» »

A1 omrežje ne dela

A1 omrežje ne dela

Wolfie ::

Zdravo,

a kdo ve kaj se dogaja z A1 omrežjem. Mobilna omrežja HOT, A1, BOB nimajo signala; piše na mobitelu da so možni samo klici v sili. Imam tudi LTE internet pri A1 in imam trenutno manj kot 1M hitrosti, drugace imam 10/3M Izmed treh možnih črtic je samo ena na modemu.

koli99 ::

Tudi mene zanima. Celo popoldne brez neta, okolica Ajdovscine. Dobro da telefon ni na simobilovem omrezju.

bauci ::

Meni dela bp Dolenjska

Jaz sem iz okolice Turjaka in mi ne dela že kakšnih 5 ur.

Voluharr ::

Kranj: pred kakimi 15 minutami se mi je zdelo da sicer nalaga počasneje kot običajno, vendar trenutni test je pričakovanih katastrofalnih 4.2/8.3 Mbps
So se mi pa čez dan prekinile povezave preko T2ja pa ne vem ali je povezano ali ne.
Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si

MoDeR ::

Wolfie je izjavil:

Jaz sem iz okolice Turjaka in mi ne dela že kakšnih 5 ur.

Na tehnični pomoči so rekli, da je pretrgan optični kabel na Škofljici. Rečeno mi je bilo, da bo zrihtano najkasneje do jutri dopoldan.
Lp,
<br>
MoDeR

sbawe64 ::

V soboto popoldne je kdo kopal z rovokopačem (tgm stuff) ?
Nekam malo verjetno.
2020 is new 1984
Corona World order

MoDeR ::

sbawe64 je izjavil:

V soboto popoldne je kdo kopal z rovokopačem (tgm stuff) ?
Nekam malo verjetno.

Na večih FB skupinah je podoben info, ni v izpadu samo A1 temveč tudi TS, Telemach,...

Nekdo je presekal optiko (Telekom) že od 16:00 so vsi na območju Turjak, Grosuplje in Škofljica brez storitev 👏 tistemu junaku ki je to naredil...

Agrarci izdelujejo odcejalne jarke na barjanskih njivah, zgleda da so kaksen kabel polozili preplitko
Lp,
<br>
MoDeR

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MoDeR ()

__Devil__ ::

Mislim, da imamo tudi mi standardni A1 domači net paket 10/3, če se ne motim. 3 črtice signala, je ok. Net dela zadovoljivo samo ponoči in zjutraj (1mb download, 200kb upload max). Imamo tudi povezan tv vendar zvečer med 18-22h uro tv sploh ne dela dobro. Najhuje je okrog 19. ure, ker je verjetno največ ljudi gor na netu in šteka tako, da sploh ne odpre nič, na tvju je tema tudi minuto.. Nevem zakaj šteka. Preobremenjenost verjetno, signal JE dober. Je pa čudno, ker na telefonu/hotspot dela vse super hitro brez pinga ob vseh urah ko se povežem. Škoda, ker nimamo druge opcije, če bo sreča dobimo optiko in bomo potem mogoče lahko imeli soliden dostop do tekoče delujočih 4k vsebin brez zatikanja, v primerjavi kot sedaj, ki niti 1300x resolucija šteka.

__Devil__ je izjavil:

Mislim, da imamo tudi mi standardni A1 domači net paket 10/3, če se ne motim. 3 črtice signala, je ok. Net dela zadovoljivo samo ponoči in zjutraj (1mb download, 200kb upload max). Imamo tudi povezan tv vendar zvečer med 18-22h uro tv sploh ne dela dobro. Najhuje je okrog 19. ure, ker je verjetno največ ljudi gor na netu in šteka tako, da sploh ne odpre nič, na tvju je tema tudi minuto.. Nevem zakaj šteka. Preobremenjenost verjetno, signal JE dober. Je pa čudno, ker na telefonu/hotspot dela vse super hitro brez pinga ob vseh urah ko se povežem. Škoda, ker nimamo druge opcije, če bo sreča dobimo optiko in bomo potem mogoče lahko imeli soliden dostop do tekoče delujočih 4k vsebin brez zatikanja, v primerjavi kot sedaj, ki niti 1300x resolucija šteka.

Jaz imam isti paket¸in mi dela net u nulo in v par letih lahko preštejem na prste ene roke, če mi kdaj ni delalo oz. se je zmanjšala hitrost. Tudi s televizijo preko LTE-ja nimam problema, prav tako vse dela enako zvečer in ob vikendih. Verjetno so vsi okoliški hribi že dobili optiko pa zato LTE ni zabasan. Razmišljam pa, da bi vzel novi paket z 20/5, ki je samo 2€ dražji. Optiko bom verjetno dobil čez par desetletij kar je malo tragikomično glede na dejstvo, da so se zbirala že soglasja za prekopavanja, potem pa vidim vas par kilometrov pred mojim domom, kjer so optiko dali na obstoječe telefonske droge.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Omrežja in internet
1943601794 (770) bm1973
»

A1 TV AS LTE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Omrežja in internet
21054743 (30082) brez-imenko
»

Nasvet: A1 Domači 2 + TV AS LTE

Oddelek: Pomoč in nasveti
195966 (4972) GupeM
»

Deljenje interneta s sosedom