Forum » Kaj kupiti » Katero Brezprekinitveno Napajanje (UPS)
Katero Brezprekinitveno Napajanje (UPS)
Boobiz ::
Zdravo,
Odločil sem se, da bi morda h kupu svoje elektronike dodal UPS, ker so izpadi elektrike in padci napetosti (momentalno žmiganje luči npr.), ki včasih zmedejo kakšno elektroniko kar pogosti pri tem našem omrežju.
Ker načeloma tega ne poznam, vem pa da je precej stvari na katere je treba biti pozoren rajši vprašam tukaj.
- Moje potrebe pri moči načeloma niso visoke. Mission critical zadeve, ki jih želim zaščitit kurijo skupaj cirka 50W. Občasno pride zraven še kak drug porabnik in vse skupaj pride na 300W porabe. Sklepam, da bi bila moč med 400 in 500W dovolj za tistih par minut delovanja in varen izklop?
- Druga stvar je, da vsa elektronika za katero bo stvar namenjena uporablja napajalnike z active PFC (power factor correction), kar je bojda loterija (včasih dela, včasih ne) pri UPSih, ki sinus zgolj simulirajo (niso pure sine wave). Je boljše, da iščem dražje UPSe s čistim sinusom?
- Tretja stvar je vzdrževanje oziroma ponudba. Kaj kupiti znotraj EU oz. naše države, da uporablja baterije, ki so na izi dostopne za zamenjavo pri nas?
A sem še kaj pozabil, da bi bilo vredno omenit?
Vsi komentarji in predlogi kaj kupiti dobrodošli!
Odločil sem se, da bi morda h kupu svoje elektronike dodal UPS, ker so izpadi elektrike in padci napetosti (momentalno žmiganje luči npr.), ki včasih zmedejo kakšno elektroniko kar pogosti pri tem našem omrežju.
Ker načeloma tega ne poznam, vem pa da je precej stvari na katere je treba biti pozoren rajši vprašam tukaj.
- Moje potrebe pri moči načeloma niso visoke. Mission critical zadeve, ki jih želim zaščitit kurijo skupaj cirka 50W. Občasno pride zraven še kak drug porabnik in vse skupaj pride na 300W porabe. Sklepam, da bi bila moč med 400 in 500W dovolj za tistih par minut delovanja in varen izklop?
- Druga stvar je, da vsa elektronika za katero bo stvar namenjena uporablja napajalnike z active PFC (power factor correction), kar je bojda loterija (včasih dela, včasih ne) pri UPSih, ki sinus zgolj simulirajo (niso pure sine wave). Je boljše, da iščem dražje UPSe s čistim sinusom?
- Tretja stvar je vzdrževanje oziroma ponudba. Kaj kupiti znotraj EU oz. naše države, da uporablja baterije, ki so na izi dostopne za zamenjavo pri nas?
A sem še kaj pozabil, da bi bilo vredno omenit?
Vsi komentarji in predlogi kaj kupiti dobrodošli!
I'm drunk, what's your excuse?
Dami ::
Js mam trenutno 2 tale za 2 pcja in nekaj mrežne opreme, ter 9 let starega smarta (za server in malo več mrežne opreme), ki sem mu letos prvič zamenjal baterije. Sicer sem vzel nove originalne ker se je mudilo, drugače pa imaš morje "kompaktibilnih" za pol manj denarja.
Če hočeš topshit (pravi on-line double conversion z PFC) pa mogoče eaton. Sem tudi sam planiral zamenjat vse moje apcje s tem eaton 2000va modelom ter dodatno baterijo, vendar se načrti niso izšli. Je pa še vedno ostal plan enkrat to narediti.
Če hočeš topshit (pravi on-line double conversion z PFC) pa mogoče eaton. Sem tudi sam planiral zamenjat vse moje apcje s tem eaton 2000va modelom ter dodatno baterijo, vendar se načrti niso izšli. Je pa še vedno ostal plan enkrat to narediti.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Boobiz ::
V bistvu naj poudarim, da gre za čisto domačo rabo. Nekega hudo overkill online UPSa ne potrebujem, ker mislm, da bo nek middle line interactive čisto zadosti za moje potrebe. Pomembno mi je tudi, da je sam UPS varčen in čimtišji. Omenil bi tudi budget do max 200€.
Trenutno se nagibam k čem takem: Cyberpower CP900EPFCLCD
Škoda le, da ni nikjer podatka o glasnosti.
Trenutno se nagibam k čem takem: Cyberpower CP900EPFCLCD
Škoda le, da ni nikjer podatka o glasnosti.
I'm drunk, what's your excuse?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kupujem UPSOddelek: Pomoč in nasveti | 2763 (1982) | seminal |
» | UPS in avtomobilski akumulator.... (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15211 (4267) | Assass1n |
» | Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 29128 (13410) | ender |
» | UPS-neprekinjeno napajanje (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9431 (6692) | ender |
» | Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10478 (8417) | Pyr0Beast |