» »

PCT - ponarejanje ter preverjanje

PCT - ponarejanje ter preverjanje

Kayzon ::

Kako so lahko sploh dali ven PCT pogoje ce pa je pandemija bila preklicana sredino junija?

scythe ::

Meni je lepo inšpektor razložil, oni dajo kršitelju kazen, kršitelj ne plača kazni in gre na sodišče, kršitelj bo pa na sodišču zmagal. Zakaj? Ker ni zakonske podlage. Zakaj ljude ne preverjajo ? Zato ker so v prekršku in lahko kazensko odgovarjajo, edino če stranka prostovolno pokaže PCT!
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

Zimonem ::

Itak lahko pokažeš katerikoli veljavno qr kodo. In ko pokaže veljavnost je zadeva zaključena. Sistem je bustast.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zimonem ()

Mare2 ::

Kayzon je izjavil:

Kako so lahko sploh dali ven PCT pogoje ce pa je pandemija bila preklicana sredino junija?

Na blef. Če rata rata, če ne pa ne. Če bi zapisali v zakon, bi še nekako šlo skozi. Zapis v odloku pa: Ljudje so že pogruntali, da je vse skupaj nateg. Pač, če upoštevaš upoštevaš, sicer te le opozorijo. Če te dobijo.

Vlada brezvladje, kaos...

Trenutni vladi pa to stanje odgovarja. Na žalost...

Zimonem je izjavil:

Itak lahko pokažeš katerikoli veljavno qr kodo. In ko pokaže veljavnost je zadeva zaključena. Sistem je bustast.


Na nekaterih prireditvah preverjajo tudi osebni dokument. Se mi je že zgodilo.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mare2 ()

Zimonem ::

Aplikacija sporočili zgolj veljavnost qr kode. Potrdilo se da pa urejat.

Mare2 ::

Zimonem je izjavil:

Aplikacija sporočili zgolj veljavnost qr kode. Potrdilo se da pa urejat.


Kolikor jaz vem, javi veljavnost, ime in priimek ter letnico rojstva. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Zimonem ::

Kolikor jaz vem naredi zgolj kljukico. Ali križec. No kolikor sem videl, kkonso ne skeniral.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zimonem ()

z3ro ::

Moja frizerka je danes rekla (oziroma drzi, sva probala skenirat), da zadnja verzija aplikacije spet pokaze tudi ime, priimek ter datum rojstva ampak so ti podatki vidni le par sekund, nato do njih ni mozno vec dostopat.

Mare2 ::

Zimonem je izjavil:

Kolikor jaz vem naredi zgolj kljukico. Ali križec. No kolikor sem videl, kkonso ne skeniral.


Pojdi na NIJZ in si dolpotegni aplikacijo, lahko sprobaš. :)
Kodo lahko vidiš na današnjem ali včerajšnjem TV Dnevniku, ko kažejo postopek skeniranja. Zaustaviš sliko in poskeniraš. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Zimonem ::

Pa saj mam zvem. Pa sem gledal skeniranje 9z ga večkrat. Je pa res , da v dso identiteto že poznajo. Ampak nekje kjer ne preverijo vsega in to praktično nikjer drugje. Je ponaradek v 90% zadosten.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zimonem ()

kamiKaZaA ::

dsfsfawer235 je izjavil:



Tocno tako, ravno zaradi tega, bi morali inspektorji bolj konkretno kontrolirati preverjanje PCT pogoja, razen zagrozenih kazni pa potem nad podjetja, ki pogojev ne preverjajo spustiti se urad za varstvo konkurence in njihove kazni (u la la... te bi pa zares bolele). Dejansko je treba inspekcijski nadzor podkrepiti..

Koliko ljudi ti še mora napisati, da gre za odlok, neustavni odlok in da nimajo pravne podlage, da ti napišejo kazen. Če pa že, pa se pritožiš in pritožbo dobiš, ter si oproščen plačila kazni. Ni epidemije. Ni zakona, kjer bi te lahko kaznovali za neupoštevanje PCT. Enostavno imaš en star test s QR kodo in pomahaš, ter prideš skoraj povsod skozi. Napisal sem skoraj, ker kjer ne pridem, tudi po koncu te korona-fašizma ne bom hodil.

Ni lepšega videt, ko se snežinkica joče, ker inšpektorji le opozarjajo in nimajo zakonske podlage za pisanje kazni. :)):)):))

Ta PCT je komedija in ti ga sploh ni potrebno upoštevat. ;):P

Pa še kaznovat te ne morejo. 8-)

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Dimnik ()

solatko ::

Prav veliko se ne goljufa, saj je upadel promet gostinstva v centrih pa tudi trgovine imajo cca 40%-ov (toliko je baje še necepljenih) upada prometa. Parkirni prostori v nakupovalnih središčih so prazni, oziroma zasedeni cca 50%-no, kar najbolj pokaže realno sliko.

AllStarc - Lažeš, da se kar kadi, vas cepljene ne briga kaj nostite in trosite okoli, najmanj pa to ali ste slučajno kužni.
Delo krepa človeka

Kayzon ::

V nakupovalnih srediscih kot je CityPark,SuperNova,Aleja in podobno,je promet upadel za 20-60%. Bomo vidli koliko casa se lahko se grejo take neumnosti..

solatko ::

V lokalih Europark-a MB ima spodnji lokal, ki ima dostop tudi s pločnika, 20-30%-ov prometa, ki ga je imel ob podobnem vremenu normalno. PP kolikor hočeš, Spar in ostale trgovine na pol prazne,..... hitri testi ob avtobusni postaji kar polno, vendar le redki zavijejo potem v trgovine, na pp in domov. Izgleda da waxerji veliko manj trošijo, kot antiwaxerji.
Delo krepa človeka

kamiKaZaA ::

solatko je izjavil:

Izgleda da waxerji veliko manj trošijo, kot antiwaxerji.

Dodal bi še, da je kar nekaj vaxerjev živelo že pred korono kot, da živimo v lockdownu. Le redko so zapuščali dom, le redko se družili z drugimi. Pijača v gostilni. Kaj je to? Koncerti, prireditve, shopingi. Kaj je to? Saj pa vse dobiš in doživiš preko interneta... In še bi lahko našteval za nekatere vaxerje (manjšina njih, da ne bo pomote). Nedružabnim bitjem (manjšina) paše današnja situacija. In na Slo-Tech je kar nekaj takšnih nedružabnih vaxerjev, katere opis je zgoraj. In ti najbolj kričijo, da je potrebno vse pocepiti ali pa jih zatirati, diskriminirati, izvajati fašizem nad njimi...

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Dimnik ()

LeQuack ::

So pa Wolt in Glovo sedaj postali ene 10x bolj popularni.
Quack !

AllStarc ::

dsfsfawer235 je izjavil:

Mare2 je izjavil:

dsfsfawer235 je izjavil:

Od sprejema ukrepa so me preverili 6x, preverili QR pa enkrat, mogoce 2x. Tole ne drzi vode, ko bo prislo do kompletnega lockdowna bo pa spet celotno gostinstvo in trgovska zbornica slo na okope, da izgubljajo stranke. Pac so preneumni, da z nepreverjanjem sami sebi serjejo v hrano.

Dejansko pa je problem verjetno v varnostnikih, ki se jim ne da preverjati kode. Pac pomahas z necem kar bezno spominja na QR kodo pa te samo odpravijo.

Upam, da letos ne bojo podarjali nobenih nadomestil trgovcem in gostincem v primeru kompletnega lockdowna. Ker so sami sabotirali ukrepe, pa naj se sami pozrejo izgubo.


Tole, ko pacient, ki se izdaja tudi za predsednika vlade, podarja denar je treba vedeti, da bo to šlo v breme vseh nas, davkoplačevalcev. :)

Seveda hvali pa se kot da bi dal iz svojega žepa. :)


Mislim, da se dejansko skoraj nihce od "skeptikov" in gospodarstva ne zaveda, da bomo grehe placali sami (seveda bojo vladni kreteni prikazali "subvencije" kot svoje zasluge) - ce bo zaradi neupostevanja PCT pogojev prislo do lockdowna, in se bo drzava SPET zadolzevala, da bo izplacevala subvencije.

Da niti ne omenjamo "skeptikov", ki s svojim sranjem dajejo vladi izgovor za zadolzevanje (dejansko pa tlacijo kar se le da v svoj zep), ki se bo placevalo se desetletje za tem (za ceno manj cest, se slabse zdravstvo,...).

Skratka "skeptiki" na vseh nivojih igrajo v vladin rog in jim pomagajo do zasluzkov, s tem, da mislijo, da se "upirajo". JJ se jim pa rezi in mane roke.

Dlje se bojo "upirali", vec denarja si bo vlada nagrabila.

Samo pac dandanasnji povprecen clovek je preneumen, da bi dojel, da sploh ne omenjam sredinih protestnikov, ki iz tedna v teden izgledajo slabse, na zadnjem so ocitno ostali samo se tisti, ki izgledajo kot "iz Suska".

Slovensko povprecje je dejansko tak mentalni poden, da se sploh ne cudim, da imamo tako vlado.

Dobro si se opisal.

AllStarc ::

dsfsfawer235 je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Ti si posmeh za evolucijo in vse obstoječe standarde ki vladajo vš farmaciji. Mirno pa širiš okužbo naprej.


Kar tolazi se, komediant "na prvo zogo". Narcisizem ti ne dovoli, da bi spregledal, kaksen kekec, lutka v celotni zgodbi si. Kaksna farmacija nekaj... pljunek v morje. Ves zasluzek se skriva drugje, v "subvencijah", ki jih naivci, kot si ti omogocate.

Zimonem je izjavil:

Nimam nobenega problema če so cepljeni. Ampak se povečini ne testirajo. In širijo isto reč naprej.

Seveda komediant :)). Ker se sploh ne gre za sirjenje, tega ne mores ustavit, lahko pa ustavis hude simptome. In zato je cisto nepomembno kdo se testira, pomembno je, da ne pristane v bolnisnici, kjer nimamo kapacitet. Zanimivo, da je treba to po 2. letih se vedno razlagat. Nekateri so pac bolj pocasni kot ostali.

Kayzon je izjavil:

Ze nestetokrat sem ponovil in bom se enkrat,sem fit 30letnik ki ni bil bolan ze dobre dve leti. Pazim nase in na svoje zdravje,konstantno sem med ljudmi tako kot doma in v mestu (Lj),do sedaj zame kot da ne obstaja covid. Enako za moj krog prijateljev,ter druzino.

Cepil se ne bi pod nobenim pogojem,saj se ne sprevedam tako kot ostali da se gre za dobrobit druzbe. Vecina se vas je cepila zaradi morja,in sedaj po morju zaradi tega da ne rabite opravljati vsaka dva dni PCT teste.

Zame kot 30letnika,je covid nevaren priblizno 0.2% kar je smeh.

Posebej bi se poudaril slabo zgodovino farmacevtskih firm,ko ljudje pozabaljajo kaj vse so uspicili se par let nazaj zdej pa slepo zaupajo "ZNANOOOSTI " in stroki ki nima pojma kaj dela vsak nov teden.


Seveda, ampak odplaceval bos javni dolg tako kot vsi ostali, se naslednjih 10 let. A stekas? Ne glede na to ali je cepivo samo fizioloska raztopina, ne glede na to kako mislis zase, da si superman, bos trpel denarne posledice covid krize se 10 let. Zakaj? Ker si preneumen, da bi se cepil. Dejansko je najmanj boleca resitev sedanjega sranja, da se cepis. Kdor se ne je pac malo zaostal v razmisljanju, ne glede na to kaksne tricepse ima. Ali morda ravno zato.

Si kurcev kmet na sahovnici. In nimas kaj dosti izbire, ta ki si jo izbral, pa je najslabsa.

Ves cas vse zmerjas da so neumni, pa res mislis da bos tako zvisal svojo pamet? Zaradi takih slepih prepricancev je jasno zakaj lahko pocnejo kar se jim zazdi. Ljudje so v povprecju ovce, prestraseni in sovrazni. S taksimi kot si ti so se polnile vere tisocletja in se celo leta 2021 se vedno vzdrzujejo.

Buggy ::

To da se ljudje ne cepijo zaradi nekih kobajagi trendish FB sfer se nekak razumem..owce morajo bit in so pac del druzbe. So se pac odlocili tako oz. jim ji ni bilo dano v zivljenju bit nekaj vec kot zgolj sami. So del psihoticne crede!
Da pa te pizde pokvarjene ponarejajo izvide in s tem se dodatno ogrozajo vse ostale tega pa ne teleriram. Taksne bi jaz obravnaval po zakonu o nenaklepnem umoru in ne samo o ponarejanju uradnih listin!

Goveda omejena!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

Colt1911 ::

Buggy je izjavil:

To da se ljudje ne cepijo zaradi nekih kobajagi trendish FB sfer ne cepijo se nekak razumem..owce morajo bit in so pac del druzbe. So se pac odlocili tako oz. jim ji ni bilo dano v zivljenju bit nekaj vec kot zgolj sami.
Da pa te pizde pokvarjene ponarejajo izvide in s tem se dodatno ogrozajo vse ostale tega pa ne teleriram. Taksne bi jaz obravnaval po zakonu o nenaklepnem umoru in ne samo o ponarejanju uradnih listin!

Goveda omejena!


Cepi se! Aja , si se pa ti vseeno prpa dela.;)
Lep pokazatelj "kvalitete" te brozge.

Meiniken ::

kamiKaZaA je izjavil:

Lahko inšpektorji delajo kakršenkoli nadzor, kazni še niso napisali. Zakaj ne? Ker ko se bo prva kazen napisala, se bo napisala tudi prva pritožba in potem to gre na sodišče, sodišče pa bo presodilo, da so ukrepi neustavni. In če ne napišejo nobene kazni, se tudi noben ne more pritožiti nad temi neustavnimi ukrepi. Zato pa še niso izdali kazni glede neupoštevanja PCT. In jaz hodim kamorkoli s 3 mesece staro kodo, pa mi še noben ni preprečil vstopa (pa so buljili v test in se čudili datumu na testu, ter me vseeno spustili naprej). In prvi ko mi bo preprečil vstop, potem tja več nikoli ne bom šel denarja zapravljat (tudi čez 10 let, ko bo konec vseh današnjih ukrepov -> po revoluciji)...


Seveda pod pogojem da boš takrat še vedno živ :))
Če sistem dopušča, da se ga zlorablja bo ta tudi zlorabljen. Brez izjeme.

Buggy ::

Cepljena je skoraj vsa moja ozja druzina. Moji otroci 20 in 16 tudi. Tast in tasca..ter foter in njegova partnerica. Moja mat, ki je FB opranka pa ne. Je del neke FB zdavilske druzbe in poleg chaimtrailsov mi je svoj cas, dokler si res nisem res casa vzel zanjo in ji do potankosti razlozil o sevaju, verjela tudi v 5G...Zdej celo telefon uporablja 20cm od usesa, pa ze tako je naglusna...WTF...jaz sem dvignil roke, ker nima smisla!
Najvecjo joke je pa, da so imeli teli pacienti nonstop srecanja, tudi v najvecji corona krizi brez mask...ker oni so najjaci..guess what! Srecanj tokrat vec nima...kar dela me boli kurac, si pa predstavljam, zakaj so se kar naenkrat ta srecanja nehala.

Priznala seveda ne bo nicesar...v moji bajti sem tudi povedal, da naj vstopa zgolj z masko. Predvsem zato, ker ima ona ki je necepljena vsaj 10x vec stikov kot mi, ki se pazimo in smo tudi v problematicnih situacijah z masko. Grem dvakrat na teden v office LJ in nosim masko...pa me drugi cudno gledajo...kr neki!

feryz ::

Mene je poklical danes bratov sin. Včeraj smo avto šraufali skupaj, danes je bil pozitiven na pcr. Mali je 2x cepljen, jaz nikoli.
Poklical me je, naj malo popazim nase. Kao. Če me je mogoče okužil.
Lahko bi mi to sicer javila neka aplikacija, če bi obstajala. Tako pa me je moral poklicati.

Mogoče še to. Glave smo rinili skupaj kake 3 ure. Ko smo buljili tisti motor. Itak pri šraufanju smarta ni niti najmanjših pogojev, da si oddaljen med sabo več kot za las.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: feryz ()

Mare2 ::

feryz je izjavil:

Mene je poklical danes bratov sin. Včeraj smo avto šraufali skupaj, danes je bil pozitiven na pcr. Mali je 2x cepljen, jaz nikoli.
Poklical me je, naj malo popazim nase. Kao. Če me je mogoče okužil.
Lahko bi mi to sicer javila neka aplikacija, če bi obstajala. Tako pa me je moral poklicati.

Mogoče še to. Glave smo rinili skupaj kake 3 ure. Ko smo buljili tisti motor. Itak pri šraufanju smarta ni niti najmanjših pogojev, da si oddaljen med sabo več kot za las.

Računajmo na to, da bo vse v redu s tabo. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Buggy ::

@feryz: tvoj nacin razmisljnja mi je dokaj kul in ti zelim, da se ognes zdravstenim zapletom. Ce jih bos imel, ker si pac star prdec, bos to vsekakor delil tudi z nami.

Vsak igra na svoje karte, izplen igre je vekakor (po statistikah) na strani virusa. Proti njemu nimamo nukleark, nimamo NATA imamo pa cepiva!
Ljudje ki niso cepljeni so v tem primeru tolerirani...vse prestopnike, ki so se pokoristili neveljevnih potrdil ali jih celo naredili pa obravnavat brez kancka tolerance.
Pizdunom prizadetim, se ocitno ne sanja kako drzava funkcionira!

FireSnake ::

feryz je izjavil:

Mene je poklical danes bratov sin. Včeraj smo avto šraufali skupaj, danes je bil pozitiven na pcr. Mali je 2x cepljen, jaz nikoli.
Poklical me je, naj malo popazim nase. Kao. Če me je mogoče okužil.
Lahko bi mi to sicer javila neka aplikacija, če bi obstajala. Tako pa me je moral poklicati.

Mogoče še to. Glave smo rinili skupaj kake 3 ure. Ko smo buljili tisti motor. Itak pri šraufanju smarta ni niti najmanjših pogojev, da si oddaljen med sabo več kot za las.


Aplikacija obstaja.
Nadalje: ti je jasno, da tisti, ki je bolan ne širi virusa od začetka do konca obdobja?

Še en primer: mlad par je hotel zboleti in preboleti zato sta se odlocila, da gresta na obisk k drugemu mlademu paru, ki je bolan.
Cel dan so preživeli skupaj pa .... se ni zgodilo nič.

Tvoje pisanje torej dokazuje, kaj že?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

c3p0 ::

Miki N je izjavil:

Polovičar, če te toliko moti nespoštovanje PCT raje priskoči na pomoč zgaranim inšpektorjem. Besede so poceni!


Saj jim pomaga, je ovaduh prve klase.

dsfsfawer235 je izjavil:

Vse ostale normalne bi samo opozoril na majhen detajl, vsi ki me tule napadajo, so SDSovi placanci, ki jim ni po godu, da jim kvarim nacrte, tule pa so samo zato, da sejejo razkol in povzrocajo cimvecjo stalo v drzavi - ker od tega sluzijo. Poglejte si zgodovino njihovih zapisov v case pred korono, pa vam bo hitro jasno, da imam prav.



Črnec prosim ;) Pa en čas si se dobro držal, zdaj boš pa spet moral menjat nick, ker vsi vemo kdo si, half-wit aka. polovičkar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

Utk ::

scythe je izjavil:

Meni je lepo inšpektor razložil, oni dajo kršitelju kazen, kršitelj ne plača kazni in gre na sodišče, kršitelj bo pa na sodišču zmagal. Zakaj? Ker ni zakonske podlage. Zakaj ljude ne preverjajo ? Zato ker so v prekršku in lahko kazensko odgovarjajo, edino če stranka prostovolno pokaže PCT!

Samo tu moraš pazit. Kelnarju lahko pokažeš fake kodo, to ni prekršek, če jo pokažeš inšpektorju,je pa to prekršek oz. kaznivo dejanje že samo po sebi, tudi če je preverjanje nezakonito. Zato njemu pač ne pokažeš. Teoretično. Jaz ne delam tega.

fordin ::

Pravijo (komentarji pod novicami), da na obali je lih obratno, ce imas in pokazes PCT v kaksni privat štacuni je varjqnta tudi da ti ne dovolijo dostopa v trgovino in celo nihce od zaposlenih ne nosi maske.

jocoj ::

solatko je izjavil:

Spar in ostale trgovine na pol prazne,...
Trgovine brez PCT pogoja so precej polne. Sem prepričan, da imajo več prometa, kot pred Covidom. Ta teden sem bil v Hoferju, Eurospinu in Mercatorju in je bila povsod precejšnja gneča. Hofer Šentvid sem moral celo čakati na prosto parkirno mesto.:)

scipascapa ::

Necepljeni: samoplačniško vse. FAK YOU.

kamiKaZaA ::

Buggy je izjavil:

To da se ljudje ne cepijo zaradi nekih kobajagi trendish FB sfer se nekak razumem..owce morajo bit in so pac del druzbe. So se pac odlocili tako oz. jim ji ni bilo dano v zivljenju bit nekaj vec kot zgolj sami. So del psihoticne crede!
Da pa te pizde pokvarjene ponarejajo izvide in s tem se dodatno ogrozajo vse ostale tega pa ne teleriram. Taksne bi jaz obravnaval po zakonu o nenaklepnem umoru in ne samo o ponarejanju uradnih listin!

Goveda omejena!

Kakšen zakon bi ti uveljavljal, če pa je to odlok. Neustavni odlok. In če si pred leti lahko hodil okoli v času respiratornih virusov brez maske in brez da si cepljen, je danes situacija ista. Vse kar ti je potrebno, da poskrbiš sam za svoje zdravje. Torej okrepiš si imunski sistem ali pa se cepiš in nosiš masko. Lahko se držiš vstran od ljudi na primerni distanci. Še najboljše da poskrbiš za sebe, sploh če si prestrašen korona-paničar, da sploh ne zapuščaš svoje kleti, ker tam si najbolj varen. Če pa že moraš zapustiti, pa si oblečeš skafander.

Dajte si že dopovedat, da gre tukaj za respiratorne viruse in ne kugo ali črne koze, kjer umre več kot 30% okuženih. In vsak naj v tem času poskrbi za svoje zdravje, za zdravje drugih pa ga naj ne briga. Izolirajte se v kleti in ne hodi ven med civilizacijo, če vas je strah te korone, ker cepljenje in nošenje maske ne preprečuje, da bi se okužili od drugih, torej je edina rešitev, da se taki odstranite iz družbe. Nihče vas ne sili, da morate zapustiti klet. Ostanite v njej, če ste prestrašeni in strahoptci. Vsem ostalim, pa se naj pusti živeti kot se je živelo do leta 2020, ko so tudi obstajali podobni respiratorni virusi in ti ni potrebno bilo kazati QR kod ob vsotpu v lokale, trgovine, storitvene dejavnosti...

Večine ni strah in vedno se je prilagajalo večini. Če temu ne bi bilo, bi še danes vsi živeli v jamah, ker bi večino bilo strah svetlobe in bi taki kot @Buggy kričali na druge, da so omejena goveda, ker zapuščajo jame in bi jih zakonsko bilo treba kaznovati za nenaklepni umor...

Ne morem verjeti koliko je na S-T prestrašenih korona-paničarjev.

Miki N ::

fordin je izjavil:

Pravijo (komentarji pod novicami), da na obali je lih obratno, ce imas in pokazes PCT v kaksni privat štacuni je varjqnta tudi da ti ne dovolijo dostopa v trgovino in celo nihce od zaposlenih ne nosi maske.


Lastniki lokalov imajo več izkušenj s "totalno neopaznimi" inšpektorji in pač obstajajo določeni vzorci, ki so sumljivi.

Saj zakaj pa mislite, da Polovičar ne pride več v noben lokal zadnje čase?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

kamiKaZaA ::

scipascapa je izjavil:

Necepljeni: samoplačniško vse. FAK YOU.

Takoj! Samo pri plači mi več ne trgajo za zdravstveno zavarovanje in vse vplačane premije mi povrnejo. Kje se podpiše? Ali ti bedak misliš, da bomo plačevali za storitev, katero uporabimo mogoče 1x na 10 let in odslej še tega več ne bi smeli? ;((8-O

simonchelo ::

Se greš cepit, ali se pač ne greš. Ljudje živimo v skupnosti ki se mora navaditi bivati skupaj. Če se nekdo ne gre cepit ker ima pomisleke in ga je strah, to popolnoma razumem in spoštujem.

Tisti ki se ne grejo cepit ker je Janša na oblasti, ker gre za faucijev mind control in bilo kakšni za lase privlečeno razlogi pač ne vem kaj naj si mislim.

Meni je najboljša analogija cepljenju semaforji v prometu. Družbeni konstrukt ki nam ukazuje kaj moramo delati. Dostikrat bi promet bolje funkcioniral brez njih. Pa vendar jih imamo in pri rdeči vsi stojimo. Če bo nekdo rekel. Meni ne bo nihče govoril kaj naj delam in vozil čez rdečo s tem ogroža tako sebe kot druge z razlogom da bo malce hitreje prišel na cilj.
ciao

c3p0 ::

Kar bi tudi pomenilo totalno sesutje tega sistema (saj ne, da zdaj blesti). Bo ostalo pri mokrih sanjah nekaterih tu.

dripac ::

PCT je smeh in neučinkovit dokler se ne testira vseh, brez izjem. Poznam kar nekaj primerov ko so cepljeni ljudje (zmotno misleč da ne morejo širit virusa) hodili okrog brez omejitev, pa se je izkazalo da so pozitivni in ob tem zboleli.

Sem cepljen, ampak mi gre na kozlanje od tega izsiljevanja. Sploh pa od izsiljevanja s strani ljudi in oblasti ki vlada z odloki in ne zakoni.

Miki N ::

simonchelo je izjavil:

Se greš cepit, ali se pač ne greš. Ljudje živimo v skupnosti ki se mora navaditi bivati skupaj. Če se nekdo ne gre cepit ker ima pomisleke in ga je strah, to popolnoma razumem in spoštujem.

Tisti ki se ne grejo cepit ker je Janša na oblasti, ker gre za faucijev mind control in bilo kakšni za lase privlečeno razlogi pač ne vem kaj naj si mislim.

Meni je najboljša analogija cepljenju semaforji v prometu. Družbeni konstrukt ki nam ukazuje kaj moramo delati. Dostikrat bi promet bolje funkcioniral brez njih. Pa vendar jih imamo in pri rdeči vsi stojimo. Če bo nekdo rekel. Meni ne bo nihče govoril kaj naj delam in vozil čez rdečo s tem ogroža tako sebe kot druge z razlogom da bo malce hitreje prišel na cilj.



Ja samo kar mi kot družba počenjamo je čakanje na zeleno na daleč naokrog praznem prehodu za pešce v nedeljo zjutraj - to je psihološka motnja.

AllStarc ::

Colt1911 je izjavil:

Buggy je izjavil:

To da se ljudje ne cepijo zaradi nekih kobajagi trendish FB sfer ne cepijo se nekak razumem..owce morajo bit in so pac del druzbe. So se pac odlocili tako oz. jim ji ni bilo dano v zivljenju bit nekaj vec kot zgolj sami.
Da pa te pizde pokvarjene ponarejajo izvide in s tem se dodatno ogrozajo vse ostale tega pa ne teleriram. Taksne bi jaz obravnaval po zakonu o nenaklepnem umoru in ne samo o ponarejanju uradnih listin!

Goveda omejena!


Cepi se! Aja , si se pa ti vseeno prpa dela.;)
Lep pokazatelj "kvalitete" te brozge.

"Buggy", A ti pa se upaš kar lepo okoli sprehajati netestiran in ogrožati druge? Malo logike, ali misliš, da ni to glavni razlog za širjenje virusa?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AllStarc ()

dsfsfawer235 ::

Kayzon je izjavil:

V nakupovalnih srediscih kot je CityPark,SuperNova,Aleja in podobno,je promet upadel za 20-60%. Bomo vidli koliko casa se lahko se grejo take neumnosti..


Seveda moras vedeti, da bojo trgovski centri rekli karkoli, samo, da si bojo pripravili teren za drzavno pomoc :)

Zgodovina sprememb…

Utk ::


Meni je najboljša analogija cepljenju semaforji v prometu. Družbeni konstrukt ki nam ukazuje kaj moramo delati. Dostikrat bi promet bolje funkcioniral brez njih. Pa vendar jih imamo in pri rdeči vsi stojimo. Če bo nekdo rekel. Meni ne bo nihče govoril kaj naj delam in vozil čez rdečo s tem ogroža tako sebe kot druge z razlogom da bo malce hitreje prišel na cilj.

Ja, samo da imamo mi še pravilo, da če imaš zimske gume, pa greš lahko čez rdečo. In tu se logika zatakne.

dripac ::

dsfsfawer235 je izjavil:

Kayzon je izjavil:

V nakupovalnih srediscih kot je CityPark,SuperNova,Aleja in podobno,je promet upadel za 20-60%. Bomo vidli koliko casa se lahko se grejo take neumnosti..


Seveda moras vedeti, da bojo trgovski centri rekli karkoli, samo, da si bojo pripravili teren za drzavno pomoc :)


Državna pomoč je pa od boga dana? Ali pride od naših davkov? Da se potem kak minister kurči kako je pomagal velikim trgovcem preživeti.

Kot s turističnimi boni... Bolano.

dsfsfawer235 ::

AllStarc je izjavil:

dsfsfawer235 je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Ti si posmeh za evolucijo in vse obstoječe standarde ki vladajo vš farmaciji. Mirno pa širiš okužbo naprej.


Kar tolazi se, komediant "na prvo zogo". Narcisizem ti ne dovoli, da bi spregledal, kaksen kekec, lutka v celotni zgodbi si. Kaksna farmacija nekaj... pljunek v morje. Ves zasluzek se skriva drugje, v "subvencijah", ki jih naivci, kot si ti omogocate.

Zimonem je izjavil:

Nimam nobenega problema če so cepljeni. Ampak se povečini ne testirajo. In širijo isto reč naprej.

Seveda komediant :)). Ker se sploh ne gre za sirjenje, tega ne mores ustavit, lahko pa ustavis hude simptome. In zato je cisto nepomembno kdo se testira, pomembno je, da ne pristane v bolnisnici, kjer nimamo kapacitet. Zanimivo, da je treba to po 2. letih se vedno razlagat. Nekateri so pac bolj pocasni kot ostali.

Kayzon je izjavil:

Ze nestetokrat sem ponovil in bom se enkrat,sem fit 30letnik ki ni bil bolan ze dobre dve leti. Pazim nase in na svoje zdravje,konstantno sem med ljudmi tako kot doma in v mestu (Lj),do sedaj zame kot da ne obstaja covid. Enako za moj krog prijateljev,ter druzino.

Cepil se ne bi pod nobenim pogojem,saj se ne sprevedam tako kot ostali da se gre za dobrobit druzbe. Vecina se vas je cepila zaradi morja,in sedaj po morju zaradi tega da ne rabite opravljati vsaka dva dni PCT teste.

Zame kot 30letnika,je covid nevaren priblizno 0.2% kar je smeh.

Posebej bi se poudaril slabo zgodovino farmacevtskih firm,ko ljudje pozabaljajo kaj vse so uspicili se par let nazaj zdej pa slepo zaupajo "ZNANOOOSTI " in stroki ki nima pojma kaj dela vsak nov teden.


Seveda, ampak odplaceval bos javni dolg tako kot vsi ostali, se naslednjih 10 let. A stekas? Ne glede na to ali je cepivo samo fizioloska raztopina, ne glede na to kako mislis zase, da si superman, bos trpel denarne posledice covid krize se 10 let. Zakaj? Ker si preneumen, da bi se cepil. Dejansko je najmanj boleca resitev sedanjega sranja, da se cepis. Kdor se ne je pac malo zaostal v razmisljanju, ne glede na to kaksne tricepse ima. Ali morda ravno zato.

Si kurcev kmet na sahovnici. In nimas kaj dosti izbire, ta ki si jo izbral, pa je najslabsa.

Ves cas vse zmerjas da so neumni, pa res mislis da bos tako zvisal svojo pamet? Zaradi takih slepih prepricancev je jasno zakaj lahko pocnejo kar se jim zazdi. Ljudje so v povprecju ovce, prestraseni in sovrazni. S taksimi kot si ti so se polnile vere tisocletja in se celo leta 2021 se vedno vzdrzujejo.


Obrisi si urin iz obraza, predolgo ze scijes proti vetru in se prepricujes, da si pa ful huda faca, zraven pa na veliko blejas.

dripac je izjavil:

dsfsfawer235 je izjavil:

Kayzon je izjavil:

V nakupovalnih srediscih kot je CityPark,SuperNova,Aleja in podobno,je promet upadel za 20-60%. Bomo vidli koliko casa se lahko se grejo take neumnosti..


Seveda moras vedeti, da bojo trgovski centri rekli karkoli, samo, da si bojo pripravili teren za drzavno pomoc :)


Državna pomoč je pa od boga dana? Ali pride od naših davkov? Da se potem kak minister kurči kako je pomagal velikim trgovcem preživeti.

Kot s turističnimi boni... Bolano.


Seveda ni od boga dana, mi jo bomo placali, iz svojih davkov. Vsi. Cepljeni in necepljeni. S tem, da so necepljeni dejansko pripeljali v situacijo, ko je treba dajati drzavno pomoc in jim niti pod razno ne potegne, da jih bo njihov hobi se drago stal - moti me le, da moram v njem sodelovati s svojimi davki. Mogoce bi imelo smisel vse, ki niso cepljeni ali preboleli dodatno obdavciti (v prihodnost) in iz tega placati koronske kredite.



Glede turisticnih bonov, se mi zdi se vedno bolje, kot, da bi turizmu potalali nepovratna sredstva, dejansko pa bi bilo najbolj pametno, da bi jim omogocili poceni kredite.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Prvi samotest negativen.
Zakaj sploh?
Ker grem obiskat tastarga, ki je necepljen in nekje okrog pričakovane življenjske dobe pri nas.
Drugi razlog pa je, da vem, da je mali kar nekaj tega virusa spljuval in izdihnil vame. Upal sem, da bom našel vsaj sled o virusu. Skočil še na pcr in imel nekaj časa mir pred puklavega norostmi. Ampak, ništa od toga.

ripmork ::

V vsem času do sedaj so mi samo enkrat poskenirali QR kodo (vratar na javnem dogodku). Ponekod samo pokažeš kodo, pa pokimajo. Marsikje pa nič.
Da eni celo ponarejajo PCT, je podn družbe. Zato pa smo, kjer smo.


Lepo nam gre. Ko bomo čez mesec dni zaprti vemo, komu se zahvalit. Smo raje spet vsi zaprti, kot pa da se držimo pravil za omejevanje virusa. Tisti krivi za širjenje bodo pa spet najbolj stokali.

rejven ::

Ma s tem pct in neumnostmi so nardil kontraefekt, folk je apriori proti. Za kruh ne rabiš pctja za mizo kupit pa ja, kje je večja gužva je jasno...ni se pol za čudit, da folk goljufa. Rekl bi maske v gužvi znotraj (kar se mi zdi smiselno) in to je to. Neke omejitve s kom in kako se boš družil in podobne neumnosti pa bi spustili in bi več ljudi se držal tiste ene same omejitve. Potem je la tzkaj še problem pravne ureditve smo pa kle...:)

WizzardOfOZ ::

simonchelo je izjavil:

Se greš cepit, ali se pač ne greš. Ljudje živimo v skupnosti ki se mora navaditi bivati skupaj. Če se nekdo ne gre cepit ker ima pomisleke in ga je strah, to popolnoma razumem in spoštujem.

Tisti ki se ne grejo cepit ker je Janša na oblasti, ker gre za faucijev mind control in bilo kakšni za lase privlečeno razlogi pač ne vem kaj naj si mislim.


Vsak ima pravico odklonit vnos nečesa v svoje telo. Meni je vseeno, če se cepi cel narod. Al pa če se noben. Zaščitit bi se morali v osnovi tisti, ki so ogroženi. Če se nočejo, je to njihova pravica, ampak če bodo zaradi tega umrli, pa naj. Ne vem zakaj moramo ljudem preprečevat, če se hočejo ubit.

Pa strinjam se, da bi morala biti individualna obravnava vsakega posameznika:
- za tistega ki je že prebolel virus. Ker če si prebolel, si lahko konkretno zaščiten ali pa nič, večina pa verjetno nekje vmes. In to je treba ugotoviti.

- za cepljene, po cepljenju bi želel tudi vedeti, koliko je cepljeni zaščiten. Na nekoga cepivo ne vpliva dovolj, ker ima slab imunski sistem in bi rabil več doz, da bi ga zaščitile, nekdo pa samo polovično dozo za enako zaščito.


Imam pa vprašanje, na katerega nihče od "stroke" pri nas noče odgovarjat, vsi se nekaj ven vlečejo in pišejo zelo pavšalno:
Tiste, ki so preboleli virus, cepijo s cepivom za katerega v bistvu že imajo protitelesa (ker cepiva za delta sev še ni). Prebolevnikova protitelesa se razvijajo veliko dlje časa kot pri cepljenih in je prebolevnik bolj zaščiten tudi proti prijajajočimi sevi, s cepivom pa dobiš večjo dozo protiteles naenkrat, ki pa začnejo hitro stagnirat in samo še iščejo "virus" (ni razvoja celic naprej).
Katera protitelesa takrat prevladajo? Ostanejo oboja v obtoku? Začne telo ene zavračat?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Yossarian ::

Me zanima, kaj bodo sedaj porekli sredini protestniki. Zahtevali so, da se obvezni ukrepi spremenijo v priporočila. Logarjeva je pred kratkim priporočila, da se med krompirjevimi počitnicami malce izoliramo in ne hodimo na večje prireditve. Me zanima, ali bodo upoštevali njeno priporočilo.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

dripac ::

WizzardOfOZ je izjavil:


- za cepljene, po cepljenju bi želel tudi vedeti, koliko je cepljeni zaščiten. Na nekoga cepivo ne vpliva dovolj, ker ima slab imunski sistem in bi rabil več doz, da bi ga zaščitile, nekdo pa samo polovično dozo za enako zaščito.


Mogoče pa stroki rezultat ne bi bil všeč (pa meni tudi ne kot cepljenemu). Sem se že spravil enkrat da se prijavim na test za protitelesa pa potem raje nisem šel, da mi ne bi slučajno piskra odneslo...

;-) ::

V sredo bom v LJ. Ker z mojim denarjem nebom podpiral Pfizer marketinga na jehovski način, zdravstvo naj se spravi delat. Vse kar so delali od 15 marca do danes je da so pridelali 4000 trupel po nepotrebnem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Dnevno Stevilo Okuzenih (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
112496596 (74793) dsfsfawer235

Resnejši stranski učinki po cepljenju ali Covidu-19 (pričevanja resničnih zgodb) (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Problemi človeštva
75895966 (73404) AliRes

Testiranje cepljenih? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
36456886 (45191) D3m

Več podobnih tem