Forum » Na cesti » Nedobavljivi rezervni deli za Ford
Nedobavljivi rezervni deli za Ford
feryz ::
Nimam pojma.
Za škodo RS je bil nazadnje jurja dvesto. Pa je vseeno nekaj od motorja.
No ja, v bistvu ne. Par kilska škatlica.
NoFear85 ::
1.0 ecoboost, spodnji del nekaj cez jurja, glava blizu 2. Kje je se vsa "drobovina", govorim o novih delih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NoFear85 ()
hojnikb ::
Nimam pojma.
ja, sam 2.0TDIjov vsako leto naštancajo 100 miljonov, normalno da bojo motorji pocen.
#brezpodpisa
akulp ::
Ja, sej to je problem.
Rabljen motor dobit je znanstvena fantastika. Sploh tak, da veš, da je res še (teoretično) ok. Torej, da je bla ne vem, totalka in je motor nedotaknjen. To poberejo isto sekundo, ko se zaletiš, že iz zavarovalnice baje letijo info takoj naprej. Nad to varianto sem že obupal.
Nov motor zagotovo lahko dobim, to mi je kolega obljubil. Baje se jih uvaža iz Poljske - preko Summita. Mislm, če stane jurja, to takoj vržem notri, pa furajmo dokler gre, to sploh ni dileme. Ampak dvomim, da bi bil, v primerjavi z včeraj javljeno redno ceno (6k) motorjev iz DE res lahko tako poceni. :)
Rabljen motor dobit je znanstvena fantastika. Sploh tak, da veš, da je res še (teoretično) ok. Torej, da je bla ne vem, totalka in je motor nedotaknjen. To poberejo isto sekundo, ko se zaletiš, že iz zavarovalnice baje letijo info takoj naprej. Nad to varianto sem že obupal.
Nov motor zagotovo lahko dobim, to mi je kolega obljubil. Baje se jih uvaža iz Poljske - preko Summita. Mislm, če stane jurja, to takoj vržem notri, pa furajmo dokler gre, to sploh ni dileme. Ampak dvomim, da bi bil, v primerjavi z včeraj javljeno redno ceno (6k) motorjev iz DE res lahko tako poceni. :)
Lukcc
1.0 ecoboost, spodnji del nekaj cez jurja, glava blizu 2. Kje je se vsa "drobovina", govorim o novih delih.
Če bi se šel original, Ford baje itak prodaja samo v treh delih. In ja, vsak stane cca 2-3k.
Lukcc
Ja, sej to je problem.
Pri tako malo vrednem avtu, je brezveze to rihtat. Tut če te stane ta špas mogoče 3-4 jurje all in, si se vedno na zgubi. Prodaj avto as is; sigurn se iztrzis 4-5 jurjov za njega in naj bo to problem nekoga drugega. Da greš pa menjavat motor za 6 jurjoc (+delo!) na 7 jurjov vrednem avtu, mors bit pa res res posebne vrste butalca.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Ja, sej to je problem.
Pri tako malo vrednem avtu, je brezveze to rihtat. Tut če te stane ta špas mogoče 3-4 jurje all in, si se vedno na zgubi. Prodaj avto as is; sigurn se iztrzis 4-5 jurjov za njega in naj bo to problem nekoga drugega.
Misliš, da bi dobil 4-5k?
Dvomim. Delujoči se prodajajo po 7.
Lukcc
Zgodovina sprememb…
- spremenil: akulp ()
Ja, sej to je problem.
Pri tako malo vrednem avtu, je brezveze to rihtat. Tut če te stane ta špas mogoče 3-4 jurje all in, si se vedno na zgubi. Prodaj avto as is; sigurn se iztrzis 4-5 jurjov za njega in naj bo to problem nekoga drugega.
Poskus, zgubit nimaš kaj. Mogoče pride švercer in avto naprej razkosa. Sj avto razn motorja je verjetno ok...
#brezpodpisa
Ja, sej to je problem.
Poskus, zgubit nimaš kaj. Mogoče pride švercer in avto naprej razkosa. Sj avto razn motorja je verjetno ok...
To drži, ja.
Predvsem sem totalno brez denarja zdajle, čisto nepričakovan strošek. Ne bi želel v kredit, ker ga imam že dovolj drugje. :)
Zato sem razmišljal o tem, da če bi nov motor z delom prišel tam 3k, bi šel v to.
Ne vem edino, koliko dobiš garancije na tako zadevo - torej menjava za nov motor? Verjetno ne 5 let :)?
Ker predvidevam, da glede na to, da je avto sicer tip top, da kaj večjega potem že težko gre naslednjih 5 let.
Lukcc
chucki ::
Prodaj pa kupi renault modus 1.2 ali 1.4 za 2.000 jurja. Jaz sem ga z 1.000eur dobil od 1.lastnika.... za v vrtec otroke vozit in po mestu je super. Ne popravljal in prodaj.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Bolj kot bos kalkuliru, hitrej bos ugotovil, da se večje zneske v tako star avto ne splača vlagat, sploh sedaj, k gre za strojelom.
Daj na oglas, da vidsi koliko dobis za njega, mogoče pokličes okol dilerje, kolk si ti prpravljen za njega dat in je to to. V končni fazi lahk s tem denarjem kupis kaksne shitbox za vmes, dokler ne prides bolj na zeleno vejo.
Daj na oglas, da vidsi koliko dobis za njega, mogoče pokličes okol dilerje, kolk si ti prpravljen za njega dat in je to to. V končni fazi lahk s tem denarjem kupis kaksne shitbox za vmes, dokler ne prides bolj na zeleno vejo.
#brezpodpisa
PersonaRuda ::
Girl-mondeo je izjavil:
Pozdravljeni,
Imam avto Ford Mondeo 1,5 ecoboost motor, bencin, prva lastnica. Letnik 2018, garancija je bila 2 leti plus 3 leta jamstva. Jamstva nimam vec ker nisem zadnji servis delala na uradnem servisu..
Lahko samo to povem. Odsvetujem ti nadaljnjo vožnjo.
Kolega je imel Ford Mondea, dizla. Kupil 3 ali 4 leta starega s samo 140.000 km prevoženimi. Pri nekje 180.000 km mu je zdrobilo odmično gred med vožnjo. Mehanik mu omeni, da ga bo ceneje prišlo, če kupi rabljeno mašino kot da to obnavlja (generalka motorja). Nova je stala takrat 6.000€ + delo, rabljena 2.000€ + delo. Vzel rabljeno in ga je na koncu prišlo malo manj kot 3.000€. Ko je mehanik menjaval mašino, je še pogledal ostale obrabljene zglobe in povedal, da ta avto nima 180.000 km ampak čez 350.000 km. Toliko samo ostalim v vednost, ko v Sloveniji kupite par let star avto uvožen iz tujine in z manj kot 140.000 km na števcu. Torej kolega je dejansko kupil avto, kateri je imel po števcu 140.000 km a dejansko čez 300.000 km.
Bolj kot bos kalkuliru, hitrej bos ugotovil, da se večje zneske v tako star avto ne splača vlagat, sploh sedaj, k gre za strojelom.
Ja saj, zelo se strinjam s tabo. Težko oporekam.
Lukcc
same story here; mk3.5 focus z ~100kkm na števcu in 300kkm na šasiji. Na sumu mam, da je bil vmes celo motor menjan, ker se datecodi nikakor niso ujemal z avtom. Pa seveda, avtomobil z 100kkm nebi bil ze na drugem jermenu.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Blinder ::
Pa saj cel nov motor ne bi smel biti kaj dosti več od jurja.
odvisno tudi od tega, kaj se da dobit rabljenega. Če se tak motor pogosto katastrofalno pokvari jih je potem tudi na trgu rabljenih malo in tej ki so imajo visoke cene.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Sodeč po avtonetu, se najde tudi kaj razbitih fordov s tem motorjem. Zdej je sam na teb, al se lahk zdilas in kupis sam motor ali pa kupis cel avto, če je cena ok, vzames ven motor, preostanek pa probas naprej prodat ali kosat.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
same story here; mk3.5 focus z ~100kkm na števcu in 300kkm na šasiji. Na sumu mam, da je bil vmes celo motor menjan, ker se datecodi nikakor niso ujemal z avtom. Pa seveda, avtomobil z 100kkm nebi bil ze na drugem jermenu.
Pozabil sem dopisati, da je imel avto tisti neuničljiv dizel, kateri bi moral zdržati 500.000 km ob rednih servisih. In poraja se glavno vprašanje, če se je olje res menjavalo 4x-5x na leto oz. na vsakih 15.000 km. Kar seveda močno dvomim, kar mu je tudi mehanik povedal in da zaradi takšnih osnovnih napak potem pride do tako velikega sranja. In ja, je razlika menjati olje na 15k ali 30k ali 60k ali 80k (1x letno samo kljub delanju velikih kilometrov). Mašina bolj trpi in se prej obrabi in uniči.
pri tako veliki kilometrini lahko kamot assumaš, da so bli servisi delani na 30kkm+
#brezpodpisa
Sodeč po avtonetu, se najde tudi kaj razbitih fordov s tem motorjem. Zdej je sam na teb, al se lahk zdilas in kupis sam motor ali pa kupis cel avto, če je cena ok, vzames ven motor, preostanek pa probas naprej prodat ali kosat.
Če se pa čemu v loku izogibam, je pa to dilanje s temi avti, Avtonetu, itd. Ker kot rečeno, pojma nimam o teh zadevah, meni je avto res zadeva za A->B in tukaj sem res "bos".
Saj imam znance na par koncih, sam to je vedno tako tako. Vsak na svojo stran vleče.
Že to, da bom "moral" avto na Avtonetu prodajat, me mine, ker vem, kaj vse ti "prileze" na dvorišče. Sem spremljal, ko je kolega počel nekaj podobnega z dvema nevoznima avtoma.
Do zdaj sem raje vedno prodal znancu, ki se s tem ukvarja. Saj nekaj izgubiš, spet pa ne toliko. V tem primeru, ko pa zadeva ne deluje, pa ti ponudijo mizerne zneske. Včeraj sem za štos poskusil na dveh koncih. 2k so ponudili. :)
Lukcc
Zgodovina sprememb…
- spremenil: akulp ()
pri tako veliki kilometrini lahko kamot assumaš, da so bli servisi delani na 30kkm+
Res je. Problem nastane, če je bil delan servis le 1x letno, ko je imel avto že 80k km. V glavnem nekaj je skozi zgodovino avto moralo iti hudo narobe, da mu je na 3 delih prelomilo odmično gred...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PersonaRuda ()
Če se pa čemu v loku izogibam, je pa to dilanje s temi avti, Avtonetu, itd. Ker kot rečeno, pojma nimam o teh zadevah, meni je avto res zadeva za A->B in tukaj sem res "bos".
Saj imam znance na par koncih, sam to je vedno tako tako. Vsak na svojo stran vleče.
Že to, da bom "moral" avto na Avtonetu prodajat, me mine, ker vem, kaj vse ti "prileze" na dvorišče. Sem spremljal, ko je kolega počel nekaj podobnega z dvema nevoznima avtoma.
Do zdaj sem raje vedno prodal znancu, ki se s tem ukvarja. Saj nekaj izgubiš, spet pa ne toliko. V tem primeru, ko pa zadeva ne deluje, pa ti ponudijo mizerne zneske. Včeraj sem za štos poskusil na dveh koncih. 2k so ponudili. :)
Če nisi vešč, potem najdi najboljsega ponudnika in naredi menjavo "staro za staro". Res nebos mel tko fancy avta k sedaj, bos pa vsaj mel avto. Verjetno lahko iztrzis kaj več kot 2kEUR protivrednosti.
Pa vzameš nek dobro prodajn avto, če ti je ponujen, in gonis dokler ne prideš do zelene veje. Potem pa kupiš kaj boljsega, to pa prodas.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Če nisi vešč, potem najdi najboljsega ponudnika in naredi menjavo "staro za staro". Res nebos mel tko fancy avta k sedaj, bos pa vsaj mel avto. Verjetno lahko iztrzis kaj več kot 2kEUR protivrednosti.
Ma ja, sej s tem fancy/ne fancy se sploh ne obremenjujem. Samo da nekaj dobim za prehodno obdoboje, ja.
Lukcc
Potem bo kakšen Clio mk2 perfect, čeprav je ze star in ni nwm kaj. Je pa vsaj za vozit in lahko za jurja,dva dobis zelo lep primerek. Pa hitro prodaš kasnej.
#brezpodpisa
Pa vzameš nek dobro prodajn avto, če ti je ponujen, in gonis dokler ne prideš do zelene veje. Potem pa kupiš kaj boljsega, to pa prodas.
Ja sej, zdaj se že naprej ukvarjam s tem, da ugotovim, kaj bi mi bil price/performance avto.
Renault, brez objektivnega razloga (razen vsega, kar slišim) mi ne diši
Peugeot sem imel katastrofa izkušnje in tudi med sodelavci imam 2 taka
Hyundai, Škoda?
Ford se mi je po tem dogodku precej zameril, čeprav mi zdaj vsi pravijo, da če mi je Ford kot tak ok, naj gledam 1.5d...
Pa smo imeli precej Fordov v familiji, vse bp.
To je zdaj naslednji moj korak, da se vržem v svet "kaj kupiti".
Lukcc
Ahim ::
Zdaj torej ves za koliko lahko oni popravijo (zamenjajo) motor in se vedno zasluzijo vsaj jurja. Najbrz ga za toliko lahko tudi sam, ampak bos porabljal svoj cas - preracunaj kaj se ti bolj splaca.
Če se vrnem malo nazaj. A na tole ima kdo komentar/odgovor?
Ne vem edino, koliko dobiš garancije na tako zadevo - torej menjava za nov motor? Verjetno ne 5 let?
Ker predvidevam, da glede na to, da je avto sicer tip top, da kaj večjega potem že težko gre naslednjih 5 let. Avto je sicer pri hiši od novega, torej vem, kaj se je sicer dogajalo z njim.
Ne vem edino, koliko dobiš garancije na tako zadevo - torej menjava za nov motor? Verjetno ne 5 let?
Ker predvidevam, da glede na to, da je avto sicer tip top, da kaj večjega potem že težko gre naslednjih 5 let. Avto je sicer pri hiši od novega, torej vem, kaj se je sicer dogajalo z njim.
Lukcc
nekaj garancije bo sigurno, če kupiš novga, ampak pozabi na 5 let. Tolk garancije še cel avto nima.
Pa nekaj še računaj. Tudi če menjaš cel motor z rabljenim/novim, boš mel isto tezavo v prihodnosti, ker je to dizajnerski feler tega motorja (jermen v olju). Tako da bo slej k prej isti problem, sam vprašanje al čez 100kkm al 200-300.
Zato, cut ur losses pa kupi avto, k nima teh zajebov.
Pa nekaj še računaj. Tudi če menjaš cel motor z rabljenim/novim, boš mel isto tezavo v prihodnosti, ker je to dizajnerski feler tega motorja (jermen v olju). Tako da bo slej k prej isti problem, sam vprašanje al čez 100kkm al 200-300.
#brezpodpisa
nekaj garancije bo sigurno, če kupiš novga, ampak pozabi na 5 let. Tolk garancije še cel avto nima.
Ma ja, sej to se zavedam.
Zelo argumentirano si mi v zadnje pol ure navedel vse + in -, tako da, resnično hvala ti za čas in mnenje.
Lukcc
Saj se zagotovo še javim (preverim, če obstaja kaka druga tema za to), ko bom kupoval drugega. :)
Lukcc
Lohk se pa oglasiš tudi na slotech discordu, k si bol redno in live tapkamo :)
#brezpodpisa
Lukcc
Ahim ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | redni servis na 15.000km al 10.000km ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 12236 (3907) | Horas |
» | Okvara - zobati jermen (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 19595 (8737) | tony1 |
» | Zobnik na zobatem jermenu preskočil, 40.000 od servisaOddelek: Na cesti | 4444 (2204) | Twixz |
» | Zakaj sploh bencinarja? (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Na cesti | 197710 (162723) | Spajky |
» | Je že komu odtrgal zobati jermen pri avtu? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 49078 (46411) | Pyr0Beast |