Forum » Na cesti » Slaba kvaliteta plastike Toyota
Slaba kvaliteta plastike Toyota
clip ::
Pozdavljeni
Pred kratkim smo nabavili novo Toyoto Corollo. Imamo jo šele mesec dni in na pragovih, so že nežni risi, ki jih narediš s čevljem, ko malo podrsaš.
Problem je, da se teh risov več ne da popolnoma očistiti oz odstraniti.
Skoraj ne morem verjet, da uporabljajo tako nekvalitetno plastiko. Imeli smo že druge znamke, vendar tako nekvalitetne plastike še nikoli v nobenem.
Ima kdo kakšne izkušnje ?
Hvala
Pred kratkim smo nabavili novo Toyoto Corollo. Imamo jo šele mesec dni in na pragovih, so že nežni risi, ki jih narediš s čevljem, ko malo podrsaš.
Skoraj ne morem verjet, da uporabljajo tako nekvalitetno plastiko. Imeli smo že druge znamke, vendar tako nekvalitetne plastike še nikoli v nobenem.
Hvala
Pozdrav od Clipa
mahoni ::
Podobne izkusnje? V vecini avtomobilov je tako. Upam, da se zavedate, da se avtomobili ne delajo vec, da trajajo. Prej je bila meja 400k v preteklosti, potem do 200k, zdej si pa happy, ce ti nov zdrzi borih 150k, brez popravil.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.
TheBlueOne ::
Menda je ravno obratno. Kolikor vem delajo avti vedno vec km. Kdaj prej je bila meja 400.000km?
c3p0 ::
Hmm, na E pa so pokromane plošče na pragih, po 8 letih še vedno brez prask. Mogoče kupuješ napačne avte.
TheBlueOne ::
@Clip, kaj nima Toyota ze od nekdaj bolj pateticne notranjosti, po drugi strani pa neunicljive vitalne dele?
m0LN4r ::
PozdavljeniZa toyoto je normalno, japonci so kulturni in ne drajsajo cevljev na vratih.
Hvala
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Dober dan ::
Če bi ta nova jajca teral po makedamu, dvomim, da bi zdržala toliko kot stari Yugoti, Golfi, Pikiji... denar mora krožit..
Machete ::
Jaz na prag ne stopam, razen otroci zadaj včasih. Saj ni kamion lol.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
fikus_ ::
Pozdavljeni
Hvala
Prva praska najbolj boli, vsaka naslednja manj.
Plastika ima neko teksturo, ki jo z drgnjenjem s čevljem (po možnosti še kakšen kamenček) poškoduješ. Nobeno čiščenje ne pomaga.
Če se hočeš rešit prask na plastiki, kupiš avto z dražjo opremo, kateri ima te dele iz nerjavne pločevine.
misticnimrk ::
Lahko bo strel v temo ampak vseeno.
Podobno sem imel probleme na starem avtu - na pragu in na vratih so se poznale črte od vstopanja/izstopanja v avto.
Probal z različnimi čistili in krpami ampak na koncu je najbolj učinkovalo čistilo iz Lidla za brisanje armaturne plošče (in ostale plastike v avtu).
Probat ni greh.
Podobno sem imel probleme na starem avtu - na pragu in na vratih so se poznale črte od vstopanja/izstopanja v avto.
Probal z različnimi čistili in krpami ampak na koncu je najbolj učinkovalo čistilo iz Lidla za brisanje armaturne plošče (in ostale plastike v avtu).
Probat ni greh.
energetik ::
Lej, ko nabaviš nov avto, najbolje da sam takoj brcneš v blatnik pa eno rajso po vratih nardiš, da se potem ne sekiraš več
To je zakon zdaj, ko se mi avto že zdavnaj zamortiziral in mi dol visi, če je kakšna nova praska ali vdrtina. S penzlnom povpravim le praske ki grejo do pleha, tolk da ne rjavi.
Se pa strinjam, avti so glede na to kje in in zakaj se uporabljajo, prekleto neumno narejeni. Spoliran pleh v okolju, kjer ti vsako minuto lahko kdo porajsa ali butne z vrati?
Zunanjost avtomobila bi morala biti iz lahko zamenljive in robustne plastike+gume.
To je zakon zdaj, ko se mi avto že zdavnaj zamortiziral in mi dol visi, če je kakšna nova praska ali vdrtina. S penzlnom povpravim le praske ki grejo do pleha, tolk da ne rjavi.
Se pa strinjam, avti so glede na to kje in in zakaj se uporabljajo, prekleto neumno narejeni. Spoliran pleh v okolju, kjer ti vsako minuto lahko kdo porajsa ali butne z vrati?
Zunanjost avtomobila bi morala biti iz lahko zamenljive in robustne plastike+gume.
bambam20 ::
Se strinjam. Razen, če vas kolki in hrbtenice hebejo.
b3D_950 ::
Sj se ne hodi po tej plastiki, ampak lahko se zgodi, da s čevlji podrsaš po plastiki ko vstopaš ali izstopaš iz avta...
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
Invictus ::
Pa kaj jokate za vsako prasko na avtu?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Prvič vidim prag brez krom/rostfrei pohodne plošče.
Očitno mi v revoluciji slabo kaže.
Očitno mi v revoluciji slabo kaže.
Ti verjetno nimaš otrok?Pozdavljeni
Zanimivi ste ljudje. Zanimivi. Zakaj sploh s čevlji stopate na pragove? Ni nobene potrebe.
Zato ker mu je predaleč, da bi stopil čez prag, pač stopi na prag. A misliš, da se bomo zaradi praske na plastiki zato vsak dan sekirali in drli na otroke?
Avta nimam zato, da se bo spoliran svetil na dvorišču, ampak da se z njim vozimo. Vsak teden tudi po makadamu na izlete, kjer nato notri pridemo z umazanimi gojzarji. Občasno se seveda avto potem posesa in na hitro spere z vodo, to je pa vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Jaz ne prenesem poškodovanih stvari. Nervirajo me. Zunaj in notri. Tako, da preaske, udrtine itd.. nesprejemljivo.
Avta nimam zato, da se bo spoliran svetil na dvorišču, ampak da se z njim vozimo. Vsak teden tudi po makadamu na izlete, kjer nato notri pridemo z umazanimi gojzarji. Občasno se seveda avto potem posesa in na hitro spere z vodo, to je pa vse.
DOma tud tacate po stanovanju s čevlji? Se je problem preobut, predno se vsedeš v avto? Ne vem od kje si ti sedaj potegnil ven otroke. Odrasli počnejo to, da z nogami stopajo na prag avta.
vnetidebater ::
Sj se ne hodi po tej plastiki, ampak lahko se zgodi, da s čevlji podrsaš po plastiki ko vstopaš ali izstopaš iz avta...
Ko bi ti vedel, koliko ljudi dobesedno stopi na prag pred izstopom iz vozila.
Ne boš verjel, kakšna ženska se prav potrudi da s petko stopi direktno na prag.
Če se boš sekiral za prasko na pragu boš imel bedno življenje, namesto ženske v lepih petkah.
Tvoja odločitev ali imaš raje žensko ali nespraskan avto.
Odrasli počnejo to, da z nogami stopajo na prag avta.
ja, nekateri prav namerno (brez slabih namenov....pač so tako navajeni).
Kak sprej za plastiko je daleč najboljša rešitev:
Plastiko bo naredil nekoliko gladkejšo in ji dal lep lesk tako da bodo praske težje nastale in tudi težje se jih bo opazilo.
To je pa to, ne sekirajte se za faking praske na pragovih. Saj niste stari 18 ali?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vnetidebater ()
Jasno da doma ne, ampak tam je kotlovnica s ploščicami, kjer se v miru preobuješ in nato spucaš. Kaj naj se na gozdni cesti, kjer je parkiran avto, po turi preobuvam v copatke in trenirko, da ja ne bo kamenčka v avtu?
DOma tud tacate po stanovanju s čevlji? Se je problem preobut, predno se vsedeš v avto? Ne vem od kje si ti sedaj potegnil ven otroke. Odrasli počnejo to, da z nogami stopajo na prag avta.
Zato so not gumi tepihi, da jih občasno vržeš ven in spereš z wapom. Sicer pa ja, vsaj dokler so otroci, so v avtu notri pesek, drobtine, kosi piškotov in podobno. Tako pač je.
fikus_ ::
Kot sem že napisal, prva praska najbolj boli . . .
Nekateri se hitro čustveno navežejo na pleh/plastiko . . .
Možna rešitev tisti sprej zgoraj ali pa oblepit cel avto.
Nekateri se hitro čustveno navežejo na pleh/plastiko . . .
Možna rešitev tisti sprej zgoraj ali pa oblepit cel avto.
Podobne izkusnje? V vecini avtomobilov je tako. Upam, da se zavedate, da se avtomobili ne delajo vec, da trajajo. Prej je bila meja 400k v preteklosti, potem do 200k, zdej si pa happy, ce ti nov zdrzi borih 150k, brez popravil.
To ne drži. To je zgolj neko bedno gostilniško nakladanje.
Prav spomnim se ko sem bil majhen. Vsak sosed je pregledoval avto preden so se odpravili na morje saj je bilo vsakogar strah da mu bo na poti do morja zakuhal.
Danes narediš redni servis in te 15.000 km ne briga za avto. Če se danes odločiš da se boš odpeljal do Nordkapa boš čez 4 dni gor brez najmanjših težav z avtom bilokatere znamke. Morda bo trajalo 5 dni, če te po nekah dneh vožnje po 12 ur dnevno zjebe utrujenost in boš rabil 1 dan počitka. Avto ga sigurno ne bo rabil.
Tako zanesljivi kot so avti danes niso bili še nikdar.
To, da jih ljudje po 200.000 kilometrih vozijo na odpade ali prodajajo pa je zgolj odraz nespoštovanja avtomobilov in prevelike potrošniške mrzlice. Komot bi naredili velik servis pri 270k in jih vozili še vsaj do 450.000 km ampak jebiga, narod mora kupovat nove avtomobile.
Razlog? vsi se zjočejo ko dobijo eno prasko na avtu in morajo zato takoj kupit nov avto.
Zgodovina sprememb…
Če bi ta nova jajca teral po makedamu, dvomim, da bi zdržala toliko kot stari Yugoti, Golfi, Pikiji... denar mora krožit..
ta stara jajca še na asfaltu niso zdržala niti 1000 km brez da bi avto 1x crknil, zakuhal ali pa bi moral 1x dotočit pol litra motornega olja.
na lagat jugonostalgiki no.
Zgodovina sprememb…
Gagatronix ::
> Tako zanesljivi kot so avti danes niso bili še nikdar.
Dokler ti ne crkne nekaj v elektroniki, in potem se jebi s servisom.
Dokler ti ne crkne nekaj v elektroniki, in potem se jebi s servisom.
Joj joj joj. Ko pa kupujete avtomobil, bi pa isti gledali vsako pikco. Mater vam.
Natolčevanje. Kdaj ti je nazadnje kaj crknilo v elektroniki da te je tako hudo zjebalo?
Zveniš mnogo premlad da bi vedel kako je bilo nekoč ko je voznik moral imeti orodje nujno v avtu da ga je pošraufal ko si šel na daljšo pot, da bi vse zavedal kako hudo zanesljivi so danes.
Greš na pot dolgo 500 km? Dajmo hitro pogledat nivo hladilne tekočine in motornega olja, da ne zmanjka do cilja.
Zveniš mnogo premlad da bi vedel kako je bilo nekoč ko je voznik moral imeti orodje nujno v avtu da ga je pošraufal ko si šel na daljšo pot, da bi vse zavedal kako hudo zanesljivi so danes.
Greš na pot dolgo 500 km? Dajmo hitro pogledat nivo hladilne tekočine in motornega olja, da ne zmanjka do cilja.
Zgodovina sprememb…
vnetidebater je izjavil:
Natolčevanje. Kdaj ti je nazadnje kaj crknilo v elektroniki da te je tako hudo zjebalo?
Sedaj imas za to avtovleko.
Nevem kakšno sranje kupujete. Mene je v 400.000 prevoženih kilometrih avto zaenkrat samo enkrat pustil na cedilu. Pozimi sredi hudega mraza ponoči je akumulator premalo voltaže dal od sebe in se zato motor ni zagnal.
Utk ::
Sem pogledal pri svoji, po 25,000 km ni tam nobene praske. Pa z njo odpeljem tudi cement, če treba, mulc se pa itak smuča po tisti plastiki. Ne vem kaj eni delate. No, pri meni sicer tudi če bi bila, se ne bi sekiral. Prejšni avto je bil tam takoj spraskan. Tako da tudi če ima tam corolla slabo plastiko, ni tako slaba, in ima kakšen še slabšo.
TOP ::
Ko ti bodo otroci pobruhali avto,boš pozabil na plastiko in vse ostale odrgnine na plastikah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TOP ()
clip ::
Ko ti bodo otroci pobruhali avto,boš pozabil na plastiko in vse ostale odrgnine na plastikah.
Ti komedijant, ti :-)
Pozdrav od Clipa
VeganCyclist ::
Pr men je blo podobno pr Meganu. Nov avto, odlozim ocala na armaturko in kr opraskana plastika. Kasnej je blo tega manj oziroma ja plastika bolj trda ratala. Čez leta,..da se zastopmo.
VeganCyclist je izjavil:
Pr men je blo podobno pr Meganu. Nov avto, odlozim ocala na armaturko in kr opraskana plastika. Kasnej je blo tega manj oziroma ja plastika bolj trda ratala. Čez leta,..da se zastopmo.
kaj se še ni dobro ohladila iz proizvodne linije do tvojega nakupa?
Zdj pa mi naj kdo pove, katera plastika bo ostala brez praske, če stopiš nanjo s čevljem, ki ima npr. kakšen kamenček v podplatu.
Pa saj ne stopiš nanjo. Ko se vsedeš in potegneš noge noter, pač grejo po plastiki vhodnega stebriča.
V nizkocenovcu, kot sem ga imel prej, se 'rajse' niso poznale, le umazanije se ni dalo odstranit (z 'lahkoto').
Pri zdajšnem, se prav tako ne vidi 'rajs' se pa veliko lažje očisti.
Plastika pri enem in drugem je tudi na otip 'za vsaj dva razreda razlike'.
V nizkocenovcu, kot sem ga imel prej, se 'rajse' niso poznale, le umazanije se ni dalo odstranit (z 'lahkoto').
Pri zdajšnem, se prav tako ne vidi 'rajs' se pa veliko lažje očisti.
Plastika pri enem in drugem je tudi na otip 'za vsaj dva razreda razlike'.
mancini ::
Sploh ne vem kako ti pri vstopu v normalni avto uspe stopiti na prag, kaj ste 1,40 visoki ali pa imate kamione
Sploh ne vem kako ti pri vstopu v normalni avto uspe stopiti na prag, kaj ste 1,40 visoki ali pa imate kamione
Navajajo jih kot otroke.
Otroci in stari (čez 70 let) ljudje vedno stopijo na prag.
Zgodovina sprememb…
VeganCyclist ::
misticnimrk je izjavil:
VeganCyclist je izjavil:
kaj se še ni dobro ohladila iz proizvodne linije do tvojega nakupa?
Plastika z leti rata trša. To je dejstvo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Volkswagen bo zaradi prevare odštel še 4,3 milijarde dolarjev (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Tožbe | 32916 (23365) | zmaugy |
» | BMW 116i 2006 vs Megane 1.6 16V 2012 (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10975 (9012) | FTad |
» | Težave pri 2 dni starem avtu (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 61632 (47412) | D3m |
» | Poliranje stekel na žarometih (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 26679 (21165) | RED_line |
» | Peška toži Google, ker jo je zbil avto (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Tožbe | 20915 (17765) | Bistri007 |