» »

Fokus na projekt

Fokus na projekt

bucket ::

V prostem času zelo rad ustvarjam z elektroniko in programiram. Žal imam veliko vzporednih projektov, ker me preveč stvari zanima.
Že precej časa opažam problem, da je projekt izpeljan nekako na pol. Stvar deluje ampak do cilja pa nikakor, čeprav želja je. Velikokrat pridem do točke, kjer so vse osnovne funkcionalnosti izpolnjene in delujejo, potrebno pa bi bilo zaključit projekt in ga predat v uporabo. Ali je to elektronska naprava, ki potrebuje še samo ohišje ali pa aplikacija, ki rabi polikan UI je to čisto vseeno.

V zadnjem letu pa se je to začelo dogajati tudi v službi. Sicer ne v tolikšni meri, ker tu si projektov ne morem izbirati in je treba slediti rokom ter pokazati napredek ampak čutim nek odpor in zelo težko se fokusiram na delo, čeprav bi rad aktivno delal. Pred tem teh problemov ni bilo zaznati.

Mogoče težavi nista neposredno povezani ampak me zanima, kako se spopadate s čem podobnim?

kuall ::

To je znan problem, da so projekti na koncu najtežji in da se ti takrat najmanj da, posebej če se projekti vlečejo dolgo. Jaz imam srečo, da ne delam na projektih, ki se vlečejo in mi tako delo ravno zaradi tega problema zelo odgovarja. Če imaš tako srečo kot jaz potem samo še rabiš pridobit zdravo navado, da mini projekte spelješ v eni sapi, se usedeš in delaš in ne nehaš, dokler ni končano, ker se zavedaš, da ko enkrat nehaš se ti bo upiralo dokončat.
Jaz na sebi opažam, da sem prav obseden ratal s to navado stvar dokončat enkrat za vselej, ne pa puščat nekaj na pol končano z mislijo "bom že potem popravil". Se pa najbrž da tudi mega projekte razdelit v mini projekte, ki jih dokončaš v eni sapi/v enem, sedenju/ in one sitting ali kako že rečejo.
Ko sem bil mlad sem pa tudi jaz delal to, da sem začel milijon stvari, ki jih potem nikoli nisem končal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

mr_chai ::

Mogoče imaš ADHD

En simpl nasvet. Napiši si todo listo, za vsak dan posebej kaj je še treba narediti na projektu in potem probaj pomodoro tehniko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mr_chai ()

Še to sem opazil: upirat se ti nekaj začne takrat, ko čutiš neko nujo, da bi moral nekaj popraviti, v resnici pa ni nič za popraviti ali pa se sploh ne da popraviti. To je povezano z dokončanjem projekta tako, da ali projekt že je končan ali pa ga sploh ni možno dokončati ali nisi sposoben, ne znaš. Če bi znal oziroma bi bilo možno bi se že lotil brez upora, brez skrbi.

styrian ::

Jaz opažam ravno nasprotno. Kakšno stvar dolgo časa odlašam ker mislim da je prezahtevno, ko se pa lotim, pa glava začne delati sama od sebe (kot da bi kakšen drug človek razmišljal z mojimi možgani) in se stvar hitro razreši. Še posebej je efektivno če vmes delaš kakšne odmore, kjer možgani sami reflektirajo, kaj pravzaprav delaš in kje bi lahko bila napaka.

ja to je pa drug pojav, ko ti ne gre, stopiš stran, greš na sprehodek ponavadi, ti so najbolj učinkoviti, in najdeš potem tam rešitev. posebej v mladih letih sem težko za mizo rešil težke probleme, sem moral it na sprehod zelo pogosto, zdaj na srečo mi gre tudi za mizo večinoma, ker drgač ne bi nič naredil.

TheBlueOne ::

bucket je izjavil:

V zadnjem letu pa se je to začelo dogajati tudi v službi. Sicer ne v tolikšni meri, ker tu si projektov ne morem izbirati in je treba slediti rokom ter pokazati napredek ampak čutim nek odpor in zelo težko se fokusiram na delo, čeprav bi rad aktivno delal. Pred tem teh problemov ni bilo zaznati.

Mogoče težavi nista neposredno povezani ampak me zanima, kako se spopadate s čem podobnim?

Tezko. Jaz imam moto naredi vsaj nekaj malega, ce se le da vsak dan. Sem pa pravtako dalec zadaj pri projektih. V sluzbi pa guram po potrebi, ceprav se nimam kaj za pritozevati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paradoks iskanja zaposlitve in možne rešitve

Oddelek: Programiranje
468944 (6726) Smurf
»

Kaj pomeni ustvariti umetno celico?

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3116971 (15484) Seto
»