100 km, kar pomeni strošek 17 EUR na 100 km.
vodikov pa 1,43 EUR na 100 km.
Prosim če daš vir za tole laž. Aja nimaš ga, ker si to potegnil iz riti...
Zgodovina sprememb…
Aja še viri od mene:
Cena kilograma vodika (porabi se 1 kg na 100 km):
https://profound-answers.com/how-much-d...
Cena kilograma vodika (porabi se 1 kg na 100 km):
https://profound-answers.com/how-much-d...
Zgodovina sprememb…
Ceno pa ima vodikov avto 17 € na 100 km, električni avto pa 1 € na 100 km, dizelski in bencinski avto pa okrog 10 € na 100 km.
kje mas vodik za 1€/kg
Oz kje mas sploh vodikove polnilce
#brezpodpisa
dexterboy ::
O čem gre debata v tej temi? Štromarjih na prazne baterije ali pa cene vozil? Sprašujem za prijatelja, kupuje rabljeno Teslo 1,2 turbo bencinar z ne več kot 100.000 prevoženimi, zaželjeno slovensko poreklo.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Mene predvsem zanima ali je v izracune koliko skode ali koristi naredi ice napram evju vsteto tudi koliko prihrani zpiz blagajna in proracun ker x procentov ljudi umre prej in ne crpa penzije
Mene tudi.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
trolal si ti in nejc nejc in Molnar, ne jaz. Jaz sem ti napisal dejstva.
Ne, dejstva sem napisal jaz. El. avtomobil je mrtev, samo zavedas se se ne.
Ti pa ves cas trolas oz. bom raje rekel, delas reklamo.
Ceno pa ima vodikov avto 17 EUR na 100 km, električni avto pa 1 EUR na 100 km, dizelski in bencinski avto pa okrog 10 EUR na 100 km.
kje mas vodik za 1EUR/kg
Oz kje mas sploh vodikove polnilce
Ja, kje imas pumpe za bencin so se tudi sprasevali tam okrog leta 1870 in pametovali, kako so kocije najboljsa stvar.
Pa je sel razvoj naprej, od takih, ki zagovarjajo zastarele tehnologije pa so ostali amisi.
Pac el. avto na baterije je neprakticno sranje in ga bo izpodrinila prva tehnologija, ki pride mimo - in to je ze vodik.
Vmes pa upaj, da bo prisel dovolj pocasi, da bos lahko baterijska jajca se komu prodal, preden crknejo baterije, saj ves, ful nerodno dati +40k eurov za avto, potem se pa tehnologija zamenja in ga nihce vec noce kupit, ti moras pa skesirat 15k za baterijo, ce ga hoces uporabljati naprej, tacas, ko se ti ostali rezijo iz vozil na vodik - iz cisto preprostega razloga, ker si bil tako neumen, da si hotel biti modern.
Zgodovina sprememb…
asdf_jklc ::
Raj vozim Clio Storia, kot pa EV sranje. Se nam obeta kubanski scenarij, k bomo vozl stare kripe namest tega EV sranja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: asdf_jklc ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pretirana uporaba avtomobila (kako pretirana uporaba avtomobila uničuje posameznika i (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 71868 (4303) | m0LN4r |
» | Evropa popustila nemčiji, ICE 2035 Ban, bodo izjema E Goriva (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Na cesti | 55197 (46715) | Comandante |
» | Lani že desetina prodanih avtomobilov električnih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 20434 (16653) | trancer01 |
» | Koliko bo štromar vreden čez 10 let? (strani: 1 2 3 4 … 45 46 47 48 )Oddelek: Na cesti | 200214 (136846) | Mato989 |