» »

Kje kupiti elektronsko vezje za otroke

Kje kupiti elektronsko vezje za otroke

Malcolm_Y ::

Mogoče kdo ve, se da v Sloveniji dobiti tole ali nekaj podobnega? Skratka, otroška verzija elektronskega vezja za učenje...

Malcolm_Y je izjavil:

Mogoče kdo ve, se da v Sloveniji dobiti tole ali nekaj podobnega? Skratka, otroška verzija elektronskega vezja za učenje...

EDIT - najdu nekaj - Conrad: https://www.conrad.si/o/kompleti-za-ses...
Sicer iz Nemčije, tako da je še poštnina zraven.

DamijanD ::

A nima tudi "elektropionir" od mehano nekaj takega notri

DamijanD je izjavil:

A nima tudi "elektropionir" od mehano nekaj takega notri
To je to! Točno to iščem, pa nisem vedel, kako se reče.

MV, hir aj kom. Hvala!

hendriks ::

@Malcolm_Y: ko boš nabavil, sporoči če so vse komponente zraven, ker tudi mene zanima tole. Ker tule folk jamra, da precej stvari manjka: https://www.mimovrste.com/raziskovalne-...

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Mr_Globus ::

hendriks je izjavil:

@Malcolm_Y: ko boš nabavil, sporoči če so vse komponente zraven, ker tudi mene zanima tole. Ker tule folk jamra, da precej stvari manjka: https://www.mimovrste.com/raziskovalne-...

Npr navodila mankajo.. dajo v skatlo povezavo na pdf od 200+ strani 8-O

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

V OŠ sem imel od Cosmos elektronik par setov, delalo se je vse od ABS (nisem imel pojma kaj je to, časi yugecov) do radia z zvokom preko optičnih vlaken, good stuff. Ne vem, če še obstaja. Še prej pa Dobro jutro elektronika, tudi fajn za začetek. Pa Elektro pionir, tam se spomnim elektro motorčka, ki si ga sam naredil.

cekr ::

Zanimivo, da je Mehanotova Elektro pionir že 50 ali več let enaka. Samo drug napis firme.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Naročeno, predvidoma pride 11.11.

Ko dobim, javim, kako je videti.

čunga lunga ::

cekr je izjavil:

Zanimivo, da je Mehanotova Elektro pionir že 50 ali več let enaka. Samo drug napis firme.

Pa res, točno tako sliko imam v spominu. Ne spomnim se izgleda zunanje škatle, notranjost pa mi je poznana v detajle.

DamijanD ::

Kolikor se jaz spomnim svoje škatle, sem imel notri samo ta elektro mehanski del (torej zvonec, elektro motor ipd); elektronike (upori, diode,...) pa takrat še ni bilo notri (al je bil pa nekdo preškrt in mi je samo cenejšo verzijo kupil). :D

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

V jugoslovanskih časih je Elektropionir vseboval dele samo za elektrotehniške poskuse, notri ni bilo nobenih elektronskih komponent. Zgleda, da sta sedaj na voljo dva kompleta, osnovni E183 (samo elektrotehnika) in pa naredni E185.

V mojih časih je bil v takšni škatli:

https://img.goglasi.com/img/238396098

(slika pobrana z interneta)...

Pa malo so posodobili (pocenili) komponente, kabli so v mojem času bili takšni spiralni...

Lp

Jože

cekr ::

Takšen komplet bi moral dobiti vsak brezplačno v OŠ pri fiziki.
Problem tega paketa pa je(no, vsaj pred mnogimi leti je bil), da ni nič razloženo, zakaj se kaj tako zgodi. Saj pri tistih letih nimaš želje po osnovi. Mogoče bi pa koga zanimalo. Mene recimo takrat je. Ni samo v tem, da ti raznese prah okoli, ko priklopiš baterijo. Fajn je tudi, da veš, kaj je to zaena nevidna sila.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

No, meni je to v otroštvu nekako zmeraj manjkalo, tudi v šoli je bilo bolj suhoparno. Eni, ki so bili bolj za te stvari, so se tiščali v ospredje, delali poskuse ipd., nam, ki mogoče nismo bili največji entuziasti, pa so bolj na hitro pokazali osnove, pa gremo dalje.

Prav veselim se, da se bova z juniorjem skupaj kaj novega (na)učila.

That is, če sploh pride.

Zgodovina sprememb…

Zimonem ::

Vredu zadeva, čebosta nucals elektroniko pa hop po protoboardu. Pa komponentah. Ampak najprej kaj je stikalo. Potem se ukvarjaš z ohmi in wati.

jernejl ::

Malcolm_Y je izjavil:

No, meni je to v otroštvu nekako zmeraj manjkalo, tudi v šoli je bilo bolj suhoparno. Eni, ki so bili bolj za te stvari, so se tiščali v ospredje, delali poskuse ipd., nam, ki mogoče nismo bili največji entuziasti, pa so bolj na hitro pokazali osnove, pa gremo dalje.

Prav veselim se, da se bova z juniorjem skupaj kaj novega (na)učila.

That is, če sploh pride.

V aktualnem Leclercovem katalogu je ta reč tudi predstavljena in ima nižjo ceno.
Poglej katalog Pravljično kraljestvo igrač, stran 6.

koyotee ::

Mimovrste so postale totalen poden. Hočejo bit nek slovenski "amazon" ampak jim manjka še par stoletij do tam.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

GupeM ::

jernejl je izjavil:

V aktualnem Leclercovem katalogu je ta reč tudi predstavljena in ima nižjo ceno.
Poglej katalog Pravljično kraljestvo igrač, stran 6.

Samo za info, v resnici ni nižja cena. Samo dobropis dobiš na kartico, kar pa ni najbolj priočno, če sicer ne hodiš v Leclerc. Dobropis pa mislim da lahko porabiš šele naslednji dan.

41 je še vedno nižje kot 55. :) Resda pa nisem iz LJ, tako da...

Razmislim. Hvala za info jernej!

Malcolm_Y je izjavil:

41 je še vedno nižje kot 55. :)

Aja, toliko pa nisem gledal. Sem mislil da je osnovna cena enaka, pa je z vračilom na kartico cena nižja. Potem se pa mogoče res splača, če že hodiš na tisti konec. Sicer je pa Leclerc tudi v Mariboru, če ti je bližje?

Celje. Približno enako. Bom najbrž preklical MV in poiskal nekoga, da gre iskat.

Evo, preklical na MV in kupila in pripeljala kolegica v LJ. jernejl še enkrat hvala.

Videti je, da so vsi deli na broju, ali je res tako, pa bom videl, ko začnem z eksperimenti.

Carsko! :)

c3p0 ::

Poznamo to ja, "Za sina kupil" :D

Tidule ::

Malcolm_Y je izjavil:

Tole delajo tudi cehi pod znamko Boffin. https://boffin.cz/ Razen nostalgije je ta snap sistem bistveno boljsi in tudi spekter komponent je bistveno vecji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

driver_x ::

Imamo oba kompleta, Elektropionor in tega iz slike. Pohvalil bi oba. Elektropionir se fokusira na elektrotehniko (motorji, generatorji, ...), tale drugi pa na elektroniko. Pri EP je treba zadeve skupaj privijačiti.

Tidule je izjavil:

Tole delajo tudi cehi pod znamko Boffin. https://boffin.cz/ Razen nostalgije je ta snap sistem bistveno boljsi in tudi spekter komponent je bistveno vecji.

Ja, nekaj podobnega sem na Amazonu gledal, ampak mi je EP v Leclercu šel čisto na roko.

Ko se "sin" naveliča EP, pogledam še te. :)

EP je absolutno vreden svojega denarja. Jaz sem imel še svojega. Za Boffin ne vem kako je z dobavo v Sloveniji, na Madžarskem brez težav vse dobiš. Je pa tudi cenovno dražji, sploh ker se teh paketov hitro nabere. Je pa res, da tudi da je spekter različnih komponent, čisto na drugem nivoju. Kar je mene prepričalo je bil sistem povezav, ki je brez vijačenja itd in je dejansko bistveno bolj prijazen otrokom. Od kar je pa dobil paket za integracijo z lego je pa sploh zadeva dobila nove razsežnosti.

Tnx, vsem. Zaenkrat se zakopamo v EP, potem pa naprej. Tile Boffin ipd. so res estetsko ful lepi.

Zgodovina sprememb…

clancy ::

Mogoče kdo ve, ali je še kje v Slo, ali At ob meji možno dobiti Mehano elektropioneer, oziroma kaj podobnega?
Sicer sem ravnokar na info@eleclerc v Mariboru, poslal povpraševanje, ampak malo verjetno da dobim odgovor...

Daniel ::

U, zanimivo. S temi zadevami sem se tudi sam igral v mladosti. Zelo uporabna zadeva.

clancy, meni ga je novembra iz LJ Leclerca pripeljala kolegica, ne bi pa vedel, če ga še prodajajo.

Na MV pa je tudi razprodan.

Mogoče ti je kak Conrad blizu? (link)

Boffin imajo tudi na mimovrste.

clancy ::

Hvala, ampak dobavljivo mora biti še ta teden, za božičeka namreč:)

Me je pa na srečo, klicala prijazna gospa iz Leclerca v MB in sporočila, da je pri njih razprodan, mi pa lahko po želji pripeljejo iz Ljubljane, kjer zalogo še imajo.
Tako, da ga v četrtek lahko dvignem v MB.
Moram res pohvaliti korekten odnos do strank v Leclercu v Mariboru.

Super. Vzeto na znanje glede Leclerca. Ne vem, če bi to naredili drugi trgovci.

V večini primerov to naredijo vsi trgovci, ker itak večkrat prevažajo kaj med poslovalnicami. Če ne drugače, naročiš prek spleta in izbereš prevzem v najbližji poslovalnici.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naučimo se vstaviti sliko (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10922935 (185) JanBrezov
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

1341241657 (1506) alekskac
»

Družabne, namizne igre (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

1244164214 (14685) J.McLane
»

SSD počasno branje in pisanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
151349 (873) hojnikb
»

Rabim pomoč: Krmiljenje releja preko računalnika (serijski)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111694 (1508) kondezator

Več podobnih tem