» »

Nakup ups

Nakup ups

1
2
3 4 5

atansek ::

Mene pa zanima kateri ups naj kupim, da nebom non stop to šklocanje&piskanje poslušu? UPS mi non stop preklaplja.. mal dnarja mal muske..

Hvala L

opeter ::

Recimo kak MGE. Je pa res, da so njihovi UPS-i malo dražji.
Jaz sem pred malo več kot tremi leti za MGE Pulsar Ellipse Premium 800VA plačal cca. 80 tisočakov. Ampak še danes dela, kot da je nov.

atansek ::

Ja kako deluje? Za vsak nihaj el. toka preklopi na baterijo? potem pa vsakih 5s kloca? Pri nas tok ful niha najbolj pa u nedeljo ko mam čas :(.

ender ::

Če ti napetost niha, išči line-interactive UPS. Cenejši modeli so ponavadi standby, in ob nihanju preklapljajo na baterijo. Pri APCju so line-interactive UPSji BackUPS RS in SmartUPS (zdi se mi, da se da trenutno precej poceni kupit APC SmartUPS DLA750).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

schurda ::

Pa poskrbi, da boš imel tudi active PFC napajalnik. Sicer pa kliči elektro.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

atansek ::

??? Pa poskrbi, da boš imel tudi active PFC napajalnik.

Prosim za pomoč. Hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: atansek ()

schurda ::

V bistvu ne vem natančno. Vem pa, da imajo to ta boljši napajalniki, posledica pa je, da deluje v območju med 100-240V, to pomeni, da ga nihanje napetosti ne zmede veliko. S takim napajalnikom sem rešil tudi svoje probleme s sesuvanjem.

Cenovno prideš boljše skozi, če kupiš dober active PFC napajalnik (100-150€) in offline UPS (~100€), kot, da kupiš boljši UPS, ki bo tam okrog 400 € ali več pa še ni nujno, da bo laufalo 100%, pri prvi varianti boš pa 100%. V bistvu je napajalnik tisti, ki sposoben sfiltrirati vse napake in in nihanja napetosti.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

Amadeuss ::

Torej če prov razumem po vsem prebranem bi bil kak UPS APC Back-UPS Multi Path 650VA za cca. 125 EUR, kar primerna izbira za hišni računalnik z 500W napajalnikom, če želim nekaj minut avtonomije ob izpadu električne energije? Nihanj napetosti za ta denara verjetno ne gladi?
Ali slučajno kdo priporoča kako cenejšo a še vedno dobro varianto? Mora pa biti dovolj zanesljiv da ob izpadu elektrike takoj preklopi napajanje in pa da ima dovolj zmogljiv SW, kjer se da nastaviti čas izklopa ob izpadu.

Hvala za odgovore;)

Amadeuss ::

Ammm....kdorkoli?8-O

opeter ::

PowerCom UPSi (Partners.si), Socomec UPS (nakupi.net), MGE, malo poglej naokrog...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Amadeuss ::

Hja sej poznam tud te firme, sam to mi nič ne pomaga ker bi rad kako konkretnejše priporočilo za moj primer. APC se mi zdi da folk načeloma dost hvali, samo me je zanimalo, če obstaja za približno isto kvaliteto kaka cenejša varianta kot njihov 650VA?

WyattEarp ::

http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
čist za dost za navadnega uporabnika, in to za 48€. ma pa tud glajeneje napetosti se mi zdi.
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

Amadeuss ::

Pocen je res ful. Samo ponavadi sm mal skeptičen do stvari k so "sumljivo" poceni:| K recimo...vem da majo nekateri UPS-i probleme, da denimo ob prekinitvi napetosti ne preklopijo pravočasno na rezervno napajanje in pol ti v bistvu nič ne koristi. Zdej pa ne vem a je to hiba cenejših al majo pač s tem probleme samo nekateri proizvajalci?:|

Azrael ::

Omenjeni Powercom UPS ima boljši SW kot APC 500VA. Zmogljivostno pa sta približno ista žalost.
Nekoč je bil Slo-tech.

Amadeuss ::

Ista žalost, se pravi da noben od nju ni lih ne vem kaj?:) Kaj pa kak 650VA APC? Je pa res da je tisti že okoli 125 EUR8-O
Sej meni je važno predvsem d aje zanesljiv pa da bo zdržu moj 500W napajalnik ene 2 minuti da ugasnem računalnik, oz. da ga bo avtomatsko sam ugasnu če bo treba (recimo ponoči ko ga pustim delovati).

Azrael ::

UPSi takih majhnim moči so vstopni modeli. Velikih razlik med njimi ni. APC je drugače OK firma, vendar IMHO pri teh malih preplačaš ime. Imam 500VA APC in 650VA Powercom. Akumulatorja sta enako zmogljiva, vsebina drobovja obeh napravic pa tudi precej ista.

Kakšen je 650VA APC, pa žal ne vem, zato so vse primerjava z 500VA modelom.

Powercomov SW omogoča več, zadeva ima tudi stabilizator napetosti, je pa lahko minus, saj ima komunikacijo samo preko RS232 (COM port) in ne USB. APC ima oboje, vendar je komunikacija preko COM bolj za okras, saj nima skoraj nobene uporabne funkcije.

APC pa ima zato dodatno vtičnico za priklop laserskega tiskalnika ali katodnega monitorja oz. drugih naprav, ki imajo preveliko porabo za tak UPS, ki je za prenapetostno zaščito, vendar v primeru izpada elektrike ni pod napetostjo. Služi samo za to, da imaš vse naprave za prenapetostno zaščito.

Če ni tako in imaš med seboj povezane naprave ene pred prenapetostno zaščito, druge za njo, prenapetostna zaščita ne more delovati in je isto, kot če je ni.

Za tvoj primer je bolj vprašanje kakšen monitor imaš, če ga imaš namen priklopiti na UPS. Če boš priklopil katodnika, bo imel z njim težave še bistveno boljši UPS, kot so ti, ki jih gledaš. Pri LCD teh težav ni.

Drugače pa lahko še malo opiseš vsebino drobovja tvojega PCja in kaj vse še misliš prikloiti na UPS, bo lažje oceniti porabo. Cifra 500W za napajalnik pove približno toiko kot hišna številka - nič uporabnega za tak primer.
Nekoč je bil Slo-tech.

schurda ::

Glajenje napetosti je brez veze. To dela že sam napajalnik. Če tega ne dela, potem ti tudi UPS ne bo pomagal. Edino double conversion. Za 100+ € dobiš že kakšnega MGE Ellipse ASR. Dobra zadeva.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Azrael ::

No, stabiliziranje napetosti ni brez veze, UPS zato manjkrat preklopi na baterijo. Res pa klika ravnotako.

Brez stabilizacije gre UPS na baterijo, če je napetost omrežja pod 190 - 200V ali nad 250 - 265V (odvisno od modela UPS in nastavitev, če jih omogoča), tako pa pridobiš še kakšnih 20V več tolerance. Koristno, če na tvoji lokaciji napetost zaide zunaj teh okvirov (vaška naselja, spalna naselja itd).

Tako si v primeru, ko gre UPS na baterijo pri 200V in napetost omrežja za dalj časa pade pod to mejo, brez PCja, ko baterija v UPS omaga (ali brez UPS, če PC priklopiš direktno na omrežje), pri UPS s stabilizatorjem, pa deluje PC ves ta čas z napajanjem iz omrežja.
Nekoč je bil Slo-tech.

Amadeus ::

Hja s to zadevo o ups je v bistvu tko da sm o tem začel razmišljati iz dveh razlogov: živim v eni vasi bogu izza nogu in zdej nazadnje ko je bil sneg je parkrat za par sekund al pa minut zmanjkal elektrike...v teh primerih sem imel dvakrat prižgan računalnik in obakrat izgubil živce k mi je izkloplo zadevo. Torej bi rad preprečil take izpade. To je prva stvar, ki jo učem od UPS-a. Računalnik je drugače povprečen, ker je prej ravno nekdo spraševal za konfiguracijo. Procesor je dvojedrni Intel pri 3GHz, 500 GB disk, grafična Nvidina 8800 GTS, to je pa bolj ali manj vse. Zraven je priklopljen še 22" LCD. Napajalnik pa je LC Power 500W.

Druga stvar zaradi katere me pa zanima glajenje napetosti je, da včasih napetost malo niha, kar se opazi predvsem na lučeh. To je sicer zelo redko, vendar sem predvideval da zna to negativno vplivati na računalnik. Je pa res da mi je to bistveno manjšega pomena, kot zadeva opisana v prvi točki. Torej, da mi ob izpadu elektrike zadeva pravočasno preklopi na rezervno napajanje, tako da lahko v miru zaprem programe ali karkoli že in tako prihranim precejšnjo količino živcev ter ponavadi tudi dodatnega dela.

Torej opisan Powercomov bi bil primeren?

schurda ::

.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

schurda ::

Ali ima tvoj napajalnik aktivni PFC? Če ga ima, potem ti ni treba skrbeti. Če ga nima, je boljše kot za drag UPS dat 100€ za napajalnik, ker bo gladil vse napetosti med 100 in 240V. UPS pa ti bo nucal le pri pravih izpadih. UPS ne reši zadeve nihanja napetosti, če je napajalnik prešvoh, izkušnje iz prve roke.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

jurre ::

jaz imam tale UPS od Mercuryja. Zadeva je neslisna, ni nobene klikanja in hrupa. Gor imam priklopljen podaljsek, ker ima samo 4 vhode, tako da imam gor 3 racunalnike in modem ter 2 switcha.. Deluje brez problema nekaj casa, tako da lahko v miru vse ugasnem. Nekajkrat me je ze resil pri izpadu elektrike, imam pa drugace tudi malo boljsi napajalnik (enermax).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

Amadeuss ::

Hmm čeprav zdej me že kar precej mika tisti Powercom, ki ga je priporočal Azrael. Upam sam, da se bo še kaj javil da mi potrdi ali ovrže to, da zadeva deluje zanesljivo in ob izgubi napetosti brezhibno preklopi na UPS napajanje. Zanima me tudi koliko časa (približno) bi zadeva zdržala brez omrežne napetosti pri moji konfiguraciji, ter koliko časa zdrži baterija preden jo je treba zamenjati (ali zamenjati kar cel UPS).

Azrael ::

Do sedaj je preklopil vedno v redu. Je pa v garaži, tako, da je raznih el. motenj pobral že kar nekaj. Gor je obešen manj pozrešen računalnik, toda s 17" CRT monitorjem. Komplet deluje približno 15 minut. Seveda pa pri delovanju na baterijo ni pametno izvesti razmagnetenja monitorja, saj se utegne vse skupaj resetirati, sploh, ko gre akumulator proti koncu.

Kupljen v Avstriji, saj ima tam 2 leti garancije, pri nas pa eno leto. Cena ista.

Za tvoj primer mislim, da bo tak UPS šel kakšnih 5 minut. Naj pa opozorim še nekaj, akumulator bo na začetku bolj šibak. Nekajkrat ga boš moral sprazniti in ponovno napolniti (naj med temi cikli praznenja mine približno 24 ur), da bo dobil akumulator pravo kapaciteto in zmogljivost.

Življenska doba akumulatorja je od 3 do 5 let, kar je več je sreča.Je standardnih oblik in ga v primeru odpovedi lahko kupiš drugega v trgovinah z elektroniko.

Priporočljivo je akumulator 1x mesečno malo prazniti (ne do konca, minuta je dovolj), da ne odpove prehitro. Akumulator mora delati. Žal SW nima te možnosti, da te spomni na to, kot jo ima SW od Fiskars-a.
Nekoč je bil Slo-tech.

opeter ::

Amadeuss, upam, da ti bo kaj pomagalo:
Članek o UPS-ih (revija Monitor 2008/02)

Za prenos klikni na datoteko, na naslednji strani izberi gumb "Free" (razen če imaš Premium račun), počakaj števec in vpiši kodo v prazno polje, ter prenesi datoteko.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

AngelOfDeath ::

Tudi na spletni strani revije Monitor, si lahko pogledaš celoten članek ;)
edit: Slovnica

Amadeus ::

Hvala za odgovore...bom prebral še članek, ki sem ga zdle potegnu dol.
Azrael...reku si da moram nekajkrat UPS sprazniti da dobi polno kapaciteto....ga moram sprazniti do konca ali kako? Tega z računalnikom raje nebi počel, ker se mi bo spet sesul ko se bo UPS spraznil...kaj drugega lahko priklopim gor? Ali je ok tudi če ga ne spraznim do konca?

opeter ::

Ni ti treba nič prilopiti gor. Samo vklopiš UPS in počakaš, da se v celoti izprazni.
Lahko pa priklopiš gor recimo kakšno luč z 70 ali večvatno žarnico.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

charlotte ::

Kaj pravite pa na tole? A je za kej?

Amadeus ::

Hm, sem prebral članek, ki je bil v Monitorju. Baje software, ki je vgrajen v napravah z Visto ne deluje, če naprava ni priklopljena z vmesnikom USB ampak ima le COM. Vsaj tako sem jaz razumel napisano. Ima kdo kake izkušnje s tem?

Amadeus ::

Amm čeprov po moji logiki bi moral software vseeno delavat, če je spisan za Visto? Al kako je s tem? K ta powercomova zadeva mi je drugač čezdalje bolj všeč:)

opeter ::

Njihov program je Vista kompatibilna.

V članku omenjajo predvsem možnosti, ki jih imaš nativno če odpreš desni klik na namizju -> Zaslon/lastnosti -> ohranjevalnik zaslona -> gumb Napajanje -> zavihek Neprekinjeno napajanje (to je v Windows XP-ju, v Visti je verjetno podobno), kjer lahko nastavljaš zadeve v zvezi z UPS, če je le ta podprt nativno v samem oper. sistemu.

Sicer pa tu poglej kaj podpirajo:
http://pcmups.com.tw/download/downloads...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Amadeuss ::

Ok...sam še nekaj....recimo da bi rad na UPS priklopil navadno vtičnico...a dobim zraven kak pretvornik al morom to kupit posebej? Ker kolikor gledam imajo vi UPS-i samo nek EURO priključek ali kakorkoli se že reče tistmu priključku:|
Ker zakaj..jaz bi rad na UPS priklopil kar cel podaljšek, predvsem zaradi prenapetostne zaščite...sej vem da ni 100% zanesljiva, sam bol neki kot nič...na podaljšku mam itak samo še zvočnike ter router tako da nebi blo neke zlo večje porabe.
Torej kako se da to zrihtat? Oziroma ali se spoloh da brez nekih garažnih posegov:|

opeter ::

Mislim da se to da narediti brez problemov, če ima UPS "šuko" francoško vtičnico ali kaj je že.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Azrael ::

Ta UPS, ki ga imam, ima že šuko vtičnico in tako se gor z lahkoto priklopi navaden razdelilec.

Če pa dobiš model z evro vtičnicami (obstajata obe varianti), moraš razdelilec narediti sam. Poglej na prejšnjo stran te teme, kjer je uporabnik El Barto 23.03.2007 opisal kako.

In še eno vprašanje, ima tvoj računalnik COM port? Če ga nima, boš moral kupiti še kartico na kateri je COM port (lahko kombinacijo 2x COM 1x LPT).
Nekoč je bil Slo-tech.

Amadeuss ::

Super, zdaj je samo problem, ker ne vem kje naj dobim EURO moški vtikač za na konec kabla, ki ga bom odščipnil, če UPS ne bo imel navadne vtičnice?:D

Računalnik pa na srečo še ima COM port ja;)

Azrael ::

Evro konektor boš dobil verjetno v vsaki trgovini z materialom za elektroniko (HTE, IC, Delko, Conrad, iz vsekakor še kje drugje). Kvaliteta je enaka, različne so samo cene.

Če so ti take trgovine preveč od rok, lahko uporabiš tudi kabel za elektriko od pokvarjenega ali odpisanega monitorja. V takem primeru mora biti razdelilec tak, da ga lahko odpreš - sestavljen z navadnimi vijaki.

Tisti poceni razdelilci imajo vijake brez zarez in moraš vijak primerno zavrtati in potem uporabiti izvijač v obliki vilice, da ga odviješ. Za nameček moraš kabel še priciniti na kontakte, saj nimajo vijačnih priključkov za kabel.

Zato, če nimaš izkušenj ali orodja, bi ti priporočil, da raje kupiš moški Evro vtikač za kabel, saj potem lahko uporabiš tudi najcenejši razdelilec brez problema, saj tu od orodja rabiš samo Olfa ali podoben oster nož, in izvijač.
Nekoč je bil Slo-tech.

Amadeuss ::

Hm bom pol, če bo treba skoču pogledat v Conrada k ga mam tu blizu v BTC-ju;)

Kot vidm zadeva pol ni problem, tist kabl od podaljška bom pa že olupu pa našraufu na kontakte:) Sej mejbi bom mel pa srečo pa bom dobil UPS z navadno vtičnico (ga bom naroču kr prek neta v comshopu).

schurda ::

Poglej za takega, ki ima šuko, potem pa boš imel srečo!:D
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Amadeuss ::

mah tok se mi ne da s tem ukvarjat k sm prek neta nabavlju...sej ga je danes baje že prnesu poštar, tko da bom vidu ko pridem iz službe:D Drugač se bom pa mal igral z elektriko pa kabli pa bo:D

Edin neki mi še ni jasno...mislm da mi je Azrael svetoval da naj akumulator, da bo dosegel polno kapacititeto parkrat popolnoma izpraznim...hmmm pa je to kul za svinčene akumulatorje? Ker za tiste ki so denimo v avtomobilih pa so lih tko avninčeni se mi zdi da to ni lih najbl priporočljivo8-O

ender ::

Akumulator v UPSu prazni čim manjkrat - če ima tvoj software možnost kalibracije, jo uporabljaj največ dvakrat na leto, ker boš drugače hitro sesul baterijo.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Pyr0Beast ::

Prvo polnenje je baje vsaj 8, še raje več ur, da se celice pravilno formirajo. (Četudi je poln)
Prazniš ga nekje do 10% kapacitete oz nekje do 11.8V pod obremenitvijo (za 12V akku). Kar je več že ni dobro za akku. Polniš ga nato zopet vsaj 8 ur, preden ga spet prazniš. Načeloma se pa taki modeli akkujev polnijo lahko tudi po 12ur ali več, odvisno od proizvajalca. V dveh dneh bo pa definitivno dosegel polno kapaciteto.
So pa res tile akkuji resno občutljivi na visokotokovno praznenje, ki jim zelo škodi v vsakem primeru. 200W obremenitve nanese na akkuju lahko tudi preko 20A.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

Nič ne skrbi za akumulator, saj ga boš takoj spet polnil. So svinčevi, vendar drugačne gradnje kot avtomobilski.

Priklopi USP na elektriko za 24 ur, poinštaliraj SW, poveži UPS in PC s COM kablom, le namesto PCja na UPS za začetek priklopi neko žarnico, 60 ali 75W bo kar v redu in izklopi UPS iz elektrike.

Tako boš videl koliko časa drži in če se zaustavitev sistema izvede pravilno. Ko bo UPS prazen, se bo izklopil. Takrat spet UPS priklopi na elektriko in pusti akumulator polniti 24 ur in naslednji dan ponovi vajo, če je z žarnico UPS umrl prej kot v petih minutah.

Če se PC zaustavlja pravilno, lahko že naslednjič priklopiš namesto žarnice na UPS kar PC in ga prazniš, vendar, ko bo SW želel zaustavitev sistema, vklopi tok nazaj.
Nekoč je bil Slo-tech.

Pyr0Beast ::

Štos je v tem, da pri takih tokovih kakšna celica hitro 'odneha'.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Azrael ::

Aku bo odpovedal in to precej hitro, če se bo samo polnil , oz. nikoli praznil. Vsaj enkrat na mesec rabi kakšno minuto delovanja. V bistvu naredi kar koli, odpovedal enkrat bo.

V mojem Fiskarsu, so akumulatorji že 5 let. Vsak mesec SW sproži "Preventive Mainteance", ki UPS za 1 minuto preklopi na baterije, kljub temu, da elektrika v omrežju je.

Štrom pri nas tudi mrka skoraj vsak teden za nekaj minut (tam do 10) , tako, da tudi tako UPS nabira obratovalne ure. Enako tudi ostali UPS, samo so mlajši.

Razen, ko sem lani dobil nov, toda crk aku v HTE, so zamenjali, v zadnjih 5. letih se ni poslovil noben gel aku. Sreča? Ne vem, ampak menim, da jih prav šparati in božati nima smisla.
Nekoč je bil Slo-tech.

Amadeus ::

Evo zadevo sem nabavil (oz. jo je danes prinesel poštar) Sm ravnokar priklopil, sedaj še naložim software in te dni en dan izvedem tisto z žarnico.

Hvala za vse odgovore pa za pomoč pri nakupu;)

Volk| ::

Da malo ozivim temo..

Moja mati(ki je stara 65 let) ima siol tv in siol telefonijo. Zadeva sicer deluje ok, toda v tem času neviht je prepogosto, da skoraj vedno zmanjka elektrike za kako minuto. Problem je seveda, ker ko zmanjka elektrike se tv komunikator ne vpostavi nazaj sam. Treba je vpisat geslo na daljincu in pa se kak gumb stisnit.
Do zdaj je mati sicer vedno znala nazaj vpostavit(po kaki uri muke), zato bi ji kupil kak ups, ki bi tisto minuto ali dve zdrzal in ne bi trebalo komunikatorja vedno znova nastavljat.
Torej, ne rabim ne vem kako močni ups, gor bi dal le telefon, modem, in tv komunikator. Tv-ja ne bom dal gor drugace tako ne bo vedla da je zmanjkalo elektrike, dokler ne bo vse mrknilo:)

O upsih nimam pojma, malo berem zdaj na netu.
Gledal sem nekaj na mimovrste.

Prvi

Drugi

No, ne vem, pac predlog kaj sem sam izbrskal. Pa kako je kaj z glasnostjo? Sicer je to v dnevni sobi, toda poleg je spalnica in ponavadi odprte vrata. NI glih ok ce imas kako brenčanje ko spis.

Dobrodosel kak nasvet!
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

ender ::

Pazi se poceni UPSjev, če misliš gor priklapljat switching adapterje (praktično vsi adapterji, ki se uporabljajo danes), ker na takih UPSjih ob napajanju iz baterije najverjetneje ne bodo delovali. Rabiš UPS, pri katerem je izhod prava sinusna krivulja, česar pa pri poceni UPSjih ne boš našel.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Volk| ::

@ender
Kaj ta dva kaj sem omenil nista ok?
Kako vem keri bo ok in bo podpiral te adapterje?
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

schurda ::

1. Zakaj bi na UPS dajal telefon?
2. Če je problem sinus, ali ni boljše dobit kaj, ki bi dajalo enosmerno napetost ven in ne izmenično? Potem pa jo vtakneš direkt v adapter.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UPS? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13027164 (8575) Vuli
»

Priporočila za UPS

Oddelek: Kaj kupiti
61626 (1448) čuhalev
»

UPS-neprekinjeno napajanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
809097 (6358) ender
»

UPS - je kakšna razlika pri sunkih ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
61188 (1056) Mr.B
»

Kateri soliden UPS

Oddelek: Kaj kupiti
312991 (2037) link_up

Več podobnih tem