» »

Elon Musk: Naša realna resničnost je verjetno simulacija

Elon Musk: Naša realna resničnost je verjetno simulacija

1 2
3
»

Okapi ::

Napaka v Wikipediji popravljena.

WaterMemory ::

Hvala Okapi.
S tem dejanjem namrec tudi dokazujes, kako lahko je spreminjat wikipedijo, ki jo imajo nekateri za novodobno "religijo". Kar tam pise, je za nekatere svetinja. Sej lahko je res, ampak kot vidimo, ni nujno.

BigWhale je izjavil:

Ce bi jaz delal tako simulacijo, bi notri dal en if() al pa en exception, ki bi poskrbel, da prebivalci simulacije nikoli ne bi pogruntali, da so v simulaciji. Nikoli in nikakor. Takrat, ko bi to pogruntali, bi sla simulacija v franze.

Ce pogledas nas svet, da nekomu dejansko uspe dokazati, da smo simulirani se precej prebivalstva sprevrze v kaos.

Slucajno sem naletel na se en star komentar o morebitni simulaciji, ki ima mnenje, da ce bi ustvaril simulacijo, bi poskrbel, da prebivalci simulacije nikol ne bi ugotovili, da zivijo v simulaciji. To se mi zdi smiselno razmisljanje. Na podobno razmisljanje sem naletel na predavanju, ki ga je imel znanstvenik iz NASA Richard Terrile ko je razlagal o simulaciji. Sicer ga ni izjavil g. Terille ampak njegov sogovornik, pri cemer je g. Terrile s telesno govorico kazal naklonjenost k njegovim trditvam oziroma teoriji. Vsakdo, ki zeli izlociti cim vec zavajanj in neresnic, priporocam, naj se nauci vsaj osnov telesne govorice. Ampak sogovornik ni omenjal kaosa v primeru ce bi nekdo izvedel za simulacijo.

Moje mnenje, v primeru, ce je simulacija resnicna, da je potrebno imet dolocene "varovalke", ki ohranjajo skrivnost o simulaciji. Ce se zelimo zelo vzivet v simulacijo zivljenja, je boljse, ce smo prepricani, da je tole resnicen svet, saj tako lahko hitreje napredujemo. Ampak ce bi bilo po moje, bi to naredil do dolocene stopnje. Ko bi ljudje dosegli doloceno stopnjo razvoja in dosegli dolocen nivo spoznanja, pa bi bili primerni za next level. Podobno kot ce igramo igro oziroma simulacijo, ko opravimo dolocen level igre, gremo na naslednji level. Poleg tega so stevilni ljudje iz starodavnih kultur in ljudstev bila prepricana, da zivimo v iluziji oziroma ce prevedemo starodaven jezik primeren danasnjemu casu, v moderen jezik, bi lahko temu pravili simulacija.

Zelo pomembno vprasanje, kako naj vemo, kaj je res in kaj ne? Zelo pomaga, ce se naucite vsaj osnove telesne govorice. To se lahko naucite relativno hitro, zastojn na internetu, najlazje prek videoposnetkov z realnimi primeri, osnove lahko tudi prek slik na internetnih straneh, ce vtipkate body language ali telesna govorica. Potem pa gledate predavanja s podrocja katera vas zanimajo.
V pisni obliki in komentarjih je malo tezje zaznat, ce nekdo misli resno ali zavestno zavaja ampak tudi tukaj se da marsikaj ugotovit. Ampak ce se naucite telesno govorico, lahko vsaj izlocite zavestno zavajanje, saj je telesna govorica predvsem podzavestno. Tudi ce je oseba natrenirana skrivat telesno govorico (opazam, da jih veliko ljudi uporablja priuceno drzanje z rokami) jim to na dolgi rok ne pomaga, saj je podzavestno dejanje tako mocno, da na dolgi rok slej ko prej pokazejo kaksen znak. Zelo hitro se lahko ugotovi, ce nekdo zeli skrivat svojo telesno govorico. Ampak s tem si ne delajo uslug, ker strokovnjaki, ki berejo telesno govorico, imajo take najrajsi, saj sumijo, da nekaj skrivajo in so jim vecji izziv za daljse spremljanje in analiziranje. Ampak naj vas opozorim, da s tem ne izlocite vseh neresnic, saj ce je clovek nekaj narobe naucen in ce je v to neresnico preprican, potem bo kazal normalno telesno govorico. S tem lahko izlocite le zavestno zavajanje, kar pa je tudi velik dosezek.

Zgodovina sprememb…

Neil Degrasse Tyson, astrofizik, je razlagal o simulaciji, sem ze dal videoposnetek na prvi strani. Ampak to je razlaga, prilagojena sodobni druzbi in danasnjemu casu. Na videoposnetku je med drugim razlagal, kako lahko v simulaciji svet pride do dolocene stopnje razvoja, ko lahko sami ustvarijo svojo simulacijo oziroma svoj svet. Oziroma simulacijo v simulaciji. Potem tudi simulacija v simulaciji lahko pride do stopnje razvoja, ko lahko ustvarijo svoj svet/simulacijo itd. Ampak ko sem poslusal njegovo razlago, se mi zdi, da je primerjava prilagojena razumevanju danasnjega cloveka, naprimer ko danes clovek ustvarja svoje simulacije, verjetno clovek najprej pomisli na VR simulacijo, igro, metaverse itd. Jaz bi to razlago dopolnil, z razlago spodaj, da je to lahko veliko vec in da lahko vsak posameznik, ko doseze doloceno stopnjo razvoja, lahko ustvarja svojo simulacijo v simulaciji, razlaga spodaj.

Druga stvar, ki jo opazam, da imamo na svetu ogromno strokovnjakov na razlicnih podrocjih, ki so v vecini primerov specializirani za ozko podrocje. Niso strokovnjaki za vsa podrocja in verjetno ne vidijo the big picture, razen izjem. To je sistem ucenja oziroma predalckanja. Tudi v solah spodbujajo predvsem razvoj leve polovice mozganov. Potrebno je vec ravnovesja in razvoj obeh leve in desne polovice mozganov. Na grobo, leva stran je recimo logika, desna pa kreativnost med drugim. Strokovnjak je recimo Specializiran samo za doloceno podrocje. Tist, ki bi znal povezat razlicna podrocja med sabo v celoto, bi verjetno bil blizje resnici. Ne samo resnici ampak blizje ustvarjanju, torej ne samo poznavanje resnice ampak tudi ustvarjanje v praksi. En izmed takih je bil Nikola Tesla, ki po mnenju zasluzi veliko vecji pomen v znanosti, kot se mu uradno pripisije na zahodu. Na vzhodu, recimo Rusiji ga bolj cenijo. Brez Nikole verjetno danes ne bi imeli interneta pa pametnega telefona in brezzicnih povezav. Uradno se mu daje zasluge samo za nekatere stvari.

Moje mnenje pa se nekoliko razlikuje od razlage atrofizika Neil Degrasse oziroma bi lahko dopolnil razlago. Na podlagi spremljanja razlicnih podrocij, fizike, kvantne fizike, metafizike, hipotez o simulaciji, psihologije, duhovnosti, starodavnih modrosti itd, ce bi zdruzil vse v eno, bi nekako prisel do mnenja, da lahko vsak posameznik ustvarja simulacijo v simulaciji, oziroma svoj mehurcek realnosti. Ampak ne samo prek fizicnega racunalnika in igric simulacij ampak prek svojih prepricanj, v obliki placebo. Ce vzamemo predpostvko, da je simulacija resnicna, je placebo lahko cisto razumljiv fenomen. Do podobnega mnenja so prisli tudi nekateri drugi, ki so preucevali nobelovega nagrajenca za fiziko Plancka. Tukaj ima kvantna fizika nekaj skupnih tock s starodavnimi modrosti. Pa hipoteza o simulaciji ima nekaj skupnih tock s takoimenovano psevdo znanostjo, ki ji pravimo astrologija. Astrologija je v bistvu lahko interpretirana kot nekaksen program nebesnih teles, saj vsak posameznik ko se rodi, je nad njim edinstven polozaj planetov nad njim. Noben posameznik nima isto nebo nad njim ob casu rojstva, saj se uposteva tako cas rojstva kot tudi koordinate kraja rojstva.

Ker nekateri izmed vas izrazajo mnenje, da v primeru, ce bi ustvarili simulacijo, bi v tem primeru naredili simulacijo tako, da ljudje ne bi zvedeli da so v simulaciji. Do tega pa lahko pridemo na razlicne nacine. Ustvarimo sistem verovanja. Lahko je v razlicnih oblikah. Tudi v alternativnih skupinah, ki iscejo alternativno resnico, opazam, da je nekaj taksnih, ki verjetno zanalasc delajo zmedo (telesna govorica). Tako, da je povprecnemu cloveku ni lahko prit do resnice, razen ce je dosegel potrebno stopnjo razvoja, kjer pa itak lahko sam ugotovi nekatere stvari.

PersonaRuda ::

@Aqua - če si slučjano še nisi ogledal filma 13. nadstropje iz leta 1999, ti ga toplo priporočam. Vrhunska tematika.

Imdb ocena: 7,1
https://www.imdb.com/title/tt0139809/?r...

MaticSLO ::

V cem bi bila razlika, ce bi zagotovo potrdili da zivimo v simulaciji ali pa ce bi z gotovostjo lahko potrdili da to ni res?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MaticSLO ()

Lonsarg ::

Fizikalne poskuse bi lahko v prvem primeru namesto k iskanju fizikalnih zakonov malce bolj preusmerili v iskanje ekploitov od engina na katerem smo simulirani :)

Ampak to je bolj praktična posledica, filozofske posledice glede lastnega obstoja pa niti ni. Sam obstoj ni nič drugačen zgolj zato ker je na drugačnem layerju.

Ecoo ::

Transparentnost znotraj sumulacije reši vse dvome, obenem da udeležncem smisel vzdrževati simulacijo. S stagnacijo ali limitom lastnosti vesolja/simulacije bomo znanost zamenjali za mogoče kaj drugega.

Unchancy ::

Rodil si se, iz česa? Iz nič?
Enkrat te ne bo več? Greš spet v nič?

To simulacijo smrti in ponovnega rojstva imaš vsak večer in vsako jutro.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

MaticSLO je izjavil:

V cem bi bila razlika, ce bi zagotovo potrdili da zivimo v simulaciji ali pa ce bi z gotovostjo lahko potrdili da to ni res?

Recimo, v primeru, ce je simulacija resnicna, potem to lahko zelo vpliva na ljudi. Na razlicne nacine, odvisno od vsakega posameznika. Ljudem, ki so na nizjih nivojih zavedanja, je bolj optimalno, ce mislijo da ni simulacija, saj tako lahko bistveno hitreje napredujejo. Ce bi vedeli, da je to zgolj igra simulacije, potem bi morda prevec zlahka dojemali svet. Drug vidik tega je, da po drugi strani simulacija ne bi dobila tocnih podatkov o obnasanju posameznikov, saj bi se lahko posameznik obnasal prevec v skladu s strahospostovanjem do zakonov simulacije in ne toliko po svobodni volji. Kar lahko tudi zavira napredek posameznika.
Za posameznike, ki so na visjem nivoju zavedanja in razvoja, pa bi verjetno spoznanje o simulaciji pomagalo na next level ali visji nivo.

Kar se tice filmov, jih nerad gledam, saj lahko mocno vplivajo na podzavest. Lahko je tudi dost dezinformacij, recimo film matrix, truman show itd. Gledal sem predavanje moza, ki je 40 let preuceval tibetanske spise (oddaja na robu znanosti, tibetanska knjiga mrtvih, na yt) in je povedal, da je v enem delu filma vojn zvezd del, kjer so eni majhni medvedki in ki govorijo cuden jezik. Je povedal, da medvedki govorijo pospesene molitve tibetanskih molitev, le da je obrnjeno kontra. Ali veste, kaj pomeni, ce je nekaj obrnjeno kontra, v rikverc, v duhovnosti, kako temu pravijo? Ampak pustmo zdaj ezoteriko.
Ce je hipoteza o simulaciji resnicna, pa ce zraven povezemo kvantno fiziko, bi lahko filmi vplivali na mnozice tako, da bi mnozice z gledanjem in s svojimi mislimi in podzavestjo lahko kreirale agregatne oblake misli, ki bi se, ce se bi napajali z mocno energijo misli, lahko scasoma "materializirale" v vidno realnost (vidno ljudem). Sem mnenja, da bi milijarderji snemali in financirali filme tudi v primeru ce bi jim prinasal minus v blagajne, saj lahko prek filmov in izmisljenih filmskih zgodb prek mnozic ustvarjajo simulirano realnost, kaksrno si zelijo. V primeru ce je hipoteza o simulaciji pravilna in ce so nekatere teorije v kvantni fiziki pravilne.

Rodil si se, iz česa? Iz nič?
Enkrat te ne bo več? Greš spet v nič?

Slovenski znanstvenik, ki zelo spremlja delo Nikole Tesle in spremlja tudi znanstvenike, ki nadaljujejo njegovo delo, Janko Mihelic, na predavanju na yt v teoriji, pravi, da na zacetku ni bilo nic ampak je prisel signal, informacija, v obliki "vrtloznega" impulsa, ki se vrti, ko se krogla ustvari pa potem zacnejo prihajat drugi signali in ustvarjat. Gledal sem tudi oddajo na robu znanosti, najdete na yt, ki prek znanosti ugotvaljajo in eksperimentirajo kako s pomocjo zvoka oziroma vibracije in frekvenc zvoka ustvarjajo hribe in doline, na pomanjsani verziji recimo praha, ampak zgleda kot pomanjsana verzija planeta Zemlja, ki ima tudi hribe in doline. Skratka razlicni zvoki, oziroma razlicne vibracije in frekvence zvoka ustvarjajo razlicne svetove. Se ze enkrat povedal, da je skupna tocka mnogih znastvenikov, hipotez in teorij pa tudi praks, skupna tocka so frekvence in vibracije zvoka in svetlobe. Vse kar obstaja naj bi bilo sestavljeno iz razlicnih gostot svetlobe in zvoka. Tudi clovesko telo in zavest. Vse.

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

Daj bodi razgledan in v svoje vizije vključi še Andreja Detelo ...

Velik je tega. Ne da se spisat vsega v par komentarjih. Pa nastet vseh. Ze v Sloveniji je kar nekaj "alternativnih" znanstvenikov in iskalcev resnice. Andrej Detela. Zanj sem ze slisal in pogledal par posnetkov. Ne poznam pa podrobno.

Na wikipediji o njem pise nekaj podobnega, kar sem ze povedal, namrec na wiki o Andreju Deteli pise da v knjigi avtor poudarja, da je potrebno gledati na svet celostno in ne samo iz perspektive ene veje znanosti. Se mocno strinjam s tem pa tudi v intervjujih, kjer razlaga, mi je blizu njegov pogled na svet. Tudi zeli povezovat znanost in duhovnost.
Andrej Detela @ Wikipedia

Za tiste, ki spekulirate o simulaciji, tisti, ki menite, da naj bi to bilo ustvarjeno s strani nezemljanov ali kaksnih drugih bitij. Morda vas bo zanimala analiza stirih strokovnjakov za branje telesne govorice, ki so analizirali telesno govorico bivsih ameriskih presednikov, ko so jih sprasevali o nlp in morebitnem obstoju nezemljanov, video si lahko pogledate tukaj klik, Zanimiv video, ampak zanimivo je tudi to, kako se dolocen/i strokovnjaki odzovejo na enega izmed strokovnjakov, ko poda svoje mnenje, da ima dolocen predsednik verjetno navodila kaj sme rect javnosti, saj se obnasa tako pa tako. Pa potem kako je reagiral dolocen strokovnjak izmed njih, kot da bi tudi sam dobil taka navodila. Zato pravim, da je najboljs se sam naucit brat telesne govorice, saj ce zgolj verjamete drugim na besedo, ne morete zagotovo vedeti, saj ima lahko interes zadaj tudi kaj zamolcati. Za naucit se, Vtipkate body language analysis, pa vam da tudi strokovnjake, ki so delali za tricrkovne agencije, pa njihova predavanja. Ampak priporocam, da se ucite iz razlicnih virov, neodvisnih.
Jaz sem mnenja, da ce je simulacija resnicna, da je to veliko vec, da je za tem dost visji nivo zavesti, kot pa samo nezemljani v fizicni obliki obstoja. Jaz sem mnenja, da je tist/o, kar je ustvarilo zacetek vsega, prvotno simulacijo, da je to v bistvu vse kar obstaja, super inteligentna zavest, ki obstaja v nefizicni obliki. Pa saj ce pogledas iz kvantne fizike, smo tudi mi le navidezno v fizicni obliki v tej simulaciji.

Zgodovina sprememb…

BBB ::

Does Consciousness Influence Quantum Mechanics?
@11:13
... Or maybe you are the only observer and you're inventing your friend and, well, the rest of reality and there are no other observers in the universe to give conflicting results?
Yes!!! :) Kot nekakšne sanje ali single player špil z bolj ali manj butastimi boti.
Or maybe no??? Ker verjameš v resnične prijatelje?

Quantum Mind: Is quantum physics responsible for consciousness & free will?

Has quantum mechanics proved that reality does not exist?

Understanding Quantum Mechanics: Schrödinger's Cat Experiments

Recimo, da je simulacija resnicna. Pa da so teorije v kvantni fiziki resnicne. Odkar ljudje po svetu masovno gledajo holivudske filme, se je od takrat svet mocno spremenil, v smeri tistega kar so gledalci gledali na tv. Z zamikom seveda, ne cez noc.

Ena najbolj znanih raziskovalnih novinark v Sloveniji, zdaj ze bivsa novinarka, je v novem videoposnetku povedala, da TV znizuje inteligenco in hipnotizira gledalce. Tudi pametni telefoni. Pravi, da od leta 2013 ne gleda TV.
Tudi Marjan Ogorevc pravi, da je reklama magija, ki lahko vpliva na gledalca, da kupi tisto, kar sploh ne rabi ali pa sploh ne zeli
Pa ne samo holivudske, tudi zajfnice imajo lahko mocan vpliv na gledalce oziroma predvsem gledalke to gledajo. Primer, v srbiji so bili turki vcasih dalec od tega, da bi bili priljubljeni, zarad zgodovinskih dogodkov s turki. Danes pa so zelo priljubljeni, dokaz, sprejemi priljubljanih gledalcev v srbiji. Skratka film, nadaljevanke, tudi reklame zelo vplivajo na podzavest.

En primer, film sam doma, ki so ga ponavljali 20 let zapored, v filmi decek zivi po dolocenem zivljenskem stilu in je pico, hitro hrano, sladkarije itd. Takrat se mi zdi, da v sloveniji ni bila mogoca dostava pic. mislim, da to takrat ni obstajalo v sloveniji. Potem pa kar naenkrat kot gobe po dezju zacele rast fast food povsod, dostave povsod, posnemanje zivljenskega stila. Pa film sam doma je celo en izmed filmov, ki so bolj moralni. Da ne govorim o tistih, ki so nemoralni, pa s totalno drugacno kulturo. Mladi v sloveniji pa otroci v sloveniji, ki to gledajo, se navadijo na tako kulturo in zivljenski slog, do te mere, da jim je potem domaca slovenska kultura tuja. To se dogaja, ce starsi prevec dopustijo otrokom gledat prevec filmov, ali pa videospotov recimo, tv, youtube itd. Da o igricah ne govorim. Navajanje igralcev igric na nasilje, da potem ko vidijo proteste po svetu, da lazje sprejmejo, da se manj uprejo temu. Poneumljanje tudi. preusmerjanje uma. Hipnotiziranje. Znizevanje zavesti. Nemoralnost. Ampak to niti zdalec ni vse, prek filmov se lahko reklamira s subliminalnimi sporocili marsikaj drugega, kar zdele niti ne zelim omenjat. Skratka prek tv in posnetkov na internetu, novic, vsega tega se da spreminjat realnost v simulaciji.

Pa se nekaj pomembnega bi dodal. Nekatere izjave "alternativnih" kanalov mi niso vsec. Sej imajo verjetno dober namen, ampak po teoriji simulacije in kvantne fizike in ostalih teorij, simulacija pozna samo pritrdilno obliko, vse kar reces, ti odgovori pritrdilno, s tem, da ne pozna nikalne oblike. Recimo, ce reces, rad bi imel veliko denarja. Simulacija ti potrjuje, ja to je res, potrebujes veliko denarja, torej podpira tvoje stanje, kjer potrebujes denar in ne podpira stanja v katerem imas denar. Razumete? Ali pa ce nekdo misli da nasprotnik ne bo zmagal. Simulacija ne pozna zanikanja ampak samo registrira nasprotnik zmagal. Tako da je zelo pomemben pravilni izbor besed in misli. Vse se da povedat v pozitivni obliki. Primer, jaz imam sreco. Zmagali bomo itd. clovestvo napreduje, otroci so vedno bolj pametni itd. Ni lahko, tudi jaz vcasih ne uporabim pravilnih besed, ampak tukaj smo da se ucimo in napredujemo. Cim bolj usmerjas svoje misli in obcutke v to, bolj se v simulaciji napaja z energijo in vec moznosti ima da se "materializira". V praksi lahko to vidite tudi v primeru Dr. MAsaru Emoto, eksperiment s kuhanim rizem.

Zgodovina sprememb…

NuMaN ::

Moram priznati, da nisem vsega prebiral, sem pa "na vodi" že pred dnevi čutil, da se bo spet pojavil tukaj eksperiment s kuhanim rižem.

Kar je vsekakor pomenljivo. V primerjavi s tem, je dilema, ali živimo v simulaciji ali ne, popolnoma brezpredmetna.

Ce bi podrobno analiziral hipoteze o simulaciji bi lahko videl, da ima dost opravit s tem. Naj ti namignem, gre se za ustvarjanje simulacije v simulaciji. Se enkrat, ce zdruzimo vse teorije, potem lahko pridemo do zakljucka, da je vse energija, vse je frekvenca, tudi misli in obcutki, ki potem lahko ustvarjajo svoje mehurcke simulacije oziroma mehurcek realnosti. Cas ne obstaja, ampak obstaja nesteto paralelnih realnosti, znotraj simulacije, nesteto moznosti. Podobno kot ce isces radijski program, so razlicni radijski programi na razlicnih frekvencah, istocasno obstajajo v paralelnih svetovih. V katero radijsko postajo oziroma program bos prisel, je odvisno od tebe, pa tudi recimo od zunanjih faktorjev kot so "reklame", "priporocila", ali pa kako te starsi vzgojijo, vpliv vrstnikov, uciteljev, pa kaj te zanima itd. Pa tudi odvisno ce si sposoben dosegat oziroma lovit signal dolocenih radijskih postaj, je odvisno ce dosegas dolocene frekvence. Ljudje imajo razlicen nivo dostopa do razlicnih frekvenc ali programov oziroma paralelnih realnosti, nekateri so na visji stopnji razvoja in lahko dosezejo vec frekvenc, imajo vecji dostop, vec svobode pri izbiri. Vecina ljudi isce radijske postaje drugih, manjsina ljudi pa ustvarja svoje radijske postaje prek katerih lahko siri svoje ideje, prepricanja, svojo razlicico realnosti, sveta itd.

Zgodovina sprememb…

Obstaja verjetno neka optimalna krtivulja gibanja v prostoru-času za slehernika, ampak ta se zaradi napak v odločitvah in nekaj zunanjih okoliščin oddaljuje od nje, pa tudi če odmislimo to dvoje, se že zaradi staranja gibljemo vedno bolj zunaj idealne krivulje.
Tu pa tam se najdejo zelo redki posamezniki, ki jim nekako bolj uspeva: na misel mi pride tisti slovenski inovator, ki je pred kratkim preminil (mislim, da je med drugim iznašel stekleničko za parfum ali nekaj takega).
Ampak takih je nekje 1/100 000, po moji oceni.

Po mojem mnenju, na podlagi spremljanja in prebiranju teorij pa tudi praks, sem mnenja, da to nima toliko opravka s fizicnim telesom ampak ima opraviti predvsem z zavestjo vsakega bitja. Torej cim bolj je zavest razvita oziroma na visji stopnji zavedanja, vec lahko vpliva na simulacijo oziroma na realnost. Je pa lahko vpliv na zavest tudi prek razlicnih fizicnih stanj, optimalnih in ne tako optimalnih fizicnih stanj, ampak zavest je tista, ki je najbolj pomembna. Saj ima moc ustvarjat svojo simulacijo, simulacijo v simulaciji ce hocete, oziroma mehurcek realnosti.

Kaj pa vpliva na zavest? Najprej naj omenim tisto, kar ste verjetno vsi opazili, ce nekdo pregloboko pogleda v kozarec, vinjenost znizuje zavedanje, to lahko opazi vsak in verjetno imate nekateri s tem tudi prakticne izkusnje. Potem cigareti zameglijo um. Razlicna omamljanja tudi. Pa dolocena nezdrava hrana, prevec industrijsko predelana hrana, razni dodatki k hrani v obliki kemije tudi. Vse to znizuje zavest oziroma frekvenco. Pa neziva hrana, torej meso, predvsem razvitih zivali, rdece meso najbolj. Je pa tudi v zdravstvu splosno sprejeto dejstvo, da je rdece meso manj zdravo. Tudi psihicna stanja kot so jeza, zalost, predvsem dolgotrajna zalost znizuje frekvenco. Kaj pa zvisuje frekvenco oziroma kaj zvisuje zavest? Zdrava prehrana, predvsem ziva hrana, torej sveze sadje in zelenjava, semena, oreski itd. Potem pozitivna custvena stanja kot so veselje, mir, socutje, ljubezen. Bom nastel po tabeli katera custvena stanja imajo najvisjo frekveco pa do stanj z nizkimi frekvencami. Mir blaženost 600 Hz, veselje spokojnost 540 Hz, ljubezen spostovanje 500 Hz, razumevanje (drug drugega) 400 Hz, odpuscanje sprejemanje 350 Hz, optimizem pripravljenost 310 Hz, zaupanje neutralnost 250 Hz, pogum 200Hz, ponos prezir 175 Hz, jeza sovrastvo 150 Hz, pozelenje hrepenenje 125 Hz, anksioznost strah 100 Hz, zalost obzalovanje 75 Hz, depresija apatija obup 50 Hz, krivda sram 30 Hz. Pa recimo, da je na vrhu maksimum, ki mu pravimo razsvetljenje in ima od 700 Hz pa na vrhu zelo razvita zavest 1000 Hz.

Zgodovina sprememb…

Pozabil sem dodat, da je veliko bolje, ce v simulaciji nekaj gradis, ustvarjas. Si dobronameren. To je veliko bolje kot pa ce zelis zrusit nekaj , recimo poskusanje zrusit ugled nekomu, ali pa ga zanicevati, njegovo delo, karkoli. Dober primer neprimernega nacina se mi zdi protest proti sporazumu ACTA, ki ga niso odpravili ampak samo zamrznili. To je poskus rusenja (sporazuma). Potrebno se je borit za nekaj boljsega. Recimo namesto stop acta bi bilo bolj primernen slogan svoboden internet. V simulaciji je veliko boljse in bolj ucinkovito usmerjati energijo in frekvenco za podporo nekomu ali podporo dolocenim idejam, to je veliko boljse, da si za nekaj kot pa da si proti nekomu ali necem. Upostevat je potrebno celovito, torej gledati, kako tvoja dejanja posledicno ucinkujejo na druge soudelezence simulacije. Pa ce jim s tem zvisujes frekvenco ali znizujes frekvenco. Kar sejes to zanjes. Verjetno obstajajo zakoni dejanj, vzrokov in posledic. V teoriji smo v simulaciji zato da napredujemo na visje nivoje. Toda zakaj obstaja negativna sila? Po mnenju mnogih filozofov obstaja zato, da nam na dolgi rok pomaga k evoluciji in napredku. Torej sila potiska k iskanju resitev in posledicno k napredku zavesti. Ko zavest doseze doloceno stopnjo razvoja pa po dolocenih teorijah lahko ustvarja svojo simulacijo, v popolnosti. Recimo, da je na visjem levelu, ki ga ne vidimo, dolocena super zavest, ki je ustvarila naso simulacijo. V teoriji naj bi taksno stanje zavesti lahko dosegli tudi mi kot zavest. Seveda ne cez noc. Ampak kdo ve, v simulaciji je vse mozno.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Iz dokaj resne debate ste presli na neka kvazi verovanja o tem kako lahko z mocjo misli na vesolje vplivas ter na moralo in neke osebne lastnosti in ne vem kaj se vse.

Dajte raje kake druge forume najt ce vas tako hitro zanese stran od znanstvene debate.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Mogoče pa je nekaj na tem. Misli so pač neke informacije, mogoče obstajajo neki naravni, še neodkriti zakoni glede tega, kot obstaja na primer zakon o ohranitvi energije.

Res je, da so se nekatere religije tudi poigravale s tem in so lahko bolj ali manj špekulativne, vsekakor pa še nič dokazanega, so pa že neki indici ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

Sem ze povedal, da to kar pisem, je zdruzevanje vec teorij iz razlicnih vej znanosti, pa zraven sem podal svoje mnenje. Skratka hipoteze o simulaciji sem zdruzil s teorijami iz kvantne fizike. Potem nekatere teorije Nikole Tesle pa nobelovega nagrajenca Planck, nekatere astrofizike. Navedel sem tudi nekaj prakticnih eksperimentov, eksperiment s frekvencami zvoka, matematicni eksperiment simulacije. Podal sem tudi dost virov za to kar sem nastel. Morda se vam ne da vsega brat in posledicno imate drugacen pogled na svet. Marsikaj je preverljivo. Je pa res, da je dobrsen del o simulaciji teoreticen.

Zgodovina sprememb…

kuall ::

WaterMemory je izjavil:

Slucajno sem naletel na se en star komentar o morebitni simulaciji, ki ima mnenje, da ce bi ustvaril simulacijo, bi poskrbel, da prebivalci simulacije nikol ne bi ugotovili, da zivijo v simulaciji. To se mi zdi smiselno razmisljanje.

No no, un poštarjev koment ni tako pameten, da bi ga bilo treba vleči iz smetišča po 10 letih. :))
Jaz pravim ravno nasprotno: če živimo v simulaciji to ne spremeni skoraj ničesar. big deal. itak je realnost veliko drugačna, kot jo zaznavajo naši primitivna čutila in še bolj primitivni možgani. realtivna teorija itd. čas itd. vse skup je ena velika iluzija itak. Jaz sem že zdavnaj pogruntal, da je smisel življenja ustvarjanje iluzij. Z drugimi besedami: če si zguba si dopoveduj, da nisi pa bošp lepo živel. česar se poslužuje večina populacije. :D
Albert Einstein once wrote: People like us who believe in physics know that the distinction between past, present and future is only a stubbornly persistent illusion. Time, in other words, he said, is an illusion

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

kuall ::

elon musk je s svojim visokim IQjem hotel povedati bolj to, da je svet veliko bolj drugačen, kot ga mi razumemo in da živimo v iluziji na tak ali drugačen način. lahko je simulacija ali kaj podobnega.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Špekuliranje o našem obstoju in vesolju... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1448982 (6474) Lonsarg
»

Je možno...

Oddelek: Loža
453995 (1850) 0bv10uStr0ll
»

Racionalizacija Obstoja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
24624370 (18593) Saladin
»

Živimo v simulaciji? (strani: 1 2 3 )

11412143 (8273) Saladin
»

simulacija vesolja

383031 (1994) antonija

Več podobnih tem