» »

Kako ob službi imeti čas za otroke?

Kako ob službi imeti čas za otroke?

1
2
»

JC Denton ::

Punca ima pravico delati polovični delovni čas do otrokvega 5 ali 6 leta. Zdaj če imata vsak svoj avto to ni problem.

traxxas ::

Otroke imaš iz ljubezni,vsaj prvega. Zakaj bi si že prej delov probleme ,ki jih NI. Vse se da če je prisotna ljubezen in volja.
To je največji zaklad,radost,veselje...,ki ti ga nekdo podari.

black ice ::

traxxas je izjavil:

Otroke imaš iz ljubezni,vsaj prvega.

Ostale pa for lulz?

Cveto ::

Vnaprej se sekirat je brez pomena. Veliko (večina) ljudi ima otroke in klub zelo raznim službam, delovnim navadam in ostalim okoliščinam vseeno lepo furajo.

Pri nas je tako, da imava dva, starejši ima 6 let (je še v vrtcu), mlajši eno leto (par mesecev v vrtcu). Sistem je tak: zjutraj gre žena že zelo zgodaj od doma (dela v javni upravi, načeloma od 7 do 15h), jaz pa poštimam oba otroka (zbudit, umit, oblečt, mlajšemu zamenjat plenice, naštimati zajtrk, obut in napokat v avto), kar traja slabo uro. Okoli 7:30 jih dostavim v vrtec, kje so do cca 15:30, ko jih pobere žena, jaz pa delam do 16h (ker začnem ob 8h). Ker delam v privat firmi, kjer je treba kdaj potegnit, se tak sistem še najbolj obnese. Žena vmes pripravi kosilo (mularija se vmes igra oziroma kaj počne), ko pridem domov pojemo in gremo recimo ven ali pa kaj počnemo skupaj. Okoli sedmih jaz oba skopam, žena pa pospravlja oziroma kaj dela po hiši. Če je vse ok, ob osmih oba spita in takrat je čas za hišna opravila, morda malo TV-ja in recimo kakšen hobi. Žena ponavadi hitro omaga (ker vstane že ob pol šestih ali še prej).

Glede na življenj prej je časa seveda manj, a saj ti tudi otrok veliko da in ni to izgubljen čas. Leta itak hitro grejo in otroci bodo tiktak v šoli, ko recimo ne bo več toliko raznih logističnih zadev (že 4-5 letnik se praktično ritha sam, se obleče, umije, poje it...), bo pa več raznih vzgojnih.

Če pogledam vse skupaj, mi ni žal. Življenje je tako veliko bolj polno in lepše.

energetik ::

Cveto, ti imaš srečo da ob 20h spita. Naša noče spati že od rojstva in zaspi tam okol pol 10h, pa še to moraš biti zraven, sicer pač hodi iz sobe. Torej se gremo potem ko končno zaspi samo še umit pa spat... Tudi podnevi ne spi in je potem tečna cel popoldne.

Magic1 ::

Nas kar zajebava popoldansko spanje v vrtcu. Tamala je danes zaspala šele ob enajstih pa še štiri leta nima. Pred deseto jo spravimo spat samo kdaj čez vikend, ker doma ne prakticiramo več popoldanca. Upam da jih naslednje leto ne bodo več forsiral spat v vrtcu. Moja ponavadi zaspi pred tamalo...
Magic

AnotherMe ::

Cveto je izjavil:

V Sistem je tak: zjutraj gre žena že zelo zgodaj od doma (dela v javni upravi, načeloma od 7 do 15h), jaz pa poštimam oba otroka (zbudit, umit, oblečt, mlajšemu zamenjat plenice, naštimati zajtrk, obut in napokat v avto), kar traja slabo uro. Okoli 7:30 jih dostavim v vrtec, kje so do cca 15:30, ko jih pobere žena, jaz pa delam do 16h (ker začnem ob 8h). Ker delam v privat firmi, kjer je treba kdaj potegnit, se tak sistem še najbolj obnese. Žena vmes pripravi kosilo (mularija se vmes igra oziroma kaj počne), ko pridem domov pojemo in gremo recimo ven ali pa kaj počnemo skupaj. Okoli sedmih jaz oba skopam, žena pa pospravlja oziroma kaj dela po hiši. Če je vse ok, ob osmih oba spita in takrat je čas za hišna opravila, morda malo TV-ja in recimo kakšen hobi. Žena ponavadi hitro omaga (ker vstane že ob pol šestih ali še prej).



Pri nas je nekako podobno, s to razliko, da imamo samo eno smrklo za porihtat... Pa da kljub temu, da kasneje ustanem, pravilom ajaz prej omagam (recimo da imam napornejšo službo :P) :D

djabi ::

next3steps je izjavil:

Časa nima nihče, raje se posveti temu, da čas ki ti ostane ustrezno izkoristiš in nameniš dejavnostim.


Res je, čas za delo, čas za preživljanje z otrokom ter za lastne zadeve moraš nekako uskladit in razporedit. Včasih ni enostavno.
Sploh pa ne pri delu, kjer ne delaš samo od npr. 7. do 15. ure.

Tudi sam sem imel na začetku velike težave, a pol je nekak ratal.
Največji problem je, ko manjka druga polovica (oče samohranilec tuki), ki bi ti lahko občasno priskočil na pomoč.

Nekatere zadeve pa je potrebno opustit, s tem se strinjam.

Invictus ::

Če hočete veliko časa zase in za otroka, se ločiš.

Skupno skrbništvo, en teden pri enem, en teden pri drugem. Vmes si en teden fraj.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

darthvader ::

Kot ponosni oče skoraj 2 mesečnega sina moram reči, da se prioritete čez noč spremenijo. Moj delavnik je od 6ih zjutraj do konca, najmanj do 16ih. Poleg tega so še intervencije med vikendi in v večernih urah in službene poti, ki sem se jih do sedaj uspešno izogibal ampak sedaj sem že dobil vedeti da ne bom mogel več. Nekako se dogovoriš v službi, skupne trenutke poskušaš čimbolj izkoristiti, odpade kolo, PS4, fitnes, druženje s prijatelji. Družiš se s prijatelji, ki imajo podobne stare otroke in skupaj vozičkate. Med vikendi si pri starših ali starih starših ali imaš obiske, veš kje boš za novo leto in ostale praznike.
PS4 igraš ko gresta spat, na kolo greš zjutraj ko še spita, ženo in otroka pelješ k babici ti pa vmes skočiš v mesto s prijatelji.
Za vse se sčasoma najde čas. Meni trenutki s sinom odtehtajo vse in ne pogrešam hobijev.

poweroff ::

...a je tvojemu sinu ime Luka? ;)
sudo poweroff

darthvader ::

ne, nisem pravi:)

Machete ::

poweroff je izjavil:

...a je tvojemu sinu ime Luka? ;)

I see what you did there
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

darthvader ::

ima pa Star Wars themed otroško sobo:)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vpis v vrtec (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6010062 (8216) Daliborg

Zasebni vrtci? Hvala, ne!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12217718 (15570) jype
»

Pustiti službo da imaš lahko družino (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15630184 (23952) krneki0001

Več podobnih tem