» »

Pravice kriminalistov

Pravice kriminalistov

krimicka2 ::

Zdravo,
malo sem bral o temah s kriminalisti ampak nisem zasledil podobne situacije, zato odpiram novo temo.

Morda kdo ve malo več o pravicah ter zakonih kar se tiče policistov bolj natančno kriminalistov. Gre se o tem, da nas pred našo šolo (gimnazija) ustavlja kriminalistka v civilu. To se ponavlja zelo pogosto in vsakič je ista zgodba. Pokažemo dokumente nato pa zahteva od nas da izpraznimo vse žepe ter torbo. To običajno traja prb. 5 min na osebo. To sicer ne bi bil tako velik problem če se nebi to dogajalo tudi med odmori in zaradi nje zelo pogosto zamujamo na pouk. Pregleda nas prb. 2x na teden nekaj kolegov pa je že tudi večkrat v istem dnevu.

Zdi se mi vredno omembe, da nikoli nihče od nas ni imel na sebi nič ilegalnega ali karkoli, ki bi ji lahko dalo kakšen sum (dolge rizle, grinder...), ker mislim da vsi dobro vemo, da pač hoče najti malo zelenega na mulcih.

Običajno se to zavleče ker nas je skupaj po kakšnih 5 in vsakega pregleduje posebej, ostalim pa ne dovoli da odidejo, zato nam vzame po vsaj 15min, običajno dlje. No počasi imamo dovolj zapravljanja časa z njo pa tudi njenega odnosa do nas.

Ko jo vprašamo če nas sploh sme pregledovati brez suma nam ta zabrusi da je neposredno dobila sum, da ima pri nas nekdo nekaj ilegalnega in naj ji ne dajemo takšnih vprašanj.
Sem skoraj prepričan, da dela stvari, ki jih nebi smela.

Ima kdo kakšno idejo kaj sploh lahko storimo? Morda snemamo naslednjič ko nas pregleda ali kaj podobnega, ker si pred kamero verjetno ne bo upala delati stvari, ki jih ne sme.
Hvala za kakršnokoli pomoč :)
  • predlagalo izbris: Groot ()

solatko ::

Zahtevajte, da se legitimira in se na njeno obnašanje pritožite na MNZ.
Delo krepa človeka

donvito ::

krimicka2 je izjavil:

Zdravo,
malo sem bral o temah s kriminalisti ampak nisem zasledil podobne situacije, zato odpiram novo temo.

Morda kdo ve malo več o pravicah ter zakonih kar se tiče policistov bolj natančno kriminalistov. Gre se o tem, da nas pred našo šolo (gimnazija) ustavlja kriminalistka v civilu. To se ponavlja zelo pogosto in vsakič je ista zgodba. Pokažemo dokumente nato pa zahteva od nas da izpraznimo vse žepe ter torbo. To običajno traja prb. 5 min na osebo. To sicer ne bi bil tako velik problem če se nebi to dogajalo tudi med odmori in zaradi nje zelo pogosto zamujamo na pouk. Pregleda nas prb. 2x na teden nekaj kolegov pa je že tudi večkrat v istem dnevu.

Zdi se mi vredno omembe, da nikoli nihče od nas ni imel na sebi nič ilegalnega ali karkoli, ki bi ji lahko dalo kakšen sum (dolge rizle, grinder...), ker mislim da vsi dobro vemo, da pač hoče najti malo zelenega na mulcih.

Običajno se to zavleče ker nas je skupaj po kakšnih 5 in vsakega pregleduje posebej, ostalim pa ne dovoli da odidejo, zato nam vzame po vsaj 15min, običajno dlje. No počasi imamo dovolj zapravljanja časa z njo pa tudi njenega odnosa do nas.

Ko jo vprašamo če nas sploh sme pregledovati brez suma nam ta zabrusi da je neposredno dobila sum, da ima pri nas nekdo nekaj ilegalnega in naj ji ne dajemo takšnih vprašanj.
Sem skoraj prepričan, da dela stvari, ki jih nebi smela.

Ima kdo kakšno idejo kaj sploh lahko storimo? Morda snemamo naslednjič ko nas pregleda ali kaj podobnega, ker si pred kamero verjetno ne bo upala delati stvari, ki jih ne sme.
Hvala za kakršnokoli pomoč :)

Trol tema. :)

c3p0 ::

Želi le pozornost, dajte ji jo, pohvalite frizuro, obleko, vprašajte če je samska, itd. Lovača pač.

MadMicka ::

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...

Poglej 52. člen ZNPPol, malo še poguglaj, če misliš, da ne ravnajo korektno, podaj pritožbo.

https://e-uprava.gov.si/podrocja/drzava...

qwertyy ::

Vsak dan naj ima vsak od vas pri sebi kakšno vrečkico moke, zelišč, rjavega cukra. Delajte se živčne in prestrašene, vsakič naj to zaseže in potem gre na analizo. Ko bo 10x dala na analizo moko in origano se bo verjetno naveličala.

Gagatronix ::

A si bil pozitiven na rono pa ti je zdej dolgcajt doma ? Pejd trolat kam drugam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Policija & državljan (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15941585 (31887) Mehmed
»

Policijski postopki

275205 (4072) SeMiNeSanja
»

Deutsche Bahn kaznovana zaradi vohunjenja za zaposlenimi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
608592 (7064) BlueRunner
»

Za preiskovanje zaseženih telefonov (in računalnikov) je potrebna sodna odredba

Oddelek: Novice / Zasebnost
246219 (5121) poweroff
»

Inšpekcija !

262741 (1903) Justy

Več podobnih tem