Forum » Loža » Govorjenje, retorika, besedišče
Govorjenje, retorika, besedišče
Sharp999 ::
Kako izboljšati govor, kako biti boljši govorec, poznati in si zapomniti več besed, stavkov, povedi? Kaj priporočate?
Cupakabra123 ::
Definitivno branje strokovnih knjig in clankov. Vec kot beres, boljse je tvoje besedisce. V zadnjem casu opazam, da ne skodijo niti tehnicni podcasti, ceprav me moti koliko tujk konstantno uporabljajo.
-Wall ::
Priporočam kreativno trolanje na SLotechu in besedne spopade s tukajšnimi supermani.
To metodologijo SDSovi troli redno uporabljajo, tako, da verjetno deluje.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: borut_p ()
BigBoss ::
Cupakabra123 je izjavil:
Definitivno branje strokovnih knjig in clankov. Vec kot beres, boljse je tvoje besedisce. V zadnjem casu opazam, da ne skodijo niti tehnicni podcasti, ceprav me moti koliko tujk konstantno uporabljajo.
Hočeš reči : čeprav me moti koliko tujk stalno uporabljajo.
c3p0 ::
Samo od branja ne boš boljši govorec. Četudi boš doma odličen govorec, ti za javno govorništvo še vedno manjka precej elementov. Lahko je prebrano odlično, a je sam govor zanič.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
mirator ::
Branje je izredno pomembno, vendar ne strokovne, temveč leposlovne vsebine in čim več na glas, da se slišiš. Ni pa branje dovolj. Lahko govor treniraš sam, recimo med kopanjem v kopalnici, pred družinskimi člani (samo ne jim kar naprej težiti) pa tudi med prijatelji. Kot povsod, tudi tukaj dela vaja mojstra.
Scaramouche3 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slušno razumevanje angleščine (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8600 (4598) | TheBlueOne |
» | tujke v postih (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6784 (4938) | cvalsr |
» | AMD najavil Ryzene 3000 in Radeone 5000 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Procesorji | 36358 (29945) | Predator X |
» | WaveNet: strojno učenje za sintezo govoraOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6198 (4098) | Jst |
» | Slovenščina in tujke (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 14970 (13452) | nokkj |