» »

IBKR svetovanje

IBKR svetovanje

asxtrading ::

Zdravo
Ali se kdo malo bolj konkretno spozna na Interactive brokers? Sam sem uporabljal Degiro, sedaj pa preklopil na IBKR. Zanima me, če veste kje bi se lahko dobilo kakšno uradno(plačljivo) svetovanje, kar se uporabe IBKR-ja tiče?

Hvala za informacijo.

lp

sloxl8 ::

Kaj te pa zanima? Registriraš se brezplačno, na platformi pa imaš njihov helpdesk.

asxtrading ::

V prvi fazi kje se dobi "uporaben" report za oddajo napovedi davka od prodaje delnic. Imajo jih veliko, tudi Transaction history, ki pa mi ne pomaga veliko. Kot drugo pa bi rad malo uporabnega znanja, uporaba pripomočkov, branja chartov, ... Sem bolj kot ne novinec.

WaterBoy ::

Če se ne motim je nekje na githubu neka skripta ki ti pobere dol zadeve primerne za oddajo fursu. Drugače moraš ročno vnašati

Cr00k ::

ales85 ::

Ali kdo ve kako se obravnava trgovanje s "Fund" iz davčnega vidika? Za opcije in delnice mi je jasno, za fund pa ne. Spada pod delnice, opcije ali nekaj tretjega?

CrniPanter ::

Mislis ETF-ji?

Če ja, so kot delnice.

Matevz96 ::

Mi lahko malo pomaga kako je s poročanjem FURSu? Na IBKR imam nekaj delnic od katerih sem dobil dividende, kako to sedaj sporočit FURSu?

Našel sem tole: https://github.com/jamsix/ib-edavki

ampak mi ni jasna vrstica:

ib-edavki [-h] [-y report-year] [-t] ib-xml-file-2021 [ib-xml-file-2020] [ib-xml-file-2019]

mi lahko nekdo pojasni to vrstico?
#hooldthedoor

OnlyFans ::

Matevz96 je izjavil:

Mi lahko malo pomaga kako je s poročanjem FURSu? Na IBKR imam nekaj delnic od katerih sem dobil dividende, kako to sedaj sporočit FURSu?

ib-edavki [-h] [-y report-year] [-t] ib-xml-file-2021 [ib-xml-file-2020] [ib-xml-file-2019]

Po navodilih exportej XML report iz IB, recimo ib.xml, potem pa poženi

ib_edavki ib.xml

Če nisi lih doma v CLI, imaš še trotelziher varianto.

redtech ::

Ali imaš lahko short pozicijo na cash accountu (IBKR)?

Machete ::

OnlyFans je izjavil:

Matevz96 je izjavil:

Po navodilih exportej XML report iz IB, recimo ib.xml, potem pa poženi
ib_edavki ib.xml

Če nisi lih doma v CLI, imaš še trotelziher varianto.

Men tudi ne rata čisto do konca priti https://github.com/jamsix/ib-edavki. Ko naredim file, mi pojavka, da manjkajo neki simboli (par podjetij) potem pa niti ne znam več konverzije narest FURUS prebavljive oblike xmlja.

V temle primeru: https://davkomat.si, pa si predstavljam, da svoje podatke (oz. exporte) zaupaš neznancem. (??!!)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

barakus ::

Ali je ze kdo prijavljal obresti iz IBKR na edavkih? Kateri obrazec bi to bil oz. kako ee tega lotiti?

dussan ::

barakus je izjavil:

Ali je ze kdo prijavljal obresti iz IBKR na edavkih? Kateri obrazec bi to bil oz. kako ee tega lotiti?

Jaz še čakam ali bo Doh-DHO ali pa Doh-Obr ali pa kaj tretjega... Nekaj je na reditu, nekaj na discordu, čakam, da bodo Finance objavile kakšen popravek :(

Spura ::

dussan je izjavil:

barakus je izjavil:

Jaz še čakam ali bo Doh-DHO ali pa Doh-Obr ali pa kaj tretjega... Nekaj je na reditu, nekaj na discordu, čakam, da bodo Finance objavile kakšen popravek :(

Doh-Obr seveda, saj niso to bancni depoziti.

Matevz96 je izjavil:

Tale stvar sicer celega kupa stvari nima pokritih, ampak se mi zdi da na FURSu itak niso sposobni z drobnogledom gledat vsake napovedi, tko da dvomim da bodo detektirali vse pomanjkljivosti v napovedih.

needspeed ::

Zanima me, ali se kdo na IB poslužuje shortanja?

btzajla ::

Ali je komu uspelo v zadnjem času uspešno narediti IBKR account? In ali mogoče kdo ve ali imaš še možnosti, da ti odobrijo account, če si bil že enkrat zavrnjen? Hvala

link_up ::

jaz sem si naredil dodatnega pred kaksnimi dvemi meseci...approved in confirmed under 4 hrs.
In and Out

btzajla ::

Mogoče je drugače, ker si odpiral dodatnega. V mojem primeru pa sem želel kreirali čisto nov account in sem dobil nazaj samo email, da je bila vloga zavrnjena brez obrazložitve. Sem kontaktiral client support pa mi tut tam niso nič konkretnega odgovorili. Ko sem izpolnjeval vlogo pa tudi nisem kar nekaj v tri dni klikal, da bi potem iz tega sklepal, da sem "neresen" :)

clix ::

Hej,

Iz FURSA so me kontaktirali, da naj poleg obrazca, ki sem ga izpolnil v e-davkih priložim tudi PDF report. OK, nič lažjega.

Grem na IBKR spletno strani, da generiram repor, z vsemi tradi, kdaj sem kaj kupil, po kaki ceni, kdaj prodal, po kaki ceni...
Očitno sem idiot, ampak ne znam tega generirati. Ali pa ga IBKR kaj sračka..

Skratka, pod "Preformance and reports -> Statements -> activity", mi ne vrne nič pametnega. Vse kar je navedeno na reportu, so vrednosti ki jih držim, ni pa listanih nobenih nakupov in prodaj. Izbrana imam oba accounta, starega in novega, ki je posledica mergerja.

Ko sem izpolnjeval obrazec za edavke, sem xml file generiral z "flex queries". Ampak tudi ta "flex query", ki je bil takrat ustvarjen, ne vrne nič pametnega. Nič dodatnih informacij, kot pa nepopoln activity statement.

Kakšna ideja, kaj delam narobe?

Pomoč zelo dobrodošla, sicer me bo FURS za ušesa :)

EDIT: Če pod activity statement, namesto anual, izberem mesec, za katerega vem, da sem imel določene nakupe, dobim samo opozorilo: "There is no statement available for the account(s) and date(s) selected." In še enkrat, izbrana imam oba accounta. A je možno, da je IBKR izbrisal določene podatke?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clix ()

pingme ::

Mene so migrirali 2x, najprej 2020 iz Anglije (IBUK) na Madžarsko (IBCE) in lansko letno na Irsko (IBIE). Izberem lahko le account za madžarsko in irsko, tako da če imaš account že od 2020, potem podatkov za nazaj žal nimaš, verjetno lahko kontaktiraš IBKR support.
Sam si vsak mesec potegnem dol reporte in vsako leto še annual pdf in xml z vsemi podatki (custom in vse označeno).

clix ::

Ok, da zaključim zgodbo: jaz sem bebec.

Res sem izbral in obkljukal oba računa, ampak na dnu zaslona nisem izbire potrdil...
Ne vem, ali na majhnem zaslonu laptopa in drugem brskalniku gumba sploh ni bilo, ali pa sem ga spregledal...

Skratka, deluje.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trading212 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26465617 (1175) socialec
»

Etoro in Edavki (strani: 1 2 3 4 5 )

24199543 (4594) Badwolff
»

Izbira on-line brokerja (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

804223767 (9476) bojsi
»

Kje kupiti svetovne delnice in kako je z imetništvom?

184845 (2032) JankoR

Več podobnih tem