» »

Koliko % prihodkov?

Koliko % prihodkov?

1
2
3

IL_DIAVOLO ::

Res je, tudi jaz ne razumem sparanja pa ni vazno koliko trpi kvaliteta zivljenja.

Old Spice ::

Tole je še ena tema, kjer se bo nekaj oseb uspelo med vrsticam pobahat kako dajo 2 jurja mesečno na stran (poleg 1500 eur mesečnih fiksnih stroškov).

mahoni ::

sunshine403 je izjavil:

Meni se do sedaj moja placa ni zdela nic pretirano posebnega, pa je krepko visja kot to.

V tujini sigurno ne, v Sloveniji je to ze presezek.

IL_DIAVOLO ::

Tudi ti bi se, ce bi jih imel :)

dexterboy ::

sunshine403 je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Je skrivnost kaj delaš, da imaš 2k+ prihodkov?
Ok saj zares sem mi vedno bolj dozdeva da je na ST boga in pol napihovanja ko se gre o denarju, medtem ko je potem miljon tem od istih ljudi, kjer se pokaze da je realnost vse kaj drugega in da je 20eur ze problem. Ampak resno... 2000+eur neto place je za ST res tak nor prihodek?? Meni se do sedaj moja placa ni zdela nic pretirano posebnega, pa je krepko visja kot to.

Se pardoniram, ker nimam 3k neto plače... ako treba, bom spremenil nickname v "manjvredni ljud".
Amapk RES ne štekam folk, ki misli, da imamo vsi dva neto plače...đizs
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

sunshine403 ::

dexterboy je izjavil:

Se pardoniram, ker nimam 3k neto plače... ako treba, bom spremenil nickname v "manjvredni ljud".
Amapk RES ne štekam folk, ki misli, da imamo vsi dva neto plače...

Ne vem zakaj bi bil manj ali vec vreden kot clovek glede na visino place (kot delavec ze, kot clovek pa vsaj zame definitivno ne). Jaz zares ne stekam prepucavanja v temah tu gor, kjer nekdo daje obcutek, da ima miljone, zraven pa odpre temo in joka, da ne more mami placati frizerja, ki je 50eur kar je za popizdit drago. In ce pogledas vecino tem tu in prepucavanja ko pride do denarja, bi imel obcutek, da je moja placa nizka.... đizs ;)

joze67 ::

A ni Bezos prosil kupce, naj donirajo za Amazonove delavce? Enkrat je na Quori nekdo spraševal, kaj se Rusija toliko bode okoli Kurilov pa okoli Finkse meje pa Arktike pa to, ko pa je tako velika. Je dobil odgovor, tako veliki smo, ker zlepa ne damo iz rok.
Če šparaš, je denar za frizerja glavna drama. Ne, ker bi ne imel, ampak ker nimaš za frizerja.

opeter ::

Se spomnim, da so v članku pred mnogimi leti nazaj enega izmed najbogatejših Japoncev spraševali kako to, da ne nosi s sabo denarnice. Odgovoril je, da tako ne more nepremišljeno trošiti denar.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

m0LN4r ::

To so preference.

Procent je butasto, ce je najemnina 600eur pri 1k placi, 2k placi ali 3k placi. Recimo kolega je ca. 30+, samski, zivi v garsonjeri, to je to. Cele dneve za racunalnikom, ma pa 3k place.

Seveda en kup mama hotelistov je tu, pa takih, ki nosijo ene copate 5 let, ker se nic ne premikajo.

Al pa imajo 3k place in se fijakajo v najnizjem razredu na vlaku.

Pac, me pa preseneca, da dejansko nekateri sparajo denar na racunu, ki lahko prakticno ni vreden nic.
Lastna streha nad glavo je pa vseeno streha nad glavo.

Nekdo je zgoraj napisal, sparanje je odlozena potrosnja. Prakticno je to tudi res. Moji so nonstop sparal, ampak na koncu jim ni ostalo prakticno niti en evro vec, kot tistim, ki so sproti zidali in odplacevali.
Celo v prednosti so bli, ker so ko so odplacevali lahko hkrati ze ziveli na svojem.

Ok saj, ce mas mama hotel pa starse, ki ti filajo rit, pa tudi ce samo tu pa tam, je povsem druga pesem.

Nekateri poerbajo bajte, stari pa gredo na vikend. Nobenga kredita, nobene najemnine, super karte. Ironija pa je, da poznam en tak primer in kljub temu se od vseh, ki jih poznam najbolj pritozujejo, kko nic ne prsparajo.

Izven ST populacije seveda.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

mahoni ::

Mam v druzini taksne, ki posedujejo po vec nepremicnin v razlichnih drzavah. In glej ga zlomka le ti so najbolj skrti, posebej ko se gre za familijo. Ko sedis z njimi, pa moras poslusati kako si je sedaj kupil apartma na Hrvaskem, kako si je kupil vikend za drobiz ipd.

Ko pa samo za hec omenis, bi mi posodu par tisoc €, pa ze jok in stok.

Itak si od taksnih voluharjev ne bi nikoli nicesar zelel.

Pol pa po drugi strani mam npr. tasca, ki samo da ga poklices ze sprasuje, a je vse vredu, rabis kej...pa je financno na nekem povprecnem nivoju.

freesty ::

Kot je ze nekdo napisal, samo procent ti nicesar ne pove. Moral bi gledat koliksen procent "spending money-a" dajo na stran.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

secops ::

Če s punco domov prineseva cca 2.5k na osebo, ne živiva v Lj, kam naj dava toliko keša na mesec, normalno da ostane več kot polovica.

Vazelin ::

Belidihur: eni dejansko mislijo, da če jim matka plačuje položnice in hrano je to dejansko zastonj:))
Enmu kolegu leecherju mame in fotra sem enkrat kar neposredno reku, da pejt vsaj enkrat mesečno v trgovino in napolni voziček za domov, ne pa da si 10/10 pijavka pri 30+ letih lulz :D

jaz vem da bi mulcu pri 30+ računal hrano in stroške. ne pa da se razvaja folk, pol pa ko tastarih ni več pa depresija in pijača
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

IL_DIAVOLO ::

Seveda se doma pomaga pri položnicah, fasngi, kakšnimi rednimi popravili ali tudi izrednimi stroski. Niso vsi ****, ki so ga stari financirali dokler ni imel dovolj nasparano in se takrat mu dali financno injekcijo.

Živeti doma ne pomeni živeti na račun ta starih, ampak si deliti stroske. To je se vedno neprimerno bolj ugodno od podnajemnistva.

MIHAc27 ::

Včasih sem dajal 10-15% sedaj je bolj na 0%. Rezervni sklad je, kar se je prej nabralo. Ni pa niti za en orng nov avto.

Glugy ::

Koliko % prihodkov? Odvisno do stroškov. Če gledam samo na razpoložljivi denar torej ko odšteješ denar za stroške življenja ( hrana; vzdrževanje, položnice itd itd ). in ko šteješ samo ta denar; potem recimo ene 75% tega prihranim za kasneje. Si pa potem po navad enkrat na let kej večjega s tem prišparanim privoščim. Seveda je en del tud "zlate rezerve" če bi blo krkol hujšga.

Ampak ja nekdo z minimalno plačo ne more toliko % dat od vseh prihodkov ( pred odštetimi stroški življenja samega ) kot ga lahko nekdo z povprečno ali nadpovprečno plačo. Tko da je anketa v bistvu dost zavajajoča oziroma nepoštena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

mahoni ::

IL_DIAVOLO je izjavil:


Živeti doma ne pomeni živeti na račun ta starih, ampak si deliti stroske. To je se vedno neprimerno bolj ugodno od podnajemnistva.

Pomeni pa zagotovo, da ne morem glih zeno pofukati sred kuhnje, ko jo vidim kako miga z ritko pri peki moje najljubse jedi. Kdor to zrtvuje za nekaj prisparanih cekinov je bedak.

IL_DIAVOLO ::

Ce si porocen, imas verjetno svojo etazo.

Lonsarg ::

V bistvu je težko sploh striktno definirat kaj pomeni prišparat, kje je meja med "zapravim sproti" in "prišparam ter kasneje zapravim za večjo zadevo"?

Jaz recimo prišparam vsak mesec nad 50% in nato zagonim za potovanje 2 plače vsaj. Podobno za kake druge večje letne zadeve, ali celo desetletne zadeve kot je avto.

fiction ::

Trenutno dajem nekje 20-25% plače mesečno v indeksne sklade. Je pa moj cilj to povečat nekje do 40% (ob isti plači). FIRE movement je kul in luksuzu se lahko odpovem, sam po drugi strani pa tudi ne mislim životarit, da bom lahko ful prej šel v penzijo.

redtech ::

Zelo težko se da fiksni % na stran, jaz vsak konec meseca pogledam koliko ostane in potem po parih mesecih, vložim ali kaj vrednejšega kupim, kolo, jogi. Povprečno okrog 30%.

Strogo se držim pravila, da je strošek transporta (avto, zavarovanje, energent) 10% budgeta. Za ostalo se bom še moral samodisciplinirati.

V tej temi sem odkril zakaj indexi rastejo, ko proizvodnja stoji :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: redtech ()

Lonsarg ::

Jaz se pa ničesar strogo ne držim, nimam nobenih pravil ampak sem vseeno na lepem prihranku. Najbrž je to vzgoja da denar ni za metat stran in pred vsakim zapravljanjem pomislim kaj mi pomeni in sem selektrivno zapravljiv. Selektivno pomeni da recimo v potovanja in kak monitor in kako opremo v stanovanju vržem brez zadržka eno plačo ekstra in sem +-1000EUR. Po drugi strani pa pri rednih stroških pazim na vsak EUR, če je nekje 2EUR cenejši internet grem tja, če se da RTV odpovedat odpovem, če se lahko vozim z 9 let starim Polotom čeprav imam našparan za fensi hibrid se vozim vseeno z starim polotom. Za kavbojke in čevlje nad 50EUR ne dajem, še raje vidim če so 20EUR :), itd itd.

Pač če pri zadevah ki ti manj pomenijo šparaš ti več ostane za prioritete, če te pa čisto vsaka stvar premami in si potrošniški odvisnik je pa kriza ja :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

chucki ::

0%...... zadnja 3 leta vse vlagam v hišo
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

gruntfürmich ::

namensko ne varčujem več, čeprav mi je žal za pokojninsko za 3% obresti.
drugače pa sem privarčeval cca 56,5% prihodkov v 10 letnem povprečju če sem prav naračunal. nisem pa še kupoval nepremičnine. to bo spremenilo računico, če to ne gre v 'prihranke'.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

Bobo95 je izjavil:

Trenutno okoli 90%.

Vse kar "zapravim", porabim za prispevke/dohodnino, hrano, vodo, elektriko in internet.
Dobesedno si nič ne kupim ali privoščim, ker mi prinese več stresa kot koristi. Ne morem dojeti, da si ljudje želijo imeti še več krame doma. Zadnje čevlje sem si kupil 3 leta nazaj. Na dopustu nisem bil 4 leta. Imam vse kar rabim in ne rabim nič več. Razen mogoče off-grid log cabina, stran od ljudi. Ampak to še pride, ko bom "upokojen".

Vse kar prišparam investiram.
Cilj je preprost: živeti od investicij in se rešit potrebe po delu.

mislim da je tvoj cilj čimprej umreti. po možnosti bogat.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

kuall ::

Lahko bi našparal do 70%.
V realnosti manj kot 10%.
Teoretično bi bilo čist možno prilest do 80% oziroma 20jurjev letno. Ampak kaj mi bo.

Imam v planu se stabilizirat na 50%.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kuall ()

;-) ::

Na stran dama oba vse kar je več kot minimalka (740€), komplet položnice plačama z najemnino ki jo dobima od nepremičnine. Ostale vsak 740 potrosima kako se nama zazdi. Večinokrat še kaj dava vstran konec meseca ker ostane.

Bobo95 ::

gruntfürmich je izjavil:

mislim da je tvoj cilj čimprej umreti. po možnosti bogat.

Oh? Kako si pa to tega zaključka prišel? Nič materialističnega mi ne manjka v življenju.

fiction ::

redtech je izjavil:

V tej temi sem odkril zakaj indexi rastejo, ko proizvodnja stoji :)

Brez skrbi, skladi ne rastejo, ker jih jaz kupujem :) Pa tudi jaz jih ne kupujem zaradi kratkoročne rasti. V bistvu sem zaradi divje rasti zadnje čase prej zaskrbljen, verjamem, da je vse skupaj posledica "pumpanja" s strani FED-a in zna priti do še kakšnega popravka.

Samo moja prepričanja nimajo neke hude teže, ker sem si kot cilj zastavil, da vsak mesec investiram najmanj določeno fiksno vsoto denarja (recimo da okrog 20 % plače). Trik tukaj je, da to naredim takoj, ko dobim denar na račun.

Če greš na način kolikor bo pač konec meseca ostalo, bo to zelo verjetno vedno precej blizu 0. Pa ne govorim o tem, da vso plačo porabiš za življenjske stroške, tudi če imaš kaj več, si vedno podzavestno rečeš, "že od nekdaj hočem nov xyz". Pa xyz je lahko nekaj za 5 eur, za 50 ali pa v končni fazi tudi za 500 eur. Problem je v tem, da več ko imaš plače, več misliš, da si lahko privoščiš.

Aja še to, procenti ki sem jih napisal so mišljeni kot koliko namenim za dolgoročne investicije oz. varčevanje za pokojnino. Če ti samo nekaj ostane na računu to ni nikakršna investicija, ker denar na dolgi rok izgublja vrednost. Ja, trenutno mogoče tudi jaz par procentov plače "prihranim" na ta način, sam to je bolj zaradi tega, ker sem trenutno malo bolj pesmističen glede drugih naložb pa še likvidnostno rezervo bi si rad malo bolj napolnil (cilj je, da bi imel denarja za 6 mesecev odhodkov).

2dark ::

opeter je izjavil:

Se spomnim, da so v članku pred mnogimi leti nazaj enega izmed najbogatejših Japoncev spraševali kako to, da ne nosi s sabo denarnice. Odgovoril je, da tako ne more nepremišljeno trošiti denar.


Čista resnica.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Tine93 ::

Glugy je izjavil:

Koliko % prihodkov? Odvisno do stroškov. Če gledam samo na razpoložljivi denar torej ko odšteješ denar za stroške življenja ( hrana; vzdrževanje, položnice itd itd ). in ko šteješ samo ta denar; potem recimo ene 75% tega prihranim za kasneje. Si pa potem po navad enkrat na let kej večjega s tem prišparanim privoščim. Seveda je en del tud "zlate rezerve" če bi blo krkol hujšga.

Ampak ja nekdo z minimalno plačo ne more toliko % dat od vseh prihodkov ( pred odštetimi stroški življenja samega ) kot ga lahko nekdo z povprečno ali nadpovprečno plačo. Tko da je anketa v bistvu dost zavajajoča oziroma nepoštena.


Se strinjam z izpostavljenim pogledom. Vprašanje bi res bilo bolj smotrno zastavljeno, če bi vprašal, koliko privarčujete od teoretično možnega.

Primer:
Plača +100
Življenjski stroški (hrana, prebivališče ipd.) -75
Teoretična vrednost 'idealnega' varčevanja +25

Če potem dejansko uspeš privarčevati +15, -10 pa porabiš za stvari, ki niso nujne, potem je tvoj 'izkoristek' varčevanja 60%.

Furbo ::

Jaz nekje 50%, seveda pa to ne pomeni, da nosim na banko, kar se enim tukaj očitno zdi edini način varčevanja=garant zguba.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

gruntfürmich ::

sami vrhunski vlagatelji, ki tako pljuvate čez gotovino... kaj miljonarji, miljarderji ste!

torej raje kot denar na banko, ki zarant izgublja vrednost in je čisto brez veze, kredit za avto? morda za kakšno nepremičnino ki se vam zdi super, otrokom pa bo v breme in jo bodo prodali s 50% izgubo?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

c3p0 ::

Celoten sistem temelji na dolgu. Nima rad neodvisnih ljudi, brez kreditov, so namreč precej manj ubogljivi. Zato se vzpodbuja zapravljanje in zadolževanje. Varčevanje so tako že uničili leta nazaj. Naslednja prepreka je gotovina. Nato bodo negativne obresti nekaj povsem normalnega.

"Če pa je tako udobno plačevati s kartico, gotovine nisem že leta dvignil". Poceni so vas kupili. V bistvu vas niti niso rabili kupiti, le nekoliko poneumiti.

m0LN4r ::

Midva sva gledala, da vzameva nepremicnino v okolju, kjer trenutno cene _extremno_ narascajo in prognoza bank, gospodarstva regije, kaze, da bo slo se vsaj 10 let tako naprej. Potem prodava verjetno, cez ca. 20 let in za to ceno kupiva v sloveniji vsaj 3 manjsa stanovanja.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Invictus ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ce si porocen, imas verjetno svojo etazo.

To je isto.

Imeti taščo v isti bajti je smrt za zakon...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

mahoni ::

Invictus je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ce si porocen, imas verjetno svojo etazo.

To je isto.

Imeti taščo v isti bajti je smrt za zakon...

Odvisn kaksna riba je tasca. Ji das vsake tok zdravila, pa bo mir.

TheBlueOne ::

gruntfürmich je izjavil:

sami vrhunski vlagatelji, ki tako pljuvate čez gotovino... kaj miljonarji, miljarderji ste!

torej raje kot denar na banko, ki zarant izgublja vrednost in je čisto brez veze, kredit za avto? morda za kakšno nepremičnino ki se vam zdi super, otrokom pa bo v breme in jo bodo prodali s 50% izgubo?


Gotovina je kratkorocno cisto OK, vsaj dokler moras kaj placati. Avto ni investicija, hisa v kateri zivis tudi ni investicija. Ce pa kupis hiso in jo s profitom dajes v najem pa je vsaj zame super. :)

Zakaj bi otrok karkoli prodajal s 50% izgubo? Malo ga pa ze naucis, da financno ni totalni lolek. Mimogrede valute lahko pravtako padejo. Ce pade €, ti pa imas denar v Slo bankah bodo otroci res hitro dobili manj kot 50%.

m0LN4r ::

Poanta hise je, seveda za tiste, ki takih stvari ne erbajo avtomatsko, da imas streho nad glavo, ce vsaj dnarja ni oz. valuta zgubi na vrednosti. Recimo EU razpade, Dolar:Evro kurs se spremeni, enostavno dnar je se najmanj stabilen oz. ne mores vedet.
Ker se prakticno vse dobrine drazijo, davki se vecajo, je kupna moc valute vedno nizja.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

MarkoMan ::

Hehe, sem prisel pogledat, kak car sem, pa vidim da sem reven proti vam. V to temo ocitno pisejo samo da se pohvalijo, ker je denar preveckrat merilo uspesnosti v zivljenju, pa je to treba drugim povedat.

No, pocutim se, da imam srečo v življenju, ko zasluzim na racun 1400, punca podobno, in sva si lahko kupila stanovanje. Kar ostane (cca 30%) dajeva vse v poplačilo kredita za stanovanje.

Nevem no če mislite, da 2000eu ni nic posebnega poglejte slovensko povprecje, kjer naj bi 70% zasluzilo manj. 2000eu ni nic posebnega samo ce se hoces pririnit med 1%, kjer pa jaz osebno ne bi hotel biti..
vsak zacetek in zacetnik je tezek

Machete ::

2000 je pa malo premalo za 1% ;)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

TheBlueOne ::

MarkoMan je izjavil:


Nevem no če mislite, da 2000eu ni nic posebnega poglejte slovensko povprecje, kjer naj bi 70% zasluzilo manj. 2000eu ni nic posebnega samo ce se hoces pririnit med 1%, kjer pa jaz osebno ne bi hotel biti..


Odvisno kako gledas na svet okoli sebe. Ce nic ne hackas v smislu, da kupujes rabljeno itn. in kupujes to, kar industrija dela za srednji razred, te samo nepremicnina in en avto sigurno staneta 2000€/mesec. Pa to morda kolobaris z novim malo boljsim Mercedezom C, srednje veliko hiso ampak ne v mestu itn.

Seveda se da ceneje, ampak industrija v EU in celoten sistem se mi zdi, da sta narejena, da ti je kamot, ce ima par ca. 4000€/mesec. To ti Avstrijsi in Nemci, ki so dlje casa vajeni takega srednjega standarda pokurijo za salo, kjer racunaj, da lahko dajo dosti vec na mesec za nepremicnino. Pa na hitro nimajo kaj posebnega. Ce pa nehajo tako ziveti in zacnejo hackati sistem, potem se bi vse podrazilo za tiste, ki so drugi v vrsti.

Utk ::

Mnja, denarja ima (očitno) vsak tu zase dovolj in kurčenja z njim je bilo res že tudi dovolj na tem forumu. Morda bi bil čas, da se odpre tema "koliko prostega časa na mesec mi ostane"...A ni cilj denarja čim več prostega časa?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

TheBlueOne ::

Prosti cas je plan B, omogoci pa ga plan A. :) Ce pa imas drug plan, pa prosim. Bi ti bil hvalezen do konca svojih dni.

Machete ::

Tudi prosti čas je subjektiven, eni ne znamo živeti s prostim časom.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

Utk ::

Ne, nimam, samo pravim, da je treba gledat na razmerje med prihodki in časom, ne pa samo eno ali drugo. Ker v resnici med plačo 2k in 4k je majhna razlika v kvaliteti življenja (veliko manjša kot med 800 in 1500). Če ti 4k pobere nekaj več časa, je že vprašanje, če si res na boljšem.

Machete je izjavil:

Tudi prosti čas je subjektiven, eni ne znamo živeti s prostim časom.

Sej jaz tudi rad skoz kaj delam, ampak ne 12 ur dnevno tisto kar naj bi v službi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

TheBlueOne ::

Ce govoris o placi verjetno govoris o placi za poln delovnik brez dodatkov?

Furbo ::

gruntfürmich je izjavil:

sami vrhunski vlagatelji, ki tako pljuvate čez gotovino... kaj miljonarji, miljarderji ste!

torej raje kot denar na banko, ki zarant izgublja vrednost in je čisto brez veze, kredit za avto? morda za kakšno nepremičnino ki se vam zdi super, otrokom pa bo v breme in jo bodo prodali s 50% izgubo?

Kako bo otrokom podedovano v breme? Vidiš kaj dosti dedičev nepremičnin, ki jamrajo? Njim bo to kar čisti dobiček. Za razliko otrokov od staršev, ki vse sproti zapijejo.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

gruntfürmich ::

Utk je izjavil:

Morda bi bil čas, da se odpre tema "koliko prostega časa na mesec mi ostane"...A ni cilj denarja čim več prostega časa?
treba definirat kaj pomeni 'prosti čas'. če je to gledanje v luft (ali eden izmed ekranov) in dolgočasenje, ali je to čas ki ga 'zabiješ' s hobiji.
moj cilj denarja je 24/7 ukvarjanje s stvarmi ki me ~100% veselijo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Utk ::

Sigurno da to drugo. Prvo je še bolj bedno od dela...
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

z 1.000 plače... realno kaj boš s tem kej konkretnega naredil? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
44691100 (78693) FTad

Več podobnih tem