» »

Jadranska magistrala

Jadranska magistrala

Sharp999 ::

Zanima me, kateri del jadranske magistrale je lepši, bolj razgledan od Senja do Karlobaga ali od Karlobaga do Rovanjske oziroma lahko še naprej do Zadra (čeprav vem da ne gre za obalo). Hvala.

bm1973 ::

Meni je všeč cela od Senja naprej pa do Paklenice...

CiClon ::

Drugi del od Karlobaga dol je po spominu bolj ob morju. Prvi del si mal stran od morja.

Zdajšnja magistrala je dvignjena nad staro. Nekje še vidiš ostanke stare, ko se je peljala praktično čez vsako obmorsko vas...

bemfa ::

Odpri Google maps, izberi 5-10 random točk na obeh relacijah in se odloči.

Ales ::

Sharp999 je izjavil:

Zanima me, kateri del jadranske magistrale je lepši, bolj razgledan od Senja do Karlobaga ali od Karlobaga do Rovanjske oziroma lahko še naprej do Zadra (čeprav vem da ne gre za obalo). Hvala.

Meni od Senja do Karlobaga.

Pravzaprav od Reke do Karlobaga.

To razmišljaš, da bi zavil iz avtoceste do Senja? Če ti ni preveč, začni kar v Reki...

Sicer pa ne boš čisto nič narobe naredil, če greš celo pot od Reke do Zadra.

Ales je izjavil:

To razmišljaš, da bi zavil iz avtoceste do Senja? Če ti ni preveč, začni kar v Reki...

Ne iti od avtoceste do Senja, dostikrat gužva v sezoni, pot se vleče kot čreva, ker folk sanja v ovinkih in si ogleduje okolico.

Sharp999 ::

Ja, to bi šel meseca maja, kjer še ni polne sezone...Vem da poleti sigurno ne grem...

Ales ::

Od avtoceste do Senja je nekaj vožnje in tudi ovinkov, so pa lepi kraji in na parih razglednih točkah se da ustaviti.

V teh koncih so pred leti snemali nemško-jugoslovansko produkcijo Winnetouja. Tule je nekaj na to temo, z dobrimi fotkami. Niti ni point, da se kdo še spomni filmov, lokacije so lepe same po sebi.

Kanjon Zrmanje v okolici Zadra npr. je fajn za videt. Par let nazaj je bil še precej grob in razrit makadam do te razgledne točke, kot je na fotkah, ampak se da tudi z avtom priti zelo blizu. Le par nostalgičnih starejših nemških turistov smo srečali, sicer pa ni bilo nikogar... razgledi pa prekrasni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračanje z juga Hrvaške po lokalnih cestah

Oddelek: Na cesti
61899 (1244) shadeT
»

Malo samote na hrvaški obali ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5122915 (20794) msjr
»

Z avtom do Zadra

143988 (3587) Nagi Bator
»

Kako obvoziti RIJEKO

284606 (3348) msjr
»

Kako iz Lubljane do Zadra?