Forum » Loža » Zdravniki- 1 obrok na dan
Zdravniki- 1 obrok na dan

MegaBentus ::
Pozdravljeni, od sredine decembra 2020 jem 1 obrok na dan(kosilo) ki je nizko v ogljikovih hidratih. Če bi se našel kakšen zdravnik, ki preučuje avtofagijo, rastne hormone, postenje, inflamatorne pokazatelje, inzulin... in bi rad omenjene dejavnike v teh pogojih izmeril, mi lahko piše.
Motiv: izboljševanje kognitivih sposobnosti
starost: 21 let, moški
kraj:Ljubljana
kraj:Ljubljana
- predlagal izbris: connel ()

Aston_11 ::
MegaBentus je izjavil:
Motiv: izboljševanje kognitivih sposobnostiSe ti dejansko zdi, da so se ti izboljšale?
MegaBentus je izjavil:
nizko v ogljikovih hidratih.Razlog te bedarije je torej izboljšanje kognitivnih sposobnosti? Good one.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()

Machete ::
Jaz jem pa dvakrat. Če bi me kdo rad raziskoval, no me ne bo :)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

PacificBlue ::
Vsekakor lačnemu bolje delujejo možgani, kot pa sitemu.
Read more: https://www.newscientist.com/article/21...
A stomach hormone that stimulates appetite seems to promote the growth of new brain cells and protect them from the effects of ageing - and may explain why some people say that fasting makes them feel mentally sharper.
I’m out.
:3

mgermo ::
OP...tu ni odkrite tople vode. Sicer bi bilo zanimivo pogledati vse markerje before after, ampak ni razloga zakaj bi se moral odpovedati OH. Tvoja dieta je omad - one meal a day in jo prakticira veliko ljudi - namenoma ali ker nažalost morajo.

;-) ::
OH so v 90% brezvezen balast in poceni hrana sodobnega časa od katerih postanemo odvisni. Jaz jih skoraj ne uživam že par let.

Kayzon ::

janezvalva ::
a si še kdo peče svoj kruh?
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

golf3 ::
Meni je bila vedno zanimiva trditev, da se ti izboljšajo kognitivne sposobnosti. Sem prakticiral dieto par tednov, ampak sem po par urah programiranja vedno postal popolnoma "blesav", megla v glavi. I guess da smo različni

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: golf3 ()

Pinturicchio ::
PacificBlue je izjavil:
A stomach hormone that stimulates appetite seems to promote the growth of new brain cells and protect them from the effects of ageing - and may explain why some people say that fasting makes them feel mentally sharper.
Neverjetno, sem mislil da sem že jaz nor, kajti zadnja leta opažam, da sem (malo) lačen bolj aktiven, imam več volje, lažje razmišljam..., kot pa takrat ko se najem. Je to normalno? Spomnim pa se da mi je bilo kot majhnemu glih obratno.

zobnik ::
janezvalva je izjavil:
a si še kdo peče svoj kruh?
da že mnogo let, za sebe pirin/ržen polnozrnat, in belga za druge člane
OH so daleč od brezveznega balasta.
ja oskubljeni OH, ne pa tisti polno vredni, ampak pretiravat ne smeš ker kot vem se pretvorjo v telesu v maščobe, odvisno od porabe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()

zztop ::
Za izboljšanje kognitivnih sposobnosti uživaj zdrave ogljikove hidrate in maščobe.
Sicer pa si premlad, da bi moral razmišljati in paziti na vse to. Oglasi se, ko boš 30. Do takrat raje meditiraj.
Sicer pa si premlad, da bi moral razmišljati in paziti na vse to. Oglasi se, ko boš 30. Do takrat raje meditiraj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zztop ()

Aston_11 ::
Pri 21 bi pri kog. spobnostih 1 dnevnega obroka na dan moral imeti narejena že vsaj ena dva faksa, vendar ker tak debilizem napiše na forum, dobi človek občutek, da ni nič od tega in bi lahko normalno jedel.

GabrieLeo ::
V tej temi: šibki dotičniki, ki so tako globoko v odvisnosti mešanja sladkega ter slanega in pečenega, da bodo šli izpodbijat vsako drugačno mnenje ali metat polena pod vsakega, ki hoče boljše zase.
Brez OH, zelo podobno kot CSD dieta že skoraj 3 leta. Ja, zdržat moraš, ko te prime jest slano in sladko zvečer moraš it spat pa tut če misliš da boš umrl. Zjutraj je vedno kot da bi reset pritisnil. Vse je odvisno od tvoje črevesne mikroflore in s čim jo futraš. Poskusi zjutraj in zvečer pred spanjem piti Indijski trpotec (najboljša cena v šparu) in poglej še za Multi EM ferment. Kombiniraj obrokom enkrat na dan (Ne se siliti, če kdaj ne bo šlo) pa poskusi še MEGA sporebiotic.
Mislil boš da si zadet. Nor spomin, res hude throwbacke boš imel za stvari, za katere sploh nisi vedel da se še spomneš. Zjutraj se zbudiš spucan, brez špukanja mastičev.
Lase maš dlje časa čiste, smrdiš ne... Nor lajf.
Potem pa pokukaš še malo gledati zakaj vse kulture na svetu gojijo tradicijo do fermentiranja predvsem živalskih produktov... Črevesna mikroflora je predstavljala edino pot do bolezni ali zdravja že dolgo nazaj. Zdaj se na novo odkriva, poglej po youtubu.
Brez OH, zelo podobno kot CSD dieta že skoraj 3 leta. Ja, zdržat moraš, ko te prime jest slano in sladko zvečer moraš it spat pa tut če misliš da boš umrl. Zjutraj je vedno kot da bi reset pritisnil. Vse je odvisno od tvoje črevesne mikroflore in s čim jo futraš. Poskusi zjutraj in zvečer pred spanjem piti Indijski trpotec (najboljša cena v šparu) in poglej še za Multi EM ferment. Kombiniraj obrokom enkrat na dan (Ne se siliti, če kdaj ne bo šlo) pa poskusi še MEGA sporebiotic.
Mislil boš da si zadet. Nor spomin, res hude throwbacke boš imel za stvari, za katere sploh nisi vedel da se še spomneš. Zjutraj se zbudiš spucan, brez špukanja mastičev.
Lase maš dlje časa čiste, smrdiš ne... Nor lajf.
Potem pa pokukaš še malo gledati zakaj vse kulture na svetu gojijo tradicijo do fermentiranja predvsem živalskih produktov... Črevesna mikroflora je predstavljala edino pot do bolezni ali zdravja že dolgo nazaj. Zdaj se na novo odkriva, poglej po youtubu.

Jerry000 ::
PacificBlue je izjavil:
Ja, ful dobr delajo, sam o hrani razmišljam takrat :)

filip007 ::
Kakšni zdravniki, tukaj so samo pacienti in bolniki.
Za izboljšanje kognitivnih lastnosti naj bili nevroleptiki dobri, če že imaš kaj takega.
Za izboljšanje kognitivnih lastnosti naj bili nevroleptiki dobri, če že imaš kaj takega.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()

PacificBlue ::
Pinturicchio je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
Neverjetno, sem mislil da sem že jaz nor, kajti zadnja leta opažam, da sem (malo) lačen bolj aktiven, imam več volje, lažje razmišljam..., kot pa takrat ko se najem. Je to normalno? Spomnim pa se da mi je bilo kot majhnemu glih obratno.
Nisem načeloma nikol polagal pozornost na to, vem pa iz srednje sole in kasneje faksa, da sem lahk na izpitih ali ob studiju veliko bolje razmisljal s praznim želodcem. Zdaj to ne pomeni, da sem stradal zanalasc. Bila pa je velika razlika in se to dejansko opazi.
Tudi v sluzbi mi ni do malice, ker nimam potem take volje do dela..
Sicer pa sam tudi jem malo manj kot ostali. Veckrat sem v sluzbi od 10-18 ure in zjutraj jem pa potem zvecer. Vmes pa samo kava in tekocina. Tudi pocutim se boljse, ce sem bolj lacen. Ceprav ta obcutek lakote je zanimiv. Zelo lahko ga je kontrolirati, ko se navadis. Bi rekel, da se cloveku želodec zmanjša.
Potem pa pride kdaj nvem kaksno praznovanje, pojedina in si hitro preko momenta, ko se prevec naješ:).
Bi rekel, da je potrosniska druzba naredila nase dojemanje hrane malo drugace in glede na to, da imajo otroci probleme z debelostjo in se zavrze ogromno hrane..ja obroki so preobilni in potem človek ni toliko aktiven kot bi lahko bil ob pravem vnosu/izkoristku in ga otruja, mu zmanjsuje intelektualne/psihofizicne sposobnosti zaradi balasta, ki se nabira v nasem telesu.
I’m out.

mr_chai ::
Da se lahko lotiš take diete nakazuje, da imaš močno voljo. Če pa imaš močno voljo, pa pomeni, da si mentalno zdrav. Če pa mentalno ne bi bil zrav, pol pa je skoraj nemogoče biti na taki dieti....

GupeM ::
ja oskubljeni OH, ne pa tisti polno vredni, ampak pretiravat ne smeš ker kot vem se pretvorjo v telesu v maščobe, odvisno od porabe.
Seveda so OH različni, zato jih tudi ne smeš metati v isti koš. OH so za mišice in živčni sistem hrana. Na dan naj bi cca 50 % zaužite energije dobil z ogljikovimi hidrati.
Res pa je, da če jih ne porabiš, se pretvorijo v maščobo, ker telo na ta način shrani energijo.
Jaz jih pojem ogromno. Pa mi je kakšen mesec nazaj en rekel, da imam trakuljo, ker se ne zredim. Tako da OH niso nič slabega, so celo nujni.

blackbfm ::
Če bi se našel kakšen zdravnik, ki preučuje avtofagijo, rastne hormone, postenje, inflamatorne pokazatelje, inzulin... in bi rad omenjene dejavnike v teh pogojih izmeril, mi lahko piše.
Kaj bi rad meril, si v letih ko ti telo deluje najbolj optimalno, imas se nekaj let fore, potem bo upad sposobnosti hoces noces, ne glede na tvoje obroke

Da se lahko lotiš take diete nakazuje, da imaš močno voljo. Če pa imaš močno voljo, pa pomeni, da si mentalno zdrav. Če pa mentalno ne bi bil zrav, pol pa je skoraj nemogoče biti na taki dieti....
Prvi teden je bil grozen(sočasno sem zmanjšal ogljikove hidrate), občutek kot da sem prenehal jemati drogo in sem čutil posledično krizo, ki sledi prvih par dni po odvajanju (nisem mogel spati, slabost, šibkost). Potem pa rata preprosto in ne potrebuješ prav nič samodiscipline ali pa močne volje, še več, takšen režim prehranjevanje ti začne ugajati. No, vsaj to je bila moja izkušnja:)

Kaj pa ponavadi ješ za tvoj edini obrok? Si izgubil veliko kilogramov?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zztop ()

grimth ::
Prakticiram isto stvar že približno 40 dni, torej samo en obrok na dan (kosilo). Popolnoma sem se odpovedal raznim OH kot kruh, sladkarije, sladke pijače, pivo, itd...
Pozitivni učinki : urejena prebava, izguba kilogramov, dobro spanje
Negativni učinki (variabilno) : ob koncu dneva se počutim šibkega, manj me zanima šport kot prej, včasih se ob koncu dneva počutim slabo in tudi opažam da me kdaj zvečer zelo zebe v noge.
Pozitivni učinki : urejena prebava, izguba kilogramov, dobro spanje
Negativni učinki (variabilno) : ob koncu dneva se počutim šibkega, manj me zanima šport kot prej, včasih se ob koncu dneva počutim slabo in tudi opažam da me kdaj zvečer zelo zebe v noge.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: grimth ()

Ja normalno, če pa ne zaužiješ dovolj energije. Od kje naj bi potem imel energijo za šport, če je niti za ogrevanje lastnega telesa nimaš dovolj? Če boš tako nadaljeval, ti bo začelo zmanjkovati tudi energije za življenje. Kar se pomoje že dogaja, glede na to, da se zvečer počutiš šibko in slabo.

Ja normalno, če pa ne zaužiješ dovolj energije. Od kje naj bi potem imel energijo za šport, če je niti za ogrevanje lastnega telesa nimaš dovolj? Če boš tako nadaljeval, ti bo začelo zmanjkovati tudi energije za življenje. Kar se pomoje že dogaja, glede na to, da se zvečer počutiš šibko in slabo.
Kot sem omenil so negativni učinki variabilni, večino dni v tednu se počutim čisto normalno, še vedno športam samo ne tako pogosto kot prej. Na dan zaužijem dovolj kalorij. Če na enkrat drastično spremeniš prehranjevanje, itak da bo telo rabilo čas da se navadi na novi življenski stil.

Kot sem omenil so negativni učinki variabilni, večino dni v tednu se počutim čisto normalno, še vedno športam samo ne tako pogosto kot prej. Na dan zaužijem dovolj kalorij. Če na enkrat drastično spremeniš prehranjevanje, itak da bo telo rabilo čas da se navadi na novi življenski stil.
Kalorije niso vse. Pomembno je, v kakšni obliki so te kalorije.
Recimo v peči na trda goriva ti energija v obliki kurilnega olja ne bi bil prav dosti koristila. Nekaj bi mogoče z ogromno dela celo segrel, ampak daleč od optimalnega, predvsem pa bi ogromno vnesene energije šlo v nič, namesto v ogrevanje vode/prostora.

GenZNPC ::
Meni je bila vedno zanimiva trditev, da se ti izboljšajo kognitivne sposobnosti. Sem prakticiral dieto par tednov, ampak sem po par urah programiranja vedno postal popolnoma "blesav", megla v glavi. I guess da smo različni![]()
Par tednov ni dovolj, sele po 6. tednu se zacne telo zares prilagajat.
Pinturicchio je izjavil:
Ne samo to, ze iz nasih zivalskih genov, kar nam jih je ostalo, je telo nagnjeno temu, da po obilnemu obroku sledi mirovanje, spanje, faza prebavljanja oz. pocitek. Starejsi ko si, bolj izrazito to postane, celo pa pri vecji kolicini hrane, ki ti dvigne cuker, gres lepo spanckat kot medvedek.PacificBlue je izjavil:
Samo zavestno se lahko prisilis v nasprotno, ampak telo pa zeli od tebe enourni prebavni spanec.
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()

Kalorije niso vse. Pomembno je, v kakšni obliki so te kalorije.
Recimo v peči na trda goriva ti energija v obliki kurilnega olja ne bi bil prav dosti koristila. Nekaj bi mogoče z ogromno dela celo segrel, ampak daleč od optimalnega, predvsem pa bi ogromno vnesene energije šlo v nič, namesto v ogrevanje vode/prostora.
Razumem ampak brez skrbi, sam skrbim da je tisti 1 obrok na dan poln raznolike hrane, tukaj gre predvsem za opustitev slabih sladkorjev in druge nesnage, lp.

Jaz sem pa glih pri OMAD pretelovadil najvec. Cudno. Lazem. Zjutraj sem pojedel eno pest lesnikov, zvecer pa konkretno najedel, vse zivo in cez 2-3 ure sel spat.
Best times ever, za telo.
Energije mi ni zmanjkalo, pa sem sel eno uro tect, eno uro gvihtat, pa se kr me je zvecer rinlo, da bi se nekaj migal pred obrokom, polek dela. Energije sem imel 3-4x vec kot sodelavci, ki se basejo cel dan z jogurti, smutiji, rogljicki, pol eno kosilo, pol malica, pol prigrizek, pol vecerja. In cel dan poslusam jamranje, kako nemorem nic.
Ampak preklop, je bil res naporen, trajal je ene 6-8 tednov, po tistem pa kot da bi imel neskoncno energije cez dan od zadnjega obroka zvecer.
Zdaj ze neki casa jem normalno, torej zajtrk, kosilo, vecerja. Pa veliko vec OH in moram rect v primerjavi s prej je energeticno stanje slabse.
Motivacije za sport nekako ne najdem, ni vec zagnanosti, zjutraj me daje kronicna utrujenost do 11-12 ure. Zdaj se pocasi spravim zraven in grem nazaj, ker to je brez veze.
Pa se nevem kdaj me srat pritisne. Pri omad sem tocno vedel, zjutraj 7:30 WC, blup fertig. Zdaj pa kremasti, ob random uri dneva.
Najslabse pa prenasam strocnice, to me pa tako napenja, da imam vcasih po 2-3 ure bolecine od "prdcov" - se ne zajebavam.
Best times ever, za telo.
Energije mi ni zmanjkalo, pa sem sel eno uro tect, eno uro gvihtat, pa se kr me je zvecer rinlo, da bi se nekaj migal pred obrokom, polek dela. Energije sem imel 3-4x vec kot sodelavci, ki se basejo cel dan z jogurti, smutiji, rogljicki, pol eno kosilo, pol malica, pol prigrizek, pol vecerja. In cel dan poslusam jamranje, kako nemorem nic.
Ampak preklop, je bil res naporen, trajal je ene 6-8 tednov, po tistem pa kot da bi imel neskoncno energije cez dan od zadnjega obroka zvecer.
Zdaj ze neki casa jem normalno, torej zajtrk, kosilo, vecerja. Pa veliko vec OH in moram rect v primerjavi s prej je energeticno stanje slabse.
Motivacije za sport nekako ne najdem, ni vec zagnanosti, zjutraj me daje kronicna utrujenost do 11-12 ure. Zdaj se pocasi spravim zraven in grem nazaj, ker to je brez veze.
Pa se nevem kdaj me srat pritisne. Pri omad sem tocno vedel, zjutraj 7:30 WC, blup fertig. Zdaj pa kremasti, ob random uri dneva.
Najslabse pa prenasam strocnice, to me pa tako napenja, da imam vcasih po 2-3 ure bolecine od "prdcov" - se ne zajebavam.
skibidi
Zgodovina sprememb…

Zanimivo. Zakaj si potem sploh opustil tako odlično strategijo prehranjevanja?
Sicer pa vedno pravim: poslušaj svoje telo, ker ti samo pove kaj ti manjka oz česa imaš preveč.
Sicer pa vedno pravim: poslušaj svoje telo, ker ti samo pove kaj ti manjka oz česa imaš preveč.

GabrieLeo ::
m0LN4r: raje stiskaj zobe ter "trpi" zavoljo discipline, kakor pa kasneje, ko boš star in razpadal. Prebava je vse.
Človek bi se moral starati in ne razpadati, ljudje danes razpadajo. Ponavadi se zgonijo do penzije in potem ko so stari in imajo še kako hujšo bolezen za sabo se šele spametujejo in gredo iskati "alternativne" rešitve.
In kaj začnejo delati? Spat grejo prej, več časa za kuhanje in delanje svoje hrane, kakšen evro več za boljšo hrano in dodatke in manj stresa in evo potem še nekako povlečeš 40 ekstra let ven ampak kaj ti pomaga če si se v prvi polovici zgonil za 30 ekstra let.
Raje daj zdaj čez "ta hujše" pa je. Mislim, res je svetovno trpljenje, ko moraš odložiti vilico ali pa NE iti v slaščičarno in čakati na kup cukra, ki bi ga lahko doma žrl.
Je pa res da je to isto kot kajenje: ni toliko pojnt odvisnost ampak druženje. Ko enkrat začneš se odpovedovati stvarem boš večinoma sam ali boš pa izvisel na zabavah oz. sploh ne boš šel na zabave. Ne boš hodil kosntantno na malice in čike s sodelavci in posledično se ne boš toliko integriral notri itn...
EDIT: Za prebavo zdajle v začetku, ko si še na matrica dieti-kupi si indijski trpotec. chekc out
Človek bi se moral starati in ne razpadati, ljudje danes razpadajo. Ponavadi se zgonijo do penzije in potem ko so stari in imajo še kako hujšo bolezen za sabo se šele spametujejo in gredo iskati "alternativne" rešitve.
In kaj začnejo delati? Spat grejo prej, več časa za kuhanje in delanje svoje hrane, kakšen evro več za boljšo hrano in dodatke in manj stresa in evo potem še nekako povlečeš 40 ekstra let ven ampak kaj ti pomaga če si se v prvi polovici zgonil za 30 ekstra let.
Raje daj zdaj čez "ta hujše" pa je. Mislim, res je svetovno trpljenje, ko moraš odložiti vilico ali pa NE iti v slaščičarno in čakati na kup cukra, ki bi ga lahko doma žrl.
Je pa res da je to isto kot kajenje: ni toliko pojnt odvisnost ampak druženje. Ko enkrat začneš se odpovedovati stvarem boš večinoma sam ali boš pa izvisel na zabavah oz. sploh ne boš šel na zabave. Ne boš hodil kosntantno na malice in čike s sodelavci in posledično se ne boš toliko integriral notri itn...
EDIT: Za prebavo zdajle v začetku, ko si še na matrica dieti-kupi si indijski trpotec. chekc out
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GabrieLeo ()

Kaj pa ponavadi ješ za tvoj edini obrok? Si izgubil veliko kilogramov?
Lažje bo,če odgovorim česa ne jem: žitarice(kruh,makaroni...), riž, krompir, sladkarije(običajne). Jem raznovrstno dokler nisem prijetno sit, kosilo je največkrat sestavljeno iz juhe,solate in glavne jedi(meso+priloga).
Nisem se tehtal preden sem začel, ampak ja, bi si upal trditi da vsaj dobrih 6kg maščobe.

IL_DIAVOLO ::
Vec kot ocitno ne treniras za moc in ne pojes dovolj beljakovin, hkrati si v deficitu.
Tako izgubljaš misice in vodo, ne pa maščob. Good try tho.
Tako izgubljaš misice in vodo, ne pa maščob. Good try tho.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

MegaBentus je izjavil:
Motiv: izboljševanje kognitivih sposobnostiSe ti dejansko zdi, da so se ti izboljšale?
Pozornost, splošno razpoloženje, energičnost in spanec definitivno. Glede pomnenja in učenja se mi zdi, da je zaenkrat isto kot prej.

Goran's Blog ::
Jaja 6 kg maščobe aha :)
Voda + misična masa.
Bi se moral slikati preden si začel in slikati sedaj pa bi videl kako se ti misična masa niža.
Sem poskusil tudi jaz brez OH-jev ampak hvala ne sem rabil preveč časa, da sem pridobil izgubljeno misično maso.
Voda + misična masa.
Bi se moral slikati preden si začel in slikati sedaj pa bi videl kako se ti misična masa niža.
Sem poskusil tudi jaz brez OH-jev ampak hvala ne sem rabil preveč časa, da sem pridobil izgubljeno misično maso.

Horas ::
ne vem a bi se joku al smejo al oboje hkrati ko vas berem.
najbolša dieta je življenjska dieta! se pravi da ješ VSE, da imaš uravnoteženo prehrano! ne vem čemu bi bil na keto če ti ubistvu ne paše! čemu bi mel SAMO 1 obrok na dan??? a ste res tolk prtegnjeni da probate vse kar vam internet servira?
4-5 obrokov na dan je optimalno. lahko tudi 3+2 malici kker koli, na koncu je važen skupek kalorij. kalorije not kalorije ven.ampak ne raje dejmo to kar vidimo na jutubu enga bilderja ki je na keto. al pa enga ko se poslužuje fastinga. idiotizem.
najbolša dieta je življenjska dieta! se pravi da ješ VSE, da imaš uravnoteženo prehrano! ne vem čemu bi bil na keto če ti ubistvu ne paše! čemu bi mel SAMO 1 obrok na dan??? a ste res tolk prtegnjeni da probate vse kar vam internet servira?
4-5 obrokov na dan je optimalno. lahko tudi 3+2 malici kker koli, na koncu je važen skupek kalorij. kalorije not kalorije ven.ampak ne raje dejmo to kar vidimo na jutubu enga bilderja ki je na keto. al pa enga ko se poslužuje fastinga. idiotizem.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Seveda, diets come and go.
Kile pa sevedo grejo gor, ce se clovek ne navadi jest večkrat na dan in normalne porcije ze v mladosti. Je pa to seveda dolgotrajen in mukotrpen proces, da se navadis. Prej en 1000 kalorijski obrok, potem pa 4-5 400 kalorijskih obrokov. Mislim, da ni treba razlagat, koliko bolj zdravo za telo je se ne nazeravat.
Tudi na dolgi rok, je to edini pravi nacin.
Kile pa sevedo grejo gor, ce se clovek ne navadi jest večkrat na dan in normalne porcije ze v mladosti. Je pa to seveda dolgotrajen in mukotrpen proces, da se navadis. Prej en 1000 kalorijski obrok, potem pa 4-5 400 kalorijskih obrokov. Mislim, da ni treba razlagat, koliko bolj zdravo za telo je se ne nazeravat.
Tudi na dolgi rok, je to edini pravi nacin.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()

feryz ::
4 - 5 500 kalorijskih obrokov dnevno je za kakih 1000 do 1500 kalorij preveč, ko si starejši. Za normalno življenje in dve urno kardio vajo vsak dan.

Sem ti ze povedal, 5 zlic nutelle je premalo.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

Ne, tudi ko si starejši, rabiš cca 2000 kcal na dan. Razen če si že na smrtni postelji. Potem jih pa res manj.
Če pa vsaj malo narediš zase in malo pomigaš, pa je 2000+ takoj potrebnih.

Ko si starejši(ne bom pisal številk, da bom koga užalil), so beljakovine zelo pomembne, ker izgubljaš mišično maso in ni več toliko potenciala. Kot mlad ne rabiš predozirati z beljakovinami, ko si starejši pa je dobro.

Zanimivo. Zakaj si potem sploh opustil tako odlično strategijo prehranjevanja?Lockdown, zena skos doma...
ne vem a bi se joku al smejo al oboje hkrati ko vas berem.Men dejansko en obrok na dan pase. Pa cukrana hrana mi ne pase, tudi OHji mi ne pasejo, ampak jih jem zaradi drugih, druzbe partnerja itn. da ne kuhas loceno in ne silis drugega v isto. Ce pa teh ljudi ni zraven, pa jem najhrajsi stil LCHF OMAD. Dejansko pase, kot pa skos neki grickat za brezveze. Pa te razne OH priloge imam ze pun kurac od mladosti domace kuhinje. Tako da, to kaj si napisal, ni cela resnica.
skibidi
Zgodovina sprememb…

4-5 obrokov na dan je optimalno.Itak, to je najbolj tecno, zoprno, pa nevemkaj se vse, aja casovno potratno, neefektivno. 4-5 obrokov na dan je moderni nepotreben luksus, da skos prebavljas, cemu?
skibidi

Ne, tudi ko si starejši, rabiš cca 2000 kcal na dan. Razen če si že na smrtni postelji. Potem jih pa res manj.Ko boste starejsi boste pa tudi skapiral, da vec 4000 obratov terat na dan ne bos mogel, rajsi pojes pol manj in teras na pol manj obratov. Telo se znuca, sklepi se znucajo, doloceni deli telesa se po doloceni starosti vec ne obnavljajo, kosti so bolj krhke, hrustanec je znucan, maziva ni vec tolko, srce, jetra, ledvice vec tut niso "kot novo" Misice so najmanjsa skrb.
skibidi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zajtrk (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 80956 (32457) | xyz248 |
» | Raziskava: zmanjšan energijski vnos koristi zdravju (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 15760 (12210) | Semafor |
» | Hujšanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17283 (15507) | goldenratio |
» | Zajtrk-najpomembnejši obrok dneva (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25829 (23496) | Bananovec |