» »

Saniranje prask

Saniranje prask

olnt ::

Če gre za manjše, par cm praske na pločevini ali uprabite kakšen sprej?
  • spremenila: olnt ()

fikus_ ::

Če je samo na površini, potem poliranje. Globoke praske s polirnimi pastami v barvi karoserije, če pa prideš do pločevine pa barvanje.

Sicer pa, prva praska najbolj boli, vsaka naslednja manj.

GR2 ::

Najbolj boli, če ti eden naredi vdrtino z vrati. Tega ne pozabiš niti po 10 letih. To boli precej huje kot če ti prileti en kamen ali če se sam kam zadaneš. Še bolj boli, ko potem gledaš 5-10 let stare avte in so še brez vdrtin, pa parkirajo vedno precej blizu firme/trgovine.
Recimo moj nov avto je zdržal malo več kot 3 leta. Pred firmo sem vedno parkiral na najbolj oddaljenem parkirišču, ampak je bilo ravno tolk premajhno da so včasih parkirali tudi okoli mojega avta. In potem seveda ravno en dan pred tistim, ko jih je polovica začela delati od doma, mi parkira en star Passat, čeprav je bilo spredaj popoldne še vse frej, rikverc ob moj avto, tako blizu, da je potem na hitro odprl vrata v moja zadnja desna (vsaj to da je šel bolj nazaj kot jaz) brez da bi dal vmes roko.
Ravno tolk da se mal pozna in ravno tolk, da vedno ko jo bom šel gledat, me bo opominjala na to kakšni bedaki so ljudje.
Pa še vedno parkiram bolj na praznem, saj tudi ko sem imel kante od avtomobilov, sem jih pazil bolj kot nekateri nove avte.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

c3p0 ::

Kasko kaj večjega reši. Je pa odvisno tudi od pleha, na pežoju si vrata grdo pobožal in je bila vdrtina, na MB-E po 8 letih ni nič vidnega.

Da bi parkiral na skrajni del parkirišča z edinim namenom zaščite pleha, mi ne pade na pamet.

GR2 ::

Itak je razlike samo pol minute do minuto hoda in ne ravno 5min, hoja pa človeku še nikoli ni škodila, tako da ni treba ravno kot ostali parkirat na mestih za motorje, na koncu vrste kjer že ni več zarisanega boksa, ampak je vseeno še prostora za avto in podobno, če pa je parkirišče še 2/3 prazno.
Včasih so sicer imeli avti na vratih letvice, ampak kaj pa vem, saj ena vdrtina na 5 let je avto lepši kot pa imeti vedno gor letvice.

Še največja mi je neumnost, ko vidiš na začetku parkirišča nekatere, ki parkirajo na 30cm od avta, se pravi povsem ob črti, na desni pa še več kot pol metra do črte. Zaradi takih nikoli ne parkiram bližje.
Niti ni nujno da se mi gre za pleh, mogoče pa samo rad normalno odprem vrata do druge stopnje in vstopim v avto kot človek. Pa ni ga lepšega ko prideš popoldne, ko lahko brezskrbno odpreš do konca tudi sovoznikova vrata, da daš na sedež jakno ali karkoli drugega. Meni je prav milina ko sem parkiran na samem. Ampak ker sem samo jaz, potem izgleda kot da sem čudak. Ampak jaz se ne pustim normirati za nobeno ceno, gledam samo kaj meni najbolje ugaja.
Sem pa tudi sam v začetnih letih parkiral tolk blizu, da sem pač nadaljeval vrsto, ki so jo prejšnji začeli, v bistvu celih 8 let. Pa tudi ko že večkrat nisem mogel priti iz parkiršča ali pa so mi parkirali preblizu, včasih tudi na 10cm, da sem se čudil kako sem sploh lahko prišel v avto, še vedno nisem pomislil da bi parkiral drugje. Ampak to so bili 8 let stari avti, pri novem sem moral nekaj ukrenit glede tega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkiranje - tesnost

Oddelek: Na cesti
454678 (2621) Cr00k
»

nesreča na parkirišču (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
35569818 (42360) imagodei
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11320884 (14499) krepki
»

Na parkirišču ti "sosednji" avto zbije avto z odprianjem vrat-kaj narediti ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12631909 (27766) iso2000
»

Nov avto - opraskan - kakšna kazen?

Oddelek: Loža
223594 (3197) undefined

Več podobnih tem