» »

Kako mladi preživijo (te) mesec?

Kako mladi preživijo (te) mesec?

1 2
3
4 5

GupeM ::

Namesto 12 € za netflix, daš 7 € za HBO max (če plačaš za celo leto naprej, je samo 4,6 € na mesec) + boljše vsebine kot na Netflixu. Če že tako nujno rabiš nek streaming service. Še bolje povsem preklicati in se posluževati torrentov.

Telekom s telefonom. Proda (pre)drag telefon in kupi nekaj za 100 €. Bo plačeval manj. Če gre s telekoma na bob ali HoT ali kaj podobnega, lahko prihrani še dodatnih 15-20€.

Fitnesa ne potrebuje. Vsaj poleti ne. Se da v naravi, na trim stezah, na zunanjih fitnesih postoriti marsikaj. Pozimi ajde ... Naj mu bo. Vsaj miga.

Avto... Za 6 km/dan imaš kolo/el. skiro/tek/hojo. Če bo vsak dan pretekel 12 km, fitnesa ne bo rabil. S kolesom pa za 6 km rabiš max 15 minut, kar pa ni nič. V res, res slabih vremenskih razmerah se poslužiš javnega prevoza ali taxija.

In najbolj pomembno: Če bi bil pripravljen programirati, naj se javi v skupini Slovenski developerji na facebooku. Včasih kdo napiše, da nima izkušenj in bi bil rad delal nekje, kjer bi ga dobro mentorirali, dobi vsaj 5 odgovorov za kontakt. Mogoče od začetka plača res ne bo ne vem kaj (sigurno pa boljša od 963 €), ima pa možnost, da dokaj hitro pride na višji znesek. Po mojih izkušnjah lahko že po treh mesecih gre za kakšnih 200 € neto gor, če le kaj pokažeš.

Raptor F16 ::

Kar se tiče naročnine za telefon in interneta. Pač ne vem. Mislm da ma komot oboje v enem paketu.
https://www.a1.si/a1-vajb

Kdo porabi zase več kot 200GB na mesec, roke gor.

GupeM je izjavil:

V res, res slabih vremenskih razmerah se poslužiš javnega prevoza ali taxija.


TAXI je faking predrag.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Raptor F16 je izjavil:

TAXI je faking predrag.

Odvisno, koliko ga uporabljaš. Saj ni predlagal, da se vsak dan vozi z njim.
Če ga uporabljaš recimo 1x tedensko, je ceneje, kot če bi moral samo zaradi te ene vožnje na teden kupiti in vzdrževati avto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

GupeM ::

Raptor F16 je izjavil:

TAXI je faking predrag.

Če ga uporabiš tiste 3x na leto, ko dol padajo gnojne vile za v varžet, te ne bo konec. Za normalno deževne dni pa pač javni prevoz ali kolo in dežni plašč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

TheBlueOne ::

Raptor F16 je izjavil:



TAXI je faking predrag.


Res? Avto te sigurno stane 300€/mesec. To je 30 vozenj po ca. 9km na mesec. Kjer te avto srednjega razreda z vsemi stroski stane bolj 700€/mesec.

aviator ::

sentiš je izjavil:

Menim še, da je ogromna napaka za 23 letnika spraševati za nasvete tukaj, na tem forumu, ko je večina predlogov od ljudi okoli 35 leta in več, ki na situacijo gledajo preko drugačnih oči. Hlapčevsko slovensko glavo dol, glej na vsak tolar, minimalc, nič zabave, popoldanski fuš, poroka, bi dvoje, kredit, leasing, volitve, gostilna in bog ne daj izven konfortne cone in do kakšne spremembe v življenju.


V vsakem primer, tudi ce ima hudo biznis idejo je treba delat, druzit se in vsaj malo gledati na stroske, da si ustvaris zacetni kapital, bodisi za krypto, bodisi za orodje za obrt, bodisi za kak tecaj, zagon spletne trgovine. In zabava more bit, ni pa nujno, da vsak vikend sprasis 500 eur, v klubu z poklicnimi sinovi, ki znajo samo zapravljati in se bahati.

Ce fant v necem uziva, zakaj bi iz tega ne naredil posla? Moja recimo za poroko dela okraske, pa je rekla da jih bo potem spravla na splet. 200 eur, pa se uziva v tem delu.

Mogoce, da gre v tujino kaj pocet ampak povsod uspe tistim, ki z denarjem znajo in so socialno intiligentni.

Bejba pride v to zgodbo, sama od sebe, mogoce se celo poslovno ujameta. Pari, ki znajo delat skupaj pa sploh razturajo.

Fant zivi na svojem in to pac stane.
Kredit je dobra stvar, ce imas dober plan.
Niso spet nasi nasveti slaba stvar, vsak sicer izhaja iz sebe.

Koga pa naj poslusa? I bought a house boomerje iz balinisca? Teh casov vec ne bo.

Meiniken ::

Rahlo offtopic: Slotech je kar zanimiv kup gnoja včasih. V ostalih podobnih temah ti bojo tisti ta dežurni tu gor razložili, da je danes službo na komot dobit, ker itak povsod iščejo kader. Seveda govorimo o ljudeh s prenapumpanim egom, ki delajo v ITju in imajo zaradi sreče ter delovnih izkušenj za današnje standarde dobro plačo. Če bi jih postavili v eno drugo branžo bi jebali ježa. Seveda so tudi izjeme.

Verjetno lahko pričakuje komentarje, da bo golob "rešil" vse. Ampak, do takrat bo že punca imela golobčke z drugim.

In kje je tu problem? A daje to punco na pedestal al kaj? So še druge ribe v morju. Naj jo čim prej povabi na pijačo, kar ni ravno drago pa tudi če časti. Za kaj več pa si lahko stroške delita. Če pa slučajno pričakuje, da bo kolega finančno kvihtal 100% v tem razmerju se pa naj vpraša če lahko on to sfolga in če hoče ob sebi tako žensko.
Niti ne razumem kje točno tiči problem. Zveni bolj kot da ga je strah vprašat za pijačo ker finančno ni na najboljšem. Kdo od mladih pa te dni je (razen tistih iz premožnih družin)?

bambam20 ::

TheBlueOne je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:



TAXI je faking predrag.


Res? Avto te sigurno stane 300€/mesec.


Avto ne pride 300€ na mesec.

GupeM ::

bambam20 je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:



TAXI je faking predrag.


Res? Avto te sigurno stane 300€/mesec.


Avto ne pride 300€ na mesec.

Nima veze. Če štejemo samo gorivo. Kot je napisal OP, dobrih 90 €. To je recimo 5 voženj v službo in nazaj s taksijem na mesec za njegovih 6 km. V Sloveniji pa imamo to srečo, da je na leto le nekaj dni takšnih, da so vremenske razmere res "ekstremne". Nekaj teh "ekstremnih" dni pade tudi na vikend/praznik/dopust ...

Če pa zraven upoštevaš še ceno avta, vzdrževanje avta, gume, registracijo, zavarovanje, tehnični pregled, nepričakovana popravila, ... Potem pa kar naenkrat zadeva lahko stane 150 € in več na mesec.

Če pa ekstremne vremenske razmere zate/zanj pomenijo temperatura pod 19 °C ali nad 26 °C ali malo dežja ali malo vetra, ali ... Potem pa res taxi postane predrag.

Raptor F16 ::

Okapi je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

TAXI je faking predrag.

Odvisno, koliko ga uporabljaš. Saj ni predlagal, da se vsak dan vozi z njim.
Če ga uporabljaš recimo 1x tedensko, je ceneje, kot če bi moral samo zaradi te ene vožnje na teden kupiti in vzdrževati avto.


Safet je vesel ker mu deLaš dobro rekLamo fuLLLL. Če že ima avto ki ga uporablja je taksi kretenizem do daske. Kombinirati javni prevoz in avto to ja. Nismo vsi penziči v centru Ljubljane, aveš.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Eni ste res pametni... Očitate mu, koliko ima nepotrebnih stroškov in kaj vse naj skensla: zavarovanje, avto, fitnes, Netflix, TV, naj gre v drugo stanovanje s cimri,... Bravo, verjetno ste to večinoma sami taki, ki še živite v hotelu mama oz. niste bili nikoli samostojni oz. imeli neki vizije za prihodnost. Je res, da bi lahko strošek vsaj pri kakšni naročnini znižal s kakšno ugodnejšo opcijo, ne pa sedaj kar ukiniti nečesa, kar te veseli/sprošča.


Treba je varčevat ker je to dobro za psiho, da nisi v sekiranju skoz...

Mene najbolj veseli to da konc meseca ostane čimveč denarja na TRR in da ga potem dobero vložim... najbolj pa sprošča da nihče ne teži

Zakaj potrebuješ netflix če lahko dol potegneš... rabiš samo net ne pa TVja paketa ipd... opač treba racionalizirat
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

GupeM ::

Raptor F16 je izjavil:

Safet je vesel ker mu deLaš dobro rekLamo fuLLLL. Če že ima avto ki ga uporablja je taksi kretenizem do daske. Kombinirati javni prevoz in avto to ja. Nismo vsi penziči v centru Ljubljane, aveš.

Ok, če avto obdrži, potem v takšnem primeru pač kolo + avto nekajkrat na leto, kadar vreme ni primerno za kolo.

Taxi je bil predlog, če bi se popolnoma znabil avta.

Smrekar1 ::

Fsegula62 je izjavil:

Pozdrav, pišem v imenu kolega (23 let) v njegovem imenu, ker se ne želi izpostavljati in je tukaj dokaj aktiven.

Sprašuje se kako naj povabi punco na prvi zmenek ali k sebi domov, ko pa ima v današnjih časih komaj za preživetje. Dela v gorenju na oddelku proizvodnje, ker mu drugega enostavno ni preostalo po izgubi službe v času korone. Po poklicu je tehnik računalništva (hardweraš). Dnevno spremlja oglase za boljše delo ampak povsod zahtevajo leta izkušenj, katere še ni mogel pridobiti, ker je mlad.

Njegovi stroški so:

Zap. St. Strošek (April 2022): Cena (€) :
1. Stanovanje garsonjera Velenje 35m2 380
2. KP Vlenje 1 oseba 27,02
3. Elektro Celje 31,87
4. Naročnina Telekom z telefonom 37,32
5. Dopolnilno zavarovanje 38,4
6. Linea + rezevrni sklad 25
7. Hrana (priprava doma kosilo in večerja) 180,32
8. Naročnina T-2 Najnižji Paket 38,99
9. Netflix 11,99
10. Gorivo Avto Polo 1.4 TSI (55l) 93
11. Fitnes karta Mesečna 40

In njegova plača v aprilu 963 €. Torej brez, da gre s kolegi na kakšno pijačo, kupi kakšen kos oblačila ostane 59€. Verjetno lahko pričakuje komentarje, da bo golob "rešil" vse. Ampak, do takrat bo že punca imela golobčke z drugim.

Kaj mu lahko skupaj svetujemo?


Od delodajalca naj zahteva, da mu izplača tudi prevoz na delo in malico, ki mu po zakonu pripadata. Tega skupaj bi nekje 100-150€/mesec, kar je potem malo boljše.
Omisli naj si cimra (cimro), da si delita stroške garsonjere. Lahko se tudi preseli v kakšno tako stanovanje, da so stroški manjši.
Poišče naj si popoldansko/vikend službo, da poveča prihodek.

V Sloveniji je žal tako, da z golo plačo životariš, kar je najbrž že pogruntal.

Zavedaj se, da tule kup stvari manjka. Samo amortizacija avtomobila je hitro tam, 100-200€/mesec. Isto velja za vso opremo stanovanja, računalnik, obleke (te si omenil) in podobno.

pwn3rrr ::

Zato je pa potrebno gledati na te stvari na dolgi rok, delati na temu, da boš čez x let lahko z 8h delavnikom lahko normalno živel in da boš poleg vsega še kaj privarčeval, vsaj to. Ne pa da ukineš vse kar se da samo zato, da boš privarčeval tistih 100€/mesec. Potem pa kuća-poso in životarjenje do konca lajfa al kako? To je le začasna rešitev.

Mato989 ::

pwn3rrr je izjavil:

Zato je pa potrebno gledati na te stvari na dolgi rok, delati na temu, da boš čez x let lahko z 8h delavnikom lahko normalno živel in da boš poleg vsega še kaj privarčeval, vsaj to. Ne pa da ukineš vse kar se da samo zato, da boš privarčeval tistih 100€/mesec. Potem pa kuća-poso in životarjenje do konca lajfa al kako? To je le začasna rešitev.


Ne ukineš vse kar se da samo zato da ukineš ampak ukineš zato ker je brezveze plačevat toliko denarja periodično za tak NIZEK VALUE... tega se premalokrat folk zaveda...

Moj kolega niti 1x ni vklopil TVja v 6 mesecih pa ma TV naročnino... no zdaj je pogledal FINALE LP in to je vse kar je letos gledal televizije... zakaj meniš da ni smiselno ukinit TV naročnine?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

sass628 ::

Ma kot 23 letnik lahko punci ponudi več kot marsikateri drugi vrstnik, mislim da nebo težave s pijačo. Kar se tiče vse zgoraj naštetega naj proba povečati prihodek, ali boljša služba ali kaj dodatnega to bo moral že sam ugotoviti kaj in kako. Realno nekega težkega luksuza fant nima, ne rabi pa biti nomad.

Glede na nasvete, ki so tu gor malo za šalo..

Odpove se stanovanju saj lahko spi v avtu: +380 eur
Ni stanovanja ni stroškov: +27,02 +31,87 +25 eur
Posledično ne rabi T2: +38,99
Skensla netflix: +11,99
Avto uporablja izključno samo za spanje, uporabi javni prevoz: +93 eur
Hrano prilagodi: je samo riževe vaflje in fižol ali tuno v konzervi: +100 eur


Fitnes: lahko se tušira, opravi potrebo, se uredi - 40 eur
neki luksuza pa lah obdrži - telefon: -37,32
pranje cunj v lokalni pralnici - cca. -30 eur

na ta način prišpara ogromno, naj stisne zobe in pri 40 bo lahko povabil punco ven na večerjo :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sass628 ()

matic492 ::

Človek je star 23... lahko gre v najem v 2/3-sobno stanovanje z kakšnim kolegom, najemnina je potem 250 (x2 = 500EUR), stroški malo več, ampak vse stroške (stanovanja) deliš z 2.

Mislim koliko sovrstnikov pa ima že neke resne razmere in živi skupaj z puncami.. sigurno pozna kakega z istimi težavami.
Pa to sploh nima veze z plačo, jaz ne bom nikoli razumel zakaj bi raje bil v garsonjeri in sam kril vse stroške, če lahko malo ceneje prideš skozi v večjem stanovanju z cimrom ali več, pa imaš vseeno eno sobo v celoti za sebe. Jaz sem služil par sto evrov več kot on, pa sem še s tremi cimri živel pri taki starosti.

Pa še potem imata oba dva večjo stanovanje za after-partije metat in lahko tja vabita punce, ne? ;)

https://www.nepremicnine.net/oglasi-odd...

https://www.nepremicnine.net/oglasi-odd...

Kaj temu manjka, če se najdeta 2 cimra, ali celo 3-je? Imaš ločeno dnevno in kopalnico.

Ko si en najde punco pa drugega naženeš ven in imaš stanovanje s pucno hehehe :D
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matic492 ()

issak ::

4. Naročnina Telekom z telefonom 37,32
8. Naročnina T-2 Najnižji Paket 38,99


Tole se da precej znižati. HoT za 10EUR in nek internetni paket (magari HoT LTE), in prideš pod 30EUR mesečno. TV je bedarija.

Z avtom se voziti 6km do službe in nazaj, ter potem popoldne v fitnes je bedarija da ni večje, 6km je 15 minut s kolesom, in opraviš še malo fitnesa zraven.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: issak ()

Raptor F16 ::

sass628 je izjavil:

Ma kot 23 letnik lahko punci ponudi več kot marsikateri drugi vrstnik


Absolutno, če ma tip svoj plac je za ženske to praktično že neka prednost. Če ne durgo imata kot par plac za fukat kjer se ni treba skrivat pred tastarimi.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

sass628 ::

Raptor F16 je izjavil:

sass628 je izjavil:

Ma kot 23 letnik lahko punci ponudi več kot marsikateri drugi vrstnik


Absolutno, če ma tip svoj plac je za ženske to praktično že neka prednost. Če ne durgo imata kot par plac za fukat kjer se ni treba skrivat pred tastarimi.


pa še v njegovem primeru bi pustil netflix... s časom naj povabi punco na netflix and chill8-)

matic492 ::

issak je izjavil:


Z avtom se voziti 6km do službe in nazaj, ter potem popoldne v fitnes je bedarija da ni večje, 6km je 15 minut s kolesom, in opraviš še malo fitnesa zraven.


Mislim 6km iz gorenja ni več Velenje ampak je že kak Šoštanj, pomojem misli v obe smeri skupaj :D
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Raptor F16 ::

sass628 je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

sass628 je izjavil:

Ma kot 23 letnik lahko punci ponudi več kot marsikateri drugi vrstnik


Absolutno, če ma tip svoj plac je za ženske to praktično že neka prednost. Če ne durgo imata kot par plac za fukat kjer se ni treba skrivat pred tastarimi.


pa še v njegovem primeru bi pustil netflix... s časom naj povabi punco na netflix and chill8-)


Jaz sem tudi kero povabil "na kavo", pa nisem mel niti ene kurčeve vrečke Barcaffeja v fletu.

Ker to da te ženska povabi na kofe ali pa ti njo in se dejansko spije kava in gre vsak svojo pot je globok nesporazum zrel za pokoro v Vicah.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

sass628 ::

Raptor F16 je izjavil:

sass628 je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

sass628 je izjavil:

Ma kot 23 letnik lahko punci ponudi več kot marsikateri drugi vrstnik


Absolutno, če ma tip svoj plac je za ženske to praktično že neka prednost. Če ne durgo imata kot par plac za fukat kjer se ni treba skrivat pred tastarimi.


pa še v njegovem primeru bi pustil netflix... s časom naj povabi punco na netflix and chill8-)


Jaz sem tudi kero povabil "na kavo", pa nisem mel niti ene kurčeve vrečke Barcaffeja v fletu.

Ker to da te ženska povabi na kofe ali pa ti njo in se dejansko spije kava in gre vsak svojo pot je globok nesporazum zrel za pokoro v Vicah.


:)):)):))

TheBlueOne ::

bambam20 je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:



TAXI je faking predrag.


Res? Avto te sigurno stane 300€/mesec.


Avto ne pride 300€ na mesec.


Ja je lahko ceneje, samo vecina ima ze mesecni obrok za tretjino lizinga visji od tega. Dodaj vse ostale stroske, tudi za enako prevozenih km, pa bos tezko pod 300€. Se pa zavedam, da je mozno, samo vecinoma avti niso tako poceni.

matobeli ::

Avti so lahko praktično zastonj, za tistih par kilometrov na dan bo še clio brez servisa zgveral nekaj let, če bo le imel kaj benza not. Registracija in vse skup je pa 200€ letno za mlinček.

Hypathia ::

Fsegula62 je izjavil:

Pozdrav, pišem v imenu kolega (23 let) v njegovem imenu, ker se ne želi izpostavljati in je tukaj dokaj aktiven.

Sprašuje se kako naj povabi punco na prvi zmenek ali k sebi domov, ko pa ima v današnjih časih komaj za preživetje. Dela v gorenju na oddelku proizvodnje, ker mu drugega enostavno ni preostalo po izgubi službe v času korone. Po poklicu je tehnik računalništva (hardweraš). Dnevno spremlja oglase za boljše delo ampak povsod zahtevajo leta izkušenj, katere še ni mogel pridobiti, ker je mlad.

Njegovi stroški so:

Zap. St. Strošek (April 2022): Cena (€) :
1. Stanovanje garsonjera Velenje 35m2 380
2. KP Vlenje 1 oseba 27,02
3. Elektro Celje 31,87
4. Naročnina Telekom z telefonom 37,32
5. Dopolnilno zavarovanje 38,4
6. Linea + rezevrni sklad 25
7. Hrana (priprava doma kosilo in večerja) 180,32
8. Naročnina T-2 Najnižji Paket 38,99
9. Netflix 11,99
10. Gorivo Avto Polo 1.4 TSI (55l) 93
11. Fitnes karta Mesečna 40

In njegova plača v aprilu 963 €. Torej brez, da gre s kolegi na kakšno pijačo, kupi kakšen kos oblačila ostane 59€. Verjetno lahko pričakuje komentarje, da bo golob "rešil" vse. Ampak, do takrat bo že punca imela golobčke z drugim.

Kaj mu lahko skupaj svetujemo?

Ženske ne marajo luzerjev, kar ta tip očitno je, tako da namesto iskanju punce, za kar ima še dovolj časa, naj raje naslednji 2 leti nameni lastni finančni konsolidaciji. Naj se začne takoj dodatno izobraževati, da bo konkurenčen za bolje plačano službo, dokler dela v proizvodnji naj se prestavi v nočno izmeno, ki je 50% več plačana, poišče dodatno delo, idealno v svoji stroki, lahko pa tudi dostavo hrane, košnjo trave... Tudi stroške lahko konkretno zniža, se preseli v samski dom, odpove avtomobilu, fitnesu, netfliksu, dragemu telefonu... tudi stroške za hrano ima previsoke, 200 evrov dam jaz, ki kupujem ekskluzivno bio standard, če si na budžetu, lahko komot shodiš s 100 evrov na mesec, tako da kupuješ osnovna živila, iščeš akcije, meal prepaš... Ob vsem tem, bi mu moralo na mesec ostati 1000 evrov neto, kar pomeni, da bi lahko čez čas vzel kredit za stanovanje in nehal metati stran denar za najemnino, obenem pa si ustavril dovolj rezerve, da bi lahko bolj sproščeno zazživel in si tudi kaj privoščil.

Sicer pa že enkrat odjebite s temi cheapshit idejami za zmenke-sprehode in kave. Pametne ženske, ki vedo kaj hočejo od življenja, jih vidijo kot signal, da so tipu nepomembne in enostavno nadomestljive, kar si nobena ne želi. Če hočeš žensko impresionirat, ji moraš namenjati ne samo čas ampak tudi denar, wine and dine, darilca, vikendi v toplicah... in ji tako sporočati, da si resen.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

sentiš ::

Hypathia je izjavil:

Če hočeš žensko impresionirat, ji moraš namenjati ne samo čas ampak tudi denar, wine and dine, darilca, vikendi v toplicah...


Preach! In ne pozabiti na žepnino za popotnico domov po zmenku

Raptor F16 ::

Hypathia je izjavil:



Če hočeš žensko impresionirat, ji moraš namenjati ne samo čas ampak tudi denar, wine and dine, darilca, vikendi v toplicah... in ji tako sporočati, da si resen.


Ok, mi ga boš vlekla, če greva krog s poršejem in pol v hotel ?
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Twixz ::

Pozdrav, pišem v imenu kolega (23 let) v njegovem imenu, ker se ne želi izpostavljati in je tukaj dokaj aktiven.

Sprašuje se kako naj povabi punco na prvi zmenek ali k sebi domov, ko pa ima v današnjih časih komaj za preživetje. Dela v gorenju na oddelku proizvodnje, ker mu drugega enostavno ni preostalo po izgubi službe v času korone. Po poklicu je tehnik računalništva (hardweraš). Dnevno spremlja oglase za boljše delo ampak povsod zahtevajo leta izkušenj, katere še ni mogel pridobiti, ker je mlad.

Njegovi stroški so:

Zap. St. Strošek (April 2022): Cena (€) :
1. Stanovanje garsonjera Velenje 35m2 380
2. KP Vlenje 1 oseba 27,02
3. Elektro Celje 31,87
4. Naročnina Telekom z telefonom 37,32
5. Dopolnilno zavarovanje 38,4
6. Linea + rezevrni sklad 25
7. Hrana (priprava doma kosilo in večerja) 180,32
8. Naročnina T-2 Najnižji Paket 38,99
9. Netflix 11,99
10. Gorivo Avto Polo 1.4 TSI (55l) 93
11. Fitnes karta Mesečna 40

In njegova plača v aprilu 963 €. Torej brez, da gre s kolegi na kakšno pijačo, kupi kakšen kos oblačila ostane 59€. Verjetno lahko pričakuje komentarje, da bo golob "rešil" vse. Ampak, do takrat bo že punca imela golobčke z drugim.

Kaj mu lahko skupaj svetujemo?


Fsegula62 je izjavil:

Hvala vsem, debatirava sedaj na kavici vaše komentarje. :)

- Fitnes bo ostal, ker je to edina stvar zaradi katere se počuti mega super
- Neflix gre stran
- T-2 Zamenja z HOT mobilnim internetom 200 GB
- Telekom pa odplačuje telefon še 11 mesecev.
- Avto pa zamenja s skirojem do hladnih dni ali nove službe (jaz mu posodim Xiaomija)

In še najpomembnejše pospešeno išče boljše plačano službo.

Sicer, čez noč se ne bo zgodil čudež.
Čez čas bi pa se že moralo kaj poznati.
Še vedno pa lahko nadaljujete temo z nasveti za ostale.


Ne bom pisal po vrsti ampak ker poznam Velenje bom dal sledeče nasvete:
Naj menja službo, proizvodnja je za šolan kader precej "dead end" zaposlitev. Proba naj delovno mesto, kjer se veliko kontaktira z ljudmi (trgovina, etc.). Poznam sicer en ekstremen primer, ko je delal en iz Velenja v BSH (isto računalniška izobrazba) in je preprosto pustil službo, čez en teden je pa dobil razgovor za službo v smeri računalništva in ima zdaj 2.000€ na mesec plače.
Delovnih mest je trentno res ogromno, ne verjamem napisanemu da rabiš za vsako delovno mesto izkušnje. Ene firme celo raje zaposlujejo mlajše ljudi. Ampak, če ne pošlješ prošnje in greš na razgovor je vsaka služba izgubljena.
Sam sem delal 5 let v skladišču trgovine in sem s pridnostjo in marljivostjo spoznal ogromno ljudi, dobil sem tudi ene 15 ponudb za službo.
In ne glede na izkušnje, se v vsaki firmi privajaš na njihov sistem dela. Gorenje je sicer že kar znano po tem (v SAŠA regiji) da delavci odhajajo in jih potem Gorenje kliče nazaj. S tem si izborijo boljše plačilo, itd.
Kar se tiče punce (če je to res relavantno, čeprav se mi zdi da je dodana zgolj zaradi branosti - se opravičujem če ni res) pa nema veze kaj in kako, sprva se itak samo ližeš in daješ dol. Če imaš svoj prostor pod nebom je to še toliko večji plus.

sass628 ::

Hypathia je izjavil:

Fsegula62 je izjavil:

Pozdrav, pišem v imenu kolega (23 let) v njegovem imenu, ker se ne želi izpostavljati in je tukaj dokaj aktiven.

Sprašuje se kako naj povabi punco na prvi zmenek ali k sebi domov, ko pa ima v današnjih časih komaj za preživetje. Dela v gorenju na oddelku proizvodnje, ker mu drugega enostavno ni preostalo po izgubi službe v času korone. Po poklicu je tehnik računalništva (hardweraš). Dnevno spremlja oglase za boljše delo ampak povsod zahtevajo leta izkušenj, katere še ni mogel pridobiti, ker je mlad.

Njegovi stroški so:

Zap. St. Strošek (April 2022): Cena (€) :
1. Stanovanje garsonjera Velenje 35m2 380
2. KP Vlenje 1 oseba 27,02
3. Elektro Celje 31,87
4. Naročnina Telekom z telefonom 37,32
5. Dopolnilno zavarovanje 38,4
6. Linea + rezevrni sklad 25
7. Hrana (priprava doma kosilo in večerja) 180,32
8. Naročnina T-2 Najnižji Paket 38,99
9. Netflix 11,99
10. Gorivo Avto Polo 1.4 TSI (55l) 93
11. Fitnes karta Mesečna 40

In njegova plača v aprilu 963 €. Torej brez, da gre s kolegi na kakšno pijačo, kupi kakšen kos oblačila ostane 59€. Verjetno lahko pričakuje komentarje, da bo golob "rešil" vse. Ampak, do takrat bo že punca imela golobčke z drugim.

Kaj mu lahko skupaj svetujemo?

Ženske ne marajo luzerjev, kar ta tip očitno je, tako da namesto iskanju punce, za kar ima še dovolj časa, naj raje naslednji 2 leti nameni lastni finančni konsolidaciji. Naj se začne takoj dodatno izobraževati, da bo konkurenčen za bolje plačano službo, dokler dela v proizvodnji naj se prestavi v nočno izmeno, ki je 50% več plačana, poišče dodatno delo, idealno v svoji stroki, lahko pa tudi dostavo hrane, košnjo trave... Tudi stroške lahko konkretno zniža, se preseli v samski dom, odpove avtomobilu, fitnesu, netfliksu, dragemu telefonu... tudi stroške za hrano ima previsoke, 200 evrov dam jaz, ki kupujem ekskluzivno bio standard, če si na budžetu, lahko komot shodiš s 100 evrov na mesec, tako da kupuješ osnovna živila, iščeš akcije, meal prepaš... Ob vsem tem, bi mu moralo na mesec ostati 1000 evrov neto, kar pomeni, da bi lahko čez čas vzel kredit za stanovanje in nehal metati stran denar za najemnino, obenem pa si ustavril dovolj rezerve, da bi lahko bolj sproščeno zazživel in si tudi kaj privoščil.

Sicer pa že enkrat odjebite s temi cheapshit idejami za zmenke-sprehode in kave. Pametne ženske, ki vedo kaj hočejo od življenja, jih vidijo kot signal, da so tipu nepomembne in enostavno nadomestljive, kar si nobena ne želi. Če hočeš žensko impresionirat, ji moraš namenjati ne samo čas ampak tudi denar, wine and dine, darilca, vikendi v toplicah... in ji tako sporočati, da si resen.


:)):)):)):))

in koliko časa si že samska?

Hypathia ::

Tudi če bom naslednjih 100 let, svojih standardov ne mislim spustit, ker se cenim.

sentiš je izjavil:

Hypathia je izjavil:

Če hočeš žensko impresionirat, ji moraš namenjati ne samo čas ampak tudi denar, wine and dine, darilca, vikendi v toplicah...


Preach! In ne pozabiti na žepnino za popotnico domov po zmenku


Lubica, nisi dobro prebrala mojega posta, jaz govorim o pametnih ženskah, ki vedo kaj hočejo, ne o glupačah z nizko samopodobo. Ti se pa še naprej podcenjuj, če si tako želiš, pa srečno.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hypathia ()

Raptor F16 ::

Hypathia je izjavil:

Tudi če bom naslednjih 100 let, svojih standardov ne mislim spustit, ker se cenim.


Ko bira, masturbira.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

sass628 ::

Hypathia je izjavil:

Tudi če bom naslednjih 100 let, svojih standardov ne mislim spustit, ker se cenim.

sentiš je izjavil:

Hypathia je izjavil:

Če hočeš žensko impresionirat, ji moraš namenjati ne samo čas ampak tudi denar, wine and dine, darilca, vikendi v toplicah...


Preach! In ne pozabiti na žepnino za popotnico domov po zmenku


Lubica, nisi dobro prebrala mojega posta, jaz govorim o pametnih ženskah, ki vedo kaj hočejo, ne o glupačah z nizko samopodobo. Ti se pa še naprej podcenjuj, če si tako želiš, pa srečno.


Vidim da je nickname Hypathia premišljeno izbran.

D3m ::

Mhhmmmmmmm.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Vetrpiha ::

Fsegula62 je izjavil:

Pozdrav, pišem v imenu kolega (23 let) v njegovem imenu, ker se ne želi izpostavljati in je tukaj dokaj aktiven.

Sprašuje se kako naj povabi punco na prvi zmenek ali k sebi domov, ko pa ima v današnjih časih komaj za preživetje. Dela v gorenju na oddelku proizvodnje, ker mu drugega enostavno ni preostalo po izgubi službe v času korone. Po poklicu je tehnik računalništva (hardweraš). Dnevno spremlja oglase za boljše delo ampak povsod zahtevajo leta izkušenj, katere še ni mogel pridobiti, ker je mlad.

Njegovi stroški so:

Zap. St. Strošek (April 2022): Cena (€) :
1. Stanovanje garsonjera Velenje 35m2 380
2. KP Vlenje 1 oseba 27,02
3. Elektro Celje 31,87
4. Naročnina Telekom z telefonom 37,32
5. Dopolnilno zavarovanje 38,4
6. Linea + rezevrni sklad 25
7. Hrana (priprava doma kosilo in večerja) 180,32
8. Naročnina T-2 Najnižji Paket 38,99
9. Netflix 11,99
10. Gorivo Avto Polo 1.4 TSI (55l) 93
11. Fitnes karta Mesečna 40

In njegova plača v aprilu 963 €. Torej brez, da gre s kolegi na kakšno pijačo, kupi kakšen kos oblačila ostane 59€. Verjetno lahko pričakuje komentarje, da bo golob "rešil" vse. Ampak, do takrat bo že punca imela golobčke z drugim.

Kaj mu lahko skupaj svetujemo?

Fitnes karte ne rabi, s tem prihrani tudi na bencinu. Internet gre ceneje, netflixa ne rabi, telefon gre ceneje.

OneYellow ::

Ta tema je lep dokaz, da 'preseli se v vukojebino in ti bo lažje' ne drži. Za vse tiste, ki mislijo, da greš v vukojebino in si rešil vse težave Slovenije glede visokih cen, pozabijo pa na slabše pogoje glede služb.

Mato989 ::

OneYellow je izjavil:

Ta tema je lep dokaz, da 'preseli se v vukojebino in ti bo lažje' ne drži. Za vse tiste, ki mislijo, da greš v vukojebino in si rešil vse težave Slovenije glede visokih cen, pozabijo pa na slabše pogoje glede služb.


Neumnost... Seveda gre... ampak ta oseba porabi kar nekaj denarja za LUKSUZ kot je naročnina na TV ki ga verjetno komaj kaj gleda... da ne omenjam iphona za katerega plačuje velik delež ipd...

Ampak bistvo je to, v vukojebino se selit je vedno ok, sploh če imaš kombinacijo da ženska dela v šoli (isti plačni razredi v vukojebini in sredi LJ) in tip ki dela remote... to je win situacija...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

matic492 ::

OneYellow je izjavil:

Ta tema je lep dokaz, da 'preseli se v vukojebino in ti bo lažje' ne drži. Za vse tiste, ki mislijo, da greš v vukojebino in si rešil vse težave Slovenije glede visokih cen, pozabijo pa na slabše pogoje glede služb.



Če ti je Velenje "vukojebina", potem imaš ti težave, ne pa ~25,000 prebivalcev te vukojebine.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

OneYellow ::

matic492 je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Ta tema je lep dokaz, da 'preseli se v vukojebino in ti bo lažje' ne drži. Za vse tiste, ki mislijo, da greš v vukojebino in si rešil vse težave Slovenije glede visokih cen, pozabijo pa na slabše pogoje glede služb.



Če ti je Velenje "vukojebina", potem imaš ti težave, ne pa ~25,000 prebivalcev te vukojebine.


Vukojebina v smislu, da se preseliš 100km od Ljubljane, ker bojda je vse napol zastonj čim greš daleč od Ljubljane. Pozabijo pa to, da ne delajo vsi remote, določeni kraji pa pač nudijo omejene možnosti glede služb.

Mato989 ::

OneYellow je izjavil:

matic492 je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Ta tema je lep dokaz, da 'preseli se v vukojebino in ti bo lažje' ne drži. Za vse tiste, ki mislijo, da greš v vukojebino in si rešil vse težave Slovenije glede visokih cen, pozabijo pa na slabše pogoje glede služb.



Če ti je Velenje "vukojebina", potem imaš ti težave, ne pa ~25,000 prebivalcev te vukojebine.


Vukojebina v smislu, da se preseliš 100km od Ljubljane, ker bojda je vse napol zastonj čim greš daleč od Ljubljane. Pozabijo pa to, da ne delajo vsi remote, določeni kraji pa pač nudijo omejene možnosti glede služb.


Govora je seveda ko folk pravi da ima v LJUBLJANI 1.000€ plače takrat pač takim ljudem rečemo da za 1.000€ na TRR lahko dobi v praktično vsaki vukojebini...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

nyler2 ::

Od rezanja stroškov tuki vidim samo netflix in telefon na obroke. Ostalo je pretty much že nekje na minimumu. Glede na to, da sem sam iz okolice, za "hardveraše" res ni nekej delovnih mest.

Glede na to, da je verjetno končal srednjo računalniško v Velenju, kjer vem da je vsaj nekaj programiranja bi prosti čas namenil učenju le tega. Junior pozicij pa ima v Savinjski regiji kr nekej. Na začetku verjetno ne bo na boljšem z plao, ampak čez kako leto pa 90%.

Glede Velenja in "vukojebine". Bi reku, da spada nekje vmes. Mesto in večino populacije je zaspalo v najbolših časih regije.
Plače pa v večini itak minimalc oziroma malo nad, razen če si zaposlen v občinskih službah, pa še tam so začetki nizki.

Fsegula62 ::

dice7 je izjavil:

Fsegula62 je izjavil:

Hvala vsem, debatirava sedaj na kavici vaše komentarje. :)

Preneha naj tudi s kavicami


Sem jo jaz plačal ;) pa se tortico

sentiš ::

Hypathia je izjavil:

Tudi če bom naslednjih 100 let, svojih standardov ne mislim spustit, ker se cenim.

sentiš je izjavil:

Hypathia je izjavil:

Če hočeš žensko impresionirat, ji moraš namenjati ne samo čas ampak tudi denar, wine and dine, darilca, vikendi v toplicah...


Preach! In ne pozabiti na žepnino za popotnico domov po zmenku


Lubica, nisi dobro prebrala mojega posta, jaz govorim o pametnih ženskah, ki vedo kaj hočejo, ne o glupačah z nizko samopodobo. Ti se pa še naprej podcenjuj, če si tako želiš, pa srečno.


Se ne podcenjujem, ker svoji družbi, osebnosti in ljubezni nimam postavljene cene. Bi se mi pa zdelo edino fer, da če ti sebe že ceniš na takšen obrten način popoldanske dejavnosti, da plačaš davke od tega, za dobrobit države in da bodo lahko mladi v podobni situaciji kot zgoraj opisani kolega iz tega potegnili kakšen socialen dodatek, da bodo imeli dovolj za plačilo tvojega časa. Krožno gospodarstvo preverjeno deluje.

Hypathia ::

Če pristajaš na vlogo zastonj prostitutke, čistilke in sofinancerke stroškov bivanja, ki jo imajo za ženske rezervirano tipi, ki vabijo na poceni zmenke, potem očitno se, ampak kot rečeno, vsakomur svoje. Zakaj bi morala jaz plačevati dodatne davke, da bi se iz njih potem financiral folk, ki želi živeti preko svojih zmožnosti, mi pa tudi ni jasno, se pač ne spoznam na te zadeve tako dobro kot očitno ti in Miha Kordiš.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

sentiš ::

Spoštujem, ker priznaš javno, da pristajaš na vlogo plačljive prostitutke. Pametne ženske, ki se cenijo in vedo kaj hočejo, kot si prej omenila, pa ne potrebujejo takšnega načina življenja. Ko pa sva že ravno pri tvojem biznisu pa veži še telefonsko, da ti narediva še malo zastonj reklame.

Hypathia ::

Samo nesamozavestne revce mislijo, da dolgujejo tipu spolne usluge, če jim plača večerjo. Malo se opolnomoči, sicer bodo celo življenje hodili po tebi.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hypathia ()

Baja ::

troll party, yay!

sentiš ::

Hypathia je izjavil:

Samo nesamozavestne revce mislijo, da dolgujejo tipu spolne usluge, če jim plača večerjo. Malo se opolnomoči, sicer bodo celo življenje hodili po tebi.


Spoštujem, da pristajaš na vlogo nesamozavestne revice, glede na tvoje prejšnje zapise.

Pa lep pozdrav

Hypathia ::

Spoštujem, da pristajaš na vlogo funkcionalno nepismene osebe, glede na tvoje prejšnje zapise.

Lep pozdrav tudi tebi.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Baja ::

(male) chick fight, woohoo :)
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dilema glede hiše (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
998799 (5730) stara mama
»

Triki za prišparati nekaj denarja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25730792 (21515) Uporabnik
»

Mesečni stroški bivanja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11224316 (20170) zobnik
»

Življenski stroški (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
691124403 (107284) Mato989

Več podobnih tem