» »

Nov avto - opraskan - kakšna kazen?

Nov avto - opraskan - kakšna kazen?

gkovac ::

Torej ... imam 2 meseca star avto in dons sem na sopotnikovi strani odkril dve strašni praski najverjetneje od ključa. Na morju sem videl štajerca z čudovito novo Alfico črne barve, na desni strani pa je imela čez celo dolžino avtomobila prasko. in poznam še miljon takih primerov.

Se da naštimat kamero v avto, da lahko prepoznaš storilca? Mi lahko pojasnite kdo lahko kaj takega naredi? Komu sem se zameril jaz / moj avto ali pa tisti štajerc oz. njegov avto? Nevoščljivost? Nesramnost? Zloba?

Mi verjamete da tipa, ki bi ga dobil ob mojem avtu z ključi v rokah tut v kliničnem ne sestavijo več? Jezen sem k žival. Najrajš bi grizel!;( ;(( ;( ;(( :'(
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

undefined ::

Jest pa bi najrajš vidu, da bi blo možno naelektrit površino avtomobila na 10kV, da ga degena ob dotiku odnese 5 metrov stran. ;)

Drugač pa ni druge, kot kasko zavarovanje, po moje. :)

MadMicka ::

Zato pa pravm, da je treba kupt rabljen avto. Bistveno cenej je, pa za tistih par prask se človek ne sekira :)

cekr ::

kakšen star vojaški oklepnik je najboljše.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

ABX ::

Sestri so že dvakrat spraskali nov avto, še dobro da je zavarovan za take primere.

In vsak dan sem bolj prepričan da ne bom kupil novega avta, ker živcev za avto ne mislim zgubljat.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Reso ::

Jaz imam tudi prasko, ki sem si jo "prislužil" zaradi parkiranja na mestu za stanovalce nekega bloka...
Drugače so me je zelo zelo bolj razjezili dvignjeni brisalci ob parkiranju ob pločniki, ker sem očitno med 20 ostalimi enako parkiranimi avtomobili zasedel parkplac enmu pred bajto (dovoz do njegove garaže je bil prost). Od takrat naprej vestno puščam avto ravno pred tisto hišo če le lahko :)

Poznam pa tudi nekoga ki (za zdaj) dvigne avtomobilu brisalce če samo parkirajo preblizu njegovega avta, ker se se mora potruditi da lahko potem zleze v avto.

R0K ::

Veš kok je takih primerov. Pa to folk pomoje dela iz nevoščljvosti! Men so zadnjič hotl ukrast ŠEGLE iz motorja pred šolo. Še sreča je bil frend tam blizu pa je reku, da bo poklicu policijo pa so prpo stisnal pa spizdil...mater jim ej. Grrr. K tist špegl itak ni velik vredn - sam da se škoda dela :(

BigWhale ::

Pomaga ti samo jokanje... ;> Kamero v avto? ah, daj no... ;)

Sicer pa jaz ob vsaki priliki spraskam vsakega 'invalida' ki parkira na prostoru za invalide... Prav mu je...

iskra ::

Jst sm za kamero oz. dva čefa da stojita zravn ... daš škatlo bureka na haubo in bojo tam cel dan če češ ... >:D

Kamera bi bla super v kombinaciji z CarPuterjem, nastaviš kak senzorček da se upali k se kdo približa bliže kot pol metra al pa za vsako gibanje - LEGO mindstorms(tm)!

Mercier ::

Na dopustu sem videl tipa z BG registracijo z velikim "U" na haubi in "Jebo te Slobo-tom" čez sprednja in zadnja vrata. Če te kaj potolaži. Ne? Verjamem.

Mene isto take stvari poživalijo. Preveč to stane za drobna zadovoljstva budal.

ali3n ::

Če maš nov avto imaš verjetno tud kasko; probaj krit "iz parkirišča" - tam ti ne poberejo bonusov...

Drgač pa jok in stok ne pomaga; če pa "umetnika" dobiš na kraju zločina, pa le zamahni...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

AlienGT ::

ali3n:
Če maš nov avto imaš verjetno tud kasko; probaj krit "iz parkirišča" - tam ti ne poberejo bonusov...

Kombinacija "parkirišče" krije le poškodbe nastale z drugim neznanim motornim vozilom, zatorej je tvoj nasvet napačen. Škodo lahko kriješ iz naslova objestnosti oz. zlonamernega dejanja neznane osebe, ki jo uveljaviš iz polnega kaska, seveda brez franšize.

ali3n ::

saj sem napisal _probaj_ :)); vem da je težko prasko od ključa pripisat neznanemu vozilu... odvisno kje je, kako zgleda...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

||_^_|| ::

Jst sm dal cel avto štrihat, po cca. enmu mescu sm mel pa po celi dolžini prasko narjeno (in jo mam še vedno). Take stvari se dogajajo, ampak če enkrat vidm modela k bo oprasku en avto (pa ni važno čigav) bo loh sam še po slamci jedu pa čez usta dihu.

asPeteR ::

->Take stvari se dogajajo, ampak če enkrat vidm modela k bo oprasku en avto (pa ni važno čigav) bo loh sam še po slamci jedu pa čez usta dihu.

Kaj pa ce je on mocnejsi od tebe?>:D

No skratka, mislim, da se zelo splaca nove avtomobile dat vse pod kasko, za kaksnjega rabljenega te pa boli, praska gor ali dol.

Je pa res, da to cloveka tako raz**** da je joj.;(( Sigurno to delajo brezdelni cefurji, pac po modelu "lej kwa to foro" ...;(
http://blog.stegnar.com

Primoz78 ::

Meni ga je pa toca potolkla ko sem sem letos domov iz morja...:'( avto star dva meseca pa cel v bunkah od toce...se vedno cakam na popravilo, hude vrste za suho popravilo.

lp Primoz

p.s. Ce mas kasko ni blema, ker ce se ti kaj zgodi na parkirnem ali kaj podobnega ti ne odbijejo nic, ker je nezani storilec. Vsaj tako je bilo pri meni ko so mi ga podrsali na parkirnem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

poweroff ::

Ne krijejo ti, če niamš policijskega zapisnika. Ti moraš iti na policijo, pa rečeš, da ti ga je nekdo ravnokar opraskal in naj naredijo zapisnik. Potem oni to pošljejo zavarovalnici in dobiš povrnjeno (če imaš seveda zavarovanega za parkirišče).

Hmm, če bi hotel goljufati, bi ga sam opraskal preko tiste praske s ključem, da bi izgledalo, kot da je bil na parkirišču opraskan... lahko bi na kakšen motor montiral kakšen kos avtomobilskega pleha iz odpada, in se zapeljal mimo. Motor ne bi bil poškodovan, tisti pleh bi stran vrgel, avto pa.
Ampak to bi bila seveda goljufija.

Drugače pa... punca od mojega braat je ful pazila na svoj avto... za vsako praskico se je sekirala. Potem pa sta enkrat šla zvečer iz Koroške in je en pijan prehitro pripeljal... ga je obrnilo in dvignilo in se je zaletel vanju. Avto je bil totalka - sta prav gledala, če je kakšen kos celostal, pa ga ni bilo. Na rečo jima ni bilo nič (airbag), avto je pa šel v 2 sekundah...

XsenO ::

Mogoče boš tukaj našu kakšno zanimivo rešitev za take primere:D
1 + 1 = 1

AlienGT ::

Matthai:
Ne krijejo ti, če niamš policijskega zapisnika. Ti moraš iti na policijo, pa rečeš, da ti ga je nekdo ravnokar opraskal in naj naredijo zapisnik. Potem oni to pošljejo zavarovalnici in dobiš povrnjeno (če imaš seveda zavarovanega za parkirišče)

Delno maš prav, delno pa ne. Policiji je to res potrebno prijaviti. Najbolje je, da se kar sam zapelješ tja. Kot že omenjeno malce višje, pa "zavarovanje parkirišča" tu nima veze ker z njim kriješ poškodbe ki ti jih povzroči motorno vozilo (razen če imaš kakšne sledi barve drugega vozila npr.), moraš imeti namreč polni kasko (za primer ko ti nekdo naredi riso s ključem).

jRk0 ::

glede video nadzora.

Ce mas Nokio 7650 al pa 3650 (verjetno obstaja tudi za erika p800) si das gor en programcek in ko kamera vidi premik, takoj slika:)

in ti poslje tudi sms al pa bilo kaj na drug telefon. lahko celo nepridiprava pol zalotis. mas pa njegovo lsik tudi:)
You fuck up once, you loose two teeth.

ali3n ::

"parkiriščne škode" _ni_ treba prijavlat policiji, če gre za manjšo škodo (kot v tem primeru), preverjeno 2x na lastni koži (plehu); menda do zneska 300k sit (kao manjša materialna škoda)...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

undefined ::

> Ce mas Nokio 7650 al pa 3650 (verjetno obstaja tudi za erika p800) si das gor en programcek in ko kamera vidi premik, takoj slika:)

Pa še vedet moraš v katero smer jo obrnit, ker kamera ponavadi ne pokrije več kot ene strani avtomobila. :)

undefined ::

> "parkiriščne škode" _ni_ treba prijavlat policiji, če gre za manjšo škodo

Škodit pa vseeno ne more. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na parkirišču ti "sosednji" avto zbije avto z odprianjem vrat-kaj narediti ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12631908 (27765) iso2000
»

Zavarovalnica - kasko (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6719115 (17594) fosil
»

Pobeg pri nesreči (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6817805 (14445) Keyser Soze
»

Odrsan avto na parkingu

Oddelek: Loža
4011065 (9816) c00L3r
»

Zapel količek na parkirišču

Oddelek: Loža
3410093 (8966) OZZY

Več podobnih tem