Forum » Kaj kupiti » način plačila na ebay-kleinanzeigen
način plačila na ebay-kleinanzeigen
polozweii ::
Kakšen način plačila je najbolje uporabiti da se zavaruješ pred morebitnimi goljufi na nemški bolhi ebay.kleinanzeigen ?
- Do zdaj sem plačeval z bančnim nakazilom.
- Opazil sem da imajo tudi nekakšno interno možnost plačevanja. Je to že kdo uporabljal, ali je samo za nemce?
https://themen.ebay-kleinanzeigen.de/si...
- Kaj pa klasičen pay-pal?
- Do zdaj sem plačeval z bančnim nakazilom.
- Opazil sem da imajo tudi nekakšno interno možnost plačevanja. Je to že kdo uporabljal, ali je samo za nemce?
https://themen.ebay-kleinanzeigen.de/si...
- Kaj pa klasičen pay-pal?
FireSnake ::
Vse piše.
Če prodajalec sprejema PayPal to tudi piše v oglasu.
Če ne, lahko vprašaš.
Njihov sistem deluje podobno kot paypal.
Če prodajalec sprejema PayPal to tudi piše v oglasu.
Če ne, lahko vprašaš.
Njihov sistem deluje podobno kot paypal.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Prodajalec se ponavadi strinja s klasičnim pay-pal.
Na kašen način sta kupec in prodajalec zaščitena v primeru Pay-Pal?
Kaj če kupec v škatli ne dobi stvari ki jo je kupil ampak nekaj drugega? Ali pa kaj če se kupec zlaže da ni dobil prave stvari čeprav jo je?
Ali lahko rečeš poštarju da počaka toliko da odpreš škatlo da bo kot uradna oseba v primeru spora povedal kaj je bilo v škatli?
Na kakšen način to dejansko poteka?
Kaj če kupec v škatli ne dobi stvari ki jo je kupil ampak nekaj drugega? Ali pa kaj če se kupec zlaže da ni dobil prave stvari čeprav jo je?
Ali lahko rečeš poštarju da počaka toliko da odpreš škatlo da bo kot uradna oseba v primeru spora povedal kaj je bilo v škatli?
toplakd ::
Jaz večino pošljem kar kot paypal friends ali pa bančno nakazilo za stvari ranga 100-500€.
Problemov zaenkrat nisem imel še z nobenim, se pa izogibam oglasom kateri so preveč pod tržno vrednostjo.
Problemov zaenkrat nisem imel še z nobenim, se pa izogibam oglasom kateri so preveč pod tržno vrednostjo.
jocoj ::
Poštar ni uradna oseba. Če boš plačal preko paypala si pol leta zaščiten v primeru goljufije. Vendar moraš plačati preko normalnega paypala plačila. Če boš plačal kot friends&family, gre popolnoma na zaupanje, saj paypal prodajalcu ne pobere provizije, tebe kot kupca pa ne zaščiti.
Prodajalec se ponavadi strinja s klasičnim pay-pal.
Ne!
Ko škatlo prevzameš in, če se nisi zaščitil nisi krit.
Četudi dobiš opeko.
Na kakšen način imaš kritje?Se v paket pogleda na pošti in šele potem zapre ali na podlagi česa boš v primeru goljufije dobil znesek povrnjen?
Mogoče sem narobe vprašal. Zanima me na kakšen način se ugotavlja da je šlo za goljufijo.
Kako bo kdo komu dokazoval. Na besedo verjetno ne.
Kako bo kdo komu dokazoval. Na besedo verjetno ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polozweii ()
Na besedo. Opišeš zadevo. Kaj je pisalo in kako je dejansko stanje.
Če ni tako, kot mora biti, denar nazaj.
Lahko se tudi poslika.
Če ni tako, kot mora biti, denar nazaj.
Lahko se tudi poslika.
Goljuf je lahko prodajalec ali kupec. Komu in na podlagi česa boš verjel?
Primer:
1. Prodajalec pošlje kupcu telefon. Kupec telefon zamenja s kamnom, pofotka in prijavi goljufijo.
2. Prodajalec namesto telefona pošlje kamen. Kupec poslika in prijavi goljufijo.
Primer:
1. Prodajalec pošlje kupcu telefon. Kupec telefon zamenja s kamnom, pofotka in prijavi goljufijo.
2. Prodajalec namesto telefona pošlje kamen. Kupec poslika in prijavi goljufijo.
jocoj ::
Gre na zaupanje. Če pa artikel ni takšen kot v opisu, bo paypal rešil v tvojo korist. Artikel boš moral poslati nazaj, če bo prodajalec to zahteval. Prodajalec se zavaruje tako, da vse pošilja priporočeno s sledilno številko. Tale primer z opeko meji na norost, saj bi moral izklesati točno težo opeke, da bi se ujemala s težo na poštni nalepki. Načeloma so ljudje pošteni. Gledaš malo feedbacke in koliko časa je prodajalec registriran na določeni platformi, pa da ni artikel sumljivo pod ceno.
49106 ::
Ni nujno. Meni so zavrnili en in edini dispute do zdaj, pa sem preko paypala samo v zadnjih 12 mesecih kupil za 4.000 evrov. Od takrat naprej plačujem s kartico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
UganiKdo ::
Goljuf je lahko prodajalec ali kupec. Komu in na podlagi česa boš verjel?
Primer:
Praviloma verjamejo kupcu, še posebej če gre za novega prodajalca. Prodajalci z daljšim stažem in več 100 prodanimi artikli pa ne bodo šli ravno točno tebe nategnit.
Do situacij, ki jo opisuješ s strani prodajalca pride ponavadi kadar gre za kakšne res nove prodajalce/goljufe ali kadar obstoječim prodajalcem udrejo v ebay račun. Oboje Paypal praviloma reši v korist kupca.
Pred nategom kupca pa se prodajalec zaščiti tako, da pošiljko ustrezno pošlje. Pri priporočenih pošiljkah se vedno zabeleži tudi teža in če prodajalec dokaže, da je poslal 400g telefon, kupec pa je dobil 1kg opeko...
bastadu ::
Jaz sem pred skoraj 10 leti preko ebaya kupil DSLR aparat v vrednosti skoraj 3k€, plačal sem preko Paypal, v škatli sem dobil kos aluminija. Zadevo sem prijavil na Paypal kjer so od mene zahtevali, da prijavim policiji in jim pošljem zapisnik (seveda preveden v angleščino, da so ga lahko razumeli). Dokazovanje je bilo precej enostavno, saj je teža na nalepki na paketu bila bistveno drugačna, kot je po specifikaciji tehtal aparat. Denar sem dobil nazaj. Je bilo pa precej potov in izgubljenih živcev.
Imam pa precej negativno izkušnjo s ponarejenimi stvarmi, in sicer naročil sem nek motoristični kombinizon od priznane firme, dobil sem čisto neko drugo zadevo, za katero se je iz aviona videlo, da ni original in da ni to kar je prodajalec prodajal. Na ebay/Paypal sem dal prijavo, da sem dobil ponarejen izdelek. Od mene so zahtevali, da dobim izjavo/mnenje od proizvajalca ali zastopnika, da ne gre za originalen izdelek, kar pa je bilo nemogoče dobiti, saj se nobenemu ni dalo s tem ukvarjat in so mi potihem privoščili, da sem se nategnil prek ebaya in nisem kupil v uradni trgovni za večkratnik cene. Takrat sem puhnil kakšnih 100€ čez okno ... Sem se pač naučil, da nikori več ne dam prijavo, da je šlo za fejk izdelek, ampak da se izdelek ne sklada z oglaševanim ...
Imam pa precej negativno izkušnjo s ponarejenimi stvarmi, in sicer naročil sem nek motoristični kombinizon od priznane firme, dobil sem čisto neko drugo zadevo, za katero se je iz aviona videlo, da ni original in da ni to kar je prodajalec prodajal. Na ebay/Paypal sem dal prijavo, da sem dobil ponarejen izdelek. Od mene so zahtevali, da dobim izjavo/mnenje od proizvajalca ali zastopnika, da ne gre za originalen izdelek, kar pa je bilo nemogoče dobiti, saj se nobenemu ni dalo s tem ukvarjat in so mi potihem privoščili, da sem se nategnil prek ebaya in nisem kupil v uradni trgovni za večkratnik cene. Takrat sem puhnil kakšnih 100€ čez okno ... Sem se pač naučil, da nikori več ne dam prijavo, da je šlo za fejk izdelek, ampak da se izdelek ne sklada z oglaševanim ...
opeter ::
ebay.de in ebay Kleinanzeigen sta dve ločeni zadevi. Slednji je kot neke vrste lokalni mali oglasi (ala Bolha itn.).
Koliko od vas je ebay Kleinanzeigen sploh karkoli kupil? Jaz sem se enkrat poskušal registrirani, a za to moraš imeti nemški naslov.
Koliko od vas je ebay Kleinanzeigen sploh karkoli kupil? Jaz sem se enkrat poskušal registrirani, a za to moraš imeti nemški naslov.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
toplakd ::
Sam sem registriran od 2011.
Za registracijo rabiš samo email.
Ko najdem oglas, kontaktiram prodajalca če pošilja v SLO, koliko bi bila poštnina in kateri način plačila sprejema.
V približno 20-30% dobim odgovor da ne pošiljajo v SLO, ostali pa hitro pobrskajo koliko bi stalo pošiljanje.
Za način plačila dobim v večini edini možnosti Paypal Friends in bančno nakazilo, tako da potem plačam kar s Paypal (friends & family) da lahko prodajalec čimprej odpošlje.
Nategnil me v teh 10 letih ni še nihče, kupujem pa večinoma rabljeno modelarsko robo vrednosti 50-500€
Za registracijo rabiš samo email.
Ko najdem oglas, kontaktiram prodajalca če pošilja v SLO, koliko bi bila poštnina in kateri način plačila sprejema.
V približno 20-30% dobim odgovor da ne pošiljajo v SLO, ostali pa hitro pobrskajo koliko bi stalo pošiljanje.
Za način plačila dobim v večini edini možnosti Paypal Friends in bančno nakazilo, tako da potem plačam kar s Paypal (friends & family) da lahko prodajalec čimprej odpošlje.
Nategnil me v teh 10 letih ni še nihče, kupujem pa večinoma rabljeno modelarsko robo vrednosti 50-500€
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4 … 109 110 111 112 )Oddelek: Kaj kupiti | 1010564 (689) | HrščPščvnk |
» | PaypalOddelek: Loža | 1047 (554) | fertighaus |
» | Paypal in "case closed" (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11379 (8695) | mn |
» | ebay - težava, plačal a ne dobim izdelkaOddelek: Pomoč in nasveti | 2232 (702) | Invictus |
» | Nova eBay prevaraOddelek: Novice / Zasebnost | 10020 (4386) | bozickus |