» »

Covid, PC(T), razširjeni odloki in njihovo spoštovanje ter ostalo

Covid, PC(T), razširjeni odloki in njihovo spoštovanje ter ostalo

Temo vidijo: vsi
««
38 / 85
»»

sbawe64 ::

Telbanc je izjavil:

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

"Podatke o številu prebolevnikov, ki so se ponovno okužili s koronavirusom, po besedah Logarjeve hrani NIJZ. "Predvsem pa je treba upoštevati, da so podatki o prebolevnikih slabo obdelani, ker nekatere raziskave kažejo, da je verjetnost, da prebolevnik pride v bolnišnico petkrat večja kot pri cepljenih," je pojasnila Logarjeva."

https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats

Torej lahko zaključimo da je v bolnišnicah veliko več prebolelnikov, verjetno jih imajo skrite po kakih katakombah, ker na sledilniku jih skoraj ni zaznati. :D

" ker nekatere raziskave kažejo, da je verjetnost, da prebolevnik pride v bolnišnico petkrat večja kot pri cepljenih," Ženska iz koga se ti delaš norca?

Pametnom dosta ostali trk po novu dozu. :D

https://www.rtvslo.si/komentar/13551413

Še ena znanstvena raziskava, tokrat iz Katarja, ki je bila ta teden objavljena v New England Journal of Medicine potrjuje visoko zaščito prebolelih. Da pride do nove okužbe prebolevnikov je izjemno redko, da pride do težjega poteka po novi okužbi še bolj.

V raziskavi je bilo zajetih 353.326 ljudi, ki so med februarjem 2020 in aprilom 2021 bili pozitivni na PCR testu oziroma 87.547 manj, saj so izvzeti ljudje, ki so vmes bili cepljeni.

Od preostalih 265.779 oseb so raziskovalci ugotovili, da je pri samo 1.304 prišlo do ponovne okužbe. Mediana med časom prve okužbe in ponovne okužbe je bila devet mesecev. Med vsemi na novo okuženimi so bili samo štirje primeri, da je prišlo do dovolj težkega poteka, da so morali biti sprejeti v bolnišnico. V nobenem primeru ni prišlo do sprejema na inteznivni oddelek.

https://edition.cnn.com/2021/11/24/heal...

Ob teh številkah je več kot očitno, da so prebolevniki dolgoročno zaščiteni in da prebolelost praktično pomeni naravno imunost. Zgoraj omenjene številke tudi dokazujejo, da je za padec hospitalizacij in zasedenosti intenzivnih postelj kriva predvsem prekuženost prebivalstva. Po podatkih covid sledilnika smo doslej pri nas imeli 414 tisoč s testi potrjenih okužb. Po podatkih in izjavah Beovićeve, Logarjeve, Cizlja itd. računajo, da je realna številka okuženih trikratnik številke, ki je bila potrjena s testi.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Telbanc ::

https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/...

"U Izraelu je 44 % stanovništva primilo treću, takozvanu booster dozu. Izrael je trebao dokazati da boosteri funkcioniraju. Dakle, zašto COVID ponovno raste i što učiniti?"

Ja mirno predlažem četvrtu dozu.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Kayzon ::

Torej novi sev prihaja iz Afrike,v Izraelu ze pravijo da so ga zaznali pri prebivalcih. Kaj to pomeni za ta cepiva ki se trenutno uporaljajo,baje naj ne bi scitile dobro niti pred delta sevom,kaj pa sedaj ko pride novi in seveda s tem 5 val.

Vse skupaj postaja res komicno.

sbawe64 ::

Kayzon je izjavil:

Torej novi sev prihaja iz Afrike,v Izraelu ze pravijo da so ga zaznali pri prebivalcih. Kaj to pomeni za ta cepiva ki se trenutno uporaljajo,baje naj ne bi scitile dobro niti pred delta sevom,kaj pa sedaj ko pride novi in seveda s tem 5 val.

Navodila iz priročnika
2020 is new 1984
Corona World order

FireSnack ::

Telbanc je izjavil:

"U Izraelu je 44 % stanovništva primilo treću, takozvanu booster dozu. Izrael je trebao dokazati da boosteri funkcioniraju. Dakle, zašto COVID ponovno raste i što učiniti?"

Ja mirno predlažem četvrtu dozu.

A imajo res novi val? Preveri najprej s pomočjo googla številke novih primerov v Izraelu preden verjameš številkam fakanews antivax portalov:
https://www.google.com/search?q=israel+...
Preprodajalec NFT umetnin

Reycis ::

jotunn2 je izjavil:

Reycis je izjavil:

Mene pa zanimajo številke umrlih OD VSEH RAZLOGOV (ne samo covid) cepljeni vs necepljeni. Le-te najdeš samo na kakšnih anti-vaxerskih straneh kjer so številke za cepljenje zelo neugodne. Zdaj pa iščem in iščem uradne podatke, da bi debunkal to neumnost pa nikje ne najdem.

Mislim da je dokaj normalno, da bi bile taksne stevilke zelo neugodne za cepljene. V drzavah, kjer je delez precepljenosti recimo 80%, tudi pomeni, da je cca. 80% vseh umrlih cepljenih, ne glede na to ali umrejo zaradi avtomobilske nesrece, jih je pozrl morski pes, ali pa jih je kap zaradi cepiva. Ce gledas na tak nacin moras reci da je cepivo za recimo davico 100% smrtno. Vsi ki so se cepili z njim so, ali pa se bodo umrli.
Verjetno bi bil precej bolj merodajen podatek, koliko je smrti povezanih s cepivi. Ampak ce je stevilka prenizka, ker vseeno cepljeni ne cepajo ko muhe zaradi cepljenja, bo ta stevilka sigurno nizka zaradi zarot ne vem koga vse in je v resnici vsaj 4 miljonkrat visja.

Zelo težko je dokazovat, da se je neka poškodba ali smrt zgodila zaradi cepiva. Sem pa zasledil že nekaj zgodb, da imajo cepljeni višjo smrtnost iz kateregakoli razloga kot pa necepljeni. En Primer.. Sam sem sicer velik nasprotnik cepljenja a hkrati moram priznati, da sem anti-vaxerje že prevečkrat ujel na laži. Zato se želim najprej prepričati, da ti podatki dejansko držijo. Ampak jih je nemogoče dobiti oz. ne obstajajo. Zakaj? Zakaj? ZAKAJ?

Ne mi govorit, da ta podatek ni pomemben. To je zelo pomemben podatek, ker je objektiven. To pomeni, da dejansko samo prešteješ mrtve na 100k cepljenih in mrtve na 100k necepljenih v določeni starostni skupini in zraven ne ugotavljaš razloga za smrt, ki je subjektivna ocena. Če ima cepljen zdrav 30letnik dvakrat večjo verjetnost, da umre kot necepljen zdrav 30 letnik je to zadeva kateri je nujno pridet do dna.
Seveda če podatki sploh držijo. Za zdaj kaže, da najbrž držijo.
Diversity is our greatest strength

WhiteAngel ::

Prospekt je izjavil:

Ponavljam, težko bi bolj jasno narisali situacijo.

Tale graf poleg očitnega (da so RO, BG, LV f*cked up) razkriva tudi naslednje:
- Belgijci imajo f*cked up zdravljenje (ali pa je cepljenih v resnici manj - balkan?)
- Slovaki, Poljaki in Slovenci smo presneto dobro zorganizirali zdravljenje, da smo jo tako dobro odnesli. Thumbsup!

Zgodovina sprememb…

Cepimose ::

WhiteAngel je izjavil:

Prospekt je izjavil:

Ponavljam, težko bi bolj jasno narisali situacijo.

Tale graf poleg očitnega (da so RO, BG, LV f*cked up) razkriva tudi naslednje:
- Belgijci imajo f*cked up zdravljenje
- Slovaki, Poljaki in Slovenci smo presneto dobro zorganizirali zdravljenje, da smo jo tako dobro odnesli. Thumbsup!

Zahvala gre predvsem necepljenim, ki polnijo intenzivne oddelke! Kam nakažem miloščino?

FireSnack ::

Te številke so dobesedno kopija uspešnosti zdravljenja iz obdobja pred kovidom. Zdaj vam jih servirajo na drugačen način z eno Mišelinovo zvezdico. Dober tek.
Preprodajalec NFT umetnin

WhiteAngel ::

Kayzon je izjavil:

Nič ni komično. Virus mutira. In enkrat bo tudi izzvenel.

Ja sem pozabil napisat, da gre men na kozlanje ko berem, kaki junaki so teli, ki se združno spravljajo na 60 let starke.

Drgač je novi soj dobu ime:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nov...

"SVJETSKA zdravstvena organizacija objavila je kako je novom soju koronavirusa dala ime Omicron.

Navode kako preliminarna istraživanja pokazuju kako soj nosi veći rizik od reinfekcije nego drugi sojevi."

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

"Na Nizozemskem od ponedeljka od 17. do 5. ure zjutraj zaprti bari, restavracije in večina trgovin"

Kot komicno sem mislil bolj to da ljudje znova nasedajo ustrasevanju.

Baje naj bi osel sel samo enkrat na led.. Pa zgleda ni tako temu.

feryz ::

Kmalu bodo spet Nizozemci svobodni.
Baje bo fajzer po novem letu izdal novo verzijo busterja. Za beto in gamo.
Do leta 2024 pa še za delto.
Bocvanski buster pa pride ven februarja 2025.

ripmork ::

Kayzon je izjavil:

Kot komicno sem mislil bolj to da ljudje znova nasedajo ustrasevanju.

Baje naj bi osel sel samo enkrat na led.. Pa zgleda ni tako temu.

Se strinjam!

Bolnisnice zasedajo starejsi in rizicne osebe,ampak ne dajmo cepiti otroke..

"Slovenski pediatri naj bi že prihodnji teden dali priporočila za cepljenje otrok proti covidu-19. Neželeni učinki v tej starostni skupini pa se niso izkazali za problematične oziroma da bi bili drugačni kot pri starejših."

Pri starejsih in mlajsih so se pokazali stranski ucinki od smrti dalje.. cepivo se niti dovolj testirano.. Cepiti otroke s cepivom, ki je neucinkovito proti trenutnemu sevu in ki niti pri sevih iz stare kolekcije ne zasciti pred boleznijo in pred sirjenjem bolezni.

A se je ljudem popolnoma zmesalo?

ripmork ::

Kayzon je izjavil:

A se je ljudem popolnoma zmesalo?

Jaz se isto sprašujem. Mladi 20-nekaj letniki brez predhodnih bolezni na intenzivnih zaradi covida, več primerov nosečnic, ki jih skušajo na ventilatorjih z otrokom rešit, povprečno 20 smrti vsak dan, folk ima pa še vedno "Jaz sem Katja" v svoji profilki. Ko en umre zaradi cepiva je štala, 5000 mrtvih je pa sam cifre iz lufta? Za kozlat. Pa dovolj že tega, da gre samo za starejše. Cel kup mladih in middle-aged ljudi ima težave zaradi long-covida, tega bo vedno več. Stranski učinki cepiva so po intenziteti in pojavnosti pi%kin dim v primerjavi s tem.

Če bi se dovoljšen del odrasle populacija cepil (in predvsem pazil kot treba - kritika gre tudi na tiste cepljenje, ki mislijo da so pa zdaj buletproof), se otrokom ne bi bilo treba. Sam se bodo za dosego dovolj visoke precepljenosti mogoče res morali, ker je v Slo še vedno preveč butastih starcev, ki nasedejo na čisto vsak fakenews na spletu, stroki pa ne zaupajo.

wcpapir ::

Ravno danes dobil izvid s testiranja protiteles. Nada, niente, nič.

Mah.

According to South Africa's medical chief New COVID Mutation has only produced "Very Mild Cases"

0:33 minute mark.

spegli ::

Mene zanima, zakaj se ne poroča o ceplenih na Bahamih? Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: spegli ()

LeQuack ::

Kayzon je izjavil:

According to South Africa's medical chief New COVID Mutation has only produced "Very Mild Cases"

0:33 minute mark.

Pfizer v jok, kako bodo prisilili Afričane da pokupijo milijarde njihovih cepiv, če take švoh seve producirajo.
Quack !

temprar ::

Ga nisem imel na radarju, ampak sedaj ko si omenil sem šel preverit.

https://www.worldometers.info/coronavir...
Zadnji val so zgleda imeli rekordne smrti.

Ta stran trdi, da so imeli septembra ko je krivulja smrti poletela, slabo polovico cepljenih.
https://tradingeconomics.com/bahamas/co...
Trenutno imajo 70% cepljenost.
Val se je sedaj umiril.

Mislim, da razumem kam ciljaš, ampak zaenkrat je zgolj korelacija. Dokazano zares ni. Lahko enostavno, da je val dosegel svoj vrh. Cepiva nenazadnje rabijo ca. 1 mesec da primejo. Nenazadnje lahko tudi rečemo, da so smrti korelirane s cepljenjem in upočasnitvijo le tega.

Ampak ok, ne želim se obmetavati s podatki v tej fazi. Iz preprostega razloga, kot ni imelo smisla poslušat Američane in Iračane/ISIL v zandji vojni, češ koliko bojevnikov je kdo pobil v tokratni akciji.
Ker se je naknadno hitro izkazalo, da so pobili 100 ljudi sredi poroke in ne 100 bojevnikov, ki so izgleda nosili RPGje.
Bolj mi je interesantna velika slika.

LeQuack ::

25% večja možnost srčnega napada v naslednjih 5 letih za nas cepljenje z mRna. Super a?
Quack !

Res ne želim spamati, ampak priznam, da me ta nova varjanta izredno fascinira.
Odkljuka toliko interesnih točk.
Zgornji video mož jo je zgleda že preštudiral.

Zanimivi izvlečki:

1. 3 (gensko) točkovni PCR naj bi jo zaznal. (ni mi jasno kako naj bi seve ločeval en tip PCR testa, ampak ok)
2. Imel naj bi 32 mutaciji S-proteina in precej različno površino. (naj mi prosim kdo še posebej pojasni komu bo torej služilo bazično cepljenje, kot je naša vele-stroka predkratkim izjavila. Bazično cepivo bo s takim rejtom učinkovalo na nov covid približno toliko kot cepivo za gripo. A vseeno ga bodo silili. Če vam to še ni dosedaj zrušilo uradne narative, ne vem kaj bi.)
3. Sev bi lahko nastal v eni HIV kompromitirani osebi. Rekel bom bullšit, ampak v resnici ne bomo nikoli izvedeli.
Komot lahko rečem, da so v wuhanu skuhali kaj novega in ga spustili v afriki, kjer ima kitajska veliko prezenco...kdo pa mi bo dokazal zmoto? Noben, ker nikogar ne zanima. Establišmentu ni niti najmanj v interesu to raziskovati. Predvidevam, da sedaj vidijo zgolj novo oportuniteto molzenja epidemije še celo drugo leto.
Zakaj tako mislim? Podobno jih ni zanimala delta.
3. V Gauteng provicni JAR, naj bi bila že 90% prisotna.
4. Zahodni establišment jo jemlje zelo resno, Izrael naj bi deklariral izredno stanje. Imajo trenutno tri potrjene primere, vse v polno cepljenih. Glede na to, da gre za Izraelce je varno sklepati, da so 3 ali 4x cepljeni. Pri njih namreč 2x cepljenje je že staromodno.
5. Sev je prebil vsa cepiva na trgu.
6. Proizvajalci pravijo, da rabijo 2 tedna za...asses the situation. Da so popravki v cepivu možni. (Halo!? kje pa bom dobil bazično cepljenje, če ga boste počasi ukinili? Ti šement, moram pohiteti. Drugače bom moral kar iz torrentov stare verzije pobirat.)
7. UK je sprejel že veliko potnikov iz JAR in jim odredil samo-karanteno. Poudarek na "samo".
8. Imperial College pravi, da zgleda "potentially horrible".
9. Krivda je seveda ponovno na treh miljardah necepljenih. (Zlo šokiran sem. Seveda.)
10. Južnoafriški epidemiološki inštitut pravi, da je to zgolj storm in a teacup. (kar bi lahko pomenilo, da je to vax-killer kot so nekateri napovedovali. Afrika na današnji dan še vedno stoji namreč. Ne vem kaj bo pa jutri.)
11. Mož pravi, da je samo vprašanje kdaj bo prišla. (se strinjam, če je res to kar je)

Se opravičujem za srkazem, ampak priznam, da sem ko otrok, ki je ravnokar dobil novo igračo.
Izredno me fascinira, ali bo ta sev res tisti od antivax trubadurjev opevan ali zgolj še en scam.
Ampak glede na napeto propagando, povsem vrjetno, da se se bo nam odvil (lanski) dejavu. Ne vem ali bo spet političen, ali bomo tokrat res zakopavali sorodnike v masovne grobove. Bom budno spremljal dogajanje.
(se zavedam, da sem sokriv hypa, ampak ne morem si pomagat).
No, dovolj za danes eno noč.

Kmecka pamet lahko temu recemo,ce vidis da 80% umrlih je starejsih od 75 let in imajo pridruzene bolezni,vidis da je nekaj hudo narobe ko se sili 5 letne otroke v cepljenje.

jernejl ::

Če vidiš, da na tisoče otrok leži v postelji, namesto da bi bili v šoli, vidiš da je nekaj hudo narobe s FB primariji, ki pravijo da jih je nesmiselno pred tem zaščititi.
To je kmečka pamet.
Tisti, ki vidi samo smrti in ne vseh ostalih posledic, ne premore kmečke pameti, temveč je zgolj slep.

111111111111 ::

temprar je izjavil:

Res ne želim spamati, ampak priznam, da me ta nova varjanta izredno fascinira.
Odkljuka toliko interesnih točk.
Zgornji video mož jo je zgleda že preštudiral.

Lahko prosim nehate širiti dezinformacije. Gospod iz videa ni noben zdravnik, ampak upokojen tehnik, ki pametuje o covidu. Video sem ustavil nekje na 1 minuti, ko je povedal da ni našel članka na temo da cepiva za 25% zvišujejo verjetnost infarkta.

Dajte mi razložit raje, da noben ne ve kako bodo dolgoročno vplivala cepiva na nas, ampak ko pa nekdo na facebooku objavi, da bo 25% več možnosti v naslednjih 5 letih pa vsi skočite v luft in pravite: "Smo vam rekli. Smo vam rekli."

Stric si samo nabira gledanost. Evo linkedin profil. https://www.linkedin.com/in/dr-john-cam... Pa si poglejte njegove reference. "independet researcher" my ass

Kayzon je izjavil:

Kmecka pamet lahko temu recemo,ce vidis da 80% umrlih je starejsih od 75 let in imajo pridruzene bolezni,vidis da je nekaj hudo narobe ko se sili 5 letne otroke v cepljenje.

Ti tvoja kmečka pamet ne pove, kako ustaviti širjenje okužbe?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

Comandante ::

Kayzon je izjavil:

Kmecka pamet je vcasih carovnice kurila.

V resnici je potreben celosten pogled na situacijo. Ce ne razumes pac ne razumes.

primoz4p ::

Glede na podatke (Tabelle 3) starejše od 60 let v Nemčiji cepljenje neposredno ne zaščiti.
50% - 50% - 50% ... Možnost hospitalizacije 56%, intenzivne nege 46% in smrti 52%

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/N...

styrian ::

primoz4p je izjavil:

Glede na podatke (Tabelle 3) starejše od 60 let v Nemčiji cepljenje neposredno ne zaščiti.
50% - 50% - 50% ... Možnost hospitalizacije 56%, intenzivne nege 46% in smrti 52%

To je povsem razumljivo. Tisi najstarejši so bili najprej cepljeni, zato je pri njih cepivo tudi najprej popustilo.

styrian je izjavil:

primoz4p je izjavil:

To je povsem razumljivo. Tisi najstarejši so bili najprej cepljeni, zato je pri njih cepivo tudi najprej popustilo.

Po bitki smo vsi generali ...

Zdravstveni portal, 26. maj 2021: COVID-19: cepiti se ali ne cepiti se, to je zdaj vprašanje:
"Napovedi kažejo, da naj bi se zdaj celotna država spet obarvala zeleno, kar pomeni, da se približuje poletje, ko bomo lahko spet kolikor toliko normalno zaživeli, epidemiji navkljub. Toda kaj nas čaka jeseni, če precepljenost ne bo dosežena ali če se bodo, denimo, pojavili novi sevi koronavirusa SARS-Cov-2, močnejši od zaščite s cepivom? To sicer ne ščiti pred okužbo, ampak predvsem pred težko obliko prebolevanja bolezni COVID in njenimi posledicami, ki so bistveno hujše od morebitnih neželenih učinkov cepljenja."

Lonsarg ::

Spet en ki ne razume statistike. Če imaš ti faktor 10 (ali tam nekje, ne vem kje točno so nemci) več cepljenih nad 60 ampak je v intenzivnih 50/50 je to zate kar enako al kaj. V šolo fante.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Lonsarg je izjavil:

Spet en ki ne razume statistike. Če imaš ti faktor 10 (ali tam nekje, ne vem kje točno so nemci) več cepljenih nad 60 ampak je v intenzivnih 50/50 je to zate kar enako al kaj. V šolo fante.

Ne razumeš nemško? Ti prevedem.
Altersgruppe ... starostne skupine
60 Jahre und älter ... 60 let in starejši
Symptomatische COVID-19-Fälle ... simptomatični primeri COVID-19
Hospitalisierte symptomatische COVID-19-Fälle ... hospitalizirani s simptomatični COVID-19 znaki
Verstorbene symptomatische COVID-19-Fälle ... umrli, ki so kazali simptomatične COVID-19 znake
davon vollständig geimpft ... od tega polno cepljeni (glede na nemško zakonodajo)
Anteil Impfdurchbrüche ... preboj cepiva (zaščite z protitelesci)

Iz podatkov za starostno skupino 60+ jaz vidim:
Symptomatische COVID-19-Fälle ... 51.212
davon vollständig geimpft ... 36.552
Anteil Impfdurchbrüche ... 71,4%
mesto, kjer bi upošteval tvoj "Če imaš ti faktor 10 (ali tam nekje, ne vem kje točno so nemci) več cepljenih nad 60 ampak je v intenzivnih 50/50 je to zate kar enako al kaj."
Tega jaz v predhodni objavi nisem sploh omenil, ker se strinjam, da določena zaščita obstaja;
Vendar, ko pride pacient +60 s simptomatični znaki COVID-19 v bolnišnico, je izid neodvisen od predhodnega cepljenja.

Zakaj torej, dajanje v nič sogovornika?

Ni problem graf, problem je tvoj zaključek iz njega, da "cepljenje neposredno ne zaščiti". Ne moreš delati zaključke o zaščiti iz statistike zgolj od enega dogodka "ko pride pacient v bolnišnico" naprej. Če je od te točke naprej vse enako, ampak do te točke pride nek faktor cepljenih manj, so za ta faktor cepljeni kar lepo neposredno zaščiteni (v tem primeru je ta faktor zaščite pač približno podoben tako za hospitalizacijo kot smrt kot intenzivno, faktorja zaščite pred simptomatskim obolenjem pa NE MOREŠ iz tega grafa vzeti, ker jih večina ostane doma). Kakršnikoli drug zaključek je ali popolnoma neumen ali pa namerno zavajanje, izberi v kaj od tega dvojega ti spadaš.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg je izjavil:

Ni problem graf, problem je tvoj zaključek iz njega, da "cepljenje neposredno ne zaščiti". Ne moreš delati zaključke o zaščiti iz statistike zgolj od enega dogodka "ko pride pacient v bolnišnico" naprej. Če je od te točke naprej vse enako, ampak do te točke pride nek faktor cepljenih manj, so za ta faktor cepljeni kar lepo neposredno zaščiteni (v tem primeru je ta faktor zaščite pač približno podoben tako za hospitalizacijo kot smrt kot intenzivno, faktorja zaščite pred simptomatskim obolenjem pa NE MOREŠ iz tega grafa vzeti, ker jih večina ostane doma). Kakršnikoli drug zaključek je ali popolnoma neumen ali pa namerno zavajanje, izberi v kaj od tega dvojega ti spadaš.

Prosim link na mojo objavo grafa!
"cepljenje neposredno ne zaščiti" ... neizključuje posredne zaščite
"Ne moreš delati zaključke o zaščiti iz statistike zgolj od enega dogodka "ko pride pacient v bolnišnico" naprej." ... to je pa tako kot da bi delal analizo barve volne pri ovcah in bi bil argument za napačen rezultat analize, da nisem pri tem upošteval ukrivljenost rogov krav.
"Če je od te točke naprej vse enako, ampak do te točke pride nek faktor cepljenih manj ..." ... Podal sem tabelo in link na članek iz katerega je vzeta. Pričakuješ da bom seciral cel članek ali kaj; verjetno tudi to ne bi bilo dovolj. Sicer pa je debata na odprtem forumu. Lahko vsak dopolni - poda nasprotno mnenje. Zakaj takoj spuščanje na osebni nivo in deskriditacija s "popolnoma neumen".

primoz4p je izjavil:

Cepljenje zaščiti ali pa ne, ne moreš delati zmedo pa to ločevati na posredno/neposredno lol. Ali zaščiti ali ne, vse drugo je nepomembno in samo vnaša zmedo. Zmedo ki dvomim da si jo vnesel nenamerno.

Pa če smo že pikolovski, posredno bi pomenilo da si zaščiten posredno, ker se manj širi ker se DRUGI cepijo.

Zgodovina sprememb…

Reycis ::

Janezi pa pravijo, da vax slabo ščiti pred hospitalizacijo zelo dobro pa zaščiti pred intenzivno. Jaz sem že enkrat prej opozoril, da smo v tem pogledu svetovni fenomen in da podatki drugod kažejo drugače. Jaz mislim, da je glavni razlog za to pri nas v triaži pri odločanju kdo gre na intenzivno. Tudi sicer najbrž znaten del statistične efektivnosti cepiva izvira iz tehničnih (npr. netestiranje cepljenih) in človeških (subjektivna ravnanja vernikov v cepivo*) dejavnikov in je dejansko občutnomanjša od izmerjene. Dopuščam tudi možnost, da je efektivnost morda enaka nič.

*Ljudje vedno izkrivljamo realnost (tki. racionalizacija) tako da koristi osebnim ekonomskim in ideološkim interesom. To se potem manifestira tudi v dejanjih.
Diversity is our greatest strength

Reycis je izjavil:

Janezi pa pravijo, da vax slabo ščiti pred hospitalizacijo zelo dobro pa zaščiti pred intenzivno.
Ja Namci imajo vseeno boljše zdravstvo in vse bolehne stare hospitalizirajo. Pri nas bolehne starejše covid bolnike zelo radi puščajo doma ali v DSOjih.

Lonsarg je izjavil:

primoz4p je izjavil:

Cepljenje zaščiti ali pa ne, ne moreš delati zmedo pa to ločevati na posredno/neposredno lol. Ali zaščiti ali ne, vse drugo je nepomembno in samo vnaša zmedo. Zmedo ki dvomim da si jo vnesel nenamerno.

Pa če smo že pikolovski, posredno bi pomenilo da si zaščiten posredno, ker se manj širi ker se DRUGI cepijo.

Odvisno kako gledaš na statistiko; so različni pogledi - izkoriščanja in izrabljanja. Če pa gledamo na koristno uporabo, pa moramo z njeno pomočjo izluščiti vplivne parametre. Celotne surove podatke analizirati - razbiti, izluščiti vplivne parametre, določiti medsebojni vpliv, ... jih ovrednotiti, da se lahko ustrezno pravilno odločimo.
Zakaj mi očitaš "Zmedo ki dvomim da si jo vnesel nenamerno." in ne potegneš drugačen zaključek iz mojega zapisa; npr. da se naj 60+ kljub cepljenju ravnajo samozaščitno (čim manj neposrednih stikov, izogibanje gužve, maska ... )?

"Pa če smo že pikolovski, posredno bi pomenilo da si zaščiten posredno, ker se manj širi ker se DRUGI cepijo." ... Ne razumem, zakaj pikolovski? Ali ni to uradna narativa, čimvišji procent precepljenosti? Torej naj bi bil to pikolovski vlivni faktor? Sicer pa jaz sem "popolnoma neumen" in "Spet en ki ne razume statistike." ter me pošiljaš v šolo "V šolo fante." Pojasni mi prosim ta tvoj pogled na statistiko.

Neon87 ::

Kaj boste storili, ko bo pogoj za obiskovanje OŠ cepljenje vaših najmlajših?

pirat ::

Neon87 je izjavil:

Kaj pa priporočaš?

jernejl ::

primoz4p je izjavil:

Eno stran kasneje so podali graf učinkovitosti cepljenja. Še posebej visoko dodano vrednost ima ta graf za tiste, ki o statistiki nimate pojma in bi na podlagi nekih drugih podatkov lahko o cepljenju potegnili popolnoma napačne sklepe, kar se je recimo primerilo tebi.
Vsi ostali, ki so vsaj malce poslušali pri matematiki v osnovni šoli, si lahko sicer ta podatek izpeljejo sami na podlagi tiste tvoje tabele 2 in podatka o precepljenosti, ki je tudi omenjen pod to tabelo.
Učinkovitost cepljenja (pred hospitalizacijami, intenzivno terapijo in smrtjo) je torej nekje med 80 in 90%.

Neon87 je izjavil:

Obvezno cepljenje tako ali tako že imamo, tudi za vrtec je to že pogoj, naj bo pa še za osnovne šole.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Neon87 je izjavil:

Odprli bomo penino in nazdravili zdravi pameti.

111111111111 je izjavil:

Lahko prosim nehate širiti dezinformacije. Gospod iz videa ni noben zdravnik, ampak upokojen tehnik, ki pametuje o covidu. Video sem ustavil nekje na 1 minuti, ko je povedal da ni našel članka na temo da cepiva za 25% zvišujejo verjetnost infarkta.

Dajte mi razložit raje, da noben ne ve kako bodo dolgoročno vplivala cepiva na nas, ampak ko pa nekdo na facebooku objavi, da bo 25% več možnosti v naslednjih 5 letih pa vsi skočite v luft in pravite: "Smo vam rekli. Smo vam rekli."

Stric si samo nabira gledanost. Evo linkedin profil. https://www.linkedin.com/in/dr-john-cam... Pa si poglejte njegove reference. "independet researcher" my ass

Mislim, da si citiral napačnega uporabnika, moral bi enega pred mojim sporočilom. Video je o Omikronu ne srčnih težavah.

Sicer pa prinašam nekaj novic o Omikronu.

-Po poročanju San Francisco Chronicle, naj bi ta sev odkrili v JAR, ne nujno zato ker tam originira, ampak ker imajo tam baje na svetovni ravni top inštitut za spremljanje virusnih izbruhov.
To bi lahko najbrž res bilo, saj so Omicron skoraj istočasno odkrili na več delih sveta. Honkong, Belgija, UK, Nemčija.
Nasploh se mi zdi zgodba o Afriški necepljenski tovarni sevov, ki napadajo cepljene zgolj nek cover-story.
-Odkrili naj bi jo pri štirih polno cepljenih posameznikih. Ki sicer naj ne bi kazali resnejših simptomov zaenkrat.
-V JAR ne beležijo nobene špice mrtvih na ta račun.
-Pred Omicron naj bi bila zadnja različica "nu". Med Nu in Omicron je Xi. Katero ime bi tudi morala imeti. Ampak ji le-tega, začuda, niso dali. Hehe
-iz nezanesljivih virov, sem slišal, da je ta različica aktivna že od Julija letos.
-mikrobiološki inštitut na Dunaju trdi, da bi različica lahko bila 500% bolj kužna od delte. Delta je bila 300% al koliko že od alfe. Alfa pa 3x gripe. Zdi se mi, da so epidemiologi gledali preveč Dragonball v mladosti. Malo mi je že komično vse skupaj.

Zaenkrat je to to.
Lahko, da se izkaže kot en slepi naboj. Vsaj epidemiološko. Vrjamem pa, da si naše oblasti že manejo roke.
No, jaz sem eden tistih, ki pač ne vrjame v uradno narativo, zato tudi ne mislim, da bo covida kaj kmalu konec.
Če bo covida enkrat konec, bo to, ko bo establišmen izpolnil svojo agendo. My two cents.

Sicer pa vedno bolj se mi zdi, da smo si s tako cepilno kampanjo skopali globoko luknjo.
Morali bi virus najprej obvladati z zdravili ter mu preprečiti nevarne evolucijske poti, še posebej take kjer ga s cepivom skorajda učimo obrambe.
Cepiva pridejo kasneje, po vojni. To taka kvalitetna in učinkovita cepiva, ki virus zatrejo v kali.
Nisem epidemiolog, ampak častil si bom vsaj pir, če se izkaže kot pravilno.

Notnow ::

Comandante je izjavil:

Neon87 je izjavil:

To lahko reče sam en tak ko nima otrok...oziroma mu dol visi za otroke...

feryz ::

Nič, ker smo otroke delali še v normalnih časih.

Notnow je izjavil:

Comandante je izjavil:

Neon87 je izjavil:

To lahko reče sam en tak ko nima otrok...oziroma mu dol visi za otroke...

Imam otroka, dvoletnika. Cepljen polno po programu, plus gripa in rotavirus. Zdrav kot riba.

Ampak tako pac je, ce verjames v znanost. Ce isces "resnico" po FB, Youtube-u in ostalih gojiscih slaboumja, pa verjamem da otroka nikoli ne bos dal cepiti.

pirat ::

Boš raje tvegal da tvoj necepljeni malček preboli Covid popolnoma brez simptomov in težav, a (če se izkaže da so tudi pri otrocih dolgoročne posledice podobne kot pri odraslih) nikoli ne bo športnik in bo morda imel težave že pri osnovnošolski telovadbi?

Scaramouche ::

pirat je izjavil:

Boš raje tvegal da tvoj necepljeni malček preboli Covid popolnoma brez simptomov in težav, a (če se izkaže da so tudi pri otrocih dolgoročne posledice podobne kot pri odraslih) nikoli ne bo športnik in bo morda imel težave že pri osnovnošolski telovadbi?

In kje so procenti ki to opravičujejo?

Gagatronix ::

Najlazje se je res dreti "pomislite na otroke" oziroma "za otroke gre" ane ?
««
38 / 85
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Dnevno Stevilo Okuzenih (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1124116848 (95045) dsfsfawer235

Resnejši stranski učinki po cepljenju ali Covidu-19 (pričevanja resničnih zgodb) (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

758113183 (90621) AliRes

Testiranje cepljenih? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36465555 (53860) D3m

Koliko doz, za zascito pred delto? (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

1722251801 (230886) Conini

Več podobnih tem