Forum » Loža » Selling limit pri Ebay-u - Pomoč pri prodaji izdelka
Selling limit pri Ebay-u - Pomoč pri prodaji izdelka
eric_cartman ::
Živjo!
Ubadam se s prodajo objektiva prek Ebaya. Račun imam odprt že od leta 2012. Danes pa sem prvič želel nekaj prodati.
Po oddaji oglasa sem dobil sporočilo, da sem presegel Selling limit, ki je trenutno 200$ na mesec. Cena izdelka, ki ga prodajam bi bila 200 €.
Potem pa imaš spodaj povezavo na Increase your selling limit. In takoj po kliku na to mi sporoči tole:
Največja fora pa je, da nisem nikjer pred oddajo oglasa podal zahtevka za zvišanje limita. Oglas ni objavljen, ker imam prenizek limit.. Limita pa ne morem povišat, ker piše, da sem ga že - čeprav sem izpolnil le svoj oglas. In po petkratnem pregledu nikjer ni zavihka o limitu.
A ima mogoče kdo kake izkušnje s tem? Kako prodat torej dražji izdelek od 200 €? Vsakega nasveta bom vesel.
Lp
Ubadam se s prodajo objektiva prek Ebaya. Račun imam odprt že od leta 2012. Danes pa sem prvič želel nekaj prodati.
Po oddaji oglasa sem dobil sporočilo, da sem presegel Selling limit, ki je trenutno 200$ na mesec. Cena izdelka, ki ga prodajam bi bila 200 €.
Potem pa imaš spodaj povezavo na Increase your selling limit. In takoj po kliku na to mi sporoči tole:
Unfortunately you're not currently eligible for a selling limit increase. We're only able to offer selling limit increase every 30 days. As your limits were increase om 8/5/2021, you'll need to wait to request another increase.
Največja fora pa je, da nisem nikjer pred oddajo oglasa podal zahtevka za zvišanje limita. Oglas ni objavljen, ker imam prenizek limit.. Limita pa ne morem povišat, ker piše, da sem ga že - čeprav sem izpolnil le svoj oglas. In po petkratnem pregledu nikjer ni zavihka o limitu.
A ima mogoče kdo kake izkušnje s tem? Kako prodat torej dražji izdelek od 200 €? Vsakega nasveta bom vesel.
Lp
Problem je, ker je 190 € še vedno 224 USD. Torej bi moral ceno bistveno znižat na cca. 168 €, kar pa mi ni v interesu, ker že tako prodajam pod ceno.
GR2 ::
Jaz bom malo offtopic. Zadnjič sem prodajal 350€ rame, ker pri nas to ni tako popularna zadeva. Pa sem potem dobil samo 180€. Kakšen EUR sem izgubil pri poštnini, 10€ sem nastavil za pošiljanje v tujino, 3€ pa za v isto državo. In potem sem dal jaz na pošti za poštnino nekih 5-6€, eBay mi je dal pa 183€, kao da sem iz Nemčije. To je bila prva stvar, ki je je ujezila.
No potem mi pa eBay računa še za oddajo oglasa 10€, to je bil pa potem že višek.
In tako sem za praktično nov izdelek vreden 350€ dobil točno 2x manj. Za 175€ bi lahko prodal na Bolhi, če bi se mi dalo razlagati tem našim norcem, da 350€ ram == 150€ ram (resno, ko sem prodajal ene res dobre rame z novo vrednostjo 235€ so mi lolali, da so novi 150€, 150€ je bila odlična cena) in da je to bolj za navdušence nad OC-jem kot pa za ene 15 letne "gamerje".
No potem mi pa eBay računa še za oddajo oglasa 10€, to je bil pa potem že višek.
In tako sem za praktično nov izdelek vreden 350€ dobil točno 2x manj. Za 175€ bi lahko prodal na Bolhi, če bi se mi dalo razlagati tem našim norcem, da 350€ ram == 150€ ram (resno, ko sem prodajal ene res dobre rame z novo vrednostjo 235€ so mi lolali, da so novi 150€, 150€ je bila odlična cena) in da je to bolj za navdušence nad OC-jem kot pa za ene 15 letne "gamerje".
d0rK ::
Butast je ebay.
Tudi sam poskusil nekaj dražjega prodati pred kratkim pa sem po seriji brezveznih in vidno vnaprej pripravljenih odgovorih obupal, da bo limit zvišan kaj prej kot v času ki je bil podan.
Tudi sam poskusil nekaj dražjega prodati pred kratkim pa sem po seriji brezveznih in vidno vnaprej pripravljenih odgovorih obupal, da bo limit zvišan kaj prej kot v času ki je bil podan.
opeter ::
Ebay pobere svojih 10 procentov od fizičnih oseb (kako je pri pravnih, ne vem). Potem pa računaj še na npr. provizijo od Paypal (če ga uporabljaš kot plačilni kanal) ... je kar nekaj hakeljcev.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Kaboom ::
Ko sem objavljal oglas na eBayu za neko zadevico par tisoč EUR sem kontaktiral eBay "osebno" in so mi dvignili limit za 1 izdelek do x vrednosti. Kaj čmo... včasih pač rabiš širši krog potencialnih kupcev kot pa dobiš v Sloveniji.
Osebno pa je tako, da te pokličejo: https://www.ebay.de/help/call_me?initFr... (link spodaj proti koncu)
Osebno pa je tako, da te pokličejo: https://www.ebay.de/help/call_me?initFr... (link spodaj proti koncu)
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kaboom ()
Po včerajšnjem prebiranju in poskušanju sem tudi sam obupal na ebayem. Glup sistem..
Ti kot uporabnik na ebayu zbiraš reputation. In zaradi ogromno scamov, ki so se pojavljali gor so začeli omejevat koliko izdelkov in za kakšen denar lahko prodajo uporabniki na ebayu, ki še nimajo zadosti reputation-a.
Sam imam 25 pozitivnih ocen - a le kot buyer. Kot seller se še nisem nikoli preizkusil.
Včeraj pa naletim na omejitev 3 oglasi na mesec v vrednosti 200 $. Ampak jaz sem imel 1 izdelek, ki je vreden več od opisanega. Ampak ni variante, da bi si brez večjega reputationa povišal limit, ker še nisi zaupanja vreden prodajalec. Moraš najprej začet z manjšimi stvarmi.. In potem počasi gradiš do tega, da prodaš bolj vredne stvari. Skratka logika štima v kolikor najprej prodajaš cenene kitajske izdelke.. Potem pa preskočiš na foto opremo.. Če pa bi rad samo kaj prodal - varianta bolha.. Pa je to na ebayu nemogoče.
Ti kot uporabnik na ebayu zbiraš reputation. In zaradi ogromno scamov, ki so se pojavljali gor so začeli omejevat koliko izdelkov in za kakšen denar lahko prodajo uporabniki na ebayu, ki še nimajo zadosti reputation-a.
Sam imam 25 pozitivnih ocen - a le kot buyer. Kot seller se še nisem nikoli preizkusil.
Včeraj pa naletim na omejitev 3 oglasi na mesec v vrednosti 200 $. Ampak jaz sem imel 1 izdelek, ki je vreden več od opisanega. Ampak ni variante, da bi si brez večjega reputationa povišal limit, ker še nisi zaupanja vreden prodajalec. Moraš najprej začet z manjšimi stvarmi.. In potem počasi gradiš do tega, da prodaš bolj vredne stvari. Skratka logika štima v kolikor najprej prodajaš cenene kitajske izdelke.. Potem pa preskočiš na foto opremo.. Če pa bi rad samo kaj prodal - varianta bolha.. Pa je to na ebayu nemogoče.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4 … 109 110 111 112 )Oddelek: Kaj kupiti | 1009506 (779) | lolipop2 |
» | Prodaja preko Ebay (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13927 (782) | edi123 |
» | ebay prodaja- plačam za pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 13109 (8436) | Pentium |
» | Ebay sales limitOddelek: Pomoč in nasveti | 2671 (2285) | Furbo |
⊘ | prodaja preko ebay (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22723 (11846) | Alamar |