» »

Ali vam služba omišljuje življenje?

«
1
2 3

Juplter ::

Nevem če beseda "omišljuje" sploh obstaja :)
Pravzaprav vprašujem ali vam služba oziroma delo da nek smisel v življenje? Oziroma vas definira?
- Jaz sem Janez Novak in sem natakar.
- Jaz sem Janez Novak in obožujem svoje hobije in svojo družino... Zaposlen sem v gostilni d.o.o. kot natakar

Vem da na tem forumu je veliko ljudi ki delajo v IT oziroma v programiranju. Ali bi rekli da je to nekaj kaj vam je všeč?

In koliko vas hodi v službo zato ker pač morate hodit zaradi preživetja in če bi recimo na trr dobili enako vsoto plače kot zdaj je nebi opravljali.

Osebno v službo hodim pač ker moraš...

In pa sploh obstaja kdo ki dela kot smetar, čistilka, prodajalec v trgoini itd in bi rekel da je to nekaj kaj radi počnejo?

Nisem sicer guglal ampak obstaja kakšen podatek koliko % ljudi dela služba iz veselja?
http://cifxcj4qdn5ognlgc6bjnd6jgjibbjmysbhc4sifdhqiyur4fnctfuqd.onion/fck45.rar

Scaramouche3 ::

Forda prodal?

bambam20 ::

Ja. Moja zaposlitev ima smisel, ker delam v zdravstvu in me definira, ter grem rad v sluzbo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

tilen03 ::

Človeka bolj definirajo njegove karakterne lastnosti, ne pa njegovi interesi, hobiji, služba...

DamijanD ::

Rad delam, tudi če bi imel UTD, bi še vedno delal.
Kar me pri delu moti je to, da je od mojega dela odvisno preveč drugih procesov in kdaj si ne morem privoščit, da bi končal ko bi želel

matobeli ::

Juplter je izjavil:

Pomojem si iskal "osmišlja/osmišljuje".

osmíšljati -am nedov. (í)
knjiž. dajati smisel, končni cilj: osmišljati svoja prizadevanja; skrb za otroke je osmišljala njeno življenje
// utemeljevati, upravičevati: osmišljati teorije; to osmišlja družbeno vlogo umetnika

(sopomenka "osmislovati")

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Juplter ::

matobeli je izjavil:

Juplter je izjavil:

Pomojem si iskal "osmišlja".

osmíšljati -am nedov. (í)
knjiž. dajati smisel, končni cilj: osmišljati svoja prizadevanja; skrb za otroke je osmišljala njeno življenje
// utemeljevati, upravičevati: osmišljati teorije; to osmišlja družbeno vlogo umetnika

(sopomenka "osmislovati")

U pa res. Moja napaka :)
http://cifxcj4qdn5ognlgc6bjnd6jgjibbjmysbhc4sifdhqiyur4fnctfuqd.onion/fck45.rar

mojsterleo ::

Jaz bi zase rekel, da rad hodim v službo kot tako. Delo ki ga delam, mi je zanimivo in vedno so dodatni izzivi (strokovno-tehnično delo). Največjo težavo mi predstavljajo sodelavci oz. sodelavke. Na trenutke imamo res slabe odnose in to me pa res odvrača, da bi včasih najraje spisal odpoved in jo šefu zabrisal v glavo.

c3p0 ::

Me veseli delo, vsaj večinoma, a me to ne definira.

janezvalva ::

ne. mi ga uničuje.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

matobeli ::

Mene poklic definitivno definira, praktično vse kar počnem v življenju je povezano z znanji ki jih na srečo lahko uporabljam tudi profesionalno.

Ker velik del moje službe predvideva da delujem v poklicu ki sem si ga izbral je tistih 20% ki ni, tolerabilnih.

feryz ::

Služba je obveznost in nikogar ne osrečuje. Lahko sicer sam sebi lažeš, to je pa tudi vse.
Plačan hobi ali celo brezplačen (če imaš denarja dovolj), pa lahko osrečuje ljudi.

Daliborg ::

Jaz verjamem da, če se ne počutiš uspešnega potem ne maraš v službo hodit. Dodatno pa poleg dela samega, službo oteži faktor ljudi s katerimi se ne razumeš pa moraš delati (To verjamem da je v vsaki službi). Kot je meni trenutno jasno je da če se z nadrejenimi dobro razumeš in si uspešen v tem kar počneš v službi potem imaš svoj mir pred ljudmi(sodelavci) in ti čas mine še pre hitro. Ciljati je treba vedno višje, in se nikoli spuščati na slab karakterni nivo kateri lahko prevesi tvoje znanje in uspeh v očeh nadrejenega. Si lahko še tako dober delavec, ampak če je tvoj karakter biti težka osebnost potem bodo gledali da ti bodo ali grenili življenje ali pa te bodo odstranili takoj ko bo možno.

lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

matic492 ::

Služba mi omogoča življenje. Denar za hrano pa take zadeve :))
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

IL_DIAVOLO ::

Bi rekel da odvisno od izobrazbe in stopinj v pisarni.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

WizzardOfOZ ::

v službi pride do velike razlike če si podrejenim "leader" ali pa če si "boss". če si jim za zgled in jih vodiš pa spodbujaš ter jih za dobro delo nagrajuješ, boš vodil dober team, ki bo marsikaj naredil, pa kak drek tudi požrl in kdaj pa kdaj potegnil šiht, da bo delo narejeno.
če si jim pa samo šef, potem bodo pa v službo težko hodili, jamral in vsako delo jim bo odveč.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

kuall ::

Juplter je izjavil:

obstaja, ampak se napiše drugače: osmišljuje, iz osmisliti.

Juplter je izjavil:

Vem da na tem forumu je veliko ljudi ki delajo v IT oziroma v programiranju. Ali bi rekli da je to nekaj kaj vam je všeč?

programiranje mi je zelo všeč in bi to delal zastonj, ko sem preden sem začel delat to za denar.
služba malo zagreni stvar zaradi tega, ker ti tam en diktira:
kdaj boš programiral
kaj boš programiral
pa take fore.
to je treba čimbolj odstranit.

zdej kdaj boš programiral: ok to se že zdej da zmenit, da delaš od doma in pač kadar ti paše, čeprav včasih te budi ob 8h zjutraj in se ne moreš naspat.

kaj boš programiral: dela je kr dost tak da nekaj fore ima človek prav dosti pa ne, če ne menjaš službe. razen če programiraš več kot 20 ur na teden pol lahko 20 ur za šiht, 10 za popoldansko delo, 10 za čisti hobi.

hbgqzR ::

Ja, d3lo me o(s)mišljenje. Pri meni ni kuča-poso ampak poso-kuča. Malo kuča - 8 ur, poso dosta - 17 ur.

shadeX ::

kuall je izjavil:

programiranje mi je zelo všeč in bi to delal zastonj, ko sem preden sem začel delat to za denar.
služba malo zagreni stvar zaradi tega, ker ti tam en diktira:
kdaj boš programiral
kaj boš programiral
pa take fore.
to je treba čimbolj odstranit.

Ja normalno, da ti nekdo diktira kaj boš delal, saj te tudi plačuje. Vsaj nazadnje ko sem zasledil tako delujejo službe. Kaj svojega posla, da bi programiral "zase" se nebi lotil?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

FireSnack ::

Dokler sem bil programer, je bilo glede smisla res slabo. Služil sem 4000€ na mesec in bil brez življenja. Zdaj se fulltime ukvarjam s hobijem in zaslužim še precej več. Ko daš v posel srce, je čisto drugače. Verjemte mi. Zaslužek pa pride tako ali tako sam in je zelo hitro boljši kot prej, če le delaš s srcem.
Preprodajalec NFT umetnin

shadeX je izjavil:

Ja normalno, da ti nekdo diktira kaj boš delal, saj te tudi plačuje. Vsaj nazadnje ko sem zasledil tako delujejo službe. Kaj svojega posla, da bi programiral "zase" se nebi lotil?

to ponavadi preraste iz hobija. najprej bi moral hobi bolj resno vzet pol bi pa videl, če je potencial.
še ena stvar, ki je slaba glede službe: bolj moraš pazit, da je izdelek narejen brezhibno. medtem ko če delaš zase lahko na hitro spacaš, kar je večji užitek, kot pa če moraš npr pred vsakim commitom prebrat vse spremembe v kodi, da ja ne bo kake napake. pač več dolgočasnega dela, dolgčas pa ubija.

nirburu ::

A ti si torej bil prej SDS trol zgolj ljubiteljsko?
Si eden redkih, ki mu je uspelo hobi pretopit v full time job.
Čestitke.

nismo vsi v partiji in na tvojo žalost nas ne moreš poslat na goli otok, kot so to delali tvoji predniki.

Moja metoda mučenja na golem otoku bi bila mnogo bolj civilizirana.
Privezal bi vas na stol in 12ur dnevno prikazoval spodnjo sliko

Dokler vam ne bi kapnilo.

duševni bolniki ste težki za prenašat pa še dolgočasni:D.

Zamisli si kako je bilo meni tistega usodnega Februarja 2020. Uf.

musicfreak ::

Sluzba je za mene nekaj kar se mora, dosti bolj mi je pomemembno da imas dovolj prostega casa in kaj pocnes v tistem casu in pa da zasluzis dovolj in da imas svobodo si kaj privoscit. Seveda ne bi delal nekaj kjer bi mi blo bedno it na siht ali tam trpel oz. zasluzil tolko da bi komaj prezivel. Je pa tako da pac vsi ne morejo zivet svojih sanjskih sluzb ali bit slavni, ceprav se to danes folku prodaja. Vcasih sem sanjal bit DJ ali teniski igralec, danes si mislim mater da se mi ne bi dalo po teh letaliscih vlacit ali se odrekat pregresni hrani oz. bit v srediscu pozornosti in se tolko z ljudmi ukvarjat kot se mora nek sportnik. Vsaka stvar ma pluse in minuse, tudi pri tistih ki bluzijo kako zelo so srecni in uspesni (npr. tudi na forumu). Vecini tistih manjka custvene inteligence in spostljivosti. Ko gledam te nekatere influencerje ali slavne in vidim s cim se obremenjujejo in da jim je pomembno se pokazat z louis vuitton obleko ali torbico si recem mater sem srecen da nisem oni.

Seveda bi blo fajn delat samo 4 ure, ampak pac to ni realnost za vecino ljudi. Vedno so ljudje ki jim gre dosti boljse, dosti vec pa je tistih ki jim gre slabse, mi smo vsi priviligirani tukaj v primerjavi z kakimi drugimi deli sveta ali ljudmi v zgodovini.

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

FireSnack je izjavil:

Dokler sem bil programer, je bilo glede smisla res slabo. Služil sem 4000€ na mesec in bil brez življenja. Zdaj se fulltime ukvarjam s hobijem in zaslužim še precej več. Ko daš v posel srce, je čisto drugače. Verjemte mi. Zaslužek pa pride tako ali tako sam in je zelo hitro boljši kot prej, če le delaš s srcem.

Kateri hobi?

jotunn2 ::

Ce koga sluzba neskoncno osrecuje mu predlagam da si omisli zivljenje. Sluzba je (in mora biti) zgolj nujno zlo, da si potem lahko privoscis stvari, ki jih rad delas. Ne da sovrazim sluzbo... zares rad delam kar delam, ampak ce bi imel moznost dobiti tistih nekaj 1000eur mesecno brez, da bi hodil v sluzbo, bi takoj izbral to opcijo.

wrong. najboljši ljudje ljubijo službo. če sovražiš službo jo pusti in išči dalje, ker življenje je kratko in ne splača se vreči stran 40 ur na teden. npr tale skoz govori, kako ljubi beton in da bi to delal tudi zastonj in da ne more verjet, da mu ljudje plačujejo za to, kar dela, saj jaz tudi to pravim zase:
https://www.youtube.com/c/VictoryOutdoo...

Ce koga sluzba neskoncno osrecuje mu predlagam da si omisli zivljenje.

Služba je življenje. Kaj boš pa drugega gledal? Ležat na plaži se naveličaš po 14 dneh, mogoče vztrajni po 1 mescu. Drogiranje tudi dolgoročno ne pije vode. Igranje iger rata brezveze.

V "službi" pa so sami izzivi, reševanje problemov in konstantno sproščanje dopamina zaradi tega. Brez "službe" (ki to zame ni), bi bil to metek v čelo.

shadeX je izjavil:

Služba je življenje. Kaj boš pa drugega gledal? Ležat na plaži se naveličaš po 14 dneh, mogoče vztrajni po 1 mescu. Drogiranje tudi dolgoročno ne pije vode. Igranje iger rata brezveze.

V "službi" pa so sami izzivi, reševanje problemov in konstantno sproščanje dopamina zaradi tega. Brez "službe" (ki to zame ni), bi bil to metek v čelo.

A zate je "izven službe" samo ležanje na plaži in igranje iger ter drogiranje? To pa potem res ni življenje.

kuall je izjavil:

shadeX je izjavil:

to ponavadi preraste iz hobija. najprej bi moral hobi bolj resno vzet pol bi pa videl, če je potencial.
še ena stvar, ki je slaba glede službe: bolj moraš pazit, da je izdelek narejen brezhibno. medtem ko če delaš zase lahko na hitro spacaš, kar je večji užitek, kot pa če moraš npr pred vsakim commitom prebrat vse spremembe v kodi, da ja ne bo kake napake. pač več dolgočasnega dela, dolgčas pa ubija.

Ce bi delal zase, bi moral delati se bolj precizno, ker bi ti odgovarjal. Razen ce misliš, da zanic podjetnik in izjemen programer v eni osebi lahko uspe.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Kapitan Jack ::

shadeX je izjavil:

To izvira samo iz tvoje buce, ker vec kot namakanje riti v sosednji Istri najbrz ne poznas.

Kaj vse bi lahko pocel v svojem zivljenju, brez sluzbe, pa ne vem ce je dovolj znakov za tale post.

Eni pač nimajo življenja, ampak samo službo. :))

Eni pa zaradi svoje finančne neodvisnosti morajo hodit v službo, kjer so večino časa nesrečni, zato da si lahko 7 dni v letu privoščijo dopust v Grčiji.

Thanks but no thanks :)

Zgodovina sprememb…

eni ljubimo službo, drugi pa trpite 40 ur na teden in moramo gledati vaše face, kako se vlečete skozi šiht in naredite vse, da delate čimmanj.

Je rekla oseba, ki ga mora sef ob 8. uri zbujat, da pride delat.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

D3m ::

Delo je težko.

Vendar je pošteno.

|HP EliteBook|R5 6650U|

Mike_Rotch ::

zares rad delam kar delam, ampak ce bi imel moznost dobiti tistih nekaj 1000eur mesecno brez, da bi hodil v sluzbo, bi takoj izbral to opcijo.

In delal kaj?

Mike_Rotch je izjavil:

zares rad delam kar delam, ampak ce bi imel moznost dobiti tistih nekaj 1000eur mesecno brez, da bi hodil v sluzbo, bi takoj izbral to opcijo.

In delal kaj?

Tisto kar delam sedaj izven delovnega casa... samo da bi dobil se 8-9h dnevno ekstra za to. In ne ni lezanje na plazi ali pitje piva na kavcu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jotunn2 ()

Invictus ::

Delati je čisto fajn, si pač najdeš zadevo z nekaj izziva.

Včasih je dobro tudi zamenjati področje. Novi izzivi...

Biti brez dela in poln keša? Vsega sranja, luksuza, hrane, pijače, bab, se pač prej li slej naveličaš...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

x3ca ::

Tisti, ki niste kreativni, pac nikoli ne boste razumeli, zakaj smo nekateri lahko srecni brez sluzbe.

wcpapir ::

Jaz dela oz. službe sploh ne jemljem kot neko obveznost, službo...v bistvu je ime zelo tumasto. To je življenje.

D3m ::

x3ca je izjavil:

Tisti, ki niste kreativni, pac nikoli ne boste razumeli, zakaj smo nekateri lahko srecni brez sluzbe.

Ahhhh, svobodni umetnik.

Poznam/o take sorte ljudi.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Tisto kar delam sedaj izven delovnega casa... samo da bi dobil se 8-9h dnevno ekstra za to. In ne ni lezanje na plazi ali pitje piva na kavcu.

Kaj pa, če ni skrivnost?

Meni nikoli ni uspelo biti dolgo brez službe. Poležavanje in lenarjenje je kul 2, 3 mesece, potem sem pa vedno našel način, da hobije spremenim v službo (oz. zaslužim nekaj od njih na tak ali drugačen način).

Se strinjam da se polezavanja in lenarjenja hitro navelicas. Ampak tega jaz nimam ne izven delovnega casa, ne na dopustu. Ce ima nekdo samo dve stvari, sluzbo in lezanje na kavcu (ali kaksni drugi destinaciji) verjamem, da se brez sluzbe ne da ziveti.
Moje zivljenje pa je, vsaj zame, precej vec in bi brez tezav to, kar sedaj delam izven delovnega casa, ob vikendih in med dopusti, lahko delal se tistih dodatnih 8-9h na dan. Kaj je to? Ne naceloma ni skrivnost... pac sem tudi po koncu pro kariere ostal sport junkie (priznam je ravno tako odvisnost kot cigarete, droga, alkohol itd.), potem je pa tu se boga in pol drugih stvari. Od dela po hisi in okoli nje (ce nic drugega trava se ne pokosi sama, vrt se pa tudi ne zalije sam) do potovanj in vsega ostalega. Imam pa sreco, da zasluzim vec kot dovolj, da mi hobijev nikoli ni bilo potrebno spreminjati v sluzbo, ker na koncu vseeno postane sluzba in ni vec istega veselja kot takrat, ko delas isto stvar ko ti pase, ne pa ko jo moras. Ampak ljudje smo razlicni.

Kapitan Jack je izjavil:

Kaj vse bi lahko pocel v svojem zivljenju, brez sluzbe, pa ne vem ce je dovolj znakov za tale post.

Karkoli bi sicer napisal in da je vredno delat izven delovnega časa je vedno neka problem solving zadeva. Kot rečeno, človek na plaži (to omenjam zato ker vidiš dostkrat tisto reklamo o lotu, ko ženska leži pod palmo z milijoni na računu), bi se takega življenja hitro naveličal. Človek je narejen zato da rešuje probleme, tako da karkoli boš napisal, vedno bomo prišli do reševanja problemov - odvisno je samo od človeka a točno tista zadeva posamezniku ustreza ali ne. Zato je pa kul ker smo ljudje različni.

Jaz to zadovoljstvo (dopamin) dobim v mojem delu.

Zgodovina sprememb…

Imam pa sreco, da zasluzim vec kot dovolj, da mi hobijev nikoli ni bilo potrebno spreminjati v sluzbo, ker na koncu vseeno postane sluzba in ni vec istega veselja kot takrat, ko delas isto stvar ko ti pase, ne pa ko jo moras. Ampak ljudje smo razlicni.

Saj ne gre zato, da ti je potrebno spreminjati. Ampak jaz enostavno ne vidim smisla, da bi bil nekje 8 ur na dan samo zato, da bi bil lahko potem nekje drugje 8 ur na dan. Zapravljenih 8 ur.

Veselje ni isto zato, ker službo tretiraš kot nujno zlo, ki ga moraš opravljati ob točno določenem času ob določenih pogojih. Če to izločiš iz enačbe ni nobene razlike v veselju.

Mato989 ::

Težko kdaj verjamem da je komu služba všeč do te mere, da tudi če bi imel na računu 1 milijardo da bi hodil na isti šiht pod enakimi pogoji...

Predvsem dvomim to za tiste kateri imajo službo vezano na fiksne urnike. Torej če moraš začet zjutraj ob 6:00 mi bo težko kdo rekel da bi to delal še 40 let samo zato ker mu je to tako všeč...

Pomislite tako, če vam je služba res tako všeč, ali boste po pogojih za penzijo še naprej delali in se ne boste upokojili do smrti? Če je odgovor NE, potem vas službe ne osrečuje dejansko, ampak vsaj malo fejkate samim sebi.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdo si to lahko privošči? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27141024 (13897) velikBrokoli
»

Dolge vožnje... (strani: 1 2 )

785810 (3587) gtrxslo
»

Kako najti čas za hobije (strani: 1 2 )

736341 (4410) Kvatebrigic
»

Kako ob službi imeti čas za otroke? (strani: 1 2 )

6314746 (11511) darthvader
»

Volkswagen po izteku delovnega časa ugasne interno elektronsko pošto (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5126566 (22823) echo

Več podobnih tem