» »

Konec Ebay/Paypal za prodajalce. Kam zdaj?

Konec Ebay/Paypal za prodajalce. Kam zdaj?

Nahodni ::

Ebay ne nudi več možnosti, da prodajalec plačilo prejme na Paypal. Kje je sploh še ta možnost od večjih spletnih trgovin?

solatko ::

Preveril in je še vedno ta možnost. Morda si gledal kak fake link od eBay-a.
Delo krepa človeka

kixs ::

Beri: za prodajalce ni vec mozno, da placilo dobi na PayPal. Kupec pa se vedno lahko placa s PayPalom.

c3p0 ::

Kam pa ga potem dobi?

Machete ::

Ebay ti pošlje eure na TR.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Samael ::

Če komu prav pride:

Samael je izjavil:

Samael je izjavil:

Kolikor sem razumel se ebay rešuje paypala (plačati bo sicer še vedno mogoče s paypalom, pa tudi kreditno, itd...) in gredo na drugi sistem. Sprememba se bo poznala predvsem prodajalcem, ki tako denar ne bodo skeširali na paypal, ampak se bodo morali registrirati v nov plačilni sistem.
Če je to plus ali minus še ne vemo, odvisno kakšen fee bo želel ta novi sistem in pa kako enostavno/oteženo/hitro/počasno bo skeširanje na bančni račun.

Samael je izjavil:

Tule https://www.moneysavingexpert.com/news/... je videti kar dober povzetek plusov in minusov.

Za kupce se ne spremeni nič bistvenega (dodana opcija plačevanja preko Apple in Google paya), je pa sprememba za prodajalce.
Ob zgoraj omenjenim se nekateri pritožujejo čez slab UI, slabši support ebaya in pa nekoliko zakasnjeno skeširanje (ni instant, ampak dva delovna dneva). Plus je, da bo marsikdo preko fees prihranil kakšen cent tu pa tam.

Za eBay, ki že nekaj let ni več lastnik Paypala vsekakor dobra poslovna poteza - bodo preko običajnih sellers fees z dvigom le teh pobasali tudi procente, ki jih je od nakazila prodajalcu prej pobral Paypal.

Nekaj dni nazaj sem dobil tudi sam zahtevek, da registiram ebay payment račun, pa se zaustavi pri vnosu IBAN-a (je opcija Confirm "greyed out"). Od supporta sem dobil odgovor, da gre za glitch, ki se ga trudijo odpraviti.

Update: po nekem času mi je uspelo TRR uspešno dodati ter verificati in sicer, naložiti sem moral fotografijo/scan osebnega dokumenta + vpisati vsoto dveh mikro transakcij (ie 0.08EUR) ki mi ju je nakazal ebay.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

c3p0 ::

Po vseh letih, ko so dobesedno posiljevali s PP in vsemi negativnostmi, ki so prišle zraven (vsiljevanje svojih zelo slabih exchange retes), se ga zdaj želijo rešit? Zanimivo.

eric_cartman ::

Prodal 2 stvari na Ebayu.

Res je, da ni izplačila na Paypal, ampak direktno na banko.

Dobil sem 2 mikro trx, po 2 in 6 centov in to moras zapisat v verification prompt na ebayju.

Denar ti nakažejo po uspešni dostavi. Torej ce imas tracking , preko trackinga ali pa z pozitivnim komentarjem stranke.

Pred nakazilom ti odštejejo se fee in to je to.

Vse kar rabiš je BIC, TRR in ime.

Jaz sem prejel ze drugo transakcijo sedaj cisto ok, zadnjo ravno 2 dni nazaj.

Machete ::

Dostava / komentar nima veze. Jaz dobim 1. ali 2. delovni dan po prodaji že na TR. Brez trackinga, celo brez statusa 'poslano'.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

eric_cartman ::

Machete je izjavil:

Dostava / komentar nima veze. Jaz dobim 1. ali 2. delovni dan po prodaji že na TR. Brez trackinga, celo brez statusa 'poslano'.

Mogoče je drugače če si že uveljavljen prodajalec. Verjetno gre kaj po stopnjah. Jaz sem imel status - Payout: On Hold - waiting for package to arrive in final destination, add tracking info...

In ker sem en paket pošiljal preko Pošte Slovenije, kar mi je sedaj žal, nimaš možnosti dodajanja trackinga na Ebay-u, ker ni Pošte SLovenije pod carriersi, če pa daš drugo - torej Carriers--> Other, pa tudi ne najde pošiljke z začetkom LB...

Potem sem pisal na CS, in mi je nazaj odgovoril nek Nikhat iz Indije, da naj me ne skrbi, da payout dobim lahko na 2 načina - ali po zaključenem trackingu ali po komentarju od stranke, da je package prejel.

On hold je bilo tudi pri PayPalu za nove prodajalce. V nekaterih primerih si, kot kupec, posebej moral potrditi, da je vse OK.

Odkar je novi sistem skoraj ne oglasujem vec na eBayu... prejsnji teden sem dal nekaj stvari gor. Prodal eno in denar je bil na racunu v dveh dneh. Morda se zdaj spet lotim, ce bom imel kaj viska casa...

Tracking dodas in zraven napises POST SLOVENIA. Prodajalcu pa lahko posljes sporocilo in link do sledenja preko 17track.net ali trackingmore.com

Ko so zaceli uvajati ta sistem, je bilo receno, da bo skupna provizija zdaj manjsa. Pac en posrednik manj :lol: Glede na zadnji statement, je provizija 16.6%. Se pravi razlike ni - kar je bilo meni logicno, pac eBay pobere se dodatno provizijo zase.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4109 110 111 112 )

Oddelek: Kaj kupiti
55511004766 (810) predi
»

PayPal (strani: 1 2 3 474 75 76 77 )

Oddelek: Loža
3805778630 (2426) mgermo
»

PayPal placilo,sumljiv prodajalec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12220806 (16326) St235
»

ebay prodaja- plačam za pomoč

3413078 (8405) Pentium
»

Težave z Paypalom, prosim za pomoč. (strani: 1 2 )

7312363 (10082) markuljac

Več podobnih tem