Forum » Loža » Goljufiv Hofer
Goljufiv Hofer
BorutO ::
Blagajničarka hitreje skenira izdelke kot jih večina uspe zlagat v voziček, se zmoti 1x in zdaj je cela družba goljufiva? Same snežinke. Se mi zdi, da je to eden tistih kupcev, ki vidi, da bo moral počakati na blagajni 2 pred sabo in se že dere, naj odprejo dodatno blagajno.
Jaz v Hoferju še nisem naletel na težavo, sem pa 2x v Lidlu. Enkrat je blagajničarka kot število artiklov vnesla kodo za naslednji artikel. Ampak je bilo očitno, da nisem kupil za 60€ Bobi palčk in so takoj uredili.
Drugič sem doma ugotovil, da so mi računali nakup hrena namesto čebule. Razlika v ceni je očitna, tako da sem bil na izgubi dobrih 7€. Kontaktiral sem jih prek maila, so se opravičili in mi po pošti poslali darilni kupon za 10€, ki sem ga vnovčil pri naslednjem nakupu. Nimam kaj slabega reči, vsako napako so korektno priznali in popravili, tudi v svojo škodo.
Vsak se zmoti, težavo se reši, ne pa joče, pljuva in obtožuje goljufije. Ni pošteno.
To ni še nič. Jaz sem v mercatorju v kranju pred leti kupil narezane salame, mislim, da je bilo pol kile .... pridem za blagajno, pa štrcnem in je pisalo 600 evrov. Sploh nisem videl, dokler nisem mislil plačat, potem pa sem samo zijal debelo ... Sem se nasmejal, pokazal oni trgovki, ki je bila za hitro blagajno, se je še ona nasmejala, se opravičila in šla do delikatese, da so mi kodo zamenjali ... nobene scene. Nisem se nad nikogar kregal ali pa pizdakal kot kura brez glave ... zato pa danes dostikrat zajebavam, da sem v rokah držal zlate salame, ki so pol kile bile vredne 600 evrov. :)
Horas ::
ta pa je bila salame za 600€
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
showsover ::
600
Nice story, poznam primer, ko so se zmotili pri vnosu decimalke (no, izpustili so jo) in je bil račun par jurjev (pač 100x višji). In je tisti idiotski kmetavzarski polpismen kupec bedak, ne vem, a je poln denarja ali samo preprosto idiot, plačal, brez da trzne z očesom... Potem sem gledal, sem bil tam nekje v bližini, priletel z računom in so morali delati stornacijo in se je prodajalka čudila, kako je takšen znesek lahko sploh lahko bil sproveden in da je tisti kreten imel dovolj stanja na računu. Pač, živim se vse zgodi.
Telbanc ::
Jaz sem v teh letih ko mamo Hofer, Lidl, in Evrospin, porajtal, da se prodajalke še nikoli, ampak res prav nikoli še niso zmotile v mojo korist.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Obstajajo druge metode, kako 'služiti' na račun diskontnih trgovin, morda so jih že onemogočili, ker se je baje te robe kopičilo kot v tistem wall-e ali kaj je bilo...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
BorutO ::
Mene in ostale sodelavce je en anglež v menzi (v uk) stalno okrog prenašal z denarjem. Topla malica je stala malenkost manj kot 4 funte, cel vesel, da si kupil, tiste pol ure si probal čim hitreje izkoristiti za malico, ker se je stalno tam vila ogromna gužva - cela bauštela isti čas na malico ... in ker je vse tam hitro potekalo, si plačal, kar ti je dal nazaj, si hitro v žep zmetal in že šel za mizo ... dokler nisem dal enkrat 5 funtov, nazaj pa dobil 50 penijev, ki je večji kot funti v kovancih ... čakaj malo ... Itak sem mu takoj povedal, oni se je butla naredil in mi z nasmehom in sorry besedo dal preostanek denarja nazaj ... povem sodelavcem kaj je blo ... naslednji dan so se štirje pritožili, da jim je premalo dal nazaj ... in tako je delal cel teden, dokler se še angleži in švabi niso začeli pizdakat nad njim. :) Najboljši je bil en anglež, ko sta se skregala tam. Mu je premalo dal nazaj, pa je zahteval še malo več hrane na krožniku, kot mu je dal ... na koncu mu je dal malo več, pa še ves denar nazaj, da se ne bo pritoževal preveč, potem pa je dobil polno drugih jeznih angležov za vrat, zakaj njim hoče računati, njemu pa ne. :) je pa oni kuhar ali kaj pač je bil, že po faci bil videti, da ni ravno pošten. :)
Ja, pravilno - lepo sproti preverit in gnjavit, nič šparat, nič se bat za image...
To je to, direkt po pi*ki...
To je to, direkt po pi*ki...
GupeM ::
Ponavadi me na plesnivo sadje/selenjavo opozorijo in predlagajo naj ga zamenjam.
ne nabijaj, tam s svetlobno hitrostjo skenira izdelek in praviš da ti še sproti pregleda, če je sadje plesnivo
Tudi jaz sem že opazil, da so komu rekli naj gre zamenjat. Meni osebno še ne.
Sem pa zadnjič v Hoferju kupil 10 kajzeric, pa mi je ena padla na tla. Sem jo potem posebej (ne v vrečki) nesel do blagajne in rekel da mi je padla na tla, da naj mi jo vseeno računa, da je v vrečko samo zato nisem dal, da bom vedel katera mi je na tla padla. Pa je rekla da ni problema, obdržala kajzerico in mi je ni računala.
zmaugy ::
600
Nice story, poznam primer, ko so se zmotili pri vnosu decimalke (no, izpustili so jo) in je bil račun par jurjev (pač 100x višji). In je tisti idiotski kmetavzarski polpismen kupec bedak, ne vem, a je poln denarja ali samo preprosto idiot, plačal, brez da trzne z očesom... Potem sem gledal, sem bil tam nekje v bližini, priletel z računom in so morali delati stornacijo in se je prodajalka čudila, kako je takšen znesek lahko sploh lahko bil sproveden in da je tisti kreten imel dovolj stanja na računu. Pač, živim se vse zgodi.
A se je prodajalka tudi kaj čudila sama sebi, da se ji ni prižgal alarm ob tako visokem znesku? A se je ozmerjala?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Ja ne vem, potem že, druga možnost pa je, da ta zadeva izmišljena. Kaj ti osebno meniš?
> in so morali delati stornacijo in se je prodajalka čudila, kako je takšen znesek lahko sploh lahko bil sproveden
> in so morali delati stornacijo in se je prodajalka čudila, kako je takšen znesek lahko sploh lahko bil sproveden
Ja ne vem, potem že, druga možnost pa je, da ta zadeva izmišljena. Kaj ti osebno meniš?
Ti si napisal, da si to videl, ker da si bil v bližini.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Stojim za tem. Mogoče te je zmedlo, da ni bil Hofer ampak Mercator franšiza? No, zdaj veš.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: MIHAc27 ()
Stojim za tem. Mogoče te je zmedlo, da ni bil Hofer ampak Mercator franšiza? No, zdaj veš.
Kako bi me naj “zmedlo” nekaj, česar nisi nikjer napisal? Je pa zanimivo, da si kupca takoj označil za kretena, nisi se pa opredelil do trgovke, ki je naredila isto napako…
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Kako bi me naj “zmedlo” nekaj, česar nisi nikjer napisal? Je pa zanimivo, da si kupca takoj označil za kretena, nisi se pa opredelil do trgovke, ki je naredila isto napako…
Zmaugy, ene 10x še preberi... Res počasi, res počasi.. Še bolj počasi... Še bolj... Še... bolj... počasi...
Klik v možganih? Ne? Pocukaj me na ZS.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: MIHAc27 ()
Zmaugy, ene 10x še preberi... Res počasi, res počasi.. Še bolj počasi... Še bolj... Še... bolj... počasi...
Klik v možganih? Ne? Pocukaj me na ZS.
Enako tudi tebi. Kje si TI napisal, da je tvoja lovska zgodbica iz Mercatorja? In kakšno zvezo ima to z mojim vprašanjem? Vidiš zdaj...? Wrong in so many ways are you, young padawan...
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
Zmaugy, ti se kar tolaži, kolikor vidim, ti prav veliko ne ostaja :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
Tvoja logika:
Trgovka: A boste vrečko?
Kupec: "Ne rabim, imam robčke v žepu." Ali pa:"Ne rabim, sem si zglancal čevlje danes zjutraj." Ali pa kaj podobno brezvezenga.
Trgovka: A boste vrečko?
Kupec: "Ne rabim, imam robčke v žepu." Ali pa:"Ne rabim, sem si zglancal čevlje danes zjutraj." Ali pa kaj podobno brezvezenga.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
Zmaugy, kaj je s tem 'to bo to'? Očitno ne verjameš? Ja, pa saj te nihče ne prosi, da verjameš :-)
Zmaugy, kaj je s tem 'to bo to'? Očitno ne verjameš? Ja, pa saj te nihče ne prosi, da verjameš :-)
O čemu ti to?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Ja o tisti stornaciji transakcije s 100x previsokim zneskom, Obi-Wan-Darth-Maul-Vader-Zmaugy, o čem pa?
Ja o tisti stornaciji transakcije s 100x previsokim zneskom, Obi-Wan-Darth-Maul-Vader-Zmaugy, o čem pa?
No torej, zakaj si tako hitro okarakteriziral kupca za kretena, čeprav je to verjetno počel zase v privatnem času, medtem ko je trgovki to poklic in je naredila isto napako in ni bila deležna nobene negativne pripombe? Se pravi se je po tvojeih besedah enormno “zmotila” v škodo kupca na svojem delovnem mestu. Kupec naj bi po tvoje moral takoj opaziti, ona pa, čeprav je to njen poklic in bi ji moralo biti z Marsa jasno, kdaj znesek na koncu računa ni kosher, ni opazila ničesar in to ni bilo označeno negativno?
Logika ti ne deluje ravno najboljše, ane?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
GupeM ::
Ja, saj to. Zadnjič sem šel spet v Hofer, kupil nekaj malega za jest in še eno "malenkost," ki pa je stala 15 eur. Mi blagajničarka zračuna, pove ceno, čudno pogleda, pa reče: Aha, to ste vzel. Se mi je zdel prevelik znesek za tako malo stvari.
IL_DIAVOLO ::
Močno dvomim, da bi si katera od teh Lidl/Hoger blagajničark upala goljufati, to letijo iz firme kot so dolge in široke, takoj ob prvem primeru...
Haha, v hoferju sem slišal da je to kar stalna praksa.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
STASI ::
Ponavadi me na plesnivo sadje/selenjavo opozorijo in predlagajo naj ga zamenjam.
ne nabijaj, tam s svetlobno hitrostjo skenira izdelek in praviš da ti še sproti pregleda, če je sadje plesnivo
Zgodilo se mi je že 3-4x v zadnjem letu.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
facepalm ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Močno dvomim, da bi si katera od teh Lidl/Hoger blagajničark upala goljufati, to letijo iz firme kot so dolge in široke, takoj ob prvem primeru...
Tam imajo sistem z opomini. Ce jih v dolocenem obdobju dobis prevec (2?, 3?), letis.
Seveda pa je odvisno od nadrejenih, ce bodo sploh izdali opomin za doloceno "napako".
Naceloma imajo podobna pravila kot ostali trgovci.
oemdzi ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Sem delal v upravi, ne sicer v tegovini, pa ti povem, da je intranet namenjen prodajalcem bil poln posrednih grozenj o odpuscanju za mnogo blazje krsitve. Je pa res, da eksplicitno redno ven fliknejo tiste, ki na glas sanjajo o sindikatu, pri teh se krsitve vedno najdejo. Lidl je celo imel javni primer, ki se je koncal s tozbo.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oemdzi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hofer vedno ne obračunava popusta na blagajniOddelek: Loža | 3538 (1876) | c3p0 |
» | Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 111180 (47638) | zmaugy |
» | Tudi Microsoft bi nadomestil blagajničarjeOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 7142 (5289) | billy |
» | Nakupovanje v Lidlu (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 45241 (31625) | Machete |
» | Gneča pri blagajni (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 21547 (17045) | GregiB |