Forum » Loža » Ali vam služba omišljuje življenje?
Ali vam služba omišljuje življenje?
Mike_Rotch ::
Težko kdaj verjamem da je komu služba všeč do te mere, da tudi če bi imel na računu 1 milijardo da bi hodil na isti šiht pod enakimi pogoji...
Saj ni treba, da počneš povsem enake stvari. Z milijardo na računu bi verjetno počel podobne stvari, kot jih delam, le na nekoliko višjem nivoju, pod drugačnimi pogoji.
In ja, jaz bom definitivno delal dokler bom fizično sposoben. Pa ne, da sem kak deloholik, povprečno delam bistveno manj kot 8 ur na dan. Ampak sem sprobal kako je biti "v penziji", pa ne vidim smisla.
Utk ::
Zame je to, da bi delal v službi isto, tudi če ti ne bi bilo treba, veliko bolj žalostno kot če nekdo reče, jebatga, ne da se mi tega delat, ampak je pač treba.
Mato989 ::
Mike_Rotch je izjavil:
Težko kdaj verjamem da je komu služba všeč do te mere, da tudi če bi imel na računu 1 milijardo da bi hodil na isti šiht pod enakimi pogoji...
Saj ni treba, da počneš povsem enake stvari. Z milijardo na računu bi verjetno počel podobne stvari, kot jih delam, le na nekoliko višjem nivoju, pod drugačnimi pogoji.
In ja, jaz bom definitivno delal dokler bom fizično sposoben. Pa ne, da sem kak deloholik, povprečno delam bistveno manj kot 8 ur na dan. Ampak sem sprobal kako je biti "v penziji", pa ne vidim smisla.
Na Slotechu ste sama semtana najboljšega in najsvetovnejšega dela kjer niti 1x ne pojamrate nad šihtom in 100% neznansko uživate v vaših službah bolj kot pri seksu ali you name it...
Pinnacle of human kind ste vsi tukaj.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Kapitan Jack ::
Problem je, ker smo ljudje od vrtca nauceni, da delo osvobaja in to ustreza kapitalistom.
Dejansko mi neznamo ziveti. Zivljenje nam je sluzba, kolegi, kolegice, pa da ne govorim o kaksnem after job pitju pira.
Odkar sem dobil otroka je to sedaj moje zivljenje, pa ne mislim na tisto namakanje riti v Istri ob lidl tuni, temvec sedaj z otrokom lahko delam tudi tiste stvari, ki so mi bile v mojem otrostvu nedosegljive, zaradi financnega statusa starsev.
Tako da navelicat se ne bi mogel do konca zivljenja.
Dejansko mi neznamo ziveti. Zivljenje nam je sluzba, kolegi, kolegice, pa da ne govorim o kaksnem after job pitju pira.
Odkar sem dobil otroka je to sedaj moje zivljenje, pa ne mislim na tisto namakanje riti v Istri ob lidl tuni, temvec sedaj z otrokom lahko delam tudi tiste stvari, ki so mi bile v mojem otrostvu nedosegljive, zaradi financnega statusa starsev.
Tako da navelicat se ne bi mogel do konca zivljenja.
Horzen ::
En čas paše poležavati potem pa je treba nekaj početi.
Zdaj če bi res meu tolk viška, potem bi forsiral svoje interese in hobije, verjetno kupil CNC-frezo, vsaj 5 osno in pa CNC-stružnico, 3D-printer za kovino in pali po materiali vse kar mi pride na pamet. Se pravi naredil bi si eno high-tech delavnico. Izdelal kake lepe produkte šel na sejem in prodal ideje, dizajne ki jih firme težko naredijo ker se ne morejo odločit, ni cajta itd... V glavnem izkoristil bi čas/resouse maksimalno kar bi lahko.
Zdaj če bi res meu tolk viška, potem bi forsiral svoje interese in hobije, verjetno kupil CNC-frezo, vsaj 5 osno in pa CNC-stružnico, 3D-printer za kovino in pali po materiali vse kar mi pride na pamet. Se pravi naredil bi si eno high-tech delavnico. Izdelal kake lepe produkte šel na sejem in prodal ideje, dizajne ki jih firme težko naredijo ker se ne morejo odločit, ni cajta itd... V glavnem izkoristil bi čas/resouse maksimalno kar bi lahko.
Obična ofca specializirana za beketanje!
matic492 ::
Kapitan Jack je izjavil:
Problem je, ker smo ljudje od vrtca nauceni, da delo osvobaja in to ustreza kapitalistom.
Saj delo ne pomeni služba.
Jaz sem enkrat razmišljal, kako je to vse relativno. Jaz sanjam da bom imel dovolj denarja, da imam doma garažo z liftom za avte in vsem orodjem, da si bom kupil nekega starega porscheja ali nekaj in ga doma šraufal. Za mehanika, ki že 10 let šraufa avte je pa to služba.
služba != delo
Tudi če bi recimo zadel na loteriji, in bi si šel npr,. gradit sanjsko vilo/hišo, bi bilo to veliko dela, poiskat parcelo, ker sem tak tip, da ne bi zaupal drugim, bi šel k arhitektu, iskal materijale, potem bi verjetno bil vsak dan na gradbišču in "kontroliral" kaj delajo. Kontrolorju gradbišča je pa spet lahko to služba, jaz bi pa raje to delal kot doma sedel na svojih miljonih recimo.
Brez dela ne gre, samo definicija je vprašanje. Saj je že to delo da si za jest pripraviš :D
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Kapitan Jack ::
Dobro, sem pac tako formuliral tako kot sem, se ve kaj mislim. Delo je lahko tud pomit posodo. Govorimo seveda o neki sluzbi, ki ti vzema 8-10h tvojega zivljenja.
nirburu ::
V tej temi ste si odgovorili, zakaj so določene teorije zarote resnične.
A vi res mislite, da bo Bill Gates s 100 miljardmi na računu, cele dneve samo poležaval pod palmo s par prostitutkami?
Pri tolikšnem denarju najbrž že dobiš božji kompleks in hočeš zgradit piramido ali dve.
A vi res mislite, da bo Bill Gates s 100 miljardmi na računu, cele dneve samo poležaval pod palmo s par prostitutkami?
Pri tolikšnem denarju najbrž že dobiš božji kompleks in hočeš zgradit piramido ali dve.
En čas paše poležavati potem pa je treba nekaj početi.
Problem je da eni takoj enačite da če daš odpoved na šihtu da je to ENAKO poležavanju...
Mene pri šihtu najbolj moti to da moram delat preveč (40 ur za penzijo) in to da sem pač zaradi narave dela (technical support in tester opreme) vezan na naročnike... ne morem jaz pač začet delat ob 12:00 do 20:00 če so moji naročniki storitev in supporta v službi 7-15... torej jaz se pač "moram" prijavit nekje ob 7mih... (mam drsečega ampak ne morem pa zamaknit za 5 ur)
Če bi imel dovolj keša je pač to prvo kar bi skenslal, da se zjutraj več ne rabim prisilno vstajat ampak bi se pač vstal ko bi se zbudil in bi se tako odločil... in 95% folka verjetno ima enako težavo z urnikom kot jaz
Razen slotech bogov seveda...
Če bi imel dovolj keša je pač to prvo kar bi skenslal, da se zjutraj več ne rabim prisilno vstajat ampak bi se pač vstal ko bi se zbudil in bi se tako odločil... in 95% folka verjetno ima enako težavo z urnikom kot jaz
Razen slotech bogov seveda...
Ja kdaj pa hodiš spat? To je boljše vprašanje. Če gejmaš do 2am zjutraj potem je res težko ob 7am začet...
Seveda bi, večina si nas sploh ne zna predstavljat kaj pomeni toliko denarja. To je kot da bi imel "denarja" za letni proračun 20x Slovenije (200 miljard - Elon Musk)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
Na Slotechu ste sama semtana najboljšega in najsvetovnejšega dela kjer niti 1x ne pojamrate nad šihtom in 100% neznansko uživate v vaših službah bolj kot pri seksu ali you name it...
Ne gre za jamranje. Gre za to, da ti jamraš že par let po slo-techu glede službe in plače, pa ne narediš nič glede tega, čeprav ti je že več ljudi dalo konkretne predloge.
Če nisi zadovoljen s službo, najdi novo oz. delaj na tem, da boš lahko našel nekaj zanimivega v življenju.
Jaz se že leta ne zbujam z budilko. Za to res ne rabiš imeli milijarde na računu.
Dobro, sem pac tako formuliral tako kot sem, se ve kaj mislim. Delo je lahko tud pomit posodo. Govorimo seveda o neki sluzbi, ki ti vzema 8-10h tvojega zivljenja.
Nikjer ne piše, da ti mora služba vzeti 8-10h na dan.
Zimonem ::
Eksenstcialna vprasanja so težka. Sam kot proklamirab nihilist sem se sekiral za posel in zaposlene, kar je skregani z vsako logiko.
Ampak prav osrečuje te ne. Osrečuje te reševanje problemov, pa ne pravnih in finančnih. Ampak tehnoloških.
Ampak če ne greš na svoje si odvisen od drugega krmarja. Ob enem moraš pa prevzet spet odgovornost za druge.
Ampak prav osrečuje te ne. Osrečuje te reševanje problemov, pa ne pravnih in finančnih. Ampak tehnoloških.
Ampak če ne greš na svoje si odvisen od drugega krmarja. Ob enem moraš pa prevzet spet odgovornost za druge.
Eksenstcialna vprasanja so težka. Sam kot proklamirab nihilist sem se sekiral za posel in zaposlene, kar je skregani z vsako logiko.
Zakaj ne lol? Jaz si zelo rad planiram finance, in 18ga ko gre vse na trajnike/plačila stroškov skozi sem prav zadovoljen.
nirburu ::
Seveda bi, večina si nas sploh ne zna predstavljat kaj pomeni toliko denarja. To je kot da bi imel "denarja" za letni proračun 20x Slovenije (200 miljard - Elon Musk)
Tko nekako.
To je toliko denarja, da si že lahko osmisliš svojo lastno državo z 2-10 miljona prebivalcev.
Če imaš megalomanski kompleks, potem se ti zdi teh 2-10 miljona tlačanov kar uporabnih.
Ker pa ni samo BG v igri, ampak imaš mega miljarderjev kar nekaj...ni dvakrat za rečt, da se ne gredo kakih svetovnih igric.
Povejte mi iskreno. Ali bi lahko recimo 5 miljarderjev, z skupnim fondom triljarde...lahko izvedlo delno depopulacijo planeta? Pa pustimo covid.
Ali bi to bilo možno po vašem? Ali bi vi na tem mestu recimo zmogli?
Jaz vem, da bi lahko vsaj 50% svoje namere uresničil.
njyngs ::
Človek lahko v svojem življenju dela na tisoče različnih hobijev, prebere tisoče različnih knjig, napiše knjigo, športa tisoče različnih športov, obišče stotine različnih držav, obdeluje svoj vrtiček, skoči s padalom, spleza na stotine vrhov gora, iznajde kak izum, [naštejem lahko še miljone aktivnosti].
In pol se na Slo-Tech par zdolgočasenih nerdov brez hobijev oglaša s komentarji, da ne bi imeli kaj delat brez službe. Kera komedija.
Dobro so vas zdresirali. Tako ste oprani, dolgočasni in brez idej, da niti ne veste kaj lahko človek počne s svojim življenjem, brez da vas za par ur vsak dan zataknejo v eno pisarno ali tekoči trak, kjer morate delat to kar vam drugi rečejo. Me sploh čudi, da želi katerakoli ženska biti v razmerju s takimi dolgočasneži, ki brez službe ne bi vedeli kaj delati sami s sabo.
In pol se na Slo-Tech par zdolgočasenih nerdov brez hobijev oglaša s komentarji, da ne bi imeli kaj delat brez službe. Kera komedija.
Dobro so vas zdresirali. Tako ste oprani, dolgočasni in brez idej, da niti ne veste kaj lahko človek počne s svojim življenjem, brez da vas za par ur vsak dan zataknejo v eno pisarno ali tekoči trak, kjer morate delat to kar vam drugi rečejo. Me sploh čudi, da želi katerakoli ženska biti v razmerju s takimi dolgočasneži, ki brez službe ne bi vedeli kaj delati sami s sabo.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
WizzardOfOZ ::
Človek lahko v svojem življenju dela na tisoče različnih hobijev, prebere tisoče različnih knjig, napiše knjigo, športa tisoče različnih športov, obišče stotine različnih držav, obdeluje svoj vrtiček, skoči s padalom, spleza na stotine vrhov gora, iznajde kak izum, [naštejem lahko še miljone aktivnosti].
Pa ne naglas, no!
Sem hotel tudi jaz nekaj podobnega napisat, pa sem se zadržal.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Daleč od tega.
Ampak, služba je prej omejitev življenja, kot pa življenje. Brez službe bi lahko počel tisoč in eno stvar, ki je sedaj ne, ker sem v službi.
Ampak, služba je prej omejitev življenja, kot pa življenje. Brez službe bi lahko počel tisoč in eno stvar, ki je sedaj ne, ker sem v službi.
Večino stvari, ki jih opisujete, je omejitev bolj finančna, ne pa služba. Lahko imaš dobro plačano službo, v kateri si zadovoljen, pa zraven delaš vse to, kar naštevate.
Zimonem ::
Ja če pokličete zdaj dobite še brezplačnega svetovalca. Dokler nekdo ne plača računa ker je šel nizbrbo. dogaja se to velikim formam in majhnim.
Pravzaprav ni. Služba te precej omejuje. Če imaš šiht lahko samo sanjaš o 3 mesečnem potovanju v Indonezijo naprimer, ali pa kolesarjenju okrog sveta. Prav tako si moraš vse planirat OKROG službe in odobrenega dopusta. Pravzaprav opažam vzorec, da nekateri sploh ne znajo preklopit iz koncepta službe, ker so avtomatsko navezani na "prvo delaj 8 ur, potem pa delaj popoldne svoj hobi".
Zgodovina sprememb…
Pravzaprav ni. Služba te precej omejuje. Če imaš šiht lahko samo sanjaš o 3 mesečnem potovanju v Indonezijo naprimer, ali pa kolesarjenju okrog sveta. Prav tako si moraš vse planirat OKROG službe in odobrenega dopusta. Pravzaprav opažam vzorec, da nekateri sploh ne znajo preklopit iz koncepta službe, ker so avtomatsko navezani na "prvo delaj 8 ur, potem pa delaj popoldne svoj hobi".
Mislim, tech forum smo, ura je 14:51, vi oz. mi smo se pa drkali po forumu oz. danes po tej temi, tako da ni ravno 8 ur dela za večino nas tukaj očitno, razen če delate danes popoldansko izmeno lol. Jaz sem prej igral še CS:GO vmes, ker sem čakal na sestanek in se mi ni dalo več delat. Že dolgo ni noben preverjal, če sem 8 ur gledal v kodo (katerikoli dan).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
Pusti ure in čas v dnevu. Gre za koncept življenja brez službe. Če nimaš službe načeloma nimaš (toliko) stresa; nimaš zadaj nekje razmišljanja kaj še moraš storit pred deadlinom; na dopustu nimaš v glavi misli kaj te bo čakalo za kup taskov ko prideš nazaj; če te bo kdo jebal al pa špecal ker si šel na čikpavzo; če boš naredil kvoto za tekočim trakom; če ti bo pomembni podrejeni dal odpoved; če bo firma preživela krizo.
Vidim, da ne razumeš kaj želim povedati. Jaz se koncentriram na koncept, ti pa na ure. Jaz govorim o svobodi, ti pa o 3 urah ki jih maš na voljo za sprehod al pa fitnes trening.
Vidim, da ne razumeš kaj želim povedati. Jaz se koncentriram na koncept, ti pa na ure. Jaz govorim o svobodi, ti pa o 3 urah ki jih maš na voljo za sprehod al pa fitnes trening.
Zgodovina sprememb…
jotunn2 ::
Mike_Rotch je izjavil:
Saj ne gre zato, da ti je potrebno spreminjati. Ampak jaz enostavno ne vidim smisla, da bi bil nekje 8 ur na dan samo zato, da bi bil lahko potem nekje drugje 8 ur na dan. Zapravljenih 8 ur.
Absolutno resnicno. 8ur v sluzbi je zame zapravljanih 8h. Kot sem napisal prej... rad delam to kar delam, ampak vseeno je to zapravljenih 8h. Na zalost ni druge opcije, kot da zapravim teh 8h, da lahko preostalih 16h delam tisto kar resnicno zelim delati. Ce bi recimo zadel na lotu, mi ne bi bilo potrebno dnevno zapraviti 8h za prezivetje in bi pac 24h/dan delal tisto, kar je zame zivljenje. Sluzba vsaj zame pac ni zivljenje ampak neko nujno zlo, da lahko prezivim in zivim zivljenje IZVEN sluzbe. Ce je komu sluzba zivljenje, naj mu pac bo. Kot sem napisal, smo razlicni.
Večino stvari, ki jih opisujete, je omejitev bolj finančna, ne pa služba. Lahko imaš dobro plačano službo, v kateri si zadovoljen, pa zraven delaš vse to, kar naštevate.
Pri meni je problem čas.
Bereš in hribolaziš lahko v vsakem primeru.
Pisanje knjige in izumljanje novih stvari se pa že šteje v delo, ki ima lahko tudi komercialno plat.
Kako točno te šiht omejuje na 3 mesečnem potovanju v Indonezijo? Mene ne, pa mojih sodelavcev prav tako ne.
Pa zakaj bi sploh preklapljal med službo in "prostim časom", če ti ni treba?
Na zalost ni druge opcije, kot da zapravim teh 8h, da lahko preostalih 16h delam tisto kar resnicno zelim delati.
Seveda so druge opcije. Vprašanje je kako aktivno jih poskušaš poiskati. Mogoče je problem v tem, da si privzel službo kot nujno zlo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mike_Rotch ()
Ja, ampak je tudi hkrati službena... no ti bom povedal zadnje 4 delovne dni sem delal iz Zadra... vse lepo in prav, ampak medtem ko se je moja partnerka kopala in pila koktejl sem jaz pač mel sestanek... kako torej me služba ni omejevala pri moji želji biti na plaži in pit koktejl in nabijat muziko ko sem moral v apartmaju 50m stran imet slušalke gor in debatirat o šihtu?
Mislim, tech forum smo, ura je 14:51, vi oz. mi smo se pa drkali po forumu oz. danes po tej temi, tako da ni ravno 8 ur dela za večino nas tukaj očitno, razen če delate danes popoldansko izmeno lol. Jaz sem prej igral še CS:GO vmes, ker sem čakal na sestanek in se mi ni dalo več delat. Že dolgo ni noben preverjal, če sem 8 ur gledal v kodo (katerikoli dan).
To nima veze, četudi ne delam(o) 8 ur efektive (kdo pa) še vedno te omejuje služba na tak in drugačen način, enega sem opisal zgoraj...
Pisanje knjige in izumljanje novih stvari se pa že šteje v delo, ki ima lahko tudi komercialno plat.
Seveda ima LAHKO... ampak če imaš 100 mil na računu je veliko lažje it v miru pisat knjigo ki bo ali pa ne bo komercialno uspešna... zagotovo pa se je ne bi lotil nekdo ki nima za preživet kot svoj main job...
Kako točno te šiht omejuje na 3 mesečnem potovanju v Indonezijo? Mene ne, pa mojih sodelavcev prav tako ne.
Saj sem povedal zgoraj... če imam jaz sestanek ob 11:00 planiran, moja partnerka pa na plaži pije, kako to ni OMEJITEV? A mi lahko ta koncept razložiš? Če bi imel na TRRju 100 mil bi odjebal sestanek in pil na plaži, za mene je to omejitev ki se ji reče služba in finance.
Mike_Rotch je izjavil:
Seveda so druge opcije. Vprašanje je kako aktivno jih poskušaš poiskati. Mogoče je problem v tem, da si privzel službo kot nujno zlo.
Priznam da jih ne iscem pretirano aktivno... ker realno je edina opcija za spremembo kaksen Eurojackpot, ki pa ga vplacam mogoce enkrat letno. Tako da ja nisem pretirano aktiven pri iskanju drugih opcij ;) Mogoce imam pac problem, da za moj stil zivljenja zelim tam okoli 5000eur/mesecno in brez sluzbe in brez zadetka na lotu, je trenutno to precej nemogoce doseci na kaksen drug nacin ;)
Ja, ampak je tudi hkrati službena... no ti bom povedal zadnje 4 delovne dni sem delal iz Zadra... vse lepo in prav, ampak medtem ko se je moja partnerka kopala in pila koktejl sem jaz pač mel sestanek... kako torej me služba ni omejevala pri moji želji biti na plaži in pit koktejl in nabijat muziko ko sem moral v apartmaju 50m stran imet slušalke gor in debatirat o šihtu?
Za take primere obstaja dopust. Poležavanje na plaži je aktualno teden, 2, 3 na leto.
Seveda ima LAHKO... ampak če imaš 100 mil na računu je veliko lažje it v miru pisat knjigo ki bo ali pa ne bo komercialno uspešna... zagotovo pa se je ne bi lotil nekdo ki nima za preživet kot svoj main job...
Ja, vedno se da najti izgovore zakaj je boljše viseti na dead end jobu kot pisati knjigo ali izumljati nove stvari.
Mogoce imam pac problem, da za moj stil zivljenja zelim tam okoli 5000eur/mesecno in brez sluzbe in brez zadetka na lotu, je trenutno to precej nemogoce doseci na kaksen drug nacin ;)
5k na mesec ni ravno veliko. Je pa res, da je težko priti do tega, če si polovico budnega življenja v 9-5 službi.
Za take primere obstaja dopust. Poležavanje na plaži je aktualno teden, 2, 3 na leto.
Ne, to je realen primer kako te služba OMEJUJE... Če moraš nekaj v službi počet, ko bi raje kaj drugega potem te služba omejuje pri tvojih željah in edini način da te služba neha omejevat je tako da jo lahko odjebeš in živiš naprej finančno enako, kar pa večina pač ne more...
Vprašal si kako te šiht omejuje in jaz sem ti dal primer, zdaj pa si izmišljuješ da to ni omejitev...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Mike_Rotch je izjavil:
5k na mesec ni ravno veliko. Je pa res, da je težko priti do tega, če si polovico budnega življenja v 9-5 službi.
Verjamem da za preprodajo droge rabis vec casa in te teh 8h v sluzbi rahlo omejuje, ampak je pa opcija se vedno bancni rop, ki ti vzame zgolj par minut. Ker druge opcije za redni prihodek 5+k eur/mesec brez sluzbe nekako ne vidim. In ce ni skrivnost, ker bancni ropar vseeno verjetno nisi, kako bi si ti zastavil dobiti to brez sluzbe? Najbrz s sluzbo in hobijem, ki ga opravljas popoldan in ki ti je zares druga sluzba? No ni razlike med tem kar delam jaz, razen da priznam, da hodim v sluzbo po denar ne zaradi veselja.
Ne, to je realen primer kako te služba OMEJUJE... Če moraš nekaj v službi počet, ko bi raje kaj drugega potem te služba omejuje pri tvojih željah in edini način da te služba neha omejevat je tako da jo lahko odjebeš in živiš naprej finančno enako, kar pa večina pač ne more...
Vprašal si kako te šiht omejuje in jaz sem ti dal primer, zdaj pa si izmišljuješ da to ni omejitev...
Nikjer nisem napisal, da služba ne predstavlja nobene omejitve. Tudi z milijardo na računu obstajajo omejitve, a ne?
Lahko pa si najdeš službo, ki te pri tvojih hobijih ne omejuje. Oz. še boljše, takšno, ki je hkrati tvoj hobi in jo opravljaš z veseljem.
Mike_Rotch je izjavil:
Nikjer nisem napisal, da služba ne predstavlja nobene omejitve. Tudi z milijardo na računu obstajajo omejitve, a ne?
Lahko pa si najdeš službo, ki te pri tvojih hobijih ne omejuje. Oz. še boljše, takšno, ki je hkrati tvoj hobi in jo opravljaš z veseljem.
Prosim če se nehaš delat budalo
Napisal si tole
Pa zakaj bi sploh preklapljal med službo in "prostim časom", če ti ni treba?
Jaz sem ti napisal kako me šiht omejuje pri potovanju in uživanju, ti pa kar naprej in naprej goniš...
Če mi najdeš službo kjer lahko na soncu pijem koktejl in se kopam ko mi zapaše ter sončim, popoldan pa igram igrce in koelsarim kdajkoli želim brez dodatnega dela potem mi javi, do tačas pa moja trditev da služba omejuje življenje ki bi ga večina rada imela (finančno in časovno) drži...
Tudi z milijardo na računu obstajajo omejitve, a ne?
Govoriva o SLUŽBENIH omejitvah oz omejevanju ki ga ima SLUŽBA na posameznika... če imaš 1 milijardo in pač ostaneš brezposeln, te služba pač ne more omejevat ali?
To da te omejuje gravitacija tudi če imaš 1 milijardo ali pa ne moreš navkljub 1 milijardi brez sranja 24 let je druga dimenzija o tem ne debatirava bo ok?
Zgodovina sprememb…
johnnyyy ::
Pa saj ne rečem, da me ne veseli. Je zanimivo delat, reševat takšne in drugačne probleme in iti z znanjem naprej. A po drugi strani predstavlja tudi takšen in drugačen stres. Bo v rokih narejeno, bo delalo, kaj če ne bo, določen del ni stestiran 100% a so lahko zaradi tega težave itd. Iz tega vidika, če bi imel "neomejeno" denarja, se bi še vedno ukvarjal s stvarmi kot se sedaj profesionalno, le da bi potem za te stvari namenil manj časa (kot sedaj) in bi delal v hobi načinu (če bo bo, če ne pa ne).
Folk neki bi pa še sam ne ve kaj...
Kaki self-stroke komentarji, skor-tko k bi določeni posamezniki našli smisel v škatli elektronike.
Kaki self-stroke komentarji, skor-tko k bi določeni posamezniki našli smisel v škatli elektronike.
IL_DIAVOLO ::
Služba vecino sicer omejuje, ampak tudi osvobaja pri razvoju socialnih veščin in razvoju potencialov, ki se jih sam morda sploh ni zavedal.
Moras imeti kar dober plan, da ne pades v brezdelje, polezavanje in depresijo. Ni tak lifestyle za vsakega.
Moras imeti kar dober plan, da ne pades v brezdelje, polezavanje in depresijo. Ni tak lifestyle za vsakega.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Mike_Rotch je izjavil:
Verjamem da za preprodajo droge rabis vec casa in te teh 8h v sluzbi rahlo omejuje, ampak je pa opcija se vedno bancni rop, ki ti vzame zgolj par minut. Ker druge opcije za redni prihodek 5+k eur/mesec brez sluzbe nekako ne vidim. In ce ni skrivnost, ker bancni ropar vseeno verjetno nisi, kako bi si ti zastavil dobiti to brez sluzbe? Najbrz s sluzbo in hobijem, ki ga opravljas popoldan in ki ti je zares druga sluzba? No ni razlike med tem kar delam jaz, razen da priznam, da hodim v sluzbo po denar ne zaradi veselja.
Glede na tvoj ciničen pristop je verjetno škoda časa razlagati kako do 5 jurjev na mesec z relativno malo dela, ampak lahko vseeno poskusim, čeprav vem kakšen bo rezultat.
Glede na to, da si omenjal aktivno športno kariero, domnevam, da veš več o tem kot 99% ostale populacije in imaš znanje, ki ga lahko prodaš na trgu. Pa glede na to, da si na tech forumu si verjetno tudi računalniško pismen.
Ena od možnosti je, da zgradiš community in prodajaš svoje znanje drugim. Na svetu je ogromno ljudi, ki jim ni problem plačati 100-200 EUR za svetovalno uro. Pri 100 EUR na uro moraš prodati 3 ure na dan.
Še več je takih, ki bi kupilo tvoje znanje v bolj strnjeni in "pasivni" obliki. Npr. Patreon, plačljiv Discord server, video, ebook...
Ko imaš enkrat vse skupaj postavljeno, je potrebnega relativno malo časa za upravljanje. Denarni vložek za to, da sproduciraš konkretno vsebino je relativno nizek, recimo v rangu 1-2 plač. Vložek v času je lahko večji, lahko traja več mesecev, da prideš do rezultatov, ampak z lahkoto obvladljiv tudi ob redni službi.
Seveda pričakujem en kup sarkastičnih odgovorov, nič novega. Ampak tole je en od načinov, ki ga vidim pri večih kolegih, kako prideš do tvojih 5+ jurjev na mesec in združiš svoj hobi s službo.
Jaz sem ti napisal kako me šiht omejuje pri potovanju in uživanju, ti pa kar naprej in naprej goniš...
Če mi najdeš službo kjer lahko na soncu pijem koktejl in se kopam ko mi zapaše ter sončim, popoldan pa igram igrce in koelsarim kdajkoli želim brez dodatnega dela potem mi javi, do tačas pa moja trditev da služba omejuje življenje ki bi ga večina rada imela (finančno in časovno) drži...
Mene moja služba pri tem ne omejuje. Tebi sem pa tudi že poskusil pomagati takšno, ki te ne bi omejevala, pa nisi bil za stvar.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mike_Rotch ()
Nobenega sarkasticnega ali cinicnega odgovora ne bo, niti ga ni bilo z moje strani. Ampak hoces noces, to je sluzba... s to razliko, da me taksna sluzba zanima precej manj, kot ta, ki jo imam sedaj. Ce bi zelel ostati v sportnih vodah kot kak trener, svetovalec ali kaj podobnega, bi to ostal, ampak to mi nikoli v zivljenju ni bil cilj. Kot sem napisal, smo razlicni, ampak zame je sport hobi v tej obliki, da se bom sedaj preoblekel in se na mtb za 3h, ne pa da bom celo popoldne pisal trening plane za kaksne nore rekreativce.
Ampak tudi ce bi sel recimo v to kar si napisal, je to sluzba. To, da bi naredil 10, 100 ali pa 5000 stvari, potem pa dozivljensko vlekel denar od tega pac preprosto ne gre in ni niti pod razno realisticno izvedljivo. V vsakem primeru delas na novo in novo in novo in to je zares potem povsem isto, kot to kar delam sedaj. Samo da bi bilo delo drugacno.
Ampak tudi ce bi sel recimo v to kar si napisal, je to sluzba. To, da bi naredil 10, 100 ali pa 5000 stvari, potem pa dozivljensko vlekel denar od tega pac preprosto ne gre in ni niti pod razno realisticno izvedljivo. V vsakem primeru delas na novo in novo in novo in to je zares potem povsem isto, kot to kar delam sedaj. Samo da bi bilo delo drugacno.
Seveda bi bila služba, saj nikjer nisem trdil, da bi ležal doma in bi ti denar letel iz zraka. Ampak je služba, ki ti omogoča, da ne zapraviš polovice budnega življenja za to, da greš lahko popoldne za 3 ure na kolo.
Ja na zalost ti tega ne omogoca. Ker pac moras narediti svoje, da pride na koncu meseca placa. Kot sem napisal... povsem ista stvar kot to kar delam sedaj, razen da me to precej manj zanima kot obstojece delo.
Ok, potem je pa tako ali tako OK. Zgoraj si napisal, da je 8 ur v službi zapravljenih 8 ur.
Iz tega sklepam, da delaš 8 ur in da služba ni ravno nekaj v čemer bi užival oz. osebnostno rasel. Oboje je možno popraviti. Za 5k na mesec ni treba delati 8 ur. Če pa že delaš 8 ur, pa je lahko to delo takšno, da ure niso zapravljene, ampak koristno porabljene.
Iz tega sklepam, da delaš 8 ur in da služba ni ravno nekaj v čemer bi užival oz. osebnostno rasel. Oboje je možno popraviti. Za 5k na mesec ni treba delati 8 ur. Če pa že delaš 8 ur, pa je lahko to delo takšno, da ure niso zapravljene, ampak koristno porabljene.
Mene moja služba pri tem ne omejuje. Tebi sem pa tudi že poskusil pomagati takšno, ki te ne bi omejevala, pa nisi bil za stvar.
Pri tem ne, te pa morda pri čem drugem... tvoja napaka je da misliš da če TEBE ne omejuje, da nikogar ne Svetu ne...
Večina se strinja bolj z mano da služba omejuje ljudi pri delanju tega kar bi radi, krivda so pa finance...
Tistega gledep omoči bi se vzdržal sploh komentirat ;)
Seveda bi bila služba, saj nikjer nisem trdil, da bi ležal doma in bi ti denar letel iz zraka. Ampak je služba, ki ti omogoča, da ne zapraviš polovice budnega življenja za to, da greš lahko popoldne za 3 ure na kolo.
Popoldan lahko greš za 3 ure na kolo tudi ob 8 urnem šihtu... veliko težje pa pri veliki večini služb greš v indonezijo za 3 mesece in tam delaš kar želiš KO želiš in te služba ne omejujejo, ali finančno ali z zahtevo po onsite delu...
Zgodovina sprememb…
To kar Mike prodaja se ne strinjam ker večina folka nima kaj novega povedati kaj šele prodati za 100€/h.
Večina teh samo-oklicanih strokovanjkov služi na račun naivnih, in ko se nabere kritična masa izkoriščenih dohodek usahne. In glej ga zlomka ti takozvani strokovanjaki potem kar naekrat promovirajo nekaj drugega. Vmes so si privoščili luksus, ker jim je ratalo in so mislili da bo šlo samo še navzgor, realnost pa je taka da obdržijo glavo nad vodo se vrtijo v začaranem krogu promocij nekih vprašljivih shem...
Večina teh samo-oklicanih strokovanjkov služi na račun naivnih, in ko se nabere kritična masa izkoriščenih dohodek usahne. In glej ga zlomka ti takozvani strokovanjaki potem kar naekrat promovirajo nekaj drugega. Vmes so si privoščili luksus, ker jim je ratalo in so mislili da bo šlo samo še navzgor, realnost pa je taka da obdržijo glavo nad vodo se vrtijo v začaranem krogu promocij nekih vprašljivih shem...
Mike ne dojame da pač VELIKA VEČINA (85%+ ljudi) nima služb ki bi jih veselile, pa četudi koga slučajno malo veseli, je plačan preslabo ali pa mora delat onsite...
Recimo mene moj šiht veseli v 95% časa, rad ga opravljam, sem soliden v tem kar delam, samo plača je prenizka in dejstvo da pač moram bit dosegljiv, me "moti" oz OMEJUJE pri lajfu ki bi ga imel če bi imel na TRR 100mil (recimo)
Sanjanje da bo kdajkoli večino folka delalo to kar jim je hobi in jih veselilo in bodo to dojemali kot veselje in užitek je pač neumno in iluzorno pričakovat in trdit...
Recimo mene moj šiht veseli v 95% časa, rad ga opravljam, sem soliden v tem kar delam, samo plača je prenizka in dejstvo da pač moram bit dosegljiv, me "moti" oz OMEJUJE pri lajfu ki bi ga imel če bi imel na TRR 100mil (recimo)
Sanjanje da bo kdajkoli večino folka delalo to kar jim je hobi in jih veselilo in bodo to dojemali kot veselje in užitek je pač neumno in iluzorno pričakovat in trdit...
Zgodovina sprememb…
Popoldan lahko greš za 3 ure na kolo tudi ob 8 urnem šihtu... veliko težje pa pri veliki večini služb greš v indonezijo za 3 mesece in tam delaš kar želiš KO želiš in te služba ne omejujejo, ali finančno ali z zahtevo po onsite delu...
Nikjer nisem trdil, da so vse službe take. Pravim le, da je mogoče dobiti takšno, kjer tudi 3 mesece v Indoneziji ni problem, če ti je to všeč.
Očitno se ti omejitve ne zdijo tako hude, da bi se ti zdelo vredno kaj narediti glede tega.
Utk ::
Meni je čisto lepo kolesarit, zlagat lego kocke, tudi kaj programirat, podret kakšen zid, potegnit kabel, cev, knauf, vse mi je čisto fajn in delam to občasno za hobi. Ko pa to enkrat "moraš", tudi če samo 2 uri na dan, slej ko prej postane odveč. Ali pa "danes pa ne bi". Itd.
Jaz sem pač tudi take narave da padem v delo in čas mine hitro, pač rad delam svoj poklic/foh. Težko pa prebavljam razna prepucavanja in prelaganja krivde in ostalih špekulacij, podtikanj itd. Da delo nosim domov pa te fore da bi bil dosegljiv, to se ne grem več.
Žal je narava takšna da ljudje dejansko nikoli ne odrastemo razen fizično. Srednja, če ne osnovna šola, se enostavno prelije v delovno okolje, z to razliko da niso faktor več ocene od 1-5 temveč katere kaste si in posledično koliko kolača imaš na voljo.
Dobiti sanjsko službo moraš danes biti prvo maneken da očaraš in šarmiraš gospe v HR, ko drugo hladnokrvni backstabber da obvladaš so-delavce in da dobiš rešpekt, in pa konformist onim nad tabo da dobiš kaj več kot samo drobtinice. To igro pa večina ne zna igrati, vključno z menoj.
Žal je narava takšna da ljudje dejansko nikoli ne odrastemo razen fizično. Srednja, če ne osnovna šola, se enostavno prelije v delovno okolje, z to razliko da niso faktor več ocene od 1-5 temveč katere kaste si in posledično koliko kolača imaš na voljo.
Dobiti sanjsko službo moraš danes biti prvo maneken da očaraš in šarmiraš gospe v HR, ko drugo hladnokrvni backstabber da obvladaš so-delavce in da dobiš rešpekt, in pa konformist onim nad tabo da dobiš kaj več kot samo drobtinice. To igro pa večina ne zna igrati, vključno z menoj.
Meni je čisto lepo kolesarit, zlagat lego kocke, tudi kaj programirat, podret kakšen zid, potegnit kabel, cev, knauf, vse mi je čisto fajn in delam to občasno za hobi. Ko pa to enkrat "moraš", tudi če samo 2 uri na dan, slej ko prej postane odveč. Ali pa "danes pa ne bi". Itd.
S tem, da moraš kak dan delati kar ti ne paše ni nič narobe. Velja za službo in za druge stvari. Saj nisi v vrtcu, da bi te take stvari spravile iz tira. Vsega kar si zamisliš pač ne more delati nihče, ne glede na to ali ima službo in koliko milijard ima na računu.
Dobiti sanjsko službo moraš danes biti prvo maneken da očaraš in šarmiraš gospe v HR
Pa ravno danes ti tega ni treba. Jaz velike večine sodelavcev v živo še nisem videl, nekaterih pa tudi preko kamere ne.
S tem, da moraš kak dan delati kar ti ne paše ni nič narobe. Velja za službo in za druge stvari. Saj nisi v vrtcu, da bi te take stvari spravile iz tira. Vsega kar si zamisliš pač ne more delati nihče, ne glede na to ali ima službo in koliko milijard ima na računu.
Zakaj vedno hodiš nekam na področje filozofije... govorimo o tem ko te OMEJUJE SLUŽBA...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kdo si to lahko privošči? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 41024 (13897) | velikBrokoli |
» | Dolge vožnje... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5810 (3587) | gtrxslo |
» | Kako najti čas za hobije (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6341 (4410) | Kvatebrigic |
» | Kako ob službi imeti čas za otroke? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14746 (11511) | darthvader |
» | Volkswagen po izteku delovnega časa ugasne interno elektronsko pošto (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 26566 (22823) | echo |