» »

Težava z lokalnim omrežjem

Težava z lokalnim omrežjem

Reycis ::

Že dlje časa imam en nenavaden problem. Doma imam nekoliko večje omrežje. Imam server z dvemi mrežnimi, ki je povezan z modemom in na stikalo za lokalno mrežo. Od tam naprej imam zvezdasto še eno stikalo in še tri wifi naprave, ki jih hkrati uporabljam tudi kot stikala. Problem imam na eni dotični lokaciji kjer mi naprava zmrzuje in zablokira celotno lokalno omrežje. Ko napravo ugasnem preostanek lokalnega omrežja začne naprej delovat. Menjal sem že napravo (Linksys E1700), menjal sem kable, poskusil sem z drugo znamko (TP link) a problem še kar ostaja. Je na zračni lokaciji in se ne pregreva. Tudi če izklopim vse wifi uporabnike in vse ethernet kable razen uplinka je lokalno omrežje še vedno mrtvo. Če izklopim uplink, za čas izklopa lokalna mreža spet začne delat ampak samo do ponovnega vklopa kabla. Potrebno je prekinit napajanje. Zmrne včasih enkrat na teden, včasih večkrat na dan, včasih zdrži tudi več mesecev. Najbolj me moti, da onesposobi celo omrežje za vse uporabnike.

Ali je kdo že imel tak problem in kako ga je rešil. Ima kdo kakšno idejo?
Diversity is our greatest strength

ToniT ::

Če se to dogaja tudi, ko si zamenjal napravo, ki povzroča napako, bi jaz preveril kabel oz. zamenjal konektorje.

errhec ::

Verjetno je nekaj priključeno v ta uplink.
Če ne delujejo različni usmerjevalniki, bo krivo nekaj, kar je priključeno gor.
dd

AmokRun ::

Morda kakšen ip conflict? Kako nastavljaš ip naslove?

Karen ::

Tudi meni je prišlo na misel kot da simptomi kažejo da ima ta linksys vključen dhcp in dodeljuje ip številke v istem segmentu, odtod težave...

Cveto ::

Če prav razumem, imaš iz modema kabel v eno od mrežnih na serverju, od tam pa iz druge mrežne v stikalo, iz stikala pa potem naprej v tri routerje, ki delajo kot dostopne točke.

A imaš na serverju nastavljen DHCP role? Server ima fiksni ip in je za ostale gateway (če daš na ostalih compih ipconfig, ti pokaže kot gateway IP serverja?

Prva zadeva je seveda preveriti na vseh ostalih routerjih, če je DHCP res izklopljen.

MIHAc27 ::

Moja prva misel je tudi vklopljen DHCP...
Pa same naprave, tudi če so nastavljene kot AP imajo različne IP-je nastaljene za dostop?
Da niso vse na 192.168.0.1 ) ali (192.168.1.1)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1810578753 (598) gorilla
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

372346180 (46636) ignats
»

Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )

7622613 (10969) Ghost007
»

Domače omrežje - precej veliko

489404 (7703) SeMiNeSanja
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

384937 (4456) SasoS

Več podobnih tem