» »

Formula 1 2022

Formula 1 2022

««
12 / 99
»»

Tilen88 ::

Če mazepin ne bo iz kakega razloga drikal ga bo zamenjal Piatri

Pietro*

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tilen88 ()

Skyman ::

Formula 1: Drive to Survive S4 | Official Teaser | Netflix

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

billy ::

Baje je FIA že pregledovala RBR zadnje vzmetenje v barceloni? ve kdo kaj več?

springfield ::

Samo da je Ross Brawn sel pogledat v RB garazo.
Ekipe sicer moti McLarnovo dno, ki se ob straneh upogiba. Imajo prav nosilce, kjer se upogne.

BT52 ::

Ne vem. Na testih se itak lahko dela kaj hoče.

driver_x ::

Gre letos kdo na kakšno dirko v živo?

ripmork ::

BT52 je izjavil:

Ne vem. Na testih se itak lahko dela kaj hoče.
Jp. Trenutno Mclarnovo zarezano dno s tistimi nosilci mi zaboga ni jasno, kako bi lahko bilo legalno (so pa itak šele testiranja to, tako da ja) :)

broken/link ::

Zaenkrat Mazespin ostaja.
uradna izjava FIA:
Russian Formula 1 driver allowed to race under neutral flag, FIA confirms

Niso imeli sportniki ze prej prepoved nastopanja pod rusko zastavo zaradi doping afere?

So ja, še imajo.

Ampak kaj se gre FIA pa ne vem. Tam čeferin bena vse fuzbalere, tu se pa mazepina vlači po rokah, ko je njegov foter direktno pri koritu. Bedniki, vse za denar.

Ahh. Ne vem. Kaj ima športnik veze z politiko. Če se osebno ni opredelil proti Ukrajini naj tekmuje.

Ja kaj ima potem vojak z vojno, saj samo sledi navodilom? Šport je biznis, ni to več ujčkanje.

Dejstvo je, da se drugače pač ne bo dalo stisnit rusov, ker vse drugo bi lahko pomenilo resnejše posledice.
Fact je, da se jih pač mora izolirat/osamit/stisnit za jajce po domače. Od putina, lavrova, do abramoviča, mazepina.

PrimozR ::

FIA mu je dovolila dirkati. Vseeno pa more priti na dirke. Če ne bo dobil vize za vstop v večino držav, aj misliš, koliko bo dirkal?

Gambino ::

U.S. military hid airstrikes that killed dozens of civilians in Syria

Je kdo odgovarjal za ameriške zločine, pa ni dolgo nazaj!

Vse je to politika!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gambino ()

PrimozR je izjavil:

FIA mu je dovolila dirkati. Vseeno pa more priti na dirke. Če ne bo dobil vize za vstop v večino držav, aj misliš, koliko bo dirkal?

A je kaj govora o tem, da rusi ne bodo mogli niti vstopit v države? oz pridobit vize? dvomim.

ripmork ::

billy je izjavil:

Ja kaj ima potem vojak z vojno, saj samo sledi navodilom? Šport je biznis, ni to več ujčkanje.

Dejstvo je, da se drugače pač ne bo dalo stisnit rusov, ker vse drugo bi lahko pomenilo resnejše posledice.
Fact je, da se jih pač mora izolirat/osamit/stisnit za jajce po domače. Od putina, lavrova, do abramoviča, mazepina.

Tako je.

Gambino je izjavil:

U.S. military hid airstrikes that killed dozens of civilians in Syria

Je kdo odgovarjal za ameriške zločine, pa ni dolgo nazaj!

Vse je to politika!

Tole ni F1.

billy je izjavil:

PrimozR je izjavil:

A je kaj govora o tem, da rusi ne bodo mogli niti vstopit v države? oz pridobit vize? dvomim.

Glede na poteze, ki se jih vleče na drugih področjih, je to pomojem logičen korak. Pa takoj, ko se je začela vojna, se je pod vprašaj vrglo Mazepinovo dirkanje, ravno zaradi viz. V smislu da brez vize lahko pride samo v Brazilijo, UAE in Azerbajdžan. No, pa ne bi bil presenečen, če bi brez težav prišel še na Kitajsko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Mi pa je čudno, zakaj bi ga HASS obdržal, če je natiral fotra?

Al še vedno sodelujeta, samo "pod mizo", da ne vemo nič o tem?

Pomojem so UralKali odstranili zaradi optike. Kako je z denarjem je drugo vprašanje, ampak če ne bo denarja, si ne predstavljam, da bo Mazepin vozil. Če denarja ne potrebujejo je pa tudi vprašanje, kako se bo vse skupaj izšlo.

Vprašanje pri vsem je, kakšne so pogodbe. Kaj pomeni odstranitev logotov, je to kršenje dogovora? Ali so zadaj klavzule 'v primeru vojne', kot pri organizaciji dirke. Pa kakšna je potem klavzula za Mazepina, no money no seat? Itd.

Vsega tega ne vemo.

Vemo samo to, da je denar na prvem mestu, potem nekaj časa ni nič, nato pa se zvrstijo ostale zadeve.

broken/link ::

stvari se vsekakor zapletajo.
FIA reče "ok, lahko tekmujete", naslednji dan se pa britanci oglasijo in povejo, da na britanskih tleh rusov/belorusov ne bo.
https://twitter.com/ChrisMedlandF1/stat...

tako da po moje bo treba še počakat neki dni/tednov/mesecev, se znajo stvari še zelo spremenit.

Cveto ::

Jaz jim ne bi pustil. Klinc jih, gleda, naj pokličejo Putina in jim (s Kitajci in Srbi) naredi svoj F1.

Cveto je izjavil:

Jaz jim ne bi pustil. Klinc jih, gleda, naj pokličejo Putina in jim (s Kitajci in Srbi) naredi svoj F1.

+1

Ahim ::

broken/link je izjavil:

FIA reče "ok, lahko tekmujete", naslednji dan se pa britanci oglasijo in povejo, da na britanskih tleh rusov/belorusov ne bo.

Edino prav, tako kot so vsi Britance in Amere izkljucili iz sportov ob invaziji na Irak.

pirlo ::

Ahim je izjavil:

broken/link je izjavil:

Edino prav, tako kot so vsi Britance in Amere izkljucili iz sportov ob invaziji na Irak.

In francoze ter francoske ekipe ob invaziji na Libijo.

Sem mislil da je tema o formuli tole...

videl članek da je rbr v razvoju zadaj za hassom ,.. ta je pa dobra :D

ginekk ::

Ta veliki skrivajo na polno. RBR in MB bosta prišla z major updati šele v Bahrainu. Brown že zdaj nerga, da so nekatere stvari čez mejo predvidenega dizajna.

Drugače glede mase Alfa in Mclaren sta naredila najlažje dirkalnike, ostali so vsaj 10kg plus in zaradi tega lobirajo, da se dvigne minimalna dopustna masa.

Upam, da se to ne bo zgodilo, kajti zakaj bi penalizirali tiste, ki so naredili lažji dirkalnik.

buneech ::

F1 hoče bolj izenačeno dirkanje, če bo dovolj ekip lobiralo za dvig mase, znajo tudi sprejeti to. Ne glede na to, da je neumno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: buneech ()

krucymucy ::

Imajo pa tisti z lazjimi vseeno majhno prednost, ker lahko prilagajajo weight distribution na razlicnih stezah.

Druga testiranja niso več daleč, čas neverjetno hitro leti to leto, vsaj meni :D

Mazepin je bojda out, Fittipaldi namesto njega.
Verstappen je pa podaljsal z RB do 2028. Govori se o $50-55m na leto.

Tilen88 je izjavil:

Sem mislil da je tema o formuli tole...

videl članek da je rbr v razvoju zadaj za hassom ,.. ta je pa dobra :D

Ma ja že tisti članki kako sta bojda Mcl in Fer "rešila" poskakovanje so niti omembe vredni brez vsaj cfd podlage.

Vse ostalo pa je pr spin kamorkoli se obrneš. Že Toto joče kako je Ferrari najmočnejši motor. Ma pa jade bs na polno.

krucymucy je izjavil:

Imajo pa tisti z lazjimi vseeno majhno prednost, ker lahko prilagajajo weight distribution na razlicnih stezah.

Pa še ta je fiksirana med določene koridorje. Pa še na mnogih komponentah so določeni volumni in mase, ter celo v primeru pogonskega sklopa minimalno cofg.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

roCkY ::

ga bo kdo razen ograj pogrešal?

V bistvu se je Mick razbil večkrat, food for thought :P

2022 silly season zna biti divji:

A prav to berem, da ima max višjo plačo kot lujz?

Nevem kolk ma Lewis ma max ma zdej tam okol 55mil

aha...

https://talksport.com/sport/motorsport/...

tu tu sta...

al pa ne...

*Hamilton's figure includes bonuses and add-ons

**If Verstappen signs new deal

Torej max ima direktno toliko kot lujz z dodatki in bonusi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: billy ()

V videu lepo povejo, da Hamilton ujame ~80 mio letno z ostalimi sponzorstvi.

Zato sem izrecno vprašal o plači, ker se ve da ima lujz modni imperij, kjer pocuka verjetno več, kot dobi plače.

Pa na regres ne pozabi, dodatke za prevoz na delo, dnevnice in podobno.

https://twitter.com/HaasF1Team/status/1...
Zdaj je uradno. Me zanima kje bodo dobili denar za sezono. Mogoce pa res vskoci Andretti.

Če bo Gene pameten naredi deal z njim pa ostane main sponzor.

DirkDiggler ::

Ima kdo kakšno viška karto za dirko v Avstriji? Na uradni strani so žal že razprodane...

DirkDiggler je izjavil:

Ima kdo kakšno viška karto za dirko v Avstriji? Na uradni strani so žal že razprodane...

Katero tribuno si gledal?

DirkDiggler ::

driver_x je izjavil:

DirkDiggler je izjavil:

Katero tribuno si gledal?

General admission, tisto najcenejšo.

Jaz sem zamudil štartno, v ponedeljek grem v akcijo za T3. Sicer pa raje izbiram pokrite tribune. Sem že sedel v Imoli cel dan na dežju.

Predator X ::

springfield je izjavil:

https://twitter.com/HaasF1Team/status/1...
Zdaj je uradno. Me zanima kje bodo dobili denar za sezono. Mogoce pa res vskoci Andretti.

Nevem, če se bo predal tako zlahka.

Sam je zanimiv kako so/smo hitro napadli vse Ruse zaradi tega. To je totalna krivica za Mazepina. Kje je rešpekt do njih? Dajejo jim keš že pa let pol te pa tkole. Kaj ko bi američane/HAAS vrgli ven ko itak cel čas nekoga bombadirajo.

Nimam nič proti nobenum, sem proti vojni... šport naj pustijo na miru. EU naj pa že neha gledat te Američane ko neke bogove, ker konec koncev so oni bombandiral pol sveta.

A če bi Rusi napadli Slovenijo, bi isto govoril?

Spadamo pod zahodni svet. 'Zgodovino pišejo zmagovalci'. Marsikaj ni fer, to je dejstvo, brez all-out vojne pa je tole najboljši način, kako pritisniti na ruse - pritisniti na ljudi. Alternativa je pa kaj, iti naprej, kot da se nič ne dogaja?

Sicer pa nja, not really F1...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

AtaŠtumf ::

Baje se govori, da bo F1 bila konsistentna pri vseh tek ukinjajnih dirkačev, če je njihova država v vojni, baje tudi nočejo več denarja, če država ne sprejme demokracije in LGBTQ pravic, tako da zna zgoditi, da bo kar nekaj dirk odpovedanih.

Baje tudi trenutni predsednik FIE dobi odpoved!
««
12 / 99
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2021 (strani: 1 2 3 4136 137 138 139 )

Oddelek: Na cesti
6916483763 (251762) BT52
»

Formula 1 2020 (strani: 1 2 3 445 46 47 48 )

2375231156 (151548) ripmork
»

Formula 1 2019 (strani: 1 2 3 430 31 32 33 )

1616199149 (133709)          
»

Formula 1 2016 (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

1975244115 (158042) kosta

Več podobnih tem