» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
25 / 91
»»

cias ::

Valvoline je izjavil:

5000 avstralskih dolarjev sign up bonus za pomivalce posod!
https://www.news.com.au/finance/work/at...

Kdaj bo v EU/butalistanu podoben *realni* kapitalizem? Kdaj bomo dobil ponudbe z *signup* bonusi?

To je le za migrante, domačin do tega ne bo nikoli upravičen.

Valvoline ::

Signup bonus velja za vse. Kapitalizem deluje. Ni kadra = visok signup bonus, dvig place dokler se ga ne najde. V komunajzarski EU ter nasem butalistanu se nisem vidu tako kapitalisticno ponudbo z startnim zaposlitvenim bonusem.

Zgodovina sprememb…

OneYellow ::

Itak da ne, raje plačajo prispevek v medijih, da ne dobijo kadra. :))

Valvoline je izjavil:

Signup bonus velja za vse. Kapitalizem deluje. Ni kadra = visok signup bonus, dvig place dokler se ga ne najde. V komunajzarski EU ter nasem butalistanu se nisem vidu tako kapitalisticno ponudbo z startnim zaposlitvenim bonusem.

Daj ne nabijaj. To foro imata UK in ZDA že 10letja. Tako dobijo firme dovoljenje od vlade za uvoz migrantov z vizami ker imajo dokaz da noben domač noče delat.

cias je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Daj ne nabijaj. To foro imata UK in ZDA že 10letja. Tako dobijo firme dovoljenje od vlade za uvoz migrantov z vizami ker imajo dokaz da noben domač noče delat.

To ni nobena fora, to je ta nevidna roka trga na delu. V ZDA se voznikom vlacilcev trenutno ponuja tudi do 20.000 dolarjev signup bonus (to je letna placa butalistanskega voznika !! ) z pogodbo za 1 leto, vseeno za domacega ali tujega voznika, ne vidim razlike. V EU vsepovsod kao primankuje kadra, noben noce delat, signup bonuse jaz ne vidim, place so mizerne primerjano Usa ter Aus, ker tam kapitalizem deluje, tu ocitno mamo raje komunizem.

Zgodovina sprememb…

Valvoline je izjavil:

To ni nobena fora, to je ta nevidna roka trga na delu. V ZDA se voznikom vlacilcev trenutno ponuja tudi do 20.000 dolarjev signup bonus (to je letna placa butalistanskega voznika !! ) z pogodbo za 1 leto, vseeno za domacega ali tujega voznika, ne vidim razlike.

:))

Smešno da si omenil ravno vlačilce v ZDA. Dave Palumbo ima redne podkaste kjer je ravno en Italjan ki vozi dostikrat gor. Je ravno o tem govoril. Par mesecev nazaj, na eni od epizod kjer ni Lee Priest.
Tako da s temi kapitalizem/komunizem nabijanji mi ne trobit. Oboje je isto sranje, vse samo skubiti za čim večji dobiček. In profit=imigranti.

cias je izjavil:

Valvoline je izjavil:

To ni nobena fora, to je ta nevidna roka trga na delu. V ZDA se voznikom vlacilcev trenutno ponuja tudi do 20.000 dolarjev signup bonus (to je letna placa butalistanskega voznika !! ) z pogodbo za 1 leto, vseeno za domacega ali tujega voznika, ne vidim razlike.

:))

Smešno da si omenil ravno vlačilce v ZDA. Dave Palumbo ima redne podkaste kjer je ravno en Italjan ki vozi dostikrat gor. Je ravno o tem govoril. Par mesecev nazaj, na eni od epizod kjer ni Lee Priest.
Tako da s temi kapitalizem/komunizem nabijanji mi ne trobit. Oboje je isto sranje, vse samo skubiti za čim večji dobiček. In profit=imigranti.

Sej v EU/slo domacini tudi nocejo za volanom,zarad mizernih plac. Pa primerjaj place zda/aus z eu/slo za profesionalne voznike, lahko tudi za vse tehnicne poklice,medicinsko osebje sploh z SS itn, razlika je 1:3 do 1:5 primerjano eu, ter 1:10 primerjano slo. EU postaja drzava/skupnost tretjega sveta.

Zgodovina sprememb…

https://www.outkick.com/walmart-to-pay-...
Kolko placa nas najboljsi sosed? spar? tus? Lidl,hofer,aldi itn v slo,at,de?

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

Valvoline: Trg deluje. Trend delno prihaja iz ZDA tudi k nam (pri nas vidimo padajoči donos družboslovnih diplom, pa težnje po padajočih donosih službe v JU). Jaz še vedno vztrajam na tezi, da se bo podobno zgodilo v Sloveniji. Ker se tiče visokošolskega izobraževanja bodo v Sloveniji finančno 'feasible' inženirstvo (IT spadate sem notri, to je najširša kategorija), medicina (širši pojem, zraven štejem oskrbo starejših, genetske terpije itd.) in farmacija. Celo pravo bi utegnilo pasti iz piedestala. Ekonomija je že odletela, mi družboslovci smo pa že v podnu (sam sem imel smolo in sem krepko zamudil zlata devetdeseta za humanistiko/družboslovje).
Seveda bodo glede vsega zaviralni faktorji:
1. Državne intervencije (leve politike in umetno držanje plačnih razmerij na nivoju 1:1,5 oz. plačna kompresija v rang 1:3): To po mojem ne bo delovalo, možni so posegi na trg z umetno minimalno plačo, umetno določenimi dodatki, ostro davčno progresijo, ampak po mojem mnenju bo to samo še podžgalo tržne tendence, ker trg se z razmerjem 1:1,5 ne strinja.
2. Gospodarsko okolje: Vedno drži malce nazaj, Slovenija kot država ima težavo z 'middle-income trap'. Torej po dodani vrednosti težko dosežemo sever oz. ravno ko se kaj začne premikati zopet pademo nazaj (tudi zaradi neugodnega gospodarsko-davčnega okolja). Tu je bil razvoj v kar nekaj zadnjih letih pozitiven, temelji so bili bistveno bolj zdravi kot v devetdesetih ali v času 2004-2008 buma. Po mojem bo posledica tega, da se bo plačna rekalibracija oz. prerazporeditev zato zgodila počasneje in raztegnjena na daljše časovno obdobje.
3. Slovenska psiha: Vemo kakšen odnos imamo Slovenci do enakosti oz. "enakosti". V preteklosti je bil to močan faktor, preko katerega so vplivni družbeni deležniki lahko usmerjali javno mnenje v nasprotovanje reformam. Občasno se pri nas še vidi izbruh te mentalitete, mislim pa da je počasi tega manj, ljudje so začeli ceniti svoje delo, trud, primerjajo se z tem kdo koliko dela, koliko je njihovo delo vredno. Ta faktor bo morda, kljub temu da bi na prvo žogo rekli, da bodo Slovenci do konca trmarili z razmerjem 1:1,5, med prvimi začel popuščati - tu se vseeno vidijo razlike med generacijami. Pričakujem pa recimo bitko tudi znotraj generacije: tisti mladi/mlajši, ki so med prihodnjimi poraženci, bodo po mojem zelo glasni in bodo v javnost lansirali ideje o 1:1,5, ostali pa bodo kontra. Moja teza je, da bo tabor 1:1,5 počasi izgubljal vpliv.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

sbawe64 ::

svecka je izjavil:

dejansko so vse kolektivne podobe obstale na iz leta 2008. Dejansko se niso popravile še od takrat dalje, kjer je minimalna plača 600 bruto. In folk dela tri izmene in dobi na osnovo 600 eur bruto nočni dodatek. Tako da četudi dela nočne, je to piškavi vreden dodatek na mesec za nekaj let življenja, ki ga nočno delo vzame delavcu.

Kaj 2008, prej 2000.
Poglej kolektivno pogodbo za kovinsko industrijo.

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...

Čisto spodaj, v 84. člen je tarifna priloga.
Tarifni razredi od 1 do 6 je bruto plača pod 1000, vseh razredov je 9.

Kako so razporejeni razredi, glej pisrs.si link:

II. 1. TARIFNI RAZREDI IN RAZVRSTITEV DEL
7. člen
(razvrstitev del)

Valvoline je izjavil:

5000 avstralskih dolarjev sign up bonus za pomivalce posod!
https://www.news.com.au/finance/work/at...

Kdaj bo v EU/butalistanu podoben *realni* kapitalizem? Kdaj bomo dobil ponudbe z *signup* bonusi?

Vstop v Au samo za polno cepljene 4*.

So v zadnjih dveh letih pokazali, da niso zastonj shithole/hellhole na koncu sveta.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

LeQuack ::

Če neka firma objavi da išče na zavodu za zaposlovanje, potem takoj veš da iščejo za minimalca, ali tam blizu.
Quack !

ZveeZ ::

Mato989 je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Premika se premika, ampak prepocasi.
https://www.careerjet.si/jobad/si18e838...

Cez luzo v zda ter avstraliji kapitalizem deluje, place za tehnicne poklice rastejo po 10-20% mesecno. V zda urna postavka za stromarja, vodovodarja, serviserja tovornih vozil itn ponekod za izkusene ze presega 100 dolarjev na uro, ob 10.000 dolarjev signup bonus. V eu ter butalistanu se vedno delajo za drobiz, zagotovo ne za doug.

Nova realnost no za 3k bruto pa bi ze razmislil o menjavi poti v sluzbi... Samo tu je se ovira italijansko

Torej nisi dovolj kvalificiran/sposoben, da bi lahko sploh zahteval 3k€ place. Ce bi bil, bi ze zdavnaj delal za tako placo.

Mato989 ::

ZveeZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Cez luzo v zda ter avstraliji kapitalizem deluje, place za tehnicne poklice rastejo po 10-20% mesecno. V zda urna postavka za stromarja, vodovodarja, serviserja tovornih vozil itn ponekod za izkusene ze presega 100 dolarjev na uro, ob 10.000 dolarjev signup bonus. V eu ter butalistanu se vedno delajo za drobiz, zagotovo ne za doug.

Nova realnost no za 3k bruto pa bi ze razmislil o menjavi poti v sluzbi... Samo tu je se ovira italijansko

Torej nisi dovolj kvalificiran/sposoben, da bi lahko sploh zahteval 3k€ place. Ce bi bil, bi ze zdavnaj delal za tako placo.

Ne budalari pac ne znam italijansko kmalu bo taka placa tudi za samo slo

Kolega s katerim sem se pogovarjal je rekel da bo luksuz ce nas bo v naslednjih letih postregel slo natakar
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

musicfreak ::

Mato989 je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Kolega s katerim sem se pogovarjal je rekel da bo luksuz ce nas bo v naslednjih letih postregel slo natakar

saj isto bo cez 30 let v domih upokojencev oz. negi, bos srecen ce ti bo slovenka plenice previjala

Mato989 je izjavil:

Ne budalarim. Javi se na razpisano delovno mesto, pa bos povedal, ce so te pripravljeni placati 3k s tvojim znanjem in izkusnjami.
Verjetno bi te bili veseli, 3k pa ne bi videl.

Lahko da bodo res slovensko govoreci natakarji v manjsini ampak zgolj v primeru, ce bodo place ostale take kakrsne so. Za (danasnjih) 3k, bi veliko Slovencev slo v to panogo. Hey, tudi sam bi o tem razmislil oz bi se takoj prijavil, ce bi bilo doticno delovno mesto blizje mojemu prebivaliscu. Sam uzivam v delu z ljudmi ampak v tem poklicu me ni (vec) predvsem zaradi prenizkega placila glede na pogoje dela.

LeQuack ::

Valvoline je izjavil:

Malo starejse pa vendar:
https://www.thesun.co.uk/news/5496089/l...

Tu je pomemben podatke, da je samostojni podjetnik, katerim se tudi pri nas cedita med in mleko. Če bi bil zaposlen pri kapitalistu, bi dobil precej manj.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

ales85 ::

musicfreak je izjavil:

Mato989 je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Valvoline je izjavil:

saj isto bo cez 30 let v domih upokojencev oz. negi, bos srecen ce ti bo slovenka plenice previjala

A to imate kakšen fetiš, da vam mora plenice previjati oseba vaše narodnosti? Kaj pa slovenec, to je v redu?
Moj načrt sicer je, da če sem tako bogi, da se ne morem sam urediti, me rajši ni.

musicfreak ::

ales85 je izjavil:

musicfreak je izjavil:

Mato989 je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Valvoline je izjavil:

A to imate kakšen fetiš, da vam mora plenice previjati oseba vaše narodnosti? Kaj pa slovenec, to je v redu?
Moj načrt sicer je, da če sem tako bogi, da se ne morem sam urediti, me rajši ni.

boli me za nacionalnost, dokler oseba govori tekoce jezik drzave v kateri zivi.

Orias ::

svecka je izjavil:

dejansko so vse kolektivne podobe obstale na iz leta 2008. Dejansko se niso popravile še od takrat dalje, kjer je minimalna plača 600 bruto. In folk dela tri izmene in dobi na osnovo 600 eur bruto nočni dodatek. Tako da četudi dela nočne, je to piškavi vreden dodatek na mesec za nekaj let življenja, ki ga nočno delo vzame delavcu.

Se popolnoma strinjam. Na koncu dobiš po 300 ali 400 € razlike do minimalne plače. In ta razlika do minimalne plače je za delodajalca neobdavčena. In to v podjetjih, ki imajo po miljone dobička. In takšno početje zagovarjajo sindikalisti v podjetjih. Da o ZSSS raje ne govorim. To so v resnici sindikati delodajalcev in ne sindikati delavcev. Ovčke pa so še kar člani sindikata. V to problematiko se nihče ne spotakne. Bolj zanimive so na socialnih omrežjih Ukrajinsko-Ruske orgije, anticepilska propaganda, pa razno razne teorije zarot od 5Gja, od agend xx, kabalov ipd. To je ovcam bolj zanimivo, kot pa to kako bodo strmeli, da bi bili pošteno plačani za svoje delo in da bi bilo manj kršitev v delovnih razmerjih. Delavci bi se že pred 10 leti morali postaviti za svoje pravice, ampak se to ne zgodi. Pa smo spet pri slovenski mentaliteti.... . Večkrat v šali rečem, da če bi pri plačah bili slovenci tako složni, kot so pri športu in fovšiji, ne bi toliko ljudi živelo pod pragom revščine.

Geho ::

Orias je izjavil:

svecka je izjavil:

Se popolnoma strinjam. Na koncu dobiš po 300 ali 400 € razlike do minimalne plače. In ta razlika do minimalne plače je za delodajalca neobdavčena. In to v podjetjih, ki imajo po miljone dobička. In takšno početje zagovarjajo sindikalisti v podjetjih. Da o ZSSS raje ne govorim. To so v resnici sindikati delodajalcev in ne sindikati delavcev. Ovčke pa so še kar člani sindikata. V to problematiko se nihče ne spotakne. Bolj zanimive so na socialnih omrežjih Ukrajinsko-Ruske orgije, anticepilska propaganda, pa razno razne teorije zarot od 5Gja, od agend xx, kabalov ipd. To je ovcam bolj zanimivo, kot pa to kako bodo strmeli, da bi bili pošteno plačani za svoje delo in da bi bilo manj kršitev v delovnih razmerjih. Delavci bi se že pred 10 leti morali postaviti za svoje pravice, ampak se to ne zgodi. Pa smo spet pri slovenski mentaliteti.... . Večkrat v šali rečem, da če bi pri plačah bili slovenci tako složni, kot so pri športu in fovšiji, ne bi toliko ljudi živelo pod pragom revščine.

That... well said sir! Bolje nebi mogel napisati.

111111111111 ::

musicfreak je izjavil:

boli me za nacionalnost, dokler oseba govori tekoce jezik drzave v kateri zivi.

Se podpišem in dodam, da če dela in preživlja sebe in familijo, je vsak dobrodošel.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Orias je izjavil:

svecka je izjavil:

PA A STE VSI PRIZADETI... daj vir kje je to NEOBDAVČENO?????????

InternetComp ::

No, dajmo reči še kaj glede drugega problema nizkih plač - obdavčitve. Jaz trenutno dobivam več kot nekdo s 1800 bruto samo zaradi max nabitih dodatkov. Osnova je pa skoraj minimalna. In zdaj ko bi menjal službo bom verjetno dobil manj ker je država tako požrešna. In potem nas tolažijo z neko dohodnino ki se bo poznala za 100€ na leto

trancer01 ::

Kakšne dodatke na plačo pa imaš, da ti ne grejo v dohodnino?:))

enemon ::

trancer01 je izjavil:

Kakšne dodatke na plačo pa imaš, da ti ne grejo v dohodnino?:))

Verjetno visoke potne stroške. :D

fikus_ ::

InternetComp je izjavil:

No, dajmo reči še kaj glede drugega problema nizkih plač - obdavčitve. Jaz trenutno dobivam več kot nekdo s 1800 bruto samo zaradi max nabitih dodatkov. Osnova je pa skoraj minimalna. In zdaj ko bi menjal službo bom verjetno dobil manj ker je država tako požrešna. In potem nas tolažijo z neko dohodnino ki se bo poznala za 100€ na leto

Kaže, da ne računaš na pokojnino. Če je to tako, potem je brez pomena menjat službo, kjer ti več plačijejo v pokojninsko blagajno.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

ne ne računam ker bomo itak delali do 70, jaz sem pa star 25

službo bi menjal pa zaradi drugih razlogov in ne plače

Zgodovina sprememb…

Kdo pa sploh se racuna na pokojnino v visini socialne pomoci?;)

nejc_nejc ::

Potrebni so podatki:
Koliko vplačil v blagajno za penzijo ter izplačila iz blagajne tistih, ki so vplačevali.

Odšteti vse borčevske, kulturne, zaslužne, kvazi kmečke, invalidne..... "penzije", ki se izplačujejo ter niso bile vplačane......
pa bomo dobili približno realno cifro za debatirat
tole sedaj, stroški ZPIZA, so ena čorba iz vseh vetrov

Malidelničar ::

Morda se bodo trendi obrnili tudi v tem smislu, da 'študentske' delovne sile ne bo več in bodo študenti večinoma pač ....... študirali :))8-)
Ostali, ki bodo želeli delati že prej, pa bodo pač zasledovali marsikatero vabljivo karierno opcijo, ki ne vključuje študija, bolj v smeri kalificiranih, obrtniških, dobro plačanih storitvenih del. :P
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Saj študentske delovne sile NIKDAR ne bi smelo bit, razen med 15.jul in 1. oktobrom... pa še takrat bi jim jaz omejil zaslužek na 2.000€ oz. na 200ur... pa spletne evidence delovnega časa in aktivirat inšekcije če ujamejo kršitev pa 100k kazni

Mato989 je izjavil:

Saj študentske delovne sile NIKDAR ne bi smelo bit, razen med 15.jul in 1. oktobrom... pa še takrat bi jim jaz omejil zaslužek na 2.000€ oz. na 200ur... pa spletne evidence delovnega časa in aktivirat inšekcije če ujamejo kršitev pa 100k kazni

Studentsko delo ne bi smelo obstajati. Student ki bi rad kaj zasluzil, lahko to stori preko pogodbe o zaposlitvi, podjemni pogodbi ali preko s.p.ja.
Mislim, da je cas, da se studente neha izkoriscevati.

trancer01 ::

O tem se pa povsem strinjam z Matom!>:D

Valvoline je izjavil:

Sej v EU/slo domacini tudi nocejo za volanom,zarad mizernih plac. Pa primerjaj place zda/aus z eu/slo za profesionalne voznike, lahko tudi za vse tehnicne poklice,medicinsko osebje sploh z SS itn, razlika je 1:3 do 1:5 primerjano eu, ter 1:10 primerjano slo. EU postaja drzava/skupnost tretjega sveta.

Zakaj potem kljub 10x večji plači nihče noče delat in uvažajo tujce?

Ne vem kaj ti sanjaš o neki idili tovornakarjev v USA, malo manj sanjaj kapitalizem pa malo poglej kaj folk sam pravi. Reveži vozijo za mega korporacije, ščijejo v flaše in vozijo 16 ur na dan. Zveniš kot vsak ki hvali komunizem ker trdi da je prebral Marksa.

delovni pogoji in odnos do delavcev so večji vzrok da delavcev ni kot plače. Po navadi je sicer eno povezano z drugim ampak jaz voznik ne bi bil po vseh zgodbah ki sem jih slišal, razen če bi plače dali na tako raven, da bi po enem letu imel dovolj denarja. Študentski servis je pa tudi anomalija v sistemu. Vem da obstajajo ljudje na napotnico delajo še pri 45ih

Orias ::

Mato989 je izjavil:

Ja vsi smo prizadeti. Sem se ukvarjal z tem v prejšni službi, pa vem predobro kako zadevo "speljati" legalno. Pred dnevi sem gledal plačilne liste od dveh zaposlenih ( eden iz Novema, drugi iz Odela). Imaš lepo postavko davka oproščeni znesek, kateri je vedno isti kot tista razlika do minimalne plače. Še tako daleč so šli, da imaš podpisano pogodbo za določen znesek, potem pa se ti spreminja urna postavka. Pa to, da koristiš 10 dni dopusta v mesecu in dobiš bolje plačano, kot da bi delal.

Orias je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja vsi smo prizadeti. Sem se ukvarjal z tem v prejšni službi, pa vem predobro kako zadevo "speljati" legalno. Pred dnevi sem gledal plačilne liste od dveh zaposlenih ( eden iz Novema, drugi iz Odela). Imaš lepo postavko davka oproščeni znesek, kateri je vedno isti kot tista razlika do minimalne plače. Še tako daleč so šli, da imaš podpisano pogodbo za določen znesek, potem pa se ti spreminja urna postavka. Pa to, da koristiš 10 dni dopusta v mesecu in dobiš bolje plačano, kot da bi delal.

Spreminjanje urne postavke je normalno, ker je placa na koledarski mesec.
Neobdavcen znesek je najbrz splosna olajsava. Ce podjetje slucajno kaj goljufa, je pa drug problem.

Orias je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ti daj meni VIR kje je to NEBODAVČENO...

Zakon lepo razlaga da četudi imaš v pogodbi napišano nižjo plačo kot je minimalna da moraš dobit najmanj minimalno bruto in nato na to je velika večina dodatkov... torej ečtudi imaš ti kot prodajalec plačo 720 BRUT moraš dobit 1.170 ali tu nekje bruto in na to dodatke za nedeljsko, popoldansko, nočno itd delo...

Zdaj pa screenshot plačilke kjer temu ni tako in prijavi podjetje.

cias je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Zakaj potem kljub 10x večji plači nihče noče delat in uvažajo tujce?

Ne vem kaj ti sanjaš o neki idili tovornakarjev v USA, malo manj sanjaj kapitalizem pa malo poglej kaj folk sam pravi. Reveži vozijo za mega korporacije, ščijejo v flaše in vozijo 16 ur na dan. Zveniš kot vsak ki hvali komunizem ker trdi da je prebral Marksa.

Ne razumes bistvo problema. Nihce noce delati ne v EU, ne v ZDA, ne v AUS ne v Kanadi, ne v SLO.... Ampak tam trg deluje, ker je hudo pomankanje kadra place kv tehnikov (elektricarji, vodovodarji, avtomehaniki, orodjarji....) so se dvignale za 50-100%, tovornjakarjem tudi za 50-100% itn,vabljivi visoki signup bonusi na vse strani. Ce se bo pomankanje nadaljevalo, kar je zagotovo da bo ker tudi v tujini od koder prihajajo suznji ni vec kv kadra pa tudi tam nocejo vec delat. Place v pravem kapitalizmu bodo se kar letele navzgor, pa bo vecina kv v top 10% z placami. Zdaj pa primerjaj to z EU, pa nasim komunajzarskim butalistanom. Pokazi mi ponudbo za izkusenega avtoelektrika ali avtomehanika v slo, z primerljivo ponudbo avstralskim 100 usd na uro ter 10.000usd signup bonusem (obstajajo tudi ponudbe v branzi z 150-200usd na uro)- Ce upostevamo da je po podatkih vse 100% drazje, torej startnih 30-40e na uro v slo za avtomehanika, licarja,elektricarja, vodovodarja, hvac tehnika itn... Bo slo? Standard je pa povsem primerljiv AUS vs DE cene pa to, primerjaj place avstralskih kv 70e na uro vs svabskih 25e na uro.

Zgodovina sprememb…

Evo na careerjet, to je najvisja ponujena (objavljena) placa za avtomehanika, 2200 bruto tj kakih 12-13e na uro. Signup bonus? Wtf je to? V butalistanu ne damo. To je ta slovenski komunizem, placna mizerija ter kvazi trg.
https://www.careerjet.si/jobad/si995778...
Lahko ti najdem 1001 zaposlitveni oglas v AUS ter ZDA za podoben profil delavca z ponudbami 50-200 usd/aud na uro ter signup bonusem 10-20.000.

Zgodovina sprememb…

Valvoline je izjavil:

Evo na careerjet, to je najvisja ponujena (objavljena) placa za avtomehanika, 2200 bruto tj kakih 12-13e na uro. Signup bonus? Wtf je to? V butalistanu ne damo. To je ta slovenski komunizem, placna mizerija ter kvazi trg.
https://www.careerjet.si/jobad/si995778...
Lahko ti najdem 1001 zaposlitveni oglas v AUS ter ZDA za podoben profil delavca z ponudbami 50-200 usd/aud na uro ter signup bonusem 10-20.000.

Tam imas ljudi, ki bodo placali storitve, ki krijejo toliksno postavko. Naredis to tukaj, pa naenkrat 50% lastnikov vozil ne bo vec zmoznih placati servisa/popravila za vozilo.

Valvoline, moraš tudi gledat stroške življenja, kako hitro te odpustijo itd... v Sloveniji pač takih plač ne bo tako kmalu.

Rastejo sicer zelo počasi ampak k sreči se je začelo lani proti koncu leta premikat.

3.000 bruto za natakarja kjer je edini izvenserijski pogoj znanje italijanščine je že zelo solidna oz. kar zelo dobra ponudba...

Daliborg ::

Mato989 je izjavil:

3.000 bruto za natakarja kjer je edini izvenserijski pogoj znanje italijanščine je že zelo solidna oz. kar zelo dobra ponudba...

Je to delovno mesto za obalo med sezono? Ker za natakarja so začetne plače malo nad minimalcem.

Sicer so pa plače v Sloveniji tako nizke da res ne vem ali je vredno delat, vsak si te lasti za 1500eur btto kjer ti dajo v pogodbo "in ostala dela po navodilih nadrejenega". Mislim WTF to sploh pomeni da mu moram tudi rit brisat? Morajo ta stavek izbrisati iz vsake pogodbe in oglasa ker to je ogromno poniževanje. Naj se zjasnenjo delovne naloge, ne pa da za neko mizerno plačo delaš dvojne ali trojne vloge.
lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

feryz ::

Matr, kako je fajn samo cifre iskati na internetu, a ne?
Bom še enkrat napisal od sosede zgodbo.
Dva programerja v Avstraliji, Sydney, en froc, plače vsak po 15k dolarjev neto. Enosobno stanovanje je bilo okrog 3k, vrtec za mulca 3,5 k. Denarja kot blata.
Preštudirala sta, da si lahko privoščita še enega otroka, zanosi, jej, dvojčice.
Vrtec jima je ponudil skonto, za 3 kose 9,5k.
Stanovanje bi rabili trisobno, 4,5k.

Imate zdaj filing, kolikšne so plače v Avstraliji? Ja, obstajajo cenejši vrtci in cenejša stanovanja. Ampak ne za tiste, ki so v centru mesta, brez avta. Da boš mulce trajbal uro ali dve po vlakih ali busih v vrtec ..., najbrž vam je jasno, da ni izvedljivo.
Če delaš tam, kjer je vse to cenejše, pa tudi plače niso take, ker niti potrebe ni.
Mehanik na vasi v Avstraliji zagotovo nima 100 dolarjev na uro, ker ga nima kdo plačati.

Je pa luštno gledati plače zaposlenih tam, kjer to prenesejo in jih preslikavati tja, kjer ni nobene potrebe ali logike za to.

feryz je izjavil:

Dva programerja v Avstraliji, Sydney, en froc, plače vsak po 15k dolarjev neto. Enosobno stanovanje je bilo okrog 3k, vrtec za mulca 3,5 k. Denarja kot blata.
Preštudirala sta, da si lahko privoščita še enega otroka, zanosi, jej, dvojčice.

Imate zdaj filing, kolikšne so plače v Avstraliji? Ja, obstajajo cenejši vrtci in cenejša stanovanja. Ampak ne za tiste, ki so v centru mesta, brez avta. Da boš mulce trajbal uro ali dve po vlakih ali busih v vrtec ..., najbrž vam je jasno, da ni izvedljivo.
Če delaš tam, kjer je vse to cenejše, pa tudi plače niso take, ker niti potrebe ni.
Mehanik na vasi v Avstraliji zagotovo nima 100 dolarjev na uro, ker ga nima kdo plačati.

Je pa luštno gledati plače zaposlenih tam, kjer to prenesejo in jih preslikavati tja, kjer ni nobene potrebe ali logike za to.

No to boldano se ne strinjam... logika je preprosta:

1. Rabiš delavca? DA/NE
2. Ponudiš plačo XYXY€
3. Dobiš delavca? DA/NE

Če je odgovor na točko 1 DA in točko 3 NE potem je postopek:

4. Izboljšaj delovne pogoje (čas dela, količina dopusta, bonitete) ali plačo

To je zelo preprosta logika... Seveda pride potem kontra račun, da se ti pri neki številki ne splača imet dodatnega delavca ampak tu imaš pač problem kot lastnik ali meneger... če rabiš samo poceni delavce pomeni da preslabo prodajaš svoje storitve ali artikle, glede na to da poceni delavcev ni, imaš na izbiro dvoje, zmanjšaš obseg dela da preostali delavci ne trpijo, ali pa povišaš prodajo do te mere da si lahko dodaten kader privoščiš po cenah kot jih narekuje trg...

No je še tretja opcija da povišaš nagrade za več dela zaposlenim ki so zdaj apak to je začasen ukrep ker pregorijo.

Tako da o tem da logike ni, se jaz ne strinjam.

feryz ::

Logika je taka.
V mehanično delavnico v vukojebini zapelje en avto na teden, ponavadi ga pripelje en kmet na minimalcu.
Pred mehanično delavnico v mestu stoji 50 avtov in čaka na popravilo, pripeljejo jih taki z nekaj k plače ali naloudana podjetja. Zdaj pa izenači obe plače, če lahko.

Zakaj ne dajo indijskim programerjem 200k letne plače, čeprav programirajo enako kot švicarski?

Sparkxl ::

Mato989 je izjavil:

Valvoline, moraš tudi gledat stroške življenja, kako hitro te odpustijo itd... v Sloveniji pač takih plač ne bo tako kmalu.

Rastejo sicer zelo počasi ampak k sreči se je začelo lani proti koncu leta premikat.

Meni se zdi premalo. Kaj če bi dali za ziher 4000€? Samo potem pa je garantirano tukaj nova tema, kjer bo mato not nasral dnevno vsaj 30 postov, da se njemu zdi višek svinjarije, da mora za kavo plačati 4€ in 8 za pivo

dexterboy ::

solatko je izjavil:

DexterBoy - In kaj točno, razen drena in morda parkirnine, od prišlekov, ki delajo v LJ ima mesto? Vse kar je povezano z davki in prispevki, dobi republiški proračun in občine iz katerih ste zaposleni, tako, da edino kar dobi od vas, so fekalije, ki jih spustite v tem času in smeti, ki jih naredite v tem času.
111111111111 - Z boječkami težko kaj narediš, če ne zastopijo, da s stavko ne kršijo delovne discipline in, da za nezakonito, odgovarja organizator. To nima veze z motivacijo, kar se je pokazalo na sestanku na prosti petek. Ni problem, samo stavka je smrtni greh, brez stavke pa je sindikat tako nevaren, kot pes brez zob.

OK, vidim, da je enim treba narisati, ker so "polupismeni", kao što bi rekli naši zemljaci sa Balkanana; zjutraj se pripeljem v mesto in plačam parkirnino. To kao nič ne šteje? Zoki se s tem ne bi strinjal. Med malico pustim denar v kakšni od obližnjih trgovin ali restavracij s toplo prehrano. Po službi grem na pivo do Ljubljanice, kjer ponovno pustim denar. Torej od mene "živi" mestna občina, trgovci in gostinci. To je vsak dan 10€, recimo, da je to neko povprečje. Če vmes še kaj kupim v kakšni od bližnjih trgovin, ne štejem. Kar pomeni, da jaz podpiram trgovce, gostince, dostavo... Torej se "povprečnežu", ki pusti na mesec najmanj 200€ (pa bi prej rekel, da je cifra 2 krat višja), odvrne, da nima vstop v mesto? Pa še tisočem drugih delojemalcev, ki prav tako pustijo najmanj 10 evrov na dan? Recimo, da je povprečje 300 na mesec pa je to 20.000 zaposlenih, kar je na mesec najmanj 5.000.000 evrov? Smo manj vredni kot turisti, a, Solatko? Si že kaj razmišljal o kandidaturi za župana Bleda ali pa Bohinja?
Klap Klap, kaj, ko bi res vsi zaposleni prenehali službovati v LJ? Zaprejo lastniki gostinske obrate, trgovine, frizeraje, kozmetične salone, fitness centre? Aja, sej eni so jih pa res. O, šment. Pa samo korona je bila in lockdown. Ko je pred leti bila splošna debata, da bi se del ministrstev moralo preseliti še v druga mesta, je završalo med žabarji, da se pa oni že ne bodo vozili v Kranj, Novo Mesto, Celje, Postojno... Se vidi, da vas Srbin, koji još slovenčki špreha ko balkanac, nateguje v anus brez lubrikatorja, vi pa doživljate orgazem za orgazmom...
Off topic, se opravičujem, ampak enim res ne potegne.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

feryz je izjavil:

To je vse baba cula baba rekla. Da vidimo neke realne stevilke pa se lahko menimo. Tu je neka okvirna primerjava sidnej vs ljubljana:
https://livingcost.org/cost/ljubljana/s...
Tudi ce bi bilo vse 3x drazje pa ni,povprecno si vsaj na 2x boljsem, kv tehniki pa na 5x boljsem, vsaka primerjava je nesmisel.

Zgodovina sprememb…

««
25 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28249147 (16971) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43074964 (56244) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10430130 (25496) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22167076 (53206) bbf

Več podobnih tem