» »

Koliko bo štromar vreden čez 10 let?

Koliko bo štromar vreden čez 10 let?

««
33 / 48
»»

Holedino ::

Slovenska posebnost
Zgoraj napisano velja na splošno, a Slovenci imamo neko posebnost in ta je vir zadrege za prometne strokovnjake. Zaznavajo jo nezavedno, saj so del naroda, a razumsko ubesediti je ne morejo. Tudi jaz je nisem, dokler ...

... se enkrat lani nisem ustavil v enem tistih nizkocenovnih tujih diskontov, ki so zrasli v naših predmestjih. Sprehajal sem se med robo, zloženo na paletah in doživel sem občutek ponavljanja: da sem nekoč že šel skozi to, da ... spomnil sem se! Ko sem se v Ameriki vozil od kraja do kraja, sem v predmestnih marketih nakupil popotnico in nekajkrat sem prišel tudi v trgovine, kjer nakupujejo najbolj revni. ZDA so namreč svoj socialni mir ohranile tako, da obstajajo cele verige, namenjene siromakom. Če v središču Seattla plačate 7 dolarjev za sendvič, se lahko v predmestju za isti znesek prenažirate v "vse-kar-lahko-poješ" restavraciji. Pogledal sem po naši trgovini in res: ista govorica telesa, cenena oblačila, preračunavanje cen. Posebej mi je v oči padel človek, ki se je sklanjal nad hladilnikom in okleval nad vakumsko pakiranim kosom najcenejše salame, v moji mladosti imenovane pasja radost. Vzel jo je, gledal, obračal, videl ceno, vrnil, že stopil korak proč, pa spet vzel v roke in znova okleval. Adamovo jabolko se je trdo premikalo, goltal je slino. Moram reči, da se mi je vse skupaj zdelo tako žalostno, da sem odkorakal na blagajno.

Zunaj me je prešinilo, da je nekaj hudo narobe. To, kjer sem sedaj, se začenja razlikovati od mojega ameriškega spomina. Ustavil sem se in mozgal. Trajalo je, preden sem doumel: odklepam najcenejši avto na celem parkirišču! V Ameriki ni bilo tako: ne zato, ker bi vozil dragocen izposojen avto, marveč ker so tamkajšnji reveži sedali v take podrtije, da jih v Evropi ne vidiš. Pri nas pa sploh ne.

Osuplo sem gledal po vrstah parkiranih vozil. Čakaj, čakaj, je to mogoče?

Sklenil sem počakati človeka, ki je travmatiziral nad pasjo radostjo. Prišel je in sedel v novega audija.

Ne vem, če je kupil salamo ali ne.

Slovenski avti

Ko so nekaj mesecev kasneje odpirali še eno od nizkocenovnih veleblagovnic in so se kupci zbrali nekaj ur prej, se stepli za robo, prihranili nekaj evrov, je TV posnetek zaokrožil tudi po internetu. Nek prijatelj mi ga je poslal s pripisom, glej te idiote. Pogledal sem in mu odpisal: ti pa glej avte, ki so parkirani za njimi. Njegovo začudenje je preseglo okvire e-pošte in moral me je poklicati: Miha, to je neverjetno, saj so za prerivajočo množico parkirani za tak obup daleč predobri avtomobili!

V Sloveniji obstaja previsoka kritična masa ljudi, ki si je privoščila predrag avto glede na svoje finančne sposobnosti. Taki posamezniki obstajajo povsod, le pri nas pa jih je toliko, da vplivajo na celotno populacijo. Tak človek si je kupil avto na kredit (ali lizing) in MORA vsak mesec zbrati točno določeno količino denarja za odplačilo. Kar postane njegova môra. Ponavadi ne gre za strategijo posameznika, marveč za obsedenost družin, zato pišem v množini: ne privoščijo si počitnic, varčujejo na vseh koncih, tudi pri hrani, drug drugemu gledajo pod prste, očitajo si, se prepirajo in neprestano kalkulirajo, kako bodo zbrali za mesečni obrok. Hkrati pa že hrepenijo po novem avtu, novem kreditu!

Kako bo mirno in zadovoljno peljal voznik, ki je pred vožnjo 10 minut okleval, preračunaval in sline cedil ob najslabši možni klobasi? Če jo je kupil, ima občutke krivde, kako bo pa sedaj odplačal kredit? Uničil je družinski proračun! Če je ni, podzavestno sovraži avto okoli sebe, za katerega se še hrani odreka! Nakar tak človek v takem razpoloženju pred seboj zagleda nekoga, ki vozi počasneje kot on! Kako bo trobil! Stiskal bo hupo in mislil, da gre za pravičniški bes odličnega voznika, v resnici pa gre le za človeka, ki bi raje stiskal pasjo radost kot volan.

Ker smo ljudje s svojimi zrcalnimi nevroni narejeni za posnemanje, bodo taki kreditni zagrenjenci, če jih je zadosti veliko, diktirali obnašanje na cesti vsem ostalim (tudi turistom, dodajam za one, ki se sprašujejo, kako se tujci tako hitro navadijo lokalnih običajev).

Slovenska nevroza

Po psihiatru in nevrologu Erwinu Ringlu, ki je raziskoval lastnosti narodov nekdanje avstroogrske, sta koroška in slovenska duša nevrotična. Pritrdil mu je tudi dr. Trstenjak, ki govori o strašnem občutku krivde, ki je za Slovence značilen.

Kaj, če ta dva učenjaka malce posodobimo? Občutek krivde in nevroza, če sta nezdravljena, morata najti svoje opredmetenje. Predrag avto je idealna oblika! Če bi si privoščili vozilo, ki ga kupijo brez težke vesti, in ki ga lahko zamenjajo z drugim brez joka, če ga razbijejo, kje bi bil potem prostor za nevrozo in krivdo? Predrag avto je sodobna rešitev za podaljševanje prislovičnega nevrotizma - en sam nakup omogoči, da nadaljujete tradicijo svojih prednikov.

In ste, kot je zapisal Ringl: občutljivi, zamerljivi in prepirljivi, tako "polni zavisti, da bi drug drugemu izpraskali oči".

Slovenec ne nabavi predragega avta zaradi užitka, marveč zaradi trpljenja, ki ga povzroča sebi in drugim.

In njene posledice

Kolikim pasjim radostim se je moral odreči človek, ki je zbil punčko na prehodu za pešce, izstopil, videl majhno poškodbo na odbijaču svojega avta, šel do na tleh ležečega telesca in ga obrcal? Resničen slovenski primer. Ali pa, in tole sem videl na lastne oči, avto zadane srno, potniki tečejo ven in gledajo odbijač, nihče pa še pogleda ne za živaljo, ki se opoteka v gozd.

Ekstremni primeri?

Kot med ljudstvom, tudi na estradi: Kaj pa slovenski pevec, ki v prvem intervjuju po prvi (in edini) uspešnici prostodušno izjavi, da je dobil prvi denar in z njim napolnil hladilnik lačne družine. V drugem intervjuju pa že pove, da je na kredit kupil drag avto.

Da o dobrodelnosti ne govorimo: časopisna nabiralna akcija za reveže, ki so živeli ob kruhu in vodi, nezaposleni, nakar je oče dobil službo! Da! Za prvo plačo so vplačali kredit za avto, očeta je kap, druge plače ni več bilo. Prosijo za pomoč za hrano, da preživijo ob avtu.

Nazadnje

Ne vidim nobene realne možnosti za hitro spremembo slovenske avtomobilske nevrotičnosti: prodaja avtomobilov je cvetoča veja gospodarstva in moram reči, da sem v tem primeru nasprotnik kakršnegakoli omejevanja s strani oblasti - če nekdo hoče svoj denar zapraviti za avto namesto za hrano, pa naj. Problem je le v tem, da je avto lahko tudi (samo)morilsko orožje. Ker gre za nevrotično željo, nakup seveda ne razreši ničesar; bistvo je kredit, trpljenje in odrekanje, krivda, ki ga prinaša. In tako od avta do avta, od kredita do kredita, nakar telo, razjedeno od pritiskov, naveličano začaranega nevrotičnega kroga, naglo obrne volan. V kroniki lahko preberemo, da je nenadoma zavil na sosednji vozni pas, ubil sebe in še koga.

Vzrok neznan.

Valvoline ::

Holedino je izjavil:

Starost sama ti ne pove nič, moraš gledat tudi ceno teh avtov, 10 let star premium Audi ali Ferrari/POrsche še vedno ni poceni avto. Zdej pa to vse skupaj NORMIRAJ na Slovenske plače. Veš kaj pomeni da nekaj normiraš, si kdaj že delal to? Glede na Slovenske plače imamo Slovenci ene najboljših avtov v Evropi..Ker plače v Sloveniji so shit, bodimo pošteni.

Nekega luksuza je zelo malo, to kupuje predvsem zgornjih 1% prebivalstva. 50% avtov je ranga 5-10k starosti 5-10 let, ostalo pa 0-5000e starosti 10+ let. To je slovenski vozni park. Se tisto kar se tebi zdi luksuz so zjahane svabske makine z zbitimi km kupljene za 1/10 cene novega na raznoraznih drazbah.

Holedino ::

Nekega luksuza je zelo malo, to kupuje predvsem zgornjih 1% prebivalstva. 50% avtov je ranga 5-10k starosti 5-10 let, ostalo pa 0-5000e starosti 10+ let. To je slovenski vozni park. Se tisto kar se tebi zdi luksuz so zjahane svabske makine z zbitimi km kupljene za 1/10 cene novega na raznoraznih drazbah.

Neresnične števike iz riti. Kolega je letos kupil Cliota, dal je 16.500 €, pa je navaden pofukan Clio. Koliko je novih Cliotov na cestah? Veliko. Veliko tudi drugih, še dražjih novih vozil. Tudi sicer je 10k vreden avto pri nekomu ki nima za jest in komaj shaja iz meseca v mesec PRETIRAVANJE in velika NERACIONALNOST. Če bi si privoščil cenejši avto, bi vsaj jedel lahko normalno.

Povprecna placa je 2k bruto.

Tako je. To je BRUTO bruto (strošek delodajalca). To je cca 1200 € neto. To so POMIJE!! To ni pol kurca vredno! Pomije, hrana za pse. Drobiž.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Holedino ()

kriptobog ::

Holedino je izjavil:

Povprecna placa je 2k bruto.

Tako je. To je BRUTO bruto (strošek delodajalca). To je cca 1200 € neto. To so POMIJE!! To ni pol kurca vredno! Pomije, hrana za pse. Drobiž.


Bodi pa nadpovprecen pa bos imel vec.

nejc_nejc ::

1 Povprečna plača v Švici 4700 €
2 Povprečna plača na Islandiji 3435 €
3 Povprečna plača na Norveškem 3365 €
4 Povprečna plača na Danskem 3100 €
5 Povprečna plača na Švedskem 3062 €
6 Povprečna plača v Luksemburgu 3009 €
7 Povprečna plača na Finskem 2509 €
8 Povprečna plača na Irskem 2479 €
9 Povprečna plača v Nemčiji 2270 €
10 Povprečna plača na Nizozemskem 2263 €
11 Povprečna plača na Malti 2261 €
12 Povprečna plača v Franciji 2157 €
13 Povprečna plača v Belgiji 2091 €
14 Povprečna plača v Avstriji 2053 €
15 Povprečna plača v Združenem kraljestvu 1960 €
16 Povprečna plača v Italiji 1762 €
17 Povprečna plača v Španiji 1718 €
18 Povprečna plača na Cipru 1658 €
19 Povprečna plača v Sloveniji 1038 €
20 Povprečna plača v Estoniji 958 €
21 Povprečna plača v Grčiji 917 €
22 Povprečna plača na Portugalskem 846 €
23 Povprečna plača na Češkem 813 €
24 Povprečna plača na Hrvaškem 797 €
25 Povprečna plača na Poljskem 736 €
26 Povprečna plača na Slovaškem 690 €
27 Povprečna plača na Madžarskem 683 €
28 Povprečna plača v Latviji 648 €
29 Povprečna plača v Litvi 645 €
30 Povprečna plača v Romuniji 522 €
31 Povprečna plača v Ruski federaciji 519 €
32 Povprečna plača v Črni gori 512 €
33 Povprečna plača v Bosni in Hercegovini 429 €
34 Povprečna plača v Bolgariji 413 €
35 Povprečna plača v Srbiji 391 €
36 Povprečna plača v Makedoniji 368 €
37 Povprečna plača v Albaniji 330 €
38 Povprečna plača na Kosovu 330 €
39 Povprečna plača v Belorusiji 314 €
40 Povprečna plača v Gruziji 293 €
41 Povprečna plača v Armeniji 251 €
42 Povprečna plača v Azerbajdžanu 232 €
43 Povprečna plača v Moldaviji 200 €,
44 Povprečna plača v Ukrajini 185 €
45 Povprečna plača v Ukrajini 185 €


Povprečna neto plača v Evropi 1916 €

Holedino ::

kriptobog je izjavil:

Holedino je izjavil:

Povprecna placa je 2k bruto.

Tako je. To je BRUTO bruto (strošek delodajalca). To je cca 1200 EUR neto. To so POMIJE!! To ni pol kurca vredno! Pomije, hrana za pse. Drobiž.


Bodi pa nadpovprecen pa bos imel vec.


Nisem tle važen jaz, tudi če bi imel 100.000 EUR na mesec. Važno je to da večina ljudi v Sloveniji namesto plače dobi POMIJE. Pasjo hrano. 65 % ljudi je POD povprečno plačo, pa že povprečna plača je za en kurac. "65 odstotkov ljudi v Sloveniji živi s podpovprečno plačo."
https://www.finance.si/8940207/Ali-ste-...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Holedino ()

Valvoline ::

m0LN4r je izjavil:

Slovenska posebnost
Ne ni. V sloveniji prave avto-moto kulture niti ni. To da se 1x na leto srecajo na parkplacu 40 avto je pickin dim.
Resno ti pravim, pridi na obisk pa bova sla na Car spotting v mesto velikosti Maribora, potem pa bova sla isto delat v Maribor. Bos presenecen.
Ne serji ga. Lepo te prosim. V sloveniji, ce hoces videt kak malo boljsi avto ala Golf R, Yaris GR, 2020+ m2,m3,m4 moras prevozit pol drzave ali pa biti 3 dni v LJ, da kaj sploh vidis.
Tu na podezelju pa se zapeljem samo en krog pa jih srecam vec kot na enotedenskem dospustu cez slovenijo.

Ne sanjaj. Slovenija je vozni park 5-15 let starih, skod, pezojev, cliotov in oplov.

Se dobr da smo kolk tolk pametni pa ne kupujemo zgoraj omenjenega uber precenjenega nepotrebnega klumpa. Zal pa se vedno povprecen janez orgazmira na kvaziterence, bigfoot klioti,megani,ibize itn dvignjenji za +20-30cm z vecjimi gumami ter 30% visjo porabo za 2x cene. To je sele vrhunec debilizma.

Holedino ::

kriptobog ::

Holedino je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Holedino je izjavil:

Povprecna placa je 2k bruto.

Tako je. To je BRUTO bruto (strošek delodajalca). To je cca 1200 EUR neto. To so POMIJE!! To ni pol kurca vredno! Pomije, hrana za pse. Drobiž.


Bodi pa nadpovprecen pa bos imel vec.


Nisem tle važen jaz, tudi če bi imel 100.000 EUR na mesec. Važno je to da večina ljudi v Sloveniji namesto plače dobi POMIJE. Pasjo hrano. 65 % ljudi je POD povprečno plačo, pa že povprečna plača je za en kurac. "65 odstotkov ljudi v Sloveniji živi s podpovprečno plačo."
https://www.finance.si/8940207/Ali-ste-...


A, ze vem kam pes taco moli. Spadas med jamrace, ki samo jamrajo da je vse v kurcu, slabe place itd, naredil pa ne bi nic, da bi vec zasluzil. Sram te bilo, mamin sinko.

Holedino ::

Ne drži tole zame. Nisem tle važen jaz, tudi če bi imel 100.000 EUR na mesec. Važno je to da večina ljudi v Sloveniji namesto plače dobi POMIJE. Pasjo hrano. 65 % ljudi je POD povprečno plačo, pa že povprečna plača je za en kurac. "65 odstotkov ljudi v Sloveniji živi s podpovprečno plačo."
https://www.finance.si/8940207/Ali-ste-...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Holedino ()

m0LN4r ::

Holedino je izjavil:

Starost sama ti ne pove nič, moraš gledat tudi ceno teh avtov, 10 let star premium Audi ali Ferrari/POrsche še vedno ni poceni avto. Zdej pa to vse skupaj NORMIRAJ na Slovenske plače. Veš kaj pomeni da nekaj normiraš, si kdaj že delal to? Glede na Slovenske plače imamo Slovenci ene najboljših avtov v Evropi..Ker plače v Sloveniji so shit, bodimo pošteni.

Lepo te prosim, kak plusminus 200KM avto se mogoce vidis tu pa tam. 300KM + pa je ze redkost ali je pa star kot mati zemla. Spet ga serjes, tako zelo da ga bolj ne mores.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Holedino ::

Ste prebrali članek iz sobotne priloge? Vam je smešno ali žalostno?

Slovenska posebnost
Zgoraj napisano velja na splošno, a Slovenci imamo neko posebnost in ta je vir zadrege za prometne strokovnjake. Zaznavajo jo nezavedno, saj so del naroda, a razumsko ubesediti je ne morejo. Tudi jaz je nisem, dokler ...

... se enkrat lani nisem ustavil v enem tistih nizkocenovnih tujih diskontov, ki so zrasli v naših predmestjih. Sprehajal sem se med robo, zloženo na paletah in doživel sem občutek ponavljanja: da sem nekoč že šel skozi to, da ... spomnil sem se! Ko sem se v Ameriki vozil od kraja do kraja, sem v predmestnih marketih nakupil popotnico in nekajkrat sem prišel tudi v trgovine, kjer nakupujejo najbolj revni. ZDA so namreč svoj socialni mir ohranile tako, da obstajajo cele verige, namenjene siromakom. Če v središču Seattla plačate 7 dolarjev za sendvič, se lahko v predmestju za isti znesek prenažirate v "vse-kar-lahko-poješ" restavraciji. Pogledal sem po naši trgovini in res: ista govorica telesa, cenena oblačila, preračunavanje cen. Posebej mi je v oči padel človek, ki se je sklanjal nad hladilnikom in okleval nad vakumsko pakiranim kosom najcenejše salame, v moji mladosti imenovane pasja radost. Vzel jo je, gledal, obračal, videl ceno, vrnil, že stopil korak proč, pa spet vzel v roke in znova okleval. Adamovo jabolko se je trdo premikalo, goltal je slino. Moram reči, da se mi je vse skupaj zdelo tako žalostno, da sem odkorakal na blagajno.

Zunaj me je prešinilo, da je nekaj hudo narobe. To, kjer sem sedaj, se začenja razlikovati od mojega ameriškega spomina. Ustavil sem se in mozgal. Trajalo je, preden sem doumel: odklepam najcenejši avto na celem parkirišču! V Ameriki ni bilo tako: ne zato, ker bi vozil dragocen izposojen avto, marveč ker so tamkajšnji reveži sedali v take podrtije, da jih v Evropi ne vidiš. Pri nas pa sploh ne.

Osuplo sem gledal po vrstah parkiranih vozil. Čakaj, čakaj, je to mogoče?

Sklenil sem počakati človeka, ki je travmatiziral nad pasjo radostjo. Prišel je in sedel v novega audija.

Ne vem, če je kupil salamo ali ne.


Slovenski avti

Ko so nekaj mesecev kasneje odpirali še eno od nizkocenovnih veleblagovnic in so se kupci zbrali nekaj ur prej, se stepli za robo, prihranili nekaj evrov, je TV posnetek zaokrožil tudi po internetu. Nek prijatelj mi ga je poslal s pripisom, glej te idiote. Pogledal sem in mu odpisal: ti pa glej avte, ki so parkirani za njimi! Njegovo začudenje je preseglo okvire e-pošte in moral me je poklicati: Miha, to je neverjetno, saj so za prerivajočo množico parkirani za tak obup daleč predobri avtomobili!

V Sloveniji obstaja previsoka kritična masa ljudi, ki si je privoščila predrag avto glede na svoje finančne sposobnosti. Taki posamezniki obstajajo povsod, le pri nas pa jih je toliko, da vplivajo na celotno populacijo. Tak človek si je kupil avto na kredit (ali lizing) in MORA vsak mesec zbrati točno določeno količino denarja za odplačilo. Kar postane njegova môra. Ponavadi ne gre za strategijo posameznika, marveč za obsedenost družin, zato pišem v množini: ne privoščijo si počitnic, varčujejo na vseh koncih, tudi pri hrani, drug drugemu gledajo pod prste, očitajo si, se prepirajo in neprestano kalkulirajo, kako bodo zbrali za mesečni obrok. Hkrati pa že hrepenijo po novem avtu, novem kreditu!

Kako bo mirno in zadovoljno peljal voznik, ki je pred vožnjo 10 minut okleval, preračunaval in sline cedil ob najslabši možni klobasi? Če jo je kupil, ima občutke krivde, kako bo pa sedaj odplačal kredit? Uničil je družinski proračun! Če je ni, podzavestno sovraži avto okoli sebe, za katerega se še hrani odreka! Nakar tak človek v takem razpoloženju pred seboj zagleda nekoga, ki vozi počasneje kot on! Kako bo trobil! Stiskal bo hupo in mislil, da gre za pravičniški bes odličnega voznika, v resnici pa gre le za človeka, ki bi raje stiskal pasjo radost kot volan.

Ker smo ljudje s svojimi zrcalnimi nevroni narejeni za posnemanje, bodo taki kreditni zagrenjenci, če jih je zadosti veliko, diktirali obnašanje na cesti vsem ostalim (tudi turistom, dodajam za one, ki se sprašujejo, kako se tujci tako hitro navadijo lokalnih običajev).

Slovenska nevroza

Po psihiatru in nevrologu Erwinu Ringlu, ki je raziskoval lastnosti narodov nekdanje avstroogrske, sta koroška in slovenska duša nevrotična. Pritrdil mu je tudi dr. Trstenjak, ki govori o strašnem občutku krivde, ki je za Slovence značilen.

Kaj, če ta dva učenjaka malce posodobimo? Občutek krivde in nevroza, če sta nezdravljena, morata najti svoje opredmetenje. Predrag avto je idealna oblika! Če bi si privoščili vozilo, ki ga kupijo brez težke vesti, in ki ga lahko zamenjajo z drugim brez joka, če ga razbijejo, kje bi bil potem prostor za nevrozo in krivdo? Predrag avto je sodobna rešitev za podaljševanje prislovičnega nevrotizma - en sam nakup omogoči, da nadaljujete tradicijo svojih prednikov.

In ste, kot je zapisal Ringl: občutljivi, zamerljivi in prepirljivi, tako "polni zavisti, da bi drug drugemu izpraskali oči".

Slovenec ne nabavi predragega avta zaradi užitka, marveč zaradi trpljenja, ki ga povzroča sebi in drugim.

In njene posledice

Kolikim pasjim radostim se je moral odreči človek, ki je zbil punčko na prehodu za pešce, izstopil, videl majhno poškodbo na odbijaču svojega avta, šel do na tleh ležečega telesca in ga obrcal? Resničen slovenski primer. Ali pa, in tole sem videl na lastne oči, avto zadane srno, potniki tečejo ven in gledajo odbijač, nihče pa še pogleda ne za živaljo, ki se opoteka v gozd.

Ekstremni primeri?

Kot med ljudstvom, tudi na estradi: Kaj pa slovenski pevec, ki v prvem intervjuju po prvi (in edini) uspešnici prostodušno izjavi, da je dobil prvi denar in z njim napolnil hladilnik lačne družine. V drugem intervjuju pa že pove, da je na kredit kupil drag avto.

Da o dobrodelnosti ne govorimo: časopisna nabiralna akcija za reveže, ki so živeli ob kruhu in vodi, nezaposleni, nakar je oče dobil službo! Da! Za prvo plačo so vplačali kredit za avto, očeta je kap, druge plače ni več bilo. Prosijo za pomoč za hrano, da preživijo ob avtu.

Nazadnje

Ne vidim nobene realne možnosti za hitro spremembo slovenske avtomobilske nevrotičnosti: prodaja avtomobilov je cvetoča veja gospodarstva in moram reči, da sem v tem primeru nasprotnik kakršnegakoli omejevanja s strani oblasti - če nekdo hoče svoj denar zapraviti za avto namesto za hrano, pa naj. Problem je le v tem, da je avto lahko tudi (samo)morilsko orožje. Ker gre za nevrotično željo, nakup seveda ne razreši ničesar; bistvo je kredit, trpljenje in odrekanje, krivda, ki ga prinaša. In tako od avta do avta, od kredita do kredita, nakar telo, razjedeno od pritiskov, naveličano začaranega nevrotičnega kroga, naglo obrne volan. V kroniki lahko preberemo, da je nenadoma zavil na sosednji vozni pas, ubil sebe in še koga.

Vzrok neznan.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Holedino ()

m0LN4r ::

Holedino je izjavil:

Nekega luksuza je zelo malo, to kupuje predvsem zgornjih 1% prebivalstva. 50% avtov je ranga 5-10k starosti 5-10 let, ostalo pa 0-5000e starosti 10+ let. To je slovenski vozni park. Se tisto kar se tebi zdi luksuz so zjahane svabske makine z zbitimi km kupljene za 1/10 cene novega na raznoraznih drazbah.

Neresnične števike iz riti. Kolega je letos kupil Cliota, dal je 16.500 €, pa je navaden pofukan Clio. Koliko je novih Cliotov na cestah? Veliko. Veliko tudi drugih, še dražjih novih vozil. Tudi sicer je 10k vreden avto pri nekomu ki nima za jest in komaj shaja iz meseca v mesec PRETIRAVANJE in velika NERACIONALNOST. Če bi si privoščil cenejši avto, bi vsaj jedel lahko normalno.

Povprecna placa je 2k bruto.

Tako je. To je BRUTO bruto (strošek delodajalca). To je cca 1200 € neto. To so POMIJE!! To ni pol kurca vredno! Pomije, hrana za pse. Drobiž.

Clio je peanuts.

Holedino je izjavil:

Ne drži tole zame. Nisem tle važen jaz, tudi če bi imel 100.000 EUR na mesec. Važno je to da večina ljudi v Sloveniji namesto plače dobi POMIJE. Pasjo hrano. 65 % ljudi je POD povprečno plačo, pa že povprečna plača je za en kurac. "65 odstotkov ljudi v Sloveniji živi s podpovprečno plačo."
https://www.finance.si/8940207/Ali-ste-...

Najemnine so problem.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

kriptobog ::

Holedino je izjavil:

Ne drži tole zame. Nisem tle važen jaz, tudi če bi imel 100.000 EUR na mesec. Važno je to da večina ljudi v Sloveniji namesto plače dobi POMIJE. Pasjo hrano. 65 % ljudi je POD povprečno plačo, pa že povprečna plača je za en kurac. "65 odstotkov ljudi v Sloveniji živi s podpovprečno plačo."
https://www.finance.si/8940207/Ali-ste-...


Drzi, drzi. Vsi bi imeli nadpovprecne place, delali pa podvpoprecno.

m0LN4r ::

Offtopic, ampak nazalost je prinas pa tako, da se zahteva povprecno ali vec, placa pa minimalno.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

kriptobog ::

m0LN4r je izjavil:

Offtopic, ampak nazalost je prinas pa tako, da se zahteva povprecno ali vec, placa pa minimalno.


Po pravici povedano, si je narod sam kriv za to. Zdaj se to malo spreminja na bolje, in imajo firme problem dobiti kader. PRedvsem je boomersko razmisljanje, sj ni vazn ce je zanic placa, samo da delam. Dokler je folk pripralvjen delat za drobiz, bo pac tako.

ginekk ::

Holedino je izjavil:

Ste prebrali članek iz sobotne priloge? Vam je smešno ali žalostno?


Ne smešno, ne žalostno, še najmanj pa resnično. Nek internet "raziskovalec" in kup pristranskega osebnega mnenja, ki še zdaleč ne zdrži.

Prilepi sociološko raziskavo - torej članek od znanstvenika, ki se je potrudil raziskat zadevo.

Valvoline ::

m0LN4r je izjavil:

Offtopic, ampak nazalost je prinas pa tako, da se zahteva povprecno ali vec, placa pa minimalno.

Sej v svabistanu tj celotni eu ni nic boljse. Ze zdavnaj bi moral zapret meje za dumping delovno silo pa tega niso naredil. Ce bi pravocasno zaprli vrata za dumping kader noben kv ne bi delav za manj k 100e na uro, vozniki najmanj 10-20.000 na mesec itn.

Zgodovina sprememb…

Holedino ::

ginekk je izjavil:

Holedino je izjavil:

Ste prebrali članek iz sobotne priloge? Vam je smešno ali žalostno?


Ne smešno, ne žalostno, še najmanj pa resnično. Nek internet "raziskovalec" in kup pristranskega osebnega mnenja, ki še zdaleč ne zdrži.

Prilepi sociološko raziskavo - torej članek od znanstvenika, ki se je potrudil raziskat zadevo.


Kdor bo prebral in hodi okrog odprtih oči, ta bo videl da je še kako resnično. Ostali pa tudi če mižite, doesn't matter, to resnice ne bo spremenilo. Meni je to žalostno, nekateri ljudje se vozijo v novih avtih, nekateri tudi premijskega razreda in še za jest in položnice plačat nimajo.. Na Slotechu se zbirate programerji in drugi ljudje iz dobro plačanih poklicev, nima veze koliko zaslužiš ti ali jaz, dejstvo je da večina slovencev zasluži pomije. Ostanke. Hrano za pse. Drobiž. Vi se sploh ne zavedate v kakšni bedi in revščini živi večina slovencev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Holedino ()

Holedino ::

Originalni članek:
Miha Mazzini: Slovenci in avti
, Objavljeno v Sobotni prilogi, 3. maja 2008
https://web.archive.org/web/20080710034...

kriptobog ::

Holedino je izjavil:

ginekk je izjavil:

Holedino je izjavil:

Ste prebrali članek iz sobotne priloge? Vam je smešno ali žalostno?


Ne smešno, ne žalostno, še najmanj pa resnično. Nek internet "raziskovalec" in kup pristranskega osebnega mnenja, ki še zdaleč ne zdrži.

Prilepi sociološko raziskavo - torej članek od znanstvenika, ki se je potrudil raziskat zadevo.


Kdor bo prebral in hodi okrog odprtih oči, ta bo videl da je še kako resnično. Ostali pa tudi če mižite, doesn't matter, to resnice ne bo spremenilo. Meni je to žalostno, nekateri ljudje se vozijo v novih avtih, nekateri tudi premijskega razreda in še za jest in položnice plačat nimajo.. Na Slotechu se zbirate programerji in drugi ljudje iz dobro plačanih poklicev, nima veze koliko zaslužiš ti ali jaz, dejstvo je da večina slovencev zasluži pomije. Ostanke. Hrano za pse. Drobiž. Vi se sploh ne zavedate v kakšni bedi in revščini živi večina slovencev.


Ce zasluzis pomije, ne mores niti leasinga dobiti za premium avto. Se za polog ne....

Holedino ::

Včasih, uradno. Neuradno pa obstajajo avtohiše kjer ne gledajo tvoje plače. Tako kot nedavno polna oglasov na Youtubu, povsod jo je bilo polno da je iz všes ven gledalo: avtohiša Korenita. "Živjo moje ime je Bino in delam v avtohiši Korenita bla bla bla" Annying as fuck. Pa saj ni samo premium avto. Navaden nov Clio te pride 16.500 EUR, kolega kupil letos. To je MNOGO preveč za nekoga ki se komaj preživlja iz meseca v mesec in jamra "da še za jest nima". In KLJUB temu vzame novega Cliota na kredit. Kdo bi jih razumel..Eni vzamejo nove Golfe na kredit, stanejo dandanes 35.000 EUR malo bolje opremljeni, tudi 41k...Navaden najšvohnej bencinski Golf te zdele pride na avto.net 28.000 EUR..
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Holedino ()

Holedino ::

Da boste vedeli o čem govorim, kar 51 % Slovencev zadnje 12 mesecev sploh NI BILO na počitnicah! Če pa odštejemo tiste ki so imeli počitnice krajše od 5 dni, pa je takih Slovencev že več kot 80 %!
Citiram:
"Skoraj polovica Slovencev na počitnicah
Po raziskavi, ki jo je o dopustniških navadah Slovencev opravila Mediana, si je skoraj polovica vprašanih (49,4 odstotka) v zadnjih dvanajstih mesecih privoščila dopust. Po izsledkih raziskave je njihov dopust trajal pet ali več dni. Medtem se je slaba tretjina vprašanih (31 odstotkov) odpravila na krajši oddih do pet dni."
https://www.metropolitan.si/novice/slov... Sploh se nekateri ne zavedate v kakšni bedi in revščini živi večina Slovencev!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Holedino ()

kriptobog ::

Holedino je izjavil:

Da boste vedeli o čem govorim, kar 51 % Slovencev zadnje 12 mesecev sploh NI BILO na počitnicah! Če pa odštejemo tiste ki so imeli počitnice krajše od 5 dni, pa je takih Slovencev že več kot 80 %!
Citiram:
"Skoraj polovica Slovencev na počitnicah
Po raziskavi, ki jo je o dopustniških navadah Slovencev opravila Mediana, si je skoraj polovica vprašanih (49,4 odstotka) v zadnjih dvanajstih mesecih privoščila dopust. Po izsledkih raziskave je njihov dopust trajal pet ali več dni. Medtem se je slaba tretjina vprašanih (31 odstotkov) odpravila na krajši oddih do pet dni."
https://www.metropolitan.si/novice/slov... se nekateri ne zavedate v kakšni bedi in revščini živi večina Slovencev!


Ce ne bi kupovali EVjev, bi jim otalo vec za pocitnice.

Holedino ::

Res je.

m0LN4r ::

Po vsem tem torej je boljse, ce si folk kupi Dacio Sandero kot pa Teslo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Valvoline ::

m0LN4r je izjavil:

Po vsem tem torej je boljse, ce si folk kupi Dacio Sandero kot pa Teslo.

Ne ne, najboljse da si brez avta saj si tako po inginerckovi matematiki ze po defaultu bogat z 500k v zepu.
;((

ZveeZ ::

Holedino je izjavil:

Da boste vedeli o čem govorim, kar 51 % Slovencev zadnje 12 mesecev sploh NI BILO na počitnicah! Če pa odštejemo tiste ki so imeli počitnice krajše od 5 dni, pa je takih Slovencev že več kot 80 %!
Citiram:
"Skoraj polovica Slovencev na počitnicah
Po raziskavi, ki jo je o dopustniških navadah Slovencev opravila Mediana, si je skoraj polovica vprašanih (49,4 odstotka) v zadnjih dvanajstih mesecih privoščila dopust. Po izsledkih raziskave je njihov dopust trajal pet ali več dni. Medtem se je slaba tretjina vprašanih (31 odstotkov) odpravila na krajši oddih do pet dni."
https://www.metropolitan.si/novice/slov... Sploh se nekateri ne zavedate v kakšni bedi in revščini živi večina Slovencev!

Ko pogledas kaksen dopust si privosci vecina od tistih 50%, mi ni prav nic hudo, da nisem bil na dopustu ze 4 leta;)
Ne razumem pa tudi te mentalitete po obveznem letnem dopustu, pa naj stane kar hoce.

Mato989 ::

Holedino je izjavil:

Da boste vedeli o čem govorim, kar 51 % Slovencev zadnje 12 mesecev sploh NI BILO na počitnicah! Če pa odštejemo tiste ki so imeli počitnice krajše od 5 dni, pa je takih Slovencev že več kot 80 %!
Citiram:
"Skoraj polovica Slovencev na počitnicah
Po raziskavi, ki jo je o dopustniških navadah Slovencev opravila Mediana, si je skoraj polovica vprašanih (49,4 odstotka) v zadnjih dvanajstih mesecih privoščila dopust. Po izsledkih raziskave je njihov dopust trajal pet ali več dni. Medtem se je slaba tretjina vprašanih (31 odstotkov) odpravila na krajši oddih do pet dni."
https://www.metropolitan.si/novice/slov... Sploh se nekateri ne zavedate v kakšni bedi in revščini živi večina Slovencev!


Počitnice? Kaj je to? Nazadnje sem na POČITNICAH bil ko sem bil v ŠOLI!!!

Številka je zelo velika če je 50% folka bilo v zadnjih 12 mesecih na počitnicah so nepismeni bedaki kajti počitnice so samo v času ko si v šoli če je teh 50% pa tudi prav... Jaz imam dopust. Na dopustu pa je vsak ZAPOSLENI ki dela saj je po zakonu obvezen v enem kosu 10 delovnih dni...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

kriptobog ::

Mato989 je izjavil:

Holedino je izjavil:

Da boste vedeli o čem govorim, kar 51 % Slovencev zadnje 12 mesecev sploh NI BILO na počitnicah! Če pa odštejemo tiste ki so imeli počitnice krajše od 5 dni, pa je takih Slovencev že več kot 80 %!
Citiram:
"Skoraj polovica Slovencev na počitnicah
Po raziskavi, ki jo je o dopustniških navadah Slovencev opravila Mediana, si je skoraj polovica vprašanih (49,4 odstotka) v zadnjih dvanajstih mesecih privoščila dopust. Po izsledkih raziskave je njihov dopust trajal pet ali več dni. Medtem se je slaba tretjina vprašanih (31 odstotkov) odpravila na krajši oddih do pet dni."
https://www.metropolitan.si/novice/slov... Sploh se nekateri ne zavedate v kakšni bedi in revščini živi večina Slovencev!


Počitnice? Kaj je to? Nazadnje sem na POČITNICAH bil ko sem bil v ŠOLI!!!

Številka je zelo velika če je 50% folka bilo v zadnjih 12 mesecih na počitnicah so nepismeni bedaki kajti počitnice so samo v času ko si v šoli če je teh 50% pa tudi prav... Jaz imam dopust. Na dopustu pa je vsak ZAPOSLENI ki dela saj je po zakonu obvezen v enem kosu 10 delovnih dni...


Saj ves kaj je mislil no. Ce imas dopust si lahko tudi doma, ni nujno da gres na pocitnice.

Mato989 ::

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Holedino je izjavil:

Da boste vedeli o čem govorim, kar 51 % Slovencev zadnje 12 mesecev sploh NI BILO na počitnicah! Če pa odštejemo tiste ki so imeli počitnice krajše od 5 dni, pa je takih Slovencev že več kot 80 %!
Citiram:
"Skoraj polovica Slovencev na počitnicah
Po raziskavi, ki jo je o dopustniških navadah Slovencev opravila Mediana, si je skoraj polovica vprašanih (49,4 odstotka) v zadnjih dvanajstih mesecih privoščila dopust. Po izsledkih raziskave je njihov dopust trajal pet ali več dni. Medtem se je slaba tretjina vprašanih (31 odstotkov) odpravila na krajši oddih do pet dni."
https://www.metropolitan.si/novice/slov... Sploh se nekateri ne zavedate v kakšni bedi in revščini živi večina Slovencev!


Počitnice? Kaj je to? Nazadnje sem na POČITNICAH bil ko sem bil v ŠOLI!!!

Številka je zelo velika če je 50% folka bilo v zadnjih 12 mesecih na počitnicah so nepismeni bedaki kajti počitnice so samo v času ko si v šoli če je teh 50% pa tudi prav... Jaz imam dopust. Na dopustu pa je vsak ZAPOSLENI ki dela saj je po zakonu obvezen v enem kosu 10 delovnih dni...


Saj ves kaj je mislil no. Ce imas dopust si lahko tudi doma, ni nujno da gres na pocitnice.


Ja ampak bistvo dopusta niso "počitnice" (jaz temu rečem potovanje ali menjava lokacije oz. države) ampak POČITEK... jaz sem redkokateri dopust kam odšel pa ne zato ker si nisem mogel privoščit ampak ker sem raje doma nažigal igre na PCju
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

kriptobog ::

Mato989 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Holedino je izjavil:

Da boste vedeli o čem govorim, kar 51 % Slovencev zadnje 12 mesecev sploh NI BILO na počitnicah! Če pa odštejemo tiste ki so imeli počitnice krajše od 5 dni, pa je takih Slovencev že več kot 80 %!
Citiram:
"Skoraj polovica Slovencev na počitnicah
Po raziskavi, ki jo je o dopustniških navadah Slovencev opravila Mediana, si je skoraj polovica vprašanih (49,4 odstotka) v zadnjih dvanajstih mesecih privoščila dopust. Po izsledkih raziskave je njihov dopust trajal pet ali več dni. Medtem se je slaba tretjina vprašanih (31 odstotkov) odpravila na krajši oddih do pet dni."
https://www.metropolitan.si/novice/slov... Sploh se nekateri ne zavedate v kakšni bedi in revščini živi večina Slovencev!


Počitnice? Kaj je to? Nazadnje sem na POČITNICAH bil ko sem bil v ŠOLI!!!

Številka je zelo velika če je 50% folka bilo v zadnjih 12 mesecih na počitnicah so nepismeni bedaki kajti počitnice so samo v času ko si v šoli če je teh 50% pa tudi prav... Jaz imam dopust. Na dopustu pa je vsak ZAPOSLENI ki dela saj je po zakonu obvezen v enem kosu 10 delovnih dni...


Saj ves kaj je mislil no. Ce imas dopust si lahko tudi doma, ni nujno da gres na pocitnice.


Ja ampak bistvo dopusta niso "počitnice" (jaz temu rečem potovanje ali menjava lokacije oz. države) ampak POČITEK... jaz sem redkokateri dopust kam odšel pa ne zato ker si nisem mogel privoščit ampak ker sem raje doma nažigal igre na PCju


Zate vemo, da nisi sel, ker si skrt ko drek.

ginekk ::

Holedino je izjavil:

ginekk je izjavil:

Holedino je izjavil:

Ste prebrali članek iz sobotne priloge? Vam je smešno ali žalostno?


Ne smešno, ne žalostno, še najmanj pa resnično. Nek internet "raziskovalec" in kup pristranskega osebnega mnenja, ki še zdaleč ne zdrži.

Prilepi sociološko raziskavo - torej članek od znanstvenika, ki se je potrudil raziskat zadevo.


Kdor bo prebral in hodi okrog odprtih oči, ta bo videl da je še kako resnično. Ostali pa tudi če mižite, doesn't matter, to resnice ne bo spremenilo. Meni je to žalostno, nekateri ljudje se vozijo v novih avtih, nekateri tudi premijskega razreda in še za jest in položnice plačat nimajo.. Na Slotechu se zbirate programerji in drugi ljudje iz dobro plačanih poklicev, nima veze koliko zaslužiš ti ali jaz, dejstvo je da večina slovencev zasluži pomije. Ostanke. Hrano za pse. Drobiž. Vi se sploh ne zavedate v kakšni bedi in revščini živi večina slovencev.


Me sploh ne čudi da je članek napisal Mazzini, njemu so avti trn v peti od nekdaj. On tudi tak covert narcis, da mu na glavi piše.

Kdor bo to prebral, ni treba da sploh odpre oči, da bo vedel kako neresnično je.
Sploh pa navedbe da v tujini ne dajo toliko na avto. Pejt v Švico, vsi avti so najhujši modeli znotraj ranga stari par let, nove Golf GTI vozijo čistilke.

Pri nas je vozni park slabši v povprečju kot v bogatejših državah.

Pa EVji itak nosijo premijske cene. Razumem tvoje pisanje o prihrankih, ampak če se moraš skeširat par deset kilo ali pa plačevat 5% premije na lizing, je to drago. V tujini dobiš lizing praktično z 0% obresti.

Holedino ::

ZveeZ je izjavil:

Holedino je izjavil:

Da boste vedeli o čem govorim, kar 51 % Slovencev zadnje 12 mesecev sploh NI BILO na počitnicah! Če pa odštejemo tiste ki so imeli počitnice krajše od 5 dni, pa je takih Slovencev že več kot 80 %!
Citiram:
"Skoraj polovica Slovencev na počitnicah
Po raziskavi, ki jo je o dopustniških navadah Slovencev opravila Mediana, si je skoraj polovica vprašanih (49,4 odstotka) v zadnjih dvanajstih mesecih privoščila dopust. Po izsledkih raziskave je njihov dopust trajal pet ali več dni. Medtem se je slaba tretjina vprašanih (31 odstotkov) odpravila na krajši oddih do pet dni."
https://www.metropolitan.si/novice/slov... Sploh se nekateri ne zavedate v kakšni bedi in revščini živi večina Slovencev!

Ko pogledas kaksen dopust si privosci vecina od tistih 50%, mi ni prav nic hudo, da nisem bil na dopustu ze 4 leta;)
Ne razumem pa tudi te mentalitete po obveznem letnem dopustu, pa naj stane kar hoce.


Ja sej lepo piše kakšen dopust si privošči večina od tistih 50 % ki si ga privoščijo: KRAJŠI od 5 dni! :))
Torej:
51 % ljudi sploh ne gre na dopust
31 % gre na dopust krajši od 5 dni (skupaj s tistimi ki ne grejo je že 82 % vseh slovencev ki si dopusta ne privoščijo ali pa si privošćijo ušivega, komaj omembe vrednega)
18 % gre na dopust daljši od 5 dni.

Mato989 je izjavil:

Holedino je izjavil:

Da boste vedeli o čem govorim, kar 51 % Slovencev zadnje 12 mesecev sploh NI BILO na počitnicah! Če pa odštejemo tiste ki so imeli počitnice krajše od 5 dni, pa je takih Slovencev že več kot 80 %!
Citiram:
"Skoraj polovica Slovencev na počitnicah
Po raziskavi, ki jo je o dopustniških navadah Slovencev opravila Mediana, si je skoraj polovica vprašanih (49,4 odstotka) v zadnjih dvanajstih mesecih privoščila dopust. Po izsledkih raziskave je njihov dopust trajal pet ali več dni. Medtem se je slaba tretjina vprašanih (31 odstotkov) odpravila na krajši oddih do pet dni."
https://www.metropolitan.si/novice/slov... Sploh se nekateri ne zavedate v kakšni bedi in revščini živi večina Slovencev!


Počitnice? Kaj je to? Nazadnje sem na POČITNICAH bil ko sem bil v ŠOLI!!!

Številka je zelo velika če je 50% folka bilo v zadnjih 12 mesecih na počitnicah so nepismeni bedaki kajti počitnice so samo v času ko si v šoli če je teh 50% pa tudi prav... Jaz imam dopust. Na dopustu pa je vsak ZAPOSLENI ki dela saj je po zakonu obvezen v enem kosu 10 delovnih dni...


Počitnice=greš nekam na oddih (na morje, na turistično kmetijo, v hribe ipd). Pa saj to se razume iz konteksta. Tudi v članku so uporabili besedo počitnice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Holedino ()

Holedino ::

Pri nas je vozni park slabši v povprečju kot v bogatejših državah.

GLEDE na naše izredno nizke plače naš vozni park ni toliko slabši kot v drugih mnogo bogatejših državah z mnogo višjimi plačami. Kapiš zdej? :)

Pa EVji itak nosijo premijske cene. Razumem tvoje pisanje o prihrankih, ampak če se moraš skeširat par deset kilo ali pa plačevat 5% premije na lizing, je to drago. V tujini dobiš lizing praktično z 0% obresti.

Pri EV imaš kredit eko sklada BREZ POLOGA (ne rabiš nič keša dajat). 5 % za lizing je za naftne avte, pri eko skladu za električne je kredit MNOGO bolj ugoden (Trimesečni EURIBOR + 1,3 %). In električni avto na kredit je mnogo manjši strošek na mesec kot pa naftni avto na kredit plus cena goriva. Primer: 200 EUR na mesec za kredit za naftni avto plus 150 EUR bencina na mesec je skupaj 350 EUR na mesec. To je DRAŽJE kot pa 260 EUR za kredit električnega avtomobila plus 15 EUR elektrike. Ko kredit odplačaš ima naftni avto še zmeraj onih 150 EUR na mesec za gorivo, električnemu avto pa ostane samo še 15 EUR elektrike na mesec. Več o kreditu eko sklada če te zanima na linku spodaj.
https://www.ekosklad.si/prebivalstvo/pr...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Holedino ()

Holedino ::

Sicer pa so izjave "raje igram igrice na računalniku kot grem na dopust" nič drugega kot RACIONALIZACIJA, eden izmed obrambnih mehanizmom naših možganov s katerim se tolažimo. TO je samo IZGOVOR . Vsak bi raje šel na dopust če bi imel finančne zmožnosti za to. Ker je kupil nov avto jih pač nima, nimaš kaj.

"Sigmund Freud je racionalizacijo opisal kot obrambni mehanizem in poskus ega, da določeno dejanje sprejme za supergo - del, ki zahteva moralno vedenje. Trdil je, da so nekateri motivi za vedenje preveč neprijetni ali boleči, da bi se z njimi zdravo soočili. Z racionalizacijo se torej počutimo bolje, saj nam pomaga razložiti (ali bolje rečeno opravičiti), zakaj smo nekaj storili ali zakaj je nekaj storil nekdo drug."
Vir: https://vizita.si/dusevnost/obrambni-me...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Holedino ()

nejc_nejc ::

Tale raziskava o dopustih:

Upostevaj, da se je dogajala okoli volitev,
je zajemala obdobje zadjih 12 mesecev, torej čas korone......ko vecina ni sla nikamor....

Ali verjeti cifram ali ne?

Tvoji zakljucki napram avtu ok, ampak...

Toliko o profesionalizmu cajtngov

Holedino ::

Pa je res tako? Ni vedet..

Članek iz leta 2006, DALEČČ pred korono in pred finančno gospodarsko krizo leta 2008. V članku jasno pravi da gre na počitnice samo dobrih 700.000 odraslih SLovencev.

Na poletne počitnice bo odšlo dobrih 700.000 odraslih Slovencev. Če računamo da je odraslih ljudi v SLoveniji okrog 1,6 milijona, to pomeni da gre na dopust okrog 50 % polnoletnih SLovencev. Pa tudi piše "vsak drugi polnoletni Slovenec bo dopustoval". Kar pomeni da jih polovica ne bo! Ljudje si ne morejo privošiti, večina ljudi živi v mnogo večji bedi in revščini kot si en programer z 3000 EUR plače predstavlja..Vseeeno je koliko zasluži tak programer, jaz, precednik države. Dejstvo je da večina slovencev komaj shaja skozi mesec. Številke so iste kot v članku ki si ga ti kritiziral, torej je bilo tvoje kritiziranje neupravičeno.

Slovenci na dopustu
https://www.dnevnik.si/126809

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Holedino ()

m0LN4r ::

ZveeZ je izjavil:

Holedino je izjavil:

Da boste vedeli o čem govorim, kar 51 % Slovencev zadnje 12 mesecev sploh NI BILO na počitnicah! Če pa odštejemo tiste ki so imeli počitnice krajše od 5 dni, pa je takih Slovencev že več kot 80 %!
Citiram:
"Skoraj polovica Slovencev na počitnicah
Po raziskavi, ki jo je o dopustniških navadah Slovencev opravila Mediana, si je skoraj polovica vprašanih (49,4 odstotka) v zadnjih dvanajstih mesecih privoščila dopust. Po izsledkih raziskave je njihov dopust trajal pet ali več dni. Medtem se je slaba tretjina vprašanih (31 odstotkov) odpravila na krajši oddih do pet dni."
https://www.metropolitan.si/novice/slov... Sploh se nekateri ne zavedate v kakšni bedi in revščini živi večina Slovencev!

Ko pogledas kaksen dopust si privosci vecina od tistih 50%, mi ni prav nic hudo, da nisem bil na dopustu ze 4 leta;)
Ne razumem pa tudi te mentalitete po obveznem letnem dopustu, pa naj stane kar hoce.

Ljudje zmecejo tolko dnarja za te izlete, ker se morajo pofockat po vsej sili, pa na smucanja hodit, da na koncu samo pasje konzerve zrejo pa se za cliota nimajo.
Tega jaz tudi ne razumem, ampak treba se je pofockat na tajskem za instagram ane, pa naj stane kar hoce.

GLEDE na naše izredno nizke plače naš vozni park ni toliko slabši kot v drugih mnogo bogatejših državah z mnogo višjimi plačami. Kapiš zdej?
Ne, ker 2x slabse place 4x slabsi avti.

V članku jasno pravi da gre na počitnice samo dobrih 700.000 odraslih SLovencev.
700.000 je ogromno. Se par z povprecno placo ima dva avta in gre enkrat na morje in enkrat na smucanje z celo celo familijo. Res pa je, da niso v najemniskem v LJ.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r ::

Če računamo da je odraslih ljudi v SLoveniji okrog 1,6 milijona,
Pa ja, zato je 700.000 dejansko ogromno, ker je treba odsteti invalide, stare dedke in babice, ki se vec ne morejo premakniti nikamor, ljudi ki enostavno zaradi dela nimajo casa ali pa morajo za nekoga in nekaj skrbeti 24/7.

Pozabljas, da vecina Slovencev gre na pocitnice z avtom. Razen tebe, ker ti hodis z rukzakom in stopas do letalisca, za letalsko karto si pa moral pasje konzerve jest.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

nejc_nejc ::

Ah jebiga....
Na poletne počitnice bo odšlo dobrih 700.000 odraslih Slovencev.....

Spet hruške in jabolka

Prejšnji govori o enem letu, ta novi o poletnih počitnicah.

Itak je brezveze, fora je v tem, da moraš žal preveriti na več straneh ne samo na onih, ki ti pašejo in ti jih še algoritem po difoltu ponuja.

Enako je s politiko, pa trenutno z Ukrajino, velja za tehniko.....

m0LN4r ::

PS: Poznam se en kup ljudi, ki ne hodijo na pocitnice, ker se imajo doma fajn in so bone talali naokoli. Tako pridemo na to, da vecina Slovencev hodi na pocitnice, pa se to z avtom in ne jedo iz konzerv, baje hodijo v gostilne, ker ko sem gledal so bili v centru kafici in restavracije med tednom polne.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Holedino ::

Ljudje zmecejo tolko dnarja za te izlete, ker se morajo pofockat po vsej sili, pa na smucanja hodit, da na koncu samo pasje konzerve zrejo pa se za cliota nimajo.
Tega jaz tudi ne razumem, ampak treba se je pofockat na tajskem za instagram ane, pa naj stane kar hoce.


Grem stavit da bi večina ljudi če bi dobro razmislila raje pol leta uživala v vili z bazenom na tajskem, na Havajih, ali pa na potovanju po Ameriki, kot pa da bi imela avto. Avto te namreč stane ranga 400.000 € do 1.200.000 € v 50 letih (upoštevano da se ti denar obrestuje, ker ga daš namesto v avto v delnice in sklade). Ampak večina ne razmišlja. Sploh nič. VEMOOO! Kako že pravi oni znani pregovor: zamisli si kako neumen je povprečen človek zdej pa pomisli da je polovica ljudi še bolj neumna od njega. Te kar šokira..



Ne, ker 2x slabse place 4x slabsi avti.

Ne. Švicarji imajo mediano plače 5x višjo od SLovencev, pa imajo komaj kaj boljše avte. Pa ne samo mediana. TUdi če gledamo koliko ti ostane na konc meseca. V Sloveniji ti s povprečno plačo ne ostane nič na koncu. V Nemčiji ti na koncu meseca kljub temu da je povprečna plača krat 2 ostane veliko več (ker niso vse stvari krat 2). Nemci si s svojo plačo lahko veliko več privoščijo, vozni park imajo pa komaj kaj boljši od SLovenskega.

700.000 je ogromno. Se par z povprecno placo ima dva avta in gre enkrat na morje in enkrat na smucanje z celo celo familijo. Res pa je, da niso v najemniskem v LJ.

To je polovica odraslih komaj. TOrej polovica Slovencev ne gre niti na dopust, ker nimajo..životarijo iz dneva v dan..Pa še pri večini tistih ki grejo je dopust KRAJŠI od 5 dni. TOrej skoraj nič.
orej:
51 % ljudi sploh ne gre na dopust
31 % gre na dopust krajši od 5 dni (skupaj s tistimi ki ne grejo je že 82 % vseh slovencev ki si dopusta ne privoščijo ali pa si privošćijo ušivega, komaj omembe vrednega)
18 % gre na dopust daljši od 5 dni.

Holedino ::

. Razen tebe, ker ti hodis z rukzakom in stopas do letalisca, za letalsko karto si pa moral pasje konzerve jest.

Ne. Za razliko od tebe ki si vse vrgel v drag avto, jst ne jem pasjih konzerv. KOt pravim avto je strošek da glava peče če poračunaš koliko daš zanj v 50 letih. Takole je v Nemčiji, nekateri dajo za avto tudi 69 % vsega denarja kar ga v lajfu zaslužijo. Če pa pomislimo da ogromno poberejo že "fiksni stroški" kot so najemnina, hrana ipd, potem pa je stanje še hujše. PO domač povedan če hočeš imet avto ti ne ostane nič od plače, drugače pa ti ostane ogromno. Spodnji graf je za Nemčijo. Prikazuje procent ki ga določen človek da za avto.

V zgornjem videu od 4 minute naprej. Prijeten ogled. Upam da boste dobro spali danes, morda pa kdo tudi ne bo, ane. Ampak važno je da veste resnico, spanje eno noč več ali manj, doesn't matter.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Holedino ()

kriptobog ::

Holedino je izjavil:

Ljudje zmecejo tolko dnarja za te izlete, ker se morajo pofockat po vsej sili, pa na smucanja hodit, da na koncu samo pasje konzerve zrejo pa se za cliota nimajo.
Tega jaz tudi ne razumem, ampak treba se je pofockat na tajskem za instagram ane, pa naj stane kar hoce.


Grem stavit da bi večina ljudi če bi dobro razmislila raje pol leta uživala v vili z bazenom na tajskem, na Havajih, ali pa na potovanju po Ameriki, kot pa da bi imela avto. Avto te namreč stane ranga 400.000 € do 1.200.000 € v 50 letih (upoštevano da se ti denar obrestuje, ker ga daš namesto v avto v delnice in sklade). Ampak večina ne razmišlja. Sploh nič. VEMOOO! Kako že pravi oni znani pregovor: zamisli si kako neumen je povprečen človek zdej pa pomisli da je polovica ljudi še bolj neumna od njega. Te kar šokira..



Ne, ker 2x slabse place 4x slabsi avti.

Ne. Švicarji imajo mediano plače 5x višjo od SLovencev, pa imajo komaj kaj boljše avte. Pa ne samo mediana. TUdi če gledamo koliko ti ostane na konc meseca. V Sloveniji ti s povprečno plačo ne ostane nič na koncu. V Nemčiji ti na koncu meseca kljub temu da je povprečna plača krat 2 ostane veliko več (ker niso vse stvari krat 2). Nemci si s svojo plačo lahko veliko več privoščijo, vozni park imajo pa komaj kaj boljši od SLovenskega.

700.000 je ogromno. Se par z povprecno placo ima dva avta in gre enkrat na morje in enkrat na smucanje z celo celo familijo. Res pa je, da niso v najemniskem v LJ.

To je polovica odraslih komaj. TOrej polovica Slovencev ne gre niti na dopust, ker nimajo..životarijo iz dneva v dan..Pa še pri večini tistih ki grejo je dopust KRAJŠI od 5 dni. TOrej skoraj nič.
orej:
51 % ljudi sploh ne gre na dopust
31 % gre na dopust krajši od 5 dni (skupaj s tistimi ki ne grejo je že 82 % vseh slovencev ki si dopusta ne privoščijo ali pa si privošćijo ušivega, komaj omembe vrednega)
18 % gre na dopust daljši od 5 dni.


Imam avto pa vseeno lahko uzivam v tropih Po ameriskih drzavah sicer ne, ker zahtevajo, da si cepljen proti covidu, ampak imamo se druge drzave na voljo ;)

Holedino ::

Ti si bogat k prasica (če ti je verjeti na besedo). Ti si ti, 90 % SLovencev pa životari iz meseca v mesec in se odreka vsemu (zaradi avta kakopak)..

kriptobog ::

Holedino je izjavil:

Ti si bogat k prasica (če ti je verjeti na besedo). Ti si ti, 90 % SLovencev pa životari iz meseca v mesec in se odreka vsemu (zaradi avta kakopak)..


Dj ne nabijaj. 90% ljudi zivotari ja. Ta podatek si si potegnil iz riti. Ce ti zivotaris, to ne pomeni da vecina zivotari.
Pa nikoli nisem rekel, da sem bogat ko prasica. To je tvoje mislenje.

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

mah brez veze........

nejc_nejc ::

V zgornjem videu od 4 minute naprej. Prijeten ogled. Upam da boste dobro spali danes, morda pa kdo tudi ne bo, ane. Ampak važno je da veste resnico, spanje eno noč več ali manj, doesn't matter.

evo pogledal

z lahkoto spim
ali si ti že kdaj bil v Berlinu?
možakar je lepo povedal, da je sam brez familije...

a ti veš koliko € je parkplac v Berlinu
a ti veš kako je trogati bicikl vsaki jeb.. dan v recimo 4 štuk bloka
a ti veš koliko koles se v Berlinu ukrade na dan_ v izogib ga torej trogaš v vsako stavbo kamor greš
a ti veš kako zgleda, ko rabiš car shering in ga ni pa čakaš, pa čakaš, pa čakaš, pa še pol k ga dobiš je ves pokozlan
a ti veš kako je trogati fasngo pa 2 ali 3 mulce iz šole PEŠ, ko pada dež ali pa je sneg in je vse zaledenelo
a si se ti sploh kdaj fijakal z avtom po Berlinskih cestah

in to ti primerjaš z nami janezi in mickami v SLO. Cela tvoja teorija bazira na velemestu.
Postavi ti tega tipa na Kozjansko ali pa na Toško čelo pa da vidimo :))

Holedino ::

kriptobog je izjavil:

Holedino je izjavil:

Ti si bogat k prasica (če ti je verjeti na besedo). Ti si ti, 90 % SLovencev pa životari iz meseca v mesec in se odreka vsemu (zaradi avta kakopak)..


Dj ne nabijaj. 90% ljudi zivotari ja. Ta podatek si si potegnil iz riti. Ce ti zivotaris, to ne pomeni da vecina zivotari.
Pa nikoli nisem rekel, da sem bogat ko prasica. To je tvoje mislenje.


Ne, ni iz riti, je iz statistik. Ne, jaz ne životarim, ampak poglej realno: 65 % ljudi ima manj kot povprečno plačo (dejanski podatek iz statistike). Povprečna plača je 1200 EUR. 65 % ljudi ima MANJ kot to. Računej da za neko dokaj ušivo stanovanje v Lj daš 750 EUR na mesec, skupaj s stoški 900 EUR na mesec. Pol rečmo 200 EUR za hrano in smo na 1100 EUR. Nekaj za mobilni telefon in internet in smo že skoraj na 1200 EUR na mesec. Kje so pa cunje, pa da si kupiš računalnik, gospodinjstke aparate al pa kdaj kakšno kavo ali potovanje?! NI! Večina folka životari..

Potem dalje: 90 % ljudi ima pod 2000 EUR neto. TO je tudi ušiva plača, ki ti omogoča nič kaj več kot životarjenje..

Pa nikoli nisem rekel, da sem bogat ko prasica. To je tvoje mislenje.

Si rekel in hvališ se z svojim denarjem kar naprej. Lahko pa samo lažeš, tudi to je možno.

evo pogledal

z lahkoto spim


Lepo da se zavedaš da ti avto pobere veliko večino prihodka ki bi ti na koncu ostala na koncu meseca po tem ko plačaš vse življenjske stroške. Brez njega bi si lahko veliko privoščil, zdej si pač ne moreš.

a ti veš koliko € je parkplac v Berlinu

Drag ja. Za e-skiro je nula evrov, za kolo tud. Za avto je drag, tako je.

a ti veš kako je trogati bicikl vsaki jeb.. dan v recimo 4 štuk bloka

Sej ga ni treba. KOLESARNICA? E-SKIRO?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Holedino ()
««
33 / 48
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri električni avto? (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Na cesti
2708241096 (2739) DamijanD
»

Resnica o škodljivosti dizla (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Loža
1058125368 (85433) D3m
»

Norvežani bodo že prihodnje leto kupovali le še električne avtomobile (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
68163356 (43196) gruntfürmich
»

rabljen poceni ev (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19130193 (24998) hojnikb

Umazana resnica o motorju z notranjim zgorevanjem: 8 milionov smrti vsako leto + more (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25632571 (29102) bluefish

Več podobnih tem