Forum » Loža » Naj uživam ali šparam?
Naj uživam ali šparam?
IL_DIAVOLO ::
Nisem imel v mislih toliko fovšije v denarju, čeprav kakšen zobnik in diavolo lahko bi znala bit tudi za to fovš. :) veliko jih na tem forumu zasluži več. bolj fovšija v smilu, da "se delam pametega", ko pač ne razumejo, da probam samo bolj definirati in razumeti stvari. to se mi kr pogosto dogaja, ljudem useka kratek stik, fovšija al karkoli, če začneš nekaj "pametovat", kar je škoda. ker pač razumejo, kot da jih kritiziraš po moje. kritiko ljudje zelo slabo prenašajo.
Morda si pa samo nadležen, ker pametujes o vseh stvareh, čeprav si ekspert samo iz programiranja.
Iz tega sklepaš da je folk ljubosumen, čeprav te samo tezko poslusajo. Big difference.
Ze meni si nadležen, pa te samo berem :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
kuall ::
Aquafriend ::
Tudi nesrecni lahko postanejo srecni. Ce zelite biti resnicno veseli, srecni, radostni je potrebno nekaj spremenit na sebi, v sebi. V svoji zavesti. Ker denar in materialne stvari vam ne prinesejo resnicnega dolgotrajnega zadovoljstva.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Ben Dover ()
m0LN4r ::
nima veze z mano, sem si kar fajn postlal, plačo imam veliko višjo kot ti voznik tovornjaka :D. bolj se gre za to, da imam višje razvito zavest in te stvari opazim, ostali zombiji sploh ne opazite, kako se človek s starostjo spreminja. dejstvo je, da ko si otrok ti je vse zanimivo, starejši ko si vse ti je manj zanimivo. to se enostavno da opaziti na obraznih izrazih od ljudi.Ne glede na to kaj nasplosno bluzijo vsi tu, je v tem kr nekaj resnice.
Razlika je samo, da eni opazijo, drugi ne. Enim se pac vrtga pri 40, drugim pri 50, pa tudi pri 60 ni redkost, ampak pol je pa ze prepozno, fizicno in psihofizicno. Lahko se silis, pretvarjas, ampak vseeno dolocenih stvari _ne_ bos dozivljal, dojemal na enak nacin.
Tisti, ki pa v mladosti niso zaziveli in pozneje ne morejo, so pa zamorjeni in tezijo, predvsem mladim, ki pocnejo stvari, katerih oni niso iz razlicnih razlogov, najpogosteje financnih, moralnih in socialnih pritiskov a.k.a "kaj si bodo drugi mislili"
Seveda s klasicnim, konzervativnim, klisejskim nacinom balkanskega zivljenja izpred 30 let ni nic narobe, komur to ustreza, ampak please ne tezit na stara leta drugim, ki so pac ziveli izven teh moralnih okvirjev v mlajsih letih.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Mato989 ::
nima veze z mano, sem si kar fajn postlal, plačo imam veliko višjo kot ti voznik tovornjaka :D. bolj se gre za to, da imam višje razvito zavest in te stvari opazim, ostali zombiji sploh ne opazite, kako se človek s starostjo spreminja. dejstvo je, da ko si otrok ti je vse zanimivo, starejši ko si vse ti je manj zanimivo. to se enostavno da opaziti na obraznih izrazih od ljudi.Ne glede na to kaj nasplosno bluzijo vsi tu, je v tem kr nekaj resnice.
Razlika je samo, da eni opazijo, drugi ne. Enim se pac vrtga pri 40, drugim pri 50, pa tudi pri 60 ni redkost, ampak pol je pa ze prepozno, fizicno in psihofizicno. Lahko se silis, pretvarjas, ampak vseeno dolocenih stvari _ne_ bos dozivljal, dojemal na enak nacin.
Tisti, ki pa v mladosti niso zaziveli in pozneje ne morejo, so pa zamorjeni in tezijo, predvsem mladim, ki pocnejo stvari, katerih oni niso iz razlicnih razlogov, najpogosteje financnih, moralnih in socialnih pritiskov a.k.a "kaj si bodo drugi mislili"
Seveda s klasicnim, konzervativnim, klisejskim nacinom balkanskega zivljenja izpred 30 let ni nic narobe, komur to ustreza, ampak please ne tezit na stara leta drugim, ki so pac ziveli izven teh moralnih okvirjev v mlajsih letih.
Se strinjam, enako pa ne težit davkoplačevalcem da morjo nekaj nardit z zakoni ker si tisti ki jim je vse novo in se grejo avanturistov pri 30tih ne morjo tlesknit s prsti in imet bajtice in familje ter dobre službe... za to je pač potreben ČAS in PRIHRANKI
In tu se običajno potem konča to kar si zapisal... potem postanejo ti ki jih "braniš" v svojem prispevku tisti ta "zamorjeni" od tega ker živijo v najemu ali mama hotelu
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Srečeni si laho takrat ko nekomu pomagaš in ne takrat ko dofilaš svojo rit, revež je pa še večji revež. Zarad takih egoistov, požrešnih.
Jaz financno ne pomagam nikomur. Za to obstajajo institucije. Nasekat prikolico drv, ce me kdo prosi pa ni problem. Ali pa kaksno drugo uslugo.
Recimo zdaj, ko so bile zgoraj poplave en kup drekacev, ki zbira denar, da ga bo potalal. Ja pa jebela cesta, od denarja se ne bo bajta spucala, ogrela, da bos prespal naslednji dan.
Tu jaz dam ves respekt ljudem, ki so si iz drugih koncev drzave vzeli dopuste in sli gor pomagat, odnasati blato iz bajt, cistiti ceste, popravljati okna, ponudili sobo za prespat, zacasno streho nad glavo.
Seveda je najlazje kliknit na gumb na socialnem omrezju, doniraj in zadeva resena.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Mama hoteli s tem nimajo veze, po mojih izkusnjah so ravno tam najvecji sparovcki. Zakaj bi sli na svoje, ce lahko izkoriscajo mama hotel, z familijo ali brez.nima veze z mano, sem si kar fajn postlal, plačo imam veliko višjo kot ti voznik tovornjaka :D. bolj se gre za to, da imam višje razvito zavest in te stvari opazim, ostali zombiji sploh ne opazite, kako se človek s starostjo spreminja. dejstvo je, da ko si otrok ti je vse zanimivo, starejši ko si vse ti je manj zanimivo. to se enostavno da opaziti na obraznih izrazih od ljudi.Ne glede na to kaj nasplosno bluzijo vsi tu, je v tem kr nekaj resnice.
Se strinjam, enako pa ne težit davkoplačevalcem da morjo nekaj nardit z zakoni ker si tisti ki jim je vse novo in se grejo avanturistov pri 30tih ne morjo tlesknit s prsti in imet bajtice in familje ter dobre službe... za to je pač potreben ČAS in PRIHRANKI
In tu se običajno potem konča to kar si zapisal... potem postanejo ti ki jih "braniš" v svojem prispevku tisti ta "zamorjeni" od tega ker živijo v najemu ali mama hotelu
Res je, da govorijo, da bi imeli svojo bajto in sli na svoje, ampak resnica je potem mama vec ne bo kuhala, prala, pazila na froce. Mislim, dovolj primerov poznam, ki bi lahko sli _komot_ na svoje imeli bajto in familijo, ampak ne (ker se ne splaca), ker pol bi trebalo mal vec delat okol bajte, prestihat vrt, pa pokosit v mama hotelu je pa to vse narjeno.
Ni vse tako crno belo, kot ti to mislis. Eno je kaj pravijo, drugo pa kako v resnici je.
V bistvu, so tisti z boljsimi placami oz. boljse situirani, vecji izkoriscevalci mama hotela.
Od moje generacije, cisto nihce ne jamra, da bi s prstom tlesknili in imeli bajto. V bistvu si je vecina niti noce lastiti. Mogoce sele v penziji. Da folk jamra, da nima bajte do 30ga leta je iluzija oz. je blo bolj 10 let nazaj se mogoce res.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Mama hoteli s tem nimajo veze, po mojih izkusnjah so ravno tam najvecji sparovcki. Zakaj bi sli na svoje, ce lahko izkoriscajo mama hotel, z familijo ali brez.nima veze z mano, sem si kar fajn postlal, plačo imam veliko višjo kot ti voznik tovornjaka :D. bolj se gre za to, da imam višje razvito zavest in te stvari opazim, ostali zombiji sploh ne opazite, kako se človek s starostjo spreminja. dejstvo je, da ko si otrok ti je vse zanimivo, starejši ko si vse ti je manj zanimivo. to se enostavno da opaziti na obraznih izrazih od ljudi.Ne glede na to kaj nasplosno bluzijo vsi tu, je v tem kr nekaj resnice.
Res je, da govorijo, da bi imeli svojo bajto in sli na svoje, ampak resnica je potem mama vec ne bo kuhala, prala, pazila na froce. Mislim, dovolj primerov poznam, ki bi lahko sli _komot_ na svoje imeli bajto in familijo, ampak ne (ker se ne splaca), ker pol bi trebalo mal vec delat okol bajte, prestihat vrt, pa pokosit v mama hotelu je pa to vse narjeno.
Ni vse tako crno belo, kot ti to mislis. Eno je kaj pravijo, drugo pa kako v resnici je.
V bistvu, so tisti z boljsimi placami oz. boljse situirani, vecji izkoriscevalci mama hotela.
Od moje generacije, cisto nihce ne jamra, da bi s prstom tlesknili in imeli bajto. V bistvu si je vecina niti noce lastiti. Mogoce sele v penziji. Da folk jamra, da nima bajte do 30ga leta je iluzija oz. je blo bolj 10 let nazaj se mogoce res.
Nikakor, sicer si se zapel v čisto napačno točko, bistvo je drugje, namreč običajno ljudje ki furajo to kar si ti opisoval na koncu izpadejo najslabše v letih med 30 in 50...
To imaš sicer verjetno delno ali večinsko prav
ampak to sploh ni nekaj kar sem trdil da bi moral ovrečt... moja trditev je bolj to, da folk ki "pretirano" uživa oz. brez neke misli kakšen je "dolgoročen" plan (10-15 let) običajno potem "teži" drugim v državi da bi morali z zakonodajo njemu zrihtat nepremičnino po tem ko ni nič prihranil ker je vse zagonil na potovanjih, spoznavanjih kulture in vse ostale novodobne nebuloze ki jih folk najde dandanes...
Sicer ne vem točno katera generacija si ampak sumim da bolj proti 40tem kot 30tem, lahko ti povem iz prve roke, da marsikdo zdaj pri mojih letih 29-32 "jamra" kako so nepremičnine drage, in večina tistih ki nima nič, pri teh letih je takih ki so:
1. študirali "forever" (beri do 27 leta)
2. Potovali, bili vsako leto v Zrčah, in še najmanj nekje po drugih kontitentih
3. Morebiti delali sicer v tujini za dosti višji denar od mene in meni podobnim ampak vse zagonili in imajo seveda avto za 35k, jaz pa za 1.000...
In taki zdaj jamrajo ob pivu z mano kako sem jaz super ko mam nepremičnino in službo od doma, oni pa živijo v otroški sobici ali kaj podobnega in z žensko nimajo niti za polog 20%... seveda ko sem jaz rekel ne USA tripu 1 mesečnem sem bil pa "bednik" češ da uničujem zabavo ker ne gremo vsi skupaj...
Tako pač to je... ampak folk dandanes ne zna več preračunat da pač če nekaj vzameš, nekje drugje zmanjka, ker redkokateri si lahko privoščijo oboje.
potem "teži" drugim v državi da bi morali z zakonodajo njemu zrihtat nepremičnino po tem ko ni nič prihranilNe poznam nobenega, pa poznam veliko ljudi, ki bi delal to kar pravis. Poznam pa take, ki si niti privoscili niso in kljub temu jamrajo tocno to, kar si napisal. So sparali, pa so zagonli pozneje.
1. študirali "forever" (beri do 27 leta)Ves da govoris o manjsini? Moj sosolec je bil do 30ga v Zrcah na zurih in studentu, danes je Doktor? Drugi v razvoju, tretji ima flat in familijo.
2. Potovali, bili vsako leto v Zrčah, in še najmanj nekje po drugih kontitentih
3. Morebiti delali sicer v tujini za dosti višji denar od mene in meni podobnim ampak vse zagonili in imajo seveda avto za 35k, jaz pa za 1.000...
- Definiraj pretirano uzivanje, en izlet v USA te ne bo iztirilo za 20 let.
Za tebe je 1x zrce letno ze prekomerno uzivanje? Al pa 1x mesecno it s frendi na pijaco? Boze moj. Imajo avto za 35k? Kaj pa ce niso placali 35k? Mogoce je bil rabljen? Mogoce je na lizing za eno leto? Pac neves.
Opazam, da ti najbolj gre v nos to, da je prekomerno uzivanje, ko nekdo pocne to, kar ti nisi.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Ves da govoris o manjsini? Moj sosolec je bil do 30ga v Zrcah na zurih in studentu, danes je Doktor? Drugi v razvoju, tretji ima flat in familijo.
Dejansko ti govoriš o manjšini, doktorjev je MANJŠINA...
Ne poznam nobenega, pa poznam veliko ljudi, ki bi delal to kar pravis. Poznam pa take, ki si niti privoscili niso in kljub temu jamrajo tocno to, kar si napisal. So sparali, pa so zagonli pozneje.
To da ti ne poznaš pač ni merilo da jih ni.
- Definiraj pretirano uzivanje, en izlet v USA te ne bo iztirilo za 20 let.
Seveda ne bo, ampak vsako leto 2 izleta plus pijančevanje vsak drugi vikend pa v 10 letih (med 18 in 28) pomeni cca 25k manj prihranka pa sem verjetno zelo zaokrožil navzdol... Saj tudi jaz sem kam šel ne me narobe razumet... ampak jaz sem pač 1x šel pol pa 2-3 leta nikamor razen na kako "lokalno žurko" in rojstni dan in v gostilno na pir... eno leto sem razmetaval keš tam pri 19tih in 20tih pol sem pa izračunal če bom tako nadaljeval bom nekoč star 30 in ne bom ničesar imel...
Za tebe je 1x zrce letno ze prekomerno uzivanje? Al pa 1x mesecno it s frendi na pijaco? Boze moj. Imajo avto za 35k? Kaj pa ce niso placali 35k? Mogoce je bil rabljen? Mogoce je na lizing za eno leto? Pac neves.
Spet se ponavljam ni, ampak če pa greš 1x v ZRČE, pa 1x letno na Tajsko/Maldive/Bali/USA ipd... pa vsak drugi vikend na vsako žurko ven in porabiš 50€+ itd.... pa se nabere ane? Ja vem, tip je delal 3 leta v tujini in kaj je naredil s prihranki pri 25tih? kupil je avto za 35k... na keš... prav, zdaj pa pri 29tih jamra kakšna država je to, da si ne more kupit nepremičnine ker ima samo 5k našparano... in so krivi vsi drugi samo njegova debilna odločitev da zagoni 35k za avto ki ga ne potrebuje ne... tisto je bil nakup desetletja, krivi so pa zdaj tisti ki mu nočejo prodat nepremičnine za 50k
PS: Nevem o kaksnem prekomernem uzivanju govoris, ker ko sm bil jaz v 20ih je bil najhitrejsi avto pri stundentih ca. 8 let stara ca. 200 konjska honda civic.
Sem bil dovolj dolgo v studentu.
Ni res kar govoris, ali si delal eno ali drugo, nisi pa imel vse. Eni so sli na tajsko, to je to, fertig. Drugi je imel "rabljen" 10 let star sportn avto 2-3 leta dok ni crknil, tretji so sli na zrce.
Faking NITI enega ne poznam, ki bi fural taki luksus, kot ti to pravis. Pa sem bil na Tyrsevi doma par let.
Pozabi tistih 5-10, ki so se preko Studentskega servisa okoristili. Povprecen student je prinesel od doma vino, se pripeljal gor s prevozi in sel 1x letno na hrvasko morje in 1x preko agencije kam dlje. To je pa tudi boljkone cela slovenska studentska realnost.
Itak, sploh nisem vedel, da so nasi studentje bogatasi. Taksne, ki imajo vse to kar ti govoris si lahko na prste ene roke prestejes.
Spet se ponavljam ni, ampak če pa greš 1x v ZRČE, pa 1x letno na Tajsko/Maldive/Bali/USA ipd... pa vsak drugi vikend na vsako žurko ven in porabiš 50€+ itd.... pa se nabere ane? Ja vem, tip je delal 3 leta v tujini in kaj je naredil s prihranki pri 25tih? kupil je avto za 35k... na keš... prav, zdaj pa pri 29tih jamra kakšna država je to, da si ne more kupit nepremičnine ker ima samo 5k našparano... in so krivi vsi drugi samo njegova debilna odločitev da zagoni 35k za avto ki ga ne potrebuje ne... tisto je bil nakup desetletja, krivi so pa zdaj tisti ki mu nočejo prodat nepremičnine za 50k
Ni res kar govoris, ali si delal eno ali drugo, nisi pa imel vse. Eni so sli na tajsko, to je to, fertig. Drugi je imel "rabljen" 10 let star sportn avto 2-3 leta dok ni crknil, tretji so sli na zrce.
Faking NITI enega ne poznam, ki bi fural taki luksus, kot ti to pravis. Pa sem bil na Tyrsevi doma par let.
Pozabi tistih 5-10, ki so se preko Studentskega servisa okoristili. Povprecen student je prinesel od doma vino, se pripeljal gor s prevozi in sel 1x letno na hrvasko morje in 1x preko agencije kam dlje. To je pa tudi boljkone cela slovenska studentska realnost.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
PS: Nevem o kaksnem prekomernem uzivanju govoris, ker ko sm bil jaz v 20ih je bil najhitrejsi avto pri stundentih ca. 8 let stara ca. 200 konjska honda civic.
Itak, sploh nisem vedel, da so nasi studentje bogatasi. Taksne, ki imajo vse to kar ti govoris si lahko na prste ene roke prestejes.
Nikakor to ni res... kot kaže moraš pač bit star konkretno več kot "moja" generacija... ker jaz poznam folk ki je bil v 7 letih študenta na najmanj 50 večjih žurih in na vsaj 6 potovanjih (tu ne štejem letnega obiska Hrvaške za najmanj 1 teden in 1 dnevnega smučanja (ajde smučali niso vsi!)) v rangu 10 dni+ pa niso bli nobeni funkcionarji...
Aja pa starci niso bli glih boagataši, pač srednji sloj
multivac ::
Aquafriend je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
Ena velika bedarija so froci, ne pa da folk ne spara.
zgleda da se nisi dovolj star, da bi pogruntal, da so otroci najvecje bogastvo.
Naj te, kot nekdo, ki otroke ima razsvetlim:
Otroci so najvecje bogastvo je samo sarkasticna pripomba.
A tudi lastnih otrok ne marate tovariš pfizer, ker ti odžirajo EUREUREUR?
Public Health Emergency of International Concern -> PHEIC
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: multivac ()
Spet se ponavljam ni, ampak če pa greš 1x v ZRČE, pa 1x letno na Tajsko/Maldive/Bali/USA ipd... pa vsak drugi vikend na vsako žurko ven in porabiš 50€+ itd.... pa se nabere ane?Ne toliko kot mislis. Zrce so pocen, pivo je v MB max 2 evra, liter pa radenska pa prakticno zastonj.
Ampak, se vedno ne vidim problema, ki ga opisujes. Hoces rect, da si pa ti zdaj v flatu introvertirano bolj srecen in dokazujes ta svoj prav, da je edino pravilno?
Si ti slucajno iz Ljubljanskih koncev?
ker jaz poznam folk ki je bil v 7 letih študenta na najmanj 50 večjih žurih in na vsaj 6 potovanjihJa poznas, verjamem, mogoce 3-4 komade. Ne pa 10.000 taksnih.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ben Dover ::
Ti si pa čepel doma in driskal po ST-ju, to pocnes se zdaj, veliko se ni spremenilo, bednik.
PS: Mi smo generacije ekonomske krize, pa ce pogledam naokoli so se boljkone vsi znasli, nihce ne jamra. Jaz vidim jamrat starejse, ki imajo zdaj polno rit vsega in se to jim ni dovolj, pa sitni so 200 na uro.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Spet se ponavljam ni, ampak če pa greš 1x v ZRČE, pa 1x letno na Tajsko/Maldive/Bali/USA ipd... pa vsak drugi vikend na vsako žurko ven in porabiš 50€+ itd.... pa se nabere ane?Ne toliko kot mislis. Zrce so pocen, pivo je v MB max 2 evra, liter pa radenska pa prakticno zastonj.
Ampak, se vedno ne vidim problema, ki ga opisujes. Hoces rect, da si pa ti zdaj v flatu introvertirano bolj srecen in dokazujes ta svoj prav, da je edino pravilno?
Si ti slucajno iz Ljubljanskih koncev?
ker jaz poznam folk ki je bil v 7 letih študenta na najmanj 50 večjih žurih in na vsaj 6 potovanjihJa poznas, verjamem, mogoce 3-4 komade. Ne pa 10.000 taksnih.
Ne ne, ne me narobe razumet, jaz NIKAKOR ne trdim da tega kdo ne sme, samo naj se sprijazni da zaradi lastnih odločitev ima potem drugje kaj težjega kot kdo drug ki je živel drugače, to je vse...
Jaz ne trdim da sem bolj srečen, jaz trdim da jaz imam nepremičnino, nekdo ki pa je živel kot je do česar ima pravico pa je nima in zdaj namesto da krivi sistem naj okrivi sebe in naredi nekaj NA SEBI ne pa zahtevat da mu sistem in drugi priskrbimo to kar bi si lahko sam če bi se drugače odločeval zadnjih 10 let.
Jaz trdim da premalo ljudi pogleda kaj njihove odločitve prinesejo na DOLGI ROK in to se mi zdi slabo in predvsem neodgovorno, hkrati pa se mi zdi zelo nefer da potem pričakujejo da bo država torej vsi, tudi tisti ki smo se čemu odrekli da nekaj imamo, potem subvencionirali njihove nepremičnine in ostalo da bi s tem izničili njihove odločitve oz. posledice njihovih odločitev.
Anyway, komot imas nepremicnino sele pri 50ih. Do takrat pa zivis zivljenje.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Jebeno je, da je vecina takih, ki niti pri 20ih niso imeli nic in niti pri 30ih nimajo.
Jaz trdim da premalo ljudi pogleda kaj njihove odločitve prinesejo na DOLGI ROK in to se mi zdi slabo in predvsem neodgovorno, hkrati pa se mi zdi zelo nefer da potem pričakujejo da bo država torej vsi, tudi tisti ki smo se čemu odrekli da nekaj imamo, potem subvencionirali njihove nepremičnine in ostalo da bi s tem izničili njihove odločitve oz. posledice njihovih odločitev.
Sm tko, ce bi se jaz odpovedal 50% vsemu, kar sem pocel, bi mogoce uspel nasparati 5000eur. Pogresam teh 5000eur? Ne.
Nevem kako ti prides na 25k, ampak okej. Ocitno si imel 4x boljse placano studentsko delo od mene.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
jabe ::
No, kot je videti enoznačnega odgovora ni. Kolikor ljudi, toliko prioritetnih list. Edino dejstvo, ki ostaja, je da vsak evro lahko samo enkrat zapraviš. Pol se je treba pa dol usesti in razmisliti, kaj ti je najbolj važno in potem delovati v skladu s tem. To je največji ziherheit, da 20 ali pa 30 let down the road ne boš gledal nazaj z obžalovanjem, ampak z nasmeškom.
Jebeno je, da je vecina takih, ki niti pri 20ih niso imeli nic in niti pri 30ih nimajo.
Sm tko, ce bi se jaz odpovedal 50% vsemu, kar sem pocel, bi mogoce uspel nasparati 5000eur. Pogresam teh 5000eur? Ne.
Nevem kako ti prides na 25k, ampak okej. Ocitno si imel 4x boljse placano studentsko delo od mene.
Saj med 18 in 28 ni nujno samo čas študentov... so tudi taki ki so sicer faks družboslovni zaključili praktično v roku in so šli delat nek low paid job ki je bil sicer 900EUR ampak če si živel doma pri starih katerim pač nisi rabil nič plačat razen kakega 100taka za hrano občasno ti je letno ostalo za lastne potrebe tudi do 10k evričev...
Ne pozabimo, povprečen slovenec se od staršev odseli tam okrog 33-35tega leta...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Okapi ::
Za primerjavo, kako se lahko potuje.
Kot študenti (absolventi) smo šli pred davnimi leti za 3 mesece na Kitajsko.
S seboj sem imel 700 mark in 550 dolarjev. Kalkulator inflacije pravi, da je to toliko, kot je sedaj 1750 evrov.
Pot do Pekinga in nazaj ni všeta - šli smo s transsibirsko železnico, strošek je bil okoli 200 današnjih evrov (izkoristili vse mogoče študentske popuste in dejstvo, da smo lahko v Budimpešti karto kupili z dinarji, po zelo ugodnem uradnem tečaju).
Skratka, recimo 2000 evrov za tri mesece potovanja po Kitajski. Se pravi okoli 2 meseca dela prek študentskega servisa.
S tem, da sem v Hongkongu kupil objektiv za fotoaparat (24-48mm) in prenosni predvajalnik CD, za skupaj 2400 HKD, kar je toliko, kot je sedaj 850 evrov.
Ali pa 14 dni na štop po Evropi - v nahrbtniku sem imel nekaj pri nas kupljenih paštet in suhe salame, porabil sem pa ekvivalent 10 evrov na dan (od tega več kot pol za pir). Spali smo ves čas brezplačno - bodisi na železniških postajah, v parkih ali pri kakšnih gostoljubnih domačinih.
S seboj sem imel 700 mark in 550 dolarjev. Kalkulator inflacije pravi, da je to toliko, kot je sedaj 1750 evrov.
Pot do Pekinga in nazaj ni všeta - šli smo s transsibirsko železnico, strošek je bil okoli 200 današnjih evrov (izkoristili vse mogoče študentske popuste in dejstvo, da smo lahko v Budimpešti karto kupili z dinarji, po zelo ugodnem uradnem tečaju).
Skratka, recimo 2000 evrov za tri mesece potovanja po Kitajski. Se pravi okoli 2 meseca dela prek študentskega servisa.
S tem, da sem v Hongkongu kupil objektiv za fotoaparat (24-48mm) in prenosni predvajalnik CD, za skupaj 2400 HKD, kar je toliko, kot je sedaj 850 evrov.
Ali pa 14 dni na štop po Evropi - v nahrbtniku sem imel nekaj pri nas kupljenih paštet in suhe salame, porabil sem pa ekvivalent 10 evrov na dan (od tega več kot pol za pir). Spali smo ves čas brezplačno - bodisi na železniških postajah, v parkih ali pri kakšnih gostoljubnih domačinih.
Za primerjavo, kako se lahko potuje.
Odlično to vemo, sploh pa to je blo nekoč... danes tako poceni ne prideš več skoz... kakorkoli to ni bistvo ničesar tukaj :)
GrX ::
Mu pa res želim, da bo enkrat doživel tisto pravo radost, ki se je ne da opisati z besedami.
Heh sami psihoanlitiki na tem forumu, ki analizirajo kar nekoga, ki ga ne poznajo. Ker se rad malo pohvalim vam useka ven fovšija in pol pridete na plano z nekimi pokroviteljskimi forami. Ali pa enostavno začete žaliti sogovornika. Dokaj podlo.
Radosti sem jaz v življenju doživel velko, predvsem v otroških letih. Smučarske radosti npr.
Trajne sreče pa tudi, čeprav je je bilo manj kot kratkotrajne radosti.
S čim točno si se že pohvalil? Da imaš visoko zavest, medtem, ko smo drugi po tvojem prepričanju zombiji? Huh, kako veš, da smo zombiji, če nas ne poznaš.
Ohhh, križana gora, če bi le vedel, kako neumne in kontradiktorne so tvoje izjave.
Iz tvojega stila pisanja se lahko lepo izbere, da ti zagotovo nimaš visoke stopnje zavesti. V to sem 100% prepričan, ker to potrjuje tvoja aroganca.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrX ()
Samo malo se moraš znajti, in biti pripravljen na bolj "ciganski" standard bivanja oziroma potovanja, pa še vedno lahko zelo poceni potuješ.
Couchsurfing menda tudi še vedno deluje. Nekoč sem tako en teden brezplačno spal na Nizozemskem. Pa "izkoristil" sem vsem kolege, ki so študirali na tujem, jih obiskal in pri njih po nekaj dni brezplačno spal na kavču (ali na blazini na tleh).
Couchsurfing menda tudi še vedno deluje. Nekoč sem tako en teden brezplačno spal na Nizozemskem. Pa "izkoristil" sem vsem kolege, ki so študirali na tujem, jih obiskal in pri njih po nekaj dni brezplačno spal na kavču (ali na blazini na tleh).
Samo malo se moraš znajti, in biti pripravljen na bolj "ciganski" standard bivanja oziroma potovanja, pa še vedno lahko zelo poceni potuješ.
Odlično, še zmeraj pa nima to nič z dejstvom da folk na potovanjih zapravi ogromno denarja v procentih od svojih štipendij ali minimalcev in premalo prihrani pol pa jamra da nima za polog nepremičnine ker je pač v 10-12 letih zagonil 10-25k...
S couchsurfingom prideš tudi do poceni novega avta vrednega 35k?
Jaz samo pravim, da lahko tudi poceni potuješ in vidiš svet. Tudi spodoben avto lahko dobiš poceni. Ravnokar je recimo kolega prodal 24 let starega passata,460.000 km, ampak redno servisiranega in res odlično ohranjenega, za 550 evrov.
Lahko pa tudi nikamor ne greš, nimaš avta, in zapraviš vse za drogo.
Realno nihce ne potuje za 3 mesece. 5-10 dni je nekako maks maks, pa se to 1x na dve leti kaksno bolj oddaljena destinacija. No way.
Ampak tisti, ki potujejo pac potujejo, tisti ki ga zurajo, ga zurajo, ne pa kr vsepovprek. Who the fuck pa dobi 3 mesce dopusta realno.
Sixpack piva pa se nikogar ni pahnilo nikamor.
Pa rabljen clio rs se tudi dobi za 15k, soliden.
Razen, ce je za tebe Golf Comfortline 2010 avto za 35k danes.
To je avto za 35k. Razen pred salonom, ga na cesti se nisem videl prinas.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Ampak tisti, ki potujejo pac potujejo, tisti ki ga zurajo, ga zurajo, ne pa kr vsepovprek. Who the fuck pa dobi 3 mesce dopusta realno.
Sixpack piva pa se nikogar ni pahnilo nikamor.
Pa rabljen clio rs se tudi dobi za 15k, soliden.
Jaz samo pravim, da lahko tudi poceni potuješ in vidiš svet. Tudi spodoben avto lahko dobiš poceni. Ravnokar je recimo kolega prodal 24 let starega passata,460.000 km, ampak redno servisiranega in res odlično ohranjenega, za 550 evrov.Al pa se vsemu odreces, meces vsak evro v cegu in se potem sam teptas pri 30 v garsonjeri nekje, kako si oh in sploh.
Daj ne seri s tem avtom za 35k. Sem bil avgusta na obisku v Studentu in na parkplacu je bil najdrazji avto, par let rabljen okol 10k, vsi ostali pa po 5k v povprecju.Samo malo se moraš znajti, in biti pripravljen na bolj "ciganski" standard bivanja oziroma potovanja, pa še vedno lahko zelo poceni potuješ.
Odlično, še zmeraj pa nima to nič z dejstvom da folk na potovanjih zapravi ogromno denarja v procentih od svojih štipendij ali minimalcev in premalo prihrani pol pa jamra da nima za polog nepremičnine ker je pač v 10-12 letih zagonil 10-25k...
S couchsurfingom prideš tudi do poceni novega avta vrednega 35k?
Razen, ce je za tebe Golf Comfortline 2010 avto za 35k danes.
To je avto za 35k. Razen pred salonom, ga na cesti se nisem videl prinas.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Kje vidis tu avto za 35k: Studenstki domovi Tyrseva Mogoce stirje avti skup so vredni 35k, ce so natankani.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
facepalm ::
Kje vidis tu avto za 35k: Studenstki domovi Tyrseva Mogoce stirje avti skup so vredni 35k, ce so natankani.
Na oko, prides ravno na cca 35k ce das skupaj vse parkirane avte (katere se da razlociti model), vse do Focusa karavan (brez dostavnega kombija). Od tega je 10k vrednost samo ix35:))
Jao a si malo poseben? Kaj ti ni jasno da govorim za med 18-30 let... eni pri 30tih že 6 let delajo... ne pomeni da moje besede veljajo IZKLJUČNO za študente ki so stari 19, 20, 21 in vedno redkeje 27...
Jaz ti govorim za celotno obdobje starosti med 18 in 30... to je 12 let... od tega bi načeloma nek povprečnež moral nabrat vsaj 5 let delovne dobe...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Jaz sem zelo poseben, ampak tudi zelo dober analitik in sem opazil, da te moti samo ene par osebkov (izjem) skozi zivljenje in na podlagi tega posplosujes na vecino populacije med 18-30 let.
Deep deep down, na osebnem nivoju, bi se moral vprasati, zakaj te to tako zelo moti oz. zakaj si se v to tako zelo zapicil.
Jaz ne vidim cisto nobenega problema v tem, da nekdo gre na kaksno potovanje, ker si je to zazelel in za ta namen garal (mogoce mu starsi v otrostvu tega niso omogocili, niti v najmanjsi meri) ali pa si je kupil novejsi avto, ki ga bo pripeljal iz enga razgovora na drugi razgovor iz vukojebine v mesto, do sluzbe, prakticno do kruha in mu bo sluzilo njemu in partnerju, ce hoce 10+ let. Spremenljivk je Nkrat nekaj, ampak najlazje je rect, da "prekomerno" uzivajo.
Nepremicnina pa pac pride na tretje mesto, ce sploh pride in je zelja.
Zaenkrat je tko, da so dobre sluzbe mocno centralizirane, cene nepremicnin so pa temu prilagojene. Nekomu v prekmurju se pac cene v LJ zdijo abnormalne in bo rajsi ostal na vasici, delal v okolici kjer ima prijatelje, druzbo in si pac kupil Megana.
Na srecno pa megan stane isto v prekmurju in isto v ljubljani in opravlja enako vlogo prevoznega sredstva. Ce bi poznal sirso sliko iz bolj ruralnega okolja, odrocnih vaseh, bi vedel da brez avta ne prides nikamor ali pa zgubljas prekomerno casa. Da bi pa iz klobuka potegnil takoj sluzbo, s katero bo dovolj za najemnino, stroske in premestitev zivljenja v center drzave, pa pac pride v postev mogoce vsakemu desetemu.
Tisto jamranje o tem da naj drzava zrihta stanovanja si pa z riti potegnil in malo obrnil, ker vzrok problematike so sluzbe in visina place.
Drzava naj zrihta, da bodo socialno ekonomske razlike med regijami manjse. Ne pa da na enem koncu drzave ljudje zivotarijo, na drugem pa se prepirajo o tem na katerem koncu kotline bi ziveli.
Ce to ne bo zrihtano, se bo pac zgodilo to, da bo vecina nepremicnin v mestih romala v roke podjetij in najemodajalstvo, kot je to v tujini.
900evrov je pa pac 900evrov. Zivljenje si nekateri ustvarjajo sproti, saj se ni doloceno, da pri 25ih ves kje bos zivel, zato je tudi nakup nepremicnine marsikje jebeno.
Jaz bi lahko kupil nepremicnino na vasi v prekmurju, lahko bi kupil v Murski Soboti, Mariboru, pa sem si rekel, brezveze, kaj bom tam z nepremicnino, ker pac nocem tam ne zivet, niti delat.
Verjetno si samski, po pisanju sodec. Ce bi bil jaz samski pri tvojih letih, bi tudi kupil manjso garsonjero brez debatiranja o tem, kako veliko, kje, za koliko itn. Pa z veseljem vabil "prijateljice" k sebi.
Ce pa nisi vec samski so pa te stvari malo bolj komplicirane. Razen, ce imas to sreco, da ti je partnerka sodelavka iz logisticnega vidika in imata oba dobro placo.
PS: Pozabil dodati, marsikomu se bolj splaca vozit mal dlje na siht, kot pa tam kupit nepremicnino - v tem tici tudi en kup problemov. Slovenci pa po naravi se pac neradi preselijo, pa tudi ce je to samo 50-100km drugam, kar iz zahodnega vidika, ni nic oz. je pol ure do ene ure voznje po AC.
Deep deep down, na osebnem nivoju, bi se moral vprasati, zakaj te to tako zelo moti oz. zakaj si se v to tako zelo zapicil.
Jaz ne vidim cisto nobenega problema v tem, da nekdo gre na kaksno potovanje, ker si je to zazelel in za ta namen garal (mogoce mu starsi v otrostvu tega niso omogocili, niti v najmanjsi meri) ali pa si je kupil novejsi avto, ki ga bo pripeljal iz enga razgovora na drugi razgovor iz vukojebine v mesto, do sluzbe, prakticno do kruha in mu bo sluzilo njemu in partnerju, ce hoce 10+ let. Spremenljivk je Nkrat nekaj, ampak najlazje je rect, da "prekomerno" uzivajo.
Nepremicnina pa pac pride na tretje mesto, ce sploh pride in je zelja.
Zaenkrat je tko, da so dobre sluzbe mocno centralizirane, cene nepremicnin so pa temu prilagojene. Nekomu v prekmurju se pac cene v LJ zdijo abnormalne in bo rajsi ostal na vasici, delal v okolici kjer ima prijatelje, druzbo in si pac kupil Megana.
Na srecno pa megan stane isto v prekmurju in isto v ljubljani in opravlja enako vlogo prevoznega sredstva. Ce bi poznal sirso sliko iz bolj ruralnega okolja, odrocnih vaseh, bi vedel da brez avta ne prides nikamor ali pa zgubljas prekomerno casa. Da bi pa iz klobuka potegnil takoj sluzbo, s katero bo dovolj za najemnino, stroske in premestitev zivljenja v center drzave, pa pac pride v postev mogoce vsakemu desetemu.
Tisto jamranje o tem da naj drzava zrihta stanovanja si pa z riti potegnil in malo obrnil, ker vzrok problematike so sluzbe in visina place.
Drzava naj zrihta, da bodo socialno ekonomske razlike med regijami manjse. Ne pa da na enem koncu drzave ljudje zivotarijo, na drugem pa se prepirajo o tem na katerem koncu kotline bi ziveli.
Ce to ne bo zrihtano, se bo pac zgodilo to, da bo vecina nepremicnin v mestih romala v roke podjetij in najemodajalstvo, kot je to v tujini.
900evrov je pa pac 900evrov. Zivljenje si nekateri ustvarjajo sproti, saj se ni doloceno, da pri 25ih ves kje bos zivel, zato je tudi nakup nepremicnine marsikje jebeno.
Jaz bi lahko kupil nepremicnino na vasi v prekmurju, lahko bi kupil v Murski Soboti, Mariboru, pa sem si rekel, brezveze, kaj bom tam z nepremicnino, ker pac nocem tam ne zivet, niti delat.
Verjetno si samski, po pisanju sodec. Ce bi bil jaz samski pri tvojih letih, bi tudi kupil manjso garsonjero brez debatiranja o tem, kako veliko, kje, za koliko itn. Pa z veseljem vabil "prijateljice" k sebi.
Ce pa nisi vec samski so pa te stvari malo bolj komplicirane. Razen, ce imas to sreco, da ti je partnerka sodelavka iz logisticnega vidika in imata oba dobro placo.
PS: Pozabil dodati, marsikomu se bolj splaca vozit mal dlje na siht, kot pa tam kupit nepremicnino - v tem tici tudi en kup problemov. Slovenci pa po naravi se pac neradi preselijo, pa tudi ce je to samo 50-100km drugam, kar iz zahodnega vidika, ni nic oz. je pol ure do ene ure voznje po AC.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Dejstvo je, da je veliko takih, ki so nezadovoljni s svojim življenjem, ampak bore malo naredijo, da bi ga izboljšali, veliko pa pizdijo in krivce iščejo v drugih - državi, politikih, kapitalistih, tajkunih, komunajzarjih...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
To je v naravi cloveka, jaz tu ne delam selekcije, si pa upam rect, da tisti na minimalni jamra manj, kot tisti, ki ima 1500 v JS in bi rad imel 1800, ker pac.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Jaz sem zelo poseben, ampak tudi zelo dober analitik in sem opazil, da te moti samo ene par osebkov (izjem) skozi zivljenje in na podlagi tega posplosujes na vecino populacije med 18-30 let.
Narobe, večina 18 - 30 letnikov je (pre)velikih jebivetrov (beri: ne pogledajo niti malo naprej in splanirajo ničesar, sploh pa ne svoje finančne plati) katerim je vrhunec varčevanja in planiranja to da šparajo par mesecev da grejo nekam žurat
Jaz tudi v tem ne vidim nobenega problema, problem vidim pol ko začnejo jamrat kako so nepremičnine predrage in kako nimajo niti 20% za polog, tega pa niso študirali ko so šli kam ali zapravli preveč za avto kot bi rabili... Če meniš da ne uživajo prekomerno, vprašaj sebe in pomisli koliko ljudi ima pri 18-25 naret nek finančni načrt kako do nepremičnine, kako varčevat, ipd...
Vsak poziv da bi morala država ali državne službe gradit stanovanja za "mlade družine" je točno to kar sem baje potegnil iz riti... enako je vsaka zahteva po nepremičninskem davku, način kako mora DRŽAVA (zakon) njim pomagat da bodo DRUGI se hotli losat nepremičnin... itd...
Nazadnje ko sem pogledal so razlike v plačah glede na regijo zelo majhne...
S tem se strinjam, niti pa ne vidim zakaj bi to nujno bila težava, če odmisliva vidik gneče na cestah in večje možnosti za nesrečo...
Osebno pač menim da je preveč folka popolnoma nezainteresiranih, da bi malo bolj splanirali lastno življenje in bili naravnani na varčevanje in smiselno pot v življenju... in to se najbolj vidi ko gledaš kako skoraj 30 letniki potem ko jim klikne bi naenkrat imeli nepremičnino pa ne gre... kot kaže mentaliteta instant vsega v otroštvu
Uživaj life in ga ne tretiraj kot, da mora biti vse splanirano in vse podrejeno temu.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Itak da imajo za polog, samo tam kjer ni sluzb je nepremicnina stara 40k, tam kjer pa so dobre sluzbe pa so 400k. Jurja je pa samo jurja na mesec.
Razlike v cenah nepremicnih na dobrih lokacijah je dalec od tega, da bi bilo vzporedno s placami. Lahko si planiras kok ces.
Ce si pa ti vedel leta 2009 kaksne bodo cene 2020, da bos imel taksno in taksno sluzbo, placo, pa se tudi jaz priporocam, da mi poves kje dobim to kristalno kroglo.
Razlike v cenah nepremicnih na dobrih lokacijah je dalec od tega, da bi bilo vzporedno s placami. Lahko si planiras kok ces.
smiselno pot v življenju..Kaj pa po tvojem to je? Lahko si ti splaniras marsikaj, pa poskoci cena nepremicnine za trikratnik tega, kot si splaniral pa ne bos imel niti "uzivancije" niti nepremicnine, ki si si jo "splaniral"
Ce si pa ti vedel leta 2009 kaksne bodo cene 2020, da bos imel taksno in taksno sluzbo, placo, pa se tudi jaz priporocam, da mi poves kje dobim to kristalno kroglo.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Itak da imajo za polog, samo tam kjer ni sluzb je nepremicnina stara 40k, tam kjer pa so dobre sluzbe pa so 400k. Jurja je pa samo jurja na mesec.
smiselno pot v življenju..Kaj pa po tvojem to je? Lahko si ti splaniras marsikaj, pa poskoci cena nepremicnine za trikratnik tega, kot si splaniral pa ne bos imel niti "uzivancije" niti nepremicnine, ki si si jo "splaniral"
Četudi varčuješ in so cene nepremičnin x3 pol, še maš vedno več kot če ne varčuješ in so cene x3
Ze v MS so cene taksne, da si vecina ljudi iz pomurja te nepremicnine privosciti ne more, sparanje gor al pa dol. Oz. si jo lahko, ce vzame kredit na 30 let. Samo je pol pitanje, kolko firm se bo vmes zaprlo in zaprlo.
200k krede al pa 220k krede, neke razlike na 30 let iz mesca v mesec ne bo. Bo pa na stara leta, ko se bos hotel spomniti mladih let in se ne bos spomnil nicesar, niti imena prijateljev, custev, ki bi jih lahko dozivel pa jih nisi, ker pac.
A v Slo ne dajo krede brez pologa?
Četudi varčuješ in so cene nepremičnin x3 pol, še maš vedno več kot če ne varčuješ in so cene x3Logicno, ampak pol se vprasas, cemu si se odrekal za brezveze. A zato, da bos imel na koncu eno majhno luknjo med cigani? Se opravicujem za vulgarnost.
200k krede al pa 220k krede, neke razlike na 30 let iz mesca v mesec ne bo. Bo pa na stara leta, ko se bos hotel spomniti mladih let in se ne bos spomnil nicesar, niti imena prijateljev, custev, ki bi jih lahko dozivel pa jih nisi, ker pac.
A v Slo ne dajo krede brez pologa?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Invictus ::
Kdo iz Prekmurja pa še ne dela v Avstriji ?
Sam vprašam...
Sam vprašam...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Predvsem juzna, jugovzhodna polovica. V AT vec tudi ni tako lahko prit nekam notr, brez tega, da te nekdo not potegne. So se razni madzari in srbi prerinli gor.
Nazadnje v Grazu sem imel obutek, kot da se sprehajam po Subotici.
Bi med Rakicanom povezali AC z hitro cesto 69 v AT, vec nihce nebi delal v Slo.
Nazadnje v Grazu sem imel obutek, kot da se sprehajam po Subotici.
Bi med Rakicanom povezali AC z hitro cesto 69 v AT, vec nihce nebi delal v Slo.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Invictus ::
Pol je tako kot v Dubaju z Indijci. Leti vlečejo noter samo svoje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
V DE je podobno, UPS, Hermes, Amazon dostava, polovica DHLa to so 90% madzari, srbi in romuni. Zaposlovalec je madzar preko Agencije in vlecejo gor samo svoje. Slovenci pa se kregajo gori med sabo, kot tu na forumu :) Ko recejo, da je Slovenija prepoznavna, mi gre kr na smeh, ko moram razlagat, da je med Avstrijo in Hrvasko in ne med Cesko in Madzarsko :) Mogoce pa jih samo zemljepis jebe.
PS: Me niti ne tako dolgo nazaj en vprasa, ce ze mamo evro.
Joj moment, se ena aktualna. Pravi sodelavka, bli smo v Sloveniji, pa vprasam kje, pa rece, na avtocesti do Hrvaske xD
PS: Me niti ne tako dolgo nazaj en vprasa, ce ze mamo evro.
Joj moment, se ena aktualna. Pravi sodelavka, bli smo v Sloveniji, pa vprasam kje, pa rece, na avtocesti do Hrvaske xD
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
gtx970op ::
Kdo iz Prekmurja pa še ne dela v Avstriji ?
Sam vprašam...
Avstrija tudi ni tak fajn kot si eni predstavljate... Vem da nekateri se vozijo v Magno delat in štartajo zjutraj pred 5 uro in pridejo ob 17 domov. Spat pa grejo ob 21 ker so tako utrujeni... Pol se začneš spraševati koliko EUR je sploh vreden tak šiht, kjer živiš bol ko ne samo za vikend. Žal pa nekaterim ne preostane drugo kot to.
Če bi v sloveniji delal po 12 ur na dan bi se tudi v sloveniji približal takšni plači kot jo lahko imaš preko meje in bi isto časa bil odsoten.
Šparanje od 20 - 30 leta pa je vsekakor smiselno ampak to ne pomeni da nemoreš 1-2kEUR letno namenit potovanju če ti je to zanimivo. Nekatera 4-5 dnevna potovanja z letalom so naj z ženo v takem obdobju stala po 400EUR-500EUR na potovanje (EU glavna mesta z letalskimi kartami po 10EUR na osebo). Ko si študent si komot privoščiš te zadeve pa še ostane ti keš. Tistih 10-20kEUR ki bi jih lahko več imel pri gradnji hiše pa ne pomeni nič. Komot ga zagoniš potem za brezveznosti pri izbiri materialov, oken, vrat pri gradnji oziroma pri nabavi opreme.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gtx970op ()
Če bi v sloveniji delal po 12 ur na dan bi se tudi v sloveniji približal takšni plači kot jo lahko imaš preko meje in bi isto časa bil odsoten.Ampak bi delal 4 ure vec za isto mizerno urno postavko in 12 plac. Je razlika vseeno. Ponavadi en pelje, drugi pa lahko v avtu pocivajo in se menjavajo. Se vedno je to bistveno manj grozno, kot delat 12 ur. Moja mati je delala 12 ur v Slo, na placi se ni poznalo, se pa na kilometrini zivljenjske energije.
Nekatera 4-5 dnevna potovanja z letalom so naj z ženo v takem obdobju stala po 400EUR-500EURJa saj.
Komot ga zagoniš potem za brezveznosti pri izbiri materialov, oken, vrat pri gradnji oziroma pri nabavi opreme.Nekako tako. Najbolj odvisno pa je od tega kje in kaj kupujes. Ponavadi bolj kot si dalec od sihta, slabse kot je, ceneje je. Posledicno se bos pa moral vec vozit, trosit avto, gume, gorivo, cas, vinjeto... Po moznosti celo dva avta bo treba, ce pa ni pametnih avtobusnih povezav, bo pa se treba otroke naokol furat al pa bodo uzivali na avtobusu po 2-3 ure na dan.
Jebiga tako je.
Med 360x612 ali 360x670 ne bo neke razlike, ce ze kupujes nepremicnino na dolgi rok, naj bodo povezave in infrastruktura top. Ne pa neko razpadajoco neizolirano luknjo.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
ubermensch ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Uživaj life in ga ne tretiraj kot, da mora biti vse splanirano in vse podrejeno temu.
Potem pa jamrat o tem kako ničesar nimaš in kako je vse drago, nepošteno in da more država vse zrihtat! Naiven pristop... Prava pot je sicer nekje vmes... če pa se že nagibamo k eni skrajnosti je pa nedvomno bolj plodna tista z več planiranja in preudarnega dolgoročnega mišljenja.
To, da bi pa imeli vecje place, nizje davke pa ne, kljub temu, da je zemlja v slovenskem sparu drazja, kot v nemciji.
Ma ne, naj se znizajo place, da boste se bolj planirali in sparali. Ni dovolj, da vecina kupuje najcenejso hrano, ki jo najde v diskontih.
Ma ne, naj se znizajo place, da boste se bolj planirali in sparali. Ni dovolj, da vecina kupuje najcenejso hrano, ki jo najde v diskontih.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Glavno, da se spara, je najcenejšo hrano, dopustuje v najcenejsi lukni...zakaj?
Da bos lahko životaril se naprej z naucenimi navadami v SVOJI lukni? Potem pa fausija ven vdari, ko en luftar podeduje flat in uziva se naprej kot je do zdaj.
Da bos lahko životaril se naprej z naucenimi navadami v SVOJI lukni? Potem pa fausija ven vdari, ko en luftar podeduje flat in uziva se naprej kot je do zdaj.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
gtx970op ::
Ampak bi delal 4 ure vec za isto mizerno urno postavko in 12 plac. Je razlika vseeno. Ponavadi en pelje, drugi pa lahko v avtu pocivajo in se menjavajo. Se vedno je to bistveno manj grozno, kot delat 12 ur. Moja mati je delala 12 ur v Slo, na placi se ni poznalo, se pa na kilometrini zivljenjske energije.
Ma ja v Sloveniji se še polnih 8 ur ne dela in to ne samo zarad malice... Večina, ki dela v avstriji ti bo povedalo da se tam tistih 8 ur s precej višjim tempom dela + malica ne gre zraven. Da ne govorimo o kakih javnih službah kjer se prinas večinoma dela precej manj kot 8 efektivnih ur nažalost.
Na minimalcu je res verjetno kar razlika v plači v vsakem primeru. Pri višjih plačah pa se mi zdi da gre račun precej bol v prid dela v sloveniji, ko vkalkuliraš kolk bol sproščeno življenje lahko imaš, če živiš tik ob šihtu.
Nekako tako. Najbolj odvisno pa je od tega kje in kaj kupujes. Ponavadi bolj kot si dalec od sihta, slabse kot je, ceneje je. Posledicno se bos pa moral vec vozit, trosit avto, gume, gorivo, cas, vinjeto... Po moznosti celo dva avta bo treba, ce pa ni pametnih avtobusnih povezav, bo pa se treba otroke naokol furat al pa bodo uzivali na avtobusu po 2-3 ure na dan.
Jebiga tako je.
Med 360x612 ali 360x670 ne bo neke razlike, ce ze kupujes nepremicnino na dolgi rok, naj bodo povezave in infrastruktura top. Ne pa neko razpadajoco neizolirano luknjo.
Tako je. Dobra stvar če ne živiš in ne delaš v Ljubljani je, da so vseeno cene nepremičnin precej bolj dostopne če imata oba približno povprečno plačo oziroma kakšen € več. Meni je idealna lokacija kjer so vrtci, šole, športne dejavnosti dostopne peš ali s kolesom. Pa če ima vsaj en od staršev šiht dovol blizu da ne rabiš vzdrževat 2 avtomobilov. Višja cena nepremičnine zaradi lokacije se pa zelo hitro poplača, ko ne rabiš imeti 2 avtomobilov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koliko % prihodkov? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 12314 (6476) | borut_p |
» | Kako prihraniti ali zaslužiti več (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16200 (11121) | kriptobog |
» | Mesečni stroški bivanja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 24757 (20611) | zobnik |