» »

Smo Slovenci kopitarji (hoarderji)?

Smo Slovenci kopitarji (hoarderji)?

1
2
»

darkolord ::

-Wall je izjavil:

Ja, in zakaj bi jo prodal po znizani ceni, ce bos tako ali tako moral izdelek kupiti in bos pac novejsega.
Zaradi istega razloga, kot bi mi prodal novo. S tem da novo lahko kupim tudi drugje.

Avenger je izjavil:

Eeee... ja, te starejše kamere so kr hecne. Naenkrat začne čudno delat. Al pa neha, kr tko mal. Grem stavit, da je neka fora z oksidacijo na vezjih, kontaktih, itd. potem, gumice preperijo, zadeva ne tesni nujno tko kot je ko je bila nova. Pred leti sem kupil starega trotla za nek eksperimentalen namen, potem je nekaj let ležal v predalu in se ni hotel več prižgat, kljub frišnim baterijam. 5D MK1 mi je umrl v rokah, pa sem ga imel zelo rad. Your mileage may vary, ampak jaz ne bi kupoval starih zaradi sentimentalne vrednosti ali karkoli že... stare analogne pa.

Ok, point je, da bi tip moral bit vesel, da sploh še karkoli dobi za to. Resno.
No ja, tukaj gre (sodeč po ceni) verjetno za nekaj ranga 600D ali 650D. Še vedno čisto uporabna zadeva - če jo uporabljaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Glugy ::

Sej ljudje nismo racionalna bitja. Če se človek ne počuti dobro prodajat določenega izdelka po določeni ceni, če ima denar da se mu ne mudi prodajat pod ceno ki si jo sam zastavi pač to njegova stvar. Sej ni vse v denarju. Je tud o občutku glede denarja ne glede na to če je ta zmoten ali ne.

starfotr ::

Če ti pride nekdo nekaj kupit in ima idejo o tem da je cena na ebayu toliko in toliko, zakaj hudiča mi tukaj težiš s tem.

Pojdi na ebay in kupi tam. Cena tu je taka. Zakaj sploh tratiš čas in denar tu?

Po moje nismo nič večji hrčki, kot ostali narodi. Vsi smo kapitalistične svinje, ki kar naprej nekaj kupujemo, v resnici pa ne rabimo tega.

gruntfürmich ::

49106 je izjavil:

Ampak še vedno mi jasno, zakaj rešujete probleme drugih?

zakaj rešujemo probleme drugih... zakaj se sploh pogovarjamo... zakaj smo sploh razmišljujoča bitja...

čudna vprašanja si ti zastavljaš.

Compulsive hoarding @ Wikipedia
https://www.mayoclinic.org/diseases-con...

kot sem že rekel; to je ratal problem ki se že tiče VSEH nas. to je problem krame, pooblem potrošništva, problem neinteligentnih ljudi, problem smeti, problem onesnaženja, problem zmanjšanja kvalitete življenja... pa še mentalna bolezen je tu posredi!

to je VELIK problem. ker hoardnig je bebasto potrošništvo. žal.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

link_up ::

enkrat z mano, vedno z mano. Kdaj pa kdaj ocenim sogovornika in kaj podarim.
In and Out

Mr.B ::

sentiš je izjavil:

SambaShare je izjavil:

sentiš je izjavil:

Na eBayu se prodajajo od 230 dalje + poštnina (+ carina)

Kakšna je srednja vrednost cen? Ker tole se bere, kot da se jeziš, ker ti noče prodati pod ceno.

"Pod ceno" je tak irrelevanten izraz. Če bi zame to imelo vrednost, kot je na eBayu, bi že zdavnaj potem kupila tam. In če bi zanj to bilo vredno 400€ potem bi lahko to prodal s tako ceno, na eBayu ali bolhi, ali pa dejansko uporabljal. Kot sem rekla, ponudila sem samo zato, ker mi je slučajno prišlo pod roke, ko smo pri temu gospodu v garaži nekaj iskali. Če mu ne bi omenila, se verjetno še naslednjih 15 let ne bi spomnil, da to sploh ima...

Se mi je moja ponujena cena zdela primerna za nekaj, kar za nekoga naj ne bi imelo vrednosti. Ampak kot kaže sem se motila. Je več vredno neuporabljeno v škatli.

Jaz imam setimetalne stvari, ki so zaradi tega meni vredne 10x toliko kot zate. Za to paö nisem horder. Ti jamraü, ker nisi dobil za male pare. Osebka nad katerim jamraü pa Bolik K.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

starfotr je izjavil:

Courtesy pač. Če vidiš, da se nekomu nekaj valja v garaži in ne uporablja, zakaj ne bi kupčije najprej ponudil njemu? Če bi se stvari želel znebiti, bi bil to plus za oba.

Imaš vso pravico, da greš v retard mode "spi*di stran", "pusti me, da delam, kar hočem", "kdo k...c ti je sploh dovolu da gledaš, kaj imam v garaži", ...

Še vedno se ima OP pravico vprašati, zakaj?

Zimonem ::

Neven od kje izraz kopitar? Reče se hrček. Če so ti stvari ljube ali veš zakaj so jih pač obržiš. Če res ne gredo za dobro ceno naprej. Vsak je svojega premoženja lastnik. Če je tistih slabih 15% problem vedno veš kje najdeš. Tudi ti stvari nebu uporabljala.

m0LN4r ::

Ma jaz sem februarja po vaseh pokupil stare kanistre 20L tiste zelezne "vojaske" za bencin po 2-5€ sem daval za njih, folk je bil vesel ko nor, da se klumpa znebi.
Prah pobrisal in so poleti sli na Ebayu naprej za 50-60€ so mi ponujali za njih - lol
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Machete ::

Obnovi klik na bolhi ne stane nič 8-). Sem prodal neko stvar po mogoče 12. letih obnavljanja. :D
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

darkolord je izjavil:

starfotr je izjavil:

Courtesy pač. Če vidiš, da se nekomu nekaj valja v garaži in ne uporablja, zakaj ne bi kupčije najprej ponudil njemu? Če bi se stvari želel znebiti, bi bil to plus za oba.

Imaš vso pravico, da greš v retard mode "spi*di stran", "pusti me, da delam, kar hočem", "kdo k...c ti je sploh dovolu da gledaš, kaj imam v garaži", ...

Še vedno se ima OP pravico vprašati, zakaj?

Sem dal na bolho nekaj. In me folk kliče, da na ebayu je pa cena xx nižja, (še nihče ni klical, da je na bolhi xx nižja, kot na ebayu). Kupi fucking tam, kaj sploh kličeš. Če bi hotel prodat po drugi ceni, bi napisal drugo ceno. Evidentno je, da ne želim iti pod neko ceno. Enim še vedno ni jasno.

Ali pa rečejo, da je na primer staro/rabljeno/obrabljeno. Nisem trgovina, da bi prodajal novo. Iz opisa, slik in fizičnega ogleda je jasno vse. Pojdi v trgovino in kupi novo, če te kaj moti. Kaj sploh gledaš rabljeno, če ti ni všeč. Klinci dilerski.

mr_chai ::

m0LN4r je izjavil:

Ma jaz sem februarja po vaseh pokupil stare kanistre 20L tiste zelezne "vojaske" za bencin po 2-5€ sem daval za njih, folk je bil vesel ko nor, da se klumpa znebi.
Prah pobrisal in so poleti sli na Ebayu naprej za 50-60€ so mi ponujali za njih - lol

Podjetnik in pol! Oropal stare mamice in še hvali se s tem. :)) Namesto, da bi jih za njih prodal in jim prinesel denar, ubogim ženicam, ki še za kruh nimajo.

starfotr je izjavil:

Sem dal na bolho nekaj. In me folk kliče, da na ebayu je pa cena xx nižja, (še nihče ni klical, da je na bolhi xx nižja, kot na ebayu). Kupi fucking tam, kaj sploh kličeš. Če bi hotel prodat po drugi ceni, bi napisal drugo ceno. Evidentno je, da ne želim iti pod neko ceno. Enim še vedno ni jasno.

Ali pa rečejo, da je na primer staro/rabljeno/obrabljeno. Nisem trgovina, da bi prodajal novo. Iz opisa, slik in fizičnega ogleda je jasno vse. Pojdi v trgovino in kupi novo, če te kaj moti. Kaj sploh gledaš rabljeno, če ti ni všeč. Klinci dilerski.
To je vse razumljivo, ampak ni isto, kot to, kar se OP sprašuje.

Predstavljaj si, da daš na bolho nekaj za 2x ceno ostalih, pa nima zate nobene sentimentalne ali uporabne vrednosti. OK, ja, imaš vso pravico, da to narediš, brez da komurkoli karkoli razlagaš ali se za to opravičuješ. Ampak vseeno se lahko drugi vprašajo, zakaj to počneš.

A upaš, da se bo vseeno našel kakšen idiot, ki bo to kupil? A nočeš prodati za manj, ker se počutiš, da si naredil izgubo? Raje vržeš stran, kot da prodaš za neko ceno, ki se ti zdi, da si jo zaslužiš? Delaš samo price anchoring za ostale stvari, ki jih prodajaš? Kakšen je tok misli, da nastaviš takšno ceno?

Recimo, tole sem ravnokar slučajno videl. NIKOLI ne bo prodal po takšni ceni. To je že več kot 10 let nazaj bil drekec pekec za manj kot 500 eur. Niti za uporabo, niti za muzej. Glede na ostale izdelke, očitno tudi ni njegov primarni računalnik, da bi bil nanj navezan. Saj ga nihče ne sili, da proda, ja! Ampak, zakaj hudiča se sploh matra z oddajo oglasa?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Glej, da prodaja steče se morata oba strinjat s pogoji - največkrat ceno.

Ne vem zakaj bi bil kdorkoli užaljen, če ne pride do kupčije.

Tudi mednarodne trgovine prodajajo z različnimi cenami v različnih državah, glede na oceno, ki jo naredijo. Mnogokrat je pri nas dražje, kot na severu. Pa vseeno prodajajo in prodajo.

Skratka vsak ima pravico povprašat, če je nekaj na voljo za neko ceno. Vsak ima pravico povedat, da to ni na voljo za tako ceno.

Če date na avto net nek oglas, bo nešteto švercerjev klicalo in vam ponujalo nerealno nizke zneske. Od polovice napisanega dol.

Saj kot večkrat poudarjeno, nihče ne dvomi in ni poskuša posegati v pravice drugih, da glede tega počnejo, kar želijo. Se pa lahko sprašujemo, kako razmišljajo.

Na primer zakaj švercerji poskušaji ponuditi nizke zneske, je povsem logično.

49106 ::

mr_chai je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Podjetnik in pol! Oropal stare mamice in še hvali se s tem. :)) Namesto, da bi jih za njih prodal in jim prinesel denar, ubogim ženicam, ki še za kruh nimajo.

Ja, njegov denar je vreden več kot tisti od babic.

solatko ::

sentiš - Morda ima prav, da ne proda za tako malo denarja.
Pred leti sem imel primer, ko sem prodajal fotoaparat PRACTICA iz 60-ih let, na Bolhi so mi ponujali do 50 DEM, ko sem dal na e-Bay pa je bila prva ponudba iz GB 750 funtov, prodana pa je bila za 1250 zbiratelju iz Severne Irske. Če bi dal na licitacijo bi verjetno dobil še več.
Če se lastniku zdi, da ni dovolj, je na tebi, če hočeš imeti, da sežeš globlje v denarnico, brez da odpiraš temo na S-T. Vsak lastnik ima popolno pravico določit ceno in nikakor potencialni kupec. To je pravilo pri vseh kupcih, da jamrajo glede količine denarja, ki bi ga morali odšteti, za željeno stvar. Tudi, če ne rabim, ti za nižji znesek, kot sem ocenil zadevo ne dam, raje čez nekaj let vržem v smeti. Ti nimaš pojma, koliko izredno vrednih zadev, so starinarji kupili na podstrešjih, pri ljudeh, ki so razmišljali napačno. Če hočeš vedeti koliko vredno stvar imaš, jo moraš dati na svetovni trg, kjer imajo stare (za lastnika neuporabne) stvari, lahko zelo visoko ceno.

tikitoki - Pri Slovencih je značilno, da radi kupijo za nizko ceno, tudi stvari, ki imajo realno zelo visoko, vendar ne v SLO, zato je ribničan odprl trgovino z leseno robo v A, kjer niso cenjeni izdelki narejeni na stroju, cenijo pa ročno izdelavo in tako je pri vseh stvareh.
Delo krepa človeka

Okapi ::

solatko je izjavil:

sentiš - Morda ima prav, da ne proda za tako malo denarja.
Pred leti sem imel primer, ko sem prodajal fotoaparat PRACTICA iz 60-ih let, na Bolhi so mi ponujali do 50 DEM, ko sem dal na e-Bay pa je bila prva ponudba iz GB 750 funtov, prodana pa je bila za 1250 zbiratelju iz Severne Irske. Če bi dal na licitacijo bi verjetno dobil še več.

A res misliš, da ti bo kdo verjel.;((
Praktic imaš na ebayu, kolikor hočeš, vse pod 100 evri.
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R...

solatko je izjavil:

...so starinarji kupili na podstrešjih, pri ljudeh, ki so razmišljali napačno. Če hočeš vedeti koliko vredno stvar imaš, jo moraš dati na svetovni trg, kjer imajo stare (za lastnika neuporabne) stvari, lahko zelo visoko ceno.

na slovenskih podstrešjih je IZREDNO MALO kvalitetnih in cenjenih stvari. smo le narod revežev in hlapcev, ki niso imeli denarja za kvaliteto.

feryz ::

Pri nas smo norci, kar se tega tiče. V staro stanovanje, spodaj v tastari bajti, okrog 70 m2, niti vstopiti ne moreš.
V novi bajti, vkopana klet 100 m2, samo vrata odpremo in dol vržemo. Rešiti to, je misija nemogoče.
Tudi na podstrehi te nove bajte je, bolj ali manj, polno. Nič ne vržemo oz. vržejo stran, jaz bi še kaj, ampak jih ne sme biti doma.
Kaj vse imamo, je praktično neverjetno. Mulci polnoletni, mi pa imamo 10 kompletov kantic za na morje, za igro v pesku. Ko smo jo rabili, jo nismo našli in kupili drugo. Vsako leto.
Plavutk, marel za na plažo, ležk ... to so kupi te šare. Da ne govorimo o čevljih in cunjah. Pa popolnoma nova posoda, en Zepter komplet, en AMC in ena podobna švicarska posoda. Mi pač te rostfraj šare ne uporabljamo.
Ker smo na IT forumu ..., štirje 17 colski monitorji so spodaj, okrog 20 kosov trdih diskov, tudi pol tera in tera so vmes, nekateri neuporabljeni. 5 računalnikov, trije komplet delujoči, dva sta delno. Plat, ramov, grafik niti ne štejem. Kakih 12 SSD-jev od 256 Gb, pa do tera. 7 galaxyjev S, pač kakor so prihajali in ostajali, ostalih telefonov niti omenjal ne bom, za štiri tablice sem ziher, verjetno je še kakšna več. Viška imam tudi 8 (osem) 24 colskih monitorjev, stojijo in se prašijo. Mogoče bodo kdaj prav prišli.
Od večjih stvari, ki so viška, so še bicikli, moj glanc nov, ampak 10 let star, za enih 500 evrov, mulc ima dva viška, enega za dva jurja, enega za jurja.
Legic? Ubi bože, cele gajbe. Niso pa po original škatlah, jasno, ker so se mulci igrali z njimi. Zato smo jih tudi kupovali.

Zakaj ne bolha? Ker se mi ne da z ljudmi ukvarjati za tistih par fičnikov. Vsak bi nekaj glihal, reklamiral, se kregal. Ko bo zrelo bo šlo na odpad, pa naj tam ljudje pobirajo iz smeti. Če se jim da.

tikitoki ::

solatko je izjavil:

tikitoki - Pri Slovencih je značilno, da radi kupijo za nizko ceno, tudi stvari, ki imajo realno zelo visoko, vendar ne v SLO, zato je ribničan odprl trgovino z leseno robo v A, kjer niso cenjeni izdelki narejeni na stroju, cenijo pa ročno izdelavo in tako je pri vseh stvareh.

Mislis da v tujini cenijo vso ropotijo? Redko je kdo pripravljen odsteti vec zaradi zbirateljstva. Sem tudi sam kupil kaj prek eBaya in ne zato, da bi drago placal, temvec, da sem se izognil lokalnim zlatarjem. So pa izjeme.

Imas ljudi, ki se ukvjarjajo s preprodajo. Sam to pomeni, da znajo lociti zrno od plev. Ker vecinoma je pac precenjena ropotija.

feryz je izjavil:

Zakaj ne bolha? Ker se mi ne da z ljudmi ukvarjati za tistih par fičnikov. Vsak bi nekaj glihal, reklamiral, se kregal. Ko bo zrelo bo šlo na odpad, pa naj tam ljudje pobirajo iz smeti. Če se jim da.

Dej ugodno ceno, pa bos hitri in brez problema prodal. Ce precenis smeti, ki jih zbiras, je problem v tebi. Bahanje s skladiscenjem in kak bo slo na deponijo, pa nakazuje poden od osebnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Magic1 ::

feryz je izjavil:

Pri nas smo norci, kar se tega tiče. V staro stanovanje, spodaj v tastari bajti, okrog 70 m2, niti vstopiti ne moreš.
V novi bajti, vkopana klet 100 m2, samo vrata odpremo in dol vržemo. Rešiti to, je misija nemogoče.
Tudi na podstrehi te nove bajte je, bolj ali manj, polno. Nič ne vržemo oz. vržejo stran, jaz bi še kaj, ampak jih ne sme biti doma.
Kaj vse imamo, je praktično neverjetno. Mulci polnoletni, mi pa imamo 10 kompletov kantic za na morje, za igro v pesku. Ko smo jo rabili, jo nismo našli in kupili drugo. Vsako leto.
Plavutk, marel za na plažo, ležk ... to so kupi te šare. Da ne govorimo o čevljih in cunjah. Pa popolnoma nova posoda, en Zepter komplet, en AMC in ena podobna švicarska posoda. Mi pač te rostfraj šare ne uporabljamo.
Ker smo na IT forumu ..., štirje 17 colski monitorji so spodaj, okrog 20 kosov trdih diskov, tudi pol tera in tera so vmes, nekateri neuporabljeni. 5 računalnikov, trije komplet delujoči, dva sta delno. Plat, ramov, grafik niti ne štejem. Kakih 12 SSD-jev od 256 Gb, pa do tera. 7 galaxyjev S, pač kakor so prihajali in ostajali, ostalih telefonov niti omenjal ne bom, za štiri tablice sem ziher, verjetno je še kakšna več. Viška imam tudi 8 (osem) 24 colskih monitorjev, stojijo in se prašijo. Mogoče bodo kdaj prav prišli.
Od večjih stvari, ki so viška, so še bicikli, moj glanc nov, ampak 10 let star, za enih 500 evrov, mulc ima dva viška, enega za dva jurja, enega za jurja.
Legic? Ubi bože, cele gajbe. Niso pa po original škatlah, jasno, ker so se mulci igrali z njimi. Zato smo jih tudi kupovali.

Ufff, kolk bo to enkrat vse gorel, ko se bo kakšna Samsungova baterija preveč napihila...
Magic

Koraaz ::

feryz je izjavil:

Če se ti ne da prodajat, podari sosedovemu mulcu, pa bo on prodajal. Win-Win. Ti se znebiš robe, sosedov mulc bo pa nekaj malega zaslužil.

Za PC komponente bi sigurno kaj dobil, saj so še zmeraj uporabne, pa po opisanem ne izgleda, da bi bile preveč stare.

Škoda, da bi se peljalo na odpad, ker boš s tem samo trošil bencin in obremenjeval okolje s smetmi.

Saj sta si mulca nekaj časa dopisovala z nekimi gugl translejti, potem sta obupala.
Saj veste, za telefon vreden 500 evrov so ponujali jurja v polomljeni slovenščini. Ja pa ja de.

Invictus ::

Imas pac glupe mulce, ki rabljeno robo prevec cenijo...

Zato je vcasih dobro, da se clovek preseli. Vmes se malo stvari iztgubi, in marsikaj stran vrze, ker se ti ne da selit stvari...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ti kar svoje označuj za glupe, mojih ni treba.
Lahko tudi za lakomne, ki bi ti stol prodali izpod riti. Kar ti paše.

Jaz pač tega denarja ne rabim, kakor tudi opravka z ljudmi, kot je OP, ne.

tikitoki ::

Izgleda, da si na nivoju tistih, ki so policajo poslali straziti smetnjake, da ne bi kdo vzel proc vrzene hrane.

Tidule ::

sentiš je izjavil:

difftool je izjavil:

Ocitno zanj to ni dost v redu denar, ane.

Ima nekaj, kar zanj ne predstavlja druge vrednosti, kot zavzeti prostor v škatli v garaži. Čez nekaj let bo to tako zastarelo, da bo za v smeti. Ni izgledalo kot da ima namen to zdaj kar naenkrat uporabljati. A ni bolje imeti 200€ kot 0?

Zakaj? Saj nima 0. Vorasanje je ali je boljse imet 200 EUR ali X predmet v garazi. Ce ne rabis ne enga ne drugega je oboje hording.

feryz je izjavil:

tak je dejansko povprečen zahodnjak. super potrošnik in super uničevalec planeta.

mailer ::

Zgoraj je bolj opis neorganiziranega "bogataša" kot hoarderja. Če bi imel manj financ bi točno vedel kaj imaš, kam si pospravil in od(za) koga je. Pa tudi kdaj se moraš zadeve znebit.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

masevc ::

feryz je izjavil:

Posodo jaz kupim, ce te zanima

mailer je izjavil:

Zgoraj je bolj opis neorganiziranega "bogataša" kot hoarderja. Če bi imel manj financ bi točno vedel kaj imaš, kam si pospravil in od(za) koga je. Pa tudi kdaj se moraš zadeve znebit.

narobe razmišljaš. še folk na dnu aka socialci kramajo robo da je nimajo več kam dati.
danes je krama poceni, denarja preveč (tudi pri najbolj revnih!) in folk samo kupuje.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4108 109 110 111 )

Oddelek: Kaj kupiti
5521994546 (707) predi
»

Alternative Bolha-i (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6012421 (6768) nibble
»

Cena po dogovoru !? (strani: 1 2 )

9618915 (15535) loveJDM
»

Nesposobnost trgovanja pri malih oglasih (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25555194 (45783) kuglvinkl

[Ebay] Terjatva zaradi neplačila (strani: 1 2 3 )

10118558 (15210) Tilen

Več podobnih tem