Forum » Loža » Plevel na dvoriscu - zatiranje
Plevel na dvoriscu - zatiranje
gruntfürmich ::
gruntfürmich je izjavil:
oho, ti si pa konkretno zastavil zadevo!
tud preliminarni test sem dal ze cez glihkar
https://streamable.com/b7ccyw
mal se bo treba se z regulacijo poigrat, ker sem imel zdej vse nekje na 1/4
zvok pa tak kot da se vžigajo booster rakete od ariane
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
DePalmo ::
Tudi mene zanima tole zažiganje plevela, tako da bi bil zelo vesel če bi sporočil čez nekaj časa za koliko časa bo tole delovalo.
;-) ::
Z brenanjem je prej trava nazaj kot z boom efektom ali ad blue, je pa kar prirocno. Imam tistega malega iz hoferja, samo tole je pa konkratna zadeva :)
Xtruc ::
gruntfürmich je izjavil:
oho, ti si pa konkretno zastavil zadevo!
tud preliminarni test sem dal ze cez glihkar
https://streamable.com/b7ccyw
mal se bo treba se z regulacijo poigrat, ker sem imel zdej vse nekje na 1/4
Super, drugače pa baje ne rabiš čisto zakuriti plevel, baje je zadosti da ga samo malo ošvrkneš z plamenom za sekundo da poškoduješ celične stene in baje da odmre čez dan ali dva. Sej nič narobe če ga še mal bl zakuriš za zih, ampak baje da tud če ga sam mal da je še zmer zadost.
Tale komentar sem zasledil pod unim videom o brenerju za plevel ki ga je objavil Woroh:
"You need not actually burn the weed, that just wastes fuel, just a brief touch of the flame on the weed leaf is enough to kill them.
I use one of the bigger ones out at camp for the weeds that grown up through the granite drive way and I just sweep across the drive like I am watering them LOL and they are all dying the next day."
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Xtruc ()
z3ro ::
Ne vem kako je s plevelom, vem pa da smo včasi vsi na vasi travnike namerno kurli mislim da spomladi, ko bila tista suha rjava trava od zime in je potem kmalu zrastla lepša, bolj primerna za košnjo.
Ne vem kako je s plevelom, vem pa da smo včasi vsi na vasi travnike namerno kurli mislim da spomladi, ko bila tista suha rjava trava od zime in je potem kmalu zrastla lepša, bolj primerna za košnjo.
Tisto je drugo. Z kurjenjem stare suhe trave ki je ležala gor po travi/tleh si naredil prostor za novo travo (da trava loh "diha"). Tista stara suha trava deluje kot zastirka, podobno kot da bi imel položeno črno folijo po tleh. Medtem ko pri plevelu med plakovci/peščenih tleh prostor je v vsakem primeru in to tukaj nima veze.
Na tem videu ki je bil že objavljen malo nazaj kmet pove da plevel kuri dvakrat na leto:
Zgodovina sprememb…
z3ro ::
Vrjetno res, sem že pozabil. Anyway, jaz za eno malenkost plevela med ploščami uporabim Touchdown (nadomestek Boom efektu po besedah prodajalke v zadrugi). Pošpricam 2-3x na leto.
Vrjetno res, sem že pozabil. Anyway, jaz za eno malenkost plevela med ploščami uporabim Touchdown (nadomestek Boom efektu po besedah prodajalke v zadrugi). Pošpricam 2-3x na leto.
Drugo ime za isto sranje. Touchdown ma isto aktivno sestavino GLIFOSAT tako kot Boom efekt ali Roundup! Glifosat povsod po svetu prepovedujejo zaradi škodljivosti za človeka..to je strupeno sranje da večga ni. Stokrat rajši uporabim plamen brez strupenih učinkov name.
https://www.agrolit.si/touchdown-100-ml...
Zgodovina sprememb…
Buggy ::
Porocam se o dalsih rezultatih burninga. Stvar naredi dejansko instantno okolico zopet "lepo". Casovno sicer dosti bolj efektivno kot puljenje, zal pa zadeva ne preperci, da bi se plevel (tudi na istem mestu) zopet ne pojavil. Se mi na trenutke zdi, da "sosednje" plevje ki je se v kali celo boostam s toplote
Dejansko imam po tednu dni zopet poganjke, po dveh pa moram ze spet burnat. Dvorisce skurim do perfekcije v slabi uri, plinska bomba je zdrzala ze tri kurjenja bo pa se za enega ali dva (glede na kondenz ki se na jeklenki pojavi)
Mislim, da bom se kar naprej prakticiral tole, dejstvo pa je da trenutno vse okoli poganja kot zmesano!
Dejansko imam po tednu dni zopet poganjke, po dveh pa moram ze spet burnat. Dvorisce skurim do perfekcije v slabi uri, plinska bomba je zdrzala ze tri kurjenja bo pa se za enega ali dva (glede na kondenz ki se na jeklenki pojavi)
Mislim, da bom se kar naprej prakticiral tole, dejstvo pa je da trenutno vse okoli poganja kot zmesano!
Mah tko je ce zivis v vukojebini in bi rad imel malce okolico urejeno po svojih normativih. Naravo se nikoli nihce ni zmagal in teh utvar tudi sam nimam. Sam povem izkusnje, ce se bo se kdo sreceval s podobnim, kako vseeno delati nek kompromis. Meni ni tezko, nenazadnje imam tudi kosnjo na dva tedna, tako da no biggy...na koncu pade pa se kaksna nagrada s pogledom na narejeno in pa kaksen zasluzen orosen pircek
hehe...do faze machete jaz plevela ne pustim, verjamem da zna biti tudi to svojstven uzitek
billy ::
ksz...
Kako se pravilno pripravi "podlagi" za flis proti plevelu, tam kjer bo potem samo okrasno kamenje?
- zemlja
- kamenje
- flish
- okrasno kamenje
Ali kaj drugega? flis se verjetno direktno na zemljo na polaga, ali pač?
Kako se pravilno pripravi "podlagi" za flis proti plevelu, tam kjer bo potem samo okrasno kamenje?
- zemlja
- kamenje
- flish
- okrasno kamenje
Ali kaj drugega? flis se verjetno direktno na zemljo na polaga, ali pač?
Machete ::
Jaz sem si med dupustom vzel konkreten čas in dobesedno vsakega posebaj spulil s korenino. Tiste, ki je šlo. Predvsem običajno travni plevel. Razen regrate in njemu podobne se niti ne da, ker so premehki spodaj. Je pa dober občutek, ker nič ne poganja in nisi živčen. Pa še sproti se jih da sedaj, takoj, ko kakega zagledaš. Ne vem pa kako bi se spomladi to obneslo, zdaj še gre, ker je suša in krajša vegetacija. Sem tdui zastrupljal še zraven s kisom in bencinom, samo ni lih haska, pregloboko so korenine za tako pršenje. Za vse ostalo je tu dobra stara lakserca in metla.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plinski štedilnikOddelek: Loža | 2065 (1135) | TheBlueOne |
» | Odstranjevanje plevela iz fug tlakovcev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25638 (22798) | louser |
» | Zanemarjeno sosednje zemljišče in njega urejanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9941 (7851) | Okapi |
» | Monsanto mora bolniku z rakom plačati 289 milijonov dolarjev odškodnine zaradi glifos (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 27469 (21780) | Markoff |
» | Čebelomor: Znanstveniki uspeli povezati pesticide iz skupine neonikotinoidov s sindro (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 41010 (33572) | A. Smith |